Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Algerije slaat wederom een grote slag en overtuigt Frans international

Laatste update:

Houssem Aouar heeft besloten om voor Algerije uit te komen. Dat heeft de voorzitter van de Algerijnse voetbalbond, Djahid Zefzef, vrijdag bekendgemaakt. De speler van Olympique Lyon kwam eerder uit voor diverse jeugdelftallen van Frankrijk en speelde één officiële interland voor les Bleus. Zefzef hoopt spoedig nog een speler uit de Ligue 1 te overtuigen om voor Algerije te kiezen.

Aouar heeft Algerijnse ouders en groeide op in Lyon. Hij begon zijn voetballoopbaan bij AC De Villeurbanne totdat L’OL hem als tienjarige scoutte en toevoegde aan de succesvolle jeugdopleiding. Bij Lyon groeide hij uit tot jeugdinternational en in 2016 werd hij aan de selectie van het eerste elftal toegevoegd. Hij maakte zijn op 16 februari 2017 in Alkmaar tegen AZ zijn profdebuut in de eerste knockout-ronde in de Europa League. Lyon won dat treffen met 1-4.

Aouar kwam vervolgens ook uit voor de vertegenwoordigende elftallen van Frankrijk en speelde op 7 oktober 2020 één officiële interland. Het vriendschappelijke duel met Oekraïne (7-1 winst). Daarna speelde Aouar nooit meer een A-interland en mede daarom kiest hij nu voor een carrière bij Algerije, wist Zefzef te melden. Het is het tweede succes in een een week voor het Noord-Afrikaanse land. Eerder deze week koos ook de eveneens in Frankrijk geboren Rayan Aït-Nouri van Wolverhampton Wanderers voor Algerije.

Ook hij speelde al eerder voor Franse jeugdelftallen. Zefzef hoopt binnen niet al te lange tijd nog een grote slag te slaan. Spits Amine Gouiri van Stade Rennes moet de volgende speler worden die voor Algerije kiest. Hij zag ook in Frankrijk het levenslicht en doorliep, net als Aouar, de jeugdopleiding van Lyon. Bij OGC Nice brak hij pas definitief door. Het is nog niet duidelijk of Gouiri open staat voor een landenswitch.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Vond hem paar jaar terug echt een prachtige speler om naar te kijken, maar staat jammer genoeg nu al een paar jaar stil in zijn ontwikkeling. Hoop dat hij deze winter of anders komende zomer een transfer kan maken om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

6 januari 2023 om 14:35

Eerste transfer heeft hij nu toch al te pakken?😉

6 januari 2023 om 14:36

Staat enorm stil inderdaad. Aantal jaar terug nog top kandidaat om het middenveld van Arsenal te versterken maar is nu wisselspeler bij Lyon en ook Bosz zag het niet echt in hem zitten.

6 januari 2023 om 14:44

Real Betis word geloof ik al dik een jaar genoemd en dat zou wel een leuke club zijn. Fekir heeft die stap ook gemaakt en is nu 1 van de beste middenvelders in de Spaanse competitie. Daar houden ze trouwens ook wel van dit soort technische spelers.

6 januari 2023 om 14:47

Waarom zou Aouar naar Betis kunnen? Laat al 2 jaar niks zien. Wisselspeler van Lyon. Zelfs de ultra aanvallende Bosz zag geen plek voor Aouar in zijn basiself dat zegt toch wel veel. Nu kiest deze gozer voor Algerije maar is een makkelijke keuze want bij Frankrijk zou hij er never instaan. Algerije heeft een zwak middenveld buiten Bennacer en hij weet dat hij er in zal staan. Algerije is sportief ook geen topland meer in Afrika. 2 WK's op een rij niet meegedaan, vorige Afrika Cup groepsfase naar huis met landen als Sierra Leone en Equatorial Guinea in de poule.. Beste prestatie ooit was een 8ste finale op een WK waar ze tegen Duitsland niet tot het langste eind trokken. FIFA ranking de nummer 41 dacht ik. Echte toplanden in Afrika zijn : Marokko, Senegal, Kameroen en Ghana. Nigeria wou ik hier ook bijzetten maar die zijn ook 2 WK's niet erbij geweest en hadden een zwakke AFCON.

6 januari 2023 om 14:56

Ik moet eerlijk zeggen dat ik Lyon niet goed genoeg volg tegenwoordig, maar ik heb hem toendertijd wel erg goed zien spelen in de Champions League en zoals jij zegt was hij zelfs topkandidaat bij Arsenal. Als ik me niet vergis, loopt hij uit zijn contract (?) en is hij dus voor weinig op te halen, dus ik zou zeker de gok wagen als Betis zijnde (al is het puur op basis van zijn prestaties toen). Onder Pellegrini hebben ze meerdere carrières een nieuw leven in geblazen (Bellerin, Juanmi, Iglesias) en Auoar past perfect in het spelletje dat Betis wil spelen. Voor hem ook een gouden kans, zonder echt een stap terug te zetten.

6 januari 2023 om 15:02

Ja de Aouar 2 of 3 jaar terug. Deze Aouar is het helemaal kwijt op het veld. Hij raakt echt geen knikker meer. Kiest voor Algerije omdat Frankrijk niet meer mogelijk is. Hij wil nog wat toernooien spelen met Algerije aangezien Tchouameni hem compleet voorbij heeft gestreefd. Met Algerije kan hij nog wat Afrika Cups spelen en voor het volgende WK zich proberen te kwalificeren. Afrika kijkt 9 of 10 tickets voor het volgende WK. Infantino moet zichzelf echt afvragen wat hij allemaal aan het doen is. 10 tickets voor Afrika is echt teveel. Azië en Afrika moeten eerst die tickets verdienen vind ik. Marokko heeft punten voor de CAF binnengehaald maar dit hoort structureel te gebeuren. Je beloont nu Afrika voor de wanprestaties van afgelopen jaren. Enige topprestaties waren Marokko in 2022, Ghana 2010, Senegal in 2002 en Kameroen daarvoor 1x.

6 januari 2023 om 16:09

Marokko heeft letterlijk 1 Afrika Cup gewonnen. Is eigenlijk ook geen topland in Afrika.

6 januari 2023 om 16:26

Senegal ook maar 1 Afrika Cup.. Zegt helemaal niks. Een WK is vele malen zwaarder dan zo'n Afrika Cup met alle respect. Marokko staat 11e op de FIFA ranking en is 4e van de wereld geworden. Hoe ben je dan geen topland in Afrika ? Senegal staat 20e en voor de rest staan alle landen 30ste of lager.. Buiten Senegal niemand de 2e ronde gehaald op het WK en die gingen 3-0 koppie onder. Je zit bij de beste 4 van de wereld dit WK en hoort niet bij een niet al te best voetbalcontinent als Afrika als topland in jou ogen? Egypte wint 7 Afcons en is recordhouder maar heeft nooit op een WK een wedstrijd gewonnen! Ben ik benieuwd wie jij de toplanden vind het van het o zo geweldige Afrika ! Jij bent 100% op je tenen getrapt omdat ik Algerije er niet bij heb gezet en terecht dat ik ze er niet bij heb gezet. 2 WK's op rij niet kwalificeren en uitgeschakeld worden door Equatorial Guinea en Sierra Leone. Ivoorkust heeft ondanks die geweldige generaties met Drogba, Yaya Toure, Kolo, Eboue en Kalou en nog veel meer maar 2 Afrika Cup bekers gewonnen en hebben op een WK nooit de groepsfase overleeft en waren tot aan 2018 ook een Afrikaans topland en volgens vele het beste land in Afrika.

6 januari 2023 om 16:30

Schiet alsjeblieft even op met dat Azië en Afrika de tickets moet verdienen.

Bij de Europese kwalificaties kan vaak na de loting door de grote landen al een hotel geboekt worden in het WK-land. De weg naar het wk is doodsimpel met een enkele poule om door te komen.
En als het topland toevallig enkele off-days heeft, zal op een dag zelfs een Malta op de eindronde verschijnen.
Dat zal een land als Thailand of Tanzania nooit lukken.

Voorbeeld kwalificatie voor Wk2022
Group B: Spain, Sweden, Greece, Georgia, Kosovo

6 januari 2023 om 16:36

Lees even mijn tekst aub! Dat komt doordat de Europese landen presteren op WK's en onze Afrikaanse broeders er een potje van maken. Aziatische kwalificatie is helemaal niet zwaar je speelt tegen Oman, Emiraten en Pakistan.. Afrika is enorm zwaar maar dit komt door de hete temperaturen en slechte velden. Afrika is kwalitatief beter dan Azië dat zeker alleen zijn onze Afrikaanse broeders vaak onzichtbaar op WK's. Prime Ivoorkust bijvoorbeeld met Drogba, Yaya Toure, Eboue , Kolo Toure, Zokora, Kalou hebben nog nooit een 2e ronde op een WK gehaald! Dat zegt voor mij echt alles. En in Azië is het enige land met recht van spreken Japan en in ietsje mindere mate Zuid Korea. Wat hebben de rest in Azië gepresteerd? Iran nooit een groepsfase overleeft en Qatar was verschrikkelijk om te zien.

6 januari 2023 om 18:45

Aouar zit al een tijd in een dip maar zou voor Betis zeker wel een versterking zijn. Kan een goedkope buitenkans zijn, als hij zijn vorm van een paar jaar geleden nog steeds had zou hij niet bij Betis genoemd worden natuurlijk. Hij is ook transfervrij deze zomer dus voor alleen een tekenbonus is het wel een gok waard voor een club als Betis. Pikken vaker spelers met een krasje op die vervolgens hun carriã¨re nieuw leven inblazen. Zijn voornaamste concurrent daar is Guardado, nog steeds een klasse speler maar wel al 36 inmiddels. Een middenveld van William Carvalho/guido Rodriguez, Aouar en Fekir is alleraardigst voor een club in de Europa League of Conference League.

Verder vind ik een beetje voorbarig om te stellen dat Algerije nu buiten de toplanden valt, hoe zij het WK zijn misgelopen is pure pech. Zitten nu ook in een dip, maar datzelfde had je eigenlijk over Ghana kunnen zeggen voor het WK. Plaatsten zich wel knap ten koste van Nigeria, maar waren in de kwalificaties en in de Afrika Cup vrij matig, ze verloren nota bene van de Comoren en eindigden laatste in de groep. Maar je ziet wat een paar nieuwe namen ook vanuit de diaspora kunnen doen. Voor Ghana bijvoorbeeld Inaki Williams en Alexander Djiku wat gewoon twee sterkhouders zijn in de as en prima talenten als Tariq Lamptey. Daarom denk ik eigenlijk ook dat Algerije wel weer terugkomt, simpelweg omdat ze altijd een toestroom van getalenteerde spelers uit hun diaspora kunnen vinden. Ik geloof dat ze nu ook bezig zijn om Rayan Aït-Nouri te strikken bijvoorbeeld.

6 januari 2023 om 20:33

Je noemt nu puur namen van spelers. Tuurlijk weet ik ook dat Algerije goede spelers heeft zoals Mahrez, Bennacer en Benrahma. Maar ze hebben zich 2 WK's op rij niet geplaatst voor een WK in het Afrikaanse continent. Als je me in 2019 had gevraagd of Algerije een top Afrikaans land was had ik direct gezegd ja. Maar als je je voor 2018 niet plaatst zou je zeggen kan gebeuren maar vervolgens in 2022 weer niet dan ben je geen Afrikaanse top. Al helemaal als je de vorige Afrika Cup eruitvliegt door Equatorial Guinea en Sierra Leone.. Op de FIFA Ranking staat Algerije 40e of lager dacht ik. Op het WK is hun beste prestatie 1x een achtste finale.. Met alle respect maar op dit moment als je mensen wereldwijd vraagt noem is top Afrikaanse landen dan zal je 9 vd 10x Marokko, Senegal, Ghana of Kameroen horen. Met name Marokko en Senegal zijn landen die je vaak zult horen.

6 januari 2023 om 22:50

Haha ze halen halve finale WK en het is geen topland. Africa Cup gaan ze in 2024 pakken maak je maar niet druk.

Het begin dat Afrika sterker zal worden. Las ook dat vele Marokkanen met dubbel nationaliteit de voorkeur hebben voor Marokko, Brahim Diaz is er 1 van. Nu ook hopen dat landen als Senegal, Ghana enz nog sterker worden

6 januari 2023 om 14:39

Ik hoop ook dat er een hoop Nederlandse Marokkanen voor Oranje gaan spelen. Wij zijn geboren en getogen Nederlanders en voor Oranje spelen is ook een geweldige eer. Als ik zelf een speler was zou ik gewoon naar beide landen luisteren en kijken wie het beste plan met mij voor heeft. Zie Adam Maher een geboren Marokkaan die kiest voor Oranje. Ihatarren koos ook voor Oranje net zoals El Ghazi en in het verleden deden Afellay, Boulahrouz en Bousatta dit ook. Ik vind het zelf altijd extra leuk als er een jongen speelt bij Oranje met dezelfde roots als mij. Daarom hoop ik ook dat Ihattaren ondanks dit gebeuren snel weer de oude wordt en voor Oranje zijn belofte kan gaan waarmaken. Fellaini, Chadli en Openda kiezen ook voor België en konden voor Marokko kiezen. Elke speler heeft z'n eigen beeld bij een bepaalde keuze.

6 januari 2023 om 14:51

Ik vind dat spelers moeten kiezen waar hun hart ligt en gevoel. Veel Nederlanders vinden het een verplichting maar ik ben het daar niet mee eens. De ene jongen voelt meer bij Marokko en de ander bij Nederland. Dat is het mooie eraan, iedereen mag zijn eigen keuze maken op basis van zijn gevoel! Beide keuzes zijn prima in mijn ogen.

6 januari 2023 om 15:11

Wat je zegt. Het is voor Marokkaanse Nederlanders ontzettend belangrijk dat zij ook een rolmodel in het Nederlands elftal kunnen zien. Daarom vind ik het ook zo jammer dat Ziyech voor Marokko heeft gekozen

6 januari 2023 om 15:23

@Voetbaljager. Alles wat je opnoemt is nu onzin. Misschien hebben voor Maher die 2 of 3 interlands meer waarde dan 50 met Marokko. Maher is ook niet goed genoeg voor Marokko maar op dat moment leek hij de nieuwe Pirlo. Fris talent die enorm veel talent had. En je tweede punt 'je zult nooit volledig geaccepteerd worden'. Zelfs Van Dijk wordt niet volledig geaccepteerd door een deel maar moet je daardoor je keuze laten beïnvloeden. Als jij een dame leuk vind ga jij dan ook door een paar vage figuren je laten wijsmaken dat ze niks voor je is? Een groot deel van de Nederlanders is enorm blij als een jongen met Marokkaanse roots voor Oranje uitkomt aangezien in onze samenleving ook Marokkanen, Turken en Surinamers meedoen. Ook toen Ihattaren voor Oranje koos was 90% enorm blij mee en noemde ze hem zelfs het ontbrekende stukje om een WK te winnen.

6 januari 2023 om 19:08

wahed hele kromme vergelijking...

Daarnaast heeft VVD geen andere optie toch?
En hij is vanwege het koloniale verleden toch verbonden aan Oranje, dat geldt niet voor Marokkanen, Turken etc.

6 januari 2023 om 14:43

Brahim Diaz is ook niet goed genoeg voor Spanje. Dat zal hij zelf misschien ook wel beseffen

6 januari 2023 om 14:45

Daar zou ik op dit moment niet zo zeker van zijn..

6 januari 2023 om 14:49

Elysse ben Seghir een talentvolle Marokkaanse speler waar heel Frankrijk over praat wil ook voor Frankrijk uitkomen. Ihattaren zou ook zogenaamd voor Marokko kiezen maar koos Oranje. Elk persoon heeft een ander gevoel bij zo'n keuze.

6 januari 2023 om 14:50

SamirHammadi

Brahim zou ik wel vast in de Spaanse selectie willen zien. Probleem is een beetje dat veel van die Spaanse middenvelders/buitenspelers hetzelfde niveau hebben, waardoor het aan de voorkeur van de bondscoach ligt. Zo'n Parejo bijvoorbeeld heeft nog nooit een A-interland gespeeld, net als Gabi een aantal jaren geleden.

6 januari 2023 om 14:52

Parejo heeft gewoon 4 interlands achter zijn naam staan.

6 januari 2023 om 15:03

Ah, meende dat hij nog geen interlands gespeeld had. Maar goed, 4 interlands is erg weinig voor een speler met zijn kwaliteiten.

6 januari 2023 om 15:22

Helemaal gelijk Zeballos. 4 interlands is voor Parejo met zijn kwaliteit en zijn leeftijd (wordt zo 34) praktisch hetzelfde als 0 interlands.

6 januari 2023 om 20:46

Ben Seghir heeft helemaal niets gezegd over Frankrijk🤣. Zijn vader had juist de voorkeur voor Marokko uitgesproken

6 januari 2023 om 14:50

Het klopt dat zo de Afrikaanse landen sterker worden, maar niet door een geweldige jeugdopleiding.
Dat deze landen extra een scoutingsnetwerk opzetten om spelers met dubbele nationaliteiten te benaderen is al veelzeggend. Ik weet niet of dit per definitie heel positief is.
Ik kan mij ook goed voorstellen dat landen die deze spelers jarenlang oproepen voor de nationale jeugdploegen gefrustreerd raken omdat ze zomaar uit het niets spelers kwijtraken aan landen dit werkelijk zoveel mogelijk spelers benaderen. Marokko vind ik bijvoorbeeld zo'n land die zoveel mogelijk spelers willen benaderen met een dubbele nationaliteit.

6 januari 2023 om 15:05

Uiteindelijk zijn het de spelers zelf die kiezen. Zo ook het geval bij Khanouss, Zarroury, Chair., op wie je natuurlijk bedoelt

6 januari 2023 om 15:30

@imtheboss, niet zozeer alleen deze spelers, maar over algehele lijn benaderen ze heel veel spelers. Openda,ai el Hadj, Bounida, Chadli,fellaini en zo kan ik wel heel lang doorgaan. Het zijn uiteindelijk de spelers die kiezen, echter vind ik wel dat er wat bedacht moet worden om spelers sneller een keuze te laten maken.

@voetbaljager, dat je gelijk deze kaart weer moet trekken is veelzeggend. Maar waarmee moeten deze landen sneller reageren dan? Zarroury,khanouss,openda,el etc kwamen al voor de jeugdelftallen uit dus volgens mij anticipeer je hiermee al op je toekomst.

6 januari 2023 om 19:09

sleepnet-methode

6 januari 2023 om 14:50

Maar dit zijn toch allemaal spelers die niet geselecteerd worden voor toplanden zoals Aouar in dit geval bij Frankrijk? Ik vind het een mooie ontwikkeling hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar het zou nog beter zijn als ook spelers dit doen die daadwerkelijk een keuze hebben. Aouar is zo afgezakt de laatste jaren. Die maakt geen kans meer bij Frankrijk dus kiest nu voor Algerije..

Mooi! Zouden meerdere moeten doen. Beter een zeer gewaarde (top)speler bij je eigen land als 24e keus bij een beter land. Natuurlijk kan je voor de jongere jaren voor het land naar keuze gaan, lukt dit echter niet en de kans wordt ook steeds kleiner dan uiteindelijk beslissen om voor in dit geval Algerije te gaan. Goede zaak.

6 januari 2023 om 14:53

Maar Frankrijk is toch zijn eigen land? Algerije is het land waar zn ouders geboren zijn.

6 januari 2023 om 14:54

Frankrijk is zijn eigen land, slechte zaak dus.

6 januari 2023 om 15:00

Hij is gewoon geboren en getogen en opgegroeid in Lyon. Zijn ouders zijn alleen van Algerijnse afkomst, evenals een speler als Cherki bij Lyon.

6 januari 2023 om 18:29

Mwa, internationaal voetbal draait om trots. Trots om voor je kleuren te mogen spelen. Je kan in mijn optiek dus niet switchen van nationaliteit. In dit geval heb je dus iemand die de kleuren van Frankrijk wilt dragen in een shirt van Algerije. Als het aan mij ligt kiest een speler op zn 18e voor wie die wilt uitkomen en mag die niet meer wijzigen.

7 januari 2023 om 08:47

Nou eigenlijk vind ik wat Johan Derksen zei over het uitkomen van nationale elftallen dat die daar wel gelijk in heeft. Als je in een land bent geboren of je hebt genoten van alle faciliteiten etc dan moet je ook voor dat land uitkomen. Want het is eigenlijk toch best gek dat stel jij investeert in iets en de buurman profiteert van jouw investering. Dat is toch best vreemd? Of zeg ik nou iets geks?

Marokko heeft hiervoor gezorgd. Door hun goede prestaties op het Wk gaan arabische en afrikaanse spelers nadenken...

6 januari 2023 om 14:40

Ik denk niet dat door de prestatie van Marokko spelers voor andere Afrikaanse landen gaan kiezen voor in dit geval Frankrijk. Die keuzes werden al jaren geleden gemaakt.

6 januari 2023 om 14:44

Je moet gewoon kiezen wat het beste voor je voelt. Een speler kiest ook vaak voor het sportieve en waar hij het meeste kan spelen. Zo'n Aouar weet dat hij kansloos is bij Frankrijk met Tchouameni, Kante, Camavinga en Guendouzi. Dan maar Algerije.

6 januari 2023 om 14:59

Ondanks de goeie prestaties denk ik nog steeds dat spelers nog steeds Frankrijk kiezen. De afvallers gaan voornamelijk richting land met hun roots.

6 januari 2023 om 15:07

Guendouzi is een Marokkaan en koos Frankrijk. Hetzelfde met Adil Rami destijds die geweldig speelde bij Valencia en Frankrijk koos. Ik lees nu ook van die geruchten dat Sofian Diop van Nice voor Marokko wil spelen maar die gozer doet dit alleen omdat Frankrijk hem niet nodig heeft. Marokko benadert hem en Issa Diop al jaren maar ze zetten Marokko in de wacht voor Frankrijk. Vervolgens zien ze dat Frankrijk hun niet nodig heeft en kiezen ze voor Marokko net zoals Munir El Haddadi. Brahim Diaz is een soortgelijk geval, koos Spanje speelt wat interlands wordt genegeerd door Spanje en ineens is hij een trotste Marokkaan. Alleen heeft Marokko helaas niks te willen. Je kan moeilijk spelers van AC Milan, OGC Nice en Fulham afwijzen als je in Afrika gelegen bent. Zijn toch 3 kwaliteits spelers en ondanks ze jou als B keuze zien kan je ze toch liever erbij willen hebben.

6 januari 2023 om 15:22

Sofian Diop & Issa Diop zouden wel enorme versterkingen voor Marokko zijn in mijn ogen hoor.

Diop was een ideale creatieve man voor de linkerflank geweest, ondanks dat Boufal het aardig deed. Achter Boufal had je amper tot niets. Abouklal deed het mweh en die huurling van Barcelona vond ik dramatisch.

Issa Diop zijn moeder is inderdaad Marokkaans, maar ik denk dat Diop dan wellicht nog eerder kiest voor Senegal, gezien afkomst van zijn Vader (en enkele vrienden die er spelen).

Brahim Diaz zou ook een enorme aanwinst zijn hoor, maar weet niet of hij ondertussen al voor Marokko heeft gekozen? Wist ook niet dat hij dat was! haha

6 januari 2023 om 15:27

Ik hoop van al deze spelers het meest op Diaz en Diop voor Marokko. Issa Diop is precies de speler die ontbreekt. Saiss is 32 en met hem hebben we de perfecte vervanger. Ben ook fan van de speler. Een sterke donkere jongen met veel lengte en energie. Precies zo'n speler die je op de Afrika Cup uitstekend kunt gebruiken.

6 januari 2023 om 19:49

Ik mag jou wel mijn beste. Eens wat anders dan het identitaire geblaat op deze site

6 januari 2023 om 17:21

Door die 2 potjes in de 16 hangen, die resulteerde in een overwinning. Heel knap hoor, halve finalist op een wk, maar het is natuurlijk een incident.

6 januari 2023 om 17:56

2 potjes in de 16 hangen.. Is wel knap om tegen België en Canada 2x te scoren met in de 16 hangen. Tegen Spanje was het inderdaad in de 16 hangen maar je moet er ook wel uitkomen. Bovendien js verdedigen ook een kunst. Tegen Portugal scoor je 1x en creër je 4 100% kansen. Dan doe je wel meer dan alleen in de 16 hangen. Je haalt een halve finale als Afrikaans land wat in 100 jaar niemand is gelukt in Afrika. Je kan ook beetje credits geven dan zo'n azijn reactie.. Ze verslaan Spanje, Portugal, Canada en België. Gelijkspel vs Kroatië. Niet de minste landen en als je 1x met geluk doorgaat dan zou ik het nog snappen maar 5 tegenstanders verslaan op dezelfde manier is knap.

Frankrijk moet echt een prijs krijgen voor beste opleidend land van de wereld hoor want dit is niet normaal meer.
Bizar veel talent dit land

7 januari 2023 om 00:35

Is er ook een WK landen koloniseren? Daar zou Frankrijk ook hoog in eindigen. En ga niet zeggen dat het door de opleiding komt. Het zijn gewoon de Afrikaanse genen.

7 januari 2023 om 08:56

Hahahahahah! Ik snap je reactie en aan de ene kant vind ik wel dat je gelijk hebt. Natuurlijk zijn het ook de Afrikaanse genen maar is het niet opgevallen dat het hedendaagse voetbal veel atletisch vermogen vraagt en ja mensen van Afrikaanse origine zijn meer atletisch ingesteld maar dat betekent niet meteen dat je er meteen komt. In bijvoorbeeld Engeland zijn er ook veel woonachtigen van Afrikaanse origine maar die produceren niet zoveel talent als die Fransen doen. Daarbij gaat het niet alleen om de Franse zelf maar gewoon het talent dat uit die competitie komt, ongeacht ze wel of niet voor Frankrijk kiezen. Dat is gewoon echt bizar en ik vind dat Frankrijk daarvoor echt meer gewaardeerd mag worden door de FIFA en het wereldtoneel.
Maar buiten omdat snap ik wel je punt!

Slimmer om voor je eigen land te kiezen bij een Nederland of Frankrijk zal je toch minder gewaardeerd worden. Zie bijvoorbeeld de racistische zooi die Tchouameni over zich heen heeft gekregen omdat hij een penalty had gemist tegen Argentinie. Bij NL zijn Depay, Wijnaldum, Seedorf en Virgil voorbeelden van spelers die te weinig erkenning krijgen/kregen

6 januari 2023 om 14:50

Bundy. Hoe voelt het om hele dagen in kleur te denken? Als bijvoorbeeld Blind en Klaassen een kleurtje hadden gehad had jij ze ook in dit rijtje gezet. Beetje triest

6 januari 2023 om 14:53

Spelers als Kane, Blind, Morata, Maguire en Werner krijgen ook bakken met (ongefundeerde) kritiek over zich heen, dus het punt van Bundy vind ik ook nergens op slaan.

6 januari 2023 om 14:55

Daarnaast is iedereen in Nederland het er toch over eens dat Virgil dé sterspeler van NL is en ook Depay staat nooit ter discussie

6 januari 2023 om 14:57

Net als Luuk de Jong, Cillissen, De Roon, Weghorst en de rest van die losers. Die racistische meuk die Tchouameni over zich heen krijgt is maar één gradatie enger dan texten als 'kiezen voor je eigen land'. Daarin laat je duidelijk zien hoe jij naar de wereld kijkt.

6 januari 2023 om 16:21

@zeballos
Aan de andere kant, je noemt Kane, die miste een penalty. Spelers zoals Saka, Rashford en Sancho kregen racistische leuzen naar hun kop geslingerd op Instagram. Al kan je tegen Kane moeilijk iets racistisch zeggen, maar dat is dan andere level dan (ongefundeerde) kritiek. Zelfs andere level dan wat Maguire te horen heeft gekregen en die is wel echt zwaar bekritiseerd tbh. Dat is dan wel puur Engeland, maar daar valt er dus wat te zeggen erover.

6 januari 2023 om 17:24

Bundy, dit is dus z on opmerking van iemand die alleen maar na papegaait. Seedorf heeft eigenlijk alleen maar teleurgesteld in het Nederlands elftal, het was echt een drama, er kwam niks uit. Wijnaldum levert ook veelste weinig de laatste jaren. Moeten we kwijlend aan de voeten liggen van deze jongens en in elke zin ertussendoor zeggen hoe goed we ze vinden. Dat gelul altijd over respect. Voetballers aanbeden, dat vind ik ongezond.

Een goede ontwikkeling dat alle Afrikaanse teams straks bestaan uit in Europa geboren, getogen en werkende spelers. Dan gaat de kwaliteit omhoog en is er geen enkele binding meer met het daadwerkelijke land zelf.

Mooi toch! Meerdere Afrikaanse landen gaan nu steeds meer polsen bij spelers met dubbele nationaliteiten/roots. Prima, want zo wordt de kwaliteit van andere landen ook alleen maar beter.

Ait-Nouri, Aouar & eventueel Gouiri erbij zou toch een flinke kwaliteitsinjectie zijn voor Algerije, terwijl het sowieso al geen hele slechte ploeg heeft met spelers als Mahrez, Benrahma, Bennacer, Bensebaini, Atal, Zerrouki en die CV van ik geloof Villareal.

Wel benieuwd hoe ''algerijns'' hij zich voelt. Zijn ouders zijn het, maar hij is geboren en volledig opgegroeid in Lyon. Achja, zo kan hij wel nog iets maken van zijn interland carrière. Bij Frankrijk zijn er gewoonweg te veel spelers van een behoorlijke kwaliteit en speelt Deschamps over het algemeen met zijn favorieten, aangevuld met ietwat meer defensief ingestelde middenvelders.

Meestal speelt een Griezmann met 2 ''brekers''die kunnen voetballen) achter zich met een Pogba, Kante, Camavinga, Fofana etc.

Aouar is meer een 10 of hangende linksbuiten, daar gaat hij nooit een basisplek krijgen in het Franse elftal.

Is overigens best afgegleden volgens mij. Heeft al flink wat potten gemist vanwege blessures dit jaar en daarnaast ook een paar keer gewoon niet ingevallen. Was eerst volgens mij zelfs aanvoerder en één van de sterspelers bij Lyon...
Weet nog goed dat Arsenal ellenlange interesse had in hem, maar hij ondertussen niet meer op de radar staat bij dit soort clubs. Toch jammer.

Ben overigens benieuwd of een speler als Cherki uiteindelijk ook voor Algerije gaat kiezen. Is met 19 jaar nog relatief jong, maar wel een groot talent dat al veel minuten maakt bij Lyon. Tweebenig en daarnaast ook nog eens een erg goede aanvaller. Heeft geloof ik ook een Algerijnse moeder en een Algerijns-Italiaanse vader...

6 januari 2023 om 15:05

Aïssa Mandi!

6 januari 2023 om 15:17

Dat was hem volgens mij ja. Degelijke, nonsense verdediger. Volgens mij is hij wel al wat ouder, toch? In de 30 ergens?

Algerije had echt een zieke aanval en middenveld kunnen hebben:

Mbappe-Benzema-Mahrez
Fekir-Bennacer-Aouar

6 januari 2023 om 15:03

Was alleen veel te aanvallend geweest met dat middenveld. Zo'n Fekir loopt geen meter mee terug, laat staan Mbappé.

Verder is Mbappé ook van Kameroense afkomst, dus had hij net zo goed daar voor kunnen spelen.

7 januari 2023 om 09:00

Of Frankrijk kon nog een ziekelijkere aanval en middenveld hebben 😉

Erg mooi dat er steeds meer jongens kiezen voor hun 'vaderland'. Deze jongen was 2-3 jaar geleden bij Lyon echt vreselijk goed, lijkt wel stil te staan in zijn ontwikkeling. Werd jarenlang genoemd als versterking voor op 8 bij Arsenal, zonde.

Goed bezig, nu Cherki nog. 😃

Hij weigerde ooit voor Algerije uit te komen en nu hij niet meer door Frankrijk wordt opgeroepen mag hij alsnog voor het geboorte land van z'n ouders uitkomen, dit moet Algerije toch niet willen!

Die gozer ging jaren terug nog bijna voor 40-50 miljoen naar Arsenal. Is helemaal weg gevallen, staat niet basis en kan ook geen stempel drukken in zijn invalbeurten.
Wel prima voor Algerije maar die gozers kiest gewoon eieren voor zijn geld, die weer ook best dat het een kleine kans is ooot bij dit Frankrijk een rol van betekenis te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren