Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Diepe crisis bij Lyon: club loopt blauwtje bij voormalig Chelsea-manager

Laatste update:

Graham Potter wordt niet de nieuwe trainer van Olympique Lyon, zo weet Fabrizio Romano te melden. L'Équipe schreef woensdag dat de voormalig manager van Chelsea de topkandidaat was om aan de slag te gaan bij de hekkensluiter van de Ligue 1, maar volgens de Italiaanse transferjournalist acht Potter het moment niet geschikt om in te stappen.

Zelden was er de laatste jaren zo'n diepe crisis als nu bij Lyon. La Reine wist in de eerste vier competitieduels slechts één punt bij elkaar te sprokkelen en staat op doelsaldo onderaan. In de voorbereiding wist de ploeg, op het duel met De Treffers (2-1 winst) na, zelfs geen enkel doelpunt te produceren. Het heeft ertoe geleid dat de druk op Laurent Blanc flink is toegenomen.

De Fransman nam vorig najaar het stokje over van de ontslagen Peter Bosz, maar wist het seizoen niet hoger te eindigen dan de zevende eindnotering. Gevolg: Lyon komt voor het tweede achtereenvolgende jaar niet uit in Europa. Tot overmaat van ramp zag Blanc deze zomer ook nog een groot aantal spelers vertrekken en moet hij het doen met een flink uitgedunde selectie.

Onder meer Bradley Barcola (Paris Saint-Germain), Castello Lukeba (RB Leipzig), Houssem Aouar (AS Roma), Moussa Dembélé (Al-Ettifaq) en Romain Faivre (Bournemouth FC) vertrokken. Lyon heeft al een enige tijd problemen om de begroting rond te krijgen en kon om die reden geen waardige vervangers halen. Trainers staan dan ook niet te springen om het stokje over te nemen van de geplaagde Blanc.

L'Équipe meldde eerder al dat de positie van Blanc zwaar onder druk zou komen te staan bij een nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Nu de ploeg afgelopen weekend kansloos met 4-1 verloor wordt achter de schermen aan zijn opvolging gewerkt. Potter werd al snel naar voren geschoven als ideale kandidaat en reisde ook af naar Lyon om gesprekken te voeren met de clubleiding, maar ziet toch af van de klus.

De 48-jarige Engelsman, die in april van dit jaar werd ontslagen als manager van Chelsea, vindt het niet het juiste moment om aan een nieuw avontuur te beginnen. Potter zette zichzelf tussen 2019 en 2022 op de kaart als manager van Brighton & Hove Albion. Het leverde hem in september vorig jaar een transfer naar Chelsea op, maar ondanks enkele grote investeringen bleven de resultaten uit. Na 207 dagen werd hij ontslagen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat zonde dat zo’n mooie club het lastig heeft. Ze speelde 3 jaar geleden nog halve finale CL. Lyon heeft echt de potentie om bovenin mee te doen maar het wil al een paar jaar niet lukken. Misschien dat er vanuit de jeugdopleiding nog wat leuks doorkomt?

Best een mooie speech! En nog netjes. Maar de druk wordt daar wel opgevoerd bij de spelers, coach en clubleiding. Zo slecht heeft Bosz het dus ook weer niet gedaan! Als ik Nico zie staan zie ik dat hij heimwee heeft naar Amsterdam.

7 september 2023 om 15:40

Hoe zie je dat precies, staat hij snotterend met een ajax zakdoekje op linksback? Voor een zak geld voetbalt nico overal hoor net als iedere voetballer tegenwoordig.

Goed dat ze naar de supporters luisteren, hopelijk brengt dit wat meer inzet met zich mee!

Jammer hoe het al een paar jaar gaat met Lyon, Mooie club die boven in hoort te draaien. Misschien ligt het aan de mentaliteit van de spelers ?

Had verwacht dat Lyon met het terug halen van Lovren, Tolisso en Lacazette wel enige kwaliteit, maar vooral ervaring en pit zou toevoegen maar het word helaas ieder jaar minder met Lyon. Het talent is er wel, in de opleiding lopen vaak voldoende parels rond maar die verkopen ze vaak al na 1, max 2 jaar, zoals Gusto, Barcola en Lukeba dit jaar. Wel lekker voor de bankrekening, maar als je er niets voor terug koopt, of miskopen haalt en die vervolgens transfervrij laat vertrekken word het wel erg ingewikkeld. Denk ook dat er bestuurlijk en financieel een behoorlijke puinzooi is, aangezien ze dit seizoen vrijwel niets hebben uitgegeven en toch flink wat hebben gevangen. Zonde hoor, Lyon was tot 5 jaar geleden een geweldige club met een fantastisch beleid, maar dat is wel flink afgegleden de laatste jaren wat enorm zonde is.

Zo matig dat je het slecht doet net in het seizoen dat je besluit gouden letters te gaan dragen

En toch hebben ze de opvolger van kudus via een creatieve manier gekaapt dat lyon

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren