Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alexis Sánchez levert flink salaris in en keert terug op bekend terrein

Laatste update:

Alexis Sánchez is na één seizoen afwezigheid terug bij Internazionale, zo meldt de Italiaanse club via de officiële kanalen. De Chileense aanvaller verruilde Inter vorig seizoen voor een avontuur bij Olympique Marseille, waar hij na een jaar dus alweer vertrekt. In zijn vorige termijn in Milaan kwam hij tot 109 optredens, waarin hij 20 doelpunten maakte en 23 assists gaf. Naar verluidt moet de Chileen flink salaris inleveren om de overstap te maken.

Sánchez wordt bij Marseille opgevolgd door Joaquín Correa, die dezelfde weg andersom bewandelt. De Argentijn werd afgelopen zomer door Inter voor bijna dertig miljoen euro overgenomen van Lazio, maar wist nooit echt te imponeren in het Giuseppe Meazza Stadion. Marseille huurt Correa in eerste instantie voor twee miljoen euro, waarna de club hem voor tien miljoen euro definitief kan overnemen. Wanneer Les Olympiens zich kwalificeren voor de Champions League, wordt de optie tot koop verplicht gesteld. Ook aanvaller Marko Arnautovic tekende al bij de ploeg van trainer Simone Inzaghi.

De 153-voudig international van Chili kon ook verkassen naar Saoedi-Arabië, maar heeft dus gekozen voor een terugkeer naar Inter. Daar gaat de 1,69 meter lange aanvaller weer samenspelen met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. Naar verluidt gaat hij echter flink minder verdienen dan in zijn eerste periode bij de Milanezen. Waar hij toentertijd namelijk jaarlijks zeven miljoen euro verdiende, gaat de Chileen nu 'slechts' 2,8 miljoen euro opstrijken. Sánchez wordt na Juan Cuadrado en Marcus Thuram de volgende transfervrije aanwinst van i Nerazzurri.

Sánchez heeft het in Zuid-Frankrijk helemaal niet onverdienstelijk gedaan. De inmiddels 34-jarige vleugelaanvaller kwam afgelopen voetbaljaargang 44 keer in actie voor Marseille. Hij wist in deze optredens achttien keer het net te vinden en was daarnaast ook goed voor drie assists. Twee doelpunten maakte hij in de groepsfase van de Champions League.

De hoogtepunten uit zijn loopbaan beleefde Sánchez echter bij FC Barcelona en Arsenal. In Catalonië werd hij kampioen van Spanje en bij Arsenal legde hij tweemaal beslag op de FA Cup. Na zijn succesperiode bij the Gunners verkaste hij in 2018 naar Manchester United. Zijn periode op Old Trafford draaide niet uit op een succes: hij kwam slechts 45 keer in actie voor United en maakte 9 doelpunten voordat hij 2 jaar later naar Inter vertrok.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Soms snap ik het beleid bij Inter echt niet. Arnautovic eerst al en nu een aankoop van 30 mil verkopen voor (in totaal) 12 miljoen plus een dure en oude Sanchez. Inter was zo goed bezig.

Is de TD daar weggestuurd? Of is dit onderdeel van een 'grand plan'?

24 augustus 2023 om 15:59

Het is nog dezelfde TD. Dat Correa vertrekt is alleen maar goed, daar ben je niet veel mee. Wel jammer dat het pas een definitieve deal is als Marseille CL haalt. Samen met Goossens is daar, zoals eigenlijk te verwachten was, wel echt veel geld aan verspild.

Verder zou Sanchez helemaal niet veel willen verdienen: rond de 2 miljoen (netto). Dan is het een nuttige kracht bij de selectie.

24 augustus 2023 om 16:03

Ah, dan valt zijn salaris nog mee. Ik had nog de Sanchez in gedachte die bij Man U iedere week een godsvermogen opstreek.

Jammer dat Goossens het niet heeft gered. Vond hem in de matches van Atalanta altijd wel een goede back. Wel eentje waaraan je zag dat hij extreem goed rendeerde in het systeem van Atalanta.

24 augustus 2023 om 16:05

Ik ben zelf nooit fan geweest van die transfer. Dan is Augusto nu iemand met meer perspectief vind ik.

24 augustus 2023 om 16:37

Goossens was ook echt heel goed op het EK met Duitsland. Speelde een beetje hetzelfde als Spinnazola dat toernooi, domineerden allebei echt de hele linkerflank. Was ook echt verrast dat hij bij Inter zo slecht was.

24 augustus 2023 om 16:44

Het was te verwachten van Goosens? Waar baseer je dat op? Was één van de beste linksbacks van de wereld bij Atalanta. Samen met hateboer complete dominantie bij de vleugels. Minder dan 30 mil en er nu ruim 15 miljoen voor vangen vind ik het gokje wel waard. Heeft een erg onfortuinlijke blessure gehad. Gaat zeker vlammen met union dit jaar in de champions league. Vorige jaar nog een kleine rol van betekenjs kunnen spelen. Daarnaast correa kende ik niet had een sterk begin maar lijkt gewoon te traag en te kort te komen.

Maar dat van Goossens is gewoon klinkklare onzin.

24 augustus 2023 om 16:46

Je mag de comments teruglezen. Vond het altijd al een oké speler maar zeker niet iemand waar je 30 miljoen voor betaalt.

Dan vond ik Hateboer met momenten indrukwekkender (niet in dezelfde periode als Goossens maar toch).

24 augustus 2023 om 17:58

Heb je correa wel is zien spelen de laatste 2 jaar ? Dat Marseille daar nog überhaupt 12 miljoen voor wilt geven is al een wonder. Correa komt zelfs de pionnen op de training nog niet voorbij

Dit had ik nou een mooie rechtsbuiten voor Ajax gevonden voor 1 seizoen, dat riep ik een maand geleden al.

Transfervrij, bakken aan ervaring, verschrikkelijk fit en afgelopen seizoen gewoon echt nog op een heel goed niveau gepresteerd...

24 augustus 2023 om 15:59

Is hij transfervrij?

Zoals ik het lees is zijn terugkeer naar Inter onderdeel van de transfer van Correa.

24 augustus 2023 om 16:04

Sanchez was transfervrij.

24 augustus 2023 om 16:03

Was inderdaad fantastisch geweest en ik denk zelfs vorig seizoen nog wel mogelijk, nu Ajax na het mislopen van CL heeft moeten snijden in de salarissen was dit natuurlijk nooit een optie. Ik geloof niet dat hij voor onder de 5 miljoen komt ballen in Amsterdam, ja op een andere plek wellicht maar niet in het eerste van Ajax

24 augustus 2023 om 17:57

3 miljoen teken geld en 2 miljoen salaris.. dan ben je een heel eind in mijn ogen..

Een voorbeeld speler voor de jonge ploeg, mentaliteit, gif, karakter, scorend vermogen.. tja, ik had er graag 5 miljoen voor uit gegeven zien worden..

Niet echt een transfer waar je blij van wordt vind ik zelf. Al heeft hij vorig jaar wel een uitstekend seizoen gehad met Marseille met 14 goals in de Ligue 1, dat is toch nog wat hoopgevend. Een groot voordeel is dat Correa vertrekt (al is ook die transfer niet echt een goede vind ik).

Met Pavard er nog bij zal de selectie dan wel vrij klaar zijn denk ik zelf. Misschien dat er nog een middenvelder bij komt. Al bij al redelijk tevreden met wat er staat, al zijn sommige aankopen misschien iets teveel op de korte termijn.

24 augustus 2023 om 16:03

Als Pavard komt heeft Inter drie wingsbacks met Guardado en Dumfries, wie zal er dan gaan spelen?

24 augustus 2023 om 16:07

Pavard zal als meest rechtse van de drie achterin gaan spelen, niet als wingback lijkt me. Die positie zal tussen Dumfries en Cuadrado gaan.

24 augustus 2023 om 16:40

Pavard is totaal geen wingback. Begon als cv bij Stuttgart en deed het daar zo goed dat hij met het WK mee mocht met Frankrijk. Toen is hij rechtsback gezet op dat WK omdat Frankrijk geen fatsoenlijke rechtsback had, en op basis van dat WK is hij naar Bayern gegaan. Je ziet echter wel aan alles dat het oorspronkelijk een centrale verdediger was. Is passend en fysiek heel sterk, maar niet zo snel als je verwacht van een moderne wingback. Heeft ook niet de dribbel en de rushes naar voren die je tegenwoordig bij wingbacks ziet. Pavard is de ideale man voor de rcvpositie. Kan daar half rechtsback en half cv spelen, ideaal.

Nog een paar van dit soort aankopen en Inter kan 11 spelers opstellen boven de dertig en meedoen aan een senioren competitie.

24 augustus 2023 om 17:38

Inter heeft op het moment maar 7 dertig plus spelers. Leuk geprobeerd joh.

24 augustus 2023 om 18:23

Met Sanchez 8 en nog 2 a 3 heb je een elftal, dus wat nou leuk geprobeerd

24 augustus 2023 om 19:07

Das dus 1/3 van de hele selectie wat dus gewoon een normaal aantal is. Kijk ff met wat voor team real de champions won. Dat waren ook jonkies zeker?. Leeftijd maakt niks uit gaat om kwaliteit.

Wel rare aankopen zeg met Sommer, Arnautovic en nu Sanchez. Je zou verwachten dat Inter toch een beetje wil gaan verjongen en wat kapitaal wil gaan creëren zoals toen ze Onana hadden gehaald. Nu zit je met allemaal 35+ spelers. Had verwacht dat ze zouden doorpakken na die CL finale.

24 augustus 2023 om 16:22

Met Augusto, Thuram en Frattesi is er an sich nog wel potentieel kapitaal aangetrokken. Ook iemand als Bisseck kan wel wat waard worden.

Het is uiteindelijk wel jammer dat Trubin (Benfica), Samardzic (gebleven bij Udinese) en Scamacca/Balogun er niet zijn bij gekomen. Maar al bij al geen slechte transferzomer vind ik.

24 augustus 2023 om 16:38

Misschien dat ik de financiële situatie hevig onderschat bij Inter maar had wel meer verwacht dat ze meer goeie en vooral jonge spelers in de aanval gingen halen. Een Thuram is op zich prima zeker omdat die transfervrij kwam maar een Arnautovic en Sanchez van respectievelijk 34 en 35 jaar vind ik toch wel mager. Maar goed we zullen zien of die jonge jongens het waard zullen zijn.

24 augustus 2023 om 16:51

Die situatie is niet al te best door financiële problemen bij de eigenaars.

Verder houdt Marotta er wel van de selectie op te vullen met goedkopere en ervaren spelers. Doet die al jaren.

24 augustus 2023 om 17:40

Nederland hebben we het altijd over leeftijd. Iemand van 33 kan ook nog goals maken hoor. Kijk maar Dzeko Zlatan of Cr7. Sanchez kan wellicht nog 2 a 3 jaar mee op topniveau. Italië is een grote competitie waar je er gewoon moet staan en geen opleiding competitie. Verder heeft inter met Brozovic Handanovic Lukaku Dambrosio Cordaz en Gagliardini allemaal 30ers uitgewaaid dus de selectie wordt niet ouder

25 augustus 2023 om 09:07

Maar ze hebben nu ook een hoop oudere spelers terug gehaald met sommer, arnoutovic cuardrado en sanchez.
Die zijn ook allemaal 34/35.
Lukaku, galiardini en brozovic zijn allemaal begin 30.
De aanval is sowieso ouder geworden, daar had je vorig seizoen, corea, lautaro, lukaku en dzeko.
29, 30, 26 en 36 jaar.
Dat word nu 26, 26, 34, 35.


26 augustus 2023 om 16:36

@maldini86

Dan heeft Benzema20 toch een punt? In ieder geval met het voorbeeld waar jij mee komt wel, de aanval is namelijk gemiddeld genomen nog exact even oud..
Vreemd voorbeeld

27 augustus 2023 om 08:56

Nou nee, de leeftijden die er staan, zijn de leeftijden van nu.
Corea was dus 28, lukaku 29 en lautaro 25.( dzeko volgens mij wel 36)
Gemiddeld 29,5.
Nu is het gemiddeld 30,25.

Waarom blijven clubs hier iedere keer intrappen?

24 augustus 2023 om 17:20

Deze speler is echt een topper. Zelfs op deze leeftijd nog 14 inschieten bij Marseille.

24 augustus 2023 om 21:58

Omdat hij bij Arsenal echt fantastisch was.

Heb toch wel erg veel sympathie voor hem. Geeft altijd de volle 100% voetballer met veel flair. Had hem eigenlijk vorig jaar al bij Gala willen zien op de linksbuiten positie

“Wanneer Les Olympiens zich kwalificeren voor de Champions League, wordt de optie tot koop verplicht gesteld.“

L’OM is toch door Panathinaikos al uitgeschakeld voor de Champions League?

24 augustus 2023 om 17:35

Het gaat over volgend seizoen.

Veel mensen zullen deze transfer niet begrijpen maar het is of Correa houden als 4e aanvaller or Correa naar Marseille dumpen en Sanchez halen transfervrij. Dan heb ik toch liever Sanchez die het bij Marseille erg goed heeft gedaan. Bij inter was hij ook succesvol alleen had hij de pech dat hij Lautaro en Lukaku voor zich had dat een dodelijk duo was.

24 augustus 2023 om 18:10

Ik vond Alexis wel een frustrerende speler bij Inter en was eigenlijk blij dat die weg ging. Zijn vorige seizoen in gedachten is het waarschijnlijk wel gewoon een verbetering ten opzichte van Correa. Laten we hopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren