Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax treft Aubameyang: ‘Als je hem vergelijkt met Alexis Sánchez…’

Laatste update:

Ajax trapt donderdagavond een nieuwe Europa League-campagne af met een thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille. De Amsterdammers zijn dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen, maar l’OM verkeert momenteel misschien nog wel in een grotere crisis. In gesprek met Voetbalzone blikt GOAL France-journalist Naim Beneddra vooruit op de ontmoeting tussen Ajax en Marseille.

Trainer Marcelino stapte daags voor het treffen met Ajax bij Marseille op, waarna de club iets meer dan een etmaal voor het Europa League-duel aan de spelers bekendmaakte dat assistent trainer Jacques Abardonado voorlopig de honneurs zal waarnemen. Ook het bestuur van de club besluit naar verluidt in de komende dagen op te stappen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Olympique Marseille bevestigde woensdag het vertrek van trainer Marcelino.

Hoe is er in Frankrijk gereageerd op het vertrek van Marcelino?
“Zijn vertrek komt toch wel als een verrassing, niemand verwachtte het. Marcelino was pas sinds juli trainer van Olympique Marseille. Het veldspel was de afgelopen weken niet goed, maar toch staat de club na vijf speelrondes derde in de Ligue 1. Marseille werd eerder wel in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Panathinaikos. Marcelino heeft uiteindelijk zelfs zijn conclusies getrokken nadat voorzitter Pablo Longoria - met wie hij goed bevriend is - maandag tijdens een bijeenkomst met de fanatieke supporters bedreigd werd.”

Wat zijn de grootste kwaliteiten van dit Marseille?
Wat ik al zei: het veldspel van Marseille is nog niet heel indrukwekkend. De ploeg speelde onder Marcelino erg defensief. Verdedigend hadden ze de zaken daardoor de laatste weken prima op orde. Het centrale duo Chancel Mbemba - Samuel Gigot is ervaren. Van de defensie is alleen Renan Lodi, die overkwam van Atlético Madrid, een nieuwe aanwinst. Dat kan deels verklaren waarom Marseille weinig kansen weggeeft.

Marseille heeft toch redelijk wat grote aankopen gedaan met Pierre-Emerick Aubameyang die transfervrij overkwam van Chelsea, Ismaïla Sarr, Iliman Ndiaye, Geoffrey Kondogbia en Ruslan Malinovskyi. Daarnaast wordt Joaquín Correa gehuurd van Internazionale. Hoe doen zij het?
"Sarr is onlangs geblesseerd geraakt, dus hij doet niet mee tegen Ajax. Hij was onlangs trefzeker tegen FC Nantes (1-1) en Stade Brest (2-0 winst) en maakte wel een goede indruk. Aubameyang heeft echter totaal nog niet kunnen overtuigen. Hij heeft het fysiek zwaar en lijkt totaal nog niet fit, omdat hij afgelopen seizoen bij Chelsea nauwelijks aan spelen toe is gekomen.

Als je hem vergelijkt met Alexis Sánchez, die deze zomer terugkeerde naar Internazionale, dan is er een groot verschil. Iedere Marseille-supporter mist hem enorm. Sánchez was erg goed en een strijder op het veld, dat laatste kun je van Aubameyang niet zeggen. Op Vitinha na zijn alle aanvallers deze zomer bij Marseille vertrokken. De Portugees is niet zo’n geweldige spits, ook al speelt hij met iets meer vertrouwen dan afgelopen seizoen. Het ontbeert de ploeg momenteel gewoon aan scorend vermogen."

Verdediger Mbemba is volgens Beneddra een van de weinige lichtpuntjes bij Marseille.

Op welke spelers moet Ajax voor de rest letten?
"Het is lastig om een specifieke speler te noemen. De centrale verdedigers Mbemba en Gigot spelen redelijk en de middenvelders Valentin Rongier en Jordan Veretout kunnen de ploeg op sleeptouw nemen en zijn zich bewust van hun eigen kwaliteiten en tekortkomingen. Over het algemeen zijn er nu geen spelers die hun beste niveau weten aan te tikken.”

Durft u tot slot ook een voorspelling te wagen?
“Ajax is natuurlijk dramatisch aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen en ik begrijp dat het ook rommelt op bestuurlijk niveau. Ze hebben dezelfde problemen als Marseille, dus het kan weleens een gelijkopgaande wedstrijd worden. Je zou kunnen stellen dat dit voor Marseille het beste moment is om Ajax te treffen, maar andersom is dat natuurlijk ook het geval. Het afgelopen seizoen gaven Franse clubs geen hele hoge prioriteit aan de Europa League. Daardoor werden er in dit toernooi enorm teleurstellende resultaten geboekt. Marseille speelde toen Champions League, maar het is de vraag of zij de Europa League dit seizoen wél serieus nemen. Ik verwacht een gelijkspel, 1-1 lijkt me een logische uitslag."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben bang dat Ajax er af gaat. 1-2. Heb echt geen vertrouwen in dit Ajax. Nul automatismen, nul vreugde, nul teamspirit.

21 september 2023 om 12:31

1-2 zou nog meevallen. Als ik Steijn was, liet ik Ajax de bus parkeren tegen Marseille en hopen op een paar counters. Ze kunnen ook vol op de aanval spelen zoals PSV gisteren, maar dat gaat 100% fout...

21 september 2023 om 15:03

Wie gaat er counteren? Brobbey en bergwijn lopen te sjokken over het veld, spelen alsof er een drol in de onderbroek zit. En een rechtsvoor hebben we niet. Ik verwacht dat we net zo af gaan als tegen Twente

21 september 2023 om 19:56

De bus parkeren heeft Ajax nog nooit gekund. Dat zou ook betekenen dat de hele “tactiek” weer omgegooid moet worden. Laat ze maar eens het spelletje maken en kijken of daar iets uit voort komt…

21 september 2023 om 12:49

En voeg daar de bestuurlijke onrusten ook maar aan toe… Dat heeft zeker een impact op team en staf…
Ik hoop dat het mee gaat vallen, maar iig veel succes jongens!

21 september 2023 om 12:52

Normaliter had ik met je eens geweest, maar ze spelen thuis, Marseille ook niet geweldig in vorm. Ik gok 1-1

21 september 2023 om 13:29

Marseille is natuurlijk ook echt bagger. Denk een gelijkspelletje

21 september 2023 om 17:50

Ik denk dat je met een verwachting van 1-2 toch wel wat vertrouwen in Ajax uitspreekt...

Het kan zomaar ineens gaan lopen bij Ajax, maar die dag is nog niet vandaag....

Dit Marseille is echt zwak. Moet toch wel iets inzitten voor Ajax.

21 september 2023 om 13:10

Ajax zou 17e staan in Frankrijk

21 september 2023 om 15:10

In de internationale ranking zit er volgens mij niet veel verschil tussen Nederland en Frankrijk. Als je daarbij ook nog eens meeneemt dat PSG over het algemeen wel veel punten scoort kun je je afvragen of die competitie echt beter is dan die in Nederland. Zelfs branco van de Boomen was daar een ster, en hier valt hij toch wel tegen. Dus of Ajax in Frankrijk maar 17de zou staan vraag ik mij af.

21 september 2023 om 22:07

Ik schat de Ligue 1 echt nog wel een stuk hoger in dan de Eredivisie.

PSG, Marseille en Monaco schat ik hoger in dan Ajax, PSV en Feyenoord.

Lille, Nice, Rennes en Lyon (normaliter) ook hoger dan AZ, Twente, Utrecht en Sparta .

Clubs als Heracles, Fortuna, Go Ahaed en Pec die hier linkerrijtje staan zouden daar onderaan staan.

21 september 2023 om 13:13

Ik lees hieronder dat ze helemaal niet zo zwak zijn, maar dat de oude trainer verkeerde keuzes maakt. mag ik vragen waarom jij vindt dat ze echt zwak zijn ?

21 september 2023 om 14:50

Janssen, misschien omdat Tilburg013 het artikel heeft gelezen en niet alleen uit gaat op de reactie van misgunner39 die overigens op moment van plaatsen van Tilburg's reactie ook nog niet was geplaatst?

21 september 2023 om 15:07

Is een ploeg beoordelen op basis van een artikel van een ander zonder ze gezien te hebben niet vreemd ? Ik ken ze niet, dus als iemand ze zwak vind ben ik benieuwd waar de zwaktes zitten.

21 september 2023 om 13:33

Afgelopen wedstrijden idd bekeken en het stelt niet zoveel voor. Maar Ajax stelt nog minder voor, dus zie ze niet winnen. Helemaal niet als de tijdelijke/nieuwe trainer spelers op hun juiste plek gaat zetten (zoals een Ounahi op middenveld ipv linkshalf/buiten).

21 september 2023 om 18:34

Weet je wie ook zwak is? Dit Ajax.

21 september 2023 om 19:37

Daar denken ze in Marseille exact zo over Ajax. Vanavond De Beste van de Slechtste!

dit Marseille is helemaal niet zwak he, tegen pana onterecht uit de CL geknikkerd, Trainer die domme keuzes maakt. Achterin hebben ze niet veel spelers , maar met de juiste trainer gaat het gewoon veel beter, lopen ook gewoon betere spelers rond dan bij ajax.

we gaan het vanavond zien, ik voorspel 3-1, Ndiaye gaat Ajax verdediging helemaal zoek spelen. Hopelijk Ounahi op8.

21 september 2023 om 13:12

Mis gunner met die uitslag zou ik als Ajaxfan super blij zijn 😁😁😁

21 september 2023 om 13:46

Hahahah bedoel 1-3 natuurlijk, maar hopen op een leuke pot!

21 september 2023 om 14:52

Doet je naam eer aan

21 september 2023 om 14:54

Hahahaha hou op man, dit Marseille is echt niet zo goed. Ounahi gaat waarschijnlijk niet eens spelen. Zou me niks verbazen als Bergwijn en Forbs Marseille verdediging helemaal zoek spelen.

21 september 2023 om 15:36

we gaan het zien, die 2 die je noemt kunnen niet eens potten breken tegen Fortuna. hoeveel wedstrijden heb je gezien van OM? Mits er een goede trainer komt gaat Marseille veel beter spelen, genoeg goede spelers met potentie ook, moet gewoon juiste trainer voor de ploeg. En ook zonder Ounahi gaan ze winnen vanavond.

21 september 2023 om 16:59

Uitschakeling tegen Pana was inderdaad zeer vertekenend om dat steeds zo te benoemen. Hadden er makkelijk 4/5 kunnen maken in de thuis wedstrijden. Vervolgens laatste minuut penalty en met penalty's eruit vliegen. Daarop baseren dat Marseille toch niet zo goed is is een beetje overdreven.

En vervolgens schiet Aubemeyang er vanavond twee in haha. Ajax in deze vorm moet voor iedere ploeg in Europa uitkijken.

22 september 2023 om 09:16

Had ik er nu maar op ingezet....:-S

Echt een wedstrijd voor Ajax om al die negativiteit van zich af te spelen. Steijn moet er voor zorgen dat het achterin goed staat en dan de aanvallers lekker een vrije rol geven, laat die onbevangen spelen.

Ounahi zit daar op de bank bij Marseille…. Wat zou hij voetballend toch veel toevoegen aan dit Ajax en dat terwijl hij voor maar 10 mil was op te halen destijds

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren