Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alderweireld sluit droomjaar in stijl af: vijf prijzen voor Royal Antwerp

Laatste update:

Royal Antwerp FC is donderdagavond de grote winnaar geworden van het jaarlijkse voetbalgala in België. De landskampioen en bekerwinnaar ging met liefst vijf prijzen aan de haal: Speler van het Jaar, Doelpunt van het Jaar, Belofte van het Jaar, Trainer van het Jaar en Doelman van het Jaar.

Alsof de dubbel nog niet mooi genoeg was voor Antwerp, werd de club donderdagavond nogmaals uitgebreid in het zonnetje gezet. De meeste aandacht ging uit naar Toby Alderweireld, die twee prijzen in ontvangst nam.

De 34-jarige routinier kreeg de Gouden Schoen voor beste speler van het seizoen en maakte tevens het Doelpunt van het Jaar. Alderweireld schoot Antwerp hoogstpersoonlijk naar de titel in de slotseconden van de laatste wedstrijd van de Champions Play-Offs tegen KRC Genk (2-2).

Daarnaast waren er eretitels voor Jean Butez (Beste doelman) en Arthur Vermeeren (Belofte van het Jaar). De prijs voor Beste trainer ging naar Mark van Bommel. "Het gala is een clean sweep geworden voor Antwerp", aldus Sporza.

Met name de Gouden Schoen voor Alderweireld wordt breed uitgemeten in België. De centrumverdediger behaalde meer stemmen dan de nummers twee en drie Cameron Puertas en Mohamed Amoura (beiden Union Sint-Gillis) bij elkaar opgeteld.

Alderweireld werd de dertiende verdediger die de Gouden Schoen wist te winnen en volgde Simon Mignolet op, die de prijs vorig jaar in ontvangst nam. De mandekker wordt geroemd om zijn leiderschap en persoonlijkheid naast het veld.

Uitslag Gouden Schoen:
1. Toby Alderweireld (Antwerp) - 647 stemmen
2. Cameron Puertas (Union Sint-Gillis) - 278 stemmen
3. Mohamed Amoura (Union Sint-Gillis) - 226 stemmen
4. Mike Trésor (KRC Genk) - 185 stemmen
5. Jan Vertonghen (RSC Anderlecht) - 170 stemmen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk geheel terecht dat Arthur Vermeeren belofte van het jaar is geworden. Wat een fantastische voetballer is dit zeg. Ajax had vorig jaar geloof ik nog interesse, maar inmiddels heeft deze jongen al een marktwaarde van 30mil. Als ik Manutd was had ik het wel geweten, de missing link op het middenveld.

19 januari 2024 om 17:38

Aguerooo welkom terug! Lang niet gezien op voetbalzone. 👍🏾

20 januari 2024 om 01:35

Ben altijd nog actief, nooit weggeweest!
Reageer alleen heel zelden

Wat had ik hem nog graag bij Ajax terug gezien. Hopelijk nog ooit als trainer of zo. Absolute topper die Toby.

19 januari 2024 om 17:27

Ajax had Alderweireld vorig seizoen nog goed kunnen gebruiken; al is hij wel echt traag geworden volgens mij. Ik kan me nog een andere Ajaxverdediger herinneren waar dit nu ook wel eens over gezegd wordt, maar die destijds ook verguisd werd om zijn traagheid

Antwerp speelt wel iets meer behouden volgens mij, en de backs zullen daar verdedigend ook wel wat meer meehelpen dan bij Ajax. De oude verdedigers die het nog lang volhouden in het voetbal spelen toch wel bij teams die niet altijd bekend staan om hun hoge lijn en aanvallend voetbal, plus dat je daar tactisch echt wel rekening mee moet houden in je verdere opstelling. Het kan echter wel als je kijkt naar bijvoorbeeld Thiago Silva bij Chelsea of Pepe bij Porto en als het lukt om je team eromheen te bouwen heb je er ook veel aan.

19 januari 2024 om 17:57

Mwah vorig seizoen had je Timber daar lopen, dus denk het niet.

19 januari 2024 om 19:20

Die was ik inderdaad een beetje vergeten inderdaad

Alderweireld is natuurlijk een rechtspoot en speelde een flink deel van zijn carrière naast Vertonghen die altijd LCV stond, maar kan die ook niet links in de verdediging? Er zijn genoeg rechtspoten die als LCV spelen (Van Dijk, Kim Min-Jae en volgens mij speelde Dias er ook wel eens voordat City 3-2-4-1 ging spelen). Ook had Timber dan eventueel naar links gekund, die is dit seizoen bij Arsenal zelfs begonnen als rechtsbenige linksback. Beter dan Bassey was hij allicht geweest en die had op een gegeven moment zo weinig zelfvertrouwen dat een ervaren clubman als Alderweireld dan waarschijnlijk beter was geweest.

Geweldig natuurlijk die Toby, heb de 2de helft gekeken van de ontknoping vorig jaar en ik werd ook een beetje gek. Zo laat, net voor het einde zo de bal in de kruising jagen als verdediger, dat is echt een sprookje. Vooral omdat hij echt terug is gekomen om het in Antwerpen te doen. Heel mooi, dit is waarom wij zoveel van sport houden.

Ik had verwacht dat Messi die gouden schoen zou winnen.. jammer, maar gefeliciteerd Toby.

Terecht natuurlijk, Antwerp alles gepakt wat ze konden pakken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren