Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax weet voor welk bedrag Arda Güler is op te halen bij Fenerbahçe

Laatste update:

Het Turkse toptalent Arda Güler is komende zomer voor 17,5 miljoen euro op te pikken bij Fenerbahçe, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transfermarktexpert proberen vele Europese topclubs de achttienjarige aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller te strikken. Onder meer Ajax wordt al geruime tijd aan Güler gelinkt.

In de wandelgangen was er de afgelopen maanden sprake van een ontsnappingsclausule in het contract van Güler, die bij het niet halen van 1.500 speelminuten in de hoofdmacht van Fenerbahçe in het seizoen 2022/23 voor vijf miljoen euro zou mogen vertrekken. De groeibriljant kwam uiteindelijk tot 1.549 speelminuten. Desondanks is er volgens Romano toch een ontsnappingsclausule in werking getreden. Topclubs kunnen de tiener komende zomer voor 17,5 miljoen euro inlijven.

Güler zou al langere tijd op de radar staan bij Ajax, al worden er nu geen specifieke geïnteresseerde clubs door Romano genoemd. De tweevoudig international van Turkije switchte onlangs van zaakwaarnemer en laat zijn belangen nu behartigen door Ali Dursun. Naast Güler zitten ook (ex-)Ajacieden Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Noa Lang en Mohammed Daramy bij het management van Dursun.

Güler staat in Europa bekend als een van de grootste talenten van zijn generatie. Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op zo’n vijftien miljoen euro. De in Ankara geboren middenvelder debuteerde in augustus 2021 op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Fenerbahçe. Sindsdien kwam de aanvallende middenvelder tot 51 officiële wedstrijden voor Fener, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 12 assists. In zijn thuisland wordt Güler vaak vergeleken met Mesut Özil.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon doen, a la Antony iets meer betalen maar je kan hem over 2 jaar voor minimaal 50 verkopen. Deze jongen ademt voetbal, zo technisch en dreigend. Kan zowel vanaf rechts als op 10. Kan het nodige creativiteit brengen die afgelopen jaar ver te zoeken was.

14 juni 2023 om 11:18

Ik lees dat hij vergeleken wordt met Özil. Nu was dat één van mijn favoriete spelers van de afgelopen tijd, maar ik kan me ook herinneren dat hij vrij lui was. Je kunt zeggen wat je wil van Antony, maar hij was ook belangrijk in het drukzetten en was niet te beroerd mee te verdedigen. Dat is ook gewoon belangrijk als je hoog op het veld wilt beginnen met verdedigen.

Heeft hij daarvoor de longinhoud? Verder benieuwd naar deze knul, want ik heb hem geen minuut zien spelen.

14 juni 2023 om 12:40

De vergelijking gaat vooral op voor zijn voetballende kwaliteiten. Hij verdedigd altijd mee, maar kan het nog niet altijd even makkelijk belopen. Hij is nog jong, dus dat komt wel.

14 juni 2023 om 11:18

ajax mist diepgang, als ik lees dat dit een type ozil is... dan snap ik dat hij op rechts kan in een soort ziyech achtige rol. maar weet niet of dat verstandig is qua voetbal.
het zou wel meer passen bij hoe steijn met sparta speelde.
want nu klinkt het een beetje als een turks berghuis type. niks mis mee, maar weet niet of dat het type speler is waar ajax nu naar op zoek zou moeten.

ook omdat je die conceicao ook als talent voor rechts hebt.

er van uitgaan dat kudus vertrekt natuurlijk

14 juni 2023 om 11:32

Met alle respect maar deze jongen heeft een stuk meer talent dan Conceicao. Arda Guler is zo getalenteerd dat het onverstandig is om zo een kans te laten schieten.

het zal vast een groot talent zijn, maar ik denk dat die armenier van krasnodar (ook qua bedrag) beter zou zijn, op papier dan.
want je weet nooit hoe die spelers zich aanpassen en optrekken aan een ander niveau/omgeving/cultuur.

maar op de lange termijn zou deze guler beter zijn... ook een stuk duurder.

14 juni 2023 om 11:27

Voor armenier is het toch ook een andere cultuur? Ik denk overigens ook dat het niet of of is, denk dat Arda maar voor rechtsbuiten in beeld is, en Spertsyan voor op het middenveld

14 juni 2023 om 11:43

Armenier komt nog uit Rusland dus ik denk dat Arda beter kan acclimatiseren dan die gozer maar hey, laat Ajax lekker voor hem gaan dan blijft Arda bij ons tenminste.

Qua bedrag zou Spertsyan beter bij Ajax passen op dit moment, niet teveel grote gokjes nemen nu na vorige zomer en voldoende geld overhouden om de echt zwakke posities te versterken. De 6 bij vertrek Alvarez, beide back posities en centraal achterin.

Arda heeft in zijn kleine linker teen meer talent dan die Armenier uit Rusland. Arda is fenomenaal en echt een lust voor het oog om te zien spelen.

Trouwens die 17.5 miljoen gaan de ouders van Arda niet akkoord mee, Arda is momenteel bij de nationale elftal ( Samen met Kokcu ) en daarna krijgt hij een nieuw contract met een nieuwe afkoopsom.

Ajax moet gek doen en betalen wat Fener wil, die jongen wordt echt eentje van de buitencategorie

14 juni 2023 om 11:44

Volgens mij zijn de ouders van Arda geen eigenaar van de club toch? De club bepaalt de transfersom.

14 juni 2023 om 11:45

Jij denkt dat Fenerbahce die 17.5 wel oke vind inmiddels na zo een ontwikkeling ? Fenerbahce knijpt in de handen dat die vader zo een relaxe gozer is en het beste voor de club wilt. Anders was Arda allang al weg voor 5 of 17 miljoen.

14 juni 2023 om 11:47

Lees de eerste zin even van het artikel. Fabrizio Romano is goed geinformeerd vaak. Dit is de vraagprijs.

14 juni 2023 om 11:54

Ik ben Turks en ik volg deze situatie op de voet via ingewijden bij Fenerbahce.

Wat Romano zegt is paar dagen geleden al omgeturnd tot wat ik nu hierboven zeg maar ik waardeer je vertrouwen in die gast, keep up the good work.

14 juni 2023 om 11:58

Als er een clausule in het contract staat waarin vermeld wordt dat hij voor 17,5 miljoen weg kan, dan kan Fener hoog of laag springen, juridisch staan ze machteloos.

14 juni 2023 om 11:59

Waarom moet of wil Guler weg dan? Zijn ouders zouden moeten stimuleren dat Guler eerst bij Fenerbahce doorbreekt en jaren ervaring opdoet, ipv de prijs op te drijven..

14 juni 2023 om 12:02

Lezen jullie wat hij zegt? Hij zegt dat Guler zelf een nieuw contract wil tekenen waardoor er een nieuwe afkoopsom in dat contract komt te staan.

14 juni 2023 om 12:05

Denk niet dat je nationaliteit erg relevant is in deze discussie. De clausule is 17,5 miljoen, dus hij kan weg voor dat bedrag. Heb sterk het idee dat je ervan baalt als hij voor dit bedrag weg gaat. Fan van Fener?

14 juni 2023 om 12:31

Ajaxxxlove

Ik probeer ook juist aan te geven dat de ouders en de club op 1 lijn zitten, de ouders gunnen Fener een gigantische afkoopsom en anders vinden ze het ook niet erg om te blijven.

Die 5 miljoen was zeker waar, toen is dat verhoogd naar 17.5 en Fener wilt het wéér openbreken én de ouders gaan daar akkoord mee.

Dus die juridische gedoe vervalt als de speler zelf mee doet met Fener.

14 juni 2023 om 12:32

Fcbami

Ik ben Fener fan in hart en nieren en ik wil graag dat hij blijft, en anders de club een gigantische bedrag oplevert

en ik baal juist niet, ik hoop dat als hij gaat, hij naar Nederland gaat voor zijn ontwikkeling, die jongen is de toekomst van de nationale elftal en waar beter kan hij een superster worden dan bij een Ajax ? Dus je begrijpt mij verkeerd denk ik.

14 juni 2023 om 12:48

Ja meester Lierse, maar als je een tijdje in de voetballerij meeloopt dan worden contracten ook vaak verlengd om juist afspraken over een vertrek vast te leggen..

14 juni 2023 om 13:22

Geen idee waarom je dat reageert op mij.

14 juni 2023 om 19:07

@Fc Bami Waarom is zijn nationaliteit niet relevant? Hij is Turks en het nieuws gaat over een Turkse voetballer. Jij zal als NL'er toch ook meer weten over wat er in NL gebeurt dan de gemiddelde Griek ofzo?

Kijk dat is al stuk minder dan 25 mil wat Ajax nooit zal doen. En zal Ajax het nog uit onderhandelen en komt het uit op wat ik eerder verwachtte en vermeldde; 13/14 mil.

14 juni 2023 om 12:28

Waarom zou Fenerbahçe er over onderhandelen?

14 juni 2023 om 12:36

Arda kan je niet halen voor 14/15 mil maat dat betaald PSG & Dortmund & Arsenal ogen dicht ( Voorzitter heeft al gedineerd met de president van Fener ) én ik heb zelfs gelezen dat ze de Sjeik uit Qatar hebben ingeschakeld die de Turkse president kan contacten Xdxdxd Hele diepe wending dit.

Bijv Erdogan feliciteerde Fener met de beker winst met een achtergrond foto van alleen Arda.. Dus die jongen is al een nationale hoop geworden inmiddels.

Hij is ook terecht de hoop, ben 31 en heb nog nooit zo een jongen zien doorbreken/spelen in Turkije, als we de Europese Turken niet meetellen ( Gundogan, Ozil, Calhanoglu enz enz )

14 juni 2023 om 13:47

Zal allemaal best wel wat je zegt, maar voorlopig is het een feit dat zijn afkoopsom 17,5 is. Wanneer hij graag naar Ajax wil zal hij niet zijn contract gaan verlengen en de afkoopsom verhogen. Doet hij dat wel komt hij niet naar Amsterdam.

Dat kan een keuze zijn, maar voor 17,5 is het een zeer interessante optie.
Hartstikke mooi dat hij fener een grotere afkoopsom gunt, maar dat is niet in zijn eigen belang. Want wordt die hoger kom je bij grotere club en kom je niet gelijk als basisspeler binnen. Dat zou zonde zijn

Dat is al wat beter dan 5 miljoen. Ik denk dat het voor zijn ontwikkeling beter zou zijn omnog een jaartje bij Fener te blijven maar dan moet hij wel spelen. En nu er een nieuwe trainer gaat komen heeft hij die zekerheid niet. Er kunnen allerlei beloftes worden gedaan maar iedereen die het Turkse voetbal een beetje volgt weet dat je daar niet op kan vertrouwen.

Vele kennen alleen zn naam misschien. Kijk een hele wedstrijd van deze jongeman. Elke wedstrijd dreigend. Zal zeker een wereldtop worden. Hou deze jongen in de gaten.

Toevallig deze jongen in actie gezien afgelopen weekend in de beker finale en daar viel hij toch wel positief op. Zeer lichtvoetig, snel, fysiek is er nog duidelijk werk aan de winkel maar dat geld voor bijna iedereen die 18 jaar is. Je weet nooit hoe een speler zich gaat ontwikkelen maar hier spatte het talent echt wel vanaf. Een rechtsbuiten heeft Ajax duidelijk iets nodig dus ik zeg ik doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren