Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-middenvelder Jordan Henderson opgenomen in selectie Engeland

Laatste update:

Jordan Henderson is opgeroepen voor de oefeninterlands van Engeland tegen Brazilië (23 maart) en België (26 maart), zo heeft de Engelse voetbalbond donderdag bekendgemaakt. De middenvelder van Ajax krijgt de voorkeur boven spelers als Kobbie Mainoo (Manchester United) en Kalvin Phillips (West Ham United).

Naast Henderson kan ook voormalig PSV’er Jarrad Branthwaite rekenen op een oproep van bondscoach Gareth Southgate. De 21-jarige centrale verdediger, die vorig seizoen op huurbasis in Eindhoven speelde, maakt momenteel furore namens Everton in de Premier League.

Branthwaite speelde in het verleden wel al jeugdinterlands namens Engeland, maar kan nu debuteren in de hoofdmacht van the Three Lions. De 33-jarige Henderson kan mogelijk weer een aantal interlands aan zijn totaal toevoegen. De teller staat momenteel op 81 interlands, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 11 assists. Henderson kan in zijn geboorteland zijn eerste interland als Ajacied gaan spelen.

Op het middenveld gaat Henderson tijdens de komende interlandperiode concurreren met Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), James Maddison (Tottenham Hotspur) en Declan Rice (Arsenal). Onder meer Mainoo, Phillips, Ross Barkley (Luton Town) en Ruben Loftus-Cheek (AC Milan) worden overgeslagen door de veelbesproken keuzeheer Southgate.

Southgate


Southgate kreeg afgelopen week een pijnlijke afzegging te verwerken, zo onthult hij tijdens het persmoment van de FA. “We kregen een belletje van Arsenal. De club gaf aan dat Ben White momenteel niet zit te wachten op een oproep voor het nationale elftal.” De 26-jarige Engelsman speelde tot dusver vier interlands.

“White wil niet geselecteerd worden en dat vind ik heel jammer”, herhaalde Southgate zichzelf donderdag. “Ik ben erg gecharmeerd van hem. Ik nam hem mee naar het EK en WK. In Qatar heb ik nog met Ben gesproken en ik wilde hem graag weer uitnodigen, maar ik merk terughoudendheid van zijn kant.”

Ook Mainoo, toptalent van Manchester United, kwam ter sprake tijdens het persmoment. “Hij is een briljante en jonge speler. We zijn nooit terughoudend om jonge spelers te kans te geven, maar hij heeft slechts een handvol wedstrijden gespeeld. Hij doet het goed bij United en die ervaring is belangrijk. Hij ziet eruit als een sterke persoonlijkheid.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha kwestie van weken voordat Southgate wordt ontslagen. Blijft maar aanhouden op ervaren spelers, maar durft niet door te selecteren.

14 maart 2024 om 15:14

Misschien houdt hij wel te lang vast aan Maguire en Henderson. Voor de rest vind ik dat er toch best een jonge ploeg staat met enkele spelers met ervaring zoals Pickford, Walker en Kane.

Is natuurlijk wel te begrijpen na zijn puike prestaties op de Nederlandse velden.

14 maart 2024 om 15:15

Logisch gevolg inderdaad. Is niet meer te negeren.

14 maart 2024 om 16:13

Kan je sarcastisch doen, maar mede door hem een puntje thuis tegen Fortuna. Iedereen in Engeland weet hoe zo'n lastige tegenstander Fortuna is

Leuk voor hem man Laat het vanavond maar zien Hendo!

14 maart 2024 om 15:39

Ik schrok me een ongeluk, ik las iets te snel en las: Jordan Henderson opgenomen in Engeland.. Maar gelukkig ging het om een lees fout en mag hij mee met het nationale elftal

14 maart 2024 om 16:00

Haha, gelukkig niet nee. Misschien na het feesten vanavond als we de volgende ronde hebben gehaald.

14 maart 2024 om 17:34

@binny, die Engelsen kunnen wel wat hebben qua drank

Al dat gezeik. Boeit mij die Engeland selectie verder. Is gewoon leuk voor Henderson! Gun t die strijder van harte.

Snel meer? Wat is er meer te vertellen dan die selectie die er staat? Nice voor Branthwaite dat ie er bij zit overigens.

14 maart 2024 om 15:15

Ik denk dat de schrijver nog flink wat tijd nodig heeft on hier een volwaardig artikel van te maken.

De Wijnaldum van Engeland

14 maart 2024 om 15:22

Wijnaldum is altijd onzichtbaar in Oranje, maar Henderson doet het daar toch gewoon prima?

14 maart 2024 om 15:28

Of het helemaal klopt wat ie zegt? Ik heb wel even moeten lachen om een comment en dat is al best een tijdje geleden.

14 maart 2024 om 15:58

Ik denk dat Wijnaldum relatief beter gepresteerd heeft voor NL dan Henderson voor Engeland. Hij is nooit een sterkhouder geweest.

Ik vind de Engelse selectie maar tegenvallen hoor. Met Bellingham, Kane en Saka natuurlijk een aantal absolute toppers, maar de rest valt allemaal wel mee. Vooral achterin lijken ze best zwak

14 maart 2024 om 15:15

Ook wel wat blessures natuurlijk maar bijv een Walker/taa - Stones - Maguire - Shaw is niet slecht toch?

14 maart 2024 om 15:20

Als alle geblesseerden terug zijn, is het natuurlijk wel wat beter, maar toch blijf ik het vooral in de breedte meevallen.

Aan de andere kant moet ik ook zeggen dat veel Europese landen dit probleem hebben. Alleen Frankrijk lijkt echt op iedere positie wel meerdere toppers te hebben

14 maart 2024 om 15:24

Mwah. Ansich hebben ze ook wel alles dubbel bezet, toch?

RB: Walker, Reece James, Trent (maar speelt vaker CM bij Engeland tegenwoordig), White (mits Southgate weg is), Livramento (talent) is toch luxe.

CB: Tomori/white/guehi/maguire/branthwaite/konsa/dunk...
LB: Shaw/chilwell/henry (als die fit was, razendsnelle back).

14 maart 2024 om 15:19

Mwah. Als iedereen fit is en je roept ze ook op (lees: Southgate) dan kan je gewoon spelen met Walker of desnoods James - Stones - Tomori of White - Shaw of Chilwell.

Is gewoon een sterke defensie hoor...

Middenveld kan je ook kiezen: Trent - Rice met ervoor Bellingham.

Voorin kan je dan op de flanken kiezen voor Saka en Foden met Kane als spits en Watkins als goede tweede spits?

14 maart 2024 om 15:22

Maar dan moeten ze wel geselecteerd worden, toch? We hebben het hier wel over de huidige selectie natuurlijk.

14 maart 2024 om 15:26

Dan ben ik het nog niet met je comment eens.
Bellingham, Kane en Saka alleen de toppers?

Stones, Walker, Rice, Foden en Watkins zijn toch ook toppers?

En sommige zijn nog wel een twijfelgeval zoals Maddison (pas 1 seizoen op echt hoog niveau bij Spurs) en een Rashford (zo wisselvallig) en Palmer (ook pas 1 seizoen).

Vind het rijtje van Stones ook allemaal toppers.

14 maart 2024 om 15:38

Hoe kun je nou zeggen dat de selectie tegenvalt? Het is op Frankrijk na de beste selectie.

14 maart 2024 om 15:42

Je hebt ook nog een land genaamd Portugal hé.
Als die gewoon selecteren wie ze kunnen selecteren (en fit zijn), dan hebben die ook een waanzinnig goed team hé!

Trouwens, Spanje heeft ook altijd een ijzersterk elftal, maar daar worden de laatste jaren nog wel eens wat gekke keuzes gemaakt en hebben ze ook wel een aantal blessures.

14 maart 2024 om 16:33

Als Southgate de poppetjes op de goede plek zet dan vind ik dat Engeland een betere eerste 11 heeft dan Frankrijk. Frankrijk kan echter wel 3 elftallen opstellen die kampioen kunnen worden.

14 maart 2024 om 17:30

Spanje heeft een vrij matig team vind ik. Frankrijk en Engeland steken er bovenuit, met vlak daarachter Portugal.

14 maart 2024 om 16:12

Rice en Foden vind ik ook echt fantastisch, veel beter dan wat ons Oranje te bieden heeft.

14 maart 2024 om 17:20

Engeland heeft wel meer absolute toppers. Foden, Rice & Stones mag je daar ook bij zetten. Daarachter nog jongens zoals Grealisch, Maddison etc. Verder zijn Walker en Shaw (als die fit is i.i.g.) een van de betere backs ter wereld.

Snap niet dat tomori steevast genegeerd wordt

14 maart 2024 om 15:20

En Ward-Prowse ook niet. Is in zowat alles beter dan Henderson...

White lijkt bedankt te hebben, gezien het zinnetje van Southgate over hem....

Zal wel niet onder Gareth meer willen spelen.

Hopelijk haalt chilwell het net niet. Man komt dan net terug van een blessure en dan mag hij gelijk door naar de nationale ploeg.

Verdediging ziet er wel matig uit bij Engeland zeg. Gomez, Konsa, Maguire en Brantwaithe zijn nou niet hele denderende namen. Ben wel benieuwd hoe Branthwaite het gaat doen want die speelt een prima seizoen bij Everton. Henderson tja we weten inmiddels dat het een lievelingetje is van Southgate. Wel verrassend dat Phillips niet is geselecteerd als je dat baseerde op de afgelopen jaren haha

14 maart 2024 om 15:18

Al helemaal als je bedenkt dat Tomori van Milan er gewoon telkens niet bij zit.

14 maart 2024 om 15:21

Huh? Je zegt matig, om vervolgens te zeggen dat je benieuwd bent hoe Brantwaithe het gaat doen?

Brantwaithe is jong, talentvol en draait een ijzersterk seizoen hoor...

Vind de defensie nog meevallen, maar Tomori en White worden steevast genegeerd...

14 maart 2024 om 15:32

Op papier ziet het er matig uit ja. En je kan toch gewoon benieuwd zijn naar Brantwaithe op een wat hoger niveau? Je hoort prima verhalen maar het blijft Everton. Dus dan moet je het maar zien of die het aankan. Snap niet wat je daar raar aan vindt omdat ik daar nieuwsgierig naar ben. Voor de rest heeft White zelf afgezegd zegt Southgate zelf tijdens de persconferentie.

14 maart 2024 om 15:40

Bedoelde ook meer dat White voorheen genegeerd werd.
Tomori wordt nog steeds genegeerd, waanzinnig.

White zijn afzegging snap ik wel. Ik zou ook niet meer willen spelen onder Southgate als die je zo vaak negeert, terwijl je al zo lang een hoog niveau haalt bij een team als Arsenal.
Dat hij zelf had afgezegd, was nog niet bekend toen ik mijn stukje typte Kwam er na.

Deze trainer is toch echt te waanzinnig voor woorden hé.
Probeer dan op zijn minst nog eens een talent als Mainoo uit i.p.v. een Henderson die wat af aan het bouwen is. En je weet toch al wat je aan Hendo hebt?

Verder vind ik die defensie shocking. Hoe kan je nu ingodsnaam geen Tomori en White oproepen?

Gomez doet het aardig bij Pool, maar is toch geen echte back? White is echt vele malen beter als back...

Verder ook lachwekkend dat Tomori er niet bij zit...

Elliott en Livramento doen het overigens ook goed, maar zal nog wel te vroeg zijn?

En een Ward-Prowse bijvoorbeeld ook niet boven Henderson?

Solanke niet boven Toney? Toney is pas terug van schorsing en scoort nu niet zo veel.... Solanke heeft er al 15 of meer zelfs inliggen dit jaar?

Lees nu wel dat Arsenal gebeld heeft naar Southgate, dat ''hij niet in aanmerking wilde komen voor ons''. Oftewel: ik denk dat Benjamin White bedankt heeft, zolang Southgate bij de bondscoach is...

Heeft gelukkig net zijn contract verlengd bij ons!

Dan had ik alsnog

14 maart 2024 om 15:42

White had vorige week Edu laten bellen om aan te geven dat hij niet geselecteerd wilt worden. White had volgens mij een uitnodiging gekregen en liet meteen weten dat hij niet wilt komen.
Bron is Henry Winter op X

Edit: Southgate zei later dit
“Ben White didn’t want to be selected and t’s a great shame, he’s player I really like”.

“I took him to the Euros and World Cup. I spoke to him post Qatar, I was keen to pick him… there was clearly reticence on his side”.

14 maart 2024 om 15:47



Ja. Ze geven nu ook aan geen mot te hebben met hem en ook niet met Steve Holland, maar daar geloof ik niks van.

Die Steve Holland is een waanzinnig figuur in mijn ogen, maar goed...

White hoort ook gewoon te spelen. Zeker als je een Maguire centraal ziet spelen, kom op zeg.... Zelfs al speelt White het hele jaar RB, dan is hij nog de betere CV t.o.v. Maguire...

Walker - White(of Tomori, maar White is voetballend beter) - Stones - Shaw/chilwell was gewoon top geweest.
Trent - Rice - Bellingham ervoor.

Volgens mij wilt hij gewoon niet meer voor Engeland spelen zolang Southgate trainer is en Holland assistent. Klaar.

14 maart 2024 om 16:07

Je vraagt je toch af wat er is voorgevallen waardoor White niets meer van de nationale ploeg wil weten. De Britse media schreven destijds dat hij niet de sterke en zwakke punten van de tegenstander wist, en dat hij niets deed met zijn persoonlijke statistieken wat tot een ruzie heeft geleid met Steve Holland. Die ruzie moet er dan wel heel stevig aan toe gegaan zijn. Ik heb er geen problemen mee, laat hem maar lekker opladen voor Arsenal want hij heeft echt vrijwel alles gespeeld dit seizoen

14 maart 2024 om 15:51

Eens met meeste van je. Maar in mijn ogen is Toney echt in alles een betere spits dan Solanke. En scoort niet zoveel? Hij maakte er 4 in zijn eerste 5 duels sinds zijn schorsing, dus die had amper tijd nodig om weer verder te gaan met scoren. Staat nu 3 wedstrijdjes droog, maar zijn oproep snap ik wel.

Leuk voor Henderson.

Zie hier veel negatieve reacties maar als we in de spiegel kijken roept NL ook Wijnaldum op....

14 maart 2024 om 15:22

Is de selectie al bekend dan? Want Wijnaldum zit nog in de voorselectie toch?

Verder zou ik dat ook absurd vinden hoor. Koopmeiners, Reijnders, Wieffer, Schouten, Timber, Veerman. Voldoende aanwas...

Zelfs de Roon speelt nog beter op een hoger niveau...

14 maart 2024 om 15:23

En daar staat iedereen voor op de banken? Dat genereert minstens zoveel -als het niet meer is- negatieve reacties.

14 maart 2024 om 15:35

Ik durf wel te zeggen meer. Wijnaldum en Oranje selecties werken hier als een rode lap op een stier. Enigszins te begrijpen, want dat kan ook echt niet meer.

14 maart 2024 om 16:01

Eens, dat tussenzinnetje staat er niet voor niets. Ik vond de opmerking van Pango wat misplaatst.

14 maart 2024 om 16:22

@nj:

De achterliggende gedachte is vooral dat bij een selectie samenstelling elke bondscoach een reden heeft bijvoorbeeld voor, ervaring, verlengingstuk van de coach, coaching op het veld, sfeer in de selectie/kleedkamer.

Elk land heeft in zijn selectie wel twijfelgevallen waarbij commentaar komt. Dat mag en kan, maar mis in dit artikel wel de reden van het selecteren van Henderson. Weet niet of dit ook toegelicht is door Southgate.
Wel zo belangrijk om te weten om dan vervolgens een beter oordeel te vellen.

Dat het een opvallende keuze is dat lijkt me ook, net als dat van Wijnaldum in de voorselectie van het NL elftal.

Vind het persoonlijk nog meer bijzonder dat Tomori niet bij de Engelse selectie zit.

14 maart 2024 om 16:33

Ik heb eerlijk gezegd geen mening over het selecteren van Henderson.

Ik reageerde vooral op jouw constatering dat er veel negatieve reacties waren in dit topic over het selecteren van Henderson en je haalde vervolgens het selecteren van Wijnaldum aan. De overeenkomst is dat dat beider selectie opvallend is (zoals jij aangeeft), maar de negatieve reacties over het selecteren van Wijnaldum voerden -nog meer dan hier- de boventoon.

14 maart 2024 om 16:41

Snap ik, maar geef ook nergens aan dat er geen negatieve reacties zijn over Wijnaldum..

Geef enkel aan dat elk land wel zijn opvallende beslissingen heeft (net als Nederland).

14 maart 2024 om 16:47

Ik had jouw opmerking gekoppeld aan de negatieve reacties.

Whatever even goede (slechte?) vrienden

14 maart 2024 om 16:56

Haha, dat was niet de bedoeling, misschien niet handig geformuleerd van mij.

14 maart 2024 om 17:04

Ik kom ook soms wat 'agressiever' over dan dat mijn bedoeling is.

Heel gaaf Henderson, had dit niet willen missen.

Phillips bij Man City op de bank, Southgate selecteert hem.

Phillips bij West Ham speelt nu regelmatig (niet goed, maar hij speelt). Southgate laat hem thuis.

Met spelers als Bellingham, Rice, Foden en Kane is Engeland voor mij één van de topfavorieten op het EK naast vooral Frankrijk maar ook zeker Spanje. Italië en Portugal zijn ook kandidaten voor de EK-titel. België zie ik als outsider en Oranje als dark horse. Toch bijzonder dat Southgate blijft vasthouden aan de oude garde. Maguire is mijns inziens nooit van het niveau Van Dijk geweest al was hij even de duurste verdediger na Van Dijk, Harry is zwaar overschat. Dan de uitverkiezing van Henderson, een waterdrager die bij de nummer 5 van de Eredivisie speelt, zo beschouwd haalt Oranje met twee vingers in de neus de EK-trofee op.

Hoe kun je nou als bondscoach van Engeland om Ben White heen? Die jongen kan op alle posities achterin uit de voeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren