Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax krijgt liefst 5 kaarten en gaat hard onderuit tegen Anderlecht

Laatste update:

Ajax heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd op bezoek bij Anderlecht verloren: 3-0. Uitgerekend voormalig Ajacied Kasper Dolberg tekende voor de openingstreffer, via Olivier Aertssen (eigen goal) werd de score verdubbeld en Benito Raman zette de eindstand op het bord. Na het gelijkspel tegen FC Den Bosch (2-2) en de overwinning op Shakhtar Donetsk (3-0) betekent dit de eerste nederlaag in de voorbereiding voor de ploeg van trainer Maurice Steijn. Ajax speelde overigens opvallend hard: liefst vijf spelers ontvingen een gele kaart aan Amsterdamse zijde.

Steijn koos voor Gerónimo Rulli onder de lat. De doelman, die in verband werd gebracht met een terugkeer naar Villarreal, maakte daarmee zijn eerste minuten deze voorbereiding. Verder kwam Kenneth Taylor op het middenveld in de ploeg in plaats van Benjamin Tahirovic. In de punt van de aanval genoot Brian Brobbey de voorkeur boven Christian Rasmussen. Calvin Bassey werd vanwege transferperikelen op de bank gehouden. Ajax wil de verdediger verkopen aan Fulham, maar Bassey ziet dat voorlopig niet zitten.

Ajax oogde in de eerste helft defensief diverse malen uiterst kwetsbaar. Dolberg profiteerde al in de twaalfde minuut van die wanorde. De Deen was zijn directe tegenstander Olivier Aertssen pijnlijk te slim af met zijn aanname en zette doelman Rulli te kijk met een bekeken boogballetje: 1-0. Dolberg werd deze zomer door Anderlecht gekocht van OGC Nice, dat hem in 2019 nog voor liefst 20,5 miljoen euro overnam van Ajax.

Ook in het restant van de eerste helft waren de beste kansen voor Anderlecht. Rulli redde op een vrije inzet van Francis Amuzu, terwijl Jorrel Hato met een sliding ternauwernood kon voorkomen dat de doorgebroken Anders Dreyer kon schieten. Via Mohammed Kudus creëerde Ajax zelf ook een uitstekende mogelijkheid. Na een dribbel leverde de Ghanees de bal af bij Steven Bergwijn. De linksbuiten had de hoek voor het uitzoeken, maar stuurde de bal vrijwel rechtdoor en zag doelman Maxime Dupé redden.

Ajax begon veelbelovend aan de tweede helft. Kenneth Taylor raakte de paal, Kudus schoot via Jan Vertonghen net naast en de Ghanees raakte even later keihard de lat. Nadat Devyne Rensch tien minuten voor tijd goed weg was gekomen met slechts een gele kaart na een harde sliding, besliste Anderlecht het duel. Aertssen wilde een voorzet van rechts wegwerken, maar tikte de bal onfortuinlijk in het eigen doel: 2-0. In de slotfase was Ajax vervolgens niet meer bij machte om het nog spannend te maken, waarna Raman in de lange hoek ook nog voor de 3-0 tekende vlak voor tijd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt helemaal nergens op bij Ajax. Het drukzetten is half-half, en lijkt geen idee te zitten achter de tactiek, er vallen gigantische gaten op het middenveld en datzelfde middenveld met opa Klaassen (waarom speelt zo'n technisch beperkte speler überhaupt?) en juffrouw Taylor liep niet, loopt niet en gaat ook nooit lopen. Maar als je dan weer een nobody a la Steijn er neerzet zonder fantasie, dan weet je al van tevoren dat je dat toch weer gaat krijgen. Schreuder, Heitinga, Steijn, allemaal fantasieloze, visieloze flutcoaches zonder ballen die vooral denken in niet verliezen. En dan krijg je hier weer hetzelfde gelul van â€ëœwe moeten Steijn de tijd gevenã¢â‚¬â„¢, totdat we eind oktober alweer 9 punten achterstaan en geen enkele topper gewonnen hebben. Nou ik ga er niet in mee, Steijn kan er geen reet van. Er is daarnaast nog geen enkele goede aankoop gedaan, dus ook bestuurlijk is het ruk. Het enige positieve is dat ze Bassey waarschijnlijk hebben weten te slechten, dat zou de leider van Ajax moeten worden las ik vanochtend. Nou dacht het niet. Blij dat daar tenminste wel ingegrepen is. Ik snap Tadic overigens volkomen, van dit project wil je toch geen deel uitmaken zeg. Wat een gefrustreerd zootje ongeregeld, het wordt voor mij in ieder geval een heel goedkoop jaar, dat is dan weer het voordeel.

22 juli 2023 om 15:30

Jeetje kerel! Wat een frustratie. Heb eens een beetje geduld! Echt een hele kansloze reactie dit zeg.

22 juli 2023 om 15:35

@eredivisieajax
Wat is je idee dat je kan bereiken met deze Ajax onwaardige selectie? Dan moet Bassey weg wat nu nog de beste verdediger is

22 juli 2023 om 15:36

Jeetje kerel, hoe kan jij nog zo positief zijn. Jizzzy heeft gewoon 100% gelijk. Deze selectie heeft maximaal 4-5 basiswaardige spelers. Ervanuitgaande dat alvarez vertrekt. Je haalt een vrij conservatieve coach die het een jaartje goed gedaan heeft bij sparta die zowel als speler als coach 0 ervaring heeft waar dan ook in de top. Het is gewoon een drama

22 juli 2023 om 15:36

Hoezo kansloos, omdat je ajacied bent zeker. Er staat gewoon onderbouwd waarom het een kansloze campagne gaat worden. De club is hard aan het achteruit hollen, stuurloos na het vertrek van overmars. Gauw seedorf aanstellen als AD en daarna een paar juiste poppetjes erbij

22 juli 2023 om 15:37

Maar echt doe eens even relaxed. Het is “maar” voorbereid, volgens mij verloor Feyenoord alles vorig seizoen. Juist goed om te zien wat er fout gaat en beter moet zodat je het nu nog kan herstellen.

Klaassen is duidelijk, dat gaat hem niet meer worden! Taylor speelde gewoon prima maar mensen hebben een bepaald beeld bij hem en Rensch waardoor ze niks meer goed kunnen doen. Ik heb veel complimenten gezien van Branco maar voegt niks toe op breedte balletjes door te lucht en doet alles in een drafje/een tempo. Salah is ook niet het niveau dat je wil nastreven en met Hato centraal ga je het ook echt niet redden, je moet hem gewoon op de back zetten en Bassey heel erg veel vertrouwen gaan geven want dit sloeg nergens op. Groot talent Hato maar is nog lang niet klaar voor de rol centraal, hoe graag supporters hem dat ook willen aanpraten.

22 juli 2023 om 15:40

Hato op de back voegt aanvallend niks toe. Centraal is hij echt prima, Aertssen 2x het probleem bij goals. Die kan prima opbouwen, maar verdedigend nog veel te matig. Sutalo moet snel komen als hij überhaupt wil.

22 juli 2023 om 15:41

Volgens mij won Peter Bosz niet een wedstrijd in de voorbereiding. Die haalde wel de Europa League finale.

22 juli 2023 om 15:47

Het is duidelijk geworden dat Hato helemaal niet prima is centraal. Stond vandaag een aantal keren fout, het is heel makkelijk om naar Aertssen te wijzen, zijn fouten waren overduidelijk maar omdat Hato niet zulke fouten heeft gemaakt wil het niet zeggen dat hij prima speelde.

22 juli 2023 om 15:57

Alsjeblieft geen Seedorf. Die heeft nog nergens iets neergezet. Alleen omdat het een Ajacied is met een fantastisch verleden. Hij heeft daarna overal gefaald. Ik zag genoeg positieve dingen die ik bij Schreuder en Heitinga compleet miste. Er zat juist wel progressie in. Maar de achilleshiel blijft de verdediging. Dat was echt een drama. Daar staat gewoon pure middelmaat of jongens die nog niet klaar zijn voor het grote werk. Daarnaast ben het er wel mee eens dat Klaassen niet meer in dit elftal hoort en daarnaast is Brobbey gewoon niet goed genoeg, het blijft voor mij de domste aankoop van vorig seizoen.

22 juli 2023 om 15:57

Hij was vandaag niet goed, maar Hato was zeker niet het probleem achterin. Zet hem naast Sutalo en je hebt een sterk duo.

22 juli 2023 om 15:57

Inderdaad je zou bijna denken dat hij de zaakwaarnemer is van Seedorf. Is ook zowat de enige naam die hij kan benoemen als nieuwe algemeen directeur.

22 juli 2023 om 15:59

Beetje geduld? Het seizoen begint over drie weken hè, Ajax heeft vijf nieuwe basisspelers nodig om volgend jaar enigszins kans te maken op plek 1. Het is echt dramatisch, het gaat niet om de uitslag maar de kwaliteit die op dit moment op het veld staat. Iedere uitwedstrijd wordt een drama zo, mark my words.

22 juli 2023 om 16:00

@FC voetbal precies dit. Laat maar precies zien wat er mis is, zodat we er niet op terug hoeven te vallen tijdens het seizoen. Middenveld was dramatisch. Goed om direct zichtbaar te maken dat dit totaal niet werkt en we bij een a twee blessures en schorsingen volledig door de mand vallen en eigenlijk alleen nog maar op jeugd kunnen hopen. Goed om te laten zien dat de huidige verdedigende samenstelling echt totaal niet kan. En ook goed om nogmaals te benadrukken dat het aanvallend wel erg broos is allemaal met weinig opties als het niet loopt. Zo worden drie broodnodige versterkingen, vijf broodnodige versterkingen. Dat is beter dan een lekkere voorbereiding en soepel begin en vervolgens zand in de motor. Dat gebeurde namelijk onder schreuder.

22 juli 2023 om 16:11

Lang wachten? Men kon vorig seizoen het hele seizoen wat zeggen over Ajax en Ajax bekritiseren. 3-0 verliezen tegen een Belgische middenmotor is gewoon slecht.

22 juli 2023 om 16:11

@fcvoetbal23, Taylor speelt prima... bij die man gaat alles net fout. En dan heb je er meteen helemaal niks aan. Hakballetjes, diepte passes, schot op de paal. Alles lukt net niet. Als hij nog stappen maakt prima, zo niet snel verkopen. Vd Boomen overigens een van de enige die juist met zijn passes wat snelheid in een aanval brengt.

22 juli 2023 om 16:13

Dat gemiep meteen alweer. De transferperiode duurt nog weken en weken. Dat moeten mensen nou eens accepteren! Geen enkele club heeft z’n selectie al compleet. En als je financieel op moet letten dan wordt het nog lastiger. Dat ongeduld de hele tijd. Ga zelf lekker op die TD stoel zitten dan.

22 juli 2023 om 16:16

In de tweede helft heb je gelijk. Niks lukte bij Taylor. In de 1e helft wel aantal keer het spel versneld, op 10 vind ik hem juist tekort komen. Op 8 kan hij alleen.

22 juli 2023 om 16:36

Het seizoen begint pas over 3 weken, ze moeten nog op trainingskamp gaan. Ter vergelijking Bassey kwam vorig jaar bijvoorbeeld pas 10 dagen voor de eerste wedstrijd binnen.

De tweede helft speelde Ajax helemaal niet onaardig tegen een team dat al veel langer in voorbereiding is. Vervang Aertsen door een meer evervaren verdediger en je bent een heel eind. Sowieso zeggen die potjes in de voorbereiding helemaal niets. Kijkt naar het seizoen met Bosz, die won geen enkele wedstrijd.

22 juli 2023 om 16:54

Ik vond de aanvallers van Ajax toch redelijk spelen, 0 goals is niet best, maar kansen waren er genoeg, 3-0
Is geflatteerd. De verdedigers moeten wel echt vervangen worden. Aertssen zag er niet goed uit, maar daar komt als het goed is een aankoop. Over Klaassen wordt ook zo overdreven, hij mag van mij aanvoerder zijn want gaat voorop in de strijd. Ik zie veel mensen zeuren over zijn matige techniek, maar wanneer stond er bij Ajax voor het laatst een technische 10 ? Taylor AUB verkopen, mist 100 kansen, loopt voor geen meter, ik zie liever Vos, Fitz-Jim of iemand van het dames elftal.

22 juli 2023 om 17:17

Ik begin me toch zorgen te maken over Brobbey. Bergwijn en Kuddus inderdaad best wel redelijk. Branco vond ik ook prima. Als ze een rvc, een rb en een goede spits weten aan te trekken kan het best functioneren.

22 juli 2023 om 17:18

Klaassen willen houden maar Taylor willen verkopen? Bijzonder. Ziyech stond in 16/17 op 10. Van de Beek was ook een stuk verfijnder dan Klaassen.

22 juli 2023 om 17:26

@Chuck ik heb de hele wedstrijd gezien en Taylor speelde gewoon prima maar zoals jij het perfect omschrijft was hij soms ongelukkig, dank daarvoor haha. Vd Boomen gaf alleen maar balletjes breed, cross passen, tweede helft amper aan bod gekomen. Voegt werkelijk niks toe en loopt alles in een tempo, geen sprint getrokken niks. Zijn we net van Tadic en Blind af. Nu was het te zien met genoeg weerstand.

22 juli 2023 om 18:26

Ik ben het ermee eens dat Van den Boomen niet top is als hij onder druk staat, maar had toch echt wel een aantal goede openingen waaruit kansen werden gecreëerd daarna. Ook durfde hij wel een paar keer door de as naar voren te spelen, maar dat mag vaker. Alleen balletjes breed vind ik zeker niet, maar 2e helft was hij wel een stuk minder. Überhaupt ook minder dan vorige wedstrijd.

23 juli 2023 om 02:05

Taylor ging nog wel deze wedstrijd en daar blijft het ook bij als hij zo blijft presteren maar over Klaassen heb je gelijk want hij valt tegen in deze campagne en het moet snel beter bij hem anders kan hij de bank warm houden binnenkort en al helemaal als we Álvarez nog wel weten te behouden terwijl we ook nog andere middenvelders hebben die het beter doen... Ook over Bassey heb je gelijk want het feit is dat hij 2 jaar geleden bij Rangers FC de pannen van het dak speelden en vorig seizoen bij Ajax ook vaak fout gebruikt werd zowel qua sterke punten in zijn spel als de positie waar hij een deel van het seizoen stond terwijl we toen ook nog eens een flutcoach hadden in het eerste deel van het seizoen en Heitinga ook het tij niet kon keren waardoor heel Ajax door de ondergrens zakte.

22 juli 2023 om 15:32

Denk aan je hart man. We zijn pas 2 weken onderweg. Dit is pas de tweede oefenwedstrijd. De tweede helft waren we gewoon de bovenliggende partij en hadden we 3 tot 4 keer moeten scoren. Relax.

22 juli 2023 om 16:11

Laat dat scoren nou net een groot probleem zijn bij ajax vorig seizoen. De bovenliggende partij zijn is hartstikke leuk, maar als je verder vrij weinig doet heb je er nog niks aan. Er moeten flink wat spelers gekocht worden, anders hebben ze een heeeeel groot probleem

22 juli 2023 om 16:23

Zegt idd helemaal niks deze uitslag. Een verzwakt Ajax tegen een Anderlecht dat volgende week begint aan de competitie. Die zijn veel verder voorbereiding.

22 juli 2023 om 17:29

En wie zou je moeten kopen dan?

22 juli 2023 om 15:32

Snap je reactie volkomen, meerendeel van de selectie is gewoon brandhout. Leuk zo'n 17 jarig talent genaamd Hato maar als je daarop moet bouwen ben je hopeloos verloren, sterkte de komende maanden.

22 juli 2023 om 15:40

Nu was Hato juist de enige positieve uitzondering in de wrakke defensie. Waar op het laatst zelfs Rensch de aanvoerdersband kreeg omgehangen. Alleen begreep niemand op basis waarvan. Leiderschap? Nee. Verdedigende kwaliteiten? Neeeee. Voetballende kwaliteiten? Nee. Dus blijven opstellen! Dit wordt zijn jaar. Ajax anno 2023. Naar de top gaat stapvoets. Naar het ravijn in sneltreinvaart....

22 juli 2023 om 16:33

@consy wind je niet, bespaar je rust. Men wilt het niet zien. 'Alles komt goed!' is het sentiment bij de 'gerenomeerde' Ajax fans hier - en diezelfde leden gaan straks het eerst zeiken als het naar de klote gaat. Ben het met je eens hoor - de selectie was al uit balans (3e plek) en nu nog meer (met al die vertrekken en matige vervanging van ze). Maar goed, tijd zal het leren. Het moet blijkbaar eerst fout gaan!

22 juli 2023 om 15:32

Lekker voorbarig @Jizzzy, om nu al te roepen dat Steijn er geen reet van kan. Wacht op z’n minst even de voorbereiding af aub… het heet niet voor niets voorbereiding.

22 juli 2023 om 15:33

En dat op basis van één oefenwedstrijdje? haha iemand is duidelijk met zn verkeerde been uit bed gestapt.....

22 juli 2023 om 15:46

Wat dacht je van op basis van de laatste weken?

Er gebeurt helemaal niets positiefs in Amsterdam. Allerlei basisspelers vertrekken / vetrokken, een matige coach aangesteld, gedoe rondom Bassey en nog geen noemenswaardige aankopen.

Ik zie die nieuwe TD geen 6-7 nieuwe - basiswaardige - spelers kopen hoor. En leunen op Jong Ajax hoeft van mij nog niet.

We moeten meedoen om de titel, Ajax hoort favoriet nummer 1 te zijn! Blijkbaar is bovenaan het rechter rijtje goed genoeg..

22 juli 2023 om 15:33

Het was niet goed denk ik?

22 juli 2023 om 15:36

Ajax moet vanwege al miskopen van vorig jaar en het missen van de Champions League even pas op de plaats maken. Je wist toch al van tevoren dat dit seizoen waarschijnlijk geen kampioenschap gaat opleveren.

Ik vind dat je je team wel erg snel laat vallen. Geeft het even de tijd.

22 juli 2023 om 15:37

Ik snap beleidsmakers niet. Slot en Eric laten toch zien de=at de trainer het belangrijkste is. Knutsen bij Bodo ook. Die wilde ze halen maar toen dat niet lukte op Steijn over gestapt. Onbegrijpelijk. Dit is het resultaat idd. En ja, ook weer de mensen die roepen dat je geduld moet hebben. Alsof die geen ogen hebben. Je ziet toch dat er niks in zit. Het gaat niet fout op details, het gaat fout omdat niemand weet wat die moet doen en maar wat aan klooit, de trainer voorop. Verloren seizoen en daarmee verloren 20-ger jaren, want PSV en Fey gaan nu met het CL geld flink uitlopen.

22 juli 2023 om 15:45

Wat verwacht je? Direct weer een top jaar zoals 2018/19 ? Dit Ajax moet opnieuw gaan bouwen en dat kost tijd.

22 juli 2023 om 16:01

Dat bouwen tijd kost snapt iedereen denk ik wel. Neemt niet weg dat de zwaktes achterin en op het middenveld nog maar weer eens duidelijk zijn blootgelegd. En niet veel beloven voor komend seizoen. Hopelijk heeft Mislintat nu wat ruimte vrij kunnen maken voor versterkingen achterin en weten ze Klaassen en Taylor ook nog te verkopen om de balans op het middenveld eveneens te herstellen door creatieve versterkingen

22 juli 2023 om 16:02

Heel veel sterkte dit jaar ajax supporters 😢

22 juli 2023 om 16:06

Daar zijn oefenwedstrijden voor he… Zou wat zijn als het nu al oogstrelend tikkie takka voetbal was geweest.

22 juli 2023 om 16:20

Haha, wat een emo reactie dit zeg. Dit zegt letterlijk nog niks over het seizoen.

22 juli 2023 om 16:25

jou reactie/mening is echt bijna nergens op gebaseerd. dit Ajax dat je afgelopen 3 wedstrijden (vriendschappelijk) heb kunnen bekijken, is geen definitef selectie voor het aankomende seizoen. je kan hierin wel de positieve en negatieve kanten van de selectie zien. positief : Hato lijkt een basisspeler te worden. Branco lijkt een versterking in het positiespel van ajax, Rensch lijkt een neiuwe kans te gaan pakken, Bergwijn voelt zicht vrijer zonder Tadic, Steijn lijkt een tactiek te gaan bepalen in de aankomende en afgelopen wedstrijden. Negatief: weinig versterkingen gehaald, Voorin worden de kansen nog niet gemaakt, geen leiders, weining ajax dna in selectie, Klaassen, moreel van mijn comment, kijk eens de kat uit de boom en accepteer dat dit ajax. niet het ajax is van 2019 en afgelopen jaren, maar dit ajax gaat opnieuw gebouwd worden. kan je daar niet mee dealen ??? noem jezelf dan geen supporter of ajacied. en ga ook niet juichen als het wel goed gaat. kom op Ajax, sommige supporters blijven wel supporten !

22 juli 2023 om 16:37

Godskolere heerlijk dit. JizZzi je hebt helemaal gelijk, zit er precies het zelfde in, Steijn is te zien dat het in iedergeval niet aan hem ligt, heb het toch geprobeerd. Gelul over geduld er staat verdomme geen kwaliteit in het veld..kansloos in elke linie..

22 juli 2023 om 17:20

Als ik dit zo lees moet Ajax bang zijn niet te degraderen

23 juli 2023 om 07:53

@JizZzy ik heb de wedstrijd ook gezien. Maar zo erg als dat jij het verwoord heb ik het niet gezien. Steijn nu al afschrijven is me te gortig. Team staat nog helemaal niet, komen nog spelers bij en ze zijn pas net begonnen.

Ik vond het allemaal wel meevallen. Uitslag zegt hier helemaal niks (knullige eigen goal en laatste minuut counter, alleen de 1-0 was een mooie uitgespeelde kans) behalve dat Ajax veel pech had, nog ff moet trainen op afronden en dat de defensie absoluut wel versterkingen nodig heeft (wat we allemaal al wisten aangezien Timber & Bassey zijn vertrokken en dit vorig seizoen al een groot probleem was). Ajax had het overgrote deel van de wedstrijd het betere van het spel. Ik maak me geen zorgen en vond het eigenlijk best een oke wedstrijd van Ajax vergeleken met het spel vorig seizoen.

Brobbey heb ik het wel een beetje mee gehad.

22 juli 2023 om 15:32

Het spel was goed op dezelfde manier als Frank de Boer dacht dominant te zijn met zijn teams. Een hoop tandeloos balbezit zonder echt een gedachte.

22 juli 2023 om 15:35

Frank de Boer voetbal? Best wat goede aanvallen gezien. Alleen achterin heel gammel maar tendem vd Boomen - Kudus loopt lekker. Bergwijn lijkt eindelijk wat gretiger en fitter. Middenveld heeft in elk geval meer stabiliteit en intentie om vooruit te spelen. Taylor en Brobbey ben ik wel klaar mee. En een nieuw seizoen ingaan met alleen jonkies achterin is natuurlijk ook niks. Maar ik zie de vergelijking met FdB eigenlijk niet zo hier waar alles juist draaide om verdedigen, betonvoetbal en rondtikken achterin.

22 juli 2023 om 15:55

Van den Boomen speelt als middenvelder in dezelfde rol als Janssen onder De Boer. Het spel snel naar voren verleggen met als idee je buitenspeler in een één tegen één te krijgen, maar verder zit er geen ander plan achter.

Als dit Ajax zelf moet verzinnen hoe het van de verdediging tot een aanval moet komen wordt het niks. De spaarzame momenten dat Ajax er door kwam was toen de bal op het middenveld werd gewonnen en ze snel konden schakelen. Niet vanuit balbezit en een tegenstander kapot spelen. Daarvoor mist dit middenveld kwaliteit. Maar dat is wel wat je in de competitie vooral nodig gaat hebben.

22 juli 2023 om 16:00

Heb je niet gezien dat er zo’n 8 aanvallen over verschillende schijven in de aanval liepen? Best wat mooie combinaties tussen Kudus, Bergwijn, Klaassen & Taylor gezien af en dat was zeer, zeer zeldzaam afgelopen seizoen. Dit was echt niet alleen maar lange bal op de buitenspeler zoals jij hier nu beweert.

22 juli 2023 om 15:34

Ajax had inderdaad wat goals kunnen maken uit de kansen die ze hebben gehad, maar Anderlecht had er ook meer dan 3 kunnen maken. Dat kan je toch onmogelijk een best goede wedstrijd van Ajax noemen? Ik zou me als Ajacied best zorgen maken eigenlijk. De frustratie droop er ook al van af en dat pas in een oefenwedstrijd.

22 juli 2023 om 16:40

Anderlecht had er precies 3 kunnen maken. Daar waar ik de eigen goal niet als doelpoging tel.

22 juli 2023 om 15:36

Haha goeie, uitslag zegt niks behalve dat het zowel voorin als achterin een stuk beter moet , wellicht in het midden ook verbetering nodig? :P

22 juli 2023 om 15:38

Nou puur op kansen afmaken, maar er zat ook een hoop pech bij. Ik vond zowel de voorhoede als het middenveld best een prima indruk maken voor een team dat net bezig is en nog een kwaliteitsimpuls moet krijgen. Achterin is wel een punt van zorg uiteraard.

22 juli 2023 om 15:46

Gebruik jij iets of zo vriend? Als ik zo jou verslag lees dan zou je denken dat Ajax hier met 5-0 heeft gewonnen hahaha. Gaat het goed met je?

22 juli 2023 om 15:54

Als je dat uit mijn post haalt vraag ik me af of jij degene bent die wat gebruikt heeft. Een beetje nuance mag niet? We moeten allemaal gelijk Ajax gaan afvallen na deze zeer geflatteerde uitslag? Heb je de wedstrijd uberhaupt gezien Andre G?

22 juli 2023 om 16:03

Nou geflatteerd is het niet. Als het mee had gezeten had Anderlecht er 6 gemaakt en Ajax 2 of zo. Dan nog heeft Anderlecht gewoon verdiend gewonnen. En ja ik vind dat je van Ajax best meer mag verwachten dan wat ze vandaag hebben laten zien.

22 juli 2023 om 16:07

Ajax 2? Anderlecht 6? De 2-0 was niet eens een echt kans voor Anderlecht haha.

Ajax 3 keer 1 op 1 op de keeper, een bal op de lat, bal op de paal + schuivertje van Brobbey. Ik tel: minimaal 6.

Ik kan me echt niet voorstellen dat jij deze wedstrijd hebt gezien.

22 juli 2023 om 16:41

Anderlecht had nieteens 6 schoten op doel man

22 juli 2023 om 15:53

Op de enorme defensieve flaters na, en de ineffectiviteit na, viel het inderdaad best mee. Als je de lat een centimeter boven de grond legt.....

22 juli 2023 om 15:57

Tja, of je bent gewoon realistisch en ziet verbetering tov vorig seizoen in plaats van te verwachten dat Ajax gelijk elke ploeg met flitsend voetbal van de mat tikt na de trainerswissel. Ik kies ervoor om me te richten op wat goed ging en zie graag wat versterkingen komen om de (voor iedereen reeds bekende) zwakke plekken te dichten.

22 juli 2023 om 16:09

Ik ben het met je eens wanneer er een stuk of 7 directe versterkingen worden gepresenteerd. In ieder geval de beide backs en RCV moeten worden afgelost. In de verkoop Rensch, Sanchez, Aertssen, Wijndal, Salah-Eddine, Taylor, Conceicao, Brobbey. Dan ruimt het aardig op, en kun je daarop anticiperen.

Oef er is nog een hoop werk aan de winkel! Voor de rest kun je er niet al te veel over zeggen, maar heel positief stemt het in ieder geval niet direct.

Een prima wedstrijd om de beleidsmakers van Ajax nu eindelijk eens de ogen te openen of je laat al je ambities varen voor komend seizoen. Een achterhoede op dit moment met Rensch, Aertssen, Hato en Salah-Edine. De aller slechtste Klaassen is nota bene aanvoerder! en Brobbey is nog altijd een parodie op een aanvaller.
3 weken voor de competitie start en er moeten minstens 5 echte kwaliteit spelers bijkomen. 2 verdedigers een nummer 10 met Voetballende kwaliteiten een rechtsbuiten en een spits.
Op dit moment speelt het huidige Ajax mee voor een plek in het linker rijtje.

Moet nog een hoop gebeuren in de selectie. Spel zag er aardig uit zeker na de wissel van Klaassen maar er kan in elke linie nog wel wat bij. Achterin moeten er sowieso 2 RCV’s bijkomen want Aertssen is op dit moment niet goed genoeg en kan je beter rustig laten ontwikkelen bij Jong Ajax. Eigenlijk moet er ook een rechtsback en linksback bij maar dat hangt af bij een verkoop van Rensch of Sanchez en Salah-Eddine of Wijndal. Op het middenveld moet afscheid genomen worden van Klaassen. Want die man bakt er niet zoveel van meer en met zijn hoge salaris drukt hij aardig op het salarishuis. Voorin moet Brobbey een fatsoenlijke concurrent hebben want het is erg slapjes bij hem. Maar ja of Brobbey heeft gewoon het niveau er niet voor want zijn dribbel is matig net zoals het afmaken van kansen. Rechtsbuiten zou mooi zijn als je een concurrent hebt voor Conceicao want Kudus zie ik nog wel vertrekken. En op 10 is hij ook een optie. Veel werk aan de winkel nog voor Mislintat.

22 juli 2023 om 15:35

Brobbey heeft gewoon het niveau niet, en als mensen daar nu nog niet achter zijn gekomen dan zal dat ook nooit meer gebeuren.

22 juli 2023 om 15:38

Lijkt er wel op ja. Vond het al een grote fout om hem terug te halen voor 17 miljoen! Nu krijgt hij zijn kans maar keer op keer is het niet best bij die kerel. Zijn voetballend vermogen is beperkt en als die de kansen krijgt weet hij niet hoe hij ze moet afmaken...

22 juli 2023 om 16:53

Wat mij steeds meer opvalt is dat brobbey zo’n trage handelingssnelheid heeft. In de combinatie verlies je zo veel tijd met hem. Hij kan dus niet goed als aanspeelpunt worden gebruikt, want dan is de snelheid er gelijk uit. Nieuwe spits erbij is echt een must.

22 juli 2023 om 15:38

Brobbey is altijd erg slapjes. Zit nul pit in bij hem, net als bij Bergwijn. Beide erg talentvol, maar wat een slaaptabletten.

Rond 2000 had je een Ajax dat rondhing op plek 8. Ik denk niet dat het zo dramatisch zal zijn, maar het voelt wel aan alsof we echt een mindere periode van Ajax gaan krijgen.

23 juli 2023 om 07:58

Plek 8 ? Wanneer is Ajax daar geëindigd ? Een keer zesde en een keer vierde rond die periode. Lager niet.

24 juli 2023 om 11:13

6 dan, het is lang geleden, maar je snapt mijn punt.

Zelfde non-voetbal als vorig seizoen. Wat deze club nodig heeft is een goede trainer. Slot tilt Feyenoord naar boven zoals Erik dat nbij Ajax deed. En als Knutsen dan niet lukt, stapte men gelijk over naar Steijn. Dat tekent toch wel het gebrek aan ambitie.

Ajax is sportief totaal kapot. Misschien komt onze scout nu een keer in actie. Wat was dit weer vreselijk Ajax onwaardig. Met aanvoerder Rensch als dieptepunt van deze middag

22 juli 2023 om 17:22

Ik blijf wat betreft Rensch en Taylor horen dat ze zo jong zijn en we ze de tijd moeten geven maar als die 2 straks weer in de basis staan wordt dit gewoon een kopie van het vorige seizoen. Waardeloos

22 juli 2023 om 18:32

De beste spelen. Dan moet je dus maar gewoon Sanchez verkopen en een back halen die beter is dan Rensch. Op middenveld genoeg opties, als Taylor minder speelt dan de andere middenvelders zal hij gewoon op de bank zitten.

22 juli 2023 om 19:34

Sanchez mee eens. Al vind ik dat nog altijd net iets minder rampzalig dan Rensch.
Maar wie moet Ajax op 8 zetten dan? We hebben geen goede 8, daarom is ons middenveld gewoon moor dood dan levend

Met een leeggeplukte selectie oefenen tegen een counterploeg die al langer in training is. Ja, Ajax weet wel wat voor oefenwedstrijden ze uitzoeken hoor.

Echt, wat een armoe is deze selectie. Elk jaar je ticketprijzen omhoog gooien en als dank je belangrijkste speler gratis laten vertrekken. Het duurt niet lang meer voor de wedstrijden beginnen en aankopen moet gewoon een aanpassingsperiode hebben, waardoor je nu al weet dat het begin van het seizoen ook lastig gaat worden.

Op deze manier is het kampioenschap jezelf in de voet schieten alvast binnen voor Ajax.

22 juli 2023 om 15:34

even realistisch, hoeveel denk jij dat ze nog voor tadic hadden kunnen krijgen?
als je weet wat hij ong. qua salaris kreeg? ik denk zelf namelijk hoogsten 5mil oid.
voor een 34jarige speler. en dat vind ik al aan de hoge kant.

22 juli 2023 om 15:42

Dan denk je toch niet mee en behoud je hem toch? Zijn toegevoegde waarde was hoger dan zijn salaris. Het idee dat hij koste wat het kost weg moest is er één waar ik al niet in mee ga.
Jaar op jaar was die man de MVP van de competitie. En als je vijf miljoen extra kan krijgen, waarom zou je daar je neus voor op moeten halen? Als Ajax dan toch op zwart zaad zou zitten (want dat wordt als reden opgegeven dat ze niet doorpakken met investeringen) is het de wereld op zijn kop als je je belangrijkste man gratis laat vertrekken.

Zonder Bassey is de verdediging zo lek als een zeef!

22 juli 2023 om 15:36

Met Bassey ook. Ze moeten gewoon 2 echt goede verdedigers halen. Rechts centraal en rechtsback sowieso. Sanchez en Wijndal laten gaan, dan kan je ook nog een linksback halen.

22 juli 2023 om 16:05

Zullen we eerst spelers halen voor we spelers laten gaan?

22 juli 2023 om 16:11

Dat zeg ik toch ook? 2 centrale al en hopelijk dus ook backs als je Sanchez en Wijndal kan verkopen. Eerst kijken of er interesse is voor deze 2 en dan met backs bezig gaan ook.

Als je als voetballer niet eens kan afmaken, zou ik toch eens gaan trainen daarop. Het is echt al seizoenen lang het probleem bij Ajax. De enigen die het wel konden waren Haller en Klaassen (niet meer op 10). Als je Brobbey, Taylor, Bergwijn en Kudus zulke kansen ziet missen wordt je er echt moedeloos van.

Ook de rest van het elftal is minder, maar dat is logisch als je nog geen vervangers hebt aangetrokken voor Timber, Bassey en Tadic. Ik hoop ook dat Rentsch nog eens een strafcursus krijgt of mentale begeleiding want die laat het zo vaak maar lopen...

22 juli 2023 om 15:37

Rensch wordt het gewoon niet meer. Heeft al 3 jaar de kans gekregen maar bakt er geen pepernoot van. Veel te laks in het verdedigen en ook aanvallend is die erg matig. Gewoon een net niet speler. Als je hem kan verkopen zou ik het gewoon doen.

22 juli 2023 om 16:11

Een net niet speler? Was hij dat maar. Ik noem Rensch een hopeloos geval.

22 juli 2023 om 16:13

Is nog zacht uitgedrukt haha.

22 juli 2023 om 19:37

Tja en dat hopeloze geval is onze aanvoerder……. Dat zegt wel hoe hopeloos het beleid momenteel is

Man man man wat een headline weer.
Eerste helft was niet best. Tweede helft hadden ze er minimaal drie moeten maken dan was er niks aan de hand geweest.

Achterin moeten er minimaal twee goede verdedigers bijkomen en een killer in de spits dan kom je al een eind verder. Probleem is well at Steijn voor de wedstrijd aankaart je speelt geen champions league dus het is lastig spelers aan te trekken.

Ik wil mijn club niet zo afmaken maar ga dat wel doen. Dat verdedigen van ons is van een historisch laag niveau. En wat betreft de aanval we gaan vooralsnog door met waar we vorig jaar mee bezig waren; het niet afmaken van kansen. En dan vooral Brobbey. Voor het eerst zie ik nu ook in dat het met hem niet meer kan. Van de Boomen strooit wel met mooie lange ballen.

22 juli 2023 om 15:37

Brobbey heeft toch geen grote kansen gehad? Vooral Daramy, Kudus, Bergwijn en Taylor.

Begrijp niet dat veel Ajacieden zo positief zijn over Sven Mislintat. De selectie is nog lang niet op orde. Steijn is geen ervaren toptrainer. Belangrijke spelers vertrekken maar nieuwe aankopen blijven uit. Ook die Kroaat schijnt nog lang niet zeker te zijn. Leipzig wil hem ook graag. Zou me echt zorgen gaan maken als Ajax supporter. Het verval is dramatisch.

22 juli 2023 om 15:41

Door de explosief gestegen salarissen en uitgegeven transfersommen onder H2 heeft Ajax een gat van minimaal 80 miljoen zonder Champions League inkomsten. De transfer van Timber was daarin alleen al noodzakelijk. Waarschijnlijk door het vertrek van Bassey komt er enigzins iets van ruimte waardoor Ajax een kwalitatieve vervanger kan aantrekken. Eens dat deze wedstrijd tegen Anderlecht heeft aangetoond dat er versterkingen achterin nodig zijn. Echter heeft Ajax financieel een jasje uitgedaan en moeten doen na het mislopen van de Champions League miljoenen.

22 juli 2023 om 15:52

Positief was dat hij Knutsen wilde halen. Daarna kwam hij met Steijn en Boomen en jaagt hij Bassey weg zonder een vervanger te hebben. Maar het grootste probleem is wel Stijn. Categorie Brood, Maaskant, De Looi.
Er is niks positiefs te vertellen over het werk tot nu toe van Steijn. Er zit geen lijn in het spel, geen gedachte, geen looppatronen, geen gezamelijk druk zetten, geen fitheid, geen verdediging. Het is wanstaltelijk om te zien.

22 juli 2023 om 16:12

Ik heb de overgang Knutsen naar Steijn ook niet begrepen. Sommige wijzen naar interview van Sven, maar dat is ook gewoon wat gepraat met zijn over performan.

Je gaat van Knutsen aanvallend en pressie voetbal naar behoudend en reactie voetbal.

Als Knutsen niet lukt, dan zoek je toch iemand met zelfde profiel.

Eigenlijk als Ajax supporter wil je niet verliezen maar als je vandaag had gelijk gespeeld had je misschien het gevoel gehad dat je met misschien een aankoop dit jaar wel in kan. Gelukkig is er dus verloren en is er weer een en ander duidelijk geworden qua inkomende benodigde transfers: Centrale verdediger,zowel links als rechts back op het middenveld een 10 met body en overzicht en een scorende spits. Dit alles is te duur om te kopen dus een back eraf en die spits misschien mits je brobbey aan het scoren krijgt.

Ik ben benieuwd wat Sven uit zijn hoge hoed gaat toveren want zoals vandaag verlies je al je uitwedstrijden komend seizoen.

Wel mooi dat Dolberg nog steeds bedreven is in het stiftje. Verder wel erg negatief hier, het is een oefenpotje, boeiend.

22 juli 2023 om 15:49

Mooie concurrent voor Brobbey

22 juli 2023 om 15:51

Vind het niet gek dat het overgrote deel hier negatief is. Wat een armzalig Ajax vooral in de achterhoede. Een achterhoede met Aertssen, Hato, Salah Edinne en Rensch daar ga je gegarandeerd geen kampioen mee worden. Wat een armoede en defensieve kwetsbaarheid. Om dan nog maar te zwijgen over spelers als Klaassen en Taylor. Met de dag begrijp ik Tadic steeds meer dat hij Ajax wilde verlaten.

22 juli 2023 om 15:59

Als je even nadenkt weet je dat die verdediging niet de basis wordt. Aertssen gaat gewoon in jong spelen en ik denk dat ze nog wel een rechts- en/of linksback halen. Alleen Hato zal 100% zeker wel blijven staan.

22 juli 2023 om 15:59

Tadic is gewoon een slappe zak gebleken. Als je echt zoveel van de club houdt, dan blijf je. Net zoals sommige supporters. Je bent het in voor en tegenspoed. De aankopen komen nog wel, en wees blij dat het geld niet over de balk word gesmeten zoals vorig jaar

22 juli 2023 om 15:54

Ja maar het is een oefenwedstrijd die wel precies bevestigt wat we vreesden, drama verdediging waar minimaal 1 iemand bij moet, middenveld waar Taylor en Klaassen staan, aanvallers die kansen blijven missen, en een aantal ongeïnteresseerd ogende spelers.

22 juli 2023 om 16:16

Ja er moet zeker wat bij, maar dat gebeurt heus wel.

22 juli 2023 om 16:46

Ik had niet het idee dat ze ongeïnteresseerd oogden. De 2e helft was prima. Je mist die op papier twee beste middenvelders nog (alvarez en Berghuis), zet hier een goede rechter centrale verdediger bij en je bent een heel eind.

Pfff 3-0 verliezen van Anderlecht, middenmoter in België. Verdedigend is het al tijden slecht. Haal gewoon is een goede ervaren verdediger met een jonkie uit opleiding ernaast. Ik vrees dat dit een kansloos seizoen gaat worden.. heb er zeer weinig vertrouwen in.

Kansen benutten is niet voor Nederlandse club bestemd ...

22 juli 2023 om 15:40

Voorspelling voor het seizoen, sebas?

22 juli 2023 om 15:53

Hoe bedoel je?

22 juli 2023 om 15:54

Is nog veel te vroeg om voorspellingen te doen. Maar duidelijk is dat Ajax achterin misschien wel nog kwetsbaarder is dan PSV achterin. Met spelers als Aertssen, Wijndal, Rensch, Hato, Salah Edinne, Taylor en Klaassen beloofd het tot nu toe in ieder geval niks goeds. Helaas moet Mislintat eerst puinruimen alvorens hij zijn creativiteit kan benutten op de transfermarkt. Van den Boomen daarintegen lijkt wel een schot in de roos als versterking. Hopelijk kan hij na het vertrek van Bassey zijn werk voortzetten.

22 juli 2023 om 15:58

Hato uit dat lijstje halen! Verder wel eens dat al die spelers niet goed genoeg zijn en dat Mislintat aan de bak moet. Wijndal Sanchez Rensch Taylor Klaassen daar moet je iemand van gaan verkopen ook, liefst twee.

22 juli 2023 om 16:12

Wie wordt kampioen, wie wint EL?

Het klinkt misschien raar, maar ben blij met deze flater. Nu heeft de euforie weer even plaatsgemaakt voor realisme. Dit is het bewijs dat er nog meerdere sterkhouders bij moeten komen, en dat ze moeten gaan doorpakken. Heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen. Een nieuwe fase gaat met vallen en opstaan, daar leer je alleen maar van.

Ik vond dat er toch aanknopingspunten waren, hoewel er ook vreselijk veel dingen misliepen. In balbezit zeker na rust veel dingen gezien die prima waren. Kansen genoeg gecreëerd, maar niet scherp genoeg in de afronding. Dat onze verdediging in deze samenstelling veel te zwak is mag je verwachten. Misschien ook een goed signaal voor onze TD. Dieptepunt vond ik de sliding van Rensch, wat bezielt je in hemelsnaam zo’n rotschop uit te delen in een oefenduel? Doe gewoon normaal.

Er zal nog veel moeten gebeuren, hopelijk komt er snel versterking.

22 juli 2023 om 15:52

Wat betreft Rensch: frustratie over z'n onkunde. Die leest en weet ook wat iedereen van hem denkt en weet van binnen ook dat hij het niveau niet heeft. Dan maar overcompenseren en hopen dat een beetje meer Tagliafico de boel beter laat lijken. Helaas.. net zo'n slappe vaatdoek als Taylor

22 juli 2023 om 15:52

Ik was juist wel blij dat hij er een keer stevig in kwam. Was niks mis mee.

Het zag er nog verre van goed uit zeg wat Ajax liet zien.
De lat en paal raken doen ze wel maar er tussenin lijkt niet te lukken.
Je ziet duidelijk dat Ajax vechters nodig heeft die ook nog eens kunnen voetballen. Zoals Martinez en Tagliafico bijvoorbeeld.
Er zat weinig of geen lijn in het spel. Taylor brengt nog steeds weinig en komt ook te kort lijkt het voor de top. Bassey had hier moeiteloos uitblinker kunnen zijn vanmiddag.
Minsilat heeft nog een hoop te doen.
En ik wens Steijn heel veel succes met deze tot nu toe zeer matige niet Ajax waardige selectie.
Hopelijk krijgt Steijn de boel nog op tijd aan de praat met een paar karakter voetballers en voetbalinteligente spelers er nog bij hoop ik.

Ik denk dat het voor Ajax weer een zwaar jaar gaat worden. Niet echt betere spelers erbij gekregen. Dan ook nog Timber die weg is gegaan. Wordt een zwaar jaar voor Steijn en zijn team.

Elke club speelt met 2 lange centrale verdedigers die spitsen kunnen uitschakelen. Op basis van wat denken ze in Amsterdam dat ze met 2 aardige voetballers die amper een duel kunnen winnen echt mee gaan doen om het kampioenschap? En het allerleukste is nog dat ze Botman, Doeki, en in mindere mate Schuurs voor een habbekrats weg hebben gedaan. Ze doen het er gewoon om. Dit seizoen word nog erger als vorig seizoen, dat kan haast niet anders. Mijn voorspelling, ze eindigen zelfs buiten de top 3 dit jaar.

22 juli 2023 om 16:01

Helemaal mee eens. Ajax wordt komend seizoen hooguit 3de, maar met de huidige selectie vrees ik dat het Ajax zelfs niet gaat lukken om AZ én Twente achter zich te houden.

22 juli 2023 om 16:02

Doe eens rustig. Aertssen gaan niet in de basis spelen, daar komt 100% een aankoop. En de genoemde spelers laten gaan was op dat moment logisch. Dat is gewoon een koe in de kont kijken.

Vind het vooral triest voor Steijn. Uitgeklede selectie tov voorgaande jaren. Tis een goede trainer, maar ben bang dat dit weer een gevalletje verkeerde moment instappen wordt. Met spelers als Taylor en Rensch ga je de oorlog niet winnen. Dan heb je ook nog eens een directie die geen financiële risico’s wil nemen en je bent weer 2 niveau’s minder dan 2 jaar geleden. Met AZ om plek 3 strijden komend seizoen.

22 juli 2023 om 16:04

Maar daarom is Steijn juist aangesteld. Omdat hij heeft laten zien met middelmatige spelers redelijk goed te kunnen presteren. Wat dat betreft past hij juist uitstekend in het huidige beleid van Ajax. Ik ben het ook niet eens met het beleid, maar wat dat betreft begrijp ik het wel.

22 juli 2023 om 16:07

Ik vind het vooral triest dat Steijn aangesteld is, daarmee waren de ambities voor komend seizoen al duidelijk.

Op basis van deze wedstrijd zou ik me als Anderlecht zijnde grotere zorgen maken dan Ajax. Ajax was zeker de tweede helft een stuk beter dan Anderlecht. De uitslag moet echter wel een duidelijke waarschuwing zijn voor de Amsterdammers. Ajax creëerde veel goede kansen, maar die werden door met name Brobbey, Kudus en Taylor vakkundig om zeep geholpen. Zeker na het vertrek van Tadic moet er echt nog een doelpuntenmaker bij in de spits die er meteen staat. De verdediging was weer ouderwets gatenkaas en Eredivisie-onwaardig. Vooral die Aertssen was van KKD-niveau, dus daar moet nog minimaal een centrale verdediger bij die een directe versterking is. Verder vond ik Van den Boomen en Hato goed. Rensch en Bergwijn waren voor hun doen redelijk. De rest viel door de mand.

Het is duidelijk dat er versterkingen moeten komen, maar wat reageren sommige mede-Ajacieden toch kansloos. Het seizoen moet nog beginnen en ze schrijven spelers trainers en de club al af. Met 2 of 3 gerichte aankopen ben sta je als team weer goed.

De uitslag zegt me niet zo veel. Mensen vergeten dat het in de voorbereiding gaat om vastigheden inslijpen, tactisch sterker worden, samenspel en wennen aan elkaar.

Ik vond het combineren redelijk lopen, met name in de eerste helft. Je ziet dat er langzaam aan wat meer dynamiek in het spel komt vergeleken met vorige duels. Kudus en VDB waren wederom sterk. Klaassen zwak, en Taylor... ik weet nog steeds niet wat ik van die jongen moet denken. Brobbey heeft wederom geen goede bal geraakt.

Al met al zie ik positieve punten, maar duidelijk is dat de selectie versterkt moet worden.

22 juli 2023 om 15:54

Van Witschge, Galasek en Schone tot Taylor op je middenveld. Wat een drama is wat ik er van denk

Jongens het is maar een oefenpot he, Anderlecht verloor afgelopen week met 3-0 van Sparta Praag lekker boeiend, iedereen moet weer ritme krijgen en het basis elftal is nog lang niet bekend/compleet. Wat ik heb geleerd van de voorbereiding afgelopen seizoen, is dat je er niet te veel waarde aan moet hechten. Met Bosz was de voorbereiding waardeloos en onder Ten Hag ook.

22 juli 2023 om 16:07

Klopt, constant weer die conclusies over een heel seizoen op basis van een oefenwedstrijd. Ook daadwerkelijk een hele hoop mensen die denken dat dit de verdediging wordt. Komt gewoon een rechter centrale nog en een back sluit ik ook niet uit. Ik denk dat het met een goede rechter centrale en een nieuwe rechtsback (en misschien linksback) het er al heel anders uit ziet. Berghuis speelde ook nog niet en ze mogen wel trainen op afwerken.

Hard onderuit voetbalzone?? Deze uitslag is gewoon geflatteerd. Is dit weer reacties uitlokken. Ajax heeft veel kansen gehad en verprutst en Aertsen maakt een fout en Dolberg scoort en hij scoort nog een eigen doelpunt. Nou wat is Ajax dan hard onderuit gegaan zeg. Dit zijn oefenwedstrijden met een mengelmoes aan spelers. Dit is niet het elftal wat we over een paar maanden op het veld zien staan. Big deal

Dezelfde fouten van dezelfde spelers als vorig seizoen, ook Steijn maakte niet de juiste keuzes maar hopelijk leert hij er snel van. Rensch, Taylor, Klaassen moet je afscheid van nemen het is niks en het wordt ook nooit wat.

Dringend op zoek naar een linksback, rechtsback, RCV, topper op 10 en een spits die het Brobbey echt lastig kan maken. Met deze selectie valt er niets te behalen zelfs niet met "overperformer" Steijn.

Oh, maar ik dacht na de 3-0 overwinning van Ajax op Shakhtar te begrijpen van veel Ajax fans dat het lek boven was en dat ze op hun sloffen kampioen zouden worden en de Europa League zouden winnen…

22 juli 2023 om 16:48

Datzelfde kan je ook andersom uit gaan leggen......

22 juli 2023 om 17:16

Hoe bedoel je andersom? Als je doelt op het feit dat het lek bij PSV boven zou zijn ben ik het daar zeker niet mee eens. Heb er namelijk (nog) geen vertrouwen in.

22 juli 2023 om 21:50

Zekers, het is ook niet ineens heel slecht omdat je een wedstrijd verliest. Ook al is het tegen de nummer 11 van België die vorige week nog met 6-0 van sparta Praag verloren heeft. Maar dat ajax er nog lang niet is is wel duidelijk. En dat er nog spelers moeten komen is ook duidelijk

Als je dit zooitje ongeregeld zo ziet dan begrijp ik 100% dat Tadic hier niks mee te maken wil hebben. Dit wordt strijden voor Conference League kwalificatie. Vooral die verdediging kan écht niet.

Over 21 dagen Ajax - Heracles. Langzaam aan gaan er bij mij wat alarmbelletjes af. Nog geen paniek maar volgende week moet Sven toch echt goed nieuws gaan brengen. Sutalo en Spertsyan zouden al iets meer hoop geven.

Ik heb nog weinig gezien de laatste wedstrijden wat hoop bied op een goed seizoen. Shaktar was wel aardig het eerste half uur. 2e helft vandaag begon prima maar de kansen werden weer niet afgemaakt. Heb nog niet het idee dat er een trainer zit met een plan en een idee. Momenteel gaan er meer spelers weg dan er komen en wat er nu is gekomen gaat geen wedstrijden beslissen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren