Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax juicht na doelpunt in minuut 95 bij Lille - Valencia

Laatste update:

De krachtmeting tussen Lille en Valencia in Groep H van de Champions League is onbeslist geëindigd. Het team van Albert Celades leek op een minimale overwinning af te stevenen, maar in de vijfde minuut van de speeltijd sloeg Jonathan Ikoné toe: 1-1. De groep kent na de remise zodoende niet drie gedeelde koplopers: Ajax en Chelsea hebben beide zes punten, Valencia volgt met vier punten en Lille heeft eindelijk het eerste punt binnen.

Het beste nieuws voor Valencia halverwege het duel was het moment dat Deniz Aytekin het rustsignaal liet klinken. Het team van Celades startte goed aan de wedstrijd, maar naarmate de eerste helft vorderde vloeiden de krachten en ideeën van los Che weg en kwam Lille beter in de wedstrijd. Valencia kwam niet verder dan een schot van Kévin Gameiro en een mogelijkheid voor Maxi Gómez, die echter niet op Tiago Djaló had gerekend.

Met name in de laatste fase voor rust had Valencia het moeilijk en stond het aluminium een openingstreffer van de Fransen in de weg. Een ziedende inzet van Yusuf Yazici zes minuten voor rust eindigde buiten het bereik van Jasper Cillessen op de lat. Niet veel later claimde Lille vergeefs een strafschop wegens hands van Jaume Costa in het strafschopgebied en ging een hernieuwde poging van Yazici maar net naast. Valencia overleefde het ternauwernood.

Lille startte ook furieus aan de tweede helft, terwijl Valencia, met Carlos Soler in de plaats van Geoffrey Kondogbia, geen antwoord leek te hebben. Toch kwamen de Spanjaarden na iets meer dan een uur spelen op voorsprong, mede dankzij de ruimte die Lille achterin bood. De defensie van Lille liet zich verrassen door een uitstekende rush van Gameiro, die de bal vervolgens bij Cheryshev bezorgde. De Rus schoot het leer achter Mike Maignan: 0-1.

De 0-1 zorgde ervoor dat Lille nog meer druk zette op de achterhoede van Valencia. Cillessen moest tot het uiterste gaan om een streep van de ingevallen Ikoné te keren, terwijl een inzet van Loic Rémy wonderbaarlijk langs de verkeerde kant van de paal ging. Tot overmaat van ramp voor Valencia kreeg Mouctar Diakhaby binnen no time een tweede gele kaart en moesten de bezoekers met tien man verder. In de resterende acht minuten reguliere speeltijd én zes minuten extra tijd leek Valencia stand te houden, maar diep in de extra tijd schoot Ikoné hard de toch wel verdiende gelijkmaker achter Cillessen.

Gaat Valencia bij de eerste twee van de groep eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg goed nieuws voor Ajax. Met Valencia thuis nog voor de boeg moeten ze de tweede plek over de streep kunnen trekken, mits ze Lille uit winnen.

23 oktober 2019 om 23:21

Tweede plek? Waarom niet gewoon eerste? Zie niet in waarom Ajax niet bovenaan zou kunnen eindigen. Vond Chelsea echt niet zoveel beter

23 oktober 2019 om 23:33

Zou kunnen maar dan heb je hoogstwaarschijnlijk een overwinning op Stamford Bridge nodig, dan zullen Rüddinger en Kanté nog terug zijn ook. Wordt lastig, maar niet onmogelijk inderdaad. Een 2e plek zou overigens ook gewoon prima zijn natuurlijk, als je maar overwintert.

Wie weet wordt dit nog een heel belangrijk punt

Wat staat Jasper weer te schutteren bij de 1-1 zeg

23 oktober 2019 om 23:08

Ben je serieus? Die gast van Lyon speelt zich goed vrij en schiet onhoudbaar binnen. Zal niet zeggen dat cillissen een topkeeper is maar hier kon hij niets aan doen.

23 oktober 2019 om 23:08

Hahah wat, hoezo liken mensen deze post ook echt? 😂 Kiezelhard onhoudbaar schot, keeper is daar kansloos hoor. Dit kun je hem moeilijk aanrekenen.

23 oktober 2019 om 23:10

Lol, was vooral slecht verdedigd. Gewoon prima ingeschoten doelpunt

23 oktober 2019 om 23:20

Schutteren? Die gozer scoorde met een verwoesdende uithaal😂

23 oktober 2019 om 23:33

Verwoestende

Gaat het om onderling resultaat of om doelsaldo? Stel dat Ajax en Valencia met hetzelfde puntenaantal eindigen is het lekker dat we daar met 0-3 gewonnen hebben.

23 oktober 2019 om 23:05

Onderling resultaat tenzij Chelsea ook even veel punten heeft. Dan telt doelsaldo.

23 oktober 2019 om 23:20

Bedankt!

23 oktober 2019 om 23:06

Onderling resultaat, daarom staat Chelsea nu ook eerste in de groep ondanks een beter doelsaldo van Ajax (+5 vs +1 van Chelsea).

23 oktober 2019 om 23:23

Nee hoor, Ajax staat officeeel eerste in de poule. pas als alle wedstrijden gespeeld zijn, telt het onderlinge resultaat.

23 oktober 2019 om 23:36

Hm oke, op Scorito en VZ staat Chelsea eerste in ieder geval. Maar opzich logisch wat je zegt, het échte onderlinge resultaat staat pas vast als iedereen elkaar tweemaal ontmoet heeft.

23 oktober 2019 om 23:06

Eerst onderling resultaat

23 oktober 2019 om 23:07

Doelsaldo, maar dat is ook stukken beter van Ajax, 6-1 terwijl Valencia 2-4 heeft. 7 doelpunten verschil in totaal.

23 oktober 2019 om 23:09

Nee onderling resultaat telt eerst. Als dat gelijk is pas doelsaldo.

23 oktober 2019 om 23:09

Excuus onderling resultaat klopt.

Heel mooi dit gelijke spel. Nu hopen dat Ajax een resultaat kan halen in Londen en in Frankrijk.

Heel erg goed resultaat! Zou het prachtig vinden als Chelsea en Ajax doorgaan. Er is nu in ieder geval genoeg perspectief voor.

Godzijdank, een onterechte overwinning van Valencia zou de avond extra zuur gemaakt hebben... Gelukkig pakt Lille die goal nog, ze verdienden 3 punten vandaag eigenlijk zelfs.

Kan nog een hele belangrijke goal zijn! Zul je zien dat valencia uiteindelijk 1 punt tekort kont. Prachtige actie trouwens van de doelpuntenmaker

Kun je wel zeggen. Als Valencia had gewonnen stond Ajax er het slechtste voor van de top drie in de groep. Misschien niet per se qua stand maar Ajax heeft wel al twee keer thuisgespeeld. Blij met deze late remise.

23 oktober 2019 om 23:08

Ajax is Europees uit al 1,5 jaar sterker dan thuis

23 oktober 2019 om 23:09

Op zich mee eens maar Ajax heeft laatste wedstrijd thuis tegen Valencia. Dat is weer een voordeel

Mooi, 3e plek is bijna binnen en nog altijd een goede kans op de top 2. Ajax na de winter nog steeds Europees komt steeds dichter bij.

23 oktober 2019 om 23:24

Nog altijd een goed ekans op de eerste plek bedoel je. Het zat dicht bij elkaar vandaag, volgende keer kan het balletje zomaar de kant van Ajax opvallen.

24 oktober 2019 om 09:04

Niet raar opkijken als Ajax derde wordt. Het is nog steeds geen Europese topclub. Dus zo vanzelfsprekend is het niet dat zij doorgaan naar de volgende ronde CL.

Oliedom van Diakhaby, een hele goede en vooral talentvolle verdediger maar met een IQ dat de 50 niet zal overstijgen. Desalniettemin verdiende Lille hier op zijn minst een punt en eigenlijk gewoon de volle 3... Een erg erg slecht Valencia dat na de 0-1 niet eens meer dacht aan aanvallen of zelfs counteren.

24 oktober 2019 om 09:05

Beetje overdreven.

Gunstig voor Ajax. Normaal gesproken nog altijd gewoon door naar de volgende ronde.

Dit is toch wel een licht'puntje' voor Ajax op deze avond. Als Valencia er met de winst vandoor was gegaan dan was de tussenstand toch een stuk spannender dan dat die nu is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren