Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse kranten komen met veelzeggende bijnaam voor uitblinkende Koopmeiners

Laatste update:

De Italiaanse kranten hebben louter positieve woorden over voor Teun Koopmeiners. De middenvelder was woensdagavond twee keer trefzeker tegen AC Milan en stootte met Atalanta zodoende door naar de halve finale van de Coppa Italia. In Italië zijn ze onder de indruk van de invloed van de Nederlander.

Milan kwam op slag van rust op een 1-0 voorsprong, toen Atalanta vanaf de aftrap terugsloeg. Op aangeven van Emil Holm schoot Koopmeiners raak met zijn mindere rechter. Na rust mocht de Nederlander aanleggen vanaf elf meter en stuurde hij Mike Maignan de verkeerde hoek in.

"RoboKoop", kopt Tuttosport. "Atalanta had in vijf bekerwedstrijden in San Siro nog nooit gewonnen. Nu schakelen ze Milan uit dankzij een brace van de uitblinkende Nederlander. Koopmeiners is een Atalanta-ster. De authentieke superster van de wedstrijd."

Over de tweede treffer van Koopmeiners ontstond veel controverse. Scheidsrechter Marco Di Bello legde de bal op de stip na een lichte overtreding van Alejandro Jimenez. "Maar de kalmte waarmee Koopmeiners de penalty omzette in een 1-2 voorsprong was bewonderenswaardig", gaat Tuttosport verder.

"Di Bello is een van de slechtste scheidsrechters van Italië", luidt tot slot het pijnlijke oordeel. "Wellicht was het ter compensatie van de gigantische duw in de rug van Tijjani Reijnders bij Marten de Roon. Toen zag de VAR er niets in. De vraag aan Rocchi is altijd dezelfde: wat is de VAR in vredesnaam aan het doen?"

Ook La Gazzetta dello Sport zag een uitblinkende Koopmeiners. "Eén-twee Koop", schrijft de roze sportkrant. "Koopmeiners was samen met Holm de beste speler op het veld en haalde de kou naar boven in San Siro met zijn treffers. Atalanta keert na drie jaar terug bij de laatste vier in het bekertoernooi."

Atalanta neemt het in de halve finale op tegen Fiorentina (3 en 24 maart), dat in de halve finale na strafschoppen te sterk was voor Bologna. De andere halve finale gaat tussen Lazio en de winnaar van het duel tussen Juventus en Frosinone (donderdagavond).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben nooit zo onder de indruk geweest afgelopen jaren Van Koopmeiners ondanks de lof, maar dit jaar vind ik hem voor het eerst echt goed. Het klopt gewoon, hoe hij op het veld loopt, Brengt aanvallend veel, goede speler. Maar tegelijkertijd mist hij wel dat extra’s; schrik niet maar het is geen De Bruyne, maar ook geen Paqueta, hij mist wel net dat extra’s dus ben benieuwd of hij ooit naar de wereldtop gaat/kan

11 januari 2024 om 11:50

Hahaha ja dat klopt wel ja. Maar het is ook prima om top te zijn bij de subtop. Misschien beter nog dan sub te zitten bij de top.

11 januari 2024 om 13:21

Paqueta is ook gewoon een Europese subtopper hoor. Daar zit ook niet per se extra kwaliteit in. Een goede speler hoor, maar zeker niet speciaal en al helemaal niet in een rijtje met De Bruyne. Dat kun je omschrijven als speciaal en wereldtop.

Verder is de Serie A niet slecht, maar we moeten ook niet gaan doen alsof Koopmeiners een niet-ontdekte parel van het Nederlandse voetbal is. Hij heeft bepaalde omstandigheden nodig om zo te renderen en die krijg je niet in de wereldtop of bij een nationale ploeg. Zeker niet bij een top 10-14 land.

Ik zie een Koopmeiners dan ook door het ijs zakken in de Premier League, waar je meer nodig hebt dan alleen drive naar voren en waar je weinig tijd krijgt om iets te verzinnen. We kunnen toch wel stellen dat dat gewoon een groot verschil is met bijvoorbeeld de Serie A. Je hoeft geen topspeler te zijn om daar uit te blinken. Da's wel anders in de PL.

11 januari 2024 om 14:01

Als Alvarez in de PL kan spelen dan kan Koopmeiners het ook. Daarnaast heeft Koopmeiners in de Serie A en in de Eredivisie veel meer laten zien dan Schouten die nu door iedereen bewierookt wordt.

11 januari 2024 om 14:18

Koopmeiners speelt als een veredelde linksbuiten bij atalanta. Hij krijgt een bepaalde taak mee, die hij denk ik goed uitvoert. Maar het is heel anders dan wat het NL11tal vraagt op de linksbuiten positie

11 januari 2024 om 15:45

Alvarez is in defensief opzicht veel beter dan Koopmeiners. Koopmeiners heeft ook niet echt een verdedigende rol bij Atalanta, dus ik snap de vergelijking met Alvarez en Schouten ook niet. Dat zijn twee verdedigende middenvelders.

Kijkend naar hoe erg Koopmeiners in Oranje al verzuipt in de organisatie, hoef je hem voor de verdediging niet eens op te stellen in de PL. Niets ten nadele van Koopmeiners verder hoor, maar ik denk dat z'n huidige rol hem beter doet lijken dan hij daadwerkelijk is. Dat was ook zo bij De Roon en Hateboer.

11 januari 2024 om 16:08

Koopmeiners heeft in de Eredivisie alleen maar CV of CVM gespeeld en deed dat meer dan prima en vele malen beter dan Alvarez.

11 januari 2024 om 16:38

Vele malen beter dan Alvarez? Dus echt niet. Aan de bal heeft hij meer kwaliteiten ja, maar in defensief opzicht is Alvarez echt een stuk sterker. Daarbij deed Alvarez het bij Ajax, Koopmeiners met alle respect bij AZ. Da's nogal een groot verschil, ook al wil je dat misschien niet toegeven...

Koopmeiners, de omgekeerde Podolski. Goed bij zijn club, zeer matig bij zijn land. Leuk dat hij het zo goed daar.

11 januari 2024 om 11:52

Kijk dit vind ik nou nog eens een passende vergelijking! Blijft raar hoe je soms ergens zo goed kan zijn en in een ander team telkens compleet door de mand valt

11 januari 2024 om 12:01

zo raar is dat niet. Tactiek en spelopvatting is bepalend voor het uit de verf komen van kwaliteiten.

11 januari 2024 om 11:57

Het blijft een vreemd, maar toch regelmatig voorkomend fenomeen: goed bij je club en 3x niks bij je land. Overigens geldt voor nu hetzelfde vind ik voor Simons en (in mindere mate) De Ligt. Allen zijn ze gelukkig nog jong genoeg om het tij te keren

11 januari 2024 om 13:16

Uiteindelijk gaat het om hun rol binnen een ploeg. Je kunt Koopmeiners wel laten renderen in Oranje, maar dan lever je in op andere vlakken bij spelers met (veel) meer kwaliteiten. Het is simpelweg de moeite niet waard. In een nationale ploeg moet je op z'n minst jezelf kunnen redden en kennelijk kan Koopmeiners dat dus niet tot nog toe. Jammer, maar hij zal het zelf moeten gaan doen.

11 januari 2024 om 14:12

Ik denk ook weer niet dat het zo complex is dat het elftal om Koopmeiners moet draaien, of dat we dan zoveel inleveren. Hij moet zelf lekkerder in z'n vel zitten als het het Oranje shirt aan heeft. Ik heb hem passes over 3 meter verkeerd zien geven en dan ligt het toch aan een stukje zelfvertrouwen wellicht? Ik volg Atalanta niet heel goed, maar daar zal toch ook niet het elftal op hem afgestemd zijn?

11 januari 2024 om 15:49

Maar we hebben het hier niet over 3 interlands of zo en hij is niet zoals Simons nog behoorlijk jong. Koopmeiners is wel 25 jaar en dus al redelijk ervaren. Als je dan na 19 interlands hooguit 1 interland redelijk hebt gespeeld, is dat wel zorgwekkend. Ik geloof ook wel dat hij beter kan hoor, maar ik denk niet dat hij ooit op structurele basis echt een rol gaat spelen in Oranje.

Betreft Atalanta: Die spelen behoorlijk aanvallend en Koopmeiners heeft vanaf het middenveld een soort van zwervende rol richting het vijandelijke doel. Ik denk dat geinteresseerde clubs daar overigens nog blind op gaan staren en ik denk ook niet dat hij zo'n rol elders krijgt. Zeker in Oranje niet.

11 januari 2024 om 13:27

Een soort Clarence Seedorf eigenlijk.

11 januari 2024 om 15:56

Betreft Seedorf was het denk ik ook wel een beetje de tijd. Destijds viel je in Oranje op als enkelbijter of als creatief zeer vaardig naar voren. Seedorf was echt een centrale middenvelder met een geweldig overzicht, geweldige passing en een geweldig fysiek. Dat soort middenvelders zijn we misschien pas gaan waarderen toen Barcelona liet zien hoeveel betekenis dergelijke middenvelders kunnen hebben. Busquets, Iniesta, Xavi in z'n latere jaren. In Engeland zagen ze met Scholes al hoe geweldig dergelijke spelers kunnen zijn. Seedorf was lang niet zo slecht in Oranje, maar in die tijd vielen dat soort dingen minder op naar mijn mening.

Gisteren heb ik me echt geïrriteerd aan de VAR, kudos aan Koopmeiners & Atalanta maar er waren echt discutabele fases in het nadeel van Milan althans.

Ik hoop dat de winnaar van de beker uit het aankomende duel van Atalanta-Fiorentina komt. Beide teams verdienen het ook wel om eens een beker te winnen! Na het lullige verlies in de Conference League finale van vorig seizoen hoop ik heel erg dat Fiorentina het nu wel lukt om een prijs te winnen.

In het geval van Atalanta verdienen ze eigenlijk al jaren een prijs! Wat mij betreft is Atalanta echt al een tijdje een prachtig uithangbord van het Italiaanse voetbal!

11 januari 2024 om 13:09

@YouriCFC op basis van deze wedstrijd verdienen de slagers van Fiorentina helemaal niets. Die Mina komt in het veld loopt meteen naar Zirkzee, pakt hem bij zijn tepel en knijpt er in en draait er even rigoreus aan. Het ergste vol in beeld en geen scheids of VAR die er aandacht aan besteed. Echt super slecht die arbritage

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren