Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Racisme-schandaal in Serie A krijgt vervolg: speler verlaat trainingskamp Italië

Laatste update:

Tijdens de Italiaanse topper tussen Inter en Napoli van afgelopen zondag (1-1) is er opnieuw sprake geweest van racisme. Dit keer niet vanuit de supporters, maar vanuit de mond van Inter-verdediger Francesco Acerbi richting Juan Jesus van Napoli. Mocht er concreet bewijs voor zijn, hangt de Italiaan een zware schorsing boven het hoofd.

Racisme is al langere tijd een groot probleem in Italië. Eerder dit seizoen kregen Mike Maignan (AC Milan) en Lameck Banda (Lecce) al te maken met racistische opmerkingen vanuit de tribunes. Ook spelers als Romelu Lukaku, Samuel Umtiti en Dusan Vlahovic werden eerder racistisch bejegend.

Tijdens de wedstrijd tussen Inter en Napoli zijn beelden verschenen van Juan Jesus, die naar scheidsrechter Federico La Penna toeloopt en verklaart dat Acerbi hem racistisch bejegend heeft. Het voorval vond plaats rond de zestigste minuut van de wedstrijd.

La Penna haalde vervolgens beide spelers bij zich. De verzoening tussen de drie duurde echter slechts een paar seconden, daarna werd het spel gewoon hervat met een hoekschop van Matteo Politano.

De wedstrijd tussen Inter en Napoli eindigde uiteindelijk in 1-1. Nadat Matteo Darmian vlak voor rust de score had geopend namens de thuisploeg, was het nota bene Jesus die Napoli in de slotfase van de wedstrijd op gelijke hoogte bracht. Na afloop kwam Jesus in een interview met een opvallende reactie op het incident met Acerbi.

“Acerbi, die een goede jongen is, zei een paar dingen die niet aardig waren. Hij ging een beetje te ver, maar hij verontschuldigde zich omdat hij zich realiseerde dat hij te ver was gegaan. Dit zijn dingen die in het veld gebeuren en die blijven daar”, aldus Jesus. Wat de Napoli-verdediger zich waarschijnlijk niet had gerealiseerd, is dat de beelden al in sneltreinvaart rondgingen op social media.

Mocht de belediging worden vastgesteld, dan zou Acerbi een zware schorsing boven het hoofd kunnen hangen. Acerbi gaf na de wedstrijd geen verklaringen aan journalisten en plaatste niets op zijn sociale media. Als gevolg van het incident is de verdediger door bondscoach Luciano Spalletti buiten de selectie van het Italiaans elftal gezet. Zijn vervanger is Gianluca Mancini van AS Roma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht het zo zijn dan moet die uiteraard een sanctie krijgen. Al lijkt de reactie van Jesus me wel een verzachtende omstandigheid te zijn.

18 maart 2024 om 13:00

Dat zou het eigenlijk niet moeten zijn, racisme moet je met een zware sanctie bestrijden ongeacht of Jesus vergevingsgezind is in deze.

18 maart 2024 om 13:04

Schuldinzicht van de dader hoort altijd een factor te zijn vind ik zelf.

18 maart 2024 om 13:11

Helemaal eens. Zo’n reactie van het slachtoffer zou zeker geen verzachtende factor moeten zijn. Acerbi, wanneer schuldig bewezen, moet gewoon hard gestraft worden.

Overigens wel respect voor de manier hoe Juan Jesus hier ogenschijnlijk mee om gaat!

18 maart 2024 om 15:59

Ik snap wel waar je vandaan komt hoor Lierse en zo uit mijn hoofd denk ik dat het in de algemene rechtspraak ook wel een factor speelt. Het voelt alleen altijd wat dubbel omdat men ná de daad vaak pas berouw toont, allicht juist omdat het missen verzachtend kan werken.

18 maart 2024 om 16:15

Ik zou het niet eens per se verzachten noemen. Iemand die geen berouw toont die mag je gewoon nog extra straffen van mij.

Uiteraard is het trouwens allemaal zo subjectief als maar zijn kan. Misschien hecht ik teveel vertrouwen aan het beeld dat ik van Acerbi, wat toch een uitermate positief was, heb.

18 maart 2024 om 19:24

Zeker is racisme een groot probleem en dat moet opgepakt worden, echter is het wel een eenzijdig verhaal. Je hoort altijd de witte man over de zwarte man, nooit omgekeerd, terwijl dat ook voldoende gebeurt. Los daarvan is er ook nog altijd context bepaling. Als je iemand veroordeeld voor zo'n vergrijp is het belangrijk om het hele verhaal te weten, heel vaak is het actie reactie wat voort komt uit iets kleins maar dat ze gaande wedstrijden bezig blijven met elkaar.

Ik vind dat dit dan ook geen topic is voor voetbalbonden maar voor rechters. Je kan immers alleen veroordelen als je elke detail weet. Nu wordt er heel erg ingezoomd op 1 fragmentje.

Om mijn argument even kracht bij te zetten, iedereen kent die filmpjes wel, jongeren van de ene kom af, die met grote groep 1 persoon in elkaar schoppen. Altijd de reactie dat de groep zo triest is etc. Dat zijn ze ook. Maar vaak blijkt er voorafgaand aan het filmpje dat er veel meer is gebeurt en dat dit niet gedeeld of gefilmd is.

Gevolg is nu dat Acerbi eigenlijk nu al weggezet is en veroordeeld is door het publiek. Je kan je amper verdedigen. En wij ezels lijken nooit te leren, zoveel cases waar we veroordeeld hebben, waar uit eindelijk een rechter vrij spreekt. Zulke dingen draaien om feiten en niet halve finale. En als de feiten zijn dat Acerbi dit gedaan heeft en er geen pre verhaal is, dan dient een rechter hem gewoon goed te straffen.

18 maart 2024 om 13:02

"Concreet bewijs". Die kans lijkt me klein. Audio zal er niet zijn. Als je mazzel hebt liplezers.

Ja dat zijn ze allemaal een hele aardige jongen die wat dingen zei die iets te ver waren gegaan, waarom klinkt dat mij bekend in de oren?

18 maart 2024 om 13:19

@ryanzac . Waarschijnlijk komt dit je bekend voor omdat je het vaker gehoord hebt. Dat is meestal het principe van 'iets bekend in de oren klinken'.

Maar we weten allemaal wel dat jij op iets anders doelt: wees concreet en zeg dat gewoon. In plaats van je in semi-mysteries te hullen.

18 maart 2024 om 14:09

Maar hoe vaak hoor je het slachtoffer van racisme zoiets zeggen? Ik vind dat je racisme mag veroordelen maar ik weet niet wat ik ervan vind dat Jesus het zo makkelijk goedpraat. Ergens wel mooi??

18 maart 2024 om 14:22

Geen idee waarom je dat bekend in de oren klinkt,want ik heb,los van jouw nu. nog nooit iemand horen beweren dat het allemaal aardige jongens zijn. Zou ook wel een ontiegelijk domme uitspraak zijn want het zou gek zijn als alleen de aardige jongens dit zeggen en de klootzakken niet.

Altijd zo merkwaardig dat we allemaal de moraalridders gaan uithangen, terwijl er ook in Nederland voorbeelden zijn waar er sprake is van racisme; institutioneel racisme. Ik vind dat zelfs kwalijker dan het in iemand zijn gezicht zeggen. Gedrag van Acerbi valt uiteraard niet goed te keuren, maar dat is gebeurd in het heetst van de strijd en hij zegt het tenminste in zijn gezicht. Blijkbaar heeft hij daarna zelf door gehad dat het absoluut niet oke was en zich verontschuldigd.

18 maart 2024 om 14:13

Dat er racisme in Nederland voorkomt betekent dus dat geen enkele Nederlander zich zou moeten uitspreken over racisme? Lijkt me een erg ineffectieve manier om problemen op te lossen. Ik weet natuurlijk niet wat jij in je vrije tijd doet en als je dagelijks racistische dingen roept zou het inderdaad vreemd zijn een ander de maat te nemen, maar voor beschaafde mensen (of moraalridders zoals jij het noemt) lijkt het me prima om uit te spreken dat racisme triest is, of dat nou in Italië, Nederland of op weg naar het ISS gebeurt.

Wel eens dat het niet valt goed te keuren, je poging erna is dan ook weinig overtuigend.

18 maart 2024 om 15:06

Heb je ook een voorbeeld van dat institutioneel racisme dan?

18 maart 2024 om 15:07

De toeslagenaffaire lijkt me daar toch een duidelijk voorbeeld van te zijn.

18 maart 2024 om 17:22

Wat zorgt ervoor dat jij overtuigd raakt van het gegeven dat er sprake is van institutioneel racisme in Nederland?

Wil je (nog meer) praktijkvoorbeelden hebben van slachtoffers?

Of geloof je het pas als je inzage hebt in documentatie- of beleidstukken van overheidsorganen waarin wordt uitgelegd op welke wijze zij institutioneel racisme bezigen?

18 maart 2024 om 21:40

Wat zorgt ervoor dat jij overtuigd raakt van het gegeven dat er sprake is van institutioneel racisme in Nederland?

Bewijs van institutioneel racisme zou fijn zijn.

18 maart 2024 om 21:41

Heb ik weinig weet van. Zal ik moeten opzoeken.

18 maart 2024 om 15:40

Net zoals er ook genoeg racisme is in islamitische landen, in Afrika, in Zuid-Amerika en in Azië. Maar wat zijn we altijd goed in onszelf overal de schuld van geven. Sterker nog, ik denk dat er weinig landen zijn die zo tolerant en vrijgevig zijn als Nederland. Ga maar eens als donker persoon of moslim in Oost Europa wonen. Zoek maar eens op hoe racistisch ze zijn in bijvoorbeeld Japan. Kijk maar eens hoe ze in veel islamitische landen omgaan met bepaalde groepen of in Turkije met bijvoorbeeld Koerden, kijk hoe de Chinezen omgaan met Oeigoeren, Israël met Palestijnen, in sommige delen van Zuid-Afrika met blanke boeren etc etc.. zo kun je eeuwig door blijven gaan. Hier wordt enorm veel geklaagd over racisme maar de landen waar diezelfde mensen vandaan komen hebben vaak geen rechtsstaat, geen vrijheid van godsdienst, geen inclusieve rechten voor iedereen. Maar wij zijn zo enorm slecht in Nederland...

18 maart 2024 om 16:06

Hear hear!

Zo waar!

Overigens zegt hij iets in het heetst van de strijd, had de tegenstander rood haar dan had hij daar iets van gezegd.
Kom op zeg.

18 maart 2024 om 17:24

Wat heeft dit te maken met het artikel?

Acerbi zegt blijkbaar iets racistisch. Dat mag niet en daarom wordt ie terecht gestraft toch?

Of vind je dat je gewoon mensen racistisch moet kunnen bejegenen zonder consequentie?

18 maart 2024 om 21:04

Zeker niet. Racisme is altijd verkeerd. Maar om altijd maar te verkondigen dat Nederland zo racistisch is, is simpelweg niet waar. Racisme is overal verkeerd maar komt helaas ook overal voor.:

18 maart 2024 om 16:48

Racisme in Nederland stelt helemaal niks voor. Als je dat wel denkt ben je wereldvreemd en zou je in de context van deze tijd (globalisatie) eigenlijk je eigen stemrecht moeten ontnemen. Het is gewoon interessant willen doen omdat je zogenaamd iets opmerkt, maar ik kan je vertellen dat er alleen in NL nog wel 100 dingen zijn om op te merken die veel concreter en interessanter zijn.

Te lang doorgebracht bij Lazio denk ik😜

18 maart 2024 om 21:25

HAHAHA precies wat ik ook gelijk dacht.

Niemand overtreft Lulic. Doe zei na de Romeinse derby in een persconferentie over Rüdiger: "twee jaar geleden stond hij nog sokken en riemen te verkopen voor het stadion, nu waant hij zich een voetbalfenomeen. Het is gewoon iemand die geen manieren is aangeleerd." Nouja, dan valt dit nog mee Geintje natuurlijk, Acerbi moet een gepaste straf krijgen.

Waarom moet iemand hiervoor "extra hard" aangepakt worden? Mensen met een donkere huidskleur noemen elkaar dagelijks "nigger", maar zodra een blank persoon dit woord gebruikt, zou hij bijna de doodstraf moeten krijgen.

Als ze zo graag van dat woord af willen, dan moeten ze eens beginnen met het zelf niet meer gebruiken.
Zolang ze dat wel doen, zie ik geen reden om het gebruik van dat woord te moeten straffen.

18 maart 2024 om 14:48

Vaak komen mensen met het tegenargument van dat een ‘licht’ persoon het ook niet fijn zou vinden als een ‘donker’ persoon je uitscheldt voor blanke vla of iets. Maar dan wordt vaak gezegd dat dat ook niet als kwetsend wordt ervaren.

Het verschil tussen deze twee is dat het een wordt gezegd door een meerderheid van de bevolking (‘lichte’ personen) naar een minderheid (‘donkere’ personen) en dat geeft een heel ander gevoel dan als een minderheid dit zegt tegen een meerderheid. Bijvoorbeeld als dit in Afrika zou worden gezegd zullen de ‘donkere’ mensen je ook uitlachen als je in je eentje een groep ‘donkere’ mensen uitscheldt voor neger.

Dit onderwerp is sowieso heel moeilijk uit te leggen aan iemand die het zelf nooit heeft meegemaakt en ik wens een ander dit ook nooit toe.

18 maart 2024 om 14:50

Het heeft natuurlijk ook een racistische lading door de gebeurtenissen in de USA, dat heeft blanke niet.

18 maart 2024 om 14:54

Er is geen verschil. Racisme is altijd slecht. Van blank naar zwart, van zwart naar blank, van blank naar blank, van zwart naar zwart, en alles wat daar tussen zit, racisme is altijd erg.

18 maart 2024 om 15:38

Deels mee eens. Ik vind het persoonlijk onverklaarbaar dat donkere mensen elkaar constant nigger noemen en dan ook echt constant met name in Engels-talige landen. Je hoort het terug in de cultuur, muziek etc. Maar als iemand het zegt met een andere huidskleur dan is het een belediging? Als je het woord beledigend vind dan zou je zeggen dat je het ook niet (vriendschappelijk) naar elkaar gaat gebruiken toch? Het zal natuurlijk voor een groot deel met de geschiedenis te maken hebben dus dat is wel een belangrijke nuance. Maar als je het puur rationeel bekijkt dan is het heel vreemd dat hetzelfde woord, beledigend is als een blank persoon het uitspreekt en vriendelijk als een zwart persoon het zegt. Als je heel ver wil doordenken dan zou je dat zelf racistisch kunnen noemen… maar dat zullen we maar niet gaan doen haha.

18 maart 2024 om 16:05

Helemaal mee eens. De enige reden dat mijn kinderen dat woord kennen is omdat donkere mensen hetzelf gebruiken. De snelste manier om t uit te banben is als je t nooit meer hoort.

18 maart 2024 om 16:12

@j3ro3ntj33 Wat een rare beredenering met jou logica als er bijvoorbeeld bij een Somalier word ingebroken moet de politie er niets aan doen want een kleine deel van de bevolking in Somalië doet aan piraterij, en niets tegen onze somas want het zijn onze broeders natuurlijk maar zo kunnen we nog 1000 voorbeelden geven.

Dit slaat nergens op en de meeste donkere mensen die ik ken zeggen niet eens het n-word en degene die het wel doen bedoelen het natuurlijk heel anders dan Acerbi nu doet.

Jij vind eigenlijk gewoon dat je donkere mensen mag discrimineren omdat een klein gedeelte van de donkere gemeenschap het woord gebruikt.

Heel apart.

18 maart 2024 om 16:44

@adriano9,

Je mist een heel klein mini detail, en dat is dat inbreken een criminele activiteit is.
Het gebruik van het woord neger is niet strafbaar.

Racisme daarentegen is wel strafbaar, maar je kan het woord neger niet onder racisme scharen wanneer een bepaalde groep het wel mag zeggen, en een groep van een ander ras niet.

Wel kan je het feit dat de ene groep iets wel mag zeggen en de ander niet, onder racisme scharen.

18 maart 2024 om 16:51

In de VS ja wordt het constant gebuikt en dat slaat over. Overigens zijn somaliers geen broeders maar een volk dat elkaar uitmoord en geen stabiele samenleving naar moderne standaarden kan opbouwen.

18 maart 2024 om 17:44

Abaha wass

18 maart 2024 om 19:53

@Adriano

Inderdaad, blijf me verbazen hoeveel steun zo een bericht krijgt.

18 maart 2024 om 20:01

Maar is er is een hele grote groep die het niet gebruikt en die sla je de hele tijd over.

En iedereen weet dondersgoed dat het heel vaak gezegd word door blanke om donkeren mensen pijn te doen daarom word er zo fel op gereageerd.

Ik ben zelf ook donker en werd toen ik nog jong was heel vaak door oudere (lafaards) kut neger of nigger genoemd. Je ben klein en niet sterk genoeg om iets te doen maar toen het moment kwam dat ik 15 16 17 was werden er gelijk klappen uitgedeeld.

En dan heb je mensen zoals jou die daar natuurlijk niets van bergrijpen of willen begrijpen en dat te agressief vinden maar je heb nooit in me schoenen gelopen.

En zijn veel verhalen van vrienden van mij van alle nationaliteiten die gekke racistische verhalen hebben toen ze jonger waren want dan durven ze natuurlijk of die onze ouders hebben meegemaakt en dat vormt je.

Mensen doen of racisme niet bestaat was het maar zo.

En ik gebruik zelf het woord niet maar het is heel anders als een donker persoon tegen mij yo nigga zeg dan een blanken met alle historische context en persoonlijke ervaring.

Je moet het ook zo zien, stel jou moeder maakt je boos en jij zegt over je eigen moeder jesus zeg wat was mij moeder vandaag een kutwijf en je broer zegt ja helemaal mee eens, dan word je nooit boos, maar als je vrienden zeggen je klopt helemaal je moeder spoort niet zou je dat niet leuk vinden.

Met jou redenering moet je dat dan gewoon accepteren maar niemand die dat accepteert.

Jij of jij broers en zussen kunnen dat zeggen maar iedereen daarbuiten niet.

19 maart 2024 om 10:36

Ik snap je punt maar waarom moet dit harder aangepakt worden dan andere beledigingen? Als iemand met rood haar constant wordt getreiterd en vuurtoren wordt genoemd etc. dan wordt er nooit aandacht aan besteed en voetbalt iedereen lekker door. Beetje krom, niet?

18 maart 2024 om 17:33

Jij doet hier alsof het woord op zichzelf gebruikt wordt in geval van racisme.. Je beredenering klopt van geen kanten. Wanneer iemand een ander nigger roept is daar inderdaad niets verkeerd aan als de situatie of ondertoon helemaal niet gespannen of negatief is. Maar als dat in een conflict situatie gebeurt weet je dan tochzelf dat er daar iets anders mee bedoeld wordt.

19 maart 2024 om 00:47

@kelsb01 vraag dat maar eens aan ron jans die gewoon een rap nummer mee zong

18 maart 2024 om 19:50

Jij weet dat iemand het als beledigend ervaart als ie zo wordt genoemd. Desondanks spreek je iemand aan met datzelfde woord, omdat jij vindt dat iemand zich daar niet door beledigd mag voelen.

Zullen we allemaal jouw moeder anders ook iets noemen wat haar niet aan staat, puur omdat we vinden dat ze zich daardoor niet beledigd mag voelen?

19 maart 2024 om 00:49

@killastylo dat is het mooie, jij mag mijn moeder alles noemen en ik zal me niet beledigd voelen, aangezien jij haar niet kent. Je kunt haar niet eens beledigen wat je ook roept. Ik zal op z'n hoogst denken dat je een vreemde jongen bentom zulke dingen te zeggen

19 maart 2024 om 10:42

Maar dan praat je voor jezelf want heel veel mensen zouden dat juist wel erg vinden.

18 maart 2024 om 22:01

Ik moet toch zeggen dat ik schrik hoeveel duimpjes dit omhoog heeft. Als dat echt het beeld is wat er over mensen met een donkere huidskleur is, hoop ik dat dat snel veranderd. Om er even op te reageren: nee, zo noemen we elkaar in heel veel gevallen niet. Zo noemen Amerikaanse rappers elkaar in liedjes en nemen jonge kinderen en domme Amerikanen dat helaas over. Geloof me dat "we" oprecht elkaar niet dagelijks zo aanspreken, meest van ons zijn normale mensen die elkaar op een respectvolle manier behandelen en aanspreken. De onzinnige discussie over wie het wel mag zeggen daargelaten, maar ik mag toch hopen dat dit niet het beeld is wat algemeen heerst.

19 maart 2024 om 00:50

Denk ik wel, maar dat komt wellicht ook omdat ze in films/series niets anders doen

19 maart 2024 om 11:36

Dit is echt één van de domste argumenten die ik ook nog eens vaak hoor. Dat woord is afkomstig vanuit de slavernij. Mensen van kleur hebben het zich uiteindelijk ‘toegeëigend’. En het zou waarschijnlijk een beetje vanuit de VS (hiphop cultuur) zijn komen aanwaaien dat het in andere landen ook wordt gezegd. Dat betekent niet dat het niet nog steeds als een belediging wordt gezien wanneer een wit persoon dit zegt, aangezien de witte mens dit als woord gebruikte tegen de zwarten.

Ik denk dat de reactie van Jesus meer zegt over wat een goed persoon Jesus misschien wel is. En dat die de slachtofferrol niet wil spelen en zo niet probeert Acerbi een oor aan te naaien.

Maar natuurlijk moet Acerbi gestraft worden, zodat hij als voorbeeld kan worden gezien door anderen.

An sich goed dat hij gelijk zijn excuses heeft aangeboden en dat Jesus hem lijkt te vergeven. In het heetst van de strijd gebeuren soms nare dingen. Hij moet iig gewoon gestraft worden.

Wat ik nog het rare vind mocht dit waar zijn, Je hebt meerdere team genoten die donker zijn, Vaag dat je een speler van een ander team zo noemt. En wat zullen zij nu van Acerbi vinden

gewoon straffen ze komen er altijd mee weg ook. Bij lukaku balotelli straffen deze mensen allemaal racisme moet niet getoloreerd worden

Ja hij is ex Lazio dus dit verbaast mij ook niks.
Maar mocht hij het gezegd hebben schors hem maar Inter heeft wel genoeg vervangers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren