Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Advocaat en Curaçao willen liefst 6 Nederlandse spelers strikken richting WK’

Laatste update:

Dick Advocaat wil Curaçao van een behoorlijke kwaliteitsimpuls voorzien om het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada te halen. Volgens Deporte Vigilante gaat technisch directeur Khalid Sinouh er alles aan doen om Tahith Chong (Luton Town), Riechedly Bazoer (AZ), Armando Obispo (PSV), Shurandy Sambo (PSV), Sontje Hansen (NEC Nijmegen) en Ruben Kluivert (FC Dordrecht) te overtuigen te kiezen voor een interlandcarrière met Curaçao.

Maandagmiddag meldde De Telegraaf dat Advocaat er nog maar eens een buitenlands avontuur aan vastplakt. De 76-jarige trainer is definitief de nieuwe bondscoach van Curaçao. Cor Pot, Kees Jansma en Casper van Eijck complementeren de technische staf van de Nederlander.

Eerder op de maandag maakte de de Curaçaose voetbalbond al bekend dat Khalid Sinouh was aangesteld als de nieuwe technisch directeur van de nationale selectie. Hij kreeg de taak om een nieuwe bondscoach aan te stellen en is er dus snel uitgekomen met Advocaat.

“De oefenmeester begint zijn bondscoachschap onder meer door deze week met diverse spelers in Nederland te praten", schreef de ochtendkrant al. In Curaçao denkt men te weten wie Advocaat en Sinouh willen strikken. Deporte Vigilante noemt de namen van Chong, Bazoer, Obispo, Sambo, Hansen en Kluivert.

Van de genoemde namen is enkel Chong daadwerkelijk op Curaçao geboren. Hoewel zijn wieg in Willemstad stond, groeide de buitenspeler op in Rotterdam. Verder zet Advocaat dus in op de komst van vier Eredivisionisten en mag ook Dordrecht-verdediger Kluivert dromen van een interlandcarrière.

Bazoer speelde in het verleden zes interlands namens Oranje, maar zou nog een interlandswitch kunnen maken. De vijf andere namen op het lijstje van Sinouh speelden tot dusver enkel jeugdinterlands namens Nederland.

Curaçao staat momenteel negentigste op de FIFA-wereldranglijst. Het degradeerde afgelopen jaar nog naar League B van de CONCACAF Nations League. Toch blijft de Curaçaose voetbalbond ambitieus met deelname aan het WK van 2026 als belangrijkste doelstelling.
Advocaat was in september ook al op weg bondscoach van Curaçao te worden, maar kon het toen niet eens worden over een dienstverband. Hij liet destijds weten dat er organisatorische problemen zijn die hem zouden kunnen tegenhouden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ruben Kluivert, die kan er echt geen pepernoot van. Derest zou denk ik zeker wel een versterking kunnen vormen voor Dickie.

15 januari 2024 om 19:05

Ik blijf het een btje merkwaardig vinden dat je spelers oproept waarvan enkel de oma (in geval van Kluivert junior) uit Curaçao komt. Maar dat zal wel aan mij liggen...

15 januari 2024 om 20:13

Ligt zeker aan jou, zolang je de dubbele nationaliteit hebt kun je gewoon voor een van de 2 kiezen.

15 januari 2024 om 20:40

Ik ben iig geen fan van genationaliseerde teams / spelers (bv het Zwitserse team maar ook met Kalou indertijd bij oranje). Maar goed, ieder zijn mening.

Zo zonde. Ik als AZ-fan denk echt dat Bazoer de kwaliteit (met klem: kwaliteit) heeft om bij oranje te spelen (op cv), maar het zit er gewoon op andere vlakken niet in.

15 januari 2024 om 17:56

Gaf echt heerlijke passes vanuit de defense van Vitesse. Snap je punt, maar gezien de bezetting op met name de defensie in Oranje denk ik dat de concurrentie gewoon veel te stevig is.

15 januari 2024 om 19:47

Idd, ik denk dat je zo 10 cv's kan opnoemen die beter zijn

ik snap dat een klein land als curacao elke mogelijkheid aangrijpt om voetballers van een redelijk niveau voor hun team uit te laten komen, persoonlijk vind ik dat mooi en juich ik het toe. Maar hoe staan curacaoënaren daar in? Want het is toch vaak wel 2 kanten... ja je wil je land zoveel en zo goed mogelijk zien voetballen, maar ten kosten van de lokale helden (als die er uberhaupt al zijn qua voetballers) een hoop buitenstaanders in je nationale elftal hebben..

je ziet dat bijv. een marokko (natuurlijk een veel groter voetballand op elk gebied, en het land zelf veel groter qua infrastructuur rondom het voetbal) heel veel bezig is geweest om jongens over te halen om voor een carriere bij marokko te kiezen. En dat heeft, samen met de goede generatie, er voor gezorgd dat ze nu heel goed bezig zijn.

maar goed, als dit allemaal gaat lukken heeft curacao toch wel een leuk elftal, zeker voor het gebied concacaf.

15 januari 2024 om 19:22

Maak toch niks uit, als ze winnen is het feest

15 januari 2024 om 19:22

Behalve wellicht hier en daar wat uitzonderingen hebben toch wel veel van de genoemde spelers een band met de eiland. Oftewel hun ouders zijn daar geboren of grootouders en/of naaste familieleden komen van daar. De lokale competitie is misschien te vergelijken met de hoogste amateur niveau in Nederland of wellicht zelf iets daaronder. Overigens als je de andere landen / eilanden in de omgeving bekijkt, doen die het bijna allemaal met spelers uit externe competities. Wat dat betreft niet zo gek dat Curacao opzoek is naar spelers met een Antilliaanse achtergrond die op hoog niveau voetballen in Nederland of elders. Wat dat betreft had een Geertruida, 2x Timbers, Willems, Hato etc. Niet misstaan.

Al deze jongens komen nooit in aanmerking voor Nederland.
Zou daarom zeker hiervoor gaan

Kan kaapverdie alvast beginnen te flirten met shane kluivert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren