Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Absolute specialist imiteert Jaap Stam met wel hele bijzondere penalty

Laatste update:

James Ward-Prowse staat te boek als een absolute specialist van de dode spelmomenten. Bij zijn club Southampton eist de middenvelder alle strafschoppen en directe vrije trappen op. Vaak gaat dat goed: de Engelsman benutte 18 van zijn 24 genomen strafschoppen in officieel verband. De strafschop die de elfvoudig international zaterdag echter nam, zal hij snel willen vergeten.

Ward-Prowse beleefde met the Saints een absoluut rampseizoen. De ploeg degradeerde roemloos uit de Premier League. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Championship reisden de selectie en staf af naar Turkije. Daar oefende de ploeg van Russell Martin tegen Göztepe SK, waar de ploeg na een klein uur tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Die achterstand kon Ward-Prowse wegpoetsen, nadat de arbiter naar de stip wees. Met achttien penaltydoelpunten en zeventien goals uit vrije trappen leek het voor specialist Ward-Prowse een koud kunstje. De middenvelder eiste de bal op, legde gedecideerd aan, maar net op het moment dat de aanvoerder wilde uithalen gleed hij uit, waardoor de bal huizenhoog overvloog.

Nederlanders doet het allicht denken aan Jaap Stam. De mandekker schoot in de halve finale van het EK 2000 de bal net zo hoog over. Toen verloor Nederland de strafschoppenserie van Italië, nadat drie Oranje-internationals, waaronder dus Stam, hun penalty niet wisten te scoren. In Engeland zal het men aan David Beckham hebben doen denken. De middenvelder gleed tegen Turkije op zeer vergelijkbare wijze uit tijdens de kwalificatie voor het EK in 2004.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 juli 2023 om 22:51

Van het dak ja😂

17 juli 2023 om 08:52

Beiden is waar.

Denk dat ward prowse nog wel een transfer gaat maken. Kan makkelijk mee bij de premier league en denk dat veel ploegen hem wel willen hebben

16 juli 2023 om 23:40

Ik denk dat hij zeer gewild is maar ik hoop van harte dat hij blijft. Die speelt al heel zijn leven voor de club, laat hem alsjeblieft volgend seizoen weer promoveren met Soton!

17 juli 2023 om 09:58

Echt een hele goeie speler, hoop dat hij weer naar de PL gaat om het directe vrije trappen record te breken van Beckham. Heeft vgm nog maar eentje nodig namelijk. Zou als back up ook niet misstaan bij de grote PL clubs denk ik

Zuur maar je ziet hem weg glijden. Kan de beste overkomen.

Heeft NASA eigenlijk al berekend wanneer de bal van Stam inslaat op Aarde?

17 juli 2023 om 08:42

Vroeger zeiden wij met zulke ballen. "zelf halen!"

Ik vond het meer een Beckham tegen Portugal dan een Jaap Stam

Een kwart van de penalty’s mist hij, maar hij wordt een ‘absolute specialist’ genoemd. Niet helemaal juist lijkt me…

16 juli 2023 om 23:39

Staat ook meer bekend als een vrije trap specialist, want zoals je zegt, geen weergaloze penalty statistieken. Beschikt normaliter dan weer wel over een betere trap dan deze strafschop.

Zon pingel is echt awkward prowse

Die bal van Jaap raakte ook de lat...

17 juli 2023 om 09:01

Precies dat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren