Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanstelling Serdar Gözübüyük zorgt voor grote verbazing: ‘Hij is partijdig'

Laatste update:

Voormalig topscheidsrechter Saïd Ennjimi heeft zijn onbegrip geuit over de aanstelling van Serdar Gözübüyük voor het duel OGC Nice - FC Basel. De Fransman stelt dat Gözübüyük partijdig is met het oog op de coëfficiëntenranglijst. Na het inhalen van Portugal heeft Nederland ook Frankrijk in het vizier en dat is ook in Frankrijk niet onopgemerkt gebleven.

“De heer Gözübüyük werd in eerste instantie aangesteld vanwege zijn bekwaamheid", begint Ennjimi in gesprek met L'Équipe, waarvoor hij tegenwoordig analist is. "Soms is het toch mogelijk dat er wat vraagtekens zijn na een aanstelling. Maar naar mijn mening is hij partijdig en heeft de UEFA geen rekening gehouden met dit feit (zijn nationaliteit, red.)", is hij kritisch op de aanstelling van Gözübüyük. Frankrijk verdedigt op de virtuele ranglijst voor volgend seizoen een voorsprong van slechts 0,414 punt. De vijfde plaats geeft recht op onder meer drie tickets voor de groepsfase van de Champions League.

Ennjimi stelt dat scheidsrechters meestal op de dag voor de wedstrijd vertrekken naar hun bestemming. De UEFA zou dinsdag ingegrepen moeten hebben om Gözübüyük van de wedstrijd af te halen. Ennjimi zegt dat zijn betoog is bedoeld om onnodige verdenkingen te voorkomen. “In die zin zou zijn eerlijkheid niet in twijfel worden getrokken. Het zou gewoon zijn om hem te beschermen tegen druk en onnodige opmerkingen. In Frankrijk is Clément Turpin vaak bekritiseerd omdat hij in Parijs is geboren, ik in Marseille", haalt Ennjimi in herinnering over de betreffende wedstrijden waarvoor zij aangesteld werden.

Zeki Amdouni en Terem Moffi scoorden namens respectievelijk Basel en Nice allebei tweemaal in de heenwedstrijd in Zwitserland (2-2), waardoor alles nog mogelijk is tijdens de return van de kwartfinale in Frankrijk. Nice is de laatst overgebleven Franse troef in Europa. De andere Europese deelnemers aan het begin van het seizoen, Paris Saint-Germain, Olympique Marseille, Stade Rennes en AS Monaco, werden in een eerder stadium uitgeschakeld. Nederland heeft met Feyenoord en AZ nog twee troeven in handen, al staat laatstgenoemde club er na de 2-0 nederlaag bij RSC Anderlecht slecht voor. Feyenoord won met 1-0 van AS Roma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onpartijdig is toch goed? Ik snap het niet..

Een zeer verwarrend artikel VZ. Vindt deze Fransman het nou wel of niet raar dat Serdar is aangesteld?

18 april 2023 om 22:16

Het komt neer op; toen Frankrijk een ruime voorsprong had op Nederland, was de aanstelling van Serdar geen enkel probleem geweest.

Nu het verschil tussen Frankrijk en Nederland slechts 0,414 punt bedraagt, is Serdar (of welke scheidsrechter dan ook uit Nederland) partijdig. De Fransen zijn doodsbang dat Serdar FC Basel gaat helpen om te winnen en zo automatisch Nederland helpt op weg naar de 5de plek

18 april 2023 om 23:15

Volgens mij zegt de man juist dat Serdar onpartijdig is,maar dat elke beslissing onder een vergrootglas komt te liggen dus je hem beter niet kunt laten fluiten (wat eigenlijk een verkapte "hij kan partijdig zijn is maar dan schijnheilig omschreven)

18 april 2023 om 23:49

Inmiddels is de titel en die zin gewijzigd die tot verwarring leidde. Toch bedankt, ik zie dat je oprecht wilde helpen.

19 april 2023 om 00:11

Obv deze titel ging ik ervan uit dat Basel klaagde over de aanstelling omdat in Frankrijk van origine Noord-Afrikanen wonen en spelen en daarom worden voorgetrokken door een scheidsrechter met een moslim achtergrond.

Welke scheidsrechters hebben wij donderdag bij AZ en Feyenoord? Allebei een Fransman?

19 april 2023 om 10:17

4f Redondo

‘De UEFA heeft Anthony Taylor (Engeland) aangesteld als scheidsrechter voor de uitwedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma. Hij zal worden bijgestaan Gary Baswick, Adam Nunn, Robert Jones (4e man), Stuart Attwel (VAR) en Chris Kavanagh (VAR-assisten).

Bron: FR12

‘Davide Massa heeft donderdagavond de leiding over AZ - RSC Anderlecht. De Italiaanse arbiter wordt in de kwartfinales van de UEFA Europa Conference League geassisteerd door zijn landgenoten Filippo Meli en Stefano Alassio.

Daniele Chiffi is de vierde official en Marco Di Bello fungeert als Video Assistant Referee (VAR). Hij wordt bijgestaan door Fabio Maresca (AVAR)’

Bron: az.nl

Deze Franse baguette weet niet dat serdar de beste thuisfluiter ter wereld is. Hij zou dus blij moeten zijn want het Franse team speelt thuis deze speelronde.

18 april 2023 om 22:35

Opmerking van de dag, je hebt me goed laten lachen!

18 april 2023 om 23:03

Eerder een ‘flute’ hij zal de wedstrijd wel doodfluten.

19 april 2023 om 07:55

Doodflüteren

Ik heb het artikel een paar keer gelezen en begrijp er helemaal niets van. Is Said nou zo slim of ben ik nou zo dom (of is dit een typisch VZ artikel die kant nog wal raakt)?

Dat gaat wel heel ver. Als je het allemaal zo ver door wil trekken, kun je alleen nog maar scheidsrechters buiten Europa aanstellen en dan moet je nog oppassen dat de nationale ploeg niet toevallig gewonnen heeft van het land van afkomst van de desbetreffende scheidsrechter.

Ja.. Zo kan je wel bezig blijven. Zo komen Spaanse en Engelse scheidsrechters dus nooit aan de bak internationaal?

18 april 2023 om 23:06

Dit ligt opzich wel iets gevoeliger omdat Nederland dreigt Frankrijk in te halen.

19 april 2023 om 12:16

precies
je kunt het dus ook omredeneren
als Nederland erop en erover gaat bij Frankrijk zijn er meer wedstrijden met een Nederlandse deelnemer.
En dus minder mogelijkheden voor de aanstelling van een Nederlandse scheids.
Dit is dus tegen het belang van het Nederlandse scheidsrechterscorps.
Tis maar net hoe je er naar wilt kijken.

Nederland heeft Frankrijk al (nipt) ingehaald op de 2024 ranglijst (0,119 punten). Of neemt de redactie de automatische 5/6 punt die beide zekere CL plaatsen opleveren ook al mee?

In theorie kunnen we Frankrijk overigens dit jaar al inhalen. Dan moeten we 1,9 punten meer scoren dan Frankrijk.

Als Nice meteen wordt uitgeschakeld betekent dat 10 punten zonder deling, dus 5 overwinningen. Waarbij het halen van de volgende ronde een extrabhalve overwinning is.

Dus als Feyenoord en AZ beiden winnen en doorgaan donderdag zijn dat al 6 punten, daarna zijn er dan nog 2 overwinningen nodig (bv).

Als AZ wordt uigeschakeld maar Feyenoord wint alles (en dus de EL) dan verdien je ook genoeg punten. (11pt)

Kortom, de kans is zeker aanwezig maar niet groot. Zeker niet als Nice morgen wint.

18 april 2023 om 22:48

Zou wat zijn 3 cl plekken en az bijvoorbeeld de play offs in. Haha dan kunnen we het jaar er na weer opnieuw beginnen. Want zie ons dan niet veel punten pakken dat jaar.

18 april 2023 om 23:37

Volgens mij bestaat 3 rechtstreekse CL plaatsen helemaal niet. Nr 1-4 op de Coëfficiëntenlijst heeft 4 rechtstreekse plekken en nr 5-6 hebben 2 rechtstreekse plekken en 1 in de kwalificatieronde of verandert dit vanaf seizoen 23-24?

19 april 2023 om 08:29

Het verandert met de nieuwe opzet vanaf het seizoen 2024/2025, dan krijgt de #5 drie directe Tickets voor de CL-groepsfase. (Maar geen play-off)

En het was geen probleem toen een Franse scheidsrechter Ajax-Napoli en Feyenoord-Strum Graz floot, of toen Ajax en AZ Portugese scheidsrechters kregen dit seizoen?

Wat een onzin.

Als Feyenoord de Europa League wint krijgt Frankrijk 4 bonus punten volgens mij...

19 april 2023 om 07:34

Hoe dan???

19 april 2023 om 07:45

Komt Feyenoord uit voor Frankrijk dan? Deze zal je even moeten uitleggen…

21 april 2023 om 18:50

Nouja, het is al niet meer mogelijk. Maar als Feyenoord de EL zou winnen zouden ze op die manier de ticket voor CL hebben. Die ze ook al hebben via de competitie. Dat zou betekenen dat de nr. 5 van de ranking automatisch 3 tickets voor de CL hebben, ipv 2 en 1 voorronde.

Wat een onzin. Meer NLse ploegen betekent ook dat hij minder kan fluiten op het hoogste niveau...

19 april 2023 om 09:55

Zijn ook best scheidsrechters die zo denken. Ik kan me nog herinneren dat Pieter Vink het halve land over zich heen kreeg toen hij zei dat ie liever zelf de halve finale haalde dan dat Oranje het haalde :D

Maar als er meer Nederlandse clubs actief zijn in Europa betekent dat toch dat Gözübüyük minder kansen krijgt om Europese wedstijden te fluiten?

Dit artikel klopt niet...er zit een fout in de vertaling.
Meneer Ennjimi zei terecht dat Gözübüyük onpartijdig is.

19 april 2023 om 12:20

https://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Ennjimi-sur-l-arbitre-neerlandais-de-nice-bale-il-a-ete-designe-pour-sa-competence/1392084

Serdar zou eventueel ook zijn Turks paspoort kunnen gebruiken tijdens het fluiten Xdxdxdxdxd

On ; Loop niet zo te janken man die scheids heeft er niks aan als hij het express zou verpesten voor de Nederlandse clubs die hem wekelijks afkafferen bij wijze van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren