Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

A Bola: Grootverdiener Bas Dost mag uitkijken naar nieuwe club

Laatste update:

Bas Dost is mogelijk bezig aan zijn laatste weken bij Sporting Portugal. De spits heeft weliswaar een contract tot de zomer van 2021, maar drukt met zijn salaris van drie miljoen euro zwaar op de begroting in het José Alvalade. Volgens A Bola heeft de clubleiding besloten om naar aanbiedingen voor Dost te luisteren.

De vraagprijs die Sporting voor Dost in gedachten heeft, zou twintig miljoen euro zijn. De Nederlander wordt omschreven als 'een van de meest waardevolle' spelers uit de selectie, samen met Bruno Fernandes, Marcos Acuña en Sebastián Coates. Omdat Sporting krap bij kas zit, moet de club overgaan tot de verkoop van enkele bepalende spelers.

Behalve Dost mag ook Coates voor twintig miljoen euro vertrekken, zo luidt de berichtgeving. Bovendien lijkt de club open te staan voor een vertrek van Acuña, al is het niet zeker hoeveel de linksback uit Argentinië moet opleveren. Naar verluidt wil Sporting wel dat Fernandes, die wordt gelinkt aan Manchester United, de club trouw blijfft.

Dost maakte in de zomer van 2016 voor bijna twaalf miljoen euro de overstap van VfL Wolfsburg naar Sporting. Hij was sindsdien goed voor 80 competitiewedstrijden, waarin hij 75 keer scoorde. De afgelopen twee seizoenen was Dost iets doeltreffender dan in de huidige jaargang, waarin de teller staat op veertien treffers in negentien duels. In zijn laatste vier optredens wist Dost niet te scoren.

Doet Sporting Portugal er goed aan om Bas Dost te verkopen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pff wat een onzin, dan hadden ze Dost lekker moeten laten gaan toen hij zelf weg wou na het incident met die hooligans.

29 maart 2019 om 09:52

Als ze dat hadden gedaan, was het waarschijnlijk het startsignaal voor een leegloop. Daarnaast kon sporting op dat moment veel minder vragen.

Zo’n type spits heeft Ajax nog niet, gewoon proberen! Kan hij z’n pyjama mooi meenemen :-)

29 maart 2019 om 07:32

Als pinchhitter wel geschikt, maar denk niet dat deze man staat te springen om bij Ajax op de bank plaats te nemen.

29 maart 2019 om 07:43

Deze man is toch niets minder dan Luuk de Jong? De Jong domineert de eredivisie. Zie Dost niet naar Ajax gaan, maar ik zou hem zeker opstellen. Ook al is het geen typische Ajax spits.

29 maart 2019 om 07:43

Een 1 op 1 spits zoals Dost die ze er in Portugal allemaal inrost zal bij Ajax ook wel gewoon basis staan. Dolberg en KJH zijn gewoon een pak minder.

29 maart 2019 om 07:49

Mee eens dat hij zeker genoeg kwaliteit heeft om in de Nederlandse top in de basis te staan Alex, maar hij is wel een speler die het best rendeert met jongens die ballen voor de pot slingeren. Dan heb je dus ook een ander type buitenspeler nodig dan bijvoorbeeld Neres en Tadic. Enfin, ik denk dat Dost sowieso geen interesse heeft in terugkeer naar Nederland dus daar hoeven we ons niet druk over te maken! En verder is hij aardig prijzig ook opzich.

29 maart 2019 om 08:17

Tadic heeft een hele zuivere voorzet, dan moet je alleen tegen m zeggen dat ie ze moet geven

29 maart 2019 om 08:27

Zuivere voorzet? Tadic levert nauwelijks bruikbare voorzetten op. Juist een van zijn zwakste punten.

29 maart 2019 om 10:53

Dat is natuurlijk niet waar Niek, herinner me nog goed dat hij in zijn eerste paar potten, toen Huntelaar nog in de spits stond, direct een paar panklare ballen op het voorhoofd legde per wedstrijd. Hij speelt graag op een manier waarbij hij zelf naar het centrum trekt maar hij heeft, zoals Lucasandersen zegt, wel degelijk een goede voorzet in huis. Maar dan moet hij wel geinstrueerd worden om zo te spelen inderdaad.

30 maart 2019 om 12:26

In zijn eerste jaar bij Groningen gaf hij 18!! assists, bijna allemaal voorzetten vanaf links. Hij is een veel doeltreffender speler geworden, maar met een geschikte afmaker kan hij dat zo weer doen. Bij Groningen stond toen Matavz in de spits, ook een pure afmaker die afhankelijk is van de aanvoer.

29 maart 2019 om 08:59

En ja hoor....daar is tie dan.
Als tweede hit nog wel, de link naar Ajax...gefeliciteerd man
Voor 20 miljoen en een flink salaris gaat zelfs Ajax deze spits niet halen terwijl ze net verlengt hebben met Huntelaar....beetje simpel nadenken en niet gelijk elke speler die vrij komt op de markt aan Ajax linken, dat verhaal kennen we inmiddels wel en komt een beetje suffig over als mensen dat iedere keer maar weer doen zonder verder te denken.

29 maart 2019 om 09:38

Waarom is dit zo gek? Beetje goedkoop scoren dit, KJH is oud en heeft zijn beste tijd lang gehad, Dost komt nu “vrij” en is NL’r, dus Ajax kon dit niet weten toen ze al dagen terug verlengden met KJH. Beetje simpel nadenken.

29 maart 2019 om 09:53

Gaat er in deze ook niet om wat Ajax wel of niet wist, maar dat de reactie van de man zonder klinkers in zijn naam ondoordacht is.

29 maart 2019 om 09:58

Wat maak je je druk! Iedereen weet dat Ajax op zoek gaat naar nieuwe spelers en dat er geld te besteden is. Zodra er ergens een scout van Ajax op de tribune zit, wordt er al over geschreven. Nu schrijft iemand dit met een smiley erachter en jij struikelt er meteen over.

29 maart 2019 om 10:16

Zo heel ver gezocht is het toch niet....? Tijd geleden was Ajax ook bezig met Dost en gek genoeg was ik destijds daar wel een voorstander van. Men heeft het hier vaak over een gebrek aan techniek maar in zijn tijd bij Heerenveen scoorde hij vrij vaak ook puur op techniek ( een beetje...let op een beetje ala Berbatov ). Ik denk niet dat ie komt of wilt hoor maar toch, niemand kan ontkennen dat hij het overal behoorlijk goed gedaan heeft.

29 maart 2019 om 10:54

Tinus

“Voor 20 miljoen en een flink salaris gaat zelfs Ajax deze spits niet halen terwijl ze net verlengt hebben met Huntelaar....beetje simpel nadenken en niet gelijk elke speler die vrij komt op de markt aan Ajax linken”

Jij stelt dat hij niet goed nadenkt, want Ajax heeft net verlengd met KJH, maar Ajax heeft al lang voor dit nieuws mbt Dost bekend was verlengd met KJH.

Nogmaals, ik zie het probleem niet. Bovendien betaalt Ajax nu wel degelijk dikkere salarissen, Dost is daarin met zijn 1.9 miljoen per jaar zeker in te passen, en 20 miljoen is ook niet teveel, Dost is in deze markt zeker meer waard, ja hij speelt in een matige liga, maar itt Tadic en Blind is hij wel een spits en die kosten doorgaans het meeste.

In alles is dit zeker een geweldige optie voor Ajax, gewoon een solide gedachtengang van stphnlntng.

29 maart 2019 om 10:55

Bovendien heeft ook Dost zich bewezen in de Bundesliga, nog een surplus. Dost zou in de ED bijna gegarandeerd een succes zijn.

29 maart 2019 om 11:16

Alexd

"waarom is dit zo gek? Beetje goedkoop scoren dit, KJH is oud en heeft zijn beste tijd lang gehad, Dost komt nu “vrij” en is Nl’r, dus Ajax kon dit niet weten toen ze al dagen terug verlengden met Kjh. "

Goedkoop scoren ja? 20 miljoen plus ruim drie miljoen salaris voor een bankzitter. Want dat is Kjh. Slaat toch nergens op, dat snap je zelf toch ook wel?

Voor 20 miljoen plus dat salaris zal Ajax echt wel een spits kunnen vinden met scorend vermogen en die ook nog een keer bruikbaar is in het aanvalspel van Ajax, dus als aanspeelpunt. Laat dat laatste nou bijvoorbeeld een bijzonder zwak punt van Bas Dost zijn! Dost is gewoon geen Ajaxspits als eerste keus.

29 maart 2019 om 09:34

Barcelona en Real ook niet. Misschien moeten die hem dan maar halen.

29 maart 2019 om 09:53

Nee dank je.. Ik vind het nog steeds een vrij beperkte spits en hij is te duur voor een pinchhitter.

Voor 20 miljoen zal er best een club zijn die hem oppikt. Onderin de Premier League? Misschien een promovendus? Is best een gok waard. Prima speler, goaltjesgetter. Zie hem onderin in Engeland wel meekomen eigenlijk.

29 maart 2019 om 07:47

Als Bas Dost ergens niet moet gaan spelen is onderin de PL. Bas Dost is geen spits die zelf creëert, hij moet vooral bediend worden door buitenspelers. Onderin de PL zal hij voor 80% tegen sterkere tegenstanders (teams) spelen en moet er gecounterd worden. Dat kan Bas dus totaal niet. Bas kan beter in een iets mindere competitie bij een topclub spelen. Veel op de helft van de tegenstander, veel voorzetjes, etc.

29 maart 2019 om 08:00

Bas Dost is inderdaad niet iemand die zelf creeert. Maar speel hem aan met een lange bal, en hij houdt de bal wel vast. Kopt een pass van een ander in of gebruikt zijn lichaam om druk te zetten.

29 maart 2019 om 08:10

Ik zou 'm wel wat vinden voor Burnley. Komen genoeg voorzetten aan daar en hij hoeft zich absoluut niet te bemoeien met het spel.

29 maart 2019 om 08:48

Toch gek dat bijna al die ploegen dan met een grote sterke afmaker spelen en niet met een creatieve spits.

Dit maakt het vertrek van Martins, Patricio, Carvalho en Leao alleen nog maar pijnlijker, die zijn voor centen op de dollar gegaan. En ik denk dat Matthieu dan ook mag gaan, die heeft volgens mij ook een redelijk hoog salaris.

Bijna iedereen mag vertrekken behalve de speler Fernandez waar heel veel clubs geinterreseerd in zijn en die het meeste kan opleveren. Die moet de club trouw blijven. 75 goals in 80 duels zijn overigens indrukwekkende cijfers. Keizer gaat wel wat goals missen als hij verkocht word. De club moet volgend jaar dan ook niet piepen als Sporting ineens een degradatiekandidaat wordt als ze een aantal bepalende spelers laten vertrekken .

29 maart 2019 om 07:54

Ik weet niet waar jij die cijfers vandaan haalt? 99 wedstrijden gespeeld, 40 goals en 34 assists is nog steeds indrukwekkend, maar geen 75 goals in 80 wedstrijden.

29 maart 2019 om 07:56

Hij heeft het over Dost.

29 maart 2019 om 07:58

Uit de tekst..

Hij was sindsdien goed voor 80 competitiewedstrijden, waarin hij 75 keer scoorde.

Ik snap de verwarring hij begint over Fernandez, en gaat verder met Dost..

29 maart 2019 om 07:55

Volgend seizoen inderdaad niet piepen als er niet gescoord word. Maar dan zal Keizer het wel weer gedaan hebben, altijd de trainer .

Ajax zou misschien wel leuk zijn, maar weet niet hoe realistisch dat is.... Zal wel een groot gemis zijn daar.

Ik hoor hier vaak Ajax vallen, maar lijkt me echt de meest ondenkbare combinatie. Het hele spel van Ajax is gebaseerd op positiewisselingen waarbij de nummer 9 als het ware een pionnetje is in het aanvalspel. Spitsen van Ajax maken niet de meeste doelpunten, dat zijn de spelers om de spits heen. Dost is niet de type om deze rol te vervullen. Onder andere een reden dat hij bedankt heeft voor Oranje.

Zou een perfecte opvolger voor Luuk de Jong zijn bij PSV als hij vertrekt. Vind hem ook wel bij Feyenoord passen maar die kunnen hem nooit betalen.

29 maart 2019 om 12:18

Passen: Ja. Maar met onze buitenspelers heb je het als type Dost wel heel erg moeilijk, haha.

80 wedstrijden, 75 doelpunten. Aardig moyenne!🤙

Lijkt me slimmer om Bruno Fernandes te laten gaan, die brengt heel wat meer op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren