Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NEC meldt slecht nieuws over Bas Dost: spits moet terugkeer uitstellen

Laatste update:

Bas Dos keert voorlopig niet terug bij NEC, zo laat de club uit Nijmegen weten via een korte medische update op de clubwebsite. De 34-jarige spits kampt nog altijd met myocarditis, een ontsteking van de hartspier. Maandag ontving Dost nieuwe testuitslagen, die aangaven dat er een langere periode van rust benodigd is.

Om die reden is een eventuele snelle terugkeer op het voetbalveld uitgesloten. Dost moest de afgelopen negen wedstrijden van de huidige nummer acht van de Eredivisie al aan zich voorbij laten gaan. Het nieuws van maandag is een nieuwe domper voor de boomlange spits.

Begin dit jaar kwam technisch directeur Carlos Aalbers nog met een positieve update over Dost. “Ik heb gisteren nog zijn agent gesproken. Het gaat goed met Bas. Hij heeft op 15 januari zijn laatste controle. We moeten afwachten of daar groen licht uit voortkomt.

“Maar Bas voelt zich goed, en als het positief is op 15 januari, dan wil Bas graag weer opstarten om terug te komen. Hij wil en zegt dat hij gaat terugkomen. Dus laten we hopen dat dat gaat gebeuren. Dat is mooi voor Bas en NEC”, aldus Aalbers op in een video-item van NEC. Helaas blijken de uitslagen dus minder positief.

NEC begon het seizoen moeizaam, maar leek na het incident met Dost ineens de smaak te pakken te krijgen. Sindsdien werd er nog maar één wedstrijd verloren: thuis tegen Ajax, met 1-2. Zondag wisten de Nijmegenaren te verrassen met een 2-2 remise op bezoek bij Feyenoord in De Kuip.”

Het ging eind oktober, in de slotfase van AZ – NEC, mis bij Dost. De routinier zakte na een sprint in elkaar en moest drie keer gereanimeerd worden door de Nijmeegse clubarts.Dost kwam gelukkig direct bij kennis en werd direct daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Dat mocht hij, een kleine twee weken en een operatie later, weer verlaten.

Dost is pas sinds dit seizoen actief voor NEC, nadat hij in de zomer transfervrij van FC Utrecht overkwam. Tot dusver staat de achttienvoudig Oranje-international op acht duels, waarin hij drie keer scoorde en tweemaal als aangever fungeerde. In principe ligt Dost tot eind juni vast in het Goffertstadion.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

34 jaar en dan dit meemaken,Bas, stop er mee en denk goed na over je gezondheid, veel belangrijker dan voetballen.

Heel veel respect voor hetgeen dat hij nog wil doorgaan, maar ik zou er lekker mee stoppen Dost. Inmiddels 34 jaar oud, voordat je terug bent al 35 jaar. Geen risico nemen met zoiets lijkt me het beste.

15 januari 2024 om 18:12

Precies, heeft dan toch wel een mooie carriere gehad en gezondheid staat altijd boven alles.

15 januari 2024 om 18:50

Helemaal mee eens er zijn belangrijkere dingen dan voetbal. Mooie carrière gehad.

Heel voorzichtig zijn hiermee! Heel veel beterschap Bas! Ik weet hoe het is.

Heel veel sterkte Bas.

Slecht nieuws natuurlijk, maar ik schrok me wezenloos toen ik de kop las. Als je daarna het artikel lees dan denk je : gelukkig valt mee, maar dat is het natuurlijk niet echt
Sterkte BAS

Jammer voor Dost, maar geen risico nemen.
Misschien is het beter om te stoppen? Bijna 35 jaar en blijft toch riskant.
Heeft een mooie carrière gehad met als absolute hoogtepunt zijn tijd bij Sporting CP. Daar heeft hij seizoenen gehad met 27 en 34 goals. Ook bij Wolfsburg heeft hij een mooie tijd gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren