'Ajax heeft meer fans dan PSV, Feyenoord en AZ bij elkaar'

Maandag, 1 maart 2010 om 21:30

Ajax zit al een tijdje zonder hoofdprijs, maar blijft de meest geliefde club van Nederland. Uit een onderzoek van Voetbal International blijkt dat de Amsterdamse club nog altijd veruit de meeste supporters heeft van de clubs uit de Eredivisie. Volgens het praatprogramma heeft Ajax meer dan PSV, Feyenoord en AZ samen.

De club uit de hoofdstad, qua prijzenkast ook de grootste club uit het land, zou in Nederland 3,7 miljoen supporters hebben. Daarmee blijft Ajax de concurrentie ver voor. Minst populaire ploeg uit de Eredivisie is hekkensluiter RKC Waalwijk, met slechts 9000 fans. Willem II is ook op deze ranglijst voorlaatste.

Voor de verdeling van de tv-gelden is het aantal supporters slechts één van de factoren. Ook de sportieve prestaties van de laatste drie seizoenen spelen een rol, maar ondanks dat Ajax in deze periode geen titel won, staat de club nog bovenaan bij de verdeling van de tv-gelden. FC Twente is volgens het onderzoek de club die het meest gegroeid is.Gerelateerd

500 reacties (laatste reactie door jamovic28)

Dat is hier op voetbalzone ook wel duidelijk.

1 maart 2010 om 21:33

Dat is toch ook logisch wanneer Ajax meer supporters heeft dan Psv, AZ en Feijenoord samen dan moet dit ook enigszins in verhouding terug te zien op een voetbal forum als deze.

Maja dit toont toch maar weer eens aan dat Ajax de grootste club uit Nederland is.

1 maart 2010 om 21:34

Ajax de grootste, wie wist dit niet?

Jammer dat behalve die 3,7 miljoen Alle andere een hekel hebben aan ajax dus dat is een ruime meerderheid he!!

ps. ben geen feyenoord, psv, twente of az fan!

1 maart 2010 om 21:43

Hmm, ik ben het niet geheel met je eens. Dat Ajax al een oude traditie heeft en de grootste achterban lijkt me een feit. Qua aantal fans kan je dus zeker stellen dat het de 'grootste' club van Nederland is, ligt er maar net aan hoe je het begrip 'groot' ziet. In Engeland zie je bijvoorbeeld tal van middenmoters die allen meer fans hebben dan een club als Chelsea, omdat Chelsea nog een vrij jonge historie (qua prijzen gezien) heeft. Een club als Newcastle United heeft een grotere historie, en nog steeds een grote achterban. En die spelen niet eens meer op het hoogste niveau! Het ligt er dus maar net aan in welk perspectief je het plaatst. We kunnen in ieder geval stellen dat PSV qua voetbal in het laatste decennium het vlaggenschip is geweest van het Nederlandse voetbal, maar ik denk dat qua naamsbekendheid Ajax en misschien zelfs Feyenoord nog wel voorgaan.

1 maart 2010 om 22:10

Nou Ajax is niet de grootste,
Ten eerste al een tijd terug dat ze kampioen zijn geworden, CL hebben gespeeld.
Naamsbekendheid is een ander begrip.

Ajax WAS gebasseerd op resultaten uit het verleden de club van NL.

Naamsbekend wel de grootste club uit NL , dus ook meeste supporters. Maar Grootste is niet alleen supporters en naam.

1 maart 2010 om 22:32

Erg logisch en goed verklaarbaar moet ik zeggen.

1. heeft meeste prijzen gehaald.
2. komt uit de hoofdstad
3. meeste positieve persaandacht (zelf bij sesamstraat en het jeugdjournaal doctrineert men de kinderen, met ajax wint van psv met 424 tegen 0 en dat soort onzin)
4. zelfs de naam werkt mee omdat die makkelijk is en ook iets met griekse mythologie te maken heeft.

Maar het vreemde is dan wel dat men pas sinds jaren 90 een gevuld stadion kan krijgen.
In de jaren 80 met v basten kwamen er gemiddeld 8000 mensen kijken.

Maar dat laatste kunnen veel ajacieden mij vast uitleggen?

1 maart 2010 om 22:35

Waarvan 3.5 miljoen mensen niet weten waar de Arena is.
Als we over harde kern praten, dan is Ajax niet de grootste.

1 maart 2010 om 22:38

Toch wel triest, zo'n grote supportersschare en zulke problemen. Financiëel gaat het niet best en ook sportief de laatste 10 jaar of zoiets al geen kampioenschap. Je moet haast wel masochistisch zijn om je Ajax supporter te willen noemen. Sterkte 3,7 miljoen Ajax fans. Ook dit jaar zit er weer geen succes in.

1 maart 2010 om 22:39

@piellee:

Ow, is dat zo? Kom eens met bewijs dan. Er waren ook zat mensen die zeiden dat Ajax helemaal niet de meeste supporters heeft, die mensen roepen ook maar wat net zoals jij nu doet. Dat is wel weer bewezen.

Het lijkt mij extreem sterk als je ziet dat Ajax meer supporters heeft dan Feyenoord, PSV en AZ samen dat we niet de grootste harde kern hebben. Ook slechts een aanname, maar wel ergens op gebasseerd. In tegenstelling tot dat van jou.

1 maart 2010 om 22:40

Ik snap echt niet hoe je hier trots op kunt zijn. 3,7 'supporters, waarvan 70% niet eens weet wat buitenspel is.
Laats kreeg ik de opmerking: 'zo een Ajax fan, daar zijn er niet meer zo veel van' naar me toe, dan voel ik me trots, ondanks het feit dat ik wist dat er ontelbare teletekst supporters zijn, die als Ajax (ooit) een keer kampioen wordt, opeens de trouwste supporters zijn. Ik vind het jammer, liever 50.000 goede supporters, dan 3 miljoen nepsupporters.

1 maart 2010 om 22:58

leuk jo die holigans
het gaat om voetbal en om je ploeg te steunen. ik ben zelf heerenveen fan en als ik het uitvak hoor hoor ik alleen maar eigelijk de psv'ers en de feyenoorde's.
en de meeste fan's zijn alleen maar voor ajax omdat de vader ervoor is. hoor allemaal mensen die geen verstand van voetbal hebben of het niet interesseert dat ze zeggen ja ajax.

1 maart 2010 om 23:25

Wat een ontzettend onzinnige opmerking en ik kan me boos maken over iemand die hem hier een compliment voor geeft. Helemaal omdat diegene verbonden is aan voetbalzone.

Ajaxfans heb je op verschillende niveaus. Mensen die geen minuut van Ajax willen missen en dagelijkse de voetbalsites afgaan, en ook er slechter door slapen als ze verliezen. Maar iemand die zich verbonden voelt, maar minder gepassioneerd is, mag zich toch ook gewoon Ajaxfan noemen? Iemand die niet altijd naar de Arena kan door een verre afstond of financiën, mag dat ook zeker.

Ik vind dat je niet het recht om te bepalen wanneer iemand een nepsupporter is. Ik denk dat degene die minder gepassioneerd is van Ajax, of welke voetbalclub dan ook, ook als eerste zou zeggen dat hem minder uitmaakt. Maar hij of zij kan voetbal en Ajax nog wel leuk vinden.

Ik kan me wel ergeren aan mensen die klagen nadat we met 4-0 winnen van Vitesse en nog niet tevreden zijn. En ook ik heb liever 10 vakken zoals Vak410, dan er maar 1.

En dergelijke supporters (minder gepassioneerd noem ik ze), heb je overal - bij welke club dan ook.

1 maart 2010 om 23:26

'dat PSV qua voetbal in het laatste decennium het vlaggenschip van het Nederlands voetbal is geweest' ???

Je bedoeld denk ik qua resultaat...

1 maart 2010 om 23:27

Het klopt niet wat je zegt
London is een hele grote stad, met ontzettend veel clubs, maar Chelsea heeft toch echt de grootste achterban cker in London zelf, zijn echt plekken daar dat het alleen maar "blue" is. Dit komt omdat Chelsea van vroeger uit een "arbeidersclub is" net als city dat ook meer supporters heeft in engeland zelf van man u

1 maart 2010 om 23:35

@valencia.dv

Uit het onderzoek van V I blijkt toch echt dat Ajax qua supporters de grootste is. Wie ben jij om dit onderzoek tegen te spreken? Heb jij soms ook onderzoek gedaan?
Dit onderzoek vermeld de supporters-aantallen, niet of ze de laatste 2 jaar ofzo kampioen zijn geworden of CL hebben gespeeld.

Jij zegt: Ajax WAS gebasseerd op resultaten uit het verleden de club van Nl.
Als ik het artikel lees, wat jij dus blijkbaar nog een keer (waarschijnlijk meerdere keren) moet doen om het te snappen, is dit: De club uit de hoofdstad, qua prijzenkast ook de grootste club uit het land, zou in Nederland 3,7 miljoen supporters hebben. Daarmee blijft Ajax de concurrentie ver voor.
WAS gebasseerd op resultaten uit het verleden en QUA Prijzenkast (prijzenkast is dus iets wat je over hebt gehouden uit het verleden!!!) is dus hetzelfde... Dat zou betekenen dat je het woordje WAS moet vervangen door Is.

Ten slotte heb je het nog over Grootste... Jouw citaat: Maar Grootste is niet alleen supporters en naam.
Daarnaast zou ik dan denken de prijzen? Nogmaals, zoals het artikel al vermeld, gaat dit dan over de prijzenkast. Dit staat dus ook gelijk aan prijzen.
Prijzen en Prijzenkast is hetzelfde he! Laat dit even duidelijk zijn.
Dat zou dan inhouden dat qua supporters, naamsbekendheid E N resultaten uit het verleden (lees: prijzen/prijzenkast) Ajax toch nog steeds de grootste is...

Verbeter me als ik het fout heb hoor!

1 maart 2010 om 23:39

Als jij net zo goed kon voetballen als je opmerking is , maakte jij ajax kampioen haha.
helemaal mee eens

1 maart 2010 om 23:44

wielaart ken je het gezegde: hoogmoed komt voor den val?

Nee?? komt nog wel.

1 maart 2010 om 23:47

Grappig dat iedereen praat over teletekst supporters. Ik zie iemand typen: 3,7 miljoen passen niet in een stadion zijn allemaal nep supporters dus. Nee en die 1 miljoen van Feyenoord passen wel in de Kuip zeker? Mensen hebben nog nooit gehoord van Eredivisie Live waar clubs tegenwoordig ook aan verdienen. Waarbij je lekker in je luie stoel op de bank naar je club kan kijken. Ik vraag me af hoe die 1 miljoen Psv fans en 1 miljoen Feyenoord fans wel ieder weekend in hun stadions passen. Iemand die dit kan uitleggen?

1 maart 2010 om 23:51

En over wie zegt dat het meeste dan? ik heb bijvoorbeeld geen hekel aan alle andere dan ajax, dus wat probeer je nou te vertellen dan?

Waardeloze opmerking vind ik dit.(mijn mening!!!)

2 maart 2010 om 00:06

Welke club is dan het grootst als je niet naar het verleden mag kijken?

2 maart 2010 om 00:13

Maar gelukkig praten we niet over de harde kern. We praten over fans in het algemeen.

2 maart 2010 om 00:21

Weet je Murki....sommige mensen begrijpen het niet. Ik ben bij wijze van spreke Fan van Michael Jackson, maar ga mij niet vragen of ik al zijn Albums hebt....ik heb gelukkig 1 concert meegemaakt in de Arena.

Je krijgt nu een hoop domme negatieve reacties met een groene randje. Ook al hadden wij niet de meeste fans, zijn we nog de grootste club....qua prijzen en zeer zeker ook met het verkoop van de eigen kweek.

2 maart 2010 om 07:28

Er staat Ajax de grootste en men vergeet compleet weer te lezen wat er uberhaupt staat. Ongelofelijk die blinde dwarsheid.

Het staat uitgelegd waarom dit zo is en nog steeds beginnen er mensen hun post. "ten eerste: Ajax is niet de grootste" Hoe dom wil je eigenlijk overkomen?

Komen daarna nog met domme voorbeelden van andere clubs?!? Als je alles zo bekijkt kan je alles wat krom is recht lullen.

2 maart 2010 om 07:37

Ogh meneer voelt zich verheven omdat hij wel de mogelijkheid heeft om naar het stadion te gaan!! Knap hoor!

Ik heb een compleet andere visie daarop. Vooral als ik een wedstrijd lekker op tv bekijk en ik zie een tegenstander een corner nemen. Als ik die debielen dan tekeer zie gaan dan vraag ik me werkelijk af wie nu de echte supporters zijn. Lijkt wel of het overgrote deel halve josti's zijn en dat heeft niks met 'echte' supporter zijn te maken.

2 maart 2010 om 09:07

@robertjuh:

en de meeste fan's zijn alleen maar voor ajax omdat de vader ervoor is. hoor allemaal mensen die geen verstand van voetbal hebben of het niet interesseert dat ze zeggen ja ajax.

ja dit klopt helemaal......

2 maart 2010 om 09:18

5 jaar, kan 6 worden

2 maart 2010 om 09:27

ik wil niet lullig doen, maar de grootsheid van een club berust altijd op het verleden wijsneus, ook de huidige kampioen heeft in het verleden (vorig jaar ) gewonnen.
En wat maakt volgens jouw dan wel een club de grootste.
meeste fans
meeste geld
meeste resultaten ooit
meeste spelers aan het nederlands elftal geleverd...ooit...
heb je nog andere criteria

2 maart 2010 om 09:33

Masochistisch ???. Wat moet een twente supporter dan wel niet zijn. Die hebben nog Nooit een kampioenschap meegemaakt. En voor jullie ook sterkte want waarschijnlijk pissen jullie ook naast alle prijzen (denk ook de 2e plaats namelijk)

2 maart 2010 om 09:45

Helemaal met je eens! Want ik vraag me ten zeerste af wat ze bedoelen met 'fans' in het onderzoek. Zijn dat mensen die bij een stelling 'wat is je favoriete NL voetbalclub' op ajax drukken omdat die bovenaan het lijstje staat, een hele bekende naam heeft, omdat het het meeste aanspreekt of omdat ze echt supporter zijn? Ik durf te stellen dat er genoeg mensen bijzitten (en dat geldt ook voor de andere clubs) die zeggen "ik heb niks met voetbal, maar als ik moet kiezen dan kies ik voor....." Wat voor betekenis heeft zo'n onderzoek? Ik vind het altijd leuk om andere Feyenoorders tegen te komen, waar ik ook kom maar de mensen die in het stadion zitten zijn voor mij de echte supporters.

2 maart 2010 om 11:16

ja.....ik heb het nagzocht over de supporters aantallen....
ik weet niet waar jij het vandaan hebt dat er maar 8.000 mensen zaten,
maar in de meer zaten vaak een hoop meer mensen dan 8000.
en ja, ik ben oud genoeg en heb het meegemaakt...
dus waar jij die 8.000 vandaan zuigt, hele grote anti-ajax duim denk ik?

2 maart 2010 om 11:27

Jrzz,

Ajaxwammes heeft gelijk met wat hij zegt. Ajax is altijd al een club geweest waar succes supporters heen gaan. PSV heeft dit stempel ook lang gedragen, maar daar is de laatste 10 jaar een verandering ontstaan. Is geen schande zulke supporters te hebben, maar ontken het niet! Is ook 1 van de oorzaken waarom de Arena nooit een echt sfeervol stadion is geworden. Ook door alle moeite van jullie sfeerteams en vak410.

Er zijn te veel wannabees, theaterkijkers, dagjes mensen, vlaggetjes supporters, klap publiek, business lui dan echte supporters in de Arena. Van de 50.000 bezoekers zijn er denk maar max. 40% echte supporters. Als echte supporter zou ik niet trots zijn op dit soort "supporters".

Veel gaan er in de Arena zitten zo van 'zo nu gaan jullie mij amuseren' ipv van wij gaan winnen en wij steunen onze club.

Ik ben het niet met je eens dat bij elke club dit soort supporters zitten. Dit is echt een Ajax probleem. Bij andere clubs zijn de echte supporters in overhand en steunen de club met hun hart en ziel. Bij andere club zijn supporters aan regio verbonden aan de club waardoor de beleving voor de club sterker is. Feyenoord is de enige club dat supporters landelijk heeft met een volle beleving voor de club.

2 maart 2010 om 12:18

http://nl.wikipedia.org/wiki/afc_ajax

Ik zou zeggen kijk hier even dan zie je dat het er in 88 10.000 gemiddeld waren.
In 85 of zo haalde men er 8000 alleen heb ik dat in de papieren vi staan van toen.

2 maart 2010 om 14:12

Als Ajax kampioen word komen er 100.000 mensen naar het L.plein.
Als Feyenoord kampioen word staan er een miljoen mensen op de Coolsingel.

Bij de eerste training van Ajax komen 2000 mensen
Bij de eerste training van Feyenoord komen 15000 mensen

Bij de open dag van Ajax komen 20000 mensen
Bij de open dag van Feyenoord komen 50000 mensen.

Van die 3,7 miljoen zijn er miss. 100000 echt.

Ik ken zoveel van die mensen die zich Ajaxsupporter noemen, maar als het wat minder gaat met de club hebben ze er ineens geen interesse meer voor, en boeit het ze geen reet meer. Maar als er dan weer wat gewonnen word staan ze weer het hardst te schreeuwen.
De meesten kennen niet eens het clublied van Ajax.( Ik ook niet trouwens)

2 maart 2010 om 14:45

Ik snap wat je bedoelt, maar voor iedereen betekent "supporter zijn" natuurlijk weer iets anders. Er zijn in Nederland heel veel mensen die Ajax een warm hart toedragen, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat ze bereid zijn om iedere uitwedstrijd achter de ploeg aan te reizen. Natuurlijk heeft een club meer aan dergelijke fanatiekelingen, maar ik vind het de 'teletekstsupporters' en mensen die alleen de wedstrijden op tv volgen onrecht aandoen om ze nepsupporters te noemen, alleen omdat ze niet in de stadions te vinden zijn. Toegegeven, het zijn de fanatieke supporters in het stadion die het meest helpen om de club hogerop te helpen, maar zonder de vele 'teletekstsupporters' was het merk Ajax ook een stuk minder groot geweest. Ik zou zeggen, waardeer ze juist omdat ze op hun eigen manier ook meeleven met je club!

2 maart 2010 om 16:21

@ panneko3k, lees nog een keer mijn reactie en dan de jouwe op mij

Nou Ajax is niet de grootste,
Ten eerste al een tijd terug dat ze kampioen zijn geworden, CL hebben gespeeld.
Naamsbekendheid is een ander begrip.

Ajax WAS gebasseerd op resultaten uit het verleden de club van NL.

Naamsbekend wel de grootste club uit NL , DUS OOK DE Meeste Supporters. Maar Grootste is niet alleen supporters en naam.

2 maart 2010 om 17:34

Inderdaad maar niet iedereen woont op loop afstand van Arena slimmerik een retourtje Nijmegen Amsterdam 40 euro?? plus kaartje 40 euro plus drinken en eten 20 euro denk niet dat je dit om de week ff gaat doen!! Ik ben al sinds ik voor Ajax ben er nog maar 10 keer geweest maar toch hou ik van die club!!!

2 maart 2010 om 19:43

@ valencia.dv

wat moet er dan wel bij?
Aantal kampioenschappen. Aantal talenten wat doorbreekt? Grootste hoeveelheid sponsorgelden, Grootste stadion?

Volgens mij voldoet Ajax er dan nog steeds aan. Waarom wordt er alleen na de laatste tien jaar gekeken? Een decennium waarin PSV heerst, iets wat Ajax al vaker geflikt heeft (jaren 70', '94-95` Wat moet een club nog meer doen om de grootste te zijn?

1 maart 2010 om 21:37

Tja, meeste prijzen, trekt de meeste mensen aan. Niet meer, niet minder.

1 maart 2010 om 21:41

Juist. Ajax heeft zoveel nepsupporters (teletekstsupporters), niet normaal. Noemen zich altijd Ajax fan en zijn net 2x in de Arena geweest. Als Ajax nu 14e stond dan zou ik nog wel willen zien hoeveel steun er voor ze was!

1 maart 2010 om 21:48

Ik zie de 3,7 miljoen mensen anders niet in het stadion hoor. Alleen dat geeft al dat het grootste deel teletekst supporter is.

1 maart 2010 om 21:50

Zitten nog altijd meer mensen in het Ajax-stadion, dan in het Feyenoord- of Psv-stadion.

1 maart 2010 om 22:22

@wwk4life

Maar ben je dan supporter of fan als je alle wedstrijden hier live volgt. Komt het woord teletekst supporter toch goed tot zijn recht

Natuurlijk alle gekheid op een stokje, maar waaruit is dit berust,wat zijn fans, waar zijn die fans, etc.etc.

1 maart 2010 om 22:45

@ajaxwammes 1 maart 2010 om 22:34: Volgens je profiel ben je 17. Ajax speelt al ruim 10 jaar in de Arena. Dus die opmerking over De Meer raakt kant nog wal. Waarschijnlijk ken je de Meer alleen van plaatjes.

Voor het eerste deel ben ik het ben je eens.

1 maart 2010 om 23:51

Trouwens hoe serieus kan je zo'n onderzoek nemen.

Vorig jaar was er eenzelfde onderzoek en daar waren de getallen wel heel erg anders.
Dus mij lijkt het toch een beetje vertekend want 1,5 miljoen supporters verschil in 1 jaar is wel erg veel.

2 maart 2010 om 09:31

twee jaar geleden waren het voor Ajax 5.7 miljoen (in heel europa)

2 maart 2010 om 09:38

ik denk dat Ajax graag 3,7 miljoen seizoenskaarten zou verkopen....als ze een stadion hadden waar zoveel mensen in passen.
Ik neem aan dat Feyenoord met het nieuwe stadion wel een miljoen seizoenskaarten kan verkoopen?
en wie wist er nog niet dat Ajax en Feyenoord de twee grootste zijn?
is al jaren zo en zal nog jaren zo blijven....

2 maart 2010 om 09:42

Ik denk dat als ze stadions konden bouwen waar iedereen in paste,
dan zouden we weer een ander conclusie tre

2 maart 2010 om 11:17

er is een verschil tussen willen komen en in het stadion passen....

2 maart 2010 om 12:04

De_kuipvl.....hahaha, het zijn de clubs die gevraagd hebben om dit achter halen....om te kijken wat voor soort mensen er naar de stadion komen kijken etc. etc.

Het is namelijk ook handiger om zo sponsors en dergelijke binnen te halen.

Deze onderzoek vonden de clubs nodig, wat is daar mis mee...kan je het niet handelen....dat dit de conclusie is. Ik weet niet of je het weet, maar jaarlijks gezien hebben wij ook de meeste bezoekers. Zelfs meer bezoekers in Spanje en Italië als ik mij kan herinneren.

Dat de Feyenoorders die hier zitten zich meer een echte supporter vinden dan de Ajaxsupporters moeten zij zelf weten.

Deze feiten liegen niet....wen er de komende decennia maar aan.

2 maart 2010 om 13:58

Nepsupporters, teletekstsupporter, het zal wel.
Dat Ajax de grootste aanhang heeft, hebben ze bereikt door hun prestaties op het veld, ja de meeste in het verleden, althans wat de prijzen die er om doen betreft. Maar ook nu laten ze het mooiste voetbal zien, helaas kan mijn cluppie er (voor het eerst ) geen aanspraak op maken. Ja natuurlijk zijn er ook veel van vader op zoon over gegaan, maar dat maakt het niet minder een supporter!
Ajacieden laat jullie niet op stang jagen, en overige, so what is Ajax groter.

Nu even een vraag voor diegene die zeggen dat alleen als je ook in het stadion zit je een echte supporter ben. Ik volg Twente vanaf mijn 12e jaar (nu ben ik 53), vanaf mijn 18e (rijbewijs ik woon namelijk niet echt in de buurt van Enschede) bezoek ik wedstrijden van Twente, dit jaar heb ik mijn in jarenlange bezit zijnde seizoenkaart om gezondheidsredenen terug moeten geven, ben ik nu naar 41 jaar supporter af?

1 maart 2010 om 23:49

@zooman
Papa verteld het zoontje etcetc... Dus dat zou ook inhouden dat als papa voor feyenoord, psv, twente, az, groningen, heerenveen, willem 2 of welke club ook zou zijn, maar wel verteld dat ajax de grootste historie heeft, dat zoonlief dan maar automatisch voor ajax is, vanwege die eerder genoemde historie? Dat denk ik toch echt niet! (dit uit mijn eigen ervaring!!!)

2 maart 2010 om 10:43

Want het gaat nu zo goed met Ajax...

Bij de psv supporters zullen een stuk meer nep supporters bij zitten.

En als er 3m nepsupporters zouden zijn zou ajax alsnog 700 000 seizoenskaarten kunnen kopen dus jullie spreken jezelf nogal tegen als je zegt dat als er een nieuwe Arena komt het niet vol zal zitten.

2 maart 2010 om 17:20

Ik zie wel een video´s en natuurlijk heb ik de meer nooit echt meegemaakt, maar ik kan we werkelijk niet voorstellen dat de sfeer daar slechter is dan in de Arena. Ik heb overigens wel even nagedacht over die opmerking van de meer, maar had niet verwacht dat jij nog even mijn profiel zou checken.

1 maart 2010 om 21:54

Wat een zielige opmerking, ten eerste, alsof er 3,7 miljoen mensen erin passen. Supporter ben je al, als je voor een club bent. Hoe fanatiek je dan bent maakt daarin niks uit.

Maar dan heb je nog de mensen die gewoon niet kunnen, mensen die moeten werken, die te ver weg wonen, die geen geld hebben en wee tik veel hoeveel mogelijkheden er zijn om niet te kunnen komen.

Toch wel heerlijk om te zien hoeveel meelopers hier op de site rond lopen.

1 maart 2010 om 22:07

@luc20

Dat is gelul, een echte fan doet dat gewoon. Ik ga alle thuiswedstrijden, bijna alle uitwedstrijden en ga ook europees als het financieel mogelijk is. Ik woon niet in de regio Rotterdam, zeg maar gerust Amsterdam. Ach ik ga mensen niet veroordelen, maar een seizoenskaart kun je gewoon bestellen via ajax.nl lijkt me?

Ik vind dit soort dingen nooit zo relevant. Vraag me wel af waar al die Feyenoord fans zijn gebleven, in 1993 waren er overal files in Nederland en moest de selectie per vliegtuig naar Rotterdam vanuit Groningen.

Ajax is de grootste en dat zal de komende 20 jaar zeker niet veranderen denk ik.

1 maart 2010 om 22:11

Dit is nou niet echt vernieuwend nieuws. Ajax heeft altijd al de meeste supporters gehad en dat zal ook altijd het geval blijven.

1 maart 2010 om 22:11

@realfan92 dus omdat ik in het buitenland woon, en niet naar wedstrijden van Ajax kan mag ik geen fan zijn?
Hoe kan jij je als Maastrichtenaar dan in hemelsnaam een Real fan noemen?

1 maart 2010 om 22:17

volgt is met een t...

1 maart 2010 om 22:22

Misschien beste vriend, omdat Ajax een groter stadion heeft dan Feyenoord en Psv?
Wacht maar als de nieuwe Kuip er is, dan zit het wel vol hoor.
Betwijfel of dat bij Ajax ook zo zal zijn.
Denk het haast van niet, want als ze 2 wedstrijden slecht spelen, dan komen de zakdoekjes alweer.
van die 3,7 miljoen zijn er zeker 3 mil nepsupporter die nog nooit in de Arena zijn geweest.

1 maart 2010 om 22:22

maar dat is alleen als het goed gaat
als het slecht gaat zie je in de arena volop lege stoeltjes
en bij feyenoord is het stadion zelfs tegen degradatiekandidaten voor 90-95% uitverkocht en dat na hoeveel van die rampseizoenen

1 maart 2010 om 22:23

Kijk eens aan, zo veel kritiek op mematox terwijl het gewoon een normale reactie is...

Sjonge jonge jonge.. Ruzie maken om welke club meer fans heeft.. Alsof ze daardoor beter gaan voetballen..

1 maart 2010 om 22:24

ooit wel is een stadion gezien met een capiciteit van 3,7 miljoen ?

1 maart 2010 om 22:32

3,7 miljoen supporters, 48.000 supporters 1 op de 77 komt in stadion.
Feynoord 1,8 miljoen supporter 40.000 supporters 1 op 40 supporter komt in stadion.

Met andere woorden wanneer men zulke apparte conclusies gaat zitten trekken, kunnen we dan hier uit ook een conclusie trekken over de trouwheid van de supporters.

1 maart 2010 om 23:08

Er bestaat ook nog iets als Eredivisie Live, of je kijkt de samenvattingen op Nederland 3.

1 maart 2010 om 23:09

3,7 miljoen passen ook niet in het stadion... Daar is de Arena net ff te klein voor, nl 51.715 plaatsen.

2 maart 2010 om 09:08

@realfan92: hmm een stadion bouwen waar 3,7 miljoen man in kan ?

2 maart 2010 om 09:47

@ Hadouken

Omdat ajax de lege stoelen ook meetelt die normaal gesproken door de seizoenkaarthouder wordt bezeten, maar meer dan eens niet komt opdagen.

Maar dan nog, is dat zo belangrijk dan? Een half leeg stadion geeft geen sfeer uiteraard, maar als meer dan de heflt van het stadion zijn stem niet laat horen draagt dat ook niet bij aan de sfeer.

1 maart 2010 om 21:45

Ik ben nog nooit in de Arena geweest en sinds 1994 fan.. ik weet niet wat jij onder supporter of fan verstaat, maar Ajax is gewoon mijn favoriete club en ik beleef ook plezier aan Feyenoord
Hard werken en mooi voetbal kan ik van genieten en dat is bij Ajax en Feyenoord altijd te vinden geweest, nu ook bij Twente af en toe en daar geniet ik ook van. Maar ik ben een Ajax supporter die ze ook steunt als ze 14e staan ook al ben ik nog nooit in de Arena geweest.

1 maart 2010 om 21:49

@mematox
En de mensen die dat het hardst roepen zijn er zelf amper!
Als je van je club houd, ze volgd, ze het beste wenst, er af en toe na toe gaat, ze steunt in slechte tijden, ze respecteert dan ben je in mijn ogen ook gewoon een ''fan''! En jij weet ook wel hoe het wereldje in mekaar zit.. Als Roda JC nu 1e stond, waren er ook opeens meer geel-zwart gekleurde fans..

En misschien ben ik naief, maar ook al staat Ajax 14e, ik denk niet dat Ajax veel mensen daaraan verliest..

1 maart 2010 om 21:51

@mematox

dat je hier een groen randje voor hebt gekregen zegt genoeg
heel simpele beredenatie zonder enige feiten.

ik ben Ajacied al van kleins af aan er zijn zo heel veel met mij mee die al van kleins af aan Ajacied zijn.
zijn wij dan nep Supporters?
wat een onzin.!

1 maart 2010 om 21:54

Ik ben vanaf ik weet al Ajaxfan! Ben zeker vaker dan 2x in de Arena geweest, maar ook weer niet supervaak. Domweg om de simpele reden dat ik in Limburg woon en de afstand gewoon erg ver is, daar komt ook nog eens bij dat ik op zondag vaak moet werken..

Ik steun Ajax door dik en dun, ook al winnen ze nu al jaren geen hoofdprijs. Ik ben er elke keer kapot van als ze verliezen of geen kampioen worden. En jij noemt mij een nepsupporter of teletekstsupporter?? Ga toch weg man, denk eerst na voordat je wat zegt!

1 maart 2010 om 21:54

Ben ik het als mede az'er wel mee eens maar spelen in de grootste stad van Nederland helpt ook wel mee. En ja, historie.....papa verteld het zoontje etcetc. Dat hebben veel clubs niet, ajax wel al decennia lang, vandaar de omvang van de club. Uitslag verbaasd me geen eens 1%.

1 maart 2010 om 21:55

stel je woont in groningen en je bent Ajax supporter... Hoe ga je dan in hemelsnaam een seizoenkaart voor Ajax regelen. Zeker als je jonger bent dan 20 (wat de meeste bezoekers op vz wel zijn) is dat haast onmogelijk om veel wedstrijden te bezoeken. Je bent niet alleen een supporter als je veel wedstrijden van je club ziet

1 maart 2010 om 21:59

@ mematox.
Het is maar goed dat al die drie miljoen niet wekelijks naar de Arena komen. Waar moeten ze in godsnaam zitten. Wat dat betreft heb je helemaal gelijk. 3,7 miljoen minus 50000 = 3650000 teletekstsupporters die ieder zondagmiddag met hun roodwit kloppende hart met de afstandsbediening voor de tv zitten.

jij noemt het nepsupporter. Ik noem het voetballiefhebbers die op de een of andere manier niet het geld of anderzins de mogelijkheden hebben om tweewekelijks in de Arena te zitten.

Amen.

1 maart 2010 om 22:00

@metamox
Ja want Ajax presteert de laatste jaren ook zo goed dat niet al die supporters zouden overstappen naar Psv! Wat een onzin zeg..

1 maart 2010 om 22:01

mematox

Het is niet zo als je dat als je een seizoenkaart heb dat je dan meteen een echte Ajax supporter bent. Ook niet als je pas 2x naar een wedstrijd bent geweest. Ik zelf ben ook pas 7 á 8 keer in de Arena geweest voor Ajax. Maar dat betekent niet dat ik een teletekst supporter of nep supporter ben. Maar je hebt inderdaad een punt. Ajax kan wel veel supporters hebben, maar dat is waarschijnlijk alleen zo omdat die club zo bekent is dat iedereen het wel kent. Er zijn inderdaad veel nep supporters bij. Maar je moet niet denken dat alle Ajacieden nep-supporters zijn. Er zitten toch veel 'echte' supporters bij maar omdat er zoveel nep-supporters zijn, lijkt het of er heel weinig echte supporters zijn.
Maar dat Ajax veel supporters had, wist iedereen wel.

1 maart 2010 om 22:01

Ik denk dat de teletekstsupporters de afgelopen jaren wel overgestapt zijn naar Psv, want die heeft de afgelopen jaren gewoon de meeste prijzen gehaald. Ajax is een leuke ploeg om naar te kijken (is mijn mening) en daarom hebben ze de meeste supporters, want als teletekstsupporter van ajax heb je het niet makkelijk de laatste jaren.

Ajax heeft de meeste prijzen gehaald, die prijzen zijn tot stand gekomen op een aanvallende manier. Dat is de reden waarom ajax de meeste supporters heeft.

En als Ajax 14e stond, dan krijg je een Feyenoord scenario van vorig jaar, veel ontevreden supporters, maar de meesten blijven wel supporter.

1 maart 2010 om 22:03

Ik snap deze reactie egt totaal niet. Ik zelf woon helemaal aan de andere kant van Nederland maar ben wel een Ajax-supporter. Ik weet niet waar jij het vandaan haalt om te zeggen dat je perse naar het stadion toe moet gaan om een supporter te zijn

1 maart 2010 om 22:06

Al die na-praters met teletekst supporters... de helft van die mensen die dat zeggen zijn zelf ook maar zo'n 3x bij een voetbalwedstrijd geweest...

Beetje kansloze opmerking... Jammer weer al die Jaloezie van die kansloze anti-ajax kinderen

1 maart 2010 om 22:10

@ruud_az niet geheel want dan zouden ze niet meer dan PSV en Feijenoord bij elkaar hebben. En tja Mematox feit is dat ze sinds 1957 1 keer 13e zijn geweest, 2 x 6e en verder altijd in de top 5 hebben gestaan..... dus niet echt realitstich

1 maart 2010 om 22:13

Liever 800.000 en een trouw publiek, dan 3,7 miljoen supporters die je hoort als ze voor staan. Wat verstaat de VI onder fan?

Bedoel Ajax heeft de naam, maar niet om zijn grote achterban ofzo, maar door de succes uit het verleden. Vooral 20 zullen fan van Ajax zijn,want Ajax heeft de succesen toch echt geboekt in de jaren 90. Maarja nogmaals wat is noem je een fan en wat een supporter???

Leuk onderzoekje dit,maar waaruit is dit gebasseerd?

1 maart 2010 om 22:16

Is dat niet bij alle clubs zo? Als het eenmaal goed gaat met een club uit de middenmoot die aansluit bij de top, wordt er meteen een nieuw stadion gebouwd of er een extra ring opgebouwd. Bij elke club heb je eenmaal succes-supporters. Kijk naar AZ, Twente, Groningen en Heracles. Ze doen het de laatste paar jaar veel beter als vroeger (waar ze altijd subtop of zelfs lager stonden) en meteen meer supporters. En precies zoals jij nu zegt, wil ik ook hetzelfde zien bij bijv. AZ, Twente, Groningen en Heracles als die een seizoen slecht gaan, of er dan ook nog zoveel ´supporters´ zijn.

Ik meen me een seizoen onder Blind te herinneren waarin Ajax 7e stond en als 4e eindigde. Ook in dat seizoen zat de Arena nagenoeg elke wedstrijd vol. Dus denk niet dat Ajax zoveel nepsupporters heeft als jij zegt

1 maart 2010 om 22:21

vast tich keer meer als bij vv limburg
Maar vind het makkelijk om het zo als jij te stellen.
denk dat de er heel veel mensen zijn die de speel stijl aanhangen.
En daarom graag naar de wedstrijden kijken en zo nu en dan een shirtje kopen.
Maar geen seizoenskaart hebben.

daar komt bij dat dat de andere clubs in nederland veel minder dominant spelen. en dus ook minder aantrekkelijk zijn.
Want wie wil er voor de lol elke week in de de stress zitten of dat ene doelpunt wel genoeg is.

1 maart 2010 om 22:22

Net alsof teletekstsupporters geen echte supporters zijn, wat een dom gelul weer zeg. Die 3,7 miljoen mensen passen echt niet in de Arena, of snap je dat niet? Trouwens waarom denk je dat er hier op voetbalzone mensen zitten die voor buitenlandse topclubs zijn? Juist vanwege het succes, dus doe niet alsof Ajax alleen maar uit succes supporters bestaat.

En als Ajax 14de stond dan blijf ik nog steeds fan, en ik ben echt niet de enige.

1 maart 2010 om 22:24

Ohja, dus je bent alleen een supporter als je een seizoenskaart hebt zeker?
Ik verwachtte al een reactie als deze, en jij hebt de eerste. Gefeliciteerd.
Maar als je 10 jaar alle wedstrijden kijkt van je club op televisie en daarbij al het nieuws volgt dan ben je echt een nep supporter. Ook al blijft de liefde er nog steeds in deze barre tijd (4 jaar zijn Cl). Praat aub toch naar je verstand.
Overigens, waarom nu weer zo negatief.

1 maart 2010 om 22:31

Ze zijn in de afgelopen 5 jaar geen kampioen geweest en het aantal fans blijft alsnog stijgen, dus ik denk dat Ajax ook als ze 14e staan nog steeds veruit de meeste fans zal hebben. Als ze meerdere seizoenen 14e eindigen zal je alsnog geen enkele andere club zien inde middenmoot/degradatiezone die meer supporters heeft, ik denk dat ze dan alsnog de meeste fans uit Nederland hebben.

Er zijn genoeg 'teletekstsupporters' die gewoonweg niet naar t stadion kunnen, maar wel rouwen als Ajax verliest. Daarbij: heb je de meeste fans, dan ook de meeste teletekstsupporters, het is allemaal zo simpel.

1 maart 2010 om 22:32

Ik ben in totaal 5x ongeveer in de Arena geweest maar ben een naar mijn gevoel "echte" Ajacied. Ik kijk elke wedstrijd en volg al het nieuws.
Omdat ik dan nou net niet het geld heb om om de 2weken een thuiswedstrijd te bezoeken maakt je toch geen nepfan?
Er zijn maar 50.000 plaatsen.. Een club kan zeker maar net zoveel fans hebben als dat er zitplaatsen zijn.

Ga toch fietsen..

1 maart 2010 om 22:34

Ja, bobo's die rond de middenlijn zitten, en die kaarten van hun werk hebben gekregen, te beroerd om op te staan en te gaan klappen bij een doelpunt en altijd in de 80ste minuut het stadion verlaten, want stel je voor dat er een kras op je BMW komt.

Ik zou zo graag willen dat Ajax eens normaal publiek zou hebben, voor dit nieuwsfeit schaam ik me alleen maar, ik vind het verschrikkelijk, wat dat betreft moeten we een voorbeeld nemen aan Feyenoord..
Was alles nog maar zo als in De Meer..

1 maart 2010 om 22:41

Tja bij AZ kunnen ze dat weten... 5 jaar geleden waren er bij Ajax AZ nog net 200 man mee en de jaren daarna zat het in ene vol.
Feit is dat Ajax jaren geleden aan klanten binding heeft gedaan met mooi attractief voetbal prijzen winnen. Ik vrees voor Ajax alleen dat als ze de huidige koers niet snel draaien dat er snel verandering in komt.

1 maart 2010 om 22:42

De kritiek die hier geleverd word spreekt zichzelf tegen!

Jullie zeggen dat het met prijzen te maken heeft dat Ajax zoveel supporters heeft en dat als het minder gaat dat er niets van over blijft.

Gaat het nu al niet jaren lang minder dan qua prijzen? En zelfs in deze mindere periode hebben we meer supporters dan Feyenoord, PSV en AZ samen. Onderbouwen is moeilijk heh?

1 maart 2010 om 22:43

Als Roda de komende decennia in de top 3 eindigt zou ik nog wel willen zien hoeveel nepsupporters jullie dan hebben!

1 maart 2010 om 22:55

Nou ja, Ajax is al jaren geen kampioen geweest, en speelt al tijden geen champions league meer. Ook niet al te best hoor. Komt ook nog eens bij dat de Arena bij heel veel supporters ook niet even om de hoek ligt. Is lekker om elke keer vanuit bijvoorbeeld Brabant op en neer te karren, zeker bij uitwedstrijden waarbij je eerst naar amsterdam moet, dan naar de uitwedstrijd, en vervolgens weer naar Amsterdam om daarna nog eens helemaal naar huis te moeten. Tuurlijk, het kan allemaal wel, maar dan kijken er veel toch liever gewoon thuis op de bank of in de kroeg.

1 maart 2010 om 23:11

@ Mematox

Ajax is in de laatste 11 jaar slechts 2x kampioen geworden, dit zegt toch ook al genoeg over het aantal supporters nu nog steeds! Je doelt op een minder succesvolle periode, terwijl die nu al heel lang aan de gang is

1 maart 2010 om 23:11

Oké, dus als je een paar keer naar Ajax gaat ben je een nepsuporter. Ik ben al mijn hele leven fan van Ajax (noem me zo volgens jou). Ik woon meer dan 150 kilometer van de Arena, en het is voor mij financiëel maximaal twee keer per jaar mogelijk naar Ajax te gaan. Toch volg ik 'mijn' cluppie wekelijks en juich en huil erom. Ben ik dan een nepsuporter. Ajaxfans zitten over het hele land. Iemand afdoen als een 'nepsuporter' is natuurlijk wel heel makkelijk aangezien jij supporter bent van een provincieclub die bij jou in de buurt ligt. Ik vind mijzelf een supporter, en wed dat er nog velen net als ik zo fan zijn van Ajax. Zijn mensen als ik dan geen supporter?

1 maart 2010 om 23:14

Ik ken Mematox persoonlijk en zijn meningen zijn in het dagelijks leven net zo simpel zonder enige feiten als deze. Zelf heb ik geen seizoenskaart, clubkaart of iets in die richting. Wel doe ik er alles aan om Ajax te volgen, steun ze in slechte tijden en ik ben hardstikke blij als Ajax successen boekt, die er de afgelopen jaren toch amper zijn geweest. Dit bewijst ook maar weer eens waarom je reactie totaal nergens op slaat. Als Ajax ieder jaar moeiteloos kampioen zou worden, dan zou ik het groot aantal 'nep' Ajax fans begrijpen. Maar op dit moment vind ik PSV meer aansprakelijk voor die positie. Dit bewijst dus dat de meeste Ajax fans wel degelijk Ajax fans zijn en niet zogezegde 'teletexsupporters' omdat ze toevallig ver van Amsterdam wonen, werk hebben of iets anders waardoor ze verhinderd zijn. Denk na voordat je eeen reactie plaatst want dit wekt een heleboel boze fans op!

En bovendien, jij noemt jezelf roda fan.... nou, als ik jou op school zie wanneer roda heeft verloren dan klink je idd als een echte fan hahaha!
Een fan steunt zijn club in mooie en moeilijke tijden, jij bent jezelf vorig pas echt tegengekomen, toen er degradatienood was en dan verwacht ik niet dat je dit soort reactie's gaat plaatsen .

1 maart 2010 om 23:15

Als je kijkt naar hoe weinig mensen er dan altijd zijn. 3,7 miljoen 'supporters'. Er zijn er maar 50.000 die in de arena zitten. Als je dan bijvoorbeeld kijkt dat Willem II op een na laatste staat, al jaren tegen degradatie strijdt en dan toch nog altijd 12/13 duizend bezoekers in het stadion heeft zitten vind ik het niet gek. Toch vind ik dit soort onderzoeken altijd maar vreemd, het zal een goed beeld geven van de samenleving maar toch kun je dat niet altijd zeggen, zeker niet met persoonlijke vragen als deze. Mij is bijvoorbeeld niets gevraagd en ik kan precies dezelfde woonsituatie, positie in de maatschappij en dergelijke hebben als mijn buurman, alleen is die voor een andere club.

1 maart 2010 om 23:41

Ja en als bananen krom waren dan zijn ze niet recht, en als Barcelona nu degradeert wil ik ook wel zien hoe vol het stadion nog zit. Wat zijn dit allemaal voor kansloze opmerkingen. Ik lach me serieus kapot om te zien hoeveel Anti Ajax mensen hier rond lopen. Een leedvermaak 1e klas. Ik dacht dat jaloezie nog iets was van de brug klas, of dit forum moet vol blijkbaar vol zitten met jonge kinderen. Wat maakt iedereen zich altijd heerlijk druk om ons. Als jullie er niet tegen kunnen dat wij nou eenmaal de grootste club zijn in Nederland met het meeste geld en de mooiste geschiedenis, dan moeten jullie misschien allemaal gaan samenspannen en gezamelijk een club gaan starten die groter als Ajax gaat worden. Tot die tijd...sssstt

2 maart 2010 om 00:07

Waar komt dat groene randje vandaan??? Van Mematox..

2 maart 2010 om 00:13

Klopt als een bus, kijk maar naar jouw club.

Ajax - AZ, toch een mooie wedstrijd om naar toe te gaan, zeker voor de AZ fans, 20 minuten rijden ofzo? en wat krijgen we? Een uitvak met 300 az supporters..

2 maart 2010 om 07:34

Volgens jouw beredenering ben je pas een supporter als je wekelijks in het stadion komt? Dus volgens jouw hebben Feyenoord en PSV respectievelijk 45.000 en 35.000 supporters?!

Lul ajb niet zo dom in elk topic waar Ajax in genoemd wordt. Mensen worden compleet wild en kramen onzin uit. Erger is nog dat ze er complimenten voor krijgen ook!! Verschrikkelijk.........

2 maart 2010 om 08:45

@mematox: Wel grappig ik hoor hier altijd zeuren dat Ajax niets meer voorstelt de laatste jaren omdat ze geen prijzen pakken maar toch blijft de supportersgroep die voor Ajax is groeien. Dus ook zonder veel resultaat blijven er fans voor Ajax bijkomen....

Daarnaast ook wel leuk dat jij zo precies weet dat het allemaal nepsupporters zijn. Je weet het niet daar is geen onderzoek naar gedaan hoeveel van die supporters daadwerkelijk naar het stadion gaan. Er zullen nog genoeg oudere mensen tussenzitten of mannen die nu een gezin hebben en vroeger fanatiek supporters waren. Dus dat alles nepsupporter is vind jij misschien maar dat is het echt niet!

En daarbij komt dat je in het overzicht zag dat Twente de grootste groei supporters had zijn dat dan ook meteen nepsupporters omdat die ook hard groeien met succes?

2 maart 2010 om 09:07

Gefrustreerd Mematox? Kan me niets anders voorstellen dan dat?

Ten eerste zijn het 3.7 miljoen supporters wereldwijd. Binnen Nederland ligt dat natuurlijk anders, en ik weet niet hoe het moet jou zit, maar ik neem het die buitenlandse supporters niet kwalijk dat ze niet zo vaak in de Arena zitten.

Ten tweede gaan er helaas maar 51.500 (pak em beet) in de Arena. De rest zal dus echt TV moeten kijken. Als dat daarmee nepsupporters zijn... nou ja, je snapt natuurlijk zelf wel hoe stom jou argument nu klinkt...

Ten derde heeft elke club mensen die de club een warm hart toedragen maar niet noodzakelijk in het stadion willen zitten. Ik vind dat prachtig, maar smaken verschillen. Op 3.7 miljoen zullen dat er meer zijn dan bij hoeveel supporters jou club zich over mag bogen.

Ten slotte staat Ajax niet 14e. Hebben ze ook nooit gestaan. gaan ze ook nooit staan. Dat is het verschil en Juist daarom hebben ze zoveel supporters. Met jou laatste zinnetje maak je juist duidelijk waarom Ajax zoveel supporters heeft. Dank daarvoor. Het het zelf eigenlijk niet duidelijker kunnen maken.

2 maart 2010 om 09:30

wat een jaloers gedoe voor iemand van een clubje met een van de minste aanhang...calimero gedrag....wij zijn kleiner is niet eerlijk.....duh..
en dan zijn er nog andere calimero kuikens die daar een groen randje voor geven.

2 maart 2010 om 10:50

Ik ben een beetje heel erg klaar met deze reacties als ik eerlijk ben.

Ten aller eerste snap ik je frustraties. Als ik voor een club als Roda was waar geen hond fan van wil worden was ik ook gefrustreerd geweest.

Ten tweede heb je dat als er zo ongeveer 3,7miljoen fans zijn niet iedereen naast het stadion woont en niet iedereen er elke week bij kan zijn, omdat het bijvoorbeeld te lang reizen is.

Daarnaast zijn er dus ook mensen die Eredivisie Live kijken. Daar krijgt je club ook geld van en betaal je ook gewoon mee. Als ik jou was dan was ik maar blij geweest dat er zoveel "teletekstsupporters" zijn. Anders had jouw club een minder bedrag aan televisiegeld gekregen. En we weten dat je dan had kunnen opdoeken.

Daarnaast vergeet men ook gewoon dat hele generaties hier opgegroeid zijn met het grote succes van Ajax in 1995. Dan is het normaal dat veel mensen iets met die club hebben gekregen. Dan is het ook normaal dat er zoveel fans zijn van die club. Ajax heeft iets magisch gekregen.

En er zijn ook gewoon mensen die, al wonen ze in Friesland, hun hele leven iets met Ajax gehad hebben. Dat zit in hun bloed. Later samen met zijn broer boven op een kamertje, familie houdt niet eens van voetbal, zitten te staren naar de CL finale in 1995. Samen staan te springen voor de tv. Al vele malen naar het stadion geweest is maar kan niet elke week erbij zijn. Toch leef ik mee en wordt ik chagrijnig als we verliezen en is mijn weekend goed als we winnen. Dit mag jij teletekstsupporter noemen. Ik noem het jaloezie.

2 maart 2010 om 11:14

dat zul je dus , in tegenstelling tot Roda, bij Ajax nooit zien,
ik bedoel dat ze veertiende zijn......

2 maart 2010 om 14:43

Roda heeft ook nep supporters hoor, maar aangezien dat er niet zoveel zijn, hebben ze ook minder nep supporters.

Ajax is gewoon het grootte markting merk van de Nederlandse velden. Je bent of voor de club of tegen de club, een tussenweg is er niet. Maar door de haat valt er ook veel uit te halen commercieel gezien. Zijn genoeg mensen die Ajax alleen maar intensief volgen om te hopen dat ze op hun bek gaan. Bij toppics van Ajax staan de meeste reacteis, maar ook de meeste negatieve reacties. Als Derksen uitbrengt dat Suarez verkocht Moet worden, smullen vele ervan.

2 maart 2010 om 16:24

Dit slaat nergens op.

Ajax heeft niet veel teletekstsupporters.
Roda wel denk ik...wanneer het slecht met de club gaat, gaat meteen het stadion eraan, schandalig!

klopt beetje onzin dit onderzoek

1 maart 2010 om 21:51

eens..
Op wat worden deze onderzoeken gebasseerd?

1. bellen ze 1600 mensen en 370 daarvan zeiden: ”ik ben voor ajax” Vervolgens vermenigvuldigen ze dat aantal met 10.000.
of
2. ze hebben gemeente amsterdam en omstreken alleen gebeld

nee maar ff serieus, wat bereiken ze uiteindelijk met dit onderzoek?

1 maart 2010 om 21:55

Het is ook niet zo heel serieus te nemen, ze hebben mij niet gevraagd terwijl ik wel degelijk Ajacied ben

Is de hele lijst ook ergens te zien?
Vind het persoonlijk wel interessant!

1 maart 2010 om 22:12

staat woensdag in de VI als ik het goed begrepen heb

1 maart 2010 om 22:24

Oke, dankje

ach ja, wat is de definitie van fans he......

Toch raar dat zoveel mensen nog steeds meeliften op het geweldige succes uit de jaren 1995/1996.
Ajax is nou toch niet een club waar je 'warme' gevoelens bij krijgt als niet Amsterdammer. Ben wel benieuwd waarom dit zo is.

1 maart 2010 om 21:34

Onzin, kinderen van 14 15 16 jaar kunnen zich daar niks van herinneren, en daar zit toch wel de toekomst in. Dus doe niet alsof ze daar op teren. Het is gewoon de uitstraling, het voetbal, de trots, de grootste en het goddelijke shirt. Tuurlijk spelen de geweldige ex-ajacieden mee, maar daar hangt iemand supportersschap echt niet van af..

1 maart 2010 om 21:36

Ik ben hier ook benieuwd naar. Maar op de een of andere manier, als je aan een willekeurig kind (lees 5 jarige) Noem een voetbalclub, dan zal er toch zeker 80% ajax uitkomen. Hoe dat komt weet ik ook niet, maar ajax heeft toch een beetje een status...

1 maart 2010 om 21:36

@vergie
wat een onzin
Ajax speelt op dit moment ook het mooiste voetbal.
niet het Effectiefste daar heb ik het niet over.
maar wel het mooiste (ze spelen altijd aanvallend voetbal)
nu hebben ze ook alweer 73 goals gemaakt.
dat is gewoon verschrikkelijk veel.
mensen die van Aanvallend mooi voetbal houden kiezen toch gouw Ajax.
ook al presteren ze de laatste jaren niet.
Ze scoren bijna elk jaar de meeste doelpunten uit de Eredivisie.
sommige mensen houden gewoon van mooi voetbal in plaats van op de Counter loerend effectief voetbal.

1 maart 2010 om 21:37

Ik ben niet-amsterdammer, was al voor de successen van 95/96 en zelfs 92 fan van Ajax en vind juist wel dat Ajax een club is om warme gevoelens bij te krijgen. Blijft subjectief dus.
PS: ondere andere om de speelstijl die het altijd uit zou willen dragen.

1 maart 2010 om 21:38

Het is het voetbal en de soort spelers.
De meeste nederlanders zijn gek op aanvallend voetbal.
Niet fysiek en afwachtend voetbal.
En ze zien liever een 3-0 dan een 2-1 en aangezien psv wel kampioen word geregeld maar niet overtuigend speelt winnen die maar weinig zieltjes als je het logies bekijkt.
Het aanvallende zit in het nederlandse bloed en zo zien we ook graag het nederlands elftal.
Daarom ben ik heel benieuwd hoe van marwijk bevalt omdat hij het afgelopen EK lang niet kan evenaren omdat hij veel defensieve speelt.

1 maart 2010 om 21:39

Tsja, toen Ajax het zo ongelooflijk goed deed halverwege de jaren 90, was ik een jaar of 5-6. Dan ga je zelf voetballen en kijk je veel voetbal, dus niet zo heel raar dat ik dus voor Ajax ben. Ook komt vrijwel mijn hele familie uit Amsterdam en is het voor mij de dichts bijzonder club(op Omniworld na nu, maar dat is toch waardeloos). Ik denk dat er heel veel mensen in die tijd supporter van Ajax zijn geworden.

Als je eenmaal voor een club bent denk je niet: ow, nu doen ze het niet goed, ik ben nu voor Psv, bijvoorbeeld. Ik ben ook nog altijd voor Arsenal vanwege de geweldige tijden met Henry en Bergkamp, en voor Barca vanwege de tijden met Kluivert, Cocu, de Boer etc. Die doen het nu ook goed, maar das niet waarom ik supporter van de club ben.

1 maart 2010 om 21:51

Nou van Psv krijg ik het ok niet bepaald warm
maar ajax is ook de grootste kijk hoeveel uitsupporters er altijd zijn o.a.
vak altijd vol
dat kun je niet zeggen van psv

1 maart 2010 om 21:57

Dat je van een club warm krijgt ligt per persoon anders, gelukkig maar.

Kan ik in komen
Maar ben dan wel benieuwd in het hele lijstje
voor al de verdeling in de subtop lijkt mij heel interessant

Maar denk dat psv binnen een paar jaar bij gehaald is door twente
als je kijkt hoeveel clubs er in Brabant zijn.
In het noorden zijn ze of groningen heereveen ajax of feyenoord
maar zie nooit een kind in een psv shirt lopen.

Dit lijkt me geen nieuws. Maar ja, wat zegt het:: het grootste aantal fans in het land? Het gaat erom of het stadion vol zit.

1 maart 2010 om 21:44

Ja en dat is bij Ajax toch ook bijna altijd het geval? Wij hebben gemiddeld 47 000 supporters per wedstrijd ofzo. Dat is vergelijkbaar met veel Europese topclubs (AC Milan, Arsenal, Liverpool). Dat we de meeste fans hebben zal niemand verbazen.

1 maart 2010 om 23:19

O ja ik zeg ook zeker niet dat dat niet zo is.

Dit geloof ik niet. Ik geloof wel dat ze meer supporters hebben dan Psv, Feyenoord en Az. Het legioen is niet veel minder dan de Ajax-fans. Az gaat zeker achteruit met supporters. Psv heeft ook aardig veel fans. Ajax kan toch niet vooruit zijn gegaan want ze spelen niet zo geweldig en staan niet in de top 2. Twente heeft het goed gedaan zij krijgen mooi stadion meer supporters. Dit slaat nergens op gewoon onzin is geen nieuws vind ik. Beetje nutteloos.

1 maart 2010 om 21:37

@s-070
waarom Ajax meer Supporters bij heeft gekregen dit jaar
dat is simpel
AZ was in opkomst
en veel AZ supporters waren Succes Supporters van Ajax (destijds) die overgelopen waren naar Az.
die zijn zo te zien weer terug bij Ajax.

1 maart 2010 om 22:55

Het is maar een onderzoek van de snor hoor, die neem jij toch niet serieus heb ik gelezen in andere topics.

Niet echt verrassende lijst, Ajax heeft de naam nog steeds mee en Twente is in opkomst. Wel opvallend dat Feyenoord 4e staat, had die toch nog wel op de 2e plaats verwacht met hun aanhang. Maargoed, als de sportieve resultaten ook meetellen is het ook wel weer te verklaren.

1 maart 2010 om 21:51

Ik geloof ook best dat Ajax de meeste supporters heeft uiteraard.
maar het doet mij niet veel om wie de meeste heeft
het gaat er mij meer om dat er elke wedstrijd in de Kuip alle kelen schor gezongen worden.

Maar dat volgens jou of de VI Feyenoord 4e staat met aanhang kan ik niet geloven.
Ook al zijn ze de laatste 3/4 jaar Top 6-7 geworden, nog steeds worden er elk jaar meer dan 38.000 seizoenskaarten verkocht. Voor mij blijft Feyenoord toch de mooiste club met het mooiste stadion, het mooiste grasveld en een geweldig Legioen!

1 maart 2010 om 22:00

Ik weet vrijwel zeker dat Feyenoord 2e staat. Derksen zegt dat hij regelmatig lezers onderzoeken laat doen en dan zijn vrijwel alle mensen alleen geïnteresseerd in Ajax en Feyenoord. Deze onderzoeken bepalen wel de waarde van een club, dus hoeveel sponsorgeld en tv inkomsten ze krijgen. Daarom vind ik dit onderzoek wel degelijk belangrijk. al kan ik niet opmaken of dit nou een goed onderzoek is geweest

Altijd leuk om te horen! Dit snoert gelijk veel mensen de monden, en die discussie is bij deze ook helemaal uitgesloten!

1 maart 2010 om 21:40

Ja iedereen weet toch dat Ajax meer fans heeft dan PSV of Feyenoord heeft maar dat is grotendeels gewoon doordat ze vroeger veel succes hadden. En daar teren jullie nog op. Niks mis mee maar sportief gezien stelt Ajax ten opzichte van rond de tijd van 95 niks meer voor. Ik denk dat het toch vooral de wat oudere mensen zijn en de mensen die het misschien niet heel veel uitmaakt maar de tijden die geweest zijn geweldig vonden.

Ajax is qua fans de grootste.
Maar qua sportieve presetaties van de afgelopen 10 jaar niet.

1 maart 2010 om 21:45

Lees mijn vorige reactie.

Overigens heb ik het ook helemaal niet over de sportieve prestaties. Daar baal ik al jaren van. Maar het blijft toch mooi om te zien dat Ajax zoveel supporters blijft houden, elk jaar weer, en ook omdat er vaak beweerd word dat Feyenoord meer supporters in Nederland heeft..

1 maart 2010 om 21:46

nee zijn mensen die van mooi voetbal houden niet van counter afwacht net win voetbal.
Als je een billen knijper bent zit je bij psv zeggen ze bij ons op voetbal altijd. is altijd met de billen samen knijpen in de 90st min
fysiek voetbal komt uit rotterdam
en mooi doelpunt rijk voetbal uit amsterdam

en dan mag jij raden wat de meeste mensen aanspreekt

1 maart 2010 om 21:50

@afca0488

Feyenoord heeft ook meer supporters. Ajax meer 'fans'

1 maart 2010 om 21:53

Jou mening, heb je bewijs?

1 maart 2010 om 22:06

Feyenoord heeft niet meer supporters, misschien is dat ooit zo geweest of in Europa, ik weet niet meer precies hoe dat zat. Kinderen kunnen daar inderdaad niks van herinneren maar ze horen dat wel van papa ofzo of zien de beelden terug etc. Nee daar heb je het niet over maar je zegt wel dat zal een hoop monden snoeren, maar vroeg me dus af op wie je toen doelde. Het is gewoon jammer dat PSV niet in de randstad gelegen ligt want dat scheelt ook veel. En hier in Brabant zijn er zoveel profclubs.

1 maart 2010 om 22:20

@afca0488

- Feyenoord neemt gemiddeld 1028 fans mee naar een uitwedstrijd, waar Ajax op gepast afstand volgt met 816.
- Sponsor Bingo Loterij heeft een bedrag overgemaakt van 727.715 euro, daar Ajax 285.000 euro kreeg uitgekeerd.

En dan de jaren '90 met 4-5 uitwedstrijden in Duitsland, uitschieters als Monchengladbach waar 15.000 Feyenoorders waren.

1 maart 2010 om 22:30

PSV in de randstad!?!? Als echte supporter maak je je niet druk om supportersaantallen maar om de club zelf. Bovendien; een club uit de provincie die het goed doet zal ook aanhang hebben in andere perifere delen van het land. Ik vind het zeker sjiek dat een club uit het zuiden van het land de ietwat arrogante maar populaire hollandse clubs de mond kan snoeren. Daarvoor zijn niet veel supporters nodig, het voelt gewoon als David tegen Goliath, of Schotland dat wint van het veel grotere Engeland. Alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat de laatste jaren PSV eigenlijk niet meer de provincieclub is die het vroeger was. Vroeger waren de tijden voor een PSV supporter toch ietwat leuker, met Brabantse jongens als van der Kuylen, van de Kerckhofs, Brands en Berry van Aerle. Dat is wat mij fascineert aan Psv, en niet zozeer Ronaldo, Affelay of Gomes. Ik beveel dan ook iedere psv supporter de column van Proevomaster over de keeper van Beveren te lezen, destijds ook een geweldige keeper in de jaren zeventig in het provinciale Psv.

2 maart 2010 om 11:24

nee PSV stelt veel voor, omdat ze dit dicennium ook een paar keer kampioen zijn geweest....
dus als ajax straks weer een keer of twee kampioen wordt, dan tellen de successen van PSV niet meer mee......
Oudere mensen.....
ook al heeft ajax niet de mooiste prijzen de laatste tijd, ze spelen nog altijd het meest aanvallende (lees aantrekkelijke) voetbal in Nederland kijk naar de doelkansen en doelpunten.......het is en blijft de grootste en mooiste voetbal club uit de geschiedenis van het nederlandse voetbal,met de meeste legendes...etc
heeft ook vorm gegeven aan het Nederlandse voetbal zoals wij dat tegenwoordig kennen, (totaal-voetbal van Michels en Cruijf)

heeft iemand het hele lijstje met aantallen?

1 maart 2010 om 21:35

Dan moet je de VI kopen. Ado was na twente wel de snelstgroeiende.

dit lijkt me open deuren intrappen
iedereen wist dat Ajax meeste Supporters heeft van Nederland
zal voorlopig zo ook blijven.

meest geliefde club maar tergelijke tijd ook de meest gehate club van Nederland.
kijk maar naar al die anti's altijd als er een forum over ajax komt

het is maar wat je fans noemt,onze psvsuporters gedragen zich en wij hebben echte suporters en geen meelopers.nee laat ons het maar met minder doen als met al die raddraaiers.

1 maart 2010 om 21:40

Tja, want alle Ajax supporters misdragen zich, alle PSV supporters zijn échte supporters en alle Ajax supporters zijn meelopers....

1 maart 2010 om 21:40

Je redenatie klopt niet. PSV is gewoon de voetbalhoofstad van nederland, meeste prijzen gepakt het afgelopen decenium, en dan nog zouden de meelopers bij ajax zitten???

2 maart 2010 om 11:28

keep on dreamin'.....met die paar supportertjes voetbalhoofdstad...
zelfs jullie sponsor is uit die gew3eldige voetbalhoofdstad naar Amsterdam getrokken...

1 maart 2010 om 21:40

Inderdaad, aan relschoppers geen gebrek onder die 3,7 miljoen
Dus kun je beter minder, maar ( niet provocerend bedoeld) betere kwaliteit fans hebben. En dat geld natuurlijk niet voor het overgrote deel van de 3,7 miljoen, maar 10% van 3,7 miljoen is toch 370000! Onthoudt dat!

1 maart 2010 om 22:00

Doe nou niet alsof alle Psv'ers lieverdjes zijn en dat alle Psv'ers trouw zijn aan de club. Het jaar dat Psv het minder deed, was het heel stil vanuit de Psv kamp.

1 maart 2010 om 22:17

je durft dat jaargetal niet eens op te noemen zo lang geleden of wat merk ik aan je reactie?

1 maart 2010 om 22:38

wat dacht je van verleden jaar meneertje...

1 maart 2010 om 22:41

wat bedoel je dan met stil want ik weet niet of je vorig jaar in t philips stadion bent geweest maar sfeer was dr zeker wel en dat is altijd al zo geweest

1 maart 2010 om 23:00

De sfeer is er dit jaar al waardeloos bij Psv.
Ik schakel soms over van wedstrijd naar wedstrijd op Eredivisie Live en als je dan bij PSV terecht komt denk je dat het geluid weg is gevallen totdat de commentator weer iets zegt. Wanhopig stil.

Als ajacied vind ik dat natuurlijk wel leuk.

Maar ik heb altijd wel bewondering voor supporters van andere clubs die hun club door dik en dun, magere en vette jaren steunen.

dat is gewoon gelul.. ajax heeft niet meer suporters dan deze samen..

notteloos onderzoek. maar psv wordt wel elk jaar kampioen , en twente staat ook nog ruim boven ajax met het voetbal zelf .. consentreer je daar maar op ajax

1 maart 2010 om 21:36

En hoezo vind jij dit onzin? Heb jij onderzoek gedaan dan? Wat jij zegt is pas ''notteloos''

1 maart 2010 om 22:01

Onderzoek is niet gedaan door Ajax he, jammer dat je dit als aanleiding geeft om te provoceren.

1 maart 2010 om 22:37

Laat me raden, als precies dit onderzoek zou hebben aangegeven dat Feyenoord 3x groter was dan de rest was het zeker een prachtig uitgevoerd onderzoek, erg representatief en met een perfecte weergave van de werkelijkheid

2 maart 2010 om 00:03

Misschien niet maar misschien ook wel meer dan die 3 clubs samen. Ze hebben uiteraard niet heel Nederland ondervraagd. Maar ik ga er wel vanuit dat dit een representatief onderzoek is, want ondanks dat ik voor Feyenoord ben en het jammer vind dat Ajax veel meer supporters heeft zit er wel een kern van waarheid in. Want bij Feyenoord is het ook niet meer zoals het geweest is. En je weet ook niet wat ze als definitie voor supporters hebben gebruikt.

En over dat voetbal zullen wij onze club maar steunen want ondanks dat het nu redelijk gaat staat Ajax altijd nog boven ons. Dus Feyenoord moet zich daar ook maar op concentreren.

Vind het wel een interessant onderzoek ben er benieuwd naar. Zag dat Ado na Twente (wat je wel kon verwachten) de sterkste stijger is. Dat vond ik zeer verrassend te noemen en ook wel leuk voor een club die toch ook uit een grote stad komt. En verder had van der Gijp gelijk over dat RKC en Willem II moeten gaan fuseren want anders gaat het niet goed komen ben ik bang en dan met name voor Rkc.

Benieuwd of alle Derken-lovers hem nu ook adoreren en alles wat hij zegt geloven.want als het anti-ajax is geloven de meeste supporters het direct en zal het orakel niets voor niets de wereld in brengen...en voor deze keer ben ik het 100% met hem eens

1 maart 2010 om 22:17

En als Derksen iets kritisch zegt over Ajax geloof je hem dus niet? Ben je net zo als die mensen waar je zelf op afgeeft hoor. Alleen andersom.

On: ben erg benieuwd op welke periode die groeicijfers betrekking hebben. Kan me goed voorstellen dat Twente in het vorig seizoen enorm gegroeid is in populariteit. Als het tenminste om voetballiefhebbers gaat. Spel was toen meestal aantrekkelijker en toen stond Twente ook 2e (zij het op grotere afstand van de nummer 1). Als die nieuwe fans er alleen dit seizoen bijgekomen zijn, zijn ze ook zo weer verdwenen als het een seizoen wat minder gaat.

Maar als de verdeling van de tv-gelden op dit soort cijfers gebaseerd is, ben ik er natuurlijk alleen maar blij mee.

Lijkt me wel sterk hoor, dat Ajax meer fans heeft dan Feyenoord, PSV en AZ samen. Geloof best dat Ajax de grootste aanhang heeft, maar kan me niet voorstellen dat de verschillen met Feyenoord en PSV zo groot zijn.

Tja... je hebt fans, je hebt toeschouwers die het leuk vinden om een wedstrijd te bezoeken, en je hebt vaak ook een setje wat de boel vaak probeert te verzieken! Die derde groep wil ik daarom geen fans noemen, en ik hoop dan ook niet dat deze in dit onderzoek zijn meegenomen!

Maar Ajax leeft al van vroeger uit, en is vaak van vader op zoon overgebracht, dus heel gek vind ik dit resultaat uiteindelijk niet.

Haha, alle anti-argumenten tegen Ajax kunnen nu de prullenbak in worden gegooid.
Ajax nog steeds HET geliefst!

Maar Feyenoord komt ook terug, gelukkig gaat het eindelijk minder met Psv.
Heerlijk de oude getrouwen komen er weer boven op: Ajax, Feyenoord en Sparta.

1 maart 2010 om 21:49

inderdaad het gaat echt slecht met psv.ik denk dat ze daar in het zuiden zich wel zorgen maken om deze lijst.morgen topvergadering van de commisarissen denk ik

1 maart 2010 om 21:54

Ik Eindhoven wordt saai voetbal meer regel dan uitzondering, wat uiteraard geweldig is voor elke club die niet Psv heet.

1 maart 2010 om 21:57

Ik heb nooit geweten dat ajaxsupporters het geweldig vinden dat psv de laatste 10 jaar 8 keer kampioen geworden is.dat zullen ze leuk en sportief vinden in eindhoven

1 maart 2010 om 21:59

Oh heb ik dat gezegd dan?
(socrates is niet te verslaan, alleen de gifbeker zal hem vellen)

1 maart 2010 om 22:04

volgens mij werd socrates laatst nog geveld door een oude dame

1 maart 2010 om 22:34

Oude dame met 2 vingers in haar neus

1 maart 2010 om 22:05

Jij bent zo aan jou reactie te zien ook niet echt een voetbal liefhebber
Je hebt het over anti-argumenten terwijl je zelf laagdunkend over Psv doet
Zo krijg je nooit gezonde discussies

Ach je kan dit toch onmogelijk meten.. Er zal best een kern van waarheid in zitten dat Ajax de meeste supporters heeft, of in ieder geval bijna de meeste, maar het getal 3,7 miljoen lijkt mij volledig uit de lucht gegrepen. Alsof ze elke inwoner van Nederland een enquete hebben laten invullen.. Nou, dan zijn ze bij mij niet langsgeweest..

Ik ben wel geïnteresseerd naar de manier waarop deze cijfers tot stand zijn gekomen.

Vreemd dat ik altijd erorme lege gaten zie als ik naar een wedstrijd v an Ajax kijk.

1 maart 2010 om 21:39

Dat viel me dus gisteren ook op. Begreep er ook niks van. Zijn er dan veel seizoenkaarthouders die niet op komen dagen ofzo?

2 maart 2010 om 00:15

Velen supporters komen van buiten Amsterdam, ik had bijv. om kwart over 9 de trein richting Amsterdam op zondagmorgen...ik ben zo gek ja, maar lang niet iedereen heeft zin om op zondag zo vroeg eruit te moeten....

1 maart 2010 om 21:44

@ fries:
Nee dat was het uitvak!
hehehe

1 maart 2010 om 21:57

Valt wel mee. Ben zelf naar Vitesse thuis geweest en het stadion zat redelijk vol. Waren een paar lege vakken op de tweede ring, maar die waren dacht ik opzettelijk vrij gehouden, want anders waren ze niet helemaal leeg. En verder was er hier en daar natuurlijk wel een leeg stoeltje, maar toch, voor een wedstrijd als dit... En het uitvak was pas armoedig. Waren misschien 15(!) mensen

Inderdaad. Wat is de definitie van fans.

Als Ajax een stuk minder fans zou hebben (waarvan misschien wel 70 niet eens ooit een wedstrijd bezoekt) maar wel 25.000 fanatiekelingen en minder kritische supporters waren ze wellicht dit jaar weer eens kampioen geworden

Conclusie: nutteloos onderzoek. Feyenoord, Ajax en PSV hebben allemaal een aardige achterban dat door de jaren heen ontwikkeld is. Clubs als AZ hebben dit de laatste twee jaar gecreerd, maar dit neemt als het twee jaar wat minder presteert ook weer drastisch af.

Mijn mening: Liever een kleinere harde kern dan een massale achterban waarvan de helft niet eens wedstrijden bezoekt. Mijn buurman is ook voor Ajax, maar verder dan Suarez opnoemen komt ie ook niet...

1 maart 2010 om 21:47

Kortom: dat ik in Friesland woon, geen tijd en geld heb om naar het stadion te gaan maakt me geen echte fan...?

1 maart 2010 om 22:18

helemaal met je eens Stephan... woon zelf in het buitenland, zal ik ook wel geen echte fan zijn volgens sommige hier

Ajax de meeste "fans", Feyenoord het beste en trouwste legioen !!

Gefeliciteerd met het behalen van deze grootse overwinning.
Ik lig er niet wakker van....

Ach.. fans kan kloppen, echte supporters denk ik tog dat Feyenoord er meer heeft. Ik ken zóveel Ajacieden op mijn school/werk die wel zeggen dat ze voor Ajax zijn, maar om met ''de grote groep'' mee te lopen maar voor de rest de ballen verstand van Ajax hebben. Komen nooit in het stadion, kennen enkel Suarez.

1 maart 2010 om 21:46

Inderdaad. Iedereen weet dat feyenoord de meeste echte supporters heeft.
Die 3,7 miljoen ajacieden zijn geen supporters maar fans. Van die types die een ajax agenda kopen. en zich daarom supporters voelen.
Feyenoord blijft altijd de grootse, en fanatiekste aanhang hebben als je het mij vraagt.

1 maart 2010 om 21:57

Dat is misschien ook wel zo, maar Feyenoord heeft ook zeker het hoogste aantal asociale fans... Gasten die ervoor zorgen dat je Europees uitgesloten wordt en zo, het ligt er maar aan of je dat meer "fans" vindt dan iemand die een Ajax-agenda koopt.

1 maart 2010 om 22:03

Ik heb ze niet geteld dus ik weet het niet.

1 maart 2010 om 22:06

@ falcao
Zal best. Maar van feyenoord supporters heb ik persoonlijk nooit last van op straat. Maar ik erger me soms dood aan een klein deel van de agenda- kopende ajax fans. Er lopen namelijk een hoop zogenaamde ajax hooligans rond. Mensen die wel schreeuwen en schoppen. Maar totaal geen verstand van voetbal hebben. En die nog nooit verder zijn gekomen dan de parkeergarage van de arena...

2 maart 2010 om 16:30

@falcao.
Dus jullie vinden persoonlijke ervaringen met Ajacieden maatgevend voor miljoenen mensen. Als ik zo zou redereneren ken ik 2 echte Feyenoorders en 15 nepsupporters. Dus 1.000.000/17x2= het aantal feyenoorders, toch?
Ajacieden worden altijd afgekraakt, omdat ze het succes in het verleden zoeken. Maar toch zijn er wel mensen die beweren dat Ajax dramatisch presteert de laatste jaren, terwijl ze ook nog eens melden dat Ajacieden successupporters zijn. Hypocriet!
Denken mensen nou werkelijk dat de Feyenoorders(mensen) en de Ajacieden(toevalligerwijs ook mensen) zo verschillen van elkaar in het supporteren van hun club?
Ajax heeft 3,7 miljoen supporters terwijl het sportief en financieel slecht gaat. Feyenoord 1 miljoen. Dat zijn de feiten.

1 maart 2010 om 21:56

Ik denk dat dat wel meevalt. De kaartjes voor wedstrijden zijn bij Ajax een stuk hoger en toch zijn de verkoopaantallen bij Feyenoord een stuk minder met een even groot stadion. Ik denk dat de fanatieke aanhang bij Ajax en Feyenoord ongeveer even groot is, maar Ajax veel meer "gewone" supporters heeft, die gewoon een seizoenskaart hebben of met enige regelmaat naar een wedstrijd gaan en met hun Ajax sjaaltje rustig naar een wedstrijd gaan zitten kijken.

O.t.: Dat PSV niet zo geweldig veel fans heeft wisten we wel, maar zoals uit mijn eerste alinea blijkt, ben ik toch wel erg verbaasd dat Feyenoord niet zo dicht bij Ajax komt. Maar goed dat zal wel weer komen als Feyenoord over een paar jaar weer succesvoller wordt. Dan worden de "slapende" supporters ook weer wakker. Verder is de prestatie bij Twente op dit moment gewoon uitstekend en is de groei daar allerminst een verrassing.

2 maart 2010 om 00:17

Iedereen weet ook dat de helft van de feyenoord fans (van buiten Rotterdam) voor die club zijn vanwege het rijke verleden met relschoppen....

Probleem van ajax is dat er van die 3,7 miljoen het grootste gedeelte de arena nog nooit van binnen heeft gezien...

1 maart 2010 om 21:47

klopt, maar ik mis geen enkele wedstrijd van Ajax ben al tijden actief op dit forum en ken b.v. ook het clublied uit mijn hoofd.

Ik ben ajacied!

1 maart 2010 om 21:50

Zing je die altijd voor je onder je ajax deken gaat liggen??

1 maart 2010 om 21:57

Ik heb geen Ajax deken nodig, Ajax zit in me hart.
Heb trouwens wel gehoord dat ze in Eindhoven niet aan te slepen zijn

Je hebt fans en fans natuurlijk he.
Fans die het echt volgen, en fans die het zijn omdat ze het wel moeten zijn ivm familie enzo.
Als ik mijn schoonpa zie, die kijkt alleen maar naar teletext, dus wat dat betreft zit er heel veel verschil in.

Ben toch zeer benieuwd waar dit onderzoek op gebaseerd is.. Steekproef zou natuurlijk niet een goed beeld kunnen geven en clubs merchandising hoeft ook niet een goed beeld te geven..

Ikzelf vind het héél erg sterk dat Ajax meer fans heeft dan PSV en Feyenoord bij elkaar.. laat staan als AZ er bij zit. Denk dat dit onderzoek dan dus ook niet een goed beeld geeft. Als dit gebaseerd is op liefhebbers dan zou het waarschijnlijk terecht zijn om te zeggen dat Ajax zoveel 'fans' heeft.
Maar als het gaat om mensen die bereid zijn een toegangskaartje te kopen, mensen die meer weten van hun club dan wat ze gewonnen hebben en mensen die er al pijn aan hebben als ze op zelfs teletekst zien dat hun club verloren heeft, dan kan het niet zo zijn dat Ajax zoveel meer 'fans' heeft dan de anderen. Ik zou dan zelfs geneigd zijn om te zeggen dat Feyenoord er meer heeft..

Of hoewel een nutteloos onderzoek, het ligt er hier puur aan wat de definitie van fans is.. Maar natuurlijk wel leuk voor de ajaxcieden onder ons die vast zullen gneieten van dit nieuws

Best Ajacied,

Welkom bij de grootste club van Nederland. Sluit achter aan en volg de kudde. 3,7 miljoen?
Echt veel hoor!

Toch vreemd dat er van jullie allemaal niet eens 1,4 % (!!) bereid is een kaartje te kopen voor een bekerwedstrijd of voor sommige Europese wedstrijden.

1 maart 2010 om 22:19

Als je de laatste bekerwedstrijden en EL wedstrijden, met uitzondering van Juventus, ziet, geef ik ze groot gelijk.

Ook als je kijkt naar de absurde prijzen die Ajax vraagt voor dit soort wedstrijden.

1 maart 2010 om 22:23

Er zijn veel redenen op te noemen waarom men geen kaartje koopt. Denk dat het bij andere clubs niet veel anders is dat er maar een paar % bereid is een kaartje te kopen. En 1,4% van 3,7 miljoen is precies de stadion capaciteit van de Arena, dus meer mensen hoeven en kunnen geen kaartje kopen

2 maart 2010 om 00:06

17.000 man in de beker tegen Nec. Dat is 0,5%. Fantastisch om te kunnen zeggen dat je de meeste fans in Nederland hebt terwijl 99,5% de weg naar de Arena niet eens kan vinden bij een wedstrijd. Bij andere clubs ligt het percentage wat dit soort wedstrijden bezoekt toch echt vele malen hoger.

2 maart 2010 om 10:02

@petert

Daar is mijn 1,4 % dus ook op gebasseerd. Dat er in die wedstrijden vaak geen eens een uitverkocht huis is. En dat er van jullie allemaal niet eens 1,4 % bereid is een kaartje te kopen.

2 maart 2010 om 10:05

Andere clubs hebben een veel lager stadion capaciteit, dus dan is het logisch dat het percentage hoger ligt. En de bekerwedstrijd tegen NEC was op een doordeweekse dag, dan vind ik het niet zo gek dat er veel minder mensen naar de wedstrijd gaan. Alleen bij aansprekende wedstrijden is het stadion vol, zie Ajax-juventus, toen zaten er 52000 man!

Maar dat is bij elke club zo. Als er een minder aansprekende wedstrijd is, dan is het stadion niet uitverkocht. Alleen bij Ajax wordt dat door de niet Ajax-fans weer breed uitgelicht. Het duidt wellicht op jaloezie? Ik zou het niet weten

2 maart 2010 om 13:05

Dat heeft natuurlijk ook te maken hebben met een landelijke dekking van de supporters en het grote aantal supporters. Bij jou club Cambuur ligt de bereidheid zeer waarschijnlijk hoger, omdat de supports-schare daar veel lager en regionaler ligt.
En stel je zou in Maastricht wonen, ben je dan nog bereid om een kaartje te kopen en een wedstrijd te bezoeken van Cambuur?

Waar is dit onderzoek gehouden? Hoe? Telefonisch...alles beginnend met 020 gebeld?
Wat is een fan? Of tellen alle hersenloze idioten ook mee die niet voor het voetbal komen?
Doe dan een onderzoek naar de bekendheid van clubs, dan zal inderdaad ajax bovenaan staan. Feyenoord en psv zullen de top 3 compleet maken. De clubs die de laatste paar jaar ook europees gespeeld hebben zullen dan volgen.

Blabla Allemaal. misschien heeft ajax iets meer supporters dan feyenoord maar echt niet meer als die 3 clubs bij elkaar. en dat kan misschien wel zo zijn, die ajacieden zijn teletekst/nep/gloryhunters/supporters, dus dit artikel neem ik niet serieus

Feyenoord grootste en trouweste Legioen!

Dit is niet iets waar ik trots op ben, als Ajacied zijnde. Was liever fan geweest van een club met minder supporters, aangezien je nu zo snel als gloryhunter of teletextsupporter wordt uitgemaakt terwijl ik minimaal 5x per jaar wel na een wedstrijd van Ajax ga. 1,7 miljoen fans of 3,7 miljoen fans, who cares, stadion van Ajax en Feyenoord trekken ongeveer evenveel supporters.

1 maart 2010 om 22:00

Ik zal een ajacied nooit uitmaken voor gloryhunter hoor... De glory is namelijk de laatste jaren ver te zoeken. Dan zou je toch echt bij psv moeten zijn.

Fans zijn mensen die echt van de club houden, de selectiespelers kennen, de details kennen en die wel eens in het stadion komen. Met alle respect, maar de meeste Ajax fans zijn van die teletekstsupporters en ook veel kinderen die er weinig tot geen verstand van hebben,

Mijn broertje en broer zijn ook van die nepperds. Ze komen nooit in de arena, bekijken nooit live wedstrijden en geeneens samenvattingen. Ze kennen hooguit 5 namen, maar zulke ''fans'' zijn ook bij deze telling opgenomen.

Bij elke club heb je van die nepperds, ook bij Feyenoord en Psv!

Maar als je objectief kijkt naar de ''echte'' fans, dan denk ik dat Feyenoord er niet minder heeft dan Ajax eerlijk gezegd

Echte fans of niet, Ajax presteert de laatste jaren vrij matig en toch zie je dat er toch nog veel fans overblijven. Verder complimenten aan de marketing die bij Ajax op en top is. Waar je in alle steden in Nederland een Ajax shirt kan kopen, laten PSV en Feyenoord dit nog weleens na. Ik denk dat dit stiekem toch ook een geheime kracht is, want veel kinderen maakt het vaak niet uit in welk shirt ze rondlopen van de top 3, als ze er maar 1 krijgen. Ik kan de situatie boven de rivieren niet beoordelen; maar als je zag dat PSV pas begon na van Nistelrooy met de productlijnen te verbreden, dan is dat een belangrijk punt geweest in de achterstand op het vormen van fans. Ik zie pas in de laatste jaren namelijk overal de PSV fans tevoorschijn komen, alhoewel de successen een belangrijke confounder zijn.

1 maart 2010 om 21:57

In Peru zie ik nooit iemand in een Ajax-shirt, maar wel regelmatig in Psv-shirts. Dus PSV doet het qua marketing hier niet slecht

Komt natuurlijk door de Farfán's en nu weer een Peruaan van Alianza Lima.

1 maart 2010 om 22:11

Over de gehele wereld zie ik genoeg PSV fans, het gaat mij hier om de casus Nederland en niet de wijde wereld. In Nederland steekt Ajax qua marketing er met kop en schouders bovenuit. Andere factoren zijn zeker ook van belang, zoals arrogantie of het positieve woord zelfvertrouwen uitstralen (het ajax liefde of haat verhaal wat hier veel wordt aangehaald) en het vader op zoon verhaal. Ik zit trouwens op orkut, dat is een soort hyves waar veel Brazilianen op zitten en ik heb ook veel Brazilianen, Argentijnen en Uruguayanen gesproken in mijn leven. In Zuid Amerika is PSV zeker populair, en stiekem heeft Suarez ook meerdere malen openlijk gesolliciteerd bij Psv, dat stond zelfs een keer in de VI (uiteraard valt te snappen dat qua sportieve prestaties en zeker geld de keuze voor ajax ook verstandig was). Ajax is daar echter ook nog steeds populair hoor, ik denk dat de PSV hype die wij hier kennen met Romario en Ronaldo hier overdreven wordt, het zal in Zuid Amerika om 50/50 gaan wie voor PSV en Ajax is, behoudens de landen Peru (die jij aanhaalt) en Ecuador (mendez). De reden daarvoor is dat in Brazilie, Argentinie en Uruguay ook spelers spelen die bij veel grote clubs spelen en die clubs uit de grote competities uiteraard meer aandacht krijgen.

1 maart 2010 om 23:15

Ik woon in Peru, vandaar dat ik het nieuws breder trek. Anders zit ik hier ook maar zo eenzaam

''mematox: Ajax heeft zoveel nepsupporters (teletekstsupporters), niet normaal. Noemen zich altijd Ajax fan en zijn net 2x in de Arena geweest. Als Ajax nu 14e stond dan zou ik nog wel willen zien hoeveel steun er voor ze was!''

Jij hebt helemaal gelijk, zet de bioscoopsupporters ook maar in dat rijtje.
Is de film slecht dan lopen ze allemaal de zaal uit..
Verliest Ajax een keer, dan hoor je ze niet. En als je ze hoort, krijg je deze reacties: ''daar gaat het kampioenschap'' en dat naar 3 maanden voetbal...ik zeg niet dat iedereen zo is, maar ik lees het veel op deze website..

1 maart 2010 om 22:06

Lekker makkelijk om zoiets te roepen, en raad eens: Bij Feyenoord heb je ook zulk lui.

1 maart 2010 om 22:21

Nee hoor, en als dat zo is. Veel en veel minder dan bij jullie!
De kuip is altijd vol, als is het tegen Fc bestaat niet...

Laat staan de uitwedstrijden, wij zijn overal te bezichtigen, zelfs op een berg in Turkije. (tijdens een oefenpotje tegen Sivasspor)

Niks te makkelijk, zijn gewoon de feiten. Wij zijn overval, en wij komen overval boven uit..

1 maart 2010 om 22:29

Wij zijn ook overal, en zijn vaak in uitwedstrijden ook te horen, het is inderdaad makkelijk roepen! In Turijn hoorde je de Ajacieden ook, en ja dat is dan tegen Juve, maar zoals tegen Slovan Bratislava uit ook. En als feyenoord verliest dan zijn er ook vele Feyenoorders die ik hier dan in ene niet zie, zelfde geld voor Twente en in mindere mate Psv (maar die hebben ook niks te klagen de laatste jaren)

1 maart 2010 om 22:37

Wij zijn de baas in de uitwedstrijden! Zie laats maar weer eens in de Euroborg!

"en als feyenoord verliest dan zijn er ook vele Feyenoorders die ik hier dan in ene niet zie" Dat zou kunnen ja, en ik geef het al eerder aan.

"in Turijn hoorde je de Ajacieden ook, en ja dat is dan tegen Juve, maar zoals tegen Slovan Bratislava uit ook."

Tegen Juventus je zegt het zelf, een wedstrijd op zich. Feyenoorders kunnen dat ook. Slovan Bratislava is anders als een Berg in Turkije..

1 maart 2010 om 22:44

JA in de Euroborg was zeer mooi! Maar dat kwam ook doordat de Groningers in het begin zeker nogal stil waren omdat Jans naar Heerenveen gaat..

Ja maar zo zijn er vele voorbeelden ook van Ajacieden die altijd aanwezig zijn bij uitwestrijden. Sivasspor uit of Bratislava uit is niet veel anders hoor, ik zou zeggen kijke even hoe hun stadion er uitziet en hoe je het ligt..

1 maart 2010 om 22:52

"ja in de Euroborg was zeer mooi! Maar dat kwam ook doordat de Groningers in het begin zeker nogal stil waren omdat Jans naar Heerenveen gaat.."
Dan nog zouden wij erboven uitkomen! En dat allemaal zonder trommel, alleen met een Stem en wat Hand/voet werk..

"ja maar zo zijn er vele voorbeelden ook van Ajacieden die altijd aanwezig zijn bij uitwestrijden. Sivasspor uit of Bratislava uit is niet veel anders hoor, ik zou zeggen kijke even hoe hun stadion er uitziet en hoe je het ligt"
Qua stadion misschien niet. Maar dit was een wedstrijd op een voetbalcomplex van een amateurclub, die was gevestigd op een berg. Niet eens een stadion aanwezig. En toch waren daar Feyenoord-fans..

Ik zeg niet dat Ajacieden niet aanwezig zijn. Maar ik weet wel dat Feyenoord met uitwedstrijden gemiddeld 1200 man meeneemt(correct me if, i got it wrong), en Ajax wat minder.. in de eredivisie dan..

2 maart 2010 om 00:09

1012 man gemiddeld per wedstrijd volgens de laatste cijfers die mij bekend zijn. Wel verweg de meeste supporters naar uitwedstrijden.

2 maart 2010 om 16:37

Gaat nou weg. De Kuip is vrijwel nooit vol: Ik ben als Ajacied in de Kuip geweest bij Feyenoord -ajax. Om mij heen waren honderden lege plekken. Of tellen excuses hier plotseling wel?
In De Kuip komen tweewekelijks 40000 man, in Arena 48000. Terwijl ze dezelfde capaciteit hebben.
Het volgende is trouwens zeer hypocriet. Je mag je eigen club niet beter noemen dan de rest, zelfs niet op basis van feiten(arrogant). Maar je mag jezelf wel een betere supporter noemen(op basis van domheid)

3,4 zoveel supporters? supporter en fan zijn twee totaal verschillende dingen...

Wat is het nut van zo n onderzoek??het jarenlange falende beleid van ajax verbloemen of moet er toch weer wat rivaliteit uitgelokt worden??

Het licht er ook maar net aan wat je ''supporters'' noemt, bij Feyenoord zit het stadion toch zeker net zo vaak vol als bij ajax en net zoveel als Feyenoord - PSV - AZ geloof ik eerlijk gezegt vrij weinig van, want supporters zijn mensen die (regelmatig) naar het stadion komen, en dat zijn er bij ajax niet meer dan bij de andere 3 bij elkaar

1 maart 2010 om 22:05

Nee dat is dus niet zo en daar verbaasde ik me ook al over. Ajax en Feyenoord zijn goed vergelijkingsmateriaal omdat het stadion ongeveer even groot is. Even de cijfers (bron: VI, gemiddelde toeschouwers).06/07 - Fey 40.735, Ajax 48.56. 07/08 - Fey 45.147, Ajax 49.095 08/09 Fey 44.132, Ajax 49.014. Als je van jouw definitie van supporters uitgaat heeft Ajax er dus nog steeds meer dan Feyenoord, maar heeft Ajax er in ieder geval niet meer dan de drie genoemde bij elkaar.

1 maart 2010 om 22:12

Daar moet ik je dan gelijk in geven ja

Maar toch klopt dit bericht dan niet dat het er meer zijn dan de 3 anderen, kon ik me zowiezo al moeilijk voorstellen, tenzij mensen die ajax alleen maar op internet volgen en ergens onderin de kast een shirt ervan hebben liggen ook meetellen? noem ik geen supporters..

1 maart 2010 om 22:45

Vergeet niet dat ze seizoenskaarten ook meetellen, ook al komen de mensen niet opdagen. Dat maakt voor de club niets uit want het geld komt zowiezo binnen, maar je kan mij als trouwe Eredivisie live kijker niet wijs maken dat er gemiddeld zoveel mensen zitten.

Nog een ding, de cijfers van de Vi zijn niet helemaal betrouwbaar want nog niet zo lang geleden stonden er ook wat cijfers die beweerden dat Feyenoord in 2 jaar tijd 300,000 supporters heeft verloren door de slechte prestaties. Nou, als ik een ding weet is het dat je Feyenoord supporter voor het Leven bent!

1 maart 2010 om 23:22

@fey_fan104, Ja je hebt toch bij elke club mensen die niet komen opdagen in de minder spectaculaire wedstrijden. Dat zijn er bij Ajax en PSV wel meer dan bij Feyenoord, maar dat kan ook in belangrijke mate komen door bijvoorbeeld de keuze van een club om meer business-seats te plaatsen.

Dat een club supporters verliest ben ik inderdaad met je eens, dat is erg vreemd. Maar daar vraag ik me dan ook weer af hoe ze aan die cijfers komen.

Jaloezie is een ongeneeslijke ziekte zie ik.

1 maart 2010 om 21:55

ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste 10 jaar niet echt jaloers ben op ajax al hebben ze 10 miljard fans

1 maart 2010 om 21:59

Tsja... Er komt een bericht waarin positief gesproken wordt over Ajax, en heel Nederland is in rep en roer. Want positief nieuws over Ajax mag niet, of is gelogen. Feit is gewoon dat ik veel meer mensen ken die meer met Ajax hebben, dan met een andere club. En nee ik woon niet in Amsterdam. Ook zie ik na een wedstrijd het aantal reacties op die wedstrijd bij Ajax boven de 500 komen, en bij Feyenoord of PSV bijna nooit boven de 300.

@ fier en koen

Ongeneeslijke ziekte ? Amsterdamse arrogantie zal je bedoelen.

Ajax is ook de minst geliefde club van Nederland. En dit percentage overstijgt die 3.6 miljoen ”fans” zeer zeker. 't is dus maar net hoe je het bekijkt. Er is een groot contrast in de wijze waarop jij bijvoorbeeld naar je club kijkt en hoe ik naar jou club kijk. Kortom een eindeloze ”discussie”

1 maart 2010 om 22:00

Je reactie bewijst mijn gelijk

1 maart 2010 om 22:14

Tja dus? Wie houd zich bezig met anderen? Denk je dat de Ajacieden daar mee zitten? Nee hoor d want dat gegeven komt ook gewoon doordat we de meest succesvolle club zijn..
En waar jij ook komt Tommy_fct, denk nog even aan deze cijfers, en besef je dat gewoon 1 op de 4 mensen een Ajacied is

1 maart 2010 om 22:33

ja dat kan zo wezen ma de meesten die in provincies of gemeenten wonen waar geen profclub is/zijn moeten maar eens het verleden vergeten en richten op het heden.

maar natuurlijk helpt het verleden mee maar ik zie dat het steeds minder wordt met de ajax fans vroeger bij mij op school waaren er veel voor de club uit amsterdam maar dat wordt steeds minder sinds ze zien dat twente ook er wel wat van kan gaan ze steeds daar voor op richten.

maar ik ben van meening eens een club altijd een club want als jouwn vader voor een club is ben je eerder genijgd om daar ook voor te zijn en de meeste vader komen uit de glorie jaren van ajax maar ja ajax pas op twente komt eran ook al kan je dat bij een 1decenium of 2 merken.

1 maart 2010 om 23:18

Als het goed gaat met FC Twente of een andere club, stap je zomaar over? Of andersom?

Je zag dat ook bij Ajax-az van dit jaar, een handjevol AZ supporters. Vorig jaar zat het vol met AZ ers. Waar zijn die nu? Weer ik het Ajax vak...?

Toch mooi dat Ajax nog steeds de grootste is in Nederland. Dat bewijst dit onderzoek weer!
Hoewel de prestaties enorm tegenvallen in vergelijking met voor 2000, heeft Ajax toch nog miljoenen fans, dat is clubliefde!

Ajax de grootste, dat dat nu wel duidelijk is voor de haters..

Ik hoor veel mensen over fan zijn als je in een stadion bent geweest maar voor veel jongeren kan dat natuurlijk niet in verband met vervoer en kosten.
Ook kan ik me voorstellen dat er veel vaders en moeders zijn die door het vele groffe taalgebruik en geweld niet graag met of zonder hun kinderen naar een wedstrijd gaan.
Voor bejaarden en gehandicapten is het natuurlijk ook vrij lastig om zomaar naar het stadion te gaan.
Deze groepen kunnen het voetbal natuurlijk wel op de voet volgen en dus kun je mensen vind ik niet veroordelen op het wel of niet naar stadion gaan en dús of je een echte fan of niet bent.

1 maart 2010 om 22:00

Daar ga je even de mist in. Voor gehandicapten (en begeleiders) zijn er speciale plaatsen, vlak achter de goals. En ook in het vak waar ik zat (en in de metro terug) waren zat opa's met kleinkinderen enzo. Maar dat was ook Vitesse, misschien is het idd minder bij wedstrijden als PSV of Utrecht...

Ik was liever onderdeel van een kleine groep supporters. Daar heb je een stuk cultuur, en 'wij' gevoel wat ik wel eens mis bij Ajax. Ik kijk soms met jaloezie naar de Nac's en Sparta's bijvoorbeeld.

Soo dat zijn er nogal wat 3,7 Miljoen Ajax Suporters

1 maart 2010 om 22:02

Trots hoor maar je leest verkeerd. Het gaat hier om fans, niet om supporters

Juist lamperdcfc het gaat bij een onderzoek ook om de definities. Ze hebben niet gezegd wat voor hen de definitie van fans is. Ik geloof best dat ajax veel fans fans heeft maar het kan nooit zo zijn dat ze meer hebben dan 3 andere teams bij elkaar. Jammer dat ze niet aangeven wat de alphafout is in het onderzoek enwat voor hen de definitie van fans is. dan hadden we allen een stuk beter kunnen discusieren over dit onderzoek

zoveel ajax-haters snap het niet hier hoor. Bij Ajax zitten toch elke week weer de meeste mensen!
toen het bij feyenoord 3-4 jaar geleden erg slecht ging zater er soms 25.000 mensen in het stadion!! Je kan het terug vinden op internet!! Wie heeft hier dan de nep-supporters. Bij Ajax gaat het ook niet evenmakkelijk en zitten toch altijd wel 48.000 man in het stadion, daar kan feyenoord niet aan tippen!!

1 maart 2010 om 22:09

Luuk, ik ben ook ajax-supporter maar er zitten wekelijks geen 48.000 mensen in
de Arena. Dat er in totaal voor zo'n wedstrijd 48.000 kaarten zijn verkocht inclusief
seizoenkaarten zal ongetwijfeld zo zijn.

1 maart 2010 om 22:43

je kan de prestatie van feyenoord toen niet vergelijken met ajax want die zaten(zitten) in een schuld en heb je nog een paar trainers gehad met te veel miskopen en het ging niet goed en bij ajax gaat het in dat opz icht toch echt wel ietsjes beter.
okey ze zijn nu al geloof ik 5 of 4 jaar geen kampioen geworden alleen het ging wel goed in de competie denk niet dat ze de laatste 5 jaar onder de 4-3de plek ge eindigd.

en iedere club heb een groot aantal supporters ook mijn eigen club twente bijna allemaal zullen wel op de 2de ring zitten gaan de seizoen na 1/2 slechte seizoen(en) weg en komen er weer en dan zie je de echte goeie supporters.

Dit valt natuurlijk absoluut niet serieus te nemen. Kom op man, er zijn nog niet eens 3,7 miljoen mensen in Nederland die zich voor voetbal interesseren... Lulkoek statistiek dus. Wanneer noem je iemand een supporter...
Andere leuke statistiek: vorig jaar nam Feyenoord meeste uitsupporters mee van alle Eredivisieclubs, kun je ook zien dat Feyenoord dus de meest fanatieke supporters heeft...

1 maart 2010 om 22:10

Tja het blijft een onderzoek, en ik begrijp dat de meeste niet Ajacieden dit graag afdoen met dat dit onzin is, maar cijfers zijn feiten! En bij het onderzoek gebruiken ze tenminste voor elke club dezelfde criteria van wat een supporter is itt tot hier op het forum. En Waar jij ook weer over begint, het fanatieke, dat valt niet te meten en is makkelijk roepen dus..

Maar ik snap het wel, het idee dat waar je ook bent in Nederland 1 op de 4 mensen gewoon voor Ajax is, bizar!

1 maart 2010 om 22:49

die 1 op de 4 geloof ik ook niet echt want wij zijn met zijn 5ven in huis 2 daarvan houden niet van voetbal 1 daarvan dat is een psv fan omdat hij na de champions leuage keek en psv deed mee en ik samen met mijn pa zijn dan echte tukkers dus ik kan het niet geloven.

1 maart 2010 om 22:16

Ten eerste vind ik het een beetje een vreemde conclusie dat, omdat je meer uitsupporters mee hebt je dus meer fanatieke supporters hebt. Daarnaast ben ik wel erg geïnteresseerd in je bron, want die hoor je erbij te vermelden als je een beroep doet op statistieken.

Verder zijn de supporters van Feyenoord wel fanatiek, maar naar mijn mening op de verkeerde manier. De Kuip ademt gewoon agressie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Grolsch Veste.

1 maart 2010 om 22:45

ajax hebt mischien de meeste supporters feyenoord de fanatiekste met uitwedstrijden en zow ma twente hebt de beste.
ma moet het ook nog wel zien als twente is een x 7de wordt of sow.

1 maart 2010 om 23:30

dan ben jij ook nog niet lang twente supporter toen ze in de middenmoot stonden werd er net zo fanatiek gesupporterd dan nu en andere jaren

2 maart 2010 om 08:40

ik ben al aardig lang supporter ma nu heb je ook nog die 2de ring erbij iedereen die beneden zit die blijven ook wel zitten en die boven vak-p maar ik ben bang voor de supporters in de vakken 309 tot 318 dat er dan een paar weggaan maar ja daar toe je toch niks an.

Christus wat een gezanik, teletekstsupporters blabla. Ik ben vanaf 1981 Ajax-supporter, de dag van m'n geboorte eigenlijk al. Bij veel mensen word dat van huis uit bepaald. Bij ons is heel het gezin voor Ajax, zodoende krijg je dat een beetje mee. Ik weet nog dat ik als klein jochie naar de Meer en het Olympisch Stadion ging. Supporter heeft een brede betekenis, Acoliet, Adept, Apostel, Beijveraar, Conformist, Disciple, Epigoon, Getrouwe, Medestander, Supporter, Volgeling, Voorstander, Voorvechter. Afgeleid van het woord support.

1 maart 2010 om 22:12

ja ma je hebt dr wel echte bijzitten ma je kunt mij ni wijs maken dat dr 500honderduizend echte tussen zitten

1 maart 2010 om 22:21

Ik heb beschreven wat er onder de defintie van supporter word gerekend, kun jij mij nou eens haarfijn uitleggen of er een echte of een nep-supporter bestaat. Als je de Nederlandse competitie op tv volgt en je nijgt naar Ajax ben je in principe al
een supporter. Maar aangezien eindjuhh je naam is en dus de club(s) en die stad lief hebt zul je er een beetje moeite mee hebben misschien ? Mij maakt het persoonlijk namelijk gen zak uit.

Fan is een ruim begrip. Je hebt fans die meeliften met het succes van een club. Zoals in 1995 gebeurde, zelfs bekende nederlanders bekenden vurig supporter van ajax te zijn. Een gemakkelijke manier van scoren. Ze lopen nu met twente de polonaise. Dat de amsterdammers zoveel aanhangers heeft kan ik wel begrijpen. Mensen lopen niet te koop, dat ze supporter van fc oss zijn. Daar scoor je niet mee. Bij mij in de buurt loopt een ajax-supporter rond die trouw een seizoenskaart heeft en om de week naar amsterdam reist. Om zijn clubje te zien spelen. Dat is een echte supporter voor mij. Kun je nog eens leuk mee jennen, dat ze nog steeds 6 punten achter staan.

@ nieuweling,

helemaal mee eens. Ik ben Ajacied, in mn hele leven 1 keer in de Arena geweest, maar ik kijk elke week elke minuut van Ajax. Volgens de meeste hier ben ik dus geen echte fan?

en overigens; Ik ben niet voor Ajax door historie of zoiets, naar mijn mening spelen ze gewoon het mooiste meest aanvallende voetbal van Nederland. Kijk ook vaak wedstrijden van Twente of PSV maar elke keer heb ik weer het gevoel dat de supporters van die clubs 90 minuten lang zitten te hopen dat het weer goed afloopt deze wedstrijd. Maar ik wacht wel, over een paar jaar zal iedereen weer lovend over Ajax zeggen dat ze zo mooi voetbal spelen en ook nog is resultaat boeken.

Ajax is never historie.

Ik denk dat door de vergrijzing er nog veel ajax-fans zijn. Als we over een aantal jaren de babyboomgroep van na 1945 zien uitsterven, zal de groep fans aanzienlijk uitdunnen!!!

Fans zijn fans en Ajax heeft dus veruit de meeste, niemand kan oordelen over wie wel of niet een 'goede' fan is, want iedereen stelt ook andere criteria. En bij elke club zitten er mensen 'neppe' fans zijn, niet alleen bij Ajax. Dit is ook echt niet iets waarvan de Ajacieden denken yesss we hebben de meeste fans, nee maar het toont wel gewoon aan dat we nog steeds de meeste fans hebben, en elk jaar nog groeiende, en dat dan met het jaren wegblijven van echt succes, dus ipv negatief te kijken door te stellen dat er veel 'neppe' tussen zitten kan je het beter positief bekijken en zien dat er dus veel echte club mensen zijn die fan zijn met of zonder succes!

En voor de Feyenoorders, waarvan vele dan roepen ja maar wij hebben trouwste supporters, hoe weet je dat? Dat is niet te meten, in verhouding zullen jullie ongeveer net zoveel 'trouwe' supporters hebben, aangezien Ajax er ook veel meer heeft, en bij Feyenoord zitten er ook nepperds tussen..

Misschien is Willemii wel de 1na laatste maar dan nog het zijn niet van die supporters/fans die 1x in het stadion zijn geweeest, Willemii supporters blijven voor hun club in goede en slechte tijden.

-013-

wat kan mij het schele of ajax meer dan 3 miljoen suporters heeft.kwa suporters scharen is ajax de grootste club .maar niet kwa prestatie,s heeft ajax de laatste 15 jaar bitter weinig gepresteert

1 maart 2010 om 22:13

Badmaster of blaatmaster ? Het gaat over de meeste fans in dit topic. Niet wie er al jaaaaren met oogstrelend voetbal de meeste prijzen heeft gewonnen. Pak iets
kalmerends vriend, relax.

Ik heb maar even snel zelf een onderzoek gedaan.
Mijn uitkomsten:
- Feyenoord heeft de meeste fans.
- Ajax heeft de meeste toeschouwers.
- PSV heeft het meeste bioscoop publiek.

Conclusie:
Zolang niet gedefinieerd is wat fans nou eigenlijk zijn is het moeilijk om het een representatief onderzoek te noemen, laat staan om er als lezer een goede conclusie uit te kunnen trekken.

1 maart 2010 om 22:09

wat ben je uit nek aan het kletsen,man je bent nog nooit in het stadion van psv geweest .elke week is sfeer vol ,hou die onzin voor jou

1 maart 2010 om 22:16

Je hebt mijn post duidelijk niet begrepen.
Bij mijn onderzoek ligt de nadruk inderdaad meer op sfeer, maar laat het begrip sfeer nou ook net iets subjectiefs zijn net zoals ik dat vind met het begrip fans zolang het niet duidelijk gedefinieerd wordt.

Om even offtopic te gaan:
Ben wel degelijk in het Philips stadion geweest al regelmatig zelfs (ook Europees).
Wat ik van de sfeer vind of vond is niet echt relevant voor dit topic dus hou ik ook maar voor me.

1 maart 2010 om 22:09

tjah kan psv vrij weinig aan doen dat dr 4 enorme philips bioscopen in het stadion hangen he

1 maart 2010 om 22:16

Gelukkig loopt 99 procent van de films goed af. In principe voorspelt Dhfc 070 dus nog vele kampioenschappen voor PSV haha

1 maart 2010 om 22:15

En twente heeft de echte supporters.

ON: Nuttelose discusie over wie nou de meeste fans heeft. Bij mij in de wijk wonen ook wel ajax-fans maar die zijn nog nooit in de arena geweest. Dus wat heb je aan fans die nooit in het stadion zijn geweest van hun eigen club?

1 maart 2010 om 22:18

Achja, jij gebruikt weer je eigen bevindingen, en dus je eigen criteria aan wat een supporter/fan of toeschouwer is.
Het blijft een onderzoek ja maar voordat ze het onderzoek doen stellen ze wel de criteria vast en die geld voor elke club, daarom hoe je het ook wend of keert, dit zijn de feiten!

Altijd dit gezeik. we weten allemaal waar de beste, trouwste en fanatiekste aanhang zit. Cker niet in 020. langleven de teletekstsupporters daar. Niet allemaal hoor maar een ontzettend groot deel van die 3,7 miljoen supporters weten niet wat het begrip supporten inhoud.

Als je wint heb je vrienden, dat zie je in Amsterdam, heerenveen, enschede waar dan ook. Ben wel benieuwd of al die "trouwe" supporters er nog zijn als ze 5 jaar Eerste divisie spelen.

1 maart 2010 om 22:09

zeker zitten er dan nog... die zaten er 10 / 15 / 20 jaar geleden ook al. snappie???

en hoeveel ervan zijn van die namaak supporters die alleen op de feestjes komen. of supp. die niet eens weten wat de namen van de selectie zijn, die zijn er idd genoeg. zo komen ze wel aan dat aantal.

maar dan nog is het te begrijpen dat ajax er het meest heeft

Zullen al die 3,7 miljoen net zo Trots zijn op hun club zoals ik dat ben? Waar ik ook ga, iedere wedstrijd in de Grolsch Veste, regelmatig uitwedstrijden, europese tripjes...
Dat met een 'select' groepje echte supporters, dat is voetbal. Dat zijn supporters. Dat zijn wij. Dat is FC Twente!

(zo zijn er nog wel een paar clubs hoor)

2 maart 2010 om 17:27

Hou toch op man, bij twente is er een kern van een man of 12.000 die er altijd zijn. De rest komt net als in de rest van de wereld op het succes af.

nja 3,7 miljoen supporters of niet, maak me daar ni zo druk om als je zoals ook afgelope week tege utrecht zag (tog mooie wedstrijd op papier) hoeveel lege stoeltjes ik weer in de arena zag tjah

Er zitten waarschijnlijk ook veel voetbal liefhebbers in het stadion van Ajax. Ajax is een leuke club om naar te kijken, wil altijd mooi voetbal laten zien maar soms lukt dat niet. Maar Ajax heeft absoluut niet allen maar de zogenaamde 'nep'-supporters.

nou 020 wees maar trots hoor, zoveel ''supporters'' maar niet eens elke wedstrijd een vol stadion.
trouwe ''supporters'', maar om die trouwe ''supporters'' staan jullie gelukkig bekend
zoo trouw dat als ze kampion worden opeens iedereen weer voor 020 is en opeens weer naar 020 kan komen! vertellen de ''supporters'' er ok bij hoevaak ze in het stadion zijn geweest?
indd dat word er niet bijgevraagd

Die zie je in elke stadion, er mogen geen supporters naast het uitvak zitten. Vanwege mogelijke rellen of provocaties.

Dit soort onderzoeken zegt mij weinig. Laten we eerlijk wezen, bij het overgrote deel van de mensen, ook hier op VZ, is clubvoorkeur gewoon een kwestie van doorgeven van vader op zoon. Op die manier is Ajax de grootste club en zal ook altijd de grootste club blijven. Dat is eigenlijk gewoon een self-fulfilling prophecy.
Daarnaast helpt ook mee dat Ajax uit de hoofdstad van het land komt en uit een van de meest dichtbevolkte gebieden van Nederland. Voordat mensen zeggen dat er heel veel mensen naar Ajax komen vanuit het hele land, ja, dat is allemaal waar, maar ik heb zelf jarenlang in Brabant, maar ook in Amsterdam en de omgeving van Amsterdam gewoond, en dan zie je echt wel duidelijk verschil. In en rond Amsterdam is vrijwel iedereen voor Ajax, terwijl het aantal supporters in de gebieden verder buiten Amsterdam veel minder in aantal is. Wel zie je vaak dat de supporters die van heel ver komen dan weer erg trouw zijn.

De grootste onzin die je mij kunt vertellen is dat Ajax veel supporters heeft vanwege het mooie voetbal. Supporter ben je niet vanwege het mooie voetbal, want dan zou elke club jaarlijks enorm van supportersbestand wisselen. Supporter ben je in goede en slechte tijden, of er nu goed of niet goed gevoetbald wordt. Als je van jongs af aan supporter bent (en dat zijn de meesten), dan heb je helemaal geen benul van wat mooi of goed voetbal is. Dat zogenaamd mooie voetbal vind ik eerder een argument om je clubvoorkeur te rechtvaardigen (vaak bij gebrek aan echte prijzen, want winnaars hoor je daar nooit over), dan dat het een reden is om supporter voor een club te worden.

1 maart 2010 om 22:20

Ieder kind komt toch aan een leeftijd dat het zelf zelfstandig genoeg is om een beslissing te maken. Niet alleen je vader heeft invloed, ook de club zelf! Je vrienden, zelfs je schoolmeester!
Naar mijn weten zijn mensen uit Amsterdam juist niet vaak bij Ajax, maar moet Ajax het hebben van de mensen buiten Amsterdam. Vooral Almere, Amersfoort, Ede, Apeldoorn etc etc. Eindhoven heeft wel het nadeel mee dat het in Brabant ligt en niet in de randstad ( ook omdat Noord-brabant meer clubs hebben dan regio Ajax ).

Wat jij in je 2e aliniea aangeeft is voor ieder anders, dat kan je niet invullen. Ik zeg niet dat ik voor het ''mooie'' voetbal ben gevallen, maar het heeft me wel doen houden van de club. Mooi voetbal, sierlijke voetballers zoals Bergkamp en Litmanen, maar ook een man als Finidi en babangida kon ik genieten! Als ik een successupporter zou zijn geweest, was ik in de laatste 10 jaar wel bij PSV gaan zitten. Verder beslissen cultuur, uitstraling, grootte, het goddelijke shirt, ex-spelers, trots en toch het goede voetbal mee met de liefde voor je club.
Mooi voetbal of niet, ik blijf balen van de sportieve prestaties, dat is iets wat ik niet ontken.

2 maart 2010 om 09:51

O Babangida die zag ik vroeger nog in de koel rondrennen gweldige voetballer

dat de top3 bovenaan stond wisten we wel, maar intressanter vond ik om te kijken welke ploeg als 4e stond.. Twente, AZ of toch Utrecht ofzo. Nou tis AZ geworden dat de laaste jaren een topploeg is en bovenin geweldig meedoet (top5), laaste jaren top 3.

ja ajax kan nog zoveel supporters hebben moet dat een compliment naar de club toe zijn ik vind van niet het is leuk hoor maar volgens mij kan je pas echt een compliment geven aan feyenoord die heeft dus niet de meeste maar heeft wel het trouwste publiek ook al presteren ze slecht toch zijn alle wedstrijden uitverkocht zowel thuis als uitduels dat kan je van alle anderen ploegen niet zeggen

gr. een spartaan

En dan hebben we het nog niet eens over het buitenland. Het is gewoon een feit dat Ajax de grootste club van Nederland is. Voor de Psv, az en feyenoord fans: De grootste betekent niet de mooiste

3,7 best veel jah
Vreemd dan toch weer zo n lege ring zondag

Mijn buurman is ook Ajax supporter ... hij vind ehhh dinges , oh ja Van Huntenaar hun beste speler

Dan weet je het wel he ?
dom onderzoek dit mensen roepen gewoon de bekendste naam , dat betekend dan wel weer dat Ajax de bekendste club is .. en terecht meeste prijzen gewonnen

ik snap heel het onderzoek en de daarop volgende discussie niet? Het is zoeken naar iets waar Ajax het beste/grootste in is.

Eerst was altijd het argument: wij zijn de beste, want (zie prijzen) maar aangezien ze dat de afgelopen 10 jaar niet meer met overtuiging kunnen zeggen, komt er iets anders voor in de plaats. Nu zijn het het aantal "fans" wat ineens bepaald wie de grootste/beste is.

Als het aantal "fans" de stelling niet meer onderbouwd, zal er wel een onderzoek komen naar het feit dat ze het mooiste tenue hebben of de leukste mascotte.

2 maart 2010 om 09:53

@whappo: Volgens mij komt dit onderzoek toch niet van Ajax af toch?

Dit lijkt mij een beetje onzin, ten eerste omdat ik in het westen woon (regio Haaglanden), en hier zeker vier Willem II supporters ken, lijkt me dus sterk dat ik er in het westen al vier ken en dat ze dan toch voorlaatste staan.
Dit is ook helemaal niet te controleren, het is slechts een steekproef, een oude spreuk over statistische gegevens luidt:
''je hebt leugens, vervloekte leugens en statistieken.''
Daar is dit denk ik een voorbeeld van, niet alle mensen in Nederland zijn ondervraagd dus is het niet te achterhalen.
Wel denk ik, als Feyenoorder, dat Ajax de grootste supportersschare heeft, gevolgd door mijn cluppie op zuid, gevolgd door Psv.
Verder heb ik geen idee, ik denk dat ADO Den Haag ook redelijk hoog zal staan, AZ zal de afgelopen jaren flink gestegen zijn.

2 maart 2010 om 17:09

beter krijg jij een groend randje

Het onderzoek zal ongetwijfeld niet ver van de werkelijkheid af liggen, maar toch is het niet helemaal reeel

Psv, feyenoord en ajax hebben gewoon veel fans door de prestaties, maar ook veel fans die er uberhaubt nog nooit een wedstrijd van hebben gezien.
Ik heb een vriend die zichzelf ajaxsupporter noemt en hij is nog nooit bij een wedstrijd van ajax geweest.
Bij de wat kleinere clubs is dit niet het geval.

Gefeliciteerd Ajax fans... toch nog wat gewonnen

Serieus, lekker belangrijk dit. Next!

1 maart 2010 om 22:19

Haha, deze mag een groen randje!

Ach, hier zijn al die voetbalverstandsloze/teletekstfans mensen ook in meegerekend, want die kijken alleen maar naar het aantal prijzen wat een club heeft gepakt. Die meeste weten misschien alleen nog wat van 1995, maar dan houd het er al bij veel mee op. Er zit natuurlijk ook een verschil in fans en supporters.

Het is duidelijk dat Ajax de meeste fans heeft, maar moet Ajax hier zo blij mee zijn?
Zoals de titel aangeeft heeft Ajax de meeste 'fans' maar er is een aanzienlijk verschil tussen fans en supporters.
Regelmatig komt er een zogenaamde 'echte supporter' van Ajax voorbij die zegt dat wanneer het voetbal niet mooi is, diegene niet meer komt kijken. Dit is zeer herkenbaar voor de gemiddelde Ajax fan die fan is geworden in de vorige eeuw vanwege het mooie voetbal.
Wanneer je in het gemiddelde studentenhuis kijkt zie je bij de meeste koorknaapjes wel een ajax poster of vlaggetje hangen. Hetzelfde soort dat ook zo graag bij het Nederlands elftal de clown uit komt hangen.
Heeft Ajax echt een fanatieke achterban? Nee.. sterker nog, het heeft een zeer kleine fanatieke achterban. De F-side is op leven na dood en vak410 leeft over het algemeen van tieners die het wel leuk vinden om lekker uit hun dak te gaan.
In tegenstelling tot Feyenoord, Den Haag en dergelijke clubs zitten hier echte fanatiekelingen die van hun club houden en het niks interesseert of ze nu goed voetballen of niet.
En natuurlijk heeft Ajax deze supporters ook maar wel degelijk in mindere mate. Ook duidelijk te zien aan het fanatisme waarmee deze mensen zo'n wedstrijd beleven.
Echte supporters van willekeurige clubs (veelal volksclubjes) weten dit en is er daarom weinig tot geen respect voor de gemiddelde Ajax supporter.
Ook veel 'echte' ajax supporters weten dit en irriteren zich hier mateloos aan en zijn daarom ook echt niet trots op zo'n bericht, want hun weten donders goed hoe het zit.
Een club kies je niet voor het voetbal maar omdat je club je trots is vanwege o.a. de ligging van de club.
In dat opzicht is daarom Feyenoord nog steeds de grootste club met de meeste 'supporters'.

Haha wat een clown lopen er rond hier. Maarja..

Doet me goed om te horen dat Ajax de meeste supporters heeft. Was er van overtuigd, maar de feiten die nu op tafel liggen zijn mooi.

Het is mooi om te zien dat ajax nog steeds de groeit terwijl we al 6 jaar lang niks winnen! PSV wordt 4x achter elkaar kampioen en bij hun daalt de aanhang!! geweldig! komt vast door dat anti - voetbal dat daar gespeeld wordt haha.

En dat mensen zeggen dat ajax nep supporters heeft is lachwekkend. Weetje wat nep supporters zijn?! Mensen die nu opeens voor FC Twente worden! Jaja.. Opeens is deze club de grootst groeiende club qua supporter aantallen! Weetje hoe dat komt? Ze presteren. Nu ze presteren krijgen ze opeens supporters haha dat zijn dus idd nepsupporters. Als het weer slecht gaat met de club komen deze mensen niet meer naar het stadion en interreseert het ze geen flikker meer wat er met de club gebeurd. Dat vind ik nepsupporters!

Mensen die met vrienden niet in het stadion zitten, maar thuis voor de buis. Dat zijn wel gewoon supporters! Dat mensen zeggen dat je pas supporters bent als je in het stadion komt is klinklare onzin. Iedereen support hun club op hun eigen manier en als ze dat zo doen is dat gewoon prachtig.

Ajax presteert al jaren lang niks meer, maar we zijn gewoon nog steeds de grootste club van NL! Mensen blijven naar het stadion komen (op enkele seizoenskaarthouders na wat jammer is natuurlijk) en hun club steunen. Wij zijn supporters!

1 maart 2010 om 22:24

Denk je nou echt dat als je kampioen wordt dat dan de supportersaantallen dalen? Laat me niet lachen!

1 maart 2010 om 22:35

Ajax leeft al jaren van de nakomelingen van diezelfde fans die nu voor Twente hebben gekozen.
En ajax presteert slecht? Noem je een keer geen kampioen worden slecht presteren?
Wanneer je in het rechter rijtje terecht komt, dan presteer je slecht en dan vraag ik het me sterk af of Peter r de Vries en die andere echte ajax supporters nog komen kijken!
Waar zijn overigens die echte ajax supporters die door de weeks een amstel cup wedstrijd bezoeken? Een echte supporter staat er altijd en overal.
Ik sta regelmatig in het verre Veendam of het kille en koude Velzen en vele met mij en een leuke wedstrijd, ho maar! Maarja het voelt als een plicht en dat onderscheidt zich van een echte met een neppe supporter.

offtopic-maar ik vind dat supportervereningen echt actie moeten ondernemen

Ik heb zojuist de beelden gezien , kijk op de eerder genoemde site en klik op de link 'schandalig optreden Me..'

Mensen het is te gek voor woorden op filmpje 1 kan je duidelijk zien dat de supporters stil zijn en als een paar joden leuzen schreeuwen worden ze binnen 1 min door overige supporters stil gemaand.dan begint de ME hun langzaam ophoog te duwen.ze vergeten alleen dat de supporters geen kant op kunne,want er staaan 600 man in een tunneltje!!! dus beginnen ze mensen te slaan en nog meer op elkaar te duwen (kan zelfs tot stikken leiden he!!) terwijl ze echt nergens heen kunnen dan word een kind kapot geslagen , 9 jaar he!!!

Op filmje 2 kan iedereen duidelijk zien dat de hekken die toegang geven tot de arena uitvak,dicht zijn!! en goed bewaakt worden,dus net als ze uit de trein zijn is alles dicht,het is dus nooit opengeweest en laat dus duidelijk zien dat ze nooit naar binnen mochten waardoor het lijkt waar te zijn dat ze met lulsmoesjes terug zijn gestuurd,want de hekken zijn nooit opengeweest.

Filmpje 3 laat dus dat jongetje van 9 jaar zien,die zwaargewond ligt,iedereen hoor je schreeuwen dat de ME moet helpen maar niemand reageert,mensen ik weet niet wat er met dat jongentje afgelopen is (ziekenhuis) maar dit doe je niet en hoort niet!!!

Het bewijs is puur met een mobiele telefoon gefilmd en iedereen kan horen dat het stil was en niet kwetsend op een minuutje na (werd gelijk stil geroepen door overige supp.) was.

Schandalig HET WAS Allang EEN Feit DAT ZE Terug Moesten ZE UIT Utrecht Waren, Zodat DE Burgermeersters EEN Reden Hebben OM DE Komende Jaren Geen Uitsupporters Heen EN Weer TE Laten Gaan!!!

en mensen , zo een situatie onstond ook bij de laatste wedstrijd feyenoord-ajax met uit-supporters,ze werden geprovoceerd zodat er reden onstond zodat aboutaleb en cohen niet meer feyenoord,ajax supporters hoeven te nemen in uitduels (maar dit was nog wel enigzins begrijpelijk,het besluit met voorgaande jaren..)

ik zit niet in een supporters vereninging maar mensen die dat wel zijn,ik stel voor dat jullie vereningen met alle andere supporters en een statement maken,want geloof mij ado,en andere wedstrijd gaat ook weg dit jaar.

de filmpjes zijn het bewijs en het is niets voor niets dat voorgaande rechtszaken met dergelijke incidenten de supporters uiteindelijk het gelijk kregen he!!!

IK ZEG Klaag AAN DE Beelden Zeggen Genoeg EN Supporters Verenig U

PS: mischien moet voetbalzone ook een artikel hieraan wijden wat de beelden zeggen alles

http://www.afca.nl/index_3.htm?x=389eny=528

Haha voor de haters, waar je ook bent, bijna 1 op de 4 mensen is gewoon voor Ajax! Deal with it!

1 maart 2010 om 23:04

ik zal er aan denken in mei op het stratumseind

2 maart 2010 om 09:57

ik denk dat je dan beter naar Tukkertown kunt gaan en die gun ik het trouwens ook veel meer

Zo de propagandamachine is weer lekker bezig zondag bij jack en nu bij VI en zo gaat het al jaren zo
PSV word al jaren kampioen en daar hoor je niemand over nee hilversum ligt dichter bij amsterdam.
En dan dat onderzoek dat deze club meer supporters heeft dan Psv,feyenoord en AZ gaat nergens om en dan nog wel 3,7 miljoen
zelfs met het dak dicht zit het niet vol in de arena
de grootte van deze club word zwaar overdreven is alleen maar stemmingmakerij

maar psv is de beste met resultaten laatste decennia en dat telt in met deze euro tijden
en niet de fans want niet van iedereen verdien je aan .

3,7 miljoen supporters, haha Nederland heeft denk ik niet eens 4 miljoen voetbal-fans.

Komt ook mede door de opstelling van de pers en vooral de nos, die zijn zo pro Ajax dat als je naar studio sport zit te kijken en je geen voor keur hebt je al gauw de a"damse kant kiest. En daarom komt het ook dat de rest van nederland niet zo weg loopt met Ajax, je bent voor of tegen

1 maart 2010 om 22:49

ik ben tege dus zit ik bij de meerderheid van nederland

ahahahah alleen door die achterlijke aankopen presteren ze niet als de grootese club van nederland dat is duidelijk

Sorry hoor, maar wie zijn wij om te zeggen wat een 'echte' supporter is en wat niet?

Volgens velen van jullie is een echte supporter iemand die wekelijks wedstrijden bezoekt van zijn team, nou dat is het volgens mij nou echt niet.

Ik ben een ajacied en ga elke maand 1x naar ajax omdat we hier thuis maar 2 seizoenskaarten hebben, maar ik heb een vriend die mischien wel meer ajacied is dan mij en maar 2x in zijn hele leven naar Ajax is geweest. Hij heeft gewoon niet het geld om naar het stadion te gaan en kan het geld dat wij hier thuis aan Eredivisie Live uitgeven gebruiken voor andere dingen.

Hij zelf baalt hier als een stekker van en zou erg graag vaker naar wedstrijden willen gaan en eredivisie live willen aanschaffen. Maar omdat hij het het niet kan betekend niet dat hij niet een supporter is. Hij kijkt samenvattingen en teletekst, nou en? Veel mensen doen dat.

Voordat ik geld genoeg had voor een seizoenskaart (die overigens erg duur zijn) keek ik ook alleen maar Teletekst en samenvattingen, maar ik zat enorm gespannen achter de tv naar teletekst te kijken en schreeuwden het alsnog uit als Ajax scoorde.

Voor mij geld: Gun je je club succes en blijf je de club trouw, dan ben je een supporter. Het maakt niet uit of je nou wel of niet naar wedstrijden gaat je bent gewoon een supporter als je je club het beste gunt en als de desbetreffende club jouw een warm gevoel geeft. Ajax, Feyenoord, RKC of Omniworld ze zullen allemaal hun eigen fans hebben die evenveel om hun club geven ook al komen ze niet allemaal naar wedstrijden toe.

Je kunt maar ergens in uitblinken he, financieel gaat het niet al te best en sportief valt het naar mijn mening ook nogal mee als je de begroting afzet tegen de resultaten.
Laat ajax dan maar lekker de meeste fans hebben, daar zal niemand in Eindhoven, Rotterdam of Enschede van wakker liggen denk ik.

kunnen ze ook even kijken hoeveel anti-ajacieden er zijn? ow wacht even:
17000000-3.700.000 = 13.300.000

1 maart 2010 om 22:34

prachtige reactie haha.

weetje waarom iedereen haat heeft aan ajax! omdat ajax beter is!

Feyenoord heeft meer haat aan ajax dan andersom. weetje waarom? omdat ajax de laatste tijd vele malen beter is dan feyenoord!

Ajax owned

1 maart 2010 om 22:40

Als ajax beter is snap ik niet goed waarom ze dat niet uitdrukken in prijzen.
Het is namelijk alweer een tijdje geleden volgens mij.

1 maart 2010 om 22:41

Erg kinderachtige reactie van jouw. Ik ben ook voor Ajax maar we zijn op het moment niet beter dan Twente en PSV simpel gezegd omdat ze 2de en 1ste zijn.

En ik heb sowieso geen haat jegens een andere club, slechts rivaliteit. Haat is nergens voor nodig, Feyenoord heeft jouw nooit iets aangedaan. En Ajax heeft Feyenoord nooit wat aangedaan.

2 maart 2010 om 13:14

weet je waarom zoveel mensen een hekel hebben aan ajax om dat soort mensjes zoals jouw met die arrogantie van jullie als dat in de gouden jaren minder was dan was er niks aan de hand dat is de grootste reden waarom zoveel mensen aan jullie hebben.

Heel leuk hoor dat sommige dit verhaal nog uit alle macht proberen te ontrkachten maar waar Baseren deze mensen dat op?? Er is hier een groot marktonderzoekbureua mee bezig geweest in opdracht van ook andere clubs en er zijn gewoon een paar mensen die zeggen ja dat vind ik niet???
Dan hoor ik ook nog iemand zeggen van ja ik zie die 3,7 miljoen nooit in het stadion ?? vind je het gek ! en al die mensen ook nog is afschilderd als teletekst supporters. Laten we ervan uitgaan dat feyenoord iets rond de 1,5 miljoen supporters hebt dan zal volgens deze persoon ook het grootste deel uit teleteksuporters bestaan wantja ik heb ook nog nooit 1,5 miljoen mensen in de kuip gezien. En dan nog dat natte vingerwerk over echte fans? ja waneer ben je dat dan. Dat valt alleen te toetsen aan het aantal seizoenkaarten die je verkoopt en ook daarop loopt ajax voor. Ik baseer me op de feiten en daaruit komt elk jaar ajax uit grootse uit bij verschilende onderzoeken en met veel afstand op de nummer 2 dan ben ik niet meer zo naief om te denken dat ajax niet de meeste fans zal hebben. Ik woon zelf in de buurt van amersfoort en waar je ook bent (buiten rotterdam) kan iedereen toch wel zien dat de meeste voor ajax zijn? En daarvoor hoef je niet met 10 tatoos rond te lopen om een echte fan te zijn.

weet je wat ik grappig vind is dat de meeste anti-ajacieden hier zeggen ja maar financieel gaat het niet goed, bla bla bla. je moet begrijpen dat wij al jaren geen CL meer spelen en het ook niet denderent doen in de EL (voormalig UC) en toch ongeveer hetzelfde te ''spenderen'' als psv hebben die het al jaren vrij degelijk doet/deed in Europa en daar hoor je dan niemand over dat zij of heel onhandig met hel geld omgaan of dat ajax toch ergens een goed verkoop beleid voert en veel inkomsten heeft van sponsoren en Fan's die seizoenskaarten kopen etc.

1 maart 2010 om 22:44

Weet je wat ik grappig vind, dat er mensen zijn die niet stilstaan bij het feit dat Psv een eigen stadion heeft wat gigantisch veel geld kost aan aflossing en onderhoud.
Psv heeft ook geen ene eurocent aan steun gekregen van de gemeente en dat is bij ajax ook wel anders, zie VI onderzoek van vorige week.

Dit zegt niets over de prestaties van de clubs, maar over het aantal fans dat de clubs hebben. Het Nederlandse publiek loopt dus niet allemaal blind achter de winners aan, maar heeft andere prioriteiten om hun club te kiezen. Als ik kijk naar het voetbal dat gespeeld wordt, snap ik wel dat Ajax de grootste supporterschare heeft. In de wedstrijden die zij spelen gebeurt altijd wat (of het nou winst of verlies is). Wedstrijden van PSV zijn vaak te saai om de volle 90 minuten uit te zitten voor de neutrale voetballiefhebber. Feyenoord heeft de afgelopen jaren gewoon ondermaats voetbal laten zien en heeft weinig aansprekende namen gehad. Datzelfde geldt vor Twente, alhoewel het voetbal wel beter is. AZ is teveel een eendagsvlieg gebleken met alle perikelen eromheen. Bij Ajax is daarentegen altijd wat aan de hand, mede omdat ze altijd voor veel doelpunten willen spelen, dus op de aanval en omdat toch bij veel ploegen er maar één wedstrijd telt: de thuiswedstrijd tegen Ajax. Veel strijd dus en vaak ook veel sensatie. Dus eigenlijk is het wel logisch dat er veel fans zijn voor Ajax, maar dat het verschil zo groot zou zijn had ik niet verwacht.

Ajax is de grootste club van Nederland dit zeg ik als groot Feyenoord-fan. Maar meer supporters en fans dan alle 3 die clubs bij elkaar wil ik niet zeggen hoor, maar ik blijf Feyenoord natuurlijk de mooiste club vinden. Maar kom laten we ze eens tellen? Mensen moeten niet vergeten dit is gewoon in een praatprogramma gezegd. Weet iemand toevallig wie dit heeft gezegd? Zou me niet verbazen als het Hans Kraay Junior was.

1 maart 2010 om 22:44

Het kwam uit een onderzoek door één van die verslaggevers van VI. Maar dat Ajax het grootst is dan Feyenoord en dan PSV hoef je geen geleerde te zijn om dat te zien. Logisch als je onder andere naar de prijzen en de grootte van de steden kijkt. Maar ach wat doet het er verder toe.

1 maart 2010 om 22:57

Eh, Rotterdam en omstreken heeft volgens mij meer inwoners dan welke stad ook in Nederland (zo'n 1,5 miljoen).

1 maart 2010 om 23:14

Je zegt het zelf al, Rotterdam en omstreken. Als je gaat kijken naar Amsterdam en omstreken, moet je ook Zaandam, Amstelveen en zo meerekenen en dan begin je weer een nutteloze discussie namelijk wat versta je onder "en omstreken". Rotterdam is een stad en Amsterdam is een stad en dat kun je met elkaar vergelijken.

2 maart 2010 om 13:17

maar wat het verschil is met amsterdam en rotterdam dat rotterdam 3 clubs hebben en amsterdam 1tje.

Ik snap al die loze opmerkingen van teletekst supporters niet en het feit dat ze de laatste jaren geen prijzen hebben gewonnen.

Je bent toch de grootste club als je verreweg de meeste prijzen van alle eredivisie clubs hebt gepakt?
Je bent toch de grootste club als je verreweg de meeste supporters hebt? En ja, een supporter is ook een teletekst supporter.

De kern ("echte” supporters is procentueel maar heel klein is. Van welke club dan ook. Dus frustrerend voor sommige mensen of niet, ik denk dat wel met zijn alle gewoon reeël moeten zijn en zeggen dat Ajax toch echt de grootste club van Nederland is.

Haha het klopt wel, als je 10 willekeurige kleuters op straat vraagt voor welke club ze zijn is het 8 van de 10 keer Ajax.

Het gaat erom wat voor fans? Ga je naar wedstrijden toen? Kijk je altijd op Eredivisie live? of kijk je 3 dagen later in de krant of op teletekst?

Eigenlijk vind ik dat voetbalzone hier gewoon de mogelijkheid op reacties uit moet zetten. Aan de ene kant moet alles gewoon bespreekbaar zijn en moet iedereen zijn mening kunnen geven. Voetbalzone is er ook om met elkaar in discussie te gaan.

Maar iedereen weet van te voren al zodra deze titel verschijnt dat er een nutteloze discussie ontstaat waar alleen maar frustratie geuit wordt. Wat doet het er toe dat Ajax misschien de meeste supporters of fans of wat dan ook heeft. Koop je er iets voor als Ajax fan? Wordt Ajax er kampioen door?

We hebben weinig cijfers op de bezoekersaantallen na en zelfs die cijfers zeggen nog niet heel veel. Ik ben wel erg benieuwd waar de conclusies in de VI op gebaseerd zijn. Zolang die er nog niet zijn heeft het geen enkele zin om er uitlatingen over te doen. En zelfs dan zullen er ook wel weer een hoop tegens op te bedenken zijn.

Bijna 4 miljoen slaat echt nergens op. Dat is bijna 1 op 4 als je heel NL als voetballiefhebber beschouwd. Dat kan nooit met vrouwen en kleine kinderen, dus dat betekend dat 1 op de 3 voetballiefhebbers een supporter is van 020.

Erg onrealistisch dit onderzoek...

1 maart 2010 om 22:57

en daarvan is de helft vrouwelijk of beneden de 12 dus......

Ik zou wel eens willen weten waar dit onderzoek gehouden, onder hoeveel inwoners, wanneer etc...hoe komen ze nu precies aan de getallen(met welke berekening). Als dit onderzoek in de provincie Noord Holland is gehouden is het normaal dat ajax zoveel supp meer heeft dan Feyenoord, PSV en Az...kortom hoe representatief is het onderzoek?

Geloof verder wel dat Ajax de meeste fans heeft maar wil toch weten hoe ze aan de getallen komen.
Ik vind 3,7 miljoen uitzonderlijk veel aangezien Feyenoord ook bekend staat om haar grote achterban...

Wat een heerlijk bericht........al is het alleen maar om die jaloerse en kortzichtige reacties hier te lezen van het gehalte kleuter, er is tenslotte verder toch niets op de tv.

uit dit onderzoek blijkt dus dat 1 op de 4 nederlanders eigelijk 1 op 2 de aangezien de helft van nederland geen voetbal volgt en het ze geen bal interesseerd dus voor ajax staat, maf onderzoek en denk dat vi haarzelf beetje belachelijk maakt tenzij er exact 3,7mjn Vi's worden verkocht
en vind trouwens heel dit onderzoek vrij irritant, krijg je alleen maar meer haat en nijt naar elkaar en nutteloze discussies waar ik me ook automatisch in aansluit

Iedereen kan toch op tv zien dat de arene nooit uitverkocht is? De geel blauwe stoeltjes schijnen er altijd vrolijk doorheen. Op basis van verkochte seizoenskaarten zal het duel wel officieel uitverkocht zijn maar die 'supporters' zitten er bijna nooit allemaal (topwedstrijden uitgezonderd natuurlijk). Ik bedoel maar als je dan 3,7 miljoen suppoters hebt kun je dan geen wedstrijden als vvv, willem2, rkc etc thuis in een stadion met 50.000 'aanwezige' supporters spelen?

Je koopt er alleen zo weinig kampioenschappen mee..

Tuurlijk hebben ze meeste fans er zijn hier in Nederland veel Joden.
Feyenoord heeft niet zoveel supporter maar wel de gekste .

S.c.f

1 maart 2010 om 22:52

Er wonen afgerond 14 miljoen Joden op deze wereld waarvan er afgerond 30.000 in Nederland wonen. Zelfs al zijn ze allemaal voor Ajax, ze vullen het stadion niet.

1 maart 2010 om 23:17

Dat klopt toch ook, het stadion zit ook nooit vol :D.

Ach ja ...

Een echte fan/supporter of hoe je het wil noemen blijft zijn cluppie steunen in moeilijke tijden, en niet wanneer het alleen maar voor de wind gaat.
En zelfs al zou ajax idd laatste staan, dan nog zullen ze de meeste ”echte” supporters hebben ...
Want club-liefde zit in je hart ... en hangt niet af van het resultaat !

Gegroet een psv supporter

Ik zou er juist niet trots op zijn dat je club de meeste fans heeft en de meest gepakte prijzen heeft in het Nederlands voetbal. Dat duidt op dikke gloryhunters die hun vriendjes achterna lopen en voor de beste ploeg willen zijn. Veel kleine kinderen zeggen als ze 5 worden Ajax. Bij elke club heb je gloryhunters en meelopers, maar bij Ajax het meest. Dan bedoel ik niet de echte supporters die er elke week zitten.

1 maart 2010 om 22:53

Tsja... Ben ik geen echte supporter omdat ik elke zondag op de bank lig Eredivisie Live te kijken, simpelweg omdat ik 's ochtends moet voetballen, en 's middags moet werken?

1 maart 2010 om 22:58

Dat zeg ik niet, maar je kan heus wel een keertje overslaan hoor, dat zijn de echten.

Verder wil ik helemaal niet Ajacieden negatief beschaduwen, want het is in andere competities ook zo dat de clubs met de meeste prijzen de meeste supporters en meelopers heeft.of neem bijv. Arsenal. Ze pakten een paar prijzen en meteen hebben ze hier op voetbalzone bijv. veel gloryhunters bijgekregen.

Ik vind dat echte supporters echt weleens naar het stadion moeten komen ipv niet te kijken of voor de tv hangen.

Ik geloof toch dat Feyenoord landelijk gezien al van oudsher de meeste aanhangers hebben.
Het is toch algemeen bekend dat men Ajax fan is zolang het goed gaat.

1 maart 2010 om 22:54

En Ajax doet het ook algemeen gezien de laatste 5 jaar erg goed.

1 maart 2010 om 23:01

niet bescheiden zijn :zeg maar rustig 10 jaar.maar ja " ze" hebben weer bereikt wat ze willen :een hoop gezever hier om niks want wat moet ik nou met zo n onderzoek???.ik hoop niet dat de belastingbetaler dit betaalt heeft .Of zou de vi weer duurder worden??

1 maart 2010 om 22:54

Daarom zit dit seizoen het stadion elke wedstrijd vol... En voorgaande seizoenen. Bij Feyenoord gaan ze lekker naar de wedstrijd om te rellen, om de volgende dag de training te verstoren als het minder gaat.

1 maart 2010 om 23:34

Gingen Ajacieden het trainingsveld niet oplopen toen V Basten trainer was vorig seizoen na een reeks mindere wedstrijden? Gingen vorig seizoen ''fans'' de spelersbus tegen houden en V Basten en co met een camera erbij ff lekker uitschelden?

Feyenoord fans hebben er vrede mee dat de doelstelling de top 5 is. Ajacieden gaan na een paar wedstrijden waarin punten werden verspeeld direct zulke dingen doen. Dus Hadouken, als het bij je eigen club ook gebeurd, zal ik de volgende x niet zo denigrerend doen!

1 maart 2010 om 23:43

Ja Feyenoordfans zijn inderdaad een stuk beter. Vraag maar aan Jorien.

2 maart 2010 om 10:18

@thomaslegend:

Wat was de doelstelling van Ajax vorig jaar ? toch zeker geen top5.

daarbij komen dan nog eens de wedstrijden zoals 4-1 Vitesse 4-0 Sparta en dan kan ik het wel begrijpen dat de supporters verhaal komen halen.
(zal wel nog wat dramatische wedstrijden van vorig jaar vergeten zijn maar die wil ik me ook helemaal niet meer herinneren)

Leuk onderzoek, maar dit is toch logisch? Ajax heeft gewoon de meeste prijzen en uitstraling, daar is niks mis mee en dit gegeven zal ook nooit veranderen denk ik. Amsterdam heeft wat, 800.000 inwoners? Zelfs al zou Ajax nooit meer kampioen worden, Ajax zal altijd populair, zo niet de populairste blijven.

dan zijn er wel heel veel teletekst supporters bij ajax! want feyenoord heeft nog altijd de meeste uitsupporters en de kuip zit ook elke wedstrijd nagenoeg vol!

Dit is alleen een bevestiging van wat iedereen al wist.

De reacties hier fantastisch! Al die opmerkingen, prachtig de jaloezie druipt ervan af.

1 maart 2010 om 23:07

Ja klopt, snap niet dat er nu zoveel dicussie over is..

1 maart 2010 om 23:22

afca-remco

Jouw reactie zou je echt onder bijna elke reactie hier kunnen plaatsen. Ik geniet er ook van, niets nieuws dit. Aan de reacties op VZ was dit ook allang duidelijk...

Dat is logisch. Ajax is de club uit de hoofdstad en is ook de meest succesvolle Nederlandse club. Je hebt echter een verschil tussen fan en supporter. Dan is het verschil een stuk kleiner en ik vraag me ook af of Ajax dan nog steeds de meeste heeft.

Om te reageren op lieden die mensen die niet in het stadion komen geen echte supporters vinden, ikzelf bijvoorbeeld heb helaas nou eenmaal niet de mogelijkheid om elke week in het stadion te zitten, maar sinds het mogelijk was heb ik via de tv zo'n beetje alle wedstrijden van Ajax live gevolgd. Valt dat dan onder 'fan' of niet? De grens is nou eenmaal lastig te stellen.

Om heel eerlijk te zijn deze uitslag was wel te verwachten. Maar boeit me echt heel weinig.

Ach verbaasd me niks, Maar goed Ik ben Ajacied voor altijd zelfs als ze degraderen naar de jupilerleague.. en dat sommige mensen andere supporters teletekst supporters noemen, moeten in mijn ogen eens hun mond spoelen. Ik kan niet iedere zondag, omdat ik vaak werk in het weekend maar maakt dat mij minder supporter dan iemand die wel in het stadion zit? Nee dat dacht ik niet!

Maar ajax is toch helemaal geen club meer dacht dat ze in 98 een beursgenoteerd bedrijf waren geworden

Ik snap eerlijk gezegd niet waar iedereen zich nu zo druk om maakt. Ik ben al vanaf kleins af aan Ajax-supporter en daarnaast ook nog eens Sparta-fan. Supporter ben ik niet op basis van prestaties, maar omdat Ajax in mijn hart zit, soms tegen wil en dank. En daarbij maakt het mij niet uit of er 500, 50.000 of 5.000.000 fans het met me eens zijn.

Ik bezoek bijna iedere wedstrijd van Ajax, nou en. Maakt mij dat dan een grotere of betere supporter dan al die anderen die dat niet doen. Nee, want een club supporten doe je op je eigen manier en de mate van support, op basis van gevoel voor je club, is niet meetbaar.

Lekker interessant dat Ajax meer supporters of fans heeft dan al die andere clubs, zolang ik maar weet welke club ik steun. Ik heb vaak wel het idee dat er een groot aantal aanhangers zijn van bepaalde clubs die een grotere haat hebben ten aanzien van Ajax dan dat ze liefde hebben voor hun eigen club. Is dat dan een supporter of een fan van die club?

1 maart 2010 om 23:59

Gewoon helemaal mee eens. Ik ben op dit moment student, heb het niet heel erg breed qua financien. Volgend seizoen gelukkig iets beter, en zal dan waarschijnlijk wel in staat zijn om een seizoenskaart aan te schaffen.
Nu kan dat helaas niet, maar ben ik dan geen fan.....?>??? geen supporter....???

Jawel, als Ajax zondag verliest, dan heb ik maandag gewoon een kater, voel ik me niet happy.
Het wel of niet gaan naar het stadion, om de wedstrijden te bekijken, zegt niets, helemaal niets over of je fan bent van een club.

De trouwste supporter, kan een man van 105 jaar oud zijn, die niet meer in staat is om naar de Arena te komen, maar wel elk jaar 1 miljoen overmaakt aan Ajax. Bij wijze van spreken.

Maar een van Marwijk zit wel in het stadion, bij Ajax, psv twente etc etc... is hij dan wel een fan....?

dus mensen, als je niet voor Ajax bent, het is je goeed recht, maar ga alsjeblieft niet haten, en domme dingen zeggen als teletekst supporters....

Ik ben blij dat ik ajax fan ben. het gaat mischien niet super de laatste jaren. maar ik heb ze 2x kampioen zie worde en 2x de beker zien winnen en geweldig zien spelen in champions league in 2002-2003 en het is gewoon de grootste en mooiste club van nederland,

Ik denk dat men verkeerd gelezen heeft, het gaat hier namelijk om 3.7 mln Teletekst-supporters en wat dat betreft is Ajax zeker de Grootste van Nederland ;-)

Weet je wat altijd zo grappig is..........
Ajax blijft het telkens over de successen van vroeger hebben.

Wakker worden het is 2010.
Jullie zijn in deze eeuw slechts 2 keer kampioen geworden.

En dit jaar gaan jullie het weer niet redden.
Dus blijf maar dromen over 1995 en probeer die "veel te grote broek maar op te houden", gaan we in Eindhoven door met het binnenhalen van kampioenschappen

1 maart 2010 om 23:57

Ik denk dat PSV over 10 jaar ook nog wel zal praten over die periode dat ze 4 jaar achter elkaar kampioen zijn geworden

2 maart 2010 om 00:03

kom over ong, 7 jaar prate dan. als psv doorgaat met binnehalen kampioenschappen zoals jij zegt worde ze dan voor 29e x kampioen
zeg dan dat psv mischien beter groter wat dan ook is dan ajax

2 maart 2010 om 00:05

Absoluut mee eens, het altijd maar naar vroeger verwijzen hebben wij hier in het heden niets aan.

On: Ik ben altijd benieuwd hoe ze dit onderzoeken. ze zijn bij mij niet langsgekomen om te vragen voor welke club ik ben. Als iemand hier het antwoord op weet kan die dan het antwoord hierop geven?

2 maart 2010 om 10:25

FC Eindhoven?

Die hebben nu namelijk een periodetitel :D

toem julie kampioen werde was het 2008 ook verleden dus ga niet praten dan

en waarom zegt iedereen verlede tijd telt niet dat hoort toch bij de club dat is toch onderdeel van een club

Maar niet meer punten dan P S V en daar gaat het spelletje om !!!!!!!!!!

Ik zie in de meeste posts hier staan (of mensen die zich daarbij aansluiten) dat je een echte supporter bent als een club aan je verdient (wedstrijd bijbewonen in de tribune of via Eredivisie Live). Waarom?

Ik was een jaar of 6/7 toen ajax de CL won, sindsdien ajax fan terwijl het niet bij mij om de hoek is (achterhoek). Ik bezoek op jaarbasis 4 a 5 wedstrijden, vaak europees omdat het dan in de vrije verkoop gaat. Verder kijk ik alle wedstrijden op eredivisie live. Al degradeerd ajax, ik blijf altijd een trouwe fan!

Ik zeg:

Dit is mijn club, mijn ideaal!
Dit is de mooiste club van allemaal!
Hier ligt mijn hart mijn vreugd en verdriet!
Het kan dooien, het kan vriezen we kunnen winnen of verliezen!
Maar een betere club dan deze is er niet!

Ik zag een mooie post hierboven. Ajax heeft aan klantenbinding gedaan door attractief voetbal te spelen, ondanks vele magere jaren doet ajax dat nog steeds! En een wedstrijd ajax - juventus staat nog steeds op het programma, dat soort wedstrijden dat vind ik geweldig! En bij ajax wordt dan niet gedacht van oohneee we hebben athelic bilbao niet geloot. Nee, eerder van.. wat juventus? mooi die pakken we! Het is dan niet gelukt, maar toch vervulde mijn hart met trots op de manier waarop we eruit zijn gevlogen.

Ik denk dat het ook meespeeld dat velen zich afkeren tegen ajax, dan kun je kiezen tussen ajax of de overige 17 clubs waardoor de kans groot is dat ajax de voorkeur krijgt.

4 maand ziekenhuis en al 1,5 jaar slecht te been, heb in die tijd 4x een wedstrijd bezocht. Maar zit wel in spanning als ik naar Eredivisie-live of zelfs teletekst kijk. Vanuit mijn ziekenhuisbed lopen schreeuwen als er werd gescoord, en dan wil iemand mij wijsmaken dat ik zonder jaarkaart geen supporter ben? Er zijn genoeg redenen waarom supporters/fans/aanhangers niet naar de stadions kunnen komen maar dat betekent niet dat de club niet in hun hart zit? De meeste mensen hebben wel een voorkeur voor een club, de een is fanatieker dan de ander maar daar ging dit onderzoek ook niet over. Uit dit onderzoek blijkt dat Ajax de meeste support(ers)/ steun heeft. Er staat nergens dat ze het fanatiekst zijn. Wie dat wel is valt toch niet te meten, ook niet aan het aantal uit-supporters of wie er het hardste kan schreeuwen.

Vergeet niet dat bij Ajax ook een hoop meelopers zitten. Net als club die veel winnen als Juve, Bayern, Barcelona of Man Utd. Veel mensen willen ergens bij horen. Roma wint bijna nooit prijzen maar gelukkig heeft het wel echte supporters in goede en slechte tijden. Bij bovenstaande clubs twijfel ik daar wel eens aan.

wat een onzin kunnen sommige mensen hier soms neerzetten.
ik ben zelf 100% ajacied ookal woon ik in gelderland, toch ga ik regelmatig naar wedstrijden van ajax.
maar dankzij de afstand/geld/zelf voetballen en zaalvoetballen op zondag red ik het niet om er elke wedstrijd bij te zijn (en met mij vele anderen)
volgens sommige mensen zou ik maar voor vitesse of nec moeten worden omdat ik daar in de buurt woon, maar ik kom zo nu en dan in de gelredome met een paar vrienden bij een wedstrijd van vitesse, en dan voel ik niks.
ben ook al in de goffert geweest, ook daar voel ik niks, het doet me gewoon niet veel.
maar elke keer als ik in de arena kom (al is het tegen agovv) voel ik me als een klein kind in een snoep winkel.
dus die onzin van niet echt voor ajax zijn als je geen seizoenskaart hebt of aan de andere kant van nederland woont kan iedereen weglaten.

Ja jammer dat niet even wordt vermeld dat de andere 12,3 miljoen mensen een hekel hebben aan Ajax!

2 maart 2010 om 14:55

Dat is nou net datgene wat we mooi vinden..

Hated and Adored, but never Ignored

We zijn de essentie van het voetbal vergeten , het gaat eigenlijk om publieksvermaak , en iedereen kan fan zijn op zijn eigen manier , dat Ajax meer fans heeft dan de andere clubs is een feit.

Ik hoor verschillende discussies over dat de meeste ajax fans nep zijn , maar in mijn ogen is iedereen die geintresseerd is in de Club ajax in principe al een 'fan'. Het is ook logisch Dat ajax de grootste club is gezien de historie , maar johan derksen die zei al dat Twente eraan zat te komen en dat Feyenoord met de nieuwe stadion , Ajax wel een zouden kunnen inhalen. Verder maakt het niet uit hoeveel fans je hebt , want zoals iemand al aangaf De grootsheid van de club heeft niets te maken met de aantal fans , dat gaf iemand als aan met het voorbeeld dat een Club als new Castle United een groter aantal fans heeft dan Chelsea maar dat Chelsea toch de grotere club is.

Ik reageer niet zo heel vaak maar wil hier toch wel even mijn mening laten horen..

Al die mensen die hier roepen dat het overgrote deel van ajaxfans "teletekstsupporters" zijn die moeten maar eens een keer heel goed na denken voor ze iets roepen.

Als ik naar mijzelf kijk dan ben ik al sinds mij jeugd af aan ajax supporter om de reden dat wanneer ik echt iets van voetbal begon te snappen ( ik ben 26 ) ajax het allermooiste voetbal van de wereld speelde, ik ging nooit naar wedstrijden omdat ik thuis opgroeide tussen vrouwen ( oma , moeder en zusje) en voetbal niet heel hoog in het vaandel stond.

Maar toch was ajax mij grote liefde , ik keek naar alles ( nog steeds) en ging met iedereen die ook maar wilde de discussie aan dat ajax de mooiste club van nederland is.

Maar ik ben niet vaak in het stadion te vinden, deels financieel, deels omdat ikzelf voetbal op zondag, hoe mooi voetbal kijken ook is, het zelf doen vind ik nog steeds nog mooier, en er iets niets mooier , dan na een ochtend in de klei gevoetbald hebben bij "poldervogels" uit daarna de kantine in te gaan met je voetbalmaten ( psvers , feijenoorders en ajaxieden ) en dan te kijken naar eredivisie live.

2 maart 2010 om 06:02

Toen jij echt iets van voetbal begon te snappen was je een jaar of 10/11.
Laat dat nou net 15 jaar geleden zijn toen ajax alles won wat er te winnen viel.
Door die periode zijn veel "gloryhunters" blijven hangen bij ajax.
No offence by the way.

Voor de rest zal het me een worst zijn wie voor welke club is,zolang iedereen maar happy is met zijn of haar club.
Geniet ervan zolang het duurt,want de dominostenen met failliete clubs is aan het vallen.

Ik heb respect voor teletekst supporters.
Weet iemand wel hoe saai dat is om de hele tijd naar dezelfde pagina te kijken in de hoop dat er een plusje bij je clubje komt?

On topic:

Er kunnen diverse redenen zijn dat iemand niet naar het stadion gaat.
Geld, afstand, gezondheid of werk etc etc.
Het bezoeken van wedstrijden heeft geen waarde in mijn ogen om iemand een supporter of nepsupporter te noemen.
Iemand die wel naar het stadion gaat en daar de hooligan gaat uithangen.
Dat is een nepsupporter, hij komt er alleen voor te rellen en dat kost zijn clubje ook nog eens geld.

Dan geef mij maar een supporter die thuis zit.
(waarschijnlijk zitten er ook diverse thuis, door die hooligans)

Al met al genomen, iedere club heeft zijn supporters en ajax heeft de meeste.
Lekker belangrijk zou ik zeggen.
Want je bent supporter omdat de club je aanspreekt en niet om mee te doen aan een wedstrijd wie heeft de meeste supporters.
Al zou bijv. Agovv meer supporters als Ajax hebben, dat veranderd toch niks aan de gevoelens van de supporters van Ajax.

m.a.w. vrij zinloze discussie hier

al die opmerkingen over vader voor ajax zoon voor ajax vind ik onzinnig

Me vader is voor ajax , me broer ook ...maar mijn profiel naam zegt denk ik algenoeg
en ben woonachtig in twente .

dus wat dat betreft heeft het er vrij weinig mee in te maken

meeste supporters : ajax
meest harde kern : Feyenoord
Grootste naam NL : Ajax
Grootste club laaste 10 jaar : PSV

mocht ik het fout hebben
verbeter me dan

haha zo lees je nog wat op voetbalzone

Een ofafhankelijk onderzoek; waaruit blijkt dat Ajax, groter is dan vele clubs tezamen.

En wat een reacties die daaruit volgen:
-ja ajax heeft nepsupporters
-ajax heeft gloriehunters
-dit onderzoek is nergens op gebasseerd etc

Ik vraag me dan af of die mensen zo dom zijn dat ze niet zien dat Ajax dat al bijna 10 jaar geen kampioen meer is geworden, toch nog in dit recente onderzoek veruit de meeste supporters heeft.
Ik denk dan als je Geen echte supporter bent, en als ajax zoveel gloriehunters heeft toch nog op plek 1 staat qua supporters. Je kan nou toch niet zeggen dat het zo goed gaat met Ajax en kan dus ook niet spreken over gloriehunters. Nee Ajax is al vele jaren de grootste en zelf nu het slecht gaat blijkt dat Ajax nog steeds veruit de grootste is. Een echte supporter noem ik dan ook iemand die ook wanneer het slecht gaat achter de club blijft staan waarvan hij/zij houdt. In dit geval kan je spreken over een ajax-supporter, want uit deze cijfers blijkt dat Ajax veruit de meeste supporters heeft terwijl Ajax al zolang geen kampioen meer is geworden, trouwe supporters dus.

25 maart 2010 om 04:17

ik ben het ermee eens dat ajax de meeste fans heeft maar ajax word zekers niet als een religie beleefd als bij Feyenoord. die verbondenheid de passie is nergens zo groot als bij feyenoord. zelfs ajaxfans, zoals ton ooijers van rtv noordholland heeft dat erkend.

hij kreeg kippenvel van de supporters van feyenoord. en die onderzoeken kloppen absoluut niet. Ajax is vanzelfsprekend de meest succesvolle club van nederland en qua voetbal de mooiste club dat is gewoon een feit.

maar de grootste supporters schare van nederland is absoluut feyenoord. de opendag 2007 was de kuip bomvol en stonden er nog duizenden mensen buiten te wachten en konden er niet in.

bij de eerste training stonden er dik 15.000 mensen dat kan alleen bij een club als feyenoord.

mijn pa heeft 3 jaar lang in de arena gewerkt als security. je hebt daar de f-side dat zijn de diehards dat zijn echte ajaxsupporters in hart en nieren en dan heb je vak 410 oftewel het sfeervak die fanatiek zijn maar wat veel mensen niet weten is dat de rest eromheen allemaal bestaat uit commercies juppen en bedrijven die zeizoenkaarthouders zijn van ajax.

en dat zijn behalve de f-side en vak 410 gloryhunters die groep haakt massaal af als ajax een slechte reeks resultaten heeft. en wanneer de resultaten weer beter zijn komen ze massaal weer opdagen. die komen alleen om te controleren of er wel gewonnen word.

de f-side en vak 410 zijn wel vaste seizoenkaarthouders die zijn er altijd. elke wedstrijd. die zijn er wel in voor en tegenspoed.

je kunt bij ajax ook niet spreken over dramatische jaren. ze hebben de afgelopen jaren net op de laatste speelronde net naast de titel gevist. op vorigjaar na dan want toen werd az met een straatlengte kampioen.

slecht gaan noem je de 6e tot 8ste plaats zoals feyenoord gemiddeld presteerd laatste jaren

en als ajax daar staat?? 8e? ook al weten we allemaal dat dat nooit zal gebeuren durf ik te zweren dat ze masaal gaan kankeren, bussen gaan opwachten, voor de arena de directie gaan opwachten, en massaal niet op komen dagen.

in 1970 toen feyenoord als 1ste club van nederland de europacup won stonden er een miljoen mensen op de coolsingel

in 1999 hetzelfde dat is nog altijd een record

dus qua historie en succes ajax absoluut de grootste

Maar Qua supporters en achterban?? neeee :-) daar kan geen 1 club in nederland aan tippen never nooit.

Tja... 3,7 miljoen fans in een land van 16 miljoen inwoners... dat betekend gelukkig dat er nog steeds 12,3 miljoen mensen geen Ajax-fan zijn, waarvan het meerendeel zelfs een hekel aan de hoofdstedelingen heeft!

2 maart 2010 om 10:29

@heineken:

1. Het bier is al niet te zuipen.
2. NL heeft 17,5 miljoen inwoners

Ja waarschijnlijk hebben ze alle teletekstsupporters en wil graag succes zien supporters meegerekend.en natuurlijk alle kinderen die ook brandweerman willen worden.behalve de echte die in het stadion zitten zijn het vaak alleen mensen die niet hun lokale club willen steunen omdat die te vaak verliezen en hun ziel eigenlijk verkopen.maar als je echt aanhang uit je regio gaat kijken dan denk ik dat Feijenoord er met kop en schouders bovenuit steekt en ik wil wl eens zien als het Ajax hetzelfde gaat al Feijenoord of er dan ook nog zoveel mensen supporters van Ajax zijn die gaan waarschijnlijk allemaal PSV of Twente supporter worden.ik bedoel maar hier mee dat ik een echte supporter iemand vind die ook regelmatig in het stadion zitt.en ik ben niet tegen Ajax of wie dan ook.ik ben wel voor Roda maar ook in de slechte tijden.

je kunt nu wel verhalen gaan ophangen van teletekst fans en hooligans maar dan proef ik toch iets van jalozie.
aangezien die overal tussen zitten dus al haal je die er vanaf dan komt ajax nog bovenaan.

Ado Den Haag staat op plek 2 na Twente van meest gegroeid daar ben ik helemaal mee eens want als ik naar die wedstrijden ga dan komen ook steeds meer supporters.

Opzich is echt wel een logische schema.

3,7 miljoen fans? Dat was zondag goed te zien in het stadion. NOT

Toch raar dat je met zoveel fans een stadion maar 3/4 vol hebt...

2 maart 2010 om 14:02

ff voor jouw informatie, Ajax heeft dit seizoen ongeveer 40000 seizoenskaarten verkocht. Bron Voetbalzone

Nu wilt echter het geval dat iemand met een seizoenskaart af en toe niet kan. vaak wordt deze dan uitgeleend aan een derde. Afgelopen zondag was de laatste dag van de vakantie, waardoor veel mensen niet in het stadion waren, maar op vakantie. Heel veel mensen hebben er niet aan gedacht om hun seizoenskaart uit te lenen, wat voor de lege plaatsen zorgde.

Deze plaatste kan Ajax niet verkopen, omdat er altijd vanuit wordt gegaan dat deze stoelen bezet zijn..

Vrijwel alle Ajax thuiswedstrijden zijn nagenoeg uitverkocht, of het vol zit is een tweede, dit omdat een seizoenskaarthouder wel eens een keertje niet kan..

al heb je in Nederland 10.000.000 supporters het maakt niet echt heel veel uit of wel ?
de grootsheid van de supporters hangt ook samen met de hoeveelheid supporters die naar het stadion komen en dan niet aleen als ze 1e staan maar ook als ze laatste staan
al heb je als club maar net genoeg supporters om je stadion te vullen dan kun je het alsnog positief inzien want dan zijn die supporters er dus wel altijd

bij ajax zitte ook veel nepfans van die mense die voetbal niet volgen en dan zegge dat ze voor ajax zijn omdat dat de bekenste club is

Jammer dat een ieder die Ajax ook maar een beetje "volgt" direct als fan of supporter wordt betiteld. Als je de echte fans alleen zou rekenenen dan houdt het echt wel op bij 100.000 man.

2 maart 2010 om 08:35

inderdaad.

vraag me ook af hoe ze aan een aantal van 3,7 miljoen komen. waarschijnlijk een man of 10.000 gevraagd naar hun favoriete club en aan de hand daarvan 'berekend' hoeveel t er in heel nederland zouden zijn.

lijkt me overigens wel duidelijk dat ajax de meeste 'supporters' heeft en dan feyenoord.

2 maart 2010 om 08:54

ja, en dan houd het bij Twente op bij 25.000. Dan kunnnen ze misschien beter een nieuw onderzoek gaan doen.

Leuk voor Ajax is idd. de meest spraakmakende club van heel Nederland dat is zo en zal ook voor altijd zo blijven.
Maar je wint hier blijkbaar geen prijzen mee!!
Dus Jol weet wat je te doen staat!!

Ajax heeft de meeste fans omdat ze vroeger beter waren
nu is PSV de beste
dus zal de PSV aanhang ook wel groeien en die van ajax krimpen

Wat fijn al die Haters =))) Dit is gebaseerd op allerlei onderzoeken,mensen trekken hun eigen conclusies maar 11 van de 10 mensen die reageren zijn de grootste gloryhunters =). Een voorbeeld van Az... vorig jaar toen az succes had zat het uitvak in de Arena vol... Dit jaar zaten er 200(!) man...

Ajax is de grootste en zal altijd de grootste blijven. Live with it.. En het verhaal dat 12,3 mln mensen een hekel hebben aan Ajax? Ik durf te wedden dat 2/3 van de 12,3 het hele voetbal niet eens interresseert dus hoezo trek je je conclusie..?

Dat dit gisteren gepresenteerd werd als nieuws zeg. Dit rapport staat elk jaar weer in de VI. Eerst had PSV het beste imago, toen Heerenveen en nu Twente. En onveranderd blijft dat Ajax de meeste fans heeft, maar die staan jaarlijks op nr. 1. Heerenveen had vorig jaar in iedergeval de meeste vrouwelijke fans, ben benieuwd welke club dat nu is

zo zie je maar weer. ik zei hier dagelijks reacties van neeee feyenoord is de grootste of neee psv is de grootste. Als een onderzoek dan uitwijst dat ajax wel degelijk de meeste fans heeft moeten de 12 miljoen anderen weer iets verzinnen. hier lees ik dan: achhh zijn vast allemaal teletekst supporters.
Net of de arena 4 miljoen zitplaatsen heeft. ikzelf woon in het noorden van het land en als ik hier ook al zie dat 5 van de 10 mensen voor ajax is is het helemaal logisch dat niet alle supporters in de arena zitten, nee sorry, wij hebben wel werk en een leven waardoor we niet zomaar elke zondag naar amsterdam kunnen. en kom niet zeggen dat ik dat dan niet voor mn club over heb want ik zie ook genoeg wedstrijden WEL in de arena. En of het nou ''teletekst'' supporters of hooligans zijn, ajax heeft de meeste aanhangers.

Mijn buurman is ook Ajacied. Hij is alleen zijn hele leven nog maar 1 keer in de Arena geweest. En als ze gewonnen hebben komt hij me dat altijd even vertellen. Hebben ze verloren dan zie ik hem een paar weken niet. Volgens mij heeft Ajax van dit soort er nog wel 2,5 miljoen van. Er zijn zelfs genoeg mensen die een seizoenkaart hebben en dan alleen komen bij Ajax-feyenoord of Ajax-psv. Wees daar maar trots op.

Blijft wel dat het logisch is dat Ajax verreweg de grootste is, prestaties in het verleden en exposure hebben dat nu eenmaal opgebouwd. Daar ga je niet zoveel meer aan doen, Ajax zal waarschijnlijk de komende 50 jaar ook nog wel de grootste blijven.

hecht hier weinig waarde aan, 2/3 ervan is toch teletekst supporter

ik vraag me af hoe dit onderzoek tot stan dgekomen is. Hoeveel mensen zijn er gevraagd en zijn dit alleen maar voetbalsupporters of ook mesen die nisk met voetbal hebben. Het lijkt me namelijk dat mensen die niks met voetbal hebben Ajax en PSV als enige club kennen en dan maar zeggen dat ze daar voor zijn. Net als met vrouwen die maar voor club "xxx" zijn omdat ze toevallig ween dat hun man daar fan van is.
Vandaar dat ik de metodologie van het onderzoek eerste wel is kritisch zou willen bekijken voordat ik dit voor waarheid aanneem.

bla bla,
niemand snapt de relevantie van dit onderzoek, ik wil het wel toelicht...
degene die hier het grootste uit de bus rolt, krijgt de meeste tv-gelden toebedeelt,
het is van belang voor sponsors om te zien hoeveel exposure ze bij een club krijgen
en zo zijn er nog een paar redenen.
daarnaast dat gelul over nep supporters, die heb je bij de andere clubs natuurlijk nooit, nee joh,
die hebben we alleen bij Ajax.....

Waar zijn die aantallen nu precies op gebaseerd dan? Kijk ik zou wel eens willen weten wat de aantallen zijn van de seizoenkaart, clubkaart en andere betaalde betrokkenheid bij de clubs... wie zal er dan bovenaan staan?

2 maart 2010 om 10:26

jammer voor u, maar ook dan is het nog steeds Ajax...
ik durf ook te wedden dat als er andere namen stonden mensen weer meer tevreden zouden zijn...
Ajax heeft de grootste schare fans, maar ook de grootste schare anti-fans oftewel,
allemaal Callimero-syndromisten.......
en al die opmerkingen over teletekst supporters, hoe dom kan je zijn, alsof het niet mogelijk is dat er elke week miljoenen mensen ajax volgen. En je bent dus alleen maar fan als je in het stadion zit, dan is Ajax nog steeds de grootste.....
dus wat iedereen ook probeert om Ajax onderuit te halen.....jammer...
wij zijn en blijven de grootste club van nederland met;
-grootste stadion
-de grootste leverancier van internationals ooit
-meeste prijzen ooit
-grootste begroting
-grootste sponsorcontracten
-grootste schare aanhang
-meeste winsten behaald op doorverkopen van spelers ooit
-meeste en best opgeleide spelers ooit
-en uiteraard de meeste exposure.......
dus...callimero's verenigd u en EAT Your Heart Out....s>>>>>>s

oh ja...en ook nog eens de grootste bek....lol

2 maart 2010 om 11:23

is t juist niet calimero om maar weer s met lijstjes aan te komen als iemand een normale 'vraag' stelt!? of om iemand calimero te noemen omdat ie niet voor ajax is!?

je reageerd als een gebeten hond....is dat misschien omdat je zelf ook weet dat een heeeeel groot deel van de 3,7 miljoen zogenaamde supporters niets meer zijn dan gloryhunters die geilen op de grote naam en geschiedenis van ajax!?

Natuurlijk heeft Ajax de grootste achterban, maar die 3.7 miljoen is weer eens een statistiek die als een tang op een varken slaat. Supporter, een rekbaar begrip als je iets wil verkopen.

Ik wil de onderbouwde cijfers wel eens zien in de VI morgen, maar dat zal wel weer niet lukken. En erg onafhankelijk zal het onderzoek ook weer niet zijn, simpelweg omdat het gewoon gaat om ordinaire reclame. Geld verdienen, daar gaat het om.
Supporters zijn die mensen die bv. gisteren bij Veendam-eindhoven zaten.

Wat ik, ook zonder cijfers, simpel kan vaststellen is het volgende:
Ajax krijgt de meeste aandacht van en in de media.
Ajax heeft momenteel de grootste blikvanger in huis: Suarez.
Ajax is de club in de hoofdstad en Amsterdam is de grootste trekpleister die we hebben in ons land.
Ajax heeft het grootste stadion, het grootste dak en de grootste vaste supportersgroep.
Ajax heeft de grootste historie.
Ajax heeft de grootste voetballer van Nederland voortgebracht.

Als je dus iemand vraagt uit binnen- en buitenland noem een voetbalclub uit Nederland, dan is Ajax de naam die het meest genoemd zal worden.
Echter, ik weet zeker dat er geen 3.7 miljoen mensen zijn in Nederland die rouwen om uitschakeling van Ajax in de EL, die zich vervelend voelen als Ajax weer eens de titel misloopt, die opstaan en naar bed gaan met Ajax. Oftewel, die supporter zijn. Een volger van Ajax, dat geloof ik wel. Maar de meeste volgers volgen dus ook de andere clubs.
Dus Ajax is misschien wel de club die gevolgd wordt naast de "eigen" club en die minder regionaal gebonden is dan alle andere clubs. Maar een supporter is toch echt iets anders dan sympathie hebben voor.....

Dus VI, je zult wel weer flink gekocht worden door de voetballiefhebbers en daar draaien de onderzoeken toch om ??

2 maart 2010 om 10:19

is leuk wat je zegt over de aantallen, maar datzelfde en dezelfde foutmarge daarbij geldt natuurlijk ook voor Feyenoord, Twente PSV en de andere grotere clubs.
Ik neem aan dat dat soort aanhang bij de kleine clubs minder is...

2 maart 2010 om 10:28

haal 50% er af bij iedereen dan wordt het absolute verschil natuurlijk veel kleiner he !!!

M'n bek valt weer open van het aantal niet onderbouwde uitspraken op dit forum. Enerzijds zeggen dat het niet mogelijk is dat Ajax een aanhang heeft van 3,7 miljoen en er vervolgens glas hard neer zetten dat alle overige mensen in NL een hekel hebben aan Ajax.....

Eigenlijk ook wel weer raar: liefst 13 miljoen Nederlanders zijn Geen Ajax-supporter, hopelijk legt ook even uit hoe dat kan.

Zijn deze cijfers in samenwerking met Ajax naar buiten gebracht?
Ik zie ook elke week staan dat er 48.000 toeschouwers in de Arena hebben gekeken terwijl er hooguit 35.000 zatten.

2 maart 2010 om 14:10

De arena zit iedere wedstrijd bijna vol, probeer maar eens een kaartje te kopen anders.. een week van te voren.

Wat een trieste reacties weer. VI doet ieder jaar zulk soort onderzoeken gewoon om alles eens in kaart te brengen en veel mensen vinden het leuke weetjes. Vorig jaar stond er nog in dat Feyenoord bekend staat als club van het volk terwijl er verreweg van alle clubs de meeste zakenmensen zitten. En nu hebben ze weer het aantal supporters, en natuurlijk is dat gemeten in sympathie hebben voor, of, welke club geniet uw voorkeur. Maar wat een calimero gedrag en gezeik om te gaan lopen janken wie de meeste hardcore fans heeft, het hardst zingt, het vaakst naar uitwedstrijden gaat als hier gewoon duidelijk uit naar voren komt dat de meeste mensen een voorkeur hebben voor ajax, of fan zijn. Boeiend hoe ze het noemen in zo'n onderzoek, ajax heeft landelijk gewoon de grootste uitstraling, klaar, volgende onderwerp.

deze uitslag verbaasd me niks... ongelooflijk, ik heb bijvoorbeeld niet meegedaan aan dit onderzoek, dus toch weer 1 feyenoordfan minder

ik vraag me af hoe ze dit onderzoek hebben gedaan.. iedereen weet dat feyenoord verreweg de meeste echte supporters heeft

Zoals iedereen weet is Ajax het Bayern Munchen van Nederland.
Ze hebben veel fans.............
maar de rest van Nederland heeft een gigantische hekel aan ze vanwege
hun arogantie en het "laatdunkend" denken over andere clubs.

Ajax heeft de meeste fans. Maar ik denk ook de meeste anti-fans. Je bent of helemaal pro of helemaal anti, een tussenweg is er niet. Dat heeft Bayern ook.

Ajax de grootste fans,onderzoek van het blad van Dhr? derksen,zegt mij alweer genoeg, Dat ze bij studio sport en de knvb de grootste fans hebben lijkt mij toch wel duidelijk, Gezien het grote aantal gerechterlijke dwalingen van scheidsen bij of tegen ajax, En voor studio sport, kan menigéén hier het toch wel invullen dacht ik zo ?

Dat was eigenlijk al lang bekend, maar Psv, Feyenoord en AZ samen is wel weer een beetje teveel van het goede. Ik denk dat Feyenoord namelijk toch een behoorlijke runner-up is. Die fans zien we ook overal. Ik woon zelf in Rotterdam en ben een van de weinige Psv-supporters. Ik heb nog maar 1 keer eerder gehoord dat er een Psv'er tussen zat. Feyenoorders heb je in Rotterdam overal, maar ook veel Ajacieden.

Psv'ers zijn toch meer in de buurt van Eindhoven, vandaar ook dat de term 'provincieclub' niet ongepast is. Ajacieden zitten overal! Van Groningen tot Limburg, overal vind je er wel een paar. Zelfde geld voor Feyenoorders.

jammer voor iedereen die een beetje baalt van zijn eigen kleine clubje, want dat blijken dus alle clubs in Nederland te zijn buiten Ajax....
daarnaast die opmerking over derksen...als er iemand anti-ajax is is hij het wel...
dan hoor ik ook iedereen zeggen....ja maar de laatste tien jaar heeft ajax niets gedaan en PSV wel....
als we dat even oprekken, naar zeg, 15 jaar;
Psv;
kampioen; 97,2000,2001,2003,2005,06,07,08
knvb; 96'2005

Ajax
Kampioen; 95'96'98'2002,2004
knvb; 98'99'2002'2006'2007
CL; 1995 '96 finale
wereldbeker; 95

ok, allemaal stil; nu?
mooi,

2 maart 2010 om 11:51

leuk....wat koop je er nu voor? de titel? of gaat die weer naar psv?

hou toch s op met die kinderachtige lijstjes te maken. alsof niemand weet dat ajax de meest succesvolle club uit de nederlandse geschiedenis is.

trouwens wel jammer voor jullie dat t de laatste 10 jaar steeds minder gaat en die lijstjes t enige is waar je je nog aan vast kan houden

2 maart 2010 om 11:52

Back to the Future

2 maart 2010 om 13:17

je vergeet er eentje...,

laatste 10 jaar, 11 trainers...

Wat heb je aan al die 'fans'? Ze passen allemaal niet in de arena maar zijn ze dan wel allemaal lid van de supportersvereniging? Dat zijn er 'maar' zo'n 80.000. Als je dan een onderzoek doet, doe het dan goed en laat niet iedere lemming roepen dat die voetbalfan is...

Liever één echte supporter dan 3,7 miljoen latente fans (die desgevraagd ook zullen aangeven supporter van Arsenal, Barca en Milan zullen zijn).

En hoeveel van deze 'fans' hebben ook daadwerkelijk ooit een wedstrijd gezien van ajax? En hoeveel van deze 'fans' zijn dan wel niet onder de 10? Ik hecht geen waarde hieraan. Uiteindelijk zijn er maar een stuk of 100.000 actief supporters en heeft de rest zoiets van ja ik adoreer de club wel maar ik volg ook andere clubs. Echte supporters steunen hun club en bezoeken minimaal 15 wedstrijden per jaar. Alles daarbuiten is een fan meer niet.

tja, een waarheid als een koe. Ik moet ook eerlijk zeggen dat je echt bijna struikelt over al die ajax supporters, je komt ze echt overal tegen. Ben je lekker op vakantie in Drenthe barst het weer van die kornuiten die zo nodig in een ajax shirtje moeten lopen. Het lijkt wel ongedierte, het is gewoon een plaag. In Duitsland heb je dit fenomeen trouwens met Bayern en in Engeland heeft vooral Manchester United er erg veel last van.

Ik zeg: lekker belangrijk allemaal.
Het gaat mij om de club die IK een warm hart toedraag, die IK volg, waarvan IK wil dat ze winnen.
Wat de andere 16 miljoen Nederlanders willen doet er niet toe. Het zal Mijn voorkeur niet veranderen!

Leuk stukje tekst hoor, maakt de huidige situatie alleen maar schandaliger...

Dat Ajax de meeste volgers heeft lijkt me duidelijk en onomstoten behalve voor Feyenoord supporters blijkbaar. Maar dat ze van 2.2 miljoen naar 3.7 mln zijn gegaan in een periode van geen succes lijkt me erg onwaarschijnlijk, ik denk dat ze een beetje teveel in N-holland hebben gebeld.

Willem II voorlaatste?? lijkt me sterk. Het aantal wat naar de stadions gaat is natuurlijk erg terug gelopen door de slechte resultaten, maar als je hier in Tilburg een rond gaat vragen voor welke club hij/zij, zijn dat er echt wel meer dan Heracles, Sparta, Vvv, enz. vind dit niet zo'n betrouwbaar onderzoek. Aangezien Tilburg nogsteeds 6de stad van Nederland is en dus automatisch meer supporters heeft dan VVV met zo'n 35.000 inwoners..

Dit had ik ook wel verwacht,
Ik heb eens gehoord dat Ajax in Brabant meer supporter heeft dan PSV in heel het land......
dit zou dan ook wel een s waar kunnen zijn

wat een afgunst op deze topic. alleen omdat duidelijk word gemaakt dat ajax de absolute nr1 van nederland is . vele andere supporters kunnen hier slecht mee omgaan zo te lezen =).

Ik vindt het een beetje onzin allemaal die onderzoeken over wie de meeste fans heeft, maar weet wel dat als iemand eigenlijk niet van voetbal, zeggen dat ze voor ajax zijn. Dus gewoon een beetje meelopen eigenlijk!

Toch wel triest dat een club met 3.6 miljoen fans zijn stadion niet altijd vol krijgt. Om het stadion vol te krijg moet 1 op de 70 supporters naar de wedstrijd gaan.
Laten we voor de grap aannemen dat 350000 van de 700000 inwoners van amsterdam ajaxsupporter zijn. Is geen gekke gedachte toch? Dat betekent dat 10 procent van de aanhangers van ajax op fiets/busafstand van de arena wonen. Die 10 procent zijn al genoeg om het stadion 7 keer te vullen.

Als het slecht gaat met ajax zitten er slechts 25000 supporters in het stadion. Dat betekent dat 0,7 procent er echt altijd is. Fijn hoor, zo'n trouwe aanhang van 0,7 procent.

Weten jullie, het is gewoonweg grappig te zien hoe mensen anti-ajax kunnen zijn. Er is hier echter een psychologische verklaring voor.
Men wilt altijd de beste van de troon stoten, dat is een psychologisch en historisch gegeven.
Hoe dit daadwerkelijk heet in de psychologie weet ik niet, maar dat het er is staat vast..

Hoewel Ajax al jaren geen kampioen is geworden (dus voor mooiweersupporters is geen ruimte) is Ajax in de beleving van de spelers en supporters nog steeds de beste club van Nl.

Kijk maar naar de wedstrijden. Speelt een club tegen Ajax, dan is er altijd 120 % inzet, speelt dezelfde club tegen psv twente of feyenoord, dan is de inzet hooguit 100%.

Dit geldt ook voor de supporters, tegen Ajax 150%, tegen psv twente of feyenoord 20 %. dit zal altijd zo zijn, helaas.

Als men zijn ogen zou openen, zou men zien dat Ajax een mooie club is (zeg bewust niet de mooiste, dat is een mening). Waar zo nu en dan (dit seizoen ook) met 8 spelers uit de eigen jeugd in de basis wordt gestart.

Als men dat niet mooi vindt, dan weet ik niet of men wwel van het voetballen zelf houd, of alleen maar van hun club. En dus in de meeste gevallen ook anti Ajax.

Sorry hoor maar ik woon als Ajacied tegen Eindhoven aan, en als je hier 9 van de 10 psv supporters vraagt wie Rodríguez is dan weten ze het niet, laat staan als je vraagt om 8 spelers op te noemen. En wanneer je dan vraagt waarom ben je voor Psv, dan zeggen ze ja is dichtbij en kunnen we op het stationsplein springen wanneer ze kampioen worden.

Iedere club heeft "minder fanatieke" supporters, dus ga nu niet alles op Ajacieden gooien.

bijna 1 op de 4 mensen in nederland is ajaxied , wel grappig om te horen. 1 op de 4 mensen is gewoon bizar veel , en dat zelfs in slechte tijden . zo te zien is het voor psv en helemaal feyenoord nog een hele lange weg te gaan .

Als ajax zo doorgaat zal de prijzenkast toch niet meer uitbreiden

Het lijkt wel de kleuterklas hier:

'die van mij is lekker groter...'

Hated and adored, but never ignored!

Klets maar raak, wij blijven de grootste

Ben erg benieuwd hoe dit onderzocht wordt... Uitkomst is makkelijk te sturen door de juiste vraagstelling natuurlijk... 3,7 mln Ajax-supporters lijkt me erg veel (1/4 van de bevolking). Daar moeten mensen tussen zitten (zo niet het overgrote deel), die totaal niet geinteresseerd zijn in voetbal, maar wel de naam Ajax noemen als ze gevraagd worden naar hun favoriete voetbalclub. Waarom? Simpel.. Ajax is de grootste naam in het Nederlands voetbal..

Dus.. iemand een idee op welke manier dit onderzocht is?

Maar wij (= Psv) hebben de laatste tien jaar wel meer prijzen gehaald dan Ajax, Feyenoord en AZ bij elkaar!

2 maart 2010 om 15:58

En dat heb jullie geen supporters gebracht omdaqt jullie kutvoetbal spelen Ajax is lekker de beste en grootste club van Nederland en voor alle Anti's nanananana

3 maart 2010 om 09:09

Dankzij ons kutvoetbal mogen jullie ieder jaar Europees spelen...

dit zegt echt niks man.
ik leer nog en zit met een klas van 25 waarvan er 15 voor ajax kiezen 1 voor psv en 1 (ikzelf voor feyenoord) de rest intreseert het niks
maar als je aan die 15 vraagt noem eens 5 spelers op dan dan komen ze aan met van de sar van persie of van nistelrooij en ja suarez dan misschien nog!

@ Geldrop
Precies en daar gaat het natuurlijk om!

Ja dat Ajax de meeste fans had dat wist ik wel, dat zie je ook wel hier op VZ. Ongelooflijk veel hysterische ajaxfans die andere clubs helemaal niks gunnen en alleen maar afzeiken. Maar goed, daar gaat het niet om. Er zijn alleen 3,7 miljoen mensen die zich Ajax fan noemen. Er zijn nog niet eens 3,7 miljoen mensen die elke week naar Studio Sport Eredivisie kijken. Daar kijken ongeveveer 3 miljoen mensen naar. Dat betekent dat stel 1,5 van de 3 miljoen kijkers zijn ajacied, er al 2,2 miljoen 'ajax-fans' hun club niet volgen. Het ligt er dus maar aan wanneer je iemand een fan noemt.

2 maart 2010 om 16:24

wie gunt hier nou niemand wat he gun ajax dat ze meeste supporters/fans hebben

ik geef toe laatste jaren is psv gewoon beter dan ajax klaar

maar ach ajax fans hebben ajax zoveel zien winnen
en we blijven toch groter dan die zielige club uit eindhoven

succses nog 8 jaartjes achter elkaar kampioen worde dan dan zijn
julie ook 29x kampioen succses met wachten 8 jaartjes maar

2 maart 2010 om 16:37

Reken je bij die 29 jaar ook de amateur kampioenschapjes?

2 maart 2010 om 16:58

waar slaat dat op? of beginnen die PSV fans er nu ook al aan te twijfelen of ajax wel echt 29x kampioen is geworden met of zonder amateur

hahah psv toppertjes

2 maart 2010 om 22:47

@1clubajax
toch zit er wel wat in... Sinds de invoering van het betaald voetbal in Nederland is Ajax "slechts" 21x landskampioen geworden.. PSV 18x..

Dus ja... bij die 29 zitten ook amateurkampioenschappen...

5 maart 2010 om 18:52

@moustro nou dan kunnen ze bij psv gelijk die tweede ster van het shirt halen


en als dat waar is wat ze zeggeover mensen die zich maar ajax fan noemen
ik denk dan waarom zouden die mensen Ajax zeggen en niet psv vraag je dat maar af

psv is zielig als ze verlieze van hsv zegge ze ja we hebben goed gespeeld
winne ze op belachelijke wijze van roda zegge ze het gaat om de punten (afellay)

2 maart 2010 om 16:49

ik ben trots om psvsupporter te zijn,en dat ajax zoveel supporters heeft komt niet door ajax maar door de pers bijna heel de pers en knvb is ajaxgeil je wordt er niet goed van.wij hebben supporters die zich kunnen gedraagen ik zou niet in 1 naam genoemd willen worden met supporters die zich zo misdraagen als bij juventus.en zielig is het als je zelf jooden roept en utrecht er voor weigerd.ik geloof dat jullie al bij 2 clubs niet meer naar de uitwedstrijd mogen dit noem ik geen supporters maar holigans en die hebben ze meer dan welke europeese club.

2 maart 2010 om 17:11

ik weet niet of jij wel een naar voetbal programma"s kijkt
maar volgens zijn ze eerder tege ajax dan voor kijk maar naar bv.johan derksen

ik geef vb. toen psv van roda won met 0-1 zeiden alle journalisten enzo
psv was niet super vandaag maarja ze pakke 3 punten daar gaat het om
toen ajax thuis van nec met 3-0 won zeiden ze ajax wint maar de manier waarop geeft toch te denken
maar ach dat zal jij wel niet zien hou je lekker bezig met psv

Leuke discussie door velen gevoerd hier.

Voor mij in ieder geval te veel om alles te lezen.

Maar ff een vraagje:

Heeft één van jullie meegedaan aan dit onderzoek?

2 maart 2010 om 20:41

vi is ook niet te vertrouwen, ener hebben echt niet zo veel mesen meegedaan het hun onderzoek, is gewoon weer uit de lucht gegrepen, feyenoord heeft ook ontzettend veel supporters en psv ook , samenheeft ajax echt niet meer... ze hebben een leuke history gehad maar laaste 10 a 15 jaar is het niks. ajax zal misschien wel veel suporters hebben maar niet zo veel als ze zeggen

2 maart 2010 om 20:41

vi is ook niet te vertrouwen, ener hebben echt niet zo veel mesen meegedaan het hun onderzoek, is gewoon weer uit de lucht gegrepen, feyenoord heeft ook ontzettend veel supporters en psv ook , samenheeft ajax echt niet meer... ze hebben een leuke history gehad maar laaste 10 a 15 jaar is het niks. ajax zal misschien wel veel suporters hebben maar niet zo veel als ze zeggen

@ gommie9.

ik weet niet wat jij voor spoken ziet, maar het ligt ook niet alleen aan onze supporters.
alles wij met kk gaan gooien bij utrecht is het ook niet goed denk, weet niet of jij
ook zondag bij het stadion was, maar dan had je ook wel iets anders gepraat denk.
En wat is jou probleem bij juve? ADO + Warschau ''supporters'' komen naar turijn
om met ajax supporters te vechten, wat kunnen wij daaraan doen. Zorgen jullie maar
dat jullie is een keer zoveel supporters bij een uit wedstrijd hebben.

Ik denk dat er ook net zo veel mensen anti Ajax zijn als mensen die anti Psv Feyenoord en Az bij elkaar zijn.

2 maart 2010 om 19:39

Ik weet het wel zeker maar succes brengt afgunst, jaloezie en haat met zich mee!

In elk voetballand is de meest populaire club ook de meest gehate. Zie Bayern Munchen, Real Madrid en Manchester United.

Beetje onzin want supporter is wel een heel groot woord.. Bovendien is t in de Arena al snel zo dat als Ajax slecht speelt.. je als fluitconcerten begint te horen.. en anders wel na de wedstrijd. Dan kun je jezelf geen supporter noemen vind ik. Ook wel onlogisch omdat PSV de laatste jaren toch echt gewoon de club van Nederland is met het meeste suc6

Ik ben verbaasd. Niet over het feit dat ajax meer fans heeft, maar over het feit dat er hier ontkent wordt, door velen, dat dit geen nepsupporters zijn. Wees NOU Eens Eerlijk!

Elke dag wordt ik uitgemaakt voor *kanker kakkerlak*. Elke week heb ik ajax voetbalplaatjes op mijn fiets. Ik woon in Zeist, en geloof me: het is niet leuk om voor Feyenoord te zijn daar. Elke dag weer.

Als ik dan zeg: Als het met Ajax zo slecht zou gaan als met Feyenoord, zijn jullie de eerste die voor PSV zijn, ik krijg dan te horen dat ik mijn smoel moet houden. Voorzitter? Ze hebben geen idee.
Als excuus zeggen ze dan: Dat maakt niet uit, ik kijk hoeveel ze hebben gespeeld en naar de aankopen.

Juist dat zijn de mensen waarom ik een Hekel HEB AAN Ajax. Niet omdat ik voor Feyenoord ben en daarom automatisch iets tegen Ajax moet hebben of zo.

Iedereen die op voetbal zit, en niet bv. in Rotterdam of omstreken woont, kiest dan een club en dat is Ajax. Die worden niet voor Feyenoord. En daarom denk ik dat die 3,7 niet in verhouding staat met de echte Ajacied. Maar bijna al die Feyenoorders zijn wel echte fans.

Feyenoorder ben je je hele leven!

het onderzoek is nogal raar want er zijn iets van 8 miljoen mannen waarvan misschien de helft voetbal supporter :s
ajax heeft best wat ''echte'' supporters maar de meeste die zijn gewoon voor ajax omdat ze de meeste prijzen hebben gewonnen en dan gaan ze daarover opscheppen maar als je vraagt om spelers op te noemen komt er niet meer uit dan suarez en stekelenburg !

Natuurlijk is Ajax de grootste, PSV is namelijk een pauper club. Twente begint net groot te worden. En Feyenoord is de eeuwige nummer 2....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren