Klopp ‘blundert’: ‘Een verkeerd signaal, het zit niet in het DNA van Liverpool’

Liverpool speelde zondag gelijk tegen Tottenham Hotspur na een krankzinnige slotfase waarin Harry Kane in blessuretijd via een strafschop de eindstand bepaalde (2-2). Emmanuel Petit zag dat manager Jürgen Klopp Sadio Mané, Georginio Wijnaldum en Jordan Henderson wisselde en dat vindt de Fransman onbegrijpelijk.

"Het was een exceptioneel einde van de wedstrijd. Ik vind dat Klopp blundert, vooral in de laatste twintig minuten door aanvallende spelers te wisselen voor verdedigende spelers", aldus Petit tegenover SFR. “Hij had de wedstrijd in handen, zelfs als Tottenham een comeback had gemaakt in de tweede helft. De wedstrijd was in de eerste helft volledig onder controle van Liverpool."

“Het doet mij denken aan die keer dat Unai Emery (trainer Paris Saint-Germain, red.) in het tweede duel met Barcelona in de Champions League, waar hij bij een 3-1 tussenstand defensieve wissels uitvoerde. Ik geloof dat het een verkeerd signaal afgeeft aan de spelers, zeker in de Engelse cultuur waar men eerder uit is op aanvallen en doelpunten maken in plaats van het resultaat te verdedigen."

"Het zit niet in het DNA van Liverpool om op resultaat te voetballen. Het was een fout van Klopp, maar ik ben wel fan van zijn karakter”, besluit de oud-voetballer. Klopp was na afloop vooral furieus op de arbitrage: “Het is heel moeilijk om de beslissingen te accepteren. Het resultaat is enorm beïnvloed door de beslissingen van de grensrechter. Ik mag pas een half uur na de wedstrijd bij de scheidsrechters komen, maar denk je dat hij niet naar mij toe zal komen om te zeggen dat hij een fout heeft gemaakt?"

Ben jij het eens met Emmanuel Petit?

1
2

Helemaal mee eens. Ipv als een 'fan' minutenlang te juichen aan de zijlijn, kon hij beter zijn team beter neerzetten. Dit gebeurt Liverpool te vaak, tegen City was het ook al bijna onnodig raak. Vind dat Klopp hierin faalt. Misschien moet hij even Levante tegen Real van zaterdag terugkijken. Hoe Levente druk zette op de verdediging de laatste minuut, Real kon geen lange bal spelen. Geweldig om te zien.

7 februari 2018 om 14:43

Helemaal niet mee eens. De speelstijl die Klopp hanteert vraagt ontzettend veel van de energie van de spelers. Hierdoor zie je dat de spelers na een minuut of 70 op beginnen te raken. Ik vind het juist goed dat Klopp nu eens zekerheid probeerde in te bouwen achterin voor de laatste minuten. De wedstrijd die jij aanhaalt tegen City, daar verzuimde Klopp dit juist te doen, waardoor het een open huis werd achterin in de laatste 10 minuten.
De oorzaak dat Liverpool vaak goals weggeeft in de laatste minuten ligt dus niet zozeer aan de wissels, de spelers zijn gewoon leeg door de extreme speelstijl die gehanteerd wordt.

7 februari 2018 om 15:06

Dat is waar. En dat is al jaren zo bij Liverpool. Heeft Klopp dus in 2 jaar nog geen antwoord op kunnen vinden. Het is maar dat mensen hem 'cool' vinden itt een Mourinho. Vandaar dat hij zo weinig over zich heen krijgt. Maar had meer verwacht van zijn periode bij Liverpool. Top tegen de groete ploegen, slecht en te weinig creativiteit tegen de kleintjes.

7 februari 2018 om 14:49

Hij had zijn team al neergezet naar wat hij dacht dat het best was. Dat "minutenlang" (niet echt, maar goed...) gebeurde in de 92e minuut. Als je team dan de wedstrijd niet kan afmaken met de voorsprong, dan ligt dat niet per se aan de trainer.

Hij had nooit Matip erin moeten brengen. Toen die kwam, bracht het de hele verdediging uit balans. Zijn middenveld werd helemaal overlopen door het middenveld van Tottenham. Die had hij moeten versterken, in plaats van zijn verdediging.

7 februari 2018 om 14:53

Ik denk eerder dat Wijnaldum niets toevoegde toen hij erin kwam. Daardoor kreeg Spurs het middenveld in handen.

7 februari 2018 om 15:13

Je kan niet per se blamen op Wijnaldum, want ik vond Oxlade ook niet veel toevoegen. Ze hadden Mane en Firmino eruit moeten halen in plaats van Henderson, Milner en Mane. Mane en Firmino voor Wijnaldum en Oxlade. En dan een middenveld blok vormen met Salah als diepe spits.

7 februari 2018 om 15:24

ik ben het met samcro eens , toen wijnaldum en ox erin kwamen verloren ze het middenveld . maar het was IMO ook een mentaal probleem ze waren tot de 1e penalty all over the place , en verloren veel te gemakkelijk de bal .

7 februari 2018 om 15:57

Dat Ox niet veel toevoegt zeggen wij Arsenal fans al jaren

Misschien niet de beste beslissing, maar Tottenham had na de wissels van Liverpool een knal van jewelste uit het niets en een penalty nodig om 2-2 te komen. Ze speelden veel op de helft van Liverpool, maar echte kansen kwamen er niet echt uit voort.

7 februari 2018 om 15:03

Denk niet dat het alleen om deze match gaat. Liverpool geeft gewoon te vaak onnodig wedstrijden uit handen, al jaren lang. Dat Klopp daar in 2 jaar nog geen antwoord op heeft gevonden is slecht te noemen.

Maar in dit geval gaat het wel om deze wedstrijd. Er zijn wedstrijden weggegeven ja, maar niet allemaal omdat hij er nog een extra verdediger opbracht, soms werden ze uit handen gegeven om de tegengestelde reden.

De reden dat ze in het laatste deel vd tweede helft vaak doelpunten om de oren krijgen, komt vooral door de verdedigende wissels, daar ben ik van overtuigd.

The Ox, viel erg slecht in en vooral slap. Gini speelt meestal goed, als hij vanaf het begin meedoet.
Matip is gewoon matig en mag snel weg. volgend seizoen Mahrez erbij en een goede Cv..maar dan ook echt een goeie graag!

In de slotfase dingen weggeven zit de laatste jaren dan weer wel in het DNA van Liverpool, zo lijkt.

Dit is altijd makkelijk achteraf praten. Wat defensieve zekerheid inbouwen om een resultaat over de streep te trekken is best slim. Als het mislukt ziet het er alleen wat laf uit.