wk2018

‘David Neres was 13 miljoen toch? Wie heb je liever: Neres of Rashica?’

Zondag, 17 september 2017 om 12:28

Milot Rashica speelde afgelopen donderdag in het groepsduel van de Europa League met Lazio (2-3) de pannen van het dak. De rechtsbuiten van Vitesse was ongrijpbaar voor de verdedigers uit Rome en leverde twee assists af. Lazio was onder de indruk en zou hem volgens de Italiaanse krant Il Messaggero in januari naar Stadio Olimpico willen halen. Ook Henk Spaan, columnist voor Het Parool, genoot van het spel van de buitenspeler.

Rashica kwam zijn directe tegenstander Jordan Lukaku keer op keer voorbij en met geel op zak werd de Belgische verdediger vroegtijdig naar de kant gehaald. “Als een pitbull zette hij zijn tanden in hem om niet meer los te laten”, schrijft Spaan. “Al een half uur voor tijd haalde Inzaghi de uitgespuugde resten van Lukaku naar de kant. Ook zijn naam werd doorgestreept door de scouts, om met hoofdletters te worden vervangen door die van Rashica, Vitesses beste speler.”

Wanneer Raschica zich op dezelfde voet blijft doorontwikkelen, lijkt hij onhoudbaar voor de Arnhemmers. “Hoeveel voetballers opeens waard kunnen worden als Europa kijkt, hebben we gezien aan Sánchez, Klaassen, Dolberg en Traoré”, aldus Spaan. “Rashica zou volgens een transfersite drie miljoen euro waard zijn. Tel er maar tien miljoen bij op. Of nee, David Neres was 13 miljoen toch? Wie heb je liever: Neres of Rashica?”


Poll

Wie is de betere buitenspeler?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door holala)

Als Neres volgende week scoort roept Henk weer het tegenovergestelde. Rashica is wel echt een goede speler, daar niet van

17 september 2017 om 13:11

Dat niet alleen, maar Rashica is op dit moment ook echt wel beter dan Neres.
En dan bedoel ik niet zijn goals maar spel, instelling, tacties, alles zeg maar.

17 september 2017 om 14:48

Rashica heeft vorig jaar 2 doelpunten in de eredivisie gescoord. Stel je voor dat je dat bij Ajax doet, dan krijg je bakken kritiek (zie Younes). Neres scoorde in de paar wedstrijdjes die hij speelde 3 doelpunten.

Als er een buitenspeler vervangen moest worden van Ajax in plaats van Rashica zou ik eerder voor Younes kiezen. De wedstrijden die Neres heeft gespeeld vond ik hem beter en gevaarlijker dan Younes. Ik hoop ook dit seizoen dat Kluivert op de linkerflank gaat spelen en Neres op de rechterflank maar die kans hebben ze helaas nog niet gekregen van Keizer.

17 september 2017 om 12:44

Wat mij betreft onzin. Younes is de beste buitenspeler, maar wellicht wel de minst effectieve wat betreft het scoren. Heerlijk joh die dribbels van hem. Zo snel en wendbaar in de kleine ruimte. Nu alleen het afronden nog. Rachica had ik er graag al bij gehad. Maar er worden andere keuzes gemaakt. We gaan het zien hoe goed hij wordt.

17 september 2017 om 12:58

Rendement qua assists en doelpunten is slecht bij Younes en dat moet je toch echt hebben als buitenspeler van Ajax, ik begrijp je punt maar dat is de reden waarom ik liever Neres en Kluivert op flanken zou zien.

17 september 2017 om 13:14

Zeuren over rendement en dan kluivert erin willen...

17 september 2017 om 13:19

TicoEckhardt.... younes is dit seizoen bij meer doelpunten betrokken geweest dan Kluivert. Als je daarover begint en dan Kluivert erin wil die 1 keer per 5 wedstrijden eens wat leuks laat zien dan neem ik je al niet meer serieus.... sorry. Als er iemand amper rendement heeft is het Kluivert wel.

17 september 2017 om 13:27

Toch eens de statistieken goed bekijken Ticoeckhardt. Het rendement van Younes ten opzichte van Kluivert is niet eens verkeerd.

Younes speelde inmiddels 59 eredivisiewedstrijden, bij elkaar 4551 minuten. Daarin scoorde hij 11 keer en gaf hij 19 keer een assist. Dus hij had 414 minuten nodig per doelpunt en 240 minuten per assist

Kluivert speelde inmiddels 15 eredivisiewedstrijden, bij elkaar 971 minuten. Daarin scoorde hij 2 keer en gaf hij 4 assists. Doorberekend had hij dus 486 minuten per doelpunt en 243 minuten per assist nodig.

Neres speelde inmiddels 11 competitiewedstrijden, bij elkaar 612 munten. Daarin scoorde hij 4 keer en gaf hij 4 assists. Omgerekend had hij dus 153 minuten per doelpunt en per assist nodig.

Ik zeg niet dat het goed is, maar qua statistieken is het is ook zeker niet slecht wat Younes laat zien.

Overigens raad ik je onderstaande link ook aan. Link is van maart 2017 maar daar wordt ook nog het 1 en ander uitgeschreven.

http://www.tussendelinies.nl/minder-kritiek-op-ami...

17 september 2017 om 13:13

Het gaat hier ook niet over wie vervangen moet worden bij Ajax maar dat een speler als Neres 13 (volgens mij is dat echt wel meer) moest kosten terwijl de betere Rashica voor 3 milj op te halen was.

17 september 2017 om 13:29

Afgelopen zomer is er al een bod geweest op Rashica van 5 Miljoen euro van Udinese (volgens de Gelderlander). Dit bod werd afgewezen. Daarnaast was er ook interesse van Napoli, Ac Milan, Stuttgart, Freiburg en Hannover 96 (ook volgens De Gelderlander). Die was dus echt niet op te halen voor 3 miljoen.

17 september 2017 om 14:12

Ik denk dat Henk en jij zich een beetje in de vraagprijs van Rashica vergissen. Vitesse heeft afgelopen zomer een bod van meer dan 5 miljoen afgewezen en gezien het rijtje geïnteresseerde clubs was dat een verstandige keus van Vitesse. Rashica gaat in deze vorm echt niet voor minder dan 10 miljoen weg...

18 september 2017 om 07:48

@vitessa1
Sorry, ik ken de in- en outs van Vitesse niet.
Ik ga van het bedrag uit wat hier staat.
Ik vond 3 milj al belachelijk laag voor zo'n klasse speler

18 september 2017 om 07:49

@yatsema
zie mijn comment op vitessa1

Maar helaas blijven veel mensen hier te weigeren neres te bestempelen als een miskoop. Sinds jan op nl velden te vinden, 2 trainers gehad en nog steeds geen basisplaats. In belangrijkste duel dat hij moest laten zien, voorronde CL thuis, faalde hij hartstochtelijk, maar ik lees wel elke keer als rechtvaardiging dat hij 'rond 68e min altijd betrokken is bij een doelpunt'. Beste kenners, een doelpunt tegen vvv telt niet voor beoordeling of hij gefaald heeft. Hij had voor deze prijs minstens een ajax moeten terugbetalen tijdens CL voorronde of EL voorronde. Kortom, miskoop. Rashica was aardig tegen lazio B...om nu al te roepen dat hij bij ajax past...eigenlijk wel als je ziet wat daar tegenwoordig rondloopt helaas.

17 september 2017 om 12:44

Jij hebt er niet heel veel verstand van of wel?

17 september 2017 om 12:56

Voorronde CL zat hij de hele wedstrijd op de bank. Maar leuk betoog verder hoor

17 september 2017 om 14:36

Dat schaar ik dus onder hartstochtelijk falen. En in thuisduel in voorronde EL? Hij stond te schaatsen aan de rechterkant. En ik zie hem nu spelen tegen ado..oh, pardon, ik zie zijn vervanger spelen..kluivert hij. Binnen 2 min laat hij al zien waarom neres een miskoop is.

17 september 2017 om 14:47

"Hartstochtelijk falen" dat is een typisch voorbeeld van ergens een niet passend bijvoegelijk naamwoord bijslepen. Om je standpunt wat aan te zetten. Komt op mij over als een stijlvorm die je gebrekkige onderbouwing moet verbloemen want inhoudelijk snijdt het geen hout wat je zegt. Neres laat genoeg zien, die komt er wel. Zie zijn goals en assist, en zijn actieradius. Echt heerlijke speler.

17 september 2017 om 13:04

We kunnen Neres ook beoordelen, wanneer hij net zoveel wedstrijden heeft gespeeld en ook op het moment dat hij basisspeler is. Hij begint in iedergeval beter te spelen en voelt zich zich de aanwezigheid van oompie Wamberto meer thuis.

18 september 2017 om 01:47

Wamberto is aangetrokken door Ajax in een functie?

17 september 2017 om 13:17

Voorronde CL thuis tegen Nice speelde Neres misschien 6 minuten mee, wat mij betreft een tikkeltje overdreven om te zeggen dat hij hartstochtelijk faalde.
Verder deed hij alleen mee in de thuiswedstrijd tegen Rosenborg en viel de tegengoal uiteindelijk nadat hij werd gewisseld.
Doelpunten tegen zowel Feyenoord als VVV zijn evenveel waard. Tegen Feyenoord zelfs matchwinner. Snap niet zo goed waarom een doelpunt tegen wie dan ook, niet meetelt

Ik vind het niet erg als je Neres bekritiseert, maar kom dan met feiten cq argumenten. Rashica zie je eindelijk een wedstrijd schitteren op niveau en die jongen moet volgens jou gelijk naar Ajax toe. Ik denk dat Johnson meer potentie heeft en sterker nog die gaat gewoon binnen een jaar naar Ajax 1.

17 september 2017 om 13:21

MartinaRody..... dan moet ie wel meer dan 20 minuutjes de kans krijgen he om Ajax die prijs terug te betalen. Als je op de bank blijft zitten of niet bij de selectie zit terwijl je wel leuke dingen laat zien dan kan je ook niet vele laten zien.

17 september 2017 om 13:57

Hij zal in de trainingen ook echt niet veel laten zien, anders zou hij wel meer minuten krijgen.

17 september 2017 om 13:30

@MartinaRody: 11 wedstrijden in de eredivisie sinds zijn komst waarin hij 4 doelpunten maakt en in ieder geval 2 assists heeft gegeven. Van deze 11 wedstrijden vaak invalbeurten. Ook in Jong Ajax 6 wedstrijden 3 doelpunten. In Europees opzicht wordt hij niet heel frequent gebruikt. 94 minuten in 4 wedstrijden, waarvan slechts 1 wedstrijd in de basis. Voor een Braziliaan die slechts 8 maanden in Nederland is, heeft hij een behoorlijk rendement. Voor een buitenspeler heeft hij sowieso nu al een behoorlijk rendement. Reken maar gewoon eens uit hoeveel minuten hij nodig heeft per goal en er komt een moyenne uit waar de gemiddelde spits jaloers op is. Dus een miskoop? Absoluut niet.

17 september 2017 om 15:32

Wel een miskoop als je kijkt naar de prijs. Voor dertien miljoen verwacht he niet een speler die randje basis is. Voor dat bedrag mag je vanag dag een de absolute ster van Ajax verwachten. Iemand die minimaal niveau zyech is. In dat licht bezien, vind ik het dus ook een miskoop.

17 september 2017 om 17:22

Bedenk dat hij nog maar 8 maanden in Nederland is, de taal niet machtig is en zelfs geen Engels spreekt. Ik vind het te vroeg om over een miskoop te spreken, zeker gezien zijn huidige rendement.

Ik heb liever Neres om eerlijk te zijn. Krijgt amper de kans maar is altijd betrokken bij doelpunten, waarbij Rashica het vooral veel blaffen is zonder daadwerkelijk te bijten.

17 september 2017 om 12:59

Grapjas, Rashica heeft betere statistieken dan Neres bij Ajax.

17 september 2017 om 13:17

Je vergeet dat hij niet bij Ajax speelt. Anders had je al die lovende woorden van Rashica hier moeten zien. Geld voor meerdere voetballers in de Ned. competitie. 1 voorbeeld. Ziyech paste niet bij Ajax en ze hadden genoeg (betere) spelers voor zijn positie. Kan ik zo terughalen die reacties van die zgn Ajacieden. Nu lopen, kwijlen, ze met hem weg.

17 september 2017 om 13:43

@Real Gunner: laat Neres nou de statistieken ontzettend mee hebben ten opzichte van Rashica... Neres heeft 612 minuten gespeeld in de eredivisie en 4 keer gescoord en 4 assists gegeven. Is dus elke 77 minuten betrokken bij een doelpunt. Dat rendement haalt Rashica niet.

17 september 2017 om 15:26

@holala, haal maar eens terug dan die reacties van Ajacieden die Ziyech absoluut niet wilde en nu over hem kwijlen. Ik ben benieuwd.

Veel vaker zie je mensen die een mening van een enkele Ajacied generaliseren alsof het de mening is van alle Ajacieden. En vaak wordt simpele kritiek of scepsis opgeblazen door anderen alsof er gezegd wordt dat een speler er helemaal niets van kan.

17 september 2017 om 13:32

Je kijkt volgens mij echt nooit naar Vitesse of wel? Rashica zou 1 van de smaakmakers bij Ajax zijn, al gaan zij hem nooit betalen.

Neres. Rashica speelde geweldig, maar in de Eredivisie valt het allemaal wel mee. 1 wedstrijdje en hij doet gelijk alsof hij de beste buitenspeler van de Eredivisie is? Neres is beter dan Rashica, maar zie Rashica graag ipv Younes komen. Neres blijft toch beter dan Rashica.

17 september 2017 om 13:16

Ach, als een clubvoor in het geding is dan komen de mooiste gemaakte argumenten om de hoek kijken, Vaak geloven de mensen er zelf in. Zo nu met Neres bij Ajax, maar eerder deze week met Lucassen bij PSV of Kramer bij Feyenoord.
Is wel aandoenlijk.

Om echt oprecht te kunnen vergelijken wil ik nog wel even jaartje wachten. Dit is nu Rashica's 3e seizoen in de Eredivisie en Neres begint pas aan zijn eerste volledige. Daarnaast is Neres ook nog een jaartje jonger en is er misschien nog een iets groter cultuur omslag te maken voor David. Niet dat Kosovo lekker westers is ofzo, maar aan de andere kant is Vitesse wel een club waar meerdere Oost-Europese connecties te maken waren voor Rashica.

Ik heb Neres ook wel mooie dingen zien doen al, maar inderdaad is het nog niet wat we er allemaal van verwachten, zeker voor dat geld niet. Maar om hem nu al af te schrijven gaat ook wat ver. Typisch Henk Spaan, als er weer ergens tegen aan valt te schoppen kan hij het niet nalaten om te doen. Nu is hij weer even trending op Google en kan hij zichzelf weer handkarren als hij zijn webbrowser opent.

Zeggen dat je liever Neres hebt dan Rashica is echt een grap. Al helemaal als je de prijs van 13 miljoen meetelt, wat Neres nooit waard is geweest en ook niet zal zijn. Maar, het beste blijft toch Kluivert op rechts voor Ajax, maar helaas voor hun hebben ze Neres, de meest techniekloze buitenspeler die ik ooit bij ajax gezien heb, al voor 13 (en misschien nog wel meer, qua bonussen etc.) gekocht, dus moet hij wel spelen.

Beetje opportunistisch na een goede pot tegen lazio B. Die
lukaku herinner ik me nog van het ek België - Wales , toen werd
Hij ook het snot voor de ogen gespeeld . Wat die gast bij lazio doet is een raadsel. Maar toch heb ik in de poll ook rashica gestemd. Jammer denk dat een NL topclub hem van de zomer voor 5 miljoen had kunnen kopen, maar dat zal nu niet meer lukken. Maar echt vergelijken kun je ook nog niet, daarvoor heeft Neres nog te weinig gespeeld en heeft Rashica er al 3 seizoenen opzetten en is het alleraardigst maar toch ook weet niet dat hij echt gedurende een langere periode de pannen van het dak speelt.

17 september 2017 om 14:17

Daar vergis je je in. Vitesse sloeg afgelopen zomer al een bod van meer dan 5 miljoen van Udinese af...

17 september 2017 om 14:47

Ok, dank voor info. 6-7 miljoen dan. Nu zal zijn marktwaarde in ieder geval ruim boven de 10 gaan.

Gelukkig is het Henk Spaan maar. Hoeven we niet bang te zijn deze woorden nog serieus te nemen ook. Ik snap werkelijk niet waarom Neres altijd omlaag gepraat wordt. Is het afgunst om zijn dure prijskaartje? Is bijna altijd als hij speelt (en dat is veel te weinig dusver) is hij dreigend en goed voor doelpunten en assists. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de lieveling Kluivert die tot dusver eigenlijk niets meer is dan een rendementloze pleintjesvoetballer. Rashica is een hele goede maar of hij echt zo veel beter is dan Neres is? Dat betwijfel ik

Hij heeft geen afkoopsom, contract tot en met 2020. Gewoon 20 miljoen vragen

Henk is echt een simpele vent, niet serieus te nemen. Hoeveelste seizoen is dit al van Rashica? 62 wedstrijden en 10 doelpunten, en Neres? Waan van de dag omdat hij geweldig speelde tegen Lazio.

17 september 2017 om 13:38

Je vergeet de 22 assists. Niks waan van de dag, wij zijn al tijden gek van hem. De rest ziet Vitesse gewoon nauwelijks spelen.

Vind dat heel veel hier toch Rashica onderschatten. Vorig jaar 2 doelpunten en 12 assists, dat jaar ervoor 8 doelpunten en 5 assists. Heeft een goede techniek, is snel, heeft een erg goeie voorzet, goed overzicht. Hij presteert al veel langer goed en de wedstrijd tegen Lazio laat hij het weer zien.

17 september 2017 om 13:12

Qua rendement dus minder dan Younes. Maar die wordt afgebrand en Rashica wordt pgehemeld. Go figure that.

17 september 2017 om 13:21

Zoveel verschilt het niet. Rashica is ook nog eens 3 jaar jonger en speelt bij een kleinere club.

17 september 2017 om 13:22

Youness wordt niet afgebrand in het stuk. Neres ook niet. Henk Spaan vergelijkt Rashica en Neres.
De een is 13 milj en de ander 3 milj waard.
Maar wat Spaan bedoeld is dat die van 13 milj nog niets heeft laten zien terwijl dat toch een bedrag is (nog voor die gekte) dat je hem als basisspeler mag verwachten terwijl Rashica dat nu al 2 1/2 jaar wel laat zien en niet eens slechter blijkt te zijn dan die oh zo opgehemelde Neres.

17 september 2017 om 14:30

@holala ik reageer op yellowblacks die stelt dat Rashica wordt onderschat en diens stats vermeld. Die stats zijn vergelijkbaar met Younes die volgens velen nyl rendement heeft. De stats van Neres zijn veel indrukwekkender, al heeft hij nog te weinig gespeeld.om daar conclusies aan te verbinden.

Rashica zit bij een ploeg waarbij hij zich internationaal in de kijker kan spelen. Die gaat helemaal niet verkassen naar een andere Nederlandse topper en t risico lopen in de voorronde uitgeschakeld te worden.

Grappig dat Nederland opeens Rashica heeft ontdekt. Die vent speelt al een flinke tijd bij Vitesse en deed het op een iets mindere periode na altijd al geweldig.

Neres!

8 maande in Nederland, nog maar 600 minuten gespeeld voor Ajax 4 goals, 2 assists! betrokken bij 1 goal, per 100 minuten!! Snap er dan ook niets van dat hij geen kansen krijgt... en circus Kluivert die geen voorzet kan geven iedere keer de voorkeur krijgt.

Rashica begint aan z'n 3e seizoen bij Vitesse en na deze seizoensstart denk ik voor het eerst het is wat.
1e seizoen was zeer wisselend.
De eerste seizoenshelft van het 2e seizoen was het werkelijk helemaaaaal niets!!! Hij lag meer op de grond dan dat hij overeind stond. 2e seizoenhelft was zijn beste periode bij Vitesse.

En nu speelt hij nog steeds aardig en dolt éã©n wedstrijd de linksback van Lazio en nu is hij beter dan Neres??? Hou asjeblieft op zeg!

Neres.

Als je dan vraagt of ik liever Kluivert heb of Rashica zeg ik misschien Rashica, terwijl Kluivert er vaker in staat dan Neres..

Makkelijk scoren weer Spaan! Wat kan Neres er aan doen dat zijn voormalige club 13mln vroeg? Juist,helemaal niets! Zo simpel om altijd maar over bedragen te praten!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

8 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 juni
Paris Saint-Germain aast onverminderd door op Cristiano Ronaldo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren