wk2018

‘Als je ziet wat er beschikbaar is, dan is De Boer een goede optie voor Oranje'

Dinsdag, 12 september 2017 om 12:11

Frank de Boer is na vier verloren competitiewedstrijden ontslagen bij Crystal Palace en heeft zodoende zijn handen vrij. Broer Ronald de Boer gaf aan dat de oefenmeester zin heeft om snel weer aan de slag te gaan na zijn korte periode van 77 dagen bij the Eagles. Iwan van Duren denkt dat de ex-trainer van Ajax en Internazionale een goede bondscoach zou kunnen zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Frank de Boer bondscoach van Oranje worden?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door waagplein)

Alsjeblieft niet zeg! Willen we door gaan met verliezen of willen we verdomd is een keer winnen?

Zie nu al voor mij hoe hij steevast elke wedstrijd 4-3-3 speelt en de lastige jongens niet selecteert, simpelweg omdat hij er niet mee om kan gaan. Stel nou is een keer een echte winnaar-coach aan! Een buitenlandse coach, is dat geen optie?

Met De Boer wordt het niks.

12 september 2017 om 12:27

Vreselijke suggestie alleen al om Frank de Boer als BONDSCOACH aan te stellen. Hij kan niet eens zijn baan houden bij crystal. Hoeveel krediet kan iemand hebben. Ik zeg pertinent nee tegen deze verliezer, en hoop dat er eindelijk een buitenlandse winnaar wordt benaderd. Dan moet ie natuurlijk wel willen....

12 september 2017 om 12:31

Een verliezer? Wat heb je zelf bereikt in het leven om met zo weinig respect over iemand als Frank de Boer te praten? Die man heeft een prijzenkast waar je u tegen zegt.

12 september 2017 om 12:41

Lekker makkelijk. Zeggen dat een buitenlander het moet worden maar er wel aan toevoegen, moet hij wel willen. Roger Schmidt, Tomas Tuchel, Sampaoli hebben oa bedankt. Kom eens met namen dan?

12 september 2017 om 12:47

Sampaoli is niet eens benaderd, anders zou hij nu bondscoach van Nederland zijn. Heeft meerdere keren aangegeven wel te willen maar de knvb is bang voor vernieuwing en stelt liever een 80-jarige coach voor de derde keer aan omdat het perse een Nederlander moest zijn. Dat was nog voordat Argentinie in beeld kwam

12 september 2017 om 13:36

@atleticofc Tsja, als 'niemand wil' houd het idd op. Dat al deze namen hebben bedankt weet jij helemaal niet, jij wil gewoon je argument ondersteunen met berichten uit de wandelgangen. Dat Frank een verliezer is kan iedereen live op tv volgen. Maar ook al, er zijn er nog genoeg managers die een kans verdienen. Aitor Karanka, Luis Enrique of Juande Ramos bijvoorbeeld. Als je een Nederlander wil aanstellen kunnen het maar 3 boys zijn. Bosz, Koeman en Ten Hag. Allemaal goede trainers.

12 september 2017 om 13:52

Wat zit ik me te storen over de reacties van De Boer. Kreeg bij Crystal Palace niet de tijd terwijl ze wisten dat dit tijd zou vergen. En loser ? Hij is met Ajax vier keer achter elkaar kampioen geworden. Doe dat hem naar p.s ben Feyenoorder

12 september 2017 om 16:44

Frankverlaat, hoe kun je dat nou beweren? Bosz wordt geen kampioen met Ajax maar had a) wel te beschikken over een aankoop als Ziyech die onder De Boer nooit mogelijk was, b) idem met Sanchez, c) idem met Traore, d) het geluk had dat Dolberg, De Ligt en Kluivert een gigantische ontwikkeling doormaakte. Bosz heeft het goed gedaan bij Ajax, maar kon makkelijker werken.

Verder had De Boer te maken met het PSV van Depay, Ruiz en Wijnaldum; en het Feyenoord met Clasie, Pelle, Indi, Janmaat, Mathijsen, etc. Dat waren dus eigenlijk teams die kampioen hadden moeten worden als je het vergelijkt met Van Rhijn, Moisander, Blind, Vd Hoorn, Riedewald, Schone, Serero, Sana, Hoedt, Sigthorson, Fischer...

De Boer werd dus kampioen daar waar Koeman het had moeten worden. Dat neemt niet weg dat Koeman het top doet in Engeland. Ten Hag maakt nu een goede indruk. Maar FC Utrecht is wat anders dan de Nlse top.

13 september 2017 om 16:31

Hoedt?

12 september 2017 om 12:29

Zou niet gek zijn als we een coach hadden die gewoon jongens opstelt die zich ondergeschikt willen maken aan het teambelang en de pollen uit het veld lopen.

12 september 2017 om 14:38

Wat een onzin! Ik denk dat hij juist zeer geschikt is om bondscoach te worden. Hij heeft bewezen (meerdere jaren op rij!) om met een mindere selectie het maximale eruit te halen.

En lastige jongens wil toch ook niet in je selectie hebben, behalve als ze buitencategorie zijn. Anders maken ze meer kapot dan dat ze opleveren.

Het maakt mij niet uit wie de volgende bondcoach wordt, ik hoop alleen wel dat die persoon minimaal 2 jaar het vertrouwen gaat krijgen. Ongeacht het resultaat. Want met deze lichting in het NL voetbal is het onmogelijk om je snel te meten met de andere toplanden. Dit gaat nog wel 2 tot 5 jaar duren voordat we weer een fatsoenlijk team hebben staan. Momenteel heeft NL geen wereldtop spelers, op Robben na.

Frank de Boer en de KNVB moeten dit niet willen. Frank is niet rijp genoeg, en de spelers wat hij ter beschikking heeft is niet goed genoeg. Beide gaan dan falen!

Frank de Boer heeft alleen bewezen als assistent trainer te kunnen maar niet als hooftrainer. Laat hem eerst in de spiegel kijken.

12 september 2017 om 13:04

Nou die haar na heeft die wel gekregen van Makkelie dat seizoen. Bijna telt ook niet. Heeft nu al meerdere keren laten zien dat hij nergens anders past als bij Ajax word gewoon een kopie van Blind dus lijkt me niet wenselijk.

12 september 2017 om 13:06

@jongajax
Op een haar na telt niet. Wisselde hij niet Milik tegen De Graafschap toen er gescoord moest worden?

12 september 2017 om 15:18

@jong Ajax;

Ajax zou, met het puntenaantal die ze in die jaren behaalden, normaal gesproken niet zo vaak kampioen zijn geworden onder de Boer.
De concurrenten lieten het liggen waardoor Ajax met minimale punten alsnog relatief makkelijk kampioen werd.
Het is niet zo dat Ajax domineerde in die jaren..

12 september 2017 om 12:25

Inderdaad, laten wij zijn 5,5jr bij Ajax maar heel snel vergeten! Dat stelde namelijk niets voor en telde niet mee voor het eggie.

12 september 2017 om 12:34

Laten we vooral vergeten dat middenvelders in de verdediging stonden. Middenvelders in de aanval. Spitsen op de flank. Flank spelers in de spits en ga zo maar door. Een grap die vent.

12 september 2017 om 13:10

Wat je nu zegt is echt de groots mogelijke onzin. Al wordt hij met 3 keepers in de spits en een spits op doel kampioen, who the *u** geeft daar om. Al werd v Gaal met de assistenten op het middenveld, met Kuyt op de back en met RvP op de tribune wereldkampioen, who the f*** zou daar om geven?

12 september 2017 om 14:11

@maradungatje,

Ik geef daarom. Omdat ik namelijk inzie dat we die 4 jaar alleen maar kampioen zijn geworden door een gebrek aan degelijke concurrentie. Met de puntenaantallen waar Frank kampioen mee is geworden word je normaal gesproken in de Eredivisie nooit kampioen, dat heet dan dus gewoon geluk. De twee seizoenen waarin onze concurrenten weer enigszins presteerden stonden we aan het eind van de rit niet bovenaan. Daarnaast heeft hij ons zeker 4 jaar betonvoetbal voorgeschoteld en ons opgezadeld met een hoop middelmatige spelers. Vergeet niet dat Frank de Boer een enorme vinger in de pap had in het aankoopbeleid van Ajax. Zo is Gudelj een echte aankoop van Frank geweest, omdat we meer "power" nodig hadden op het middenveld. Resultaat: een middenveld zonder dynamiek en techniek (good-old betonnen trio: Klaassen-Gudelj-Bazoer).

Het feit dat Frank in het buitenland ook niet slaagt laat zien dat hij gewoon een matige coach is met achterhaalde ideeã«n over voetbal en daarnaast ook nog een bijzonder slecht communicator is. Nee, ik hoef hem niet bij Oranje te zien hoor. Tikkie-breed, tikkie-terug zit niemand op te wachten. En maar roepen dat je de wedstrijd hebt "gecontroleerd". Ongekend.

Laten we de man die internationaal gefaald heeft bondscoach maken en alle internationale wedstrijden laten coachen. Lijkt me een goed plan.

De Boer moet zich herpakken in Nederland.

Frank begon goed bij Ajax. Het spel werd steeds minder en op het laatst had hij er helemaal geen vat meer op. We kunnen allemaal nog de uitdrukking "tikkie terug". Slaapverwekkend. Verder viel hij op door z'n slechte hand van wisselen. Om het maar niet te hebben over z'n keuzes van clubs.
Daar staat tegenover dat hij een zeer sympathieke man is die de gunfactor mee heeft!

Nee! Bondscoach is een erebaan voor een ervaren trainer met een staat van dienst. Niet voor een jonge, tactisch onbeholpen vent. Laat hem eerst eens onderaan de ladder beginnen zeg.

12 september 2017 om 12:32

Pardon iets meer respect is wel op zijn plaats. Deze man is een grote speler geweest met 105 interlands en een schitterende carrière. Ook zijn trainerscarrière heeft hij stapje voor stapje opgebouwd. Hij is jeugdtrainer geweest, assistent bij het Nederlands elftal en heeft ajax vier keer achter elkaar kampioen gemaakt en bijna zelfs 5. Hij heeft in drie (grote) competities gewerkt. De laatste twee keuzes waren niet erg gelukkig maar ik geloof niet dat dat alleen aan hem te wijten is. Hij zal er zeker van geleerd hebben. Daarnaast kunnen we wel doen alsof er veel betere kandidaten zijn maar die zijn niet zo makkelijk te vinden of je moet een buitenlander voor ons nationale elftal willen. Qua Nederlandse trainers zou ik qua kwalitatief en qua ervaring misschien alleen Bosz en Koeman hoger inschatten en die zitten op dit moment prima bij Dortmund en Everton. Noem eens een betere kandidaat?

12 september 2017 om 12:39

Van Marwijk vergeten?

Verder heeft Antigua gelijk dat De Boer zich internationaal eerst wel is mag bewijzen voordat die aan een lastige klus als het NL elftal kan beginnen. Dat team draait voor geen meter, dan is het slechtste wat je kunt doen daar een (internationaal) onervaren trainer voorzetten.

12 september 2017 om 13:29

Akkoord Van Marwijk is een naam waar ik me ook prima in kan vinden maar is ook wel de enige andere relevante naam die te noemen is als je er vanuit gaat dat we niet meer terugkomen bij Hiddink, Advocaat en Van Gaal. Bij hem is overigens ook maar de vraag is of hij beschikbaar is. Heeft het wel erg goed gedaan bij oranje. Als je objectief kijkt zijn internationale prestaties verder nauwelijks beter te noemen dan die van De Boer. Heeft buiten Saudi-Arabië alleen in Duitsland gewerkt en het bij Dortmund en HSV verre van geweldig gedaan. Op het moment dat hij in 2008 bondscoach werd had hij zelfs alleen bij Dortmund gewerkt (zonder resultaten) en had dus toen al helemaal nauwelijks meer ervaring dan de Boer nu. Met het uitgangspunt dat het een ervaren trainer met een staat van dienst moet zijn is op zich niks mis. Helaas zijn die nauwelijks voor handen.

12 september 2017 om 13:31

Bert is juist degene van wie Frank het vak heeft geleerd. Die snapt er ook niets van.

12 september 2017 om 13:33

Als je bepaalde spelers moet geloven werd van marwijk in 2010 gedragen door de boer en ging het daarom zo mis in 2012

12 september 2017 om 15:52

Hij heeft 112 caps maar wat kan mij zijn carrière als speler nou schelen? Leuk dat hij ze op de training bij Palace zelf in de kruising schoot maar hij wordt nu geacht om een elftal goed neer te zetten. Bij Ajax hoor je minimaal eens per 2 jaar kampioen te worden dus zo bijzonder is dat niet. Het voetbal was bovendien dramatisch. En gewerkt in 3 grote competitie? De Eredivisie hoort daar niet bij dus dan bedoel je die 85 dagen in Milaan en die 77 dagen in Londen. Netjes hoor. De man komt net als Van Basten overal binnen vanwege zijn naam maar vrijwel geen enkele grote speler wordt een grote trainer. Mijn kandidaat? Louis van Gaal en Erik ten Hag tot 2020 en daarna alleen Ten Hag.

12 september 2017 om 16:32

112 caps inderdaad. My bad. Ik ben er van overtuigd dat zoveel ervaring op het allerhoogste niveau ook als trainer waardevol is. Veel Ajax fans verwachten inderdaad dat Ajax een keer in de twee jaar kampioen wordt. Voldoe je daar aan dan doe je het goed. Met vier uit zes (bijna zelfs 5) doe je het zeer goed. Met het napapegaaien dat het voetbal slecht was onder De Boer doe ik niet mee. Dat was de eerste jaren prima met zeker niet alleen maar goed materiaal. De laatste jaren waren wel iets minder. Het klopt dat hij maar kort heeft kunnen werken bij Inter en Palace. Dat is ook waanzinnig beleid van deze clubs. Als je iemand zo kort de kans geeft kun je niks verwachten als club. Hoogstens kun je de Boer verwijten dat hij twee keer de verkeerde club kiest. Louis van Gaal en Ten Hag? Dat werkte met Hiddink en Blind als al aangestelde opvolger ook goed. En de kans dat Van Gaal wil is ook niet heel groot. Als Van Gaal wel wil is dat perfect maar dan wel zonder Ten Hag. Veelbelovende trainer maar moet zich eerst maar eens bewijzen op een hoger niveau.

Ik denk niet dat de Boer geschikt is voor het Nederlandse elftal.
De laatste twee seizoenen bij Ajax ging hem al niet goed af.
Dan heb ik het zuiver over de kritiek die hij kreeg betreft het spelbeeld en verkeerd wisselbeleid.
Het merendeel is dat hier alweer vergeten maar hoe vaak las je hier wel niet al die kritiek.
En dan heb ik het niet alleen over die verkeerde wissel van Millik in de laatste (kampioens) wedstrijd!
Ook wordt er nu gesuggereerd dat de Boer te weinig tijd kreeg bij zowel Inter als nu bij Palace om zijn spelbeeld (visie) naar zijn hand te zetten.
Neem van mij aan dat hij nog minder tijd heeft bij een gehele kwalificatie toernooi voor Oranje.
Dan ben je ook nog ondergeschikt aan wat voor speler je hebt (blessures etc).
Nee......liever geen Frank de Boer!

Ja joh.. Laten we iemand als bondscoach aanstellen die bij 2 van de 3 clubs waar hij gewerkt heeft compleet geflopt is.

12 september 2017 om 12:29

Compleet gefaald? Volgens mij moet jij een cursus betere woordkeuze volgen. Als zelfs de topcoaches van mening zijn dat zijn ontslag ridicuul was slaat zijn ontslag bij CP natuurlijk helemaal nergens op. Natuurlijk deed hij het in die korte periode niet goed maar een eerlijke kans heeft hij gewoon niet gehad. Ik ben echt van mening dat een trainer gewoon ook wat tijd nodig heeft. Ik was de eerste die schreeuwde dat Bosz de winter niet zou halen en van mij mocht hij ook oprotten. Maar kijk wat er gebeurde als je een trainer wat tijd geeft. Denk je nou echt dat een andere trainer voor een ommekeer gaat zorgen?

FF serieus meent ie dat nou, net ontslagen bij Crystal palace en dan is er nu een of andere figuur die nu beweert dat ie een goede coach zou zijn voor het Nederlandse elftal FF serieus. Mocht ie dat daadwerkelijk menen dan is dit niet het geschikte moment om er over te beginnen nadat ie de snelste ontslagen coach is geweest in de Premier League. Maar goed het zal wel aan mij liggen. Zoals Antigua al zei bondscoach is een eervolle baan en dit is niet het geschikte moment om Frank aan stellen voor zo'n eervolle baan, de waarde van zo'n vacature daalt ook enorm als je op dit moment Frank de Boer aanstelt met alle respect, maar nu kan dat simpelweg gewoon niet

Gewoon een moderne buitenlandse trainer graag. Iemand met een andere voetbalcultuur, die weer nieuwe ideeën en alles heeft en die niet in de Hollandse school is blijven hangen. Alleen dan kan Nederland weer vooruit

12 september 2017 om 12:58

Noem eens wat namen?

12 september 2017 om 14:13

Erik ten Hag. Hoef je niet eens een buitenlander te nemen. Als er iemand heeft laten zien in staat te zijn een andere voetbalcultuur te implementeren in een team dan is hij dat wel. Het is dat ze bij Ajax waarschijnlijk te bang waren dat zo een eigenwijze man het heilige 433 zou wegvagen, maar anders had ik hem graag al daar gezien. Lijkt mij de meeste talentvolle Nederlandse trainer. Wie niet waagt, wie niet wint.

Welja, als je vast wil blijven in de middelmatigheid of zelfs in de onderste regionen van het internationale voetbal, zou ik vooral deze vent aanstellen.

Laten we niet doen alsof hij een topcoach is, of uberhaupt een degelijke coach.
Met ajax 4x kampioen worden met de beste ploeg is een koud kunstje, toen PSV en Feyenoord sterker werden is het met hem meteen fout gegaan.

Bij Inter heeft hij, met beter spelersmateriaal dan oranje, het heel slecht gedaan.
Gelukkig is hij niet bij Liverpool terecht gekomen, dan had hij die mooie club de afgrond in geholpen.

12 september 2017 om 16:36

4x kampioen met de beste ploeg...? Cillessen, Van Rijn, Moisander, Van der Hoorn, Riedewald, Blind, Serero, Schone, Klaassen, De Jong, Duarte, Fischer, Sigthorson, Kishna, Sana, Hoesen..

Het was juist PSV dat de beste selectie had met o.a. Depay, Ruiz en Wijnaldum, terwijl Feyenoord Pelle, Clasie, Vilhena, Immers, Boetius, Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Indi en Kongolo had. Kom op hee..

Het was juist knap dat hij 4x kampioen werd en de 5e op een haar niet haalde. Ten eerste knap omdat hij dus juist niet het beste materiaal had en ten tweede omdat hij dit behaalde terwijl het bestuurlijk een chaos was en aankopen als Ziyech niet werden goedgekeurd.

Ik wil niet zeggen dat De Boer de ideale bondscoach is nu, maar hem afschrijven als pannenkoek gaat te ver.

Wat kletst die van Duren toch? Droomkandidaat vorig jaar? Man man man. En zolang Advocaat in de race is voor kwalificatie is het nergens voor nodig om de Boer de hemel in te prijzen. Overal mislukt behalve bij Ajax. En ja Oranje verloor van Frankrijk maar hadden we dat niet verwacht? En door de rode kaart is de uitslag groter uitgevallen dan nodig was. Dus gewoon door met Advocaatje deze kealificatie plus eindronde als die gehaald wordt.

Advocaat is vele malen beter. Betere people manager, betere tacticus, veel meer ervaren.

12 september 2017 om 13:53

Ja zijn tactiek werkte geweldig met een doelpuntenregen om te oren, wat een grap. Deze 'tacticus' heeft even vergeten hoe belangrijk doelsaldo in de strijd om kwalificatie is.

12 september 2017 om 14:05

Zoals ik het boven al aangeef tot de rode kaart stond het 1-0. Daarna met 10 man tegen superieur France? Tja...

12 september 2017 om 15:07

Daarover verbaasde ik me nog het meest. Advocaat was altijd een behoudende trainer met een realistische kijk op voetbal. Sinds hij weer bij Oranje zit, is hij het spoor volledig bijster. Hij is toch nog niet aan het dementeren? Of is het Gullit die hem dat influistert? Maar die predikt toch ook altijd nog het realisme? Nou, in Frankrijk was dat nou juist de enige optie. En zie wat er is gebeurd. Van ons eens geroemde trainersgilde blijft niet veel over. Met Keizer als laatste voorbeeld. Eigenlijk wel logisch dat we zo achteruit hobbelen.

Laten we dat nou gewoon niet doen, Frank de Boer is zo een overschatte trainer.
Goed, hij is 4x kampioen geworden met Ajax maar wel al het geluk van de wereld wat daarbij kwam kijken. Het spel was ook niet om aan te gluren.
Ook in de CL en EL ging Ajax onder zijn leiding steevast op z´n bek. Dat was 10x niets.

Ook bij Inter en nu laatst bij Palace heeft die bewezen totaal ongeschikt te zijn voor de functie van coach, laat staan Bondscoach....
Dus laten we het Nederlands voetbal niet nog meer laten afglijden en hier gewoon niet aan beginnen.

Doe dan een Bosz, Ten Hag of zelfs een Fraser of wacht op Koeman

Doe dit aub nou niet. Lik je wonden, blijf op de achtergrond en kijk rustig of iemand bereid is Frank de Boer een nieuwe kans te geven.

Voor mij is hij de trainer van het anti voetbal. Heeft Ajax kampioen gemaakt, maar ook de meest kleurloze periode van Ajax ooit. In Italië zou hij misschien prima passen in voetbalvisie, maar niet als mens. Zijn antivoetbal past niet bij Oranje en ook niet bij de (sub)top van de eredivisie.

Daar was ik al bang voor: Frank de Boer wordt genoemd bij Oranje. Waarom? Omdat hij de enige is die beschikbaar is. Alsof dat het criterium is.....nee, dan kan G.j. Verbeek dat nog veel beter gaan doen. Om zo maar een voorbeeld te noemen. Frank de Boer is gewoon een heel slechte trainer, die moet je nergens willen. En dat doet niks af aan zijn persoonlijkheid. Gedraagt zich altijd zeer correct en was een baken van rust tijdens de Ajax revolutie. Dus een prima kerel, alleen niet als trainer. Punt.

Frank de Boer is 4 keer kampioen geworden, maar dat was deels is in een periode dat Feyenoord nog zijn wonden aan het likken was en PSV na het mislukte jaar met Van Bommel/advocaat een tussenjaar met alleen maar jonkies had (zoals dit seizoen). Hij heeft bij Ajax redelijk goed gepresteerd, maar na Inter en Crystal Palace twijfel ik toch of hij een geschikte bondscoach is. Maar ja, wie dan wel?

Jippie, voor altijd de Hollandse school! 433 Onder de Boer, en wachten op de dag dat wij het lachertje van Europa zijn... alleen voor Veltman zou het geweldig zijn, zijn basisplaats is gegarandeerd.

Geen bondscoach! Als ik Frank de Boer was, zou ik naar Nederland terug gaan. Laat 'm maar komen bij onze FC Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2182 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

184 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Phillip Cocu denkt aan bekende namen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren