Van Ginkel deed water bij de wijn: ‘Wil een heel jaar belangrijk zijn’

Dinsdag, 18 juli 2017 om 00:00

Marco van Ginkel had in de afgelopen weken niet te klagen over belangstelling, maar nadat PSV duidelijk maakte graag opnieuw over hem te willen beschikken was het een makkelijke keuze voor de middenvelder. Interesse uit Spanje, Duitsland, Turkije en andere clubs uit Engeland ten spijt koos Van Ginkel, die meteen zijn contract bij Chelsea met een seizoen verlengde, er voor om weer op huurbasis naar Eindhoven te vertrekken.

Hij deed volgens De Telegraaf zelf ook water bij de wijn om de deal rond te krijgen: “Omdat ik nu een heel jaar belangrijk wil zijn, in plaats van zes maanden. Ik ben eerder ook al twee keer verhuurd aan AC Milan en Stoke City, maar ik weet wat PSV mij te bieden heeft en wat ik hen kan bieden”, legt hij uit.

Van Ginkel ‘keek de andere opties maar een beetje weg’ omdat hij per se terug wilde keren bij PSV, waar hij nu een van de leidende spelers lijkt te gaan worden. De nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen deed ook nog een poging om de middenvelder definitief over te nemen, maar het werd al snel duidelijk dat dit geen haalbare kaart was.

De ex-Vitessenaar hoopt PSV nu te kunnen behoeden voor een vergelijkbare eerste seizoenshelft als vorig jaar, toen de achterstand op Ajax en de latere kampioen Feyenoord al behoorlijk opgelopen was. Volgens Van Ginkel moet de club volgend seizoen weer vol voor de titel gaan en ook zorgen dat er Europees wat gepresteerd wordt: “Daar werken we nu naar toe. Het is voor mezelf fijn dat ik er nu een heel seizoen bij ben. Daar kijk ik enorm naar uit.”


Poll

Denk jij dat Marco van Ginkel na het aankomende seizoen wel een kans krijgt bij Chelsea?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door markbakel)

En hij verlengt waarom bij Chelsea? Vreemde actie. Voor Chelsea niet. Mocht hij ooit tot grote voetballer uitgroeien dan kan men hem voor een flinke zak geld doorverkopen. Maar ik zie niet dat hij de potentie heeft om ooit een vaste basiskracht te worden voor de Blues. Nog steeds bij het niveau PSV spelend... Na dit seizoen 25 jaar.

18 juli 2017 om 00:08

Salaris. Snap alleen ook niet dat PSV een huurspeler tot leider bombardeert.

18 juli 2017 om 08:21

Omdat het gewoon een belangrijke voetballer in de groep is. En waarom zou je een leidersfiguur niet tot leider bombarderen. Juist heel logisch dus dat hij een leidersfiguur in de groep gaat worden. Dit is ook de reden dat ze hem zo graag willen hebben, ondanks de derde huurperiode. Iedere keer dat hij bij PSV is gekomen zie je het elftal groeien.

18 juli 2017 om 00:10

Waarschijnlijk was het onderdeel van de huur. Waarom zou je een speler met een tweejarig contract nog verhuren namelijk, de kans dat hij niet veel later voor een minder hoog bedrag weggaat is niet logisch. Ik denk dat Chelsea hem had willen verkopen wanneer hij niet had verlengt.
Verder speelt hij wel bij PSV maar is hij wel een bepalende speler, het is duidelijk dat PSV een stuk beter presteert wanneer hij erbij is, dan wanneer niet. Op je 25e een topspeler zijn in de Eredivisie is helemaal niets om je voor te schamen.

18 juli 2017 om 01:31

Voorwaarde van de huurdeal. Als Van Ginkel een topseizoen speelt bij PSV en er komen weer geïnteresseerde clubs, dan kan Chelsea hem voor meer verkopen.

18 juli 2017 om 02:59

Na dit seizoen 25 pas? In Engelse termen begint het nu. Hij moet zich waarmaken aankomend seizoen. Bepalend zijn in een eventueel kampioenschap. En ook al is het de eredivisie, dan denk ik nog dat Chelsea hem niet zomaar laat gaan. Middenvelders als Van Ginkel zijn schaars. Mits blessurevrij zou hij qua potentie ook bij the blues kunnen aanhaken. Voor hem is dit gewoon het seizoen van de waarheid en laten we hopen dat PSV en Oranje daar baat bij hebben.

18 juli 2017 om 09:09

was dat niet een van de voorwaarde van Chelsea om hem te huren. zodat als hij terug komt van een succesvolle verhuur periode hij minstens nog 1 contract jaar heeft en Chelsea op die manier toch wat extra geld binnen krijgt?

Van Ginkel doet er wel heel erg lang over om zijn aanwezige potentie om te zetten in een duidelijke versterking voor het niveau wat Chelsea ambieert. Hij komt gewoon veel te kort. Hij is zelfs slechts sporadisch bij het Nederlands Elftal in beeld. Dat zegt al veel! Ik ben niet zo gecharmeerd van hem.

18 juli 2017 om 00:24

Denk alleen dat ze bij PSV gecharmeerd zijn van hem! Rest van de middenvelders zeker niet minder.

18 juli 2017 om 08:48

Je hebt altijd 4 basis waardige middenvelders nodig in een 433, zeker als je europees speelt.
Hij past ook perfect in het middenveld van Psv. Een controleur met Hendrix, een diepgaande loper met van Ginkel en een creatieve man met Propper. Ramselaar zal genoeg gaan spelen.

Goede speler maar geen top. Chelsea verlengt om nog wat geld te kunnen vangen maar zien ook wel dat dit geen topper is. En PSV huurt voor het derde jaar zonder een optie? Beetje kortzichtig heeft Brands geen betere opties in wie PSV ook echt kan investeren ipv opleiden voor een andere club?

18 juli 2017 om 09:46

Opleiden doet psv ook alleen het kost tijd. Je hebt nu een paar talenten die het kunnen redden maar een ervaren kracht als van Ginkel kun je erbij hebben. Voor eredivisie begrippen een top middenvelder

Ik vind dit een prima middenvelder. Lekker compleet en als hij echt zou tekenen bij Psv dan is hij ook de beste middenvelder. Psv met hem is zeker sterker.

Prima middenvelder voor de top van de Eredivisie. Helaas vaak geblesseerd geweest, al had hij bij Chelsea waarschijnlijk toch nooit een kans gekregen. Vind hem goed bij PSV passen.

Ik vind het nog steeds een middelmatige voetballer, echter zijn zijn statistieken als middenvelder van PSV wel erg goed. Hij maakt veel (belangrijke) doelpunten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper00
Damian van BruggenVerdediger00
Derrick LuckassenVerdediger00
Joshua BrenetVerdediger00
Daniel SchwaabVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

184 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Chelsea U23 3 1 0 0
2016/2017 PSV 15 7 4 0
2015/2016 PSV 13 8 2 0
2015/2016 Stoke City 17 0 0 0
2014/2015 AC Milan 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Derrick Luckassen: ‘Er waren genoeg clubs die het ook wel wilden!’

{embed}

In de wandelgangen

Zondag 23 juli
Adam Maher heeft er naast Osmanlispor en Sporting Portugal nog een mogelijke bestemming bij. Lees verder

Online Soccer Manager

Online Soccer Manager OSM

(Advertorial) Word nu ook manager van je favoriete voetbalclub. Laat de wereld zien dat jij de beste manager bent! Meer...

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord