Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft: ‘Tien jaar geleden was hij zó goed, maar nu doet het pijn aan je ogen’

Laatste update:

Wim Kieft heeft enorm medelijden met Marco van Ginkel, zo laat hij weten in de podcast KieftJansenEgmondGijp. De analyticus ziet dat de middenvelder van Vitesse vanwege fysieke ongemakken niet meer het niveau kan aantikken dat hij ‘tien tot twaalf jaar geleden’ haalde. De nabije toekomst in het algemeen bij Vitesse ziet Kieft, net als René van der Gijp en Michel van Egmond, somber in.


“Wat is Vitesse slecht, hè Wim”, opent Van der Gijp het gesprek op karakteristieke wijze. Afgelopen weekend gingen de Arnhemmers in eigen huis op pijnlijke wijze onderuit tegen sc Heerenveen (1-3), waardoor de ploeg nog altijd onderaan staat in de Eredivisie.

Na de nederlaag besloot Phillip Cocu zijn contract in te leveren en op te stappen. “Laat Cocu nou blij zijn dat hij daar weg is. God wat is het daar slecht. Het is echt vreselijk. Die vliegen er gewoon uit”, concludeert Van der Gijp.

“Weet je wat ik ook wel triest vind”, haakt Kieft in. “Die Van Ginkel heeft niet heel veel te vertellen. Het is niet een heel boeiende persoonlijkheid. Maar tien of twaalf jaar geleden was dat echt een goede voetballer. Die jongen heeft alleen maar blessures gehad.”

“Bij Chelsea, bij AC Milan... Hij heeft zo veel pech gehad”, besluit Kieft. “Dan doet het bijna pijn aan je ogen als je hem ziet lopen. Meer kan hij gewoon niet.”

Van der Gijp sluit zich aan bij de woorden van zijn tafelgenoot. “Het kan nooit leuk zijn om van jezelf te weten dat je op nog geen veertig procent zit van twaalf jaar geleden, dat het eigenlijk niet om aan te zien is. Hij blijft op dit niveau, hij zal niet meer beter worden.”

“Hij loopt er echt verloren bij”, ziet ook Van Egmond. “Op papier ziet zijn carrière er geweldig uit, in de praktijk is het nooit echt eruit gekomen.” In 2013 maakte Van Ginkel de overstap van Vitesse naar Chelsea, waar hij vrijwel direct een zware knieblessure opliep. Voordat hij uiteindelijk in 2021 de transfervrij overstap naar PSV maakte speelde de middenvelder op huurbasis voor AC Milan, PSV en Stoke City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is inderdaad tragisch om te zien als je zijn carriere tegenover die van De Bruyne zet. Werden destijds dezelfde potentie toegedicht bij Chelsea. Van Ginkel had volgens mij ook nog eens een streepje voor, maar toen kwam die gescheurde kruisbanden. Waar het De Bruyne uiteindelijk wel is gelukt om zijn potentie waar te maken, bleef Van Ginkel stil staan ook mede vanwege blessures.

14 november 2023 om 08:02

Van Ginkel werd echt niet de zelfde potentie toegedicht als De Bruyne.
De Bruyne werd gezien als een toptalent uit de buitencategorie, een kans hebber voor de Ballondor, in het rijtje met Hazard en Pogba enzo.

14 november 2023 om 08:37

Kan mij niet herinneren dat zij werden vergeleken qua potentie. Volgens mij was het best bekend dat De Bruyne het grotere talent was. Volgens mij keken we er allemaal best vreemd van op toen ie naar Chelsea ging hoor.

14 november 2023 om 11:46

Die ging daar toen alleen heen omdat Vitesse en Chelsea hun eigenaren elkaar goed kenden en Vitesse destijds niet aan Ajax wilde verkopen.

Qua talent natuurlijk nooit in het rijtje van De Bruyne gezeten. Had zonder blessures overigens een hele puike loopbaan kunnen hebben. Beetje net als met Strootman waar zijn blessures ook flink wat roet in het eten hebben gegooid.

14 november 2023 om 16:37

Niemand heeft ooit gedacht dat Van Ginkel basisspeler zou worden bij Chelsea of ergens anders in de top. Destijds had Chelsea wel 60 spelers onder contract en een karrevracht daarvan die ze door heel Europa verhuurde. De Bruyne werd wel als absoluut toptalent omschreven, deed het op huurbasis bij Werder Bremen ook fantastisch. Door de moordende concurrentie is hij toen verkocht door Mourinho volgens mij. Van Ginkel was echt wel een groot talent, maar kwam niet eens een beetje in de buurt van De Bruyne.

14 november 2023 om 17:34

Ik weet wel nog dat Mourinho lyrisch over van Ginkel was. Nu wilt dat natuurlijk niet meteen iets zeggen, maar in tegenstelling tot de Bruyne kreeg werd van Ginkel niet meteen verhuurd. Na zijn periode bij Bremen kreeg ook de Bruyne zijn kans, maar Mourinho zag het niet in hem.

Snap wat ze proberen te zeggen maar welke voetballer heeft nou nog het niveau die hij had 10-12 jaar terug?

13 november 2023 om 23:26

Het is niet dat van Ginkel bijna 40 is. De meeste spelers zijn op hun 30e wel beter dan op hun 18e

14 november 2023 om 00:28

Het verval bij van Ginkel is wel heel groot.
Spelers kunnen op hun 18e misschien iets sneller zijn en in hun niveau groeien maar bij spelers als van Ginkel is het fysieke verval echt heel erg. Siem de Jong had dat ook (al had hij minder talent), die werd met de jaren alleen maar minder.

Zijn debuut als 17 jarige uit in Amsterdam waar hij die goal maakte was indrukwekkend. Helaas na zijn blessure, net als Strootman, nooit meer de oude geworden.

Op het begin van het seizoen pakte hij zijn goaltje mee. Hoop voor Vitesse dat een nieuwe trainer het weer op de rit krijgt, zodat ook Van Ginkel er weer plezier in krijgt!

Van Ginkels carriere is bizar te noemen. In de zomer van 2018 nog als aanvoerder en misschien wel beste speler van de Eredivisie de schaal omhoog houden om vervolgens 2,5 jaar lang geen officiele wedstrijd meer te kunnen spelen. Enorm respect voor hem dat hij uberhaupt nog op niveau voetbalt

14 november 2023 om 06:38

Is inderdaad een geweldige speler geweest! Maar of je respect moet hebben dat hij nog in de eredivisie speelt of misschien vraagtekens moet zetten bij een club als Vitesse om hem te laten staan is een tweede…
Eredivisie voetbal is topsport en bij topsport moet je presteren. Presteer je niet dan moet je vervangen worden. Topsport is hard maar rechtvaardig. Snap dat het nu wat lastiger is nu Vitesse geen geld heeft maar een van Ginkel zou normaliter gepasseerd moeten worden.
Spelen voor Vitesse vindt hij misschien nog steeds leuk en brengt meer op dan spelen bij een amateurclub. Moet ook aan zijn rekeningen denken😉

14 november 2023 om 08:27

Hij is vooralsnog topscorer van Vitesse met 4 doelpunten. Ook al ziet het er niet meer uit, hij is een van de weinigen die strijd heeft getoond. Daarom speelt ie nog, bij gebrek aan beter…

Enorm zonde want Van Ginkel was in potentie een enorm goede speler. Ook bij PSV vond ik hem regelmatig nog zijn klasse laten zien. Zo zie je maar dat je buiten talent en doorzettingsvermogen ook geluk moet hebben dat je blessure vrij blijft

Vind wel dat ze Vitesse snel afschrijven.
Het is op dit moment inderdaad niet best en met deze selectie wordt het lastig maar vaak is vertrouwen ook een belangrijke factor in het voetbal. Mochten ze een keertje twee wedstrijden achter elkaar winnen dan kan het maar zo omslaan. Je staat dan gewoon bijna linkerrijtje. Neem nou mijn club NEC. Daar heeft niemand het over maar staan maar 3 punten los van Vitesse. Utrecht en Volendam staan gelijk met Vitesse. Die spelen nou ook allemaal niet geweldig en zijn nog absoluut niet zeker van lijfsbehoud.
Dat van Ginkel een heel stuk minder is dan 12 jaar geleden is logisch. Is iedereen!
Maar voor Vitesse is het wel jammer dat hun vedette het niet meer kan laten zien.
Hoop voor Vitesse dat ze de zorgen buiten het veld eens opgelost gaan krijgen anders is het spel wel het minste waar ze zorgen om moeten maken!
Succes!

14 november 2023 om 13:33

Ben ik met je eens en vooral van der Gijp. Hij is laatst bij Feyenoord-Vitesse aanwezig geweest en blijft hierdoor over Vitesse door hameren. Maar ik weet zeker dat die verder niet veel van Vitesse ziet.
Dat er een paar slechte voetballers lopen dat ben ik zeker met ze eens. Arcus, Meulensteen, Cornelisse,hamulic zijn stuk voor stuk niet om aan te zien. Ook van Ginkel loopt erbij alsof die een steen in zijn schoenen heeft. Maar de afgelopen periode is ook zeker op het conto van Cocu te schrijven. Afgelopen zaterdag beginnen ze sterk met hoge druk wat resulteert in een snelle 1-0 en wat doet Cocu? Die schreeuwt zijn spelers weer achteruit in de verdedigings modus. Met Psv werd die op die manier kampioen maar deze selectie is daar gewoon niet voor gemaakt. Manhoef speelt op een eiland nu en de meeste spelers weten zichtbaar niet wat voor taken ze moeten uitvoeren.

Ik ben er van overtuigd dat als er een goede trainer voor de groep staat die het plezier en vertrouwen kan terugwinnen dat Vitesse er gewoon in blijft. Mocht je afgelopen zaterdag hadden gewonnen had je bijvoorbeeld al boven Heerenveen gestaan. Want Heerenveen is met alle respect ook niet om aan te zien.

Room, Hendriks, isimat, pinto, straks weer Propper v. Ginkel, Tielemans, Boutrah, Manhoef. Hiermee moet je je makkelijk kunnen handhaven.

Ik zeg dan ook eerlijk dat ik me niet eens druk maak om de kwaliteiten of we erin blijven maar meer om het overname proces dat vind ik veel spannender.

Van Ginkel is tot nu toe een van de weinigen die de mouwen heeft opgestroopt en inzet heeft laten zien. Daarnaast is hij op dit moment topscorer van Vitesse met maar liefst 4 goals 😜 Neemt niet weg dat hij bij een goed draaiend gemiddeld eredivisie team gewoon kan banken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren