wk2018

‘Neymar neemt weer contact op met PSG en wil strijd aanbinden met Messi’

Maandag, 17 juli 2017 om 16:40

Neymar heeft contact opgenomen met Paris Saint-Germain. Zijn vader reist deze week naar Parijs voor een persoonlijk gesprek met Nasser Al-Khelaïfi, verzekert de Spaanse krant AS maandagmiddag. De voorzitter van PSG heeft in het verleden minstens driemaal geprobeerd om Neymar naar Frankrijk te halen en krijgt mogelijk een nieuwe kans, want de Braziliaan zou zijn naasten al hebben verteld dat hij naar de kapitaalkrachtige club wil.

De 'obsessie' van Barcelona om Marco Verratti over te nemen van PSG, kan bijdragen aan een eventuele transfer van Neymar. Beide clubs staan met elkaar in contact, al heeft Neymar wel een transferclausule die onlangs is opgelopen tot 222 miljoen euro. Technisch directeur Robert Fernández denkt dat geen enkele club van plan is om te voldoen aan die clausule. "Ons doel is niet om goede spelers kwijt te raken om ruimte te maken voor Verratti. Integendeel: we willen het team sterker maken."

Toch zou Neymar steeds meer twijfelen of hij zich in Barcelona het best kan ontwikkelen. Het contact tussen PSG en Neymar is volgens AS nooit afgebroken. Een van de redenen dat hij opnieuw contact zoekt met de club, is omdat hij de leider wil worden van een imposant project. Hij wil niet langer in de schaduw staan van Lionel Messi en vindt dat hij al genoeg heeft geleerd van zijn Argentijnse ploeggenoot. Het is tijd om de strijd aan te binden met Messi om de titel van beste speler ter wereld en dat is moeilijk als ze hetzelfde shirt dragen, zou Neymar vinden.

Ook de mensen in de omgeving van Neymar zouden hem er continu op wijzen dat hij in Camp Nou geen voortrekkersrol kan nemen. Zijn sponsors zien graag dat hij de onbetwiste ster van een project wordt, zoals Neymar dat is bij het Braziliaans elftal. Een week geleden was de 25-jarige ster al ietwat cryptisch over zijn toekomst, toen hij vertelde dat alles kan gebeuren. "Wie weet hoe morgen eruitziet", gaf Neymar aan. Zijn contract in Camp Nou loopt nog vier seizoenen door.

Sinds zijn komst in 2014 was Neymar goed voor 123 wedstrijden in LaLiga en 68 doelpunten. Neymar werd tweemaal kampioen van Spanje, won drie keer de Copa del Rey, eenmaal de Supercopa en ook de Champions League en het WK voor clubteams voegde hij eenmaal toe aan zijn palmares. De afgelopen jaren was hij een belangrijk onderdeel van de gevreesde voorhoede met Messi en Luis Suárez.


Poll

Denk je dat Neymar inderdaad naar Paris Saint-Germain wil?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door ajaxlwd)

Strijden met messi😂😂, je zou nooit het niveau van cristiano en messi behalen. Grappemaker

17 juli 2017 om 16:49

Dat komt dat hij niet dezelfde mentaliteit als Ronaldo heeft. Ronaldo is 24/7 met zijn voeding en training bezig en is altijd in vorm. Neymar is een echte Braziliaan qua mentaliteit buiten het seizoen

17 juli 2017 om 17:01

Hoeft ook niet hun niveau te halen. Ronaldo stelt volgend jaar niks meer voor en dus kan neymar makkelijk concurreren met Ronaldo. Messi is een ander verhaal, geen enkele voetballer zal zo goed kunnen voetballen als hij.

17 juli 2017 om 17:20

op basis van wat zal Ronaldo niks meer voorstellen?? Ronaldo is niet meer de flitsende buitenspeler van vroeger, maar zal ten alle tijde 30 goals per jaar maken voor Real, iets wat Neymar niet lukt voor Barca. Om daarom te stellen dat Ronaldo niks meer zal voorstellen is natuurlijk een uitspraak gebaseerd op niks meer dan lucht. Neymar zal nooit in de buurt komen van CR7 en Messi.

17 juli 2017 om 17:22

Ja neymar vergelijken met een 32 jargige ronaldo en die ronaldo is nogsteeds zwaar en zwaaaar beter. En hoe weet jij dat ronaldo volgend jaar niks zou voorstellen? Vergelijk neymar'tje' met cristiano en niemand neemt jou serieus.

17 juli 2017 om 17:35

Ik vind Neymar al beter dan Cristiano. Haal de doelpunten van Cristiano weg, wat blijft er over? Het is totaal geen teamspeler, zijn acties hebben enorm weinig rendement en hij heeft bizar veel kansen nodig om te scoren. Neymar heeft een betere techniek, overzicht, pass en kan alleen nog maar beter worden. Ohja en fysiek is Cristiano beter trouwens.

17 juli 2017 om 17:43

idd, wat heb je aan doelpunten... Zo nutteloos in voetbal, veel fijner als het er allemaal mooi uitziet!

17 juli 2017 om 17:44

Die doelpunten maakt hij om bepaalde redenen he, dusja je kan wel zeggen van haal de doelpunten weg mja zo kan ik ook zeggen over buffon haal zijn reddingen weg en wat blijft er over. Rare redenatie.

17 juli 2017 om 17:51

@samirhammadi

En toch is Ronaldo beslissender voor Real Madrid dan Neymar is voor Barcelona. Laat dat nou het geen zijn wat het belangrijkste is. Ronaldo is niet meer de Ronaldo van United, maar hij is zeer effectief en belangrijk met zijn goals. Dat hebben we de afgelopen jaren qua prijzen wel kunnen zien.

17 juli 2017 om 17:58

Grappig dat je zegt dat je liever mooi spel wilt en trucjes dan doelpunten. Een doelpunt is de belangrijkste factor om te winnen. Wie de meeste in een wedstrijd scoort wint en dat Ronaldo.

Barcelona ga je portemonnee maar trekken. Deze jongen moet je absoluut niet laten gaan. Messi heeft niet het eeuwige leven en Neymar kan de kar langzaam maar zeker gaan trekken.

Als dit waar is, spreekt het wel van een enorme ambitie van Neymar. Ik zou daar echt respect voor hebben. Messi evenaren zal idd moeilijk zijn, maar als hij PSG naar de CL titel leidt, wordt ie toch een legendarische speler.

17 juli 2017 om 22:02

Hij heeft nog een contract van 4 jaar, dus ze hoeven de portemonnee voorlopig nog niet te trekken en wanneer PSG daadwerkelijk 220 miljoen op tafel wil leggen, zou ik zeggen, strik erom en weg ermee.

Stel dat je Neymar kan wisselen voor 100 miljoen + Verratti, waar je met die 100 miljoen Dembele (dortmund) kan halen en nog geld overhoudt; zou Barcelona dan verzwakt zijn? Je verliest natuurlijk wel een marketingbom en zijn voetballende kwaliteiten zijn er zeker ook. Maar met zijn vader zal het nooit stil zijn rond zijn persoon, en hij lijkt toch niet voor de volle 100 procent bezig te zijn met voetbal.

Benieuwd wat de Barcelona fans hiervan vinden (al komt het bericht van AS, en komen de geruchten over Neymar wel vaker naar boven na een nieuw contract voor Messi).

17 juli 2017 om 16:54

Neymar is echt absolute wereldklasse, zijn cijfers bij de nationale ploeg slaan helemaal nergens op, rond de 80 interlands en 52(!) interlandgoals. Tel daarbij z'n commerciele marktwaarde op en ik heb vraagtekens of Barca beter wordt met de constructie die jij voorstelt (waarbij Dortmund Dembele echt niet zal laten gaan.)

17 juli 2017 om 16:55

Oh, ik zou Neymar blind inwisselen voor de komst van Marco Verratti en Ousmane Dembélé. Begrijp me niet verkeerd, Neymar is een waanzinnige speler en zal na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo één van de spelers zijn die het tijdperk definieert, die moet je altijd voor de club willen behouden. Maar het team wordt beter op het moment dat je Verratti en Dembélé inwisselt voor Neymar. Jammer genoeg wegen de sportieve voordelen niet op tegen de financiële argumenten en zal Neymar niet vertrekken.

Overigens is dit hele bericht klinkklare onzin, de Madrileense media volgen simpelweg hun jaarlijkse ritueel met dit soort lachwekkende berichten. Dit hoort eigenlijk thuis in de wandelgangen.

17 juli 2017 om 17:50

Ik denk niet dat PSG wil ruilen, ze willen hun sterren juist houden en Neymar toevoegen om zo het sterkste team van de wereld te worden.

Aangezien Neymar zelf aangeeft graag naar PSG te willen en de voorzitter van Barca een tijdje terug heeft laten weten dat spelers geen slaaf van de club zijn, zal Barca Neymar ongetwijfeld vrij moeiteloos laten gaan naar zijn nieuwe uitdaging tegen een aanzienlijke vergoeding.

PSG wordt op deze manier echt een heel sterk team, vond ze afgelopen jaar al erg sterk spelen in de CL. Met Neymar hebben ze de laatste schakel binnen, een echte ster aanvaller van de buiten categorie, en kunnen ze eindelijke voor de winst in de CL gaan.

17 juli 2017 om 18:04

Daar is die selectieve doofheid weer. Wel klakkeloos aannemen vanuit Madrileense media dat Neymar 'zelf aangeeft naar PSG te willen' en vervolgens betrouwbare journalisten afschrijven wanneer ze geruchten publiceren dat Marco Verratti zijn zinnen zou hebben gezet op een overgang naar Barcelona.

17 juli 2017 om 21:45

"aangezien Neymar zelf aangeeft graag naar PSG te willen en de voorzitter van Barca een tijdje terug heeft laten weten dat spelers geen slaaf van de club zijn, zal Barca Neymar ongetwijfeld vrij moeiteloos laten gaan naar zijn nieuwe uitdaging tegen een aanzienlijke vergoeding."

Robert had volgens mij al ontkracht dat Neymar nergens naar toe gaat. En kan je me laten zien waar je zag dat Neymar zelf aangeeft dat hij naar PSG wilt? Want toen er betrouwbare bronnen claimde dat Verratti weg wilde zei je dat hij niet weg wild en nooit te koop stond.

Daar gaan we weer. Ieder jaar weer hetzelfde gezeik vanuit de Madrileense media rondom Neymar. Hij heeft net bijgetekend bij Barcelona en heeft een enorme afkoopclausule in zijn contract staan. Als hij had willen vertrekken om zogenaamd 'uit de schaduw van Messi te treden' had hij dat wel gedaan voordat hij zijn contract verlengd had. Klinkklare onzin dus, begrijp niet waarom dit niet gewoon in de wandelgangen staat.

17 juli 2017 om 17:28

Ah hou op. Je probeert keer op keer de Madrileense sportkranten omlaag te halen terwijl de Catalaanse sportkranten een van de eerste waren die suggereerden dat Ronaldo zou vertrekken. Neymar zou niet vertrekken, hij en Messi zijn vrienden. Wat Ronaldinho voor Messi was is Messi voor Neymar, een gids en een mentor.

17 juli 2017 om 17:34

Je weet dat de BBC en Marca kwamen met de geruchten dat Ronaldo definitief wilde vertrekken bij Real Madrid?

Verder begrijp ik niet helemaal wat de ene zaak met de andere te maken heeft. Mijn kritische houding ten opzichte van Madrileens nieuws rondom Barcelona heeft namelijk niets te maken met de berichtgeving vanuit Catalaanse media. Leg me dat eens uit.

17 juli 2017 om 18:10

Ik weet het fijne er niet van want ik lees amper Sport of een van die Catalaanse kranten, maar ik zag wel dat ze uitpakte met het gerucht dat Ronaldo zou vertrekken. Je noemt Marca en AS "onbetrouwbaar" maar dat zijn wel de grootste kranten van Spanje. Marca heeft meer dan twee miljoen lezers en AS meer dan een miljoen, terwijl Sport niet eens een half miljoen lezers heeft. Leg jij maar aan mij uit waarom een krant uit Madrid, met een miljoen lezers, geen betrouwbaar nieuws kan publiceren over Barcelona? En kom niet met loze argumenten zoals er zijn meer Real fans en er wonen meer mensen in Madrid. Want als de krant onbetrouwbaar was hadden ze nooit zoveel lezers.

17 juli 2017 om 18:49

Ten eerste bepaalt het aantal lezers niet de betrouwbaarheid van een bepaald medium. The Sun heeft bijna twee miljoen lezers, maakt ze dat dan ook een betrouwbaar medium? Nou dan.

Verder ben je geloof ik niet helemaal op de hoogte van de rivaliteit tussen Barcelona en Madrid, Catalonië en Madrid. Het publiceren van negatief (en vaak ook onjuist) nieuws over Barcelona vanuit Madrileense media en andersom gebeurt relatief vaak. Daarnaast hebben Catalaanse media logischerwijs vaker bronnen binnen de club dan de Madrileense media, het huidige bestuur gebruikt bijvoorbeeld de sportkranten om de publieke opinie te kunnen sturen (in bepaalde mate). Hetzelfde gebeurt in Madrid met bijvoorbeeld Marca of AS.

17 juli 2017 om 19:03

Geloof me als Madridista weet ik als geen ander dat er rivaliteit is tussen Madrid en Barcelona. Laten we deze (kansloze) discussie stoppen en afspreken dat als een Catalaanse sportkrant iets meldt over Real dat we dat met een korreltje zout moeten nemen en anders om ook als een Madrileense krant iets meldt over Barcelona. Jij blij ik blij.

17 juli 2017 om 19:16

Ten eerste is dat niet iets wat je tussen twee anonieme personen op een Nederlands forum af kunt spreken, ten tweede vond jij het blijkbaar nodig om een discussie te ontlokken over de opmerking dat Madrileense media onbetrouwbaar zijn met nieuws over Barcelona. Ik nam de Madrileense media al met een paar kilo zout met dit soort nieuwsberichten (en andersom trouwens ook). Maar als jij daar blij van wordt, prima.

17 juli 2017 om 20:04

Je neemt alles te letterlijk zucht.... Ik zal even vertellen hoe je in mekaar zit: je denkt altijd dat je alles beter weet gezien je posts. En je hebt een afkeer tegen Real Madrid waarom? En mocht je reageren dan is het vaak negatief. Neem bijvoorbeeld dat bericht over Ronaldo je zei in die topic Ronald O. Serieus man.... Wees objectief en doe niet zo bijdehand. Marca is de grootste krant van Spanje samen met AS en het zijn beiden Madrileense kranten, als je vindt dat ze niet betrouwbaar zijn prima maar presenteer je mening niet als een feit want dat is het simpelweg niet.

17 juli 2017 om 22:01

Je kan veel zeggen van Guaporta, maar niet dat hij subjectief is. Ja hij is een volger van Barcelona, maar kijk eens naar de kwaliteit van zijn berichten, daar kan 95% van de gebruikers op fora nog wat van leren. Bij een kwart lijkt het eerder alsof hun kat over het toetsenbord heeft geparadeerd dan dat ze een fatsoenlijke reactie proberen neer te zetten. Tegen zo'n erkend lid kan je gewoon niet zomaar ingaan en hem bestempelen als een betweter.

Kranten in Spanje zijn subjectief, punt andere lijn. In "de grootste krant van Spanje" Marca zijn ze niet vies van photoshop om fases (vb buitenspel) te manipuleren. Is al meermaals gebeurd in het nadeel van....je raadt het nooit.... Barça. De Messiaanse prestatie in het Bernabeu? Bij Marca ging de halve voorpagina naar het feit dat Marcelo Roberto had moeten onderuit schoffelen. Vreemd toch allemaal, nietwaar?

Als je Neymar kan betrekken voor een mooie deal met Verratti, plus nog wat losse centen erbij zeg ik doen.

Neymar is een leuke speler, maar in de grote wedstrijden vind ik hem vaak niet thuis geven.
Als je voor Verrati kunt gaan, plus nog een sterke aankoop op de linksbuiten positie ( zoals hierboven wordt genoemd Dembele van Dortmund ) lijkt mij geen slechte oplossing.

Bullshit verhaal dit hoort dan ook in de wandelgangen. Clubs mogen niet met zaakwaarnemers praten zonder dat de clubs akkoord zijn. Dat weet PSG en die gaat geen straf riskeren. Hup naar de wandelgangen met dit bericht!

En bij psg kan je je wel beter ontwikkelen? Die competitie stelt niks voor. En barcelona heeft een betere opleiding en je traint met de beste spelers ! Snap neymar niet maar ja... miss gewoon voor het geld want voetballers verdienen niet genoeg

Nee La Liga stelt lekker veel voor..... Naast Real, Barcelona en Athletico is het niks beter dan de franse competitie. Of Neymar er echt heen wil is de vraag, maar het zou goed zijn om zijn kunsten elders te laten zien en het daar ook te bewijzen. Messi zie ik nooit die uitdaging aangaan.

Hahahaha wat is dit een onzin bericht! Neymar ontwikkeld zich prima bij Barcelona en speelt mits hij fit is ALTIJD dus waarom zou hij in vredensnaam weg willen? Voor het geld hoeft hij het niet te doen want bij Barcelona verdient hij ook enorm veel geld. Maarja dit soort fabeltjes worden ook over Ronaldo ook geschreven ieder jaar. Dus ik denk dat dit totaal niet op de waarheid berust en door een journalist uit de duim gezogen is!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4862 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1274 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren