FC Groningen troeft ADO en Vitesse af en haalt oude bekende van Jans binnen

Woensdag, 12 juli 2017 om 12:37

Lars Veldwijk is de nieuwste aanwinst van FC Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland laat op sociale media weten dat de 25-jarige aanvaller woensdagmiddag wordt gepresenteerd in het Noordlease Stadion. De komst van Veldwijk kan gezien worden als het werk van Ron Jans, die onlangs werd aangesteld als technisch manager en als trainer van PEC Zwolle al samenwerkte met Veldwijk.

Met de komst van Veldwijk troeft FC Groningen onder meer ADO Den Haag en Vitesse af. De Groningers staken er de nodige moeite in om de spits te overtuigen om voor De Trots van het Noorden te kiezen. Jans en trainer Ernest Faber reisden vorige week naar Noorwegen om Veldwijk te overtuigen om voor FC Groningen te kiezen. In Noorwegen speelde hij op huurbasis voor Aalesunds FK.


De Noorse club huurde hem van KV Kortrijk, waar Veldwijk sinds vorige zomer onder contract stond. Zijn dienstverband in België werd echter geen succes en hij kwam bij Kortrijk nauwelijks aan spelen toe. De Kerels hadden hem transfervrij overgenomen van Nottingham Forest. In het verleden speelde Veldwijk verder voor FC Volendam, FC Utrecht, FC Dordrecht, Excelsior en PEC Zwolle. In 2014 werd de spits bij Excelsior topscorer van de Jupiler League, waarmee hij een transfer naar Nottingham Forest verdiende. In Engeland kwam de eenmalig Zuid-Afrikaans international echter nauwelijks aan de bak.

Veldwijk zal nog niet direct met FC Groningen op trainingskamp gaan, want hij speelt komende zondag zijn laatste wedstrijd met Aalesunds. Het huurcontract van de spits loopt eind deze maand af en het duel met Haugesund is de laatste in juli. FC Groningen belegt vanaf woensdag een trainingskamp in het Duitse Harsewinkel. Internationals Sergio Padt, Mimoun Mahi, Simon Tibbling, Samir Memisevic en Ajdin Hrustic zullen dan weer aansluiten bij de selectie van trainer Faber. Hij zag tot dusver zes nieuwe spelers komen. Naast Veldwijk versterkte FC Groningen zich deze zomer met Django Warmerdam, Kevin Begois, Mike te Wierik, Ritsu Doan en Todd Kane.


Poll

Vind jij Lars Veldwijk een goede aanwinst voor FC Groningen?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door larsarjan)

Prima aanwinst op basis van zijn seizoen bij Zwolle, waar hij best veel veelzijdigheid toonde met goede goals en assists. Waardige aanvulling op de selectie van Groningen.

Prima aankoop. Veel beter is financieel niet haalbaar voor Groningen. Verwacht wel dat wanneer mahi vertrekt er nog een creatieve speler bij komt.

Ik ben als Vitesse-supporter eigenlijk heel blij met dit nieuws!
Was bij Zwolle een goede spits, maar verder zijn de statistieken in zijn nadeel.
Hoop voor Groningen dat hij minimaal hetzelfde kan brengen als in dat seizoen.

12 juli 2017 om 13:11

Als tweede spits als er iets geforceerd moet worden zou het best kunnen maar ik snap zijn keuze voor de fc wel

Tuurlijk haal maar weer een spits. Dat ging de afgelopen 3 seizoenen ook zo goed met Hoesen, Serloth en van Weert. Laten we er nog zo'n type uit dezelfde categorie bijhalen, misschien voldoet hij wel.

12 juli 2017 om 12:53

Wie zou Groningen anders moeten halen, die haalbaar was...?

12 juli 2017 om 12:56

Sorloth en Linssen zijn weg dus lijkt me eerder bittere noodzaak, zeker omdat ook Hoesen nog tot 31 december is verhuurd en een contract heeft tot medio 2018. Met alleen Van Weert en Mahi (die misschien ook nog vertrekt) red je het niet.

Goede zaak, lijkt me toch een klasse beter dan sorloth, hoesen en van weert. Groningen heeft zich goed versterkt. Nu padt erbij houden en nog extra vleugelaanvaller halen als mahi vertrekt en we zijn klaar voor volgend seizoen.

12 juli 2017 om 13:46

Beter dan Sorloth is hij 100% maar vraag me persoonlijk af als hij beter is dan Hoesen en van Weert, Hoesen was dan wel niet doeltreffend maar was voetballend redelijk goed. Zorgde altijd voor veel ruimte voor de Leeuw en die kreeg dan natuurlijk de credits. Ook is het jammer dat van Weert een lange poos geblesseerd is geweest afgelopen seizoen. Als hij speelde, speelde hij altijd wel goed met wat prima goals, denk dat zijn afwezigheid ons misschien wel 4/5 punten of meer heeft gekost. Kansen die sorloth hopeloos verprutste maakt van Weert makkelijk. Maar dit zullen we nooit te weten komen natuurlijk

Prima aankoop van Groningen, sympathieke gast die van meerwaarde is voor elke club zo tussen plek 8 en 18. Ik hoop dat hij het goed gaat doen, behalve tegen zijn oude club

Ik was er persoonlijk nooit heel lyrisch over.. Geen bewegelijke spits iig, hij liep niet meer dan nodig was,aan de andere kant... brock madsen liep weer veel teveel. Maar zag toch liever brock.. Er kwamen ook regelmatig geluiden van de tribune van: "he doe 's wat" terecht want er was meer uit te halen, misschien lukt 't bij Groningen wel..

12 juli 2017 om 12:59

Denk toch dat er niet veel spitsen zijn die het beter doen dan 14 goals en 9 assists in een seizoen bij Pec. Vond die Brock ook wel een aardige sleurspits toen hij eenmaal op gang kwam in de tweede seizoenshelft maar denk dat je als PEC in je handen mocht knijpen met een spits als Veldwijk want ook Parzyszek is een heel beperkte spits.

12 juli 2017 om 13:28

Veel penalty's he! Maar klopt voor PEC was 't een goede spits, maar vind dat ie wel wat overschat wordt, heb me veel geërgerd aan z'n instelling. Je kon zien wanneer hij daar weer met Jans over had gehad, dan liep ie weer eventjes wat harder.

Prima aanwinst voor Groningen! Heeft bij Zwolle bewezen een goede speler te zijn voor de Eredivisie en ik verwacht dat hij met zijn kwaliteiten het ook goed zal doen bij Groningen.

Groningen heeft toch weer een aantal leuke spelers weten te halen. Hoop dat hun fans ook weer wat meer komen opdagen zoals bij de opening van de euroborg. Het is een mooi stadion en zonde dat het afgelopen seizoen zo half leeg eruit zag.

12 juli 2017 om 13:10

Maak jij je maar druk om het halflege stadion van Vitesse, dat ziet er vele malen droeviger uit. Verder hadden we een gemiddelde van 19.500 per wedstrijd. Dat is nog beter dan Utrecht terwijl zij een veel groter achterland hebben en 4e zijn geworden. Dat het minder is dan een aantal jaar geleden hebben andere subtoppers (AZ, Heerenveen, Twente, Utrecht) ook last van.

12 juli 2017 om 13:22

@FCG-TvhN

Groningen heeft van alle clubs de hardste daling in supporters. Daar waar Utrecht bijvoorbeeld als één van de weinige clubs de afgelopen jaren een stijging laat zien. Inmiddels is het zelfs zo dat Utrecht meer seizoenskaarten heeft verkocht dan Groningen. Dat is geloof ik nog nooit gebeurd.

Over dat achterland ook absoluut oneens. Groningen heeft een compleet gebied (2 provincies die ze kunnen bedienen) en daar alleen concurrentie ondervind van Heerenveen. Utrecht zit omringt door grote clubs als Feyenoord, Psv, Vitesse en Ajax.

12 juli 2017 om 13:38

Het klopt dat het nu wat minder is, maar Utrecht is destijds ook van 22.000 naar 14.000 gegaan. Dat krabbelt nu weer langzaam op, maar is nog niet op hun oude niveau. Elke club heeft weleens een dipje, nu zijn wij aan de beurt. Verder ben ik het niet met je tegenargument eens. In Utrecht en omgeving wonen veel meer mensen dan hier in de omgeving. En ook in het Noorden zijn veel Ajax en Feyenoord 'supporters' te vinden. Verder kan ik me niet voorstellen dat een club als Vitesse supporters van jullie achterland afsnoept.

12 juli 2017 om 13:39

Het is jammer dat direct zijn club voorkeur er bij moet gehaald worden. Hij heeft ook gewoon namelijk gelijk. Ons stadion word steeds leger, mensen beginnen steeds meer te klagen.

12 juli 2017 om 13:46

Fcg_tvhn

Uiteraard zullen supporters van een club overal te vinden zijn, maar 'ons' gebied is wel gewoon een gebied die heel dichtbij topclubs ligt. Zo simpel is het gewoon.

In de randstad wonen inderdaad meer mensen dan ergens anders. Dat ben ik met je eens. Verder is jullie gebied gewoon heel veel groter. Dat zal elkaar dus wel opheffen. Ik denk dat jullie meer mensen in die grote regio hebben, dan wij in een kleine en dikbevolkte regio hebben.

Dat Groningen een dipje heeft (die alle 'subtop'clubs krijgen) ben ik ook met je eens. Hoeft dus ook niet blijvend te zijn, maar dat veranderd niks aan het feit dat Groningen een mega daling heeft (meer dan 1.000 toeschouwers minder en ook dit jaar weer veel minder seizoenskaarten hebt verkocht) waar Utrecht meer dan 600 toeschouwers had tov het seizoen daarvoor en nu weer veel meer seizoenkaarten heeft verkocht) en daar was jij over begonnen.

12 juli 2017 om 14:08

Dat de daling dit jaar hard is ontken ik ook niet. Maar nogmaals, dat heeft een Utrecht ook gehad toen ze het wat minder deden. Waar het allemaal aan ligt dat het terugloopt is een lang verhaal. Maar vertrouwen dat het beter wordt heb ik wel. Ben het niet eens dat het elkaar opheft. Of is de helft van de stad Utrecht voor Feyenoord of Ajax? Je gaat verder niet zomaar van Meppel elke zondag naar Groningen toe terwijl bij jullie een grote stad als Amersfoort bijna tegen Utrecht aan ligt. Maar hier hoeven we het verder niet over eens te zijn.

12 juli 2017 om 14:10

Ja. Dat zijn nepsupporters. Heb er geen goed woord voor over. Je bent toch voor een club, in goede en slechte tijden? Al die mensen die zeiken over de sfeer en hun seizoenskaart opzeggen zijn juist de reden van het achteruitgaan van de sfeer. Liever met alleen echte fans in het stadion, dan met al die verwende gloryhunters. Bah!

12 juli 2017 om 14:15

@FCG-TvhN

Amersfoort is dus inderdaad zo'n verdeelde gemeente met Vitesse die daar de boventoom voert. Hilversum zit bijvoorbeeld onder de plak van Ajax. Flevoland is Ajax gebied. De kleine dorpjes ten westen van ons is voornamelijk Feyenoord gebied en in het zuiden worstelen we tegen Psv.

Ons gebied is gewoon heel klein en ja, ook Utrecht is verdeeld met allemaal studenten die hier 'tijdelijk' wonen en daardoor dus alsnog voor hun clubje Ajax, PSV of Feyenoord kiezen (tenslotte is dat nog steeds heel dichtbij). Studenten die in Groningen wonen (of mensen in al die gemeentes daar omheen) kunnen gewoon naar Groningen. Geen enkele andere club die daar op een acceptabel afstandje vandaan zit. Of gaan die 1 uur rijden om naar PEC te gaan? of 2 uur om naar een topclub te gaan? Dat is wel even wat anders dan 15 a 20 minuten.

Maar zoals je zegt. We denken hier anders over. Niks mis mee. Succes komend seizoen in ieder geval!

12 juli 2017 om 17:51

Larsarjan, dat over Amersfoort lijkt me niet kloppen. Het lijkt me dat daar meer Ajacieden, Feyenoorders en Utrechters rondlopen. Ik ben zelf voor Vitesse, maar ik kan geen reden bedenken waarom iemand uit Amersfoort voor Vitesse zou zijn.

12 juli 2017 om 13:19

Ik lijk wel een zeur als het om Groningen gaat, maar ik vind het stadion om eerlijk te zijn helemaal niks en de aanwinsten zijn degelijk, maar wel afwachten. Als Veldwijk komt voor Sorloth gaan ze er dik op vooruit, maar ze zouden het ergens van moeten betalen. Bij mijn weten komt Groningen jaarlijks ook tekort en zijn ze afhankelijk van het verkopen van spelers.

Doan, Warmerdam, Ter Wierik (transfervrij), Begois (transfervrij), Kane (huur) en Veldwijk moeten toch wel aardig wat kosten samen. Daar tegenover staat het vertrek van spelers die gratis weg gaan? Alleen Linssen en Sorloth zouden wat opgeleverd hebben (1,3 miljoen max).

Zet daar tegenover dat er minder toeschouwers komen, 1,5 miljoen aan tv-gelden inleveren etc. en veel geld is geïnvesteerd in een nieuw jeugdcomplex (wat natuurlijk een goede zaak is). Is er dan een fan op de achtergrond die geld in de club pompt?

12 juli 2017 om 13:24

Groningen is toch een van de financieel gezondste ploegen van NL. Dat we niet veel uit kunnen geven (mede door een tegenvallend aankoopbeleid) is men bewust fan. Daarnaast heb ik het idee dat Groningers een te hoog verwachtingspatroon hebben van die ploeg. Zo merk ik dat de gemiddelde Groninger 90% klaagt over de slechte dingen, ookal winnen we eens met 3-0.

12 juli 2017 om 13:32

@La-Decima

Ik geloof dat ze inderdaad in cat-3 zitten. Goed teken natuurlijk. Ik heb die jaarverslagen wel eens doorgelezen en daarin komen ze eigenlijk elk jaar 5 ton tot 1 miljoen tekort en dat wordt aangevuld met transferwinst. Prima beleid opzich. Daarbij hebben ze een eigen vermogen van 4 miljoen ongeveer waardoor ze tegenvallende verkoopcijfers kunnen opvangen.

Maar zoals het er nu naar uit ziet gaan ze wel een heel best hapje uit dat potje nemen. nl. Jeugdcomplex, nieuwe spelers tov vertrekkende spelers, 1,5 miljoen aan mislopende tv-gelden..

Wat mij betreft slagen alle nieuwe spelers en doet Veldwijk het top en levert die weer een mooie som geld op, maar gevoelsmatig wordt er een groot risico gelopen nu.

12 juli 2017 om 13:35

Aan de andere kant kan groningen bij een verkoop van tadic en van dijk nog een bedrag ontvangen als het klopt. Daar moet ook nog rekening mee gehouden worden. Verder is er ook veel interesse in Padt en Mahi..

12 juli 2017 om 13:50

La-Decima

Prima natuurlijk dat je alvast dat geld uitgeeft. Groningen kan zoals gezegd dat risico nemen, maar dan is Veldwijk eigenlijk eerder als vervanger gehaald van bijvoorbeeld Mahi dan van Sorloth als je het mij vraagt.

Maar hoe dan ook. Veldwijk is een prima spits voor Groningen. Doan klinkt goed (maar is nog jong en moet zich nog bewijzen). Kane is een goede back (komt wel terug van een zware blessure), Warmerdam en Ter Wierik zijn geen toppers, maar wel degelijk. Dus tot op heden lijkt het kwalitatief best goed op orde te zijn, maar zoals eerder benoemd zullen er nog uitgaande transfers Moeten komen en daar zal Groningen wss echt kwaliteit op in gaan leveren. (padt, Tibbling en Mahi)

12 juli 2017 om 14:00

Ik maak me geen zorgen zolang Padt blijft... Dat is toch wel de rots in de branding. Verder zal het geld van doorverkooppercentages waarschijnlijk in reserves gestopt wordem. Mahi zal enkele miljoenen opleveren, net als tibbling. Ik hoop dan toch wel dat er wat creativiteit bij komt bij het vertrek van die 2.

12 juli 2017 om 14:11

Enkele miljoenen voor Mahi? Prima speler hoor, maar 2,5 zal wel het max zijn denk ik? in de Winter vlak voor de deadline was het 3 miljoen toch? Dat is het allerduurste moment om een speler te verkopen / kopen, dus dat bedrag wat je daar kon krijgen ga je nu niet meer krijgen.

Bij een transfer van Padt wilt men bij Groningen meewerken toch omdat hij zijn contract een keer verlengt had enzo? bovendien is een keeper niet heel veel waard. Met Tibbling erbij en als alles meezit 5 miljoen?

Met het gegeven wat ik al eerder zei is er denk ik niet heel veel geld meer beschikbaar. Geen jeugd die doorgeschoven kan worden? Anders misschien eens kijken of er wat te huren valt bij de top-3? Doelman wordt sowieso erg moeilijk. Die hele markt is al op zijn kop. Ruiter wilt naar het buitenland en Lamprou volgens mij ook. Coutinho misschien? maar denk dat Groningen wel wat beters wilt? Lastig hoor. Denk echt dat er nog moeilijke weken aan zullen komen.

12 juli 2017 om 14:31

Vriend kap eens met je negatieve gelul over fc Groningen ! fc Groningen is de club met de meeste deelnames aan de play offs om europees voetbal, won 2 jaar geleden de beker, heeft de langst zittende directeur van Nederland, heeft het geld voor het behalen van de Europa league verstandig(2,5 miljoen)geinversteerd in een nieuw trainingscomplex. Dit jaar is Ron Jans terug gekomen bij fc Groningen als manager! Veel postitieve dingen zijn gaande bij fc Groningen en het zou me niks verbazen als Robben straks na het Wk terug komt naar zijn club fc Groningen.

12 juli 2017 om 14:40

Clubs als Utrecht en Vitesse zouden zich moeten schamen de afgelopen jaren.utrecht met een suikeroom die elke keer moet bijspringen en bij Vitesse weten we allemaal dat het een zooitje is met alleen maar huurlingen van Chelsea.
fc Groningen mag trots zijn op hun beleid met elk jaar het behalen van de play offs om europees voetbal op eigen kracht en in een prachtig stadion,

12 juli 2017 om 14:41

Ik ben je vriend niet?

Er zijn ook goede dingen. Die ontken ik niet. Sterker nog zal het alleen maar toejuichen als ze weer de stijgende lijn weten te pakken (en die is echt broodnodig).

Dat Jans terugkomt is mooi voor de club. Wel in een rol die onbekend is, dus even afwachten of hij er geschikt voor is, maar klinkt in ieder geval erg mooi. Een trainingscomplex kost geen 2,5 miljoen, maar veel meer en bovendien is er een pak van dat geld aan ene Maduro geã¯nvesteerd. Was echt top! Of toch niet...?

En je kan best het succes in het verleden blijven benoemen. Is ook terecht en mag je heel erg trots op zijn, maar de toekomst ziet er tot op heden absoluut minder rooskleurig uit. En over Robben. Zal natuurlijk geweldig zijn. Robben bij Groningen, Sneijder naar Utrecht, van Persie naar Excelsior...

En waarom schamen? Maakt toch geen reet uit waar je als club je geld vandaan haalt? Vitesse, AZ en Utrecht hebben 1 grote (groepje) sponsor. en Groningen heeft een heleboel kleine. Onderaan de streep heeft Groningen gewoon meer budget dan Utrecht (vitesse weet ik niet).

12 juli 2017 om 15:19

Dat trainingcomplex is niet alleen van fc Groningen, de onderste 2 verdiepingen + de trainingshal en catering zijn van fc Groningen.de gemeente plus een paar andere bedrijven hebben ook geld gestoken in het prachtige nieuwe trainingscomplex. Trouwens tot nu toe heeft fc Groningen als je naar de prestaties kijkt bijna altijd geleverd naar hun mogelijkheden met een 7e/8e begroting van Nederland.
2016/17 8e plaats
2015/16 8e plaats
2014/15 8e plaats + beker
2013/14 5e plaats
2012/13 7e plaats

12 juli 2017 om 16:10

En als we even kijken hoe... Elk jaar gaat wisselvallig tot de laatste 10 wedstrijden waarvan alles gewonnen word. Dat gaat gewoon een keer fout. Verder is het scoutingsbeleid tegengevallen en stroomt er amper fatsoenlijk jeugd door...

12 juli 2017 om 16:10

@friuli

Prima toch? Afgelopen seizoen heb je wel alle geluk van de wereld gehad dat je 8e wordt, maar dat telt in de voetballerij niet. Plek 8 is prima.

Feiten zijn ook dat je 1,5 aan tv-gelden bent verloren, jaarlijks tekort komt en opgevangen wordt met transfers die tot op heden niet zijn gebeurd (zo moet je eigenlijk nog een miljoen of 2,5 ophalen om dat te dekken - 4 miljoen als je ook het verlies van de tv-gelden meerekend). en ga je in de breedte enorm achteruit. Als je dit seizoen weer 8ste wordt (wat jij prima blijkt te vinden) lever je weer 1,5 miljoen aan tv-gelden in.

Misschien is mijn verwachtingspatroon wel te hoog en zie ik Groningen als een subtopclub en is het eigenlijk een middenmotor.

12 juli 2017 om 17:10

Eigen vermogen is gestegen naar 6,5€miljoen...niet vergeten dat Fc Grünn nog schulden heeft van vroegere investeerders(Destijds voor 20miljoen aan obligaties in de Fc geïnvesteerd wat natuurlijk geslonken is afgelopen jaren.
We hebben de vette jaren gekend en nu we hebben wat magere jaren..vergeet niet dat Fc Grünn heel veel geld heeft verdient afgelopen jaren 40/50 miljoen aan transfers!
Ik erger mij ook wel eens dat het niet goed gaat..maar een hoop dingen hebben wij toch te danken aan Hans nijland wat velen niet weten en denken!..Tis een mooie club !! Komt goud zoals ze zeggen:-))

12 juli 2017 om 17:47

Friuli, niet overdrijven met die huurlingen. We hebben deze transferwindow juist een hoop gekocht. Ook (oud)spelers van Groningen overigens. Zou je toch aan moeten spreken ;-)?

25 jaar en nu al zoveel clubs gehad. Wordt tijd dat hij eens wat langer gaat presteren bij een club. Tot nu toe alleen een leuk jaartje PEC gehad

Wordt een leuk groepje oud pec spelers zo met Drost, Reijnen, Begois, Veldwijk en Warmerdam. Zal Jans mooi vinden

Groningen doet hiermee een prima aankoop. Deze man heeft twee jaar geleden voor PEC wel het verschil gemaakt tussen een 14de plek en een 8ste plek. Hij wist in een niet geweldig elftal er toch 14 te maken. Daarentegen is dit met recht de luiste spits die ik ooit heb mogen aanschouwen in de eredivisie. Hij komt werkelijk geen centimeter vooruit en wacht meer zijn kansen af dan dat hij een aanspeelpunt is. Als hij daar wat aan zou werken, zou hij zeker een meerwaarde zijn voor FC Groningen. Wel grappig dat hij onder Jans toezicht wordt gehaald, want net zoals het publiek had Ron een aardige haat-liefdeverhouding met deze man. Tegen uitgerekend FC Groningen stelde hij hem bijvoorbeeld niet op omdat hij 0,0 inzet toonde op het veld en op de trainingen. Wellicht wil hij zien of Faber hem wel wat extra's kan bijbrengen.

12 juli 2017 om 13:30

Sluit ik mij helemaal bij aan, je kunt zien dat we in het zelfde stadion zitten !

Er is maar één club waarbij de technisch directeur op zijn persoonlijke account transfers aankondigt... Prima spits voor Groningen. Schiet er denk ik 10-15 in.

12 juli 2017 om 13:18

Hans Nijland is FC Groningen. Langstzittende Algemeen directeur van alle Eredivisieclubs.
Kan prima op zijn eigen Twitter transfers aankondigen. De man is gewoon trots. En terecht. Mooi gedaan.

Dikke prima dat hij niet naar Vitesse komt! Succes in Groningen

Hier ben ik blij mee die schiet er dit jaar minimaal 10 in

Daar zou vriendin, Monica Geuze, wel blij mee zijn. Iets dichter bij dan Ålesund.

O ja, en mocht 't toch tegenvallen, dan kan ie natuurlijk nog altijd op doel! Hij maakte z'n legendarische (verdienstelijke) keepers debuut in 2016 tegen Az..

Haha ja hoor, wat zijn we afgetroefd. Leuk voor de FC, maar wij hebben weken geleden al gekozen voor Matavz, en is er dus niemand afgetroefd.

12 juli 2017 om 16:02

Matavz,Veldwijk een pot nat. Moeten allebei weer laten zien dat ze het nog kunnen. Verder zal Veldwijk een stuk goedkoper zijn dat Matavz. Neemt niet weg dat hij waarschijnlijk voor wat meer zekerheid heeft gekozen en daarom voor Groningen heeft gekozen. Financieel had Vitesse vast meer kunnen bieden. Dus in zekere zin is Vitesse afgetroefd door gezond verstand en niet de keuze voor geld.

Volgens mij heeft dit niks met aftroeven te maken. Veldwijk was zeer geïnteresseerd om bij Vitesse te spelen, maar Vitesse koos Matavz.

12 juli 2017 om 18:08

Diezelfde Matavz die ze een poos terug hadden vastgelegd en Veldwijk die ze deze week wilden vastleggen.

12 juli 2017 om 18:18

Misschien wilde Vitesse hem er ook nog bij hebben als tweede spits, dat zou kunnen. Ik snap hem wel dan, want ik zou ook geen tweede keuze willen zijn.

12 juli 2017 om 18:25

Dat is toch precies wat ik zeg

12 juli 2017 om 18:57

Dat is alleen wat anders dan aftroeven. Vitesse had liever Matavz. Veldwijk heeft aangegeven graag naar Vitesse te komen, o.a. omdat ze Europees spelen. Als Vitesse Veldwijk als eerste keus had en Groningen had hem weggekaapt, dan was het afgetroefd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior11-3
15.Willem II9-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

13 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 oktober
AC Milan betaalde afgelopen zomer grof geld voor Leonardo Bonucci, maar in San Siro is men niet helemaal tevreden over de verdediger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren