‘Sam Larsson heeft de kwaliteiten om met Ajax mee te gaan’

Maandag, 19 juni 2017 om 09:48

Ajax dreigt Amin Younes kwijt te raken, want de linksbuiten zou in de belangstelling staan van Torino en enkele clubs uit de Bundesliga. Mocht de Duitser vertrekken, dan ziet Marciano Vink in Sam Larsson een geschikte opvolger.

De 24-jarige Zweed, drievoudig A-international, heeft bij sc Heerenveen een contract voor één seizoen met een optie op een extra jaar en heeft al meerdere keren laten weten open te staan voor een transfer. “Ik begrijp niet dat er nog geen grote club achter hem aangezeten”, aldus oud-middenvelder Vink in een interview met ELF Voetbal.

“Ik zou buiten Larsson geen andere speler weten die de kwaliteiten heeft om met Ajax mee te gaan”, aldus Vink, die de buitenspeler ‘een fantastische voetballer’ noemt: “Heel technisch, iemand met echt geniale oplossingen, hij scoort regelmatig, komt vaak in de zestien, zet een ander vrij voor de goal. Die jongen is compleet.”


Poll

Is Sam Larsson goed genoeg voor Ajax, denk je?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door lausho)

Leuk voor Marciano Vink, maar je hebt Kluivert toch al?

19 juni 2017 om 09:54

Maar kluivert is 17 en naast kluivert heb je alleen neres. Dat is veel te mager. Als je dan een speler erbij haalt, kan het maar beter een goede zijn lijkt me.

19 juni 2017 om 09:57

Younes? Cerny?

19 juni 2017 om 10:01

Nouri, Clement, Cassierra, Dolberg ze kunnen allemaal op links spelen

19 juni 2017 om 10:02

Dit artikel gaat er van uit dat Larsson younes vervangt. Daarnaast heeft cerny een lastig jaar gehad, daar kan je ook niet op bouwen

19 juni 2017 om 10:03

Dolberg op linksbuiten is denk ik het slechtste idee van 2017 tot dusver.

19 juni 2017 om 10:10

Nouri cassierra en Dolberg als buitenspeler opstellen is wel erg een houtje touwtje oplossing. Een club met ambities heeft posities minimaal dubbel bezet met specialisten.

19 juni 2017 om 10:20

Cerny heeft idd een lastig jaar achter de rug, maar dat is grotendeels terug te baseren op de slepende rugblessure waarmee hij het seizoen startte. Hij speelde met veel pijn.

Halverwege het seizoen heeft hij rust genomen en is hij onder behandeling geweest van de fysiotherapeut. Sinds zijn terugkeer heeft hij mondjesmaat speeltijd gehad. Bij Jong Tsjechië deed hij het echter goed. Hem beoordelen op afgelopen seizoen is lastig. Die jongen verdient komend seizoen ern eerlijk kans.

19 juni 2017 om 10:30

Hij verdient zeker een kans, ben het helemaal met je eens maar het is absurd om het seizoen in te gaan met enkel vertrouwen in 2 talentjes die samen net 20 potjes in de Eredivisie hebben gespeeld (en in minuten nog veel minder dan dat). Dat kan je die jongens ook bijna niet aan doen, die kunnen nog geen heel jaar presteren.

Je moet een ervaren buitenspeler halen waarachter ze rustig gebracht moeten worden. We spelen zat wedstrijden dus aan speeltijd komen ze heus wel.

19 juni 2017 om 11:09

Kluivert is 18 en naast Kluivert heb je momenteel nog Menig, Clement, Muric, Cerny, Neres en Younes onder contract staan. Daarnaast heb je nog enkele spelers die eventueel op de flank kunnen spelen (Nouri, Dolberg, Ziyech, Schone) als alle andere opties niet kunnen. Liefste zie ik ze afscheid nemen van Menig. Verhuur van Clement, Cerny en Muric en dan een flankspeler erbij halen.

19 juni 2017 om 11:12

Waarom zou het het slechtste idee van 2017 zijn om een speler op de positie te zetten waar hij altijd gespeeld heeft voordat hij naar ajax kwam?

19 juni 2017 om 11:20

Het hele artikel gaat erover dat Younes misschien wel weg gaat

19 juni 2017 om 11:39

Omdat het onze beste spits is, hij de afgelopen drie jaar alleen maar spits heeft gespeeld en we prima een goeie linksbuiten kunnen halen zonder dat we weer op zoek moeten gaan naar een vervanger voor Dolberg die niet eens op zn top speelt op links.

19 juni 2017 om 15:08

@mistermiyagi

Vreselijk naïef ben je. Nouri, Clement en Cassierra hebben totaal niet gepresteerd op linksbuiten. Nouri is een groot talent en moet je niet zoals Fischer of Andersen verneuken op een andere positie.

Bovendien heb je met Dolberg een diamant in de spits. Misschien dat die het goed doet op linksbuiten en Huntelaar in de spits, maar ik geloof niet dat hij het nog beter kan als in de spits. Die risico zou ik niet nemen. Zometeen daalt die sterk in waarde. Zelfs 20 miljoen zou kapitaalvernietiging zijn.

19 juni 2017 om 15:37

Cerny heb ik nog wel vertrouwen in dat hij wat kan bijdragen aan het eerste, al zie ik hem niet snel een vaste basiskracht worden. Clement en Muric heb ik weinig vertrouwen in. Is Kluivert echt zo tweebenig als wordt gesuggereerd? Kan hij echt net zo goed op links uit de voeten als op rechts? Dan heb je wel een ideale man achter je twee buitenspelers, want ook in Kluivertje zie ik nog geen volwaardige basisspeler. Ik hoop dat Neres opstaat dit jaar, en kun je met hem, Kluivert en Cerny mooi rouleren en heb je eigenlijk nog een vierde buitenspeler nodig.

Over Larsson..hij is goed, maar ook al 24. Het grootste gedeelte van zijn potentie zal hij al waargemaakt hebben, en ik twijfel of hij nou echt direct mee kan met de top. Beetje risky om daar 6-7 (?) miljoen voor uit te trekken.

19 juni 2017 om 09:56

Ik hoor iedereen iedere keer aankomen met Kluivert als vervanger van Younes, maar ik hoop dat iedereen wel geleerd heeft van de laatste -10talenten die bij Ajax in het 1e kwamen. Het gaat allemaal heel leuk het 1e half jaar en daarna krijgen ze een flinke terugval. Dit zal ook nog wel met Kluivert gebeuren. Het is fijn om Kluivert erbij te hebben, maar het is wat mij betreft een stukje te licht om 40 wedstrijden bij Ajax in de basis te spelen.

19 juni 2017 om 09:59

Eens, maar dan hoop ik wel op een beter speler dan sam larsson.

19 juni 2017 om 10:07

Dat er iets aangekocht moet worden lijkt me duidelijk, maar haal die aankoop alsjeblieft niet uit Nederland, want dan falen ze gegarandeerd. Liever meer geld uitgeven in het buitenland en de gok nemen dat iemand een supertalent is (sanchez) of faalt (casseira), dan een talent in Nederland dat gegarandeerd faalt (zivkovic, Sinkgraven, Duarte, Van der Hoorn, Hoesen etc)..

19 juni 2017 om 10:09

Met Larsson als vervanger van Younes mag je in je handen wrijven :-)

19 juni 2017 om 10:24

De boekhouder ja. De fans niet.

19 juni 2017 om 10:36

Is het dan bekend wat Heerenveen wil hebben voor Samba Sam?

19 juni 2017 om 11:27

Wat de club wil weet ik niet, maar waar ik in de winter meer dan 8 miljoen wilde, is dat nu gedaald naar 5 miljoen. Ik denk dat hij niet heel duur meer is. Bovendien zijn de fans wel klaar met hem, en doet de club er goed aan om het te verkopen voor alle partijen. Hij heeft geen motivatie meer in Heerenveen

19 juni 2017 om 11:45

Hij scoort als een dolle anders. Bij Ajax komt dat alleen maar meer naar voren. En anders toch niet? Dubbele posities etc. Je kunt er geen buil aan vallen. Zo weer verkocht aan andere club

Qua voetbalkwaliteiten is het een aardige voetballer. Ik vind hem alleen niet heel stabiel. Maar goed welk talent is dat wel. Ik vraag me echt alleen af of deze jongen de mentaliteit heeft om te aarden bij een topclub. Hij straalt dat niet echt uit en als ik de verhalen moet geloven die ik lees is het ook geen makkelijke jongen. En voor mij is hij een middenvelder die omgeturnd is tot buitenspeler. En dat is lastig want als het dan niet lekker loopt hebben ze toch de neiging om terug te gaan zakken naar het middenveld. Dan heb ik liever een buitenspeler pur sang.

19 juni 2017 om 09:55

Ik moet zeggen hij zou bij Ajax zeker niet misstaan maar gezien Ajax geld zat heeft zouden ze beter een andere potentie speler kunnen halen.

19 juni 2017 om 10:18

Ik ben het helemaal met je eens. Laatst een analyse gezien van Larsson op Ajax Showtime. Larsson speelt veel meer vanuit het middenveld die niet zozeer diep gaat en de achterlijn haalt. Van een ajax speler wordt vaak verwacht dat hij binnendoor en buienom kan gaan. dus de achterlijn haalt voor een voorzet of naar binnen trekt voor een actie. Nu waren Younes en Traore ook niet zo'n spelers maar waren dit wel beide spelers die veel dieper speelden dan Larsson. Dit valt natuurlijk te leren maar ik ben een beetje huiverig voor deze aankoop (mits ze besluiten om hem te kopen). Verder natuurlijk wel een goede actie en schot. Alleen een tikkeltje te wisselvallig naar mijn mening.

19 juni 2017 om 15:42

Met name die inconsistentie van hem vind ik deze evt. transfer riskant maken. Hij is al 24, dan zou je constanter moeten zijn.

Er moet zeker een vervanger komen als Younes vertrekt. Maar ik zit eerder aan Pavon te denken.
Of als Lozano nog niet rond is met Psv/man.city dan zou ik hem halen.
Mochten die niet haalbaar zijn kan je altijd nog denken aan Larsson.

19 juni 2017 om 09:58

T zou wel lachen zijn om Lozano nu voor de neus van PSV weg te kapen Maar ik denk niet dat dat realistisch is als Man City in de race is.

19 juni 2017 om 10:03

Man City heeft er niks mee te maken jongen, ze nemen een deel van de transfer rechten over. De overige percentage blijft in handen van de club van Lozano.

19 juni 2017 om 10:07

Daar heeft Psv nogal een handje van gehad in het verleden om dat bij Ajax te flikken, dus waarom niet? Gelukkig maar achteraf, Maher en Narsingh zijn beide zwaar door de mand gevallen.

19 juni 2017 om 10:18

@ mister, ja ik las dat PSV 60% van de transferrechten zou krijgen en zijn oude club 40%. Alleen als je hem dan voor 12 mil overneemt moet je hem dus voor minimaal 20 mil doorverkopen om gelijk te spelen. Ik vind het zelf geen slimme constructie.

Er moet wel een goeie buitenspeler bij en als Larsson enigszins betaalbaar is ben ik een voorstander. Ik wil niet dat er nog een buitenspeler wordt gehaald van 18/19, daar hebben we er wel genoeg van. Je hebt iemand nodig die wat constanter is en er gewoon een heel seizoen kan staan.

Het liefst zou ik Younes behouden maar dat lijkt lastig te worden. En die zit nu ook wel op de top van zn marktwaarde natuurlijk.

19 juni 2017 om 11:17

Leuk, maar volgens mij is vrijwel iedereen het erover eens dat larsson zelf verre van constant is... en als younes op de top van zijn transferwaarde zou zitten, hoe zou dat zijn met iemand due ouder is dan hij zoals larsson?

19 juni 2017 om 11:37

Younes zit niet op de top van zn transferwaarde vanwege zn leeftijd maar vanwege het feit dat ie net een EL finale heeft gehaald en international is geworden.

Je hebt gelijk dat Larsson nog niet altijd op zn topniveau speelt maar hij heeft wel een hogere ondergrens dan Kluivert en Cerny. Kluivert heeft volgens mij nog geen goeie wedstrijd gespeeld waarin ie als basisspeler was begonnen.

19 juni 2017 om 13:54

LucasAndersen, Tegen Feyenoord speelde Kluivert als basisspeler een goede wedstrijd. Karsdorp was weliswaar niet helemaal fit en werd toen in de rust gewisseld, maar ook Nieuwkoop had het lastig met Kluivert.

Kwam dit bericht een paar dagen terug ook niet voorbij? Ik weet het niet met Larsson. Hij heeft geniale momenten, maar blijft wisselvallig. Dat kan nog op je 20ste, maar als je 24 bent hoor je toch wat constanter te zijn.

Lijkt me te licht voor Ajax, in ieder geval streeft Ajax tegenwoordig naar een hoger niveau dan jochies uit de subtop van de eredivisie, krijg je weer een soort Sinkgraven of Zivkovic, ik zie eigenlijk niet 1 speler in Nederland die nu nog bij Ajax past. Ajax geeft nu liever wat meer geld uit aan grote talenten uit het buitenland, en terecht, ook dat is een gok, maar de kans dat jonge jongens van de subtop uit de eredivisie slagen bij Ajax is wel heel erg klein. Kan me niet eens herinneren wie het laatste talent was die daadwerkelijk wat toevoegde. Ik heb meer vertrouwen in jongens uit Jong Ajax of daaronder, dan dit soort gasten.

Een gemotiveerde Larsson kan zeker Younes vervangen bij Ajax.
Is bovendien al iets meer gelouterd en geroutineerd, vergeleken met
de andere buitenspelers van Ajax, die nog piepjong zijn. En daar kun
je nu eenmaal niet een heel seizoen op vertrouwen...

Zolang hij dezelfde instelling houdt als in de 2de seizoenshelft vorig seizoen, dan kan je hij het niveau subtop Nederland nog niet eens aan. Hij heeft laten zien dat hij in een goed draaiende ploeg zeker van waarde is voor elke Nederlandse topclub, maar als het niet lekker loopt, heb je helemaal niets aan hem

Echt niet en wat ik al eerder zei hij speelt leuk tot goed tegen het rechter rijtje maar zodra hij tegen hogere club speelt laat hij het afweten en dat mag hij dan ook laten zien

Ik dacht dat het zijn zaakwaarnemer was, die dit zegt... Komt tekort voor Ajax, ook qua mentaliteit.

Laat die vink is ophouden met die onzin verhalen larsson is een vervelend mannetje. hij vindt zichzelf te goed voor heerenveen wat hij nog niet is en speelt al een half jaar als een natte krant dus blijf daar alsjeblieft !

Voor 3-4 miljoen ja, maar niet voor 9 miljoen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

26 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren