‘Feyenoord opent onderhandelingen over terugkeer van oude bekende’

Maandag, 19 juni 2017 om 08:35

Het Algemeen Dagblad meldde zondag dat Feyenoord en FC Basel in gesprek zijn over Jean-Paul Boëtius, maar De Telegraaf stelt een dag later dat de onderhandelingen maandag pas officieel worden geopend. Het ligt hoe dan ook in de lijn der verwachting dat de 23-jarige linksbuiten deze zomer terugkeert in De Kuip.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede zet van Feyenoord?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door dani17)

Ik had liever een onbekende speler zien komen dan deze maar ik hoop als ie terug komt alsnog zen talent laat zien. Moet ie wel mee verdedigen zoals elia

19 juni 2017 om 09:03

Een onbekende speler moet net zo goed zijn talent laten zien

Ik snap dit niet zo goed. Hij is mislukt in het buitenland. Hij is 23 jaar en vraag me af of hij de potentie heeft wat hij had op zijn 18e gezien het er al een paar jaar niet uitkomt.

Nadelen:
Hij heeft de stempel van mislukt talent in het buitenland. Als je deze speler wilt verkopen kijken clubs daar ook naar.

19 juni 2017 om 09:01

Jason Ik had gehoopt op andere namen , maar financieel is het toch deze vijver waar Feyenoord moet vissen helaas.

De miljoenen van de CL komen pas na de sluiting van de transferwindow. Feyenoord kan wel investeren maar geen miljoenen uitgeven. Stel Kasdorp word straks verkocht voor 15 miljoen ongeveer dan kan er geïnvesteerd worden in wat andere spelers.

Feyenoord is Financieel gezond maar heeft nog geen miljoenen vrij om spelers binnen te halen. Ik verwacht dat Karsdorp rond komt En dat er dan nog 2 spelers gekocht worden en waarschijnlijk zal er dan nog naar huur gekeken worden.

Dus we zijn op de weg terug maar zijn er financieel nog niet

19 juni 2017 om 09:03

Nouja, mislukt? Als ik de verhalen mag geloven heeft hij het in België alleraardigst gedaan.

Mocht hij zich twee seizoenen prima ontwikkelen zijn er vast wel clubs die het nog eens met hem proberen, is dan tenslotte pas 25/26.

19 juni 2017 om 09:11

Hij deed het in België leuk ja, ik volg de competitie namelijk op de voet. Maar gezien die tussen tijd van hem waar hij weinig progressie heeft gemaakt. Denk ik dat een andere aankoop beter zal wezen. Het enige voordeel van hem is hij kent de club en de stad. Maar betwijfel het allemaal. Vind het meer een twijfel geval. Maar Elia was het anders die heeft meer een status ook gezien zijn verleden ook niet allemaal gelukt in het buitenland. Maar wel iemand met statuur.

19 juni 2017 om 09:17

Ik volg de Belgische competitie te weinig om er iets zinnigs over te kunnen zeggen, maar dat hij het daar aardig heeft gedaan zegt ook wel iets. De twee competities ontlopen elkaar tegenwoordig niet veel meer.


Met je eens overigens hoor, heeft het nu pas weer een half jaar laten zien na jaren stil te hebben gestaan in zijn ontwikkeling, maar ik zou het wel met hem aandurven. Heeft het talent absoluut en een vervanger met dezelfde impact die Elia had lijkt mij vrijwel uitgesloten, zulk soort spelers zijn te goed voor de eredivisie. Lijkt Boetius mij op voorhand wel een prima vervanger.

De ruimte om goed te investeren is bij Feyenoord blijkbaar nog beperkt. Het is logisch dat je dan zuinig met het geld wat er is omspringt om maximaal effect van je investeringen te hebben. Jammer is het wel; ik zou ze graag een volgende stap zien maken.

Misschien toch een van je betere spelers verkopen (karsdorp, Jorgensen ...) die echt geld opleveren om zo de totale kwaliteit van de selectie op te krikken. Het wordt een moeizame transferperiode.

19 juni 2017 om 09:18

Daarom moeten ze voor hun eigen jeugd gaan of ze moeten die mensen willen huren. Gezien de aankoop niet gedaan kan worden en teveel risico aan zit.

19 juni 2017 om 09:54

Eigen jeugd heeft op het moment de kwaliteit niet.

19 juni 2017 om 09:37

Eigen jeugd is op dit moment niet goed genoeg, we moeten de Champions League in en we konden ze al amper in de eredivisie inpassen.

Ik ben persoonlijk helemaal niet ontevreden met de aankoop Boëtius, toen hij vertrok vond ik het ergens wel jammer. Een groot talent waar het niet uit was gekomen, dat is altijd zonde. Ik denk dat de tijd in het buitenland hem ook volwassener zal hebben gemaakt. Het laatste jaar van Boëtius bij Feyenoord was het jaar nadat een aantal grote spelers waren vertrokken, de verwachting en hoop was toen dat Boëtius, maar ook Vilhena, de kar zouden trekken. Beiden hadden hier zichtbaar moeite mee en vielen ver terug. We zien inmiddels hoe Vilhena het heeft opgepakt, Boëtius is nog steeds een van Nederlands meest talentvolle buitenspelers, nog maar 23 jaar, er kan nog veel gebeuren.

19 juni 2017 om 09:56

Goed verhaal. Alleen de illusie kweken dat wanneer je maar genoeg geld uitgeeft dat je wel goed genoeg bent voor de CL is gewoon een illusie.

Feyenoord moet zich vooral nu niet gek laten maken en met enkele gerichte aankopen en jeugd verder gaan.

Verbaasd me toch dat er vanuit de jeugd niet een goede buitenspeler klaar staat.

19 juni 2017 om 10:01

Nee dat wil ik ook niet zeggen, de Champions League zullen we waarschijnlijk dit jaar niet direct winnen nee .

Gewoon een paar aankopen, bij elkaar niet meer dan 10 miljoen uitgeven en zo doorgaan. Er is nu geen enkele reden om bijvoorbeeld het verdedigende centrum te vervangen, het is qua potentie misschien niet top, maar het is goed genoeg om weer kampioen mee te worden. Een extra middenvelder is welkom, maar voor de basis niet eens nodig. De enige posities die direct versterking nodig heeft zijn de links- en rechtsbuiten, zeker als Berghuis niet komt. Dat nu Boëtius de eerste aankoop lijkt te worden vind ik hoopgevend, de prioriteiten hebben ze bij Feyenoord op orde.

19 juni 2017 om 10:06

Ben het helemaal met je eens. Geen gekke dingen doen. Solide financieel beleid en vooral de wat grote bedragen investeren in duurzame dingen. Dus koop jonge speler of investeer bijvoorbeeld in de jeugdopleiding. De CL is op korte termijn mooi meegenomen. Als je als een team voetbalt en voor elkaar wilt werken zijn er misschien stuntjes mogelijk. Verder niet gek laten maken. Stabiel door blijven groeien als topclub zijnde.

Boetius scoorde 10 doelpunten voor een linksbuiten onder leiding van Ronald Koeman. Ik denk dat hij het zelfde kan presteren, mits hij voldoende vertrouwen krijgt van Gio.

Zou een goede aankoop kunnen zijn als Feyenoord ook nog Sam Larsson erbij zou kunnen halen. Dan zouden die twee kunnen strijden om de plek links voorin. Met Haps erbij zouden ze de linkerflank zeer goed bezet hebben.

19 juni 2017 om 09:54

Beide halen is kapitaalvernietiging. Heb je altijd één speler van de twee die op de bank zit. Feyenoord heeft niet het geld om grote bedragen te betalen voor spelers die op de bank zitten. Ik zou één van de twee halen en een jeugdspeler er achter zetten. Je kan mij niet vertellen dat in die gehele geroemde jeugdopleiding van Feyenoord geen buitenspeler te vinden is.

19 juni 2017 om 09:55

Dat is gewoon zo. De enige fatsoenlijke buitenspeler in de jeugd die tegen het eerste aan zat was Rashaan Fernandez, maar die hebben ze moeten laten gaan wegens veelvuldig blessureleed.

Bovendien is het opleiden van buitenspelers natuurlijk niet zo makkelijk dat je in elke lichting maar gewoon een paar fatsoenlijke klaar kunt hebben liggen. Hoe groot of geroemd je jeugdopleiding ook is. Daarnaast is Varkenoord in veel opzichten behoorlijk verpauperd sinds de financiële malaise bij Feyenoord.

19 juni 2017 om 09:58

Dat is dan zonde. Blijkbaar toch een wat mindere lichting qua buitenspelers. Maar dan had ik nog alsnog niet grote bedragen uitgegeven als ik Feyenoord was. Rustig verder bouwen en gerichte goedkope aankopen doen.

19 juni 2017 om 10:45

Fernandes en Chong waren inderdaad de talenten waar veel van verwacht werd. De ene zit nu bij Man U en de andere is clubloos na een waardeloos seizoen.

Cheick Toure doet het nu goed in de spits maar kan ook aan de rechter kant spelen die zie ik wellicht nog het eerste halen al is hij nu pas 16.

Zou wel een brevet van onvermogen zijn als ze hem weer terug halen..... Kijk dan gewoon wat er in Nederland bij de subtop speelt en probeer die los te weken.

19 juni 2017 om 09:43

Zoals Larsson? Of bedoel je Ola John? Als Feyenoord Boëtius aan de praat krijgt (en zijn laatste half jaar Genk geeft daar goede hoop op) hebben we in no time weer een van de beste, zo niet de beste buitenspeler van Nederland. En dat voor slechts 2,2 miljoen, terwijl John en Larsson veel duurder zijn. Bovendien kent Boëtius de club en kan de terugkeer op oude nest weleens helend werken, waar andere spelers misschien juist niet kunnen aarden bij Feyenoord (kuipvrees?).

Zouden we een onbekende buitenspeler uit België halen met 4 doelpunten in 11 wedstrijden, dan zouden mensen volgens mij positiever zijn dan nu. Ik vind het juist wel slim om Boëtius terug te halen, we hebben niet veel geld en daardoor halen we graag spelers die we kennen en waarbij de kans op mislukken kleiner is. Bedenk dat ze jarenlang met hem hebben gewerkt, als geen ander weten hoe hij is, hoe hij traint etc. Als iemand zijn potentie kan inschatten is het Feyenoord wel.
Liever Boëtius dan Larsson voor mij persoonlijk, als Larsson het goed doet begint hij zo rond maart wel weer te muiten dat hij een transfer wil maken. Ik vind hem richting Heerenveen altijd respectloos en vraag me ook af of hij met die instelling wel bij Feyenoord past. We vinden inzet belangrijk, maar loyaliteit is dat ook.

Wat een hemeltergende armoede dit. Deze speler werd niet goed genoeg bevonden door Feyenoord in een fase dat Feyenoord een minder elftal had dan nu. Hij werd niet goed genoeg bevonden door Basel en Gent wilde hem ook niet. En wat doet onze trotse kampioen en vertegenwoordiger in de CL? Kopen die man. Voor dezelfde prijs als waarvoor ze hem toen hebben verkocht, als veeg teken dat hij sindsdien geen enkele stap vooruit heeft kunnen maken. Dit is puur wanbeleid.

19 juni 2017 om 10:44

Ik word ook niet warm van de aankoop Boetius, echter voor een bedrag tussen de 1 á 2 miljoen kan je de gok nemen. Daarnaast heeft Boetius het in België volgens mij goed gedaan, echter was zijn salaris onbetaalbaar voor Genk.

19 juni 2017 om 12:49

Ben ik het helemaal mee eens. Die jongen heeft bewezen over talent te beschikken, dus voor een dergelijk bedrag mag hij het van mij best proberen. Dan hoop ik wel dat hij tijdens zijn buitenlandse periode ook op mentaal vlak wat sterker is geworden, want die jongen liet wel snel zijn 'koppie' hangen.

19 juni 2017 om 11:31

Het bedrag zegt natuurlijk niet zo veel, we haalden ook El Ahmadi voor minder terug dan dat we hem aan Aston Villa verkochten, maar hij lijkt er alleen maar beter op te zijn geworden. 11 wedstrijden, 4 doelpunten bij Genk zie ik staan, dat lijkt me niet verkeerd. Boëtius kon niet bepalend worden toen we dat nodig hadden, Vilhena had daar ook moeite mee, wie weet wat hij nu kan, terug op het oude nest? Want uiteindelijk blijft het een groot talent, en hij is nog maar 23 jaar. En bovendien weten we wat voor speler het is, kennen wij zijn medische geschiedenis, hebben we al jaren in hem geïnvesteerd in de jeugd en is het een jongen van de club.

Stel je nou voor dat we een speler van Basel haalde voor 2,2 miljoen, 23 jaar oud, die net een half jaar Genk deze cijfers (11 w, 4 goals) kan voorleggen. Dan zouden mensen toch wel benieuwd zijn naar die speler denk ik. Het voordeel dat Feyenoord nu heeft is dat we in ieder geval weten dat de speler kan aarden en geen kuipvrees heeft, goed in de groep ligt en geen sterallures heeft.

Maak je niet druk op de CL. Je kan wel veel dure spelers aantrekken maar wat als je vervolgend de CL niet haalt. Salaris loopt wel door. Zie deelname Cl gewoon als een bonus en verder niets.

19 juni 2017 om 14:20

Huh? Feyenoord is sowieso geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

Men vergeet dat rutten Feyenoord bijna naar de afgrond joeg. Immers houden op 10, Toornstra flanken kazim in de spits, vilhena wou weg, boëtius wou weg. Hij kreeg ze niet aan de praat. Ik geloof dat boëtius zal opbloeien onder gio. Neem rutten nog steeds kwalijk over immers op 10 ,je zag dat daar het voetbal ophield. Toornstra 10 veel beter. Rutten was de gene die Ziyech kon laten komen maar nee hij moest zo nodig vertellen dat immers zijn 10. Men vergeet dat niet dat Feyenoord na Koeman in een soort van pauze zat.

Larsson kopen. die kost dan wel wat meer, maar heeft in mijn ogen meer potentie en vooral meer inzicht.

Die kan je altijd - mits hij redelijk presteert - altijd nog voor veel geld doorverkopen naar het buitenland. Bij Boetius gaat dat niet meer lukken na zijn mislukte buitenlandse avontuur.

Ik hoop dat we een volwassenere Boetius zullen zien die door schade en schande wijzer is geworden. Hij zal toch een stuk meer ervaring met zich meebrengen, al moet je nog maar kijken of dit goed zal uitpakken. Bij Basel was hij geflopt en bij Brugge heb ik hem helemaal niet gevolgd om eerlijk te zijn. Ik hoorde dat hij daar weer bij vlagen zijn klasse liet zien, want voetballen kan hij zeker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

226 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 28 6 0 0
2016/2017 Racing Genk 11 4 1 0
2016/2017 Racing Genk 6 0 1 0
2016/2017 FC Basel 2 0 0 0
2015/2016 Feyenoord 0 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren