‘Ik heb nooit een kans gekregen: Koeman koos voor Clasie, Vilhena en Immers’

Maandag, 19 juni 2017 om 00:00

Ruud Vormer speelde in Nederland voor AZ, Roda JC Kerkrade en Feyenoord, alvorens hij in 2014 opteerde voor een transfer naar Club Brugge. Bij de Belgische grootmacht is de middenvelder onomstreden, maar een uitnodiging voor het Nederlands elftal bleef vooralsnog uit. Vormer heeft de hoop op een interlandcarrière echter nog altijd niet opgegeven.

"Ik denk wel dat ik het zou aankunnen", zegt de 29-jarige mannetjesputter in gesprek met ELF Voetbal. "Maar ik lig er ook niet wakker van dat ik er nog nooit bij heb gezeten. Ik doe hier mijn stinkende best en meer kan ik niet doen. Misschien dat het zou helpen als het een Belg bondscoach zou worden, haha."

Vormer werd in de zomer van 2012 door Feyenoord transfervrij opgepikt bij Roda, maar kwam uiteindelijk tot slechts zestien basisplaatsen in de competitie. "Ik heb nooit spijt gehad van mijn overstap naar Feyenoord", werpt hij echter tegen. "Alleen al omdat ik er een hele goede vriend als Kostas Lamprou aan heb overgehouden, haha. En ik had bij Feyenoord van meer waarde kunnen zijn, maar ik heb nooit echt een kans gekregen onder Ronald Koeman. Hij koos voor Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Lex Immers. Dat was zijn middenveld."


Poll

Had Ruud Vormer nu nog van waarde kunnen zijn voor Feyenoord?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door lennimator)

Wat is het toppunt van huilen achteraf?.....................
Juist.

Fijn hoor dat hij het nu leuk doet bij Brugge, maar zelfs in de tijd dat het water bij Feyenoord aan de lippen stond kwam hij niet boven het mais veld uit. Buiten zijn strijdlust om blijft er helaas weinig kwaliteit over.

19 juni 2017 om 00:14

Ik krijg ook een gevoel dat ik geklaag zit te lezen. Maar laten we het positief bekijken. Het is allemaal prima verlopen voor hem, hij heeft het in belgie ontzettend goed.

19 juni 2017 om 01:40

Jij leest geklaag, ik lees n constatering.

19 juni 2017 om 06:29

Mais veld😂!

19 juni 2017 om 08:40

Ach ja, het is duidelijk wat hij of zij bedoelt. Bovendien moet het maïsveld ook gemaaid worden en scheelt het slechts één letter tussen maïsveld en maaiveld. Een foutje maken is menselijk.

19 juni 2017 om 13:32

Haha, ja waar zat ik met mijn gedachten

19 juni 2017 om 14:57

Deze specifieke fout wordt wel vaker gemaakt, ik ben het zelfs wel eens tegengekomen in zichzelf respecterende tijdschriften.

19 juni 2017 om 08:47

Vreemd genoeg staat hij nu in de basis en verdiend ook en zit immers op de bank !

19 juni 2017 om 13:22

Waarom gehuil? Hij geeft toch met feiten aan wat de keuze de trainer was. Deze jongen heeft zich goed herpakt en een mooie carrière in Brugge, waar hij ophanden gedragen wordt en CL speelt. Kunnen vele talenten een voorbeeld aannemen als ze op hun 21e op de bank belanden en weg willen.

Vormer was in zijn periode bij Feyenoord geen optie op nummer 10, omdat hij meer een speler was voor de controlerende rollen daarachter. Vergelijking met Immers is dan al niet zo zinvol. Clasie was natuurlijk aanvoerder en onbetwist basisspeler, wat ook terecht was. Dan had je nog de andere positie naast Clasie, en daar koos Koeman dan voor Vilhena. Een groot talent en kind van de club. Allemaal geen onlogische keuzes, waardoor Vormer de ideale wisselspeler was voor op het middenveld. Ik ben het eens met Vormer dat hij niet een 100% kans of vertrouwen heeft gekregen, maar ik ben het eens met de keuzes van Koeman.

19 juni 2017 om 01:45

Vilhena in die tijd was een nummer 10 en op die positie heeft die ook goede wedstrijden gespeeld. Koeman had voor Vilhena kunnen kiezen en dan Vormer naast Clasie

19 juni 2017 om 06:57

En daar komt nog eens bij als hij mocht starten of invallen viel hij totaal niet op.

Ik had ook op meer gehoopt voor hem maar in de periode bij Feyenoord zat dat er helaas voor hem niet in.

19 juni 2017 om 00:16

Helemaal mee eens. Toornstra schoot er bij Utrecht nog wel eens een aantal in, maar bij Feyenoord kan ik me enkel een rake vrije trap bij luik herinneren. Had van Vejinovic ook meer verwacht wat betreft standaardsituaties daar hij bij Vitesse nog wel eens daaruit scoorde. Vind persoonlijk Berghuis de beste optie voor standaardsituaties. Als hij niet wordt overgenomen, dan Toornstra of Vilhena.

19 juni 2017 om 00:23

Kan Jorgensen er niet eens op trainen? Die kan een bal toch best aardig plaatsen, ook van grotere afstand. Ok het is je targetman maar toch. Corners zouden dan voor Berghuis moeten zijn.

19 juni 2017 om 08:21

Maar berghuis gaat weg. Hoe serieus kunnen we deze optie nog nemen? Voor volgend seizoen toornstra laten trainen?

Ik blijf het ook apart vinden dat dit soort 'afgedankte' spelers uit Nederland zo kunnen opbloeien in Belgie... Denswil en Donk hebben dat bijvoorbeeld ook!

19 juni 2017 om 00:26

Wat dacht je dan van Kums... Onopvallende speler zonder enige echte klasse op het middenveld van Heerenveen tot beste speler van België. Omgekeerd komen Belgen met voorbeelden als Finnbogasson, Malki en Vleminckx. Maar die zijn natuurlijk nooit topspelers in de eredivisie geweest, alleen Finnbogasson vond ik dan wel nog wat extra's hebben, maar die speelde in België veelal als middenvelder. Vleminckx en in mindere mate Malki waren gewoon pure afmakers.

19 juni 2017 om 09:54

Mensen beweren dan ook niet dat dat topspelers zijn maar topschutters. Lezen is een kunst, zo blijkt. In België braken die spitsen net als bijv. Bulykin niet echt potten.

Maar goed, in Nederland blijven velen neerkijken op de Belgische competitie, geen enkel probleem, we liggen er nu niet echt wakker van.

19 juni 2017 om 10:21

Bon Jovi, laten we het erop houden dat er vrij veel Belgen denken dat het topspelers waren. Inderdaad kijken we een klein beetje neer op de Belgische competitie. Dat heeft er ook mee te maken dat de competitie opzet oneerlijk is en ongeloofwaardig. Tenminste, dat vind ik.

19 juni 2017 om 12:19

Kums blonk ook uit in de Cl met AA Gent. Die jongen is gewoon doorgegroeid in Belgiã£â£ã¢â«, wat is daar nu mis mee? Het is gewoon een prima speler die ik en velen anderen graag er bij hadden gezien op het voorbije EK bij de Duivels. Dusja, een hoger niveau heeft hij wel degelijk gehaald dan bij Heerenveen.

Finnbogasson speelde bij mijn eigen club Lokeren, en ondanks het potentieel en het feit dat hij op zowat elke spitsenpositie zijn kans heeft gekregen (nee, dus niet als middenvelder) en daar amper potten brak doet toch wel enige wenkbrauwen fronsen als deze jongen met twee vingers in de neus de doelpunten binnenprikt in de Eredivisie. Malki ken
ik ook van Lokeren. Afmaker maar hij maakte er belange niet zoveel als bij Roda. Hetzelfde verhaal met Bulykin en Vleminckx en Armenteros Uiteraard geen topsspelers maar wel ineens spelers die veelvuldig gaan scoren in de eredivisie. Ligt wellicht aan de manier van spelopvatting en het verschil in focus op verdedigen tussen BE en NL maar het is toch wel opvallend. Het artikel van vandaag over Van Rhijn illustreert dat bijvoorbeeld best wel.

De zogenaamde afdankertjes uit de eredivisie zijn hier normaal ook geen sterpspelers, nochtants doen veel reageerders hier wel dat het zo is. Enkel Vormer en Denswil vorig seizoen staken er wat bovenuit (die jongen kon vorig jaar naar Monaco) en in een ver verleden Donk.

19 juni 2017 om 08:50

mss omdat ze hier meer vertrouwen krijgen en een voetballer met vertrouwen speelt altijd beter niet ? In nederland heb ik zo de indruk dat ze nogal snel van stapel lopen en heel snel weer worden afgeschreven !

19 juni 2017 om 09:51

Ze gebruiken spelers ook gewoon verkeerd, Vormer is geen cvm maar een box to box. Maar oke het is een feit dat de Belgische competitie fysieker is en daarom komt een speler als Vormer beter tot zijn recht.

Verder is wel duidelijk dat 99 procent van de Nederlanders hier totaal niet weten waarover ze spreken, wanneer ze bijvoorbeeld beweren dat Donk opbloeit of die pipo van een Elfenomeno hieronder. lol

19 juni 2017 om 10:25

Vormer is niet verkeerd gebruikt maar gewoon anders. Is namelijk gewoon doorgebroken als verdedigende middenvelder en speelt nu meer aanvallend. Dat kan ook te maken hebben met een andere competitie en speelstijl.

19 juni 2017 om 15:14

Ze mogen in nederland zeggen wat ze willen maar ruud is allesbehalve een afdanker en donk ook niet ! Ruud is voor mij de beste aankoop sinds jaren bij club

Er komt bijna elke week wel een soortgelijk nieuwsbericht. Begint te vervelen. Ben blij voor hem dat die het goed doet. Maar hou eens op met dat gezever over het nederlands elftal elke keer.

Ik heb hem niet vaak zien voetballen. 1x live in het NEC-stadion. Mij viel toen op dat hij juist heel goed is in de passing en een goed overzicht heeft. Strooide echt met balletjes. Volgens mij heeft hij juist totaal geen loopvermogen en komt hij fysiek wat te kort voor zijn positie. Mooie voetballer maar tekort voor Feyenoord. Kun je Idd nog veel beter Immers opstellen die heel veel drive heeft. Slechte uitvoering van schone volgens mij . Schone 0.5

19 juni 2017 om 00:30

Schone is van origine een aanvallende middenvelder vlak achter de spits, speelde wel eens als spits voordat hij bij Ajax belandde en werd in een seizoen de beste speler van Ajax als rechtsbuiten. Vind Schone nou niet echt een speler die te vergelijken is met Vormer.

19 juni 2017 om 06:27

Schone zijn beste positie is wel op 6. Hij komt handelingssnelheid tekort voor de nummer 10

19 juni 2017 om 10:23

Tegenwoordig is hij inderdaad het beste als verdedigende middenvelder, maar dat betekend niet dat dat altijd is geweest. Vormer speelt daarbij ook helemaal niet als verdedigende middenvelder in Belgie, dus de vergelijking blijft onzin.

19 juni 2017 om 02:22

Vormer heeft juist wél loopvermogen.

Leuk dat je het goed doet in België haha. Maar er zijn gewoon simpelweg betere voetballers haha. Dat het spel in België misschien beter ligt betekent niet dat je goed genoeg bent voor Oranje haha.

Prima speler voor Feyenoord destijds. Als hij speelde speelde hij ook vaak prima. Alleen een middenveld met Clasie EN Vormer werkt niet. Dat was te defensief voor Feyenoord, en Clasie speel je niet even uit de basis..

Dit zegt meer over de Belgische competitie dan over Vormer. Spelers die in de eredivisie op de bank zitten bloeien in België compleet op, het tempo en het niveau is daar gewoon veel lager. Het zegt al genoeg dat een 40-jarige Simons basisspeler is bij Brugge.

19 juni 2017 om 02:13

Simons? Die van psv? Speelt ie nog steeds ja? Hahaha

19 juni 2017 om 12:24

Laten we anekdotisch bewijs gebruiken om je willekeurig punt te bewijzen. Immers bankt, nochtans basisspeler geweest bij Feyenoord. Vormer prima speler maar niet iemand waarvoor je naar het stadion gaat. Simons is idd versleten maar die jongen heeft het voor zijn leeftijd best goed gedaan. Op zijn 35-36 nog de meeste kilometers in de benen bij Nurnberg in de Bundesliga. Is de Bundesliga dan ook zo traag van tempo?

Wat zegt het dan over de eredivisie dat een competitie met zo een laag tempo het beter doet op de UEFA-ranking?

19 juni 2017 om 13:53

Ik denk dat je de Belgische competitie wat onderschat. De reden dat Vormer zo belangrijk is voor Club Brugge is omdat hij wordt gebruikt in een rol op het middenveld die hij prima vervult. Hij is geen sierlijke voetballer als Iniesta maar een stevige speler die er 200% voor gaat. In Brugge houden ze wel van dat soort spelers.

Natuurlijk heb je wel de kans gekregen. Dag in dag uit op de training, je moet het dan wel laten zien natuurlijk. Van een gejammer.

Ik blijf het zonde vinden dat zijn periode bij Feyenoord zo matig is verlopen. Bij ons was hij een van de absolute toppers in een elftal dat vierde had moeten eindigen maar zesde werd. Kan ook zijn dat van Veldhoven toen het maximale uit iedereen haalde want van namen als Tyton, Hadouir en Junker die toen ook het elftal droegen is sindsdien ook weinig tot niks meer vernomen. In ieder geval fijn dat hij bij Brugge zo op zijn plek zit.

Hij was gewoon te slecht. Speelde als hij erin stond matig en was minder dan de alternatieven. Leuk voor em dat ie is opgebloeid, maar zijn periode bij Feyenoord heeft hij zelf verpest.

Hij was zeker niet te slecht. Als je goed kijkt heeft hij het vermogen om het andere team door zijn gecontroleerde spel stelselmatig onder druk te zetten. Kijk maar terug. Daar is die jongen heel erg goed in. Hij had pech met Clasie en de trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
Verdediger31
Timmy SimonsMiddenvelder30
Ruud VormerMiddenvelder30
Hans VanakenMiddenvelder30
Marvelous NakambaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

31 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Club Brugge 40 13 4 0
2016/2017 Club Brugge 38 9 5 1
2015/2016 Club Brugge 28 7 3 0
2014/2015 Club Brugge 29 7 9 0
2014/2015 Feyenoord 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Vormer: ‘Als Martínez naar De Bruyne luistert, wordt België wereldkampioen’

Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer zal het naderende WK met bovengemiddelde interesse volgen. De middenvelder, die zich voor de komende interlandperiode voor het eerst bij het Nederlands elftal meldt, denkt dat Rode...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren