Armenteros beleeft als invaller droomdebuut voor Oranje-rivaal Zweden

Samuel Armenteros heeft dinsdagavond een uitstekend debuut gemaakt bij Zweden, in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Noorwegen (1-1). De aanvaller van Heracles Almelo kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen en scoorde twaalf minuten later voor de ploeg die vier dagen geleden verrassend van Frankrijk won.

Vlak voor rust nam Noorwegen de leiding. De defensie van Zweden kreeg de bal niet weg na een verre ingooi vanaf de linkerkant en het was uiteindelijk Mohamed Elyounoussi die het leer met een lage volley tegen de touwen schoot. Zweden speelde geen sterke wedstrijd en was amper gevaarlijk voor het Noorse doel.

Armenteros voorkwam negen minuten voor tijd een nederlaag. Uit een corner van Sebastian Larsson kopte de debutant raak, al ging doelman Orjan Nyland niet vrijuit bij de goal. Zweden en Frankrijk leiden de dans in Groep A van de WK-kwalificatiecyclus, met drie punten meer dan Nederland: dertien om tien.