Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Armenteros voegt zich bij City Group en tekent voor elfde club in carrière

Laatste update:

Samuel Armenteros heeft een nieuwe club gevonden. De 33-jarige Zweed heeft tot eind december 2024 getekend bij het Chinese Shenzhen Peng City FC, dat onderdeel is van de City Football Group. Bij zijn nieuwe club gaat Armenteros spelen met rugnummer 9 in de Chinese Super League.

Zijn transfer naar China betekent direct het einde van slechts een half jaar Saudi-Arabië. Armenteros liet Heracles Almelo halverwege augustus transfervrij achter zich voor een avontuur in het Midden-Oosten. In totaal speelde de linkspoot zestien officiële wedstrijden voor Al-Kholood, waarin hij twee keer wist te scoren.

Armenteros verlaat het tweede niveau van Saudi-Arabië voor het hoogste niveau van China. Bij SZ Peng City wordt de tweevoudig international van Zweden onderdeel van de City Football Group. Armenteros moet de Chinese club van ervaring en goals voorzien.

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde holding heeft aandelen in voetbalclubs in diverse landen, waaronder dus China. Ook onder meer Manchester City, New York City, Girona FC, Troyes AC en Lommel SK vallen onder de Engelse holding.

Armenteros vergaarde tijdens zijn loopbaan meer bekendheid in Nederland dan in zijn geboorteland. Op jonge leeftijd haalde sc Heerenveen hem naar het Abe Lenstra Stadion toe. In Friesland wist Armenteros echter niet door te breken, waarna hij de overstap maakte naar Heracles.

Daar zou hij uiteindelijk in drie verschillende periodes spelen. In 188 officiële wedstrijden namens de club uit Almelo was Armenteros goed voor 71 doelpunten en 26 assists. Vorig seizoen had de spits een belangrijke rol tijdens het kampioensjaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Verder speelde Armenteros voor RSC Anderlecht, Feyenoord, Willem II, Qarabag FK, Benevento, Portland Timbers, Crotone en Fujairah SC. In zijn geboorteland Zweden speelde de aanvalsleider geen enkele wedstrijd in het betaald voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Net als Mark Flekken wel international (geweest) maar geen enkele wedstrijd in dat land gevoetbald voor een club. Zijn er nog meer Nederlanders?

29 februari 2024 om 16:12

AkéOn: verder is Armenteros natuurlijk echt een legende bij Heracles. Heeft daar in zijn prime in mogelijk het beste Heracles ooit gevoetbald.

29 februari 2024 om 16:31

Jordi Cruijff is (naast de door jullie al genoemde Aké en Flekken natuurlijk) de bekendste naam denk ik. De andere (heb ik even gegoogled, dat zal ik toegeven) is Timothy Fosu-Mensah. Geen hele onbekende naam natuurlijk (zeker voor mij als Unitedsupporter niet), maar dat hij international werd kun je je met de huidige lichting verdedigers ook niet meer voorstellen

1 maart 2024 om 12:44

Wat denk je van al die rotterdammers die laatst op de Afrika cup in actie kwamen. Die zullen daar ook niet in de competitie gespeeld hebben

Ik dacht oprecht dat hij een Nederlander was met ook een Zweeds paspoort. Maar is volledig Zweeds en 0,0 Nederlands dus.. weer wat geleerd haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren