Atlético neemt met dubbelslag van Torres afscheid van Vicente Calderón

Atlético Madrid heeft de laatste wedstrijd in het Vicente Calderón winnend afgesloten. Los Colchoneros hadden zondag aan onder meer twee doelpunten van Fernando Torres voldoende om Athletic Club op de knieën te krijgen (3-1) en zijn zodoende met 78 punten op de derde plaats geëindigd in LaLiga. Voor Athletic Club waren de druiven extra zuur; die club had nog een kleine kans om direct de groepsfase van de Europa League in te gaan, maar moest zelfs het voorrondeticket afstaan aan Real Sociedad.

Atlético was al zeker voor een ticket voor de poulefase van de Champions League en had dus weinig meer om voor te spelen, maar boekte toch nog een overwinning. De formatie van trainer Diego Simeone legde in de beginfase de basis voor de driepunter, want Torres scoorde in de achtste en in de elfde minuut. El Niño volleerde binnen nadat Antoine Griezmann de bal al koppend breed had gelegd en even later werkte hij de 2-0 binnen na voorbereidend werk van opnieuw Griezmann en Koke.

Atlético bleef in het vervolg de bovenliggende partij en doelman Jan Oblak werd voor rust nauwelijks aan het werk gezet; de keeper hoefde enkel na 37 minuten handelend op te treden na een vrije trap van Beñat Etxebarria. In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de Basken: Oblak redde op een kopbal van Aymeric Laporte. Atlético kreeg daarna ook enkele kansen, alvorens Iñaki Williams na 71 minuten wat terugdeed en het weer spannend maakte. In de slotfase bepaalde Joaquín Correa de eindstand op 3-1 in het legendarische Vicente Calderón.

Denk jij dat Fernando Torres volgend seizoen nog voor Atlético Madrid speelt?