Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Shaqueel van Persie scoort bij debuut in Youth League bijna met prachtige omhaal

Laatste update:

Feyenoord Onder 19 heeft zijn eerste nederlaag in de UEFA Youth League geleden. De beloften van Atlético Madrid, onder leiding van voormalig topspits Fernando Torres, waren met 0-1 te sterk voor de ploeg van voormalig topspits Robin van Persie. Een Spaans doelpunt hing eigenlijk de gehele wedstrijd in de lucht en viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. Invaller Iker Luque was de gevierde man aan de kant van de Madrilenen met de winnende goal.

Atlético begon sterk aan de wedstrijd. De Spanjaarden waren fel in de duels en zetten hoog druk, wat na een minuut of zeven resulteerde in de eerste grote kans. De inzet werd echter knap gekeerd door Feyenoord-doelman Ismail Ka.

Ook na de eerste waarschuwing van Atlético kwamen de Rotterdammers niet echt beter in de wedstrijd. De bezoekers waren simpelweg de betere ploeg. De ploeg van Robin van Persie was slordig in balbezit en leidden zelf enige kansen van Atlético in. Na ruim een half uur was het de paal die bij een schot van Julio Díaz een achterstand voor Feyenoord voorkwam.

Tot aan de rust bleef Feyenoord slordig in de opbouw en mocht het blij zijn dat het met een gelijke stand de rust in kon gaan. Daar liep het tegen een volgende teleurstelling aan. Sterkhouder Gjivai Zechiël bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en werd in de tweede helft vervangen door Ayoub Ouarghi.

Na een klein uur zorgde coach Van Persie voor een mooi moment. Hij liet zijn zoon Shaqueel debuteren in de Onder 19 van Feyenoord. Ook bracht hij Jaden Slory, die in de uitwedstrijd tegen Atlético (1-2 winst) nog goed was voor de winnende goal, in de ploeg.

Ook in de tweede helft bleef Feyenoord het moeilijk hebben met de fysiek sterke Madrilenen. Na een uur diende de volgende kans zich aan. David Muñoz trof na een sterke actie via de rug van Djomar Giersthove de lat. Bij deze kans raakte doelman Ka geblesseerd. Hij moest de strijd staken en werd vervangen door tweede doelman Matéo Husselin.

In de loop van de tweede helft zetten de Spanjaarden nog een extra streep onder hun fysieke spel. In tien minuten tijd trok de Belgische scheidsrechter zes gele kaarten, waarvan vier voor Atlético.

In minuut 82 gebeurde dan toch wat de hele wedstrijd al in de lucht hing: de 0-1 voor Atlético Madrid. Invaller Iker Luque werd de gevierde man en bezorgde Feyenoord de eerste nederlaag in de Youth League.

In de slotfase kon Feyenoord geen echte doorbraak meer forceren, maar kwam het één keer heel dicht bij een doelpunt. Shaqueel van Persie probeerde het met een halve omhaal, maar zijn inzet vloog net langs het doel.

Feyenoord zakt door de nederlaag naar de tweede plek in de poule, achter Atlético. Overwintering komt echter niet in gevaar voor Feyenoord: Celtic en Lazio staan op een dusdanige achterstand dat zij de Rotterdammers niet meer kunnen inhalen. De laatste poulewedstrijd werkt Feyenoord af in Schotland tegen Celtic.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elftal begon al piepjong en werd alleen maar jonger. Atletico gewoon meer volwassen en om die reden niet gek dat het lastig was. Al met al wel zuur dat je verliest door een fout in de opbouw van de 3e keeper. Waarom zat Haksteeg niet op de bank?

Omhaal van Van Persie was jammer, maar verder is er ook heel weinig gevaar gesticht. Wel een leerzame pot gok ik.

28 november 2023 om 16:23

Klopt inderdaad, het was een jong elftal. Vorige wedstrijd had Zanazyan nog commentaar op de keeper, nou moet ik zeggen dat hij het vandaag prima deed. Het was vooral die tweede keeper die echt een zenuwpees was en ook nog eens de goal veroorzaakt met een hele domme bal. Die van Shaqueel was de wereld over gegaan, maar helaas net naast.

28 november 2023 om 16:40

Ka kreeg heel veek kritiek vorige keer en dat was in mijn ogen wel terecht. Maar die kritiek doet er niets aan af dat ik het een supertalentvolle keeper vind die echt alles heeft om in het moderne voetbal mee te kunnen. Superatletisch, goed aan de bal, lef. Ben heel benieuwd waar hij naar door kan groeien. Ook omdat hij pas relatief kort op doel staat.

28 november 2023 om 17:20

Overigens moet ik nog wel even kwijt dat het echt een dweil van een scheids was zeg, liet het in de tweede helft helemaal ontsporen met een paar niet te volgen beslissingen.

28 november 2023 om 17:58

Is ook goed dat ze een jong team opstellen, zodat ze meer weerstand krijgen en er van leren. Wil de de prijs binnenhalen, dan moet je net als AZ de maximale leeftijd opstellen.

28 november 2023 om 18:06

Wil je dat ze er iets van leren, moet je er ook voor zorgen dat je niet volledig verslagen wordt op het gebied van volwassenheid. Heel leuk dat het een grote uitdaging is, maar daar leer je ook alleen van als je ook goed weerstand kan bieden. Vandaag werd Feyenoord alleen maar uit de tent gelokt en de spelers hapten ook. Daar heb je helemaal niks aan, dan kan je beter jongens opstellen die daar beter tegen kunnen en zich daadwerkelijk op het voetbal kunnen focussen.

Bijna......dat is een ander woord voor niet.
Is er nou helemaal geen nieuws meer te vinden.
Je mag blij zijn als je nog iets van "waarde" leest per dag.

28 november 2023 om 18:18

Beetje vreemde titel inderdad, maar zou het fragment even terugkijken, was echt een bizarre goal geweest namelijk

28 november 2023 om 18:26

Was inderdaad Garnacho-achtig die omhaal. Vind het alleen inderdaad wel vreemd om het in de titel te zetten. Belangrijker lijkt me de uitslag, al zal een bijna-omhaal van een Van Persie ook wel veel clicks scoren.

Wat is hier zo bijzonder aan? Dat hij " bijna" scoorde? Weer een vreemde titel. Of omdat het "shaqueel van van Persie " is. ??

28 november 2023 om 20:18

Nou voetballer 2, menig van persie fan, hooooopt dat zijn zoon ook over bepaalde aangeboren kwaliteiten beschikt. Snapt u? In dat geval zien wij daar graag beelden van ja..ookal is het bijna inderdaad..heeft hij de techniek? Inzicht?? That’s it. U zult mij bijvoorbeeld, niet zien reageren op vrouwenvoetbal. ik zou het artikel niet eens aanklikken. Want een dergelijk artikel interesseert mij niet. Mogelijk een tip voor u?lees geen artikelen als u vooraf al weet dat het u niet interesseert. Zuur is zo zuur en zoooo verschrikkelijk jammer. Een oprechte fijne avond toegewenst

28 november 2023 om 20:37

Sgiel. Het verschil zit hem bij in het feit van " bijna". Was het inderdaad een echt doelpunt geweest dan was het wellicht anders geweest. Op deze manier kan je honderden flutartikels maken met " bijna". Was het de zoon van Jan de Vries geweest dan was er ook niet een artikel aan gewijd. Die verheerlijking omdat het een zoon is van ....... staat mij tegen. Fijne avond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren