Stevens in de bres voor Van Breukelen: ‘De media spelen puur op de man’

Zaterdag, 20 mei 2017 om 14:11

Hans van Breukelen heeft het als technisch directeur van de KNVB de laatste maanden zwaar te verduren gekregen. Na het ontslag van Danny Blind startte voor Van Breukelen de zoektocht naar een opvolger en dat ging niet zonder slag of stoot. Waar de werkwijze van de oud-doelman door veel media in twijfel werd getrokken en de kritieken stevig waren, vindt Huub Stevens dat Van Breukelen naar hem toe eerlijk heeft gehandeld. De ex-trainer van Schalke 04 vindt het alleen jammer dat zijn naam naar buiten kwam.

Van Breukelen benaderde Stevens en vroeg hem of hij het wilde doen wanneer de andere kandidaten zouden weigeren. "Van meet af aan heeft Van Breukelen het eerlijk gespeeld", zegt Stevens in gesprek met De Limburger. "Hij zou eerst gaan praten met Henk ten Cate en vervolgens met Dick Advocaat. 'Als dat niets wordt, kan het zijn dat ik bij jou terecht kom', zei Hans. Toen heb ik mijn voorwaarden genoemd: alleen voor de kwalificatie en met een door mij te kiezen assistent. Maar Hans is met Advocaat rond gekomen. Prima toch? Een goede keuze, ook al zijn sommige spelers daar niet blij mee. Dan zeg ik: zet dat allemaal opzij voor dat éne doel. Kwalificatie voor het WK. Dat wordt moeilijk genoeg.”

Bij de aanstelling van Dick Advocaat en diens assistent Ruud Gullit gaf Van Breukelen een persconferentie, waarbij hij stevig aan de tand werd gevoeld door de aanwezige media. De kritiek die hij kreeg vindt Stevens niet terecht. "De media spelen puur op de man. Ik kan me niet voorstellen dat hij Ten Cate een toezegging zou hebben gedaan, nog voor het gesprek met Advocaat. Dat heeft hij bij mij ook niet gedaan. Ik vond het alleen jammer dat mijn naam al in de pers was gekomen nog voordat Van Breukelen de uiteindelijke keuze had gemaakt. Ik heb aan Hans gevraagd hoe dat kon, want ik heb dat niet naar buiten gebracht. Toen zei hij dat hij mijn naam had genoemd in de gesprekken met Ten Cate en Advocaat. Dat is misschien naïef, maar het is niet kwaad bedoeld. Zo is Hans niet", aldus Stevens.


Poll

Was Huub Stevens een goede bondscoach voor Oranje geweest?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door coci)

Goed om dit geluid ook eens te horen. Aan zijn competenties voor deze functie mag je twijfelen, maar zoals Valentijn Driessen en Derksen tegen hem ageren is ronduit walgelijk en van het allerlaagste niveau.

20 mei 2017 om 08:50

Goed om te horen? Buiten deze soap om is er al veel meer fout gegaan bij van breukelen. Dus dat stevens dit zegt maakt helemaal niks goed. En wie zegt dat van breukelen de waarheid spreekt. Stevens doet wel makkelijk je zet het opzij voor dat ene doel maar als iemand mij belazerd voor wat extra centen zie ik dat niet even door de vingers.

20 mei 2017 om 09:09

Maar dit klinkt ook weer tegenstrijdig. In de laatste persconferentie van hans stelde hij oa dat henk t niet werd omdat rutte niet wou en hans in koppels dacht. Waarom zou huub dan wel zijn assistent mogen kiezen?

20 mei 2017 om 09:25

Omdat Huub Stevens en Assistent X dan het derde koppel waren.

20 mei 2017 om 09:29

Maar bij ten Cate en Advocaat bepaalde v.Breukelen de assistent, tenminste, zo deed hij dat voorkomen met zn koppeltjes gelul. Nu zegt Huub dat hij wel zelf een assistent zou willen/mogen kiezen.

20 mei 2017 om 09:41

Denk omdat hij Huub al lang kent en weet wat voor vlees hij in de kuip heeft. Huub was zijn reddingsboei voor het geval dat de andere opties af zouden vallen.

20 mei 2017 om 11:02

Ben ik met je eens, Falcao.

De verschrikkelijkste dingen worden geroepen door het publiek en een paar mediafiguren. Van Breukelen levert misschien geen top werk, maar dan hoeft hij nog niet persoonlijk aangevallen te worden. Zo jammer dat een groot deel van het publiek de meningen van deze publieke figuren dan weer klakkeloos overneemt.

20 mei 2017 om 11:21

Precies dit. Vooral de beruchte persconferentie was echt een farce, geen enkele journalist was bezig met een waarheidsgetrouwe reconstructie van het verloop van zaken maar stelden vragen puur voor eigen gewin, om even te kunnen laten zien wat voor slecht werk Van Breukelen wel niet geleverd had. Wat uiteindelijk resulteerde in een persconferentie met meer vragen dan antwoorden. Tenenkrommend.

20 mei 2017 om 12:50

Onzin wat je hier zegt hij maakt er een potje van dan mag daar toch wat over gezegd worden hij is niet echt een, succes gebleken voor de KNVB de KNVB is alleen maar achteruit gegaan zins hij, der bij gekomen, is

20 mei 2017 om 14:38

Het gaat niet alleen om de competenties, je mag ook vraagtekens zetten bij de TD functie bij de bond. Aangezien hij niet gaat over het aanstellen of ontslag van de bondscoach, is de functie inhoudloos immers het aantrekken van de selectie wordt gedaan door de bondscoach zelf, die selecteerd de spelers zonder dat de TD daar invloed op heeft. Bij clubs is het aankopen en verkopen van spelers de belangrijskte taak van een TD, hij gaat over de continuiteit op de langere termijn. Dat geldt niet bij de bond.

Juist omdat hij geen kwaad in het zin had, en deze keuzes van handelen gemaakt heeft, maakt Van Breukelen ongeschikt. En daarom moet je het op de man spelen, want hoe moet je anders duidelijk maken dat iemand ongeschikt voor de job is?

20 mei 2017 om 09:15

Je kunt zeggen dat je iemand ongeschikt vindt zonder iemand belachelijk te maken en zonder achterbakse methodes.

20 mei 2017 om 09:32

Maar ook dit gaat 2 kanten op. Zoals v.Breukelen met de pers omgaat, daar zou ik als journalist ook echt de kriebels van krijgen. Zoals toen op de fameuze persconferentie. Daar dacht Breukie waarschijnlijk dat hij groep 4 voor zich had. Zo schoolmeesterig en in mijn ogen kleinerend naar de journalisten toe. Wat verwacht je dan?

20 mei 2017 om 09:45

Dat schoolmeesterachtige kan hij niks aan doen, zo is hij gewoon. Ken meer mensen die dat hebben en die zijn ook zo naar familie en vrienden. Iemand daarom belachelijk maken is gewoon echt absurd.

Ik verwacht wat meer volwassen reacties van mensen die volwassen zijn.

20 mei 2017 om 10:07

Nou als ik een vraag stel en hij gaat een beetje minachtend lachen heb je aan mij ook een verkeerde, bij wijze van spreken. Ik verwacht van een volwassrn persoon een volwassen antwoord en volwassen gedrag. De journalisten kunnen er wat van maar Breuk heeft zelf ook een groot aandeel in dat hij nu zo wordt behandeld. Breuk heeft de neiging om te denken(zo komt t over iig) dat journalisten niet weten hoe t wereldje werkt en dat hij t allemaal wel even weet. Ik zeg verkeerd gedacht.

20 mei 2017 om 10:56

Van een volwassen iemand een volwassen antwoord verwachten is helaas gewoon niet juist. Ik heb in de jaren veel mensen ontmoet en (verassend) niet iedereen is hetzelfde. Sommigen zijn heel tactisch in wat zij zeggen en sommigen zijn dit weer totaal niet. Dit heeft in mijn ogen weinig te maken met intelligentie en volwassenheid, maar gewoon puur met persoonlijkheid. Neem bijvoorbeeld een Trump die ik echt rampzalig vind in communicatie en dan 'onvolwassen' overkomt, maar echt geen dommerik is. Of wat dacht je van Van Gaal? Ook niet de beste als het gaat om communicatie met de media, maar hij is absoluut ook niet dom.

20 mei 2017 om 14:39

@hakkie2

Maar het liegen tegen de pers over zijn eigen handelen en dat ook nogeens tegen een beoogd bondscoach aankondigen dat je dat gaat doen, dat is toch ook achterbaks?

Ik vind Van Breukelen gezien alle procedures die doorlopen zijn ook niet echt geschikt voor de job, maar Stevens heeft wel een punt. Vanaf dag 1, vanaf zijn aanstelling is men bezig met een hetze tegen hem. Lekker makkelijk, maar een organisatie als de knvb is veels te groot om door 1 persoon te worden verpest. Hij heeft geen eerlijke kans gehad, maar buiten dat lijkt het me nog steeds natuurlijk het beste als hij vertrekt, dat wel.

20 mei 2017 om 12:55

Day is ook juist het probleem toch die man had nooit aangesteld mogen worden omdat niemand in, de voetballerij die man, serieus neemt en, iedereen weet hoe die man overkomt in, de pers en, dan nog denkt de knvb weet, je wie een goede is Hans hahaha wtf

20 mei 2017 om 15:09

Blijkbaar neemt Stevens hem wel serieus dus hoezo niemand?

20 mei 2017 om 14:43

De hele functie is een gotspke. Hij is alleen maar bedacht door de oud directeur betaald voetbal die probeerde zichzelf te beschermen tegen zijn falende beleid met het ontslaan en aantrekken van bondscoaches en die idiote constructie met Hiddink en Blind.

De functie zelf heeft geen enkele inhoud want de TD gaat niet over het ontslag en aantrekken van de bondscoach, dat is wat onlangs gebleken is. Daarmee heeft de TD helemaal geen takenpakket en wordt het inhoudsloos. En dat zie je terug in de persconferenties, gewoon slapstick. Een TD die wat beweert en vervolgens een directeur die hem compleet tegenspreekt.

Geen fan van Hans van Breukelen en diens werkwijze, maar het is inderdaad wel een heksenjacht geworden. Ik denk zelfs dat wanneer Guardiola trainer was geworden, er nog veel gedoe was geweest. Ik geloof Huub Stevens hierin, hier geen vriendjes meer te maken in de voetballerij en hoeft ook geen baan meer. Benieuwd naar de ontwikkeling rondom de KNVB en van Breukelen.

Wel gek dat Stevens hier aangeeft zelf zijn assistent te willen kiezen en dit voor van Breukelen blijkbaar geen probleem is omdat hij de optie open houdt en dat ten Cate af ketst omdat van Breukelen in koppeltjes denk en alleen Rutten naast ten Cate wil.

En dat het op de man gespeeld is komt misschien ook omdat het juist de man is die er een puinhoop van maakt en hiervoor verantwoording af moet leggen en vervolgens verdrinkt in zijn eigen leugens.

20 mei 2017 om 14:45

Van Breukelen denkt niet in koppeltjes, van Breukelen had helemaal niets te zeggen over de aanstelling van de bondscoach. Hij dacht wel bevoegdheden te hebben en wilde Ten Cate aanstellen echter de comemercieel directeur bleek de baas en die had andere ideeen.

Om zijn afgang proberen te maskeren, begon van Breukelen te zwetsen over koppeltjes en te liegen over de aanstelling van Ten Cate. Gewoon dom omdat alle journalisten allang wisten hoe het zat. Dat maakte de persconferentie tot een belachelijke vertoning.

Er is vanaf de eerste dag inderdaad 'jacht' gemaakt op van Breukelen, maar dat is niet om de mens van Breukelen een loer te draaien. Het toont in mijn ogen meer aan dat er vanaf dag 1 geen enkel draagvlak was voor hem in deze functie. Hij heeft het tegendeel (nog) niet bewezen, en stapelt fout op fout. Dat is volgens mij geen onwil, maar vooral onkunde. Er is vanuit deze situatie ook erg weinig zicht op verbetering, neem alleen al de relatie met de pers. Dat kan je alleen maar herstellen door vanaf nu alles goed te doen en ze te verbazen door hun ongelijk te tonen, maar daar is het nu veel te laat voor (en niemand doet alles goed)

Van Breukelen heeft gewoon de pech dat iedereen die een beetje kijk op voetbal heeft weet dat deze functie te hoog gegrepen is voor hem. Dat komt door vreemde uitspraken van hem en door zijn boek. Daarbij komt nog dat men bij de Knvb bezig is met het voetbal van morgen. Daarover worden door van Breukelen het ene cliche na het andere de wereld in geslingerd. Elke voetballer moet zowel fysiek als mentaal veel sterker worden. Terwijl er mensen zijn zoals van Marwijk die hele andere ideeen hebben over de ontwikkeling van het Nederlands voetbal. Die ziet het meer in betere jeugdtrainers waardoor de techniek van de jonge spelers beter zou worden. Ondertussen heeft Bosz succes zonder de door de Knvb gepropageerde middelen, dat maakt dat mensen steeds meer gaan twijfelen aan de visie van de Knvb en van Breukelen. Komt daarbij ook nog eens een contract met een zweverig bureau dat Hans aangedragen heeft. Ondertussen is het aanstellen van een bondscoach een soap geworden. Maar gelukkig voor Hans laten zijn PSV-vriendjes hem niet zakken.

20 mei 2017 om 12:22

Ik denk dat de invloed van de Knvb schromelijk overschat wordt. Opleidingsclubs als Ajax, Psv, Feyenoord en AZ leiden de spelers op zoals zij dat goed vinden, en gaan echt niet de boel veranderen omdat een pennelikker uit Zeist dat zegt.

20 mei 2017 om 15:39

Klopt helemaal, spelers worden opgeleid bij de clubs. De Knvb heeft daar helemaal geen stem in. Clubs werken met betere professionals dan de Knvb en hebben toegang tot de nieuwste inzichten.

Terwijl de Knvb domme plannen schrijft zoals de winnaars van Morgen, wint Feyenoord met spelers uit de eigen opleiding de titel en staat Ajax met jeugdspelers in EL finale.

Van Breukelen's grootste fout is niet zozeer zijn inhoudelijke keuzes, maar alle gewauwel en interessant doenerij eromheen. Voor mij (en diverse anderen hier op VZ) als totale outsider was het iig vrij snel duidelijk dat de Knvb voor een type oude rot/crisismanager zou gaan voor de komende vijf maanden, voor jongere trainers is het nou eenmaal een risicovolle rotklus, en dan is er een klein groepje kandidaten, je kon ze inderdaad zo uittellen: Van Gaal en Van Marwijk die niet willen/konden, en dan Advocaat, Ten Cate, Stevens, Jol, etc.

Waarom Van Breukelen dan niet even bij VI of Studio Voetbal aan tafel kan gaan zitten en een duidelijk verhaal houden wat de situatie is en wat de opties zijn, dat had hem zoveel ellende bespaard.

Kijk, dat van Breukelen voor deze functie ongeschikt is ziet iedereen; Echter moeten we niet doen alsof hij staatsvijand nummer 1 is. Zoals sommige hier al hebben aangegeven, en zoals bijvoorbeeld in de Telegraaf te lezen was, zijn sommige nog veel erger gezakt.

Van Breukelen komt niet uit het telegraaf kamp, dat is zijn probleem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
17 fans
Coach, 64 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 april
Stoke City overweegt het huurcontract van Jesé Rodríguez te verscheuren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren