‘Ajax moet twintig procent van eventuele transfersom Younes afstaan’

Vrijdag, 19 mei 2017 om 07:52

De belangstelling voor Amin Younes lijkt toe te nemen, want in navolging van RB Leipzig tonen ook Sevilla en Liverpool interesse in de 23-jarige linksbuiten. Althans, dat meldt boulevardkrant BILD vrijdag. Het contract van de Duitser loopt nog tot de zomer van 2018 door.

Younes speelde eerder veertien jaar voor Borussia Mönchengladbach en in die periode kwam hij tot één doelpunt en drie assists in 28 officiële wedstrijden. Die Fohlen houden de ontwikkeling van Younes scherp in de gaten, want hoewel zij er op dit moment geen interesse in lijken te hebben om hem terug te halen, kunnen zij in de zomer wel aan Younes verdienen.

BILD weet namelijk dat Borussia Mönchengladbach bij de verkoop van Younes aan Ajax heeft afgesproken dat men recht heeft op twintig procent van een latere transfersom. “Een transfersom met dubbele cijfers is binnen handbereik en dat feit zal een lach op het gezicht toveren van de penningmeester van de Gladbacher”, schrijft BILD.

Younes lijkt zelf overigens niet bezig te zijn met een vertrek. Hij zei eerder al dat hij de ‘Duitse Sjaak Swart’ wil worden en herhaalde vrijdag tegenover Sport1 dat hij gelukkig is in de Johan Cruijff ArenA: “Ik ben Ajax bijzonder dankbaar dat ik mij hier twee jaar in alle rust heb kunnen ontwikkelen”, sprak hij.


Poll

Denk jij dat Amin Younes in de zomer bij Ajax vertrekt?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door yoda)

De Duitse Sjaak Swart ...die vind ik wel grappig. Als hij maar niet zo'n zuurpruim wordt :-)

19 mei 2017 om 08:18

Sjaak Schwarz dus eigenlijk.

19 mei 2017 om 08:58

Hahaha moest hier wel om lachen.

ON: Stik eromheen en weg. Dertien in een dozijn voetballer wat mij betreft. Leuk om te zien als hij een speler voorbij dribbelt maar mega irritant als hij dan de volgende niet passeert terwijl zijn ploeggenoten er dan gewoon goed voor staan. En het daarna dan ook nog 10x proberen.. Is ook wel een fout van Bosz die hem moet vertellen dat hij wat vaker iets anders moet proberen of de achterlijn moet halen en een goeie voorzet moet geven op Dolberg of Klaassen. Wat mij betreft mag hij wel starten in de finale trouwens.. Kluivertje is nog echt te jong..

Onana
Tete
Sanchez
De Ligt
Riedewald
Klaassen
Ziyech
Donny vd Bee
Neres
Dolberg
Younes
19 mei 2017 om 10:43

Weet je waar een strik omheen mag en weg? jij als pseudo voetbalkenner!!
man man man ongelofelijk dat niemand ziet dat het echt dik Mede dankzij younes komt dat ajax in de finale staat!! ook jij zoals vele anderen staren zich blind op de mislukte acties!! Die jongen zorgt elke keer voor gevaar, het hele team kan daardoor bijsluiten, er komt vertrouwen in eht team, van hey we zijn gevaarlijk, hij geeft assists in kwarfinales, halve finales europa cup!!
doe er eens trik omheen ja en dan gaan we weer 20 jaar met buitenspelers spelen waar 3 acties in zitten en 2 lukken, klopt betere statistieken dan younes dus....nep-kenners!

19 mei 2017 om 11:09

wel mooi om te zien hoe er binnen de ajax aanhang een Pro en een Anti Youness beweging lijkt te zijn..
Ik vind het een gevaarlijke voetballer, er is altijd dreiging bij hem.. Als hij de laatste meters/voorzet/afmaken wat beter onder controle krijgt dan is het een speler zoals Mertens.. wil je niet graag tegen je hebben!

19 mei 2017 om 08:54

Ah joh, is toch mooi juist die 'zuurpruimen'? Ik kan altijd wel genieten als Swart, van Hanegem en de gebroeders vd Kerkhof de scheur open trekken. Of het nou waar/niet waar is, terecht of onterecht, het maakt wat los bij de achterban en toch heeft iedereen het er even over. Dat geeft de invloeden van deze helden toch aan. Plus dat het erg vaak ronduit komisch is, en ik hou wel van lachen

19 mei 2017 om 09:11

Lik vind Van Hanegem de laatste maanden wel scherper overkomen. Ik denk dat hij gestopt is met fakkeltjes roken

19 mei 2017 om 09:18

Haha, het ging dan ook echt ergens om, los van de beker vorig seizoen natuurlijk alweer een tijdje terug. Het moment dat Hansie Hansie begon over de knuffel van Dirk sprak voor mij ook boekdelen. De emotie straalt van Willem af, met een blik in z'n ogen van "smeerhond, gaat die kijkers toch niks aan". Die mannen leven voor de sport en bovenal hun club. Dat eeuwige gezeik komt ook voort uit pure liefde, niks minder. Ben ik wel fan van.

Hahaha door iedereen word hij afgezeken maar niet de minste clubs hebben interesse. Lyon,leipzig,sevilla,liverpool. Hoe kan dat nou weer.

19 mei 2017 om 08:13

Clubs zien een speler die op Europees niveau elke tegenstander op de m2 passeert. Er zijn geen 10 betere dribbelaars te noemen. Is altijd dreigend . Zodra hij nog gaat scoren word hij wereld top. Supporters zijn altijd kortzichtig..

19 mei 2017 om 08:16

Precies, hij is niet van de bal te krijgen. Zijn dribbels zijn bizar hoog niveau. Als hij nu ook de rust krijgt zou hij heel ver kunnen komen. Denk je eens oudere ervaren younes in die dat kan..

19 mei 2017 om 08:24

@ D-Bergkamp

Niet alleen supporters. Ook de zgn. experts. Het is een echte Duitser: pieken op de juiste momenten. Of het ooit een onbetwiste basisspeler voor zulke clubs wordt valt nog te bezien, maar dit kon er wel eens eentje worden in het rijtje Klose, Podolski: nimmer onomstreden in clubverband, maar als de belangrijke wedstrijden of grote toernooien
aankomen: boem.

Als Ajax zijnde zou ik gauw verlegen, heb het idee dat-ie in de Confed-cup zijn ding gaat doen en dan krijg je zo de hoofdprijs.met 1 jaartje contract zal dat nog wel tegenvallen.

19 mei 2017 om 08:30

@ Kwakzalvers

3 doelpunten in de eredivisie is natuurlijk te kort. En als hij komend jaar niet richting de 8 a 9 gaat dan moet je nog wel een keer gaan twijfelen. Daarentegen, Youness heeft 11x de paal of lat geraakt dit seizoen. Als hijd aar in iets meer geluk heeft staat hij gewoon op 10 doelpunten per seizoen.

Alleen vergeet men dat een dribbel zoals Youness heeft niet aan te leren is. Dat is puur een combinatie van talent en gevoel. Terwijl je het scoren (effectiever worden) wel duidelijk kunt leren. Robben, Ronaldo, Neymar, Messi, Hazard zijn allemaal spelers die begonnen met een geweldige dribbel. En door training ook ongelofelijk goed in afronden zijn geworden. Waarom zijn die mensen wereld top? Omdat die de dribbel en het scoren al voor hun 20ste lieten zien.

Gaat Younes dat niveau bereiken, dat is heel erg onwaarschijnlijk. Youness kan wel degelijk een hele goede winger worden voor de bovenkant van de subtop.

19 mei 2017 om 08:36

En denk ook even aan die mooie steekballen van hem? De 0-1 in Lyon van Dolberg was op aangeven van Younes. Zo heeft hij er meer gehad. En ben voor de rest helemaal eens met jullie hoor, er moet echt wel meer rendement in komen, maar slecht is hij zeker niet.

19 mei 2017 om 09:23

@d bergkamp

Een bal op de paal of lat schieten is geen kwestie van geluk maar heeft meer te maken met kwaliteit. Je schiet 'm tussen de palen of niet.

Wat ik van hem gezien heb vind ik 'm vaak een blind paard die (te)veel dribbelt en denkt heel makkelijk zijn tegenstander te kunnen passeren, zelfs al lukt het hem 20 keer niet dan nog weer proberen ipv de bal af te spelen naar een medespeler.
En af en toe zit hij in de wedstrijd en speelt hij goed. Kijk, dan moet je gaan voor die acties.

19 mei 2017 om 09:32

Ajax moet sowieso buitenspelers hebben die er minimaal 15 inschieten in een seizoen en net zoveel assist geven. minder dan 10 is gewoon niet goed genoeg voor Ajax zijnde. Hij doet het goed maar eerlijk is eerlijk Ajax is beter gewend. Kwaliteit.

19 mei 2017 om 13:35

Beetje eens met je, maar ik zou zegge supporters kunnen kortzichtig zijn om maar niet iedereen over dezelfde kam te scheren. Ik zie al heel lang bv dat Younes eigenlijk een hele goede speler is en snapte nooit dat er zo moeilijk wordt gedaan over rendement. Te weinig goals, misschien wel, Maar wel sterk in 1:1 en dus altijd 2 tegenstanders in zijn buurt, wat weer ergens anders ruimte maakt. Als Younes er met gemak 20 gaat inschieten is hij eredivisie allang weer ontgroeid.

Supporters kunnen kortzichtig zijn. Clubs kunnen dat ook hoor. EN niet te zuinig ook. Blijkbaar kan een speler 14 jaar voor een bundesliga club spelen, waar niemand naar m omkijkt verder, met 28 wedstrijden max gespeeld. En nu 1 seizoen fatsoenlijk draaien bij een club in de eredivisie en plots zijn ze er allemaal als de kippen bij. Een statisticus zou kunnen concluderen dat deze speler dit jaar een duidelijke uitbijter in zijn prestatie curve heeft geproduceerd

Als je kortzichtigheid en statistiek zou combineren, dan zou ik nog kunnen concluderen dat younes is gegroeid en nu heeft gepiekt in een spelwijze die bij hem past. Sjappoo voor younes, sjappoo voor Bosz.

20 mei 2017 om 13:12

Dani milano geef me eens 5 buitenspelers die dat dot seizoen doen in een europese competitie, die haalbaar zijn voor ajax

19 mei 2017 om 08:18

Niet iedereen zeikt hem af. Alleen de mensen die liever de types Fisher en Berghuisjes van deze wereld op de flanken ziet spelen. Spelers die netjes de bal terugkaatsen maar 2 a 3 x per 4 wedstrijden een man passeren. Nee ik zie liever een Younes die elke wedstrijd 2 mensen bezig houdt en geregeld erlangs gaat. En ja, hij scoort te weinig voor de kansen die hij krijgt, maar je weet dat hij echt een keer zo'n Vlemincks seizoen zal krijgen en dan maakt zij speler je eigenhandig kampioen.

19 mei 2017 om 08:59

Berghuis speelt de bal vaker vooruit dan achteruit. Tevens gaat Berghuis regelmatig een man voorbij en is hij voetballend érg goed. Niet voor niets dat hij ook de meeste kansen creã«erd binnen Feyenoord (61) en de meeste van alle aanvallers in de Eredivisie.

Ik denk toch dat je Berghuis wat te kort doet in je bericht. Ik denk zelfs dat Berghuis beter presteert dan Younes.

Younes is overigens geen slechte buitenspeler of iets. erg goede buitenspeler die het meer moet hebben van zijn individuele acties. Waar Berghuis het meer moet hebben van zijn voetballend inzicht.

Eigenlijk zou een aanval met Younes én Berghuis ideaal zijn. Younes met zijn dribbels en Berghuis met zijn voetballend vermogen.

19 mei 2017 om 11:11

Zonder vervelend willen zijn (echt niet), kan je mij uitleggen wat je bedoeld met voetballend vermogen?

19 mei 2017 om 08:24

We klagen altijd dat hij te weinig scoort en geen rendement heeft, en dat is ook terecht natuurlijk. Maar als hij bijna elke kans zou maken die hij zelf creëert, dan zou die veel te goed zijn voor Ajax natuurlijk. Dus ik snap de interesse wel, maar zou als ik een Liverpool oid was het nog minimaal een seizoen aankijken om te kijken of dat verbeterd.

Dan is het duidelijk dat je hem niet moet verkopen. Als je al 20% moet afstaan aan BM dan moet er wel heel veel op tafel komen wil je voldoende voor hem "krijgen".

Voor een bedrag van dubbele cijfers strik er om en wegwezen. Hij heeft aardige acties, maar is doorgaans erg zwak in de afronding. Daarom heeft ie er maar 3 gemaakt in de Eredivisie dit seizoen. In Europa zijn de statistieken iets beter, maar ook daar had hij heel veel kansen om nog betere statistieken te krijgen. Je kunt beter cashen nu er interesse is. Hij is tenslotte gewoon vervangbaar.

19 mei 2017 om 08:26

@ Master D

Er zijn maar heel weinig spelers op de europese velden die dusdanig makkelijk hun man passeren. Ja zijn statistieken in de eredivisie zijn te laag, volledig mee akkoord. Weet je dat de beste man ook 11 keer dit seizoen de lat of paal geraakt heeft? Buiten dat de keeper er af en toe een aantal uitgehouden heeft. Zeker in de eerste seizoenshelft was het echt heel erg vaak net niet bij Younes.

Frustrerend om te zien af en toe, ook volledig mee eens. Alleen nu weg doen zou de stomste zet zijn die je kan doen. De spelers die hun man zo makkelijk passeren en scoren, dat zijn spelers als Neymar, Hazard, Ronaldo etc. De absolute wereld top. En het grote geluk is, doelpunten maken kan je op trainen, oefenen en leren. Zo een dribbel, dat is talent+gevoel, en dat is niet te trainen.

19 mei 2017 om 08:34

@ D-Bergkamp Probleem is alleen wel bij younes dat ie die dribbels niet elke wedstrijd brengt, het is veel te grillig, kijk alleen al naar t verschil tussen de thuis en uit wedstrijd tegen lyon, hoewel hij in de heenwedstrijd geholpen werd door de extreem zwakke Jallet, was hij super en zo'n younes kan ook bij Liverpool mee, maar de uit wedstrijd was t weer dramatisch, kwam letterlijk geen man voorbij en ging ook geen enkele keer buitenom. Maar goed als hij elke keer zo speelde als tegen Lyon en ook nog goed kon afronden had hij al niet meer bij ajax gespeeld haha.

19 mei 2017 om 08:38

Uitwedstrijd was hij zeker niet goed, maar wist wel de supermooie assist te geven op Dolberg die daarmee de 0-1 scoorde. Daardoor was hij samen met Dolberg natuurlijk megabelangrijk.

19 mei 2017 om 09:00

@ D-Bergkamp

Zijn passeerkwaliteiten staan wat mij betreft ook niet ter discussie. Die zijn van een heel hoog niveau. Afronding werkt 2 kanten op en is ook een kwaliteit. Dat hij vaak pech heeft gehad weet ik, maar ik heb hem ook heel veel voorzetten voor een leeg doel over zien jagen. Dat zie ik niet als pech. In de Europa League gaat het wat beter, maar ook daar houdt het niet over qua afronding. Hij werd echt gered dat die 3-0 tegen Lyon er nog inhobbelde, maar eigenlijk wat het gewoon een waardeloze afronding.

Ik zie het anders. Juist afronden is bijna niet te leren. Het is een kwaliteit om bij de afronding rustig te blijven en het overzicht te behouden. Heel weinig spelers kunnen dit aanleren en ik twijfel of Younes zo'n speler is. Weet ook niet hoe hij staat tegenover contractverlenging. Als ie echt nog maar 1 jaar over heeft qua contract zonder verlengoptie, dan heb je weinig keuze.

19 mei 2017 om 08:26

Waarom verkopen voor een bedrag tussen 10 en 15 miljoen? We gaan echt geen betere vervanger krijgen en we hebben wel wat diepte op de flank nodig. Kluivert en Neres kunnen het volgend jaar niet alleen, dus beter houden we Younes achter de hand (en misschien Cerny nog - als die wil blijven).

19 mei 2017 om 08:48

Pas vanaf 20 miljoen zou ik hem verkopen, maar liever nog houden. Er zijn maar weinig spelers als hem, zeker in Nederland uniek, maar ook in Europa komt hij zijn mannetjes met gemak voorbij. Moet natuurlijk meer scoren, maar dat is niet het belangrijkst, tegen Schalke en Lyon enorm belangrijk geweest, en houdt vaak 2 tegenstanders bezig. Als het kan verlengen, zsm.

19 mei 2017 om 09:26

Een top buitenspeler als John van t Schip scoorde gemiddeld ook niet meer dan 3,4 doelpunten per seizoen. Werd nooit over geklaagd. Ik zou Younes echt niet wegdoen als er niet een belachelijk hoog bod komt!

19 mei 2017 om 10:54

Met nog maar een contract voor een jaar en 20% afstaan gaat Ajax hier niet op cashen.

Gewoon een meer dan fatsoenlijke voetballer. Liverpool lijkt me te hoog gegrepen, maar waarom niet. Dat zei ook iedereen toen Dirk naar Liverpool ging. Vraag me wel af wat hij Ajax zou kunnen opbrengen? 25 mio is teveel, maar 5 mio te weinig. Met 12-15 miljoen moet Ajax denk ik tevreden zijn.

19 mei 2017 om 09:48

Met 12 mln heb je een dikke hoofdprijs.
Kuijt had wel veel betere statistieken dan Younes.
11 doelpunten in 64 wedstrijden is toch om te lachen.
Zelfs een Locadia die noodgedwongen als linksbuiten speelt doet het beter.

19 mei 2017 om 10:40

Kuijt was dan ook een spits, geen vleugelspeler dus een statistische vergelijking gaat wel krom.

Ik hoop dat hij blijft als hij zich ontwikkeld op het afwerken wordt hij een geweldige speler.

Heeft de laatste paar maanden een aardige vorm te pakken maar ook dan is het rendement te laag. Ik zie hem graag voor een leuk bedrag vertrekken waardoor er ook weer kansen ontstaan voor Kluivert, Neres en Cerny.

19 mei 2017 om 08:50

Met een waarschijnlijk vertrek van Traoré erbij wordt zo de spoeling wel erg dun he. Mocht er een weergaloos bod komen, dan een strik erom. Anders is het totaal geen straf hem in je team te houden. De weerspiegeling van meerderen van 'maar 3 eredivisie treffers' vind ik niet helemaal terecht. Vergeet niet dat er bij een groot aantal missers de factor pech een gigantische rol speelde. Ik durf je haast te verzekeren dat hij er komend seizoen er een stuk of 8-12 in legt als hij blijft, dan ziet het er ineens heel anders uit

Zo goed vind ik die Younes niet. Scoort zeer matig.
Snap niet wat ze in hem zien clubs als Sevilla en Liverpool.

Ajax moet van de basis sowieso helemaal niemand verkopen. Traore gaat al weg en wellicht wat jongens die weinig aan de bak komen. Voor de rest de zaak bij elkaar houden, dan kun je gelijk een vliegende start maken in competitie en eventueel CL voorronde. Dat brengt op termijn meer op dan nu 8 miljoen pakken voor zo'n Younes waar je dan ook weer een deel van gaat herinvesteren.

Dus Overmars moet een statement maken dat niemand te koop is.

Stel dat hij zijn contract bij Ajax uitdient en daarna een nieuw contract tekent, is zo'n clausule dan nog steeds van toepassing? Het lijkt mij van niet, maar weet iemand hier meer over te vertellen?

19 mei 2017 om 10:10

Natuurlijk wel. Die afspraak staat in het verkoopcontract, niet in het contract van Younes.

19 mei 2017 om 12:23

Oké, thanks voor info

Ik lees net dat Dortmund al een bod op Younes heeft uitgebracht van 12 miljoen welke is afgewezen door Overmars. Overmars heeft aangegeven Younes niet voor minder dan 20 miljoen te willen verkopen.

Gewoon 10 jaar bij Ajax blijven. Hij kan een rol zoals Schone vertolken. Je hebt gewoon een aantal jongens nodig die langer blijven zoals Klaassen en Schone en die bij Ajax aan hun top zitten maar nog wel kunnen leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 april
Chelsea neemt na dit seizoen vrijwel zeker afscheid van Antonio Conte en in de zoektocht naar diens opvolger is men in Italië neergestreken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren