Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerrard haalt ex-PSV'er en viervoudig Oranje-international naar Saudi-Arabië

Laatste update:

Karim Rekik staat op het punt om Sevilla te verruilen voor Al-Ettifaq, zo meldt Fabrizio Romano. De 28-jarige mandekker is op een haar na persoonlijk akkoord met de Saudi's, terwijl ook de clubs er bijna uit zijn. Rekik gaat spelen onder Steven Gerrard, die eerder deze zomer tekende bij Al-Ettifaq.

Rekik kwam afgelopen seizoen mede door blessures tot slechts 22 optredens namens Sevilla, waarvan 18 als basisspeler. De linkspoot kampte met een spier-, dijbeen- en achillespeesblessure en moest daardoor 23 wedstrijden toekijken. Wel maakte hij ruim dertig minuten zijn opwachting in de Europa League-finale tegen AS Roma, die na strafschoppen werd gewonnen.

De ex-PSV’er treft Amin Younes bij de nummer zeven van het afgelopen seizoen in Saudi-Arabië. De vleugelspeler is teruggekeerd van zijn verhuurperiode bij FC Utrecht. Rekik, die vier interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam heeft staan, wordt de eerste aanwinst van Gerrard bij Al-Ettifaq. De Engelse manager tekende begin deze maand voor twee jaar en zet hoog in op de transfermarkt. Zo worden onder anderen Dani Parejo, Moussa Dembélé en Jesse Lingard voorzichtig gelinkt aan de club van de Engelse oud-middenvelder.

Al-Ettifaq maakt naast Rekik ook druk werk van de komst van Jordan Henderson van Liverpool. De aanvoerder van the Reds kan zijn salaris bij de club uit Saudi-Arabië verviervoudigen en heeft al een persoonlijk akkoord bereikt. Al-Ettifaq dient er alleen nog uit te komen met Liverpool over een transfersom. De 33-jarige Henderson, die nog twee jaar vastligt op Anfield, speelde sinds zijn komst in 2011 liefst 492 wedstrijden voor de Engelsen. Gerrard en de captain van Liverpool speelden jarenlang samen op Anfield.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het allemaal maar raar. Zijn ze daar nou zo van het aanzien dat ze miljoenen tegelijkertijd wensen te spenderen voor een competitie waar in relatieve zin nauwelijks iemand naar kijkt? Het grote publiek trek je echt niet met dit soort aankopen.

De faciliteiten om bekendheid te werven zijn daar wel en iedereen kan spelers kopen met een grote zak geld. Investeer nou eerst gewoon in kennis en dat soort zaken zodat je zelf grote spelers op kunt leiden. Op deze manier ben je eigenlijk continu aan het spenderen en je hoeft maar naar China te kijken om te beseffen dat zoiets maar tijdelijk houdbaar is. Op een gegeven moment komt het besef dan dat je geld in een bodemloze put aan het gooien bent.

17 juli 2023 om 15:34

Het is hun geld, ze mogen ermee doen wat ze willen. Als die sjeiks het zat zijn om steeds naar Europa af te reizen en liever voetballers willen verzamelen alsof het Panini stickers zijn, en ze vervolgens in veredelde demonstratiewedstridjen tegen elkaar willen laten spelen, tsja wie gaat het ze verbieden?

17 juli 2023 om 15:35

Het grote verschil met China is dat de overheid daar ingreep en de extreme uitgaven aan banden legde. Hier komt het juist vanuit de overheid, die met hun haast onuitputtelijke bankrekening het imago van de Saudische competitie probeert op te poetsen.

Bovendien schiet Saudi Arabië daar nu niks mee op. Iemand daar heeft besloten dat de Saudi League interessanter moet worden, die willen niet wachten tot het aantrekken van kennis en het investeren in faciliteiten zich over 10 jaar uitbetaalt in een sterkere competitie, die willen nú resultaat zien en het aantrekken van wereldsterren is dan het makkelijkst. Wil niet zeggen dat ze niet op de achtergrond werken aan iets voor de lange termijn.

In de Formule 1 zag je dat ook. In 2019 gingen er geruchten dat er een race in Saudi Arabië zou komen op een circuit in Qiddiya. Dat project in Qiddiya liet te lang op zich wachten, dus wat heeft men gedaan? Gewoon eventjes in recordtempo een nieuw circuit in Jeddah uit de grond gestampt. Tussen de aankondiging van de bouw van het circuit in november 2020 en de eerste race zat precies een jaar, tussen het moment dat de eerste schep de grond in ging en de race zelfs negen maanden. Want ja, waarom wachten tot het circuit in Qiddiya ergens eind dit decennium klaar is als je net zo makkelijk een tweede circuit uit de grond kan stampen? Hier in het voetbal zullen ze ongetwijfeld hetzelfde doen. Topspelers aantrekken als kortetermijnoplossing, terwijl op de achtergrond jeugdopleidingen uit de grond gestampt worden om over 10 jaar te kunnen profiteren van een klein leger aan Saudische supersterren.

tsjaa... iedereen kan tegenwoordig aan de bak in saudi arabie. er moeten alleen even duidelijke regels komen voor maximale salaris die mag worden gegeven.

17 juli 2023 om 15:19

Niet iedereen, want ik heb elke profclub in Saudi Arabië een mailtje gestuurd en nog precies 0 reactie. Of jij moet connecties hebben? Mijn koffer is iig al ingepakt en heb al een nieuw adres voor de hond.

17 juli 2023 om 15:24

hahahaha, jij komt er nog wel !! wat is je precies je positite ? en heb je ambitites, of droom je al sinds je een klein kind ben om voor al hilal te spelen ??

17 juli 2023 om 15:37

Heb je er bij vermeld dat je bereid bent om het gras te maaien en om elke maand 2 bardiensten te draaien...?

17 juli 2023 om 15:58

Mijn moeder noemde mij altijd Koningjerry omdat ik een dodelijke spits was, ala Huntelaar. Maar elke trainer plaatste mij toch rechtsback. Snap dat zelf nog steeds niet.

Was me ontgaan dat ook Gerrard naar SA was gegaan. Toch jammer dat een iconische speler van een tradionele topclub, en daarmee een soort symbool van het oude voetbal, ook voor het oliegeld kiest.

Ik weet in ieder geval welk liedje er wordt gezongen bij een eventueel kampioenschap van Al-Ettifaq

17 juli 2023 om 16:14

Eentje over Gerrard idd.

Is hij pas 28? Dacht echt dat hij al in de dertig was joh. Nog vrij jong eigenlijk, had voor meerdere clubs nog wel een aanwinst geweest. Speelde toch vrij regelmatig bij Sevilla. Maarja, lekker zakken vullen in de zandbak, zou hetzelfde doen

doei rekik.
speler die er eigenlijk vrij weinig van kan, maar wel mooi rijtje clubs op zijn naam.
heeft ook nooit een vol seizoen gevoetbald, zegt ook al wat.

Wat betalen ze voor de beste man? Stroomt er toch nog wat oliegeld als opleidingsvergoeding naar Feyenoord.

Ana Steven Gerrard. Ana El Ettifaqi, see you soon!

Prima verdediger. Lekker zakken vullen. Mooi voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren