wk2018

Mourinho vreest voor absentie tegen Ajax: ‘Hij voelde iets’

Donderdag, 18 mei 2017 om 00:00

Voor Marouane Fellaini zit het seizoen er mogelijk op. De middenvelder van Manchester United viel woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Southampton uit met een spierblessure, waardoor hij een twijfelgeval is voor de Europa League-finale van volgende week tegen Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door dante)

Het zit Mourinho dit seizoen allemaal niet mee zo te zien. Echter is Fellaini best te missen, zo'n sterspeler is dat nou ook weer niet...

18 mei 2017 om 00:24

Het is zeker geen stervoetballer, maar op stilstaande fases en voorzetten een enorm wapen. De spelers van Ajax lijken er schooljongentjes tegen.

18 mei 2017 om 08:10

Nou vindt dat ook wel meevallen tegen Sanchez zal hij niet zoveel opvallen kwa postuur. De Ligt is ook niet veel kleiner maarja als je hem tegen Nouri of Ziyech vergelijkt is er wel een verschil maar goed dat hebben veel spelers wel. Ontopic: alleen maar mooi voor Ajax als er meer basisklanten bij United er niet bij zijn, des te groter de kans gaat worden en mocht Ajax winnen wordt dat gehuil van Mourinho alleen maar meer en dat wordt alleen maar mooier dan.

18 mei 2017 om 09:59

De Ligt is een grote jongen, maar fysiek geen partij voor Fellaini.

18 mei 2017 om 00:28

Mocht het lang 0-0 staan, is hij wel de ideale speler die wat kan forceren. Vooral met zij hoofd is hij heel gevaarlijk.

18 mei 2017 om 00:33

Ook dat valt mee denk ik zo, hij heeft dit seizoen in 45 westrijden slechts 4 keer gescoord en 1 assist. Waarvan 1 goal in de Europa League..

18 mei 2017 om 04:13

Nee bij van gaal zat het wel mee wil je zeggen? Het zit ManU gewoon niet mee..

18 mei 2017 om 07:32

Flashpower was sarcastisch, hij meende het niet dat het Mourinho niet mee zit. Mourinho laat dat altijd lijken maar in feite heeft hij een ploeg ter waarde van ruim 300 miljoen tot zijn beschikking dus hij mag niet zeuren.

18 mei 2017 om 10:55

Klopt, maar zijn type is iets wat dit team van Ajax nooit tegenkomt. Puur daarom is er de dreiging dat hij per ongeluk er eentje inlegt tegen Ajax. Zijn afwezigheid kan daardoor dus worden gezien als een duidelijk voordeel.

18 mei 2017 om 13:18

Ben ik met je eens. Ik zie dit als een groot voordeel, zeker omdat de kans bestaat dat Rooney nu op zijn positie gaat spelen. Ik heb een zwak voor Rooney, maar zie in hem tegenwoordig geen enorme bedreiging meer. Dat De Gea niet keept, Bailly niet meedoet en Zlatan uitgeschakeld is zijn ook allemaal voordelen. Waarschijnlijk doet Mata ook niet mee.

Schat united in als favoriet, maar met de halve verdediging geblesseerd + bailly geschort en natuurlijk onze Zweedse vriend die niet gaat spelen, de gea die niet keept en wellicht pogba die er met zijn hoofd niet 100 procent bij is (wat heel sneu voor hem is) liggen er wel mogelijkheden voor ons. De druk ligt ook nog is vol op united, want zij moeten terwijl Ajax mag. Heb er zin in.

18 mei 2017 om 00:14

Ik heb een licht voorgevoel dat De Gea misschien rond is met Real, en dat Romero nu speeltijd krijgt zodat De Gea de finale als afscheidswedstrijd mag spelen. Hoop dat ik het fout heb, Romero is nog wel eens op slordigheidjes te betrappen.

18 mei 2017 om 00:17

Las net dat De Gea klaar is voor dit seizoen, voorbereiding van volgend seizoen zou hij pas weer starten, ik reken dus op Romero.

18 mei 2017 om 00:22

Nah mourinho heeft al gezegd dat romero de finale gaat keepen. Zou wel heel lullig zijn voor die jongen om dat last second nog te veranderen. Dan verlies je ook gelijk het respect van het groepje in de selectie die goed bevriend zijn met romero. Denk dat romero wel gaat keepen.

18 mei 2017 om 09:41

Ik denk ook dat hij gaat keepen, maar dat de trainer dan het respect zou verliezen van de mensen die met Romero omgaan slaat werkelijk nergens op. Dan zou geen enkele coach ter wereld respect van zijn spelers hebben.

18 mei 2017 om 10:15

De Gea gaat zeker niet keepen. Aankomende wedstrijd staat Joel Pereira onder de lat. Daarbij heeft Mourinho dus al aangegeven dat Romero de finale zal gaan keepen.

Het zou heel vreemd zijn om de Gea ruim een week niet te laten spelen om hem dan ineens in de finale neer te zetten. Dat zie ik toch echt niet gebeuren.

18 mei 2017 om 00:16

Zal wel iets in de richting van Romero; Valencia-Smalling/Blind/Carrick (twee ervan)- Darmian; Herera- Rooney- Pogba; Lingard-Rashford- Myhkitarian worden, nogsteeds een zeer goed team natuurlijk al liggen er kansen voor de aanval. Sluit ook niet uit dat Mourinho met Mata wilt beginnen en Rooney in de aanval zet, met hem weet je het namelijk nooit.

18 mei 2017 om 00:26

Klopt, op papier nog steeds veel sterker dan ons helaas. Daarom geef ik united ook de grootste kans. Maar toch heb je met lingard en rashford 2 talentjes die onder enorme druk staan. En een rooney, smalling, darmian en carrick maken ook niet hun beste seizoen door. Dus mogelijkheden liggen er zeker. Zeker als je ziet dat Ajax als een echt team speelt en veel jongens nu in een lekkere flow zitten.

18 mei 2017 om 07:41

Lol Rashford onder druk? Ventje is geweldig en de jonkies van ajax hebben geen druk zeker XD

18 mei 2017 om 07:57

Hoe is lingard een talentje? Hij wordt dit jaar nog 25... naar mijn mening een prima speler voor in de breedte, maar 1 van de velen spelers met kwaliteit die united niet zou moeten nastreven in het basiselftal.

18 mei 2017 om 09:55

3*Ajax, Unitef heeft echt geen beter elftal dan Ajax hoor. Als je met 4-1 van Lyon kan winnen dan is United ook zeker te doen, schatte Lyon eigenlijk hoger in. De verdediging van United stelt momenteel niks voor, het middenveld is uit balans en ze missen voorin hun topscorer. Ajax gaat die finale winnen en is gewoon favoriet naar mijn mening. Nu nog hopen dat het zo tot uitvoering komt.

18 mei 2017 om 10:47

@fron010 Voor united gaat dit over miljoenen hé. Die spelers weten dat ze niet mogen verliezen. Bij Ajax had niemand het überhaupt verwacht en ik denk dat onze spelers daarom vrijer zijn in hun hoofd.

18 mei 2017 om 10:48

Je wint met 4-1, maar je verliest ook met 3-1. Uiteindelijk win je dus met 1-0. Dat is wel heel marginaal en is niet zo overtuigensld als dat het leek. De defensie van Lyon was gewoon zo ontzettend lek, in beide wedstrijden, dat gaat Manchester U echt niet toelaten. De euforie vind ik belachelijk hoog in Nederland over Ajax. ManU is echt niet best, maar zijn wel meer geslepen als Ajax. Vergeet niet dat die mannen echt wel weten hoe je finales wint, Ajax kent dat nog niet. Dat is echt van belang in zo'n wedstrijd, kijk maar naar Feyenoord met Kuyt. Die rol kan Rooney wellicht ook oppakken. Ik hoop het echter niet, maar we gaan echt niet zo gemakkelijk winnen met onze speelstijl tegen die van Mourinho.

18 mei 2017 om 09:22

United is ook gewoon favoriet, echter Ajax heeft al twee keer achter elkaar iets gepresteerd wat voor onmogelijk werd gehouden. Eerst Schalke eruit en vervolgens Lyon eruit knallen. En United schat ik dan weer niet veel hoger in dan Lyon. Lyon was samen met United de favoriet voor de finale. Met veel hang en vlieg werd zijn die uitgeschakeld. Nog een keer boven jezelf uitstijgen en je bent er.

Dat is niet onmogelijk, wel moeten alle vizieren op scherp staan. Anderhalve kans moet een goal zijn. Je mag de ploeg niet in leven houden. Dat schort er echt aan en moet die wedstrijd gewoon beter. Dus wat vaker Dolberg en Klaassen in stelling brengen, die over het algemeen toch wat scheper en beter zijn in de afronding.

18 mei 2017 om 09:48

Weer die Pogba onzin. Ik heb vaak zat spelers zien voetballen waarbij dit gebeurt is en je ziet nooit verschil. Vilhena pas nog. Misschien zegt ie wel pour vous papa en sloopt ie iedereen. Ik vind het echt nergens op slaan. En de druk ligt gewoon overal. Het is een finale. Denk je dat ze bij Ajax zeggen ach het hoeft niet per se want united heeft een veel duurder team? Slaat ook nergens op!

18 mei 2017 om 10:50

Nee tuurlijk wil Ajax winnen, maar denk je serieus niet dat er een beetje heel veel meer druk op united ligt? Gaat voor die club over miljoenen aan sponsorgelden. Over pogba heb je inderdaad gelijk. Bij een vilhena merkte je er 0,0 aan, maar bij lestienne bijvoorbeeld, die heeft na de dood van zijn vader geen knikker meer geraakt bij psv.

18 mei 2017 om 11:08

Het hielp ook niet dat hij beide ouders verloor.

18 mei 2017 om 11:13

Op de club United wel, maar op de spelers niet. Ik geloof oprecht dat het voor hen hetzelfde is.

Lestienne was een extreem geval, maar idd. Al weet ik niet goed of hij ervoor wel goed was.

Er is iig geen enkele reden om aan te nemen dat hij slechter zou spelen. Het kan slechter, hetzelfde, of beter. We gaan het zien!

18 mei 2017 om 13:30

Als je je vader verliest, heeft dat hoe dan ook invloed op je als persoon. Dat wil inderdaad niet zeggen dat je daar slechter van gaat spelen. Het kan ook zijn dat hij juist iets extra's wil geven voor zijn vader. Maar het is heel raar om te stellen dat je er hoe dan ook niet slechter van gaat spelen. Ligt gewoon heel erg aan de persoon. En 3*ajax zei ook niet dat hij er slechter van wordt, hij zei dat hij er 'wellicht' slechter van wordt. Daar heeft hij gewoon een punt. Het kan zo zijn dat Pogba er met z'n hoofd niet bij is.

18 mei 2017 om 17:40

@mrflowers "er is iig geen enkele reden om aan te nemen dat hij slechter zou spelen. Het kan slechter, hetzelfde, of beter. We gaan het zien!"

We zijn het blijkbaar eens!

Betekent dat je die wedstrijd drie ellebogen in je gezicht minder krijgt. Neusje voor de goal heeft Fellaini wel, maar ik vind zijn speelstijl niet om aan te zien. Veel te agressief en gebaseerd op overtredingen.

18 mei 2017 om 07:55

En behalve dat ook veel te slordig in zijn passing. Ik vind dat hij het steeds beter doet maar zal nooit fan van hem zijn in een United shirt.

Ajax heeft sowieso een groter probleem wanneer Herrera speelt dan wanneer Fellaini er staat. Mocht Herrera een wedstrijd als tegen Chelsea een paar weken terug op de mat leggen, dan heb je toch een redelijk probleem. Aan de andere kant, Fellaini kan Ajax fysiek erg veel pijn doen met zijn lengte, dus dat is een meevaller.

Ik vind dit echt nadelig voor Ajax, deze speler is de reden dat united zo slecht draait. Ik had graag gezien hoe Ziyech en Klaassen hem voorbij wandelen

18 mei 2017 om 01:36

Of hij plant zijn elleboog in Ziyech of Klaassen en krijgt er geen rood voor omdat de scheids er in een finale niet een speler uit durft te sturen na 20 minuten. Het lijkt me geen ondenkbaar scenario.

18 mei 2017 om 08:01

@mike, eindelijk iemand die het ziet! Die gozer bakt er echt helemaal niks van. Wat een ongelooflijk matige speler. En dan roept iedereen maar dat ie zo goed kan koppen en daarmee vaak gevaarlijk is. Nou ik heb als united fan een heleboel wedstrijden gezien, en het slaat nergens op. Hij maakt alleen maar domme overtredingen en heeft echt 0 toegevoegde waarde

Het is moeilijk te zeggen of het een voordeel of nadeel als deze speler ontbreekt. Aan de ene kant is het wel een houterige speler die lastig zal hebben tegen de behendige ajax spelers zoals Ziyech en Traouré. Aan de andere is het een speler die fysiek heel sterk is en ook aanvallend en bij standaardsituaties daar vaak gebruik van maakt!

18 mei 2017 om 08:25

Eens, maar ook een speler die z'n frustraties niet de baas is en zomaar ver van te voren al onder de douche kan staan..

Fellaini 46 wedstrijden gespeeld dit seizoen voor Man United, wow. Fellaini ging toch niet in de basiself staan tegen Ajax dus dit gemis is nog redelijk op te vangen.

18 mei 2017 om 07:59

Eigenlijk denk ik van wel. Vooral met Het oog op de jonkies van Ajax. Hoop jet natuurlijk niet en dat hij met Carrick of Mata gaat spelen. Zelf hoop ik dat hij zo speelt. De Gea. Valencia, Jones, Blind, Darmian. Carrick, Herrera, Pogba, Micki, Lingard, Rashford

Beter om voor Ajax vind het een vervelende speler. Kan Mourinho de bus direct parkeren voor de 16.

Wel apart. Sommige andere spelers die pijntjes hebben brand hij volledig af.

18 mei 2017 om 09:22

Ik neem aan dat je daarmee refereert naar die berichtgeving aangaande het uitvallen van Shaw enkele weken geleden?

Die brandde hij namelijk helemaal niet af. Die conclusie werd hier echter wel getrokken, terwijl dat totaal niet het geval was. Daar kan je de persconferentie op terug kijken.

Hij meldde simpelweg dat Shaw was uitgevallen en het wel ernstig moest zijn als je al zo snel het veld moet verlaten. Een persconferentie later gaf hij aan dat de ernst nog niet geheel bekend was omdat United nog op 1 specialist aan het wachten was. Daarna werd bekend dat Shaw de rest van het seizoen uitgeschakeld zou zijn.

Eigenlijk gewoon schandalig dat een speler als Fellaini basisspeler is bij een grote club als united. Niet gek dat ze 6e staan in de pl als dat het niveau is wat je nastreeft.

Fellaini is een sterke maar zeer lompe voetballer juist een speler die tegen een middenvelder van Ajax binnen 10 minuten aan geel zit. Spelers als Fellaini zijn nou net de reden dat Man United niet meedoet om de bovenste plaatsen. Technische te beperkt en maakt erg veel domme overtredingen. Voor Ajax eerder een nadeel dat hij niet meedoet.

Zolang spelers als Fellaini in de basis staan, wordt je nooit een Europese topploeg. Hij kan ideaal zijn om in te brengen als je iets moet forceren, maar ook dan kun je beter een spits hebben die dit kan. Voor de rest een waardeloze speler die constant met ellebogen ramt en in elk opzicht tekort komt. Toch is dit voor Ajax geen slecht nieuws. Hoewel er nu wel een betere voetballer in de plaats komt, is Fellaini iemand die fysiek wint van elke Ajax speler en bij stilstaande situaties kan hij enorm gevaarlijk zijn.

18 mei 2017 om 08:09

Ik vind hem ook nog steeds niet passen maar wat je nu allemaal zegt is natuurlijk onzin. Hij is gewoon een slungel waardoor hij net zoals Crouch veel zijn armen moet gebruiken om in balans te blijven. Het is aan scheidsrechters om dat onder controle te houden. Dat hij af en toe een tikkie uit deelt is wel waar.

18 mei 2017 om 10:52

Het klopt dat je met zo'n lengte iemand sneller aantikt o.i.d. met je armen, maar bij deze man zijn het toch opvallend vaag de ellebogen. Constant is natuurlijk wel overdreven.

Ik heb Man U dit seizoen niet echt gevolgd, op wat samenvattingen na. Maar begrijp ik nou, gezien de stand, dat het nog slechter is dan onder Van Gaal?

18 mei 2017 om 14:31

Mja, LVG haalde in zijn twee seizoenen respectievelijk 70 (4e plek) en 66 (5e plek) punten. Mourinho zit in zijn eerste seizoen op 66 punten (6e plek). Detail is dat je met die 70 punten waar LVG toen wel CL mee haalde, nu op de 6e plek zou staan. Nummer 5 Arsenal heeft er al 72.

Met hem maakt Ajax meer kans. Dus hoop dat hij fit is. Middenveld van Ajax maakt hem gek... binnen het uur rood

met hem in het veld tegen Ajax kan het 2 kanten op gaan. of hij domineert met zijn kracht of hij wordt weg getikt door zijn traagheid.

Zonde, zie hem liever in de basis dan op de tribune. Dat armetierige voetbal van United is hij misschien wel de hoofdoorzaak van. Inderdaad hij kan prima koppen.. maar als dat al een reden is om iemand bij Manchester United te laten spelen is het einde zoek. Voetballend absoluut onder de maat, Ajax kan daar alleen maar van profiteren.
Man, wat heb ik zin in dit affiche

Sorry hoor maar heb hem nog amper een goede wedstrijd zien spelen dit seizoen!
Zuur voor hem dat hij geblesseerd is, dat gun je niemand, maar missen lijkt mij een groot woord.
Hij speelt vrijwel altijd over het randje en kan ook zomaar een rode kaart pakken.
Ik vind het voor Ajax gunstiger als hij er wel in staat ipv niet.

Zou de Gea nu trouwens wel onder de lat staan of blijft Romero staan? Dat is ook een groot verschil, de Gea is echt wereldklasse en dat vind ik van Romero niet.

Lees ik nu goed in veel reacties dat het een nadeel voor Ajax is dat al deze spelers er niet bij zijn? Zou het net zoveel geven als tegen Lyon waar de ster speler geblesseerd was en een ander slechts op halve kracht kon spelen.
Wat een Lucky Manchester toch!!

Hoop juist dat hij speelt. Vind hem echt te matig.
Vertraagd het spel enkan eigenlijk alleen koppen.

Het lijkt erop dat niemand dit United echt aan de praat krijgt. De voorbije jaren kenden de Mancunians alleen maar tegenslagen (de FA cup en League Cup-winst daargelaten). United treed volgende week met een gehavend United aan in Stockholm. Mede daardoor zie ik zat mogelijkheden voor Ajax om United pijn te doen. Met het ontbreken van Ibrahimovic voorin en Bailly achterin heb je al twee waterdragers minder. Als Pogba aan banden wordt gelegd en er gelet wordt op de snelheid van Rashford en Mkhitaryan dan zie ik United wederom hooguit 0-0 spelen vanuit de eigen mogelijkheden. Dan is het aan Younes, Dolberg en Traoré om het af te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

841 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

‘Manchester United geeft met prijskaartje van 85 miljoen euro statement af’

Manchester United is niet geschrokken van de uitlatingen van de zaakwaarnemer van Anthony Martial. Philippe Lamboley gaf afgelopen week aan dat zijn client ‘na vele afwegingen’ en ‘om meerdere redenen’ heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren