wk2018

‘Voor mij een haalbare loting, Ajax kan op dit moment iedereen aan’

Vrijdag, 21 april 2017 om 15:17

Ajax is in de halve finale van de Europa League gekoppeld aan Olympique Lyon. De Franse club rekende eerder dit Europese seizoen over twee wedstrijden met speels gemak af met AZ, maar Aad de Mos verwacht dat Ajax de Franse opponent kan uitschakelen. De Mos ziet in Lyon een voetballende ploeg en dat ligt het team van trainer Peter Bosz volgens hem wel.

Volgens De Mos is het gunstig dat Ajax ploeg heeft geloot die het niet moet hebben van duelkracht, maar van het voetballende vermogen. “Tegen voetballende ploegen zijn ze altijd wat sterker dan ploegen die het van hun fysiek moeten hebben”, laat de oud-trainer weten aan Voetbal International. “Het is een zware loting, maar voor mij wel haalbaar, ook op basis van de wedstrijden die ik gezien heb tegen Besiktas."

Ajax neemt het op woensdag 3 mei in Amsterdam op tegen het team van trainer Bruno Génésio. Op donderdag 11 mei volgt de return in Lyon. “Ajax zal tegen deze tegenstander goed tot z'n recht gaan komen, want achterin zijn ze enorm kwetsbaar”, aldus De Mos. “We weten dat Valbuena en Lacazette het verschil kunnen maken, ook op stilstaande fases, maar Ajax kan elke tegenstander op dit moment aan. Alleen zullen ze in de uitwedstrijd nu toch beter moeten presteren dan tegen Kopenhagen en Schalke. Want zeker in Lyon ga je kansen krijgen.”


Poll

Haalt Ajax de finale van de Europa League?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door fctexper)

Iedereen praat hier over Lyon of het Real Madrid is. Het is inderdaad een goede ploeg en met een paar zeer goede spelers. Maar achterin is het kwetsbaar en daarnaast vond ik AZ thuis niet slecht tegen Lyon spelen. Maar ze waren zelf zo kinderachtig achterin. Niet dat ik had verwacht dat AZ kon winnen maar 1-4 was wel geflatteerd toen.

21 april 2017 om 15:23

En de 7-1 was zeker ook geflatteerd?

21 april 2017 om 15:44

Kan jij mij vertellen in welke regel Jasonrhijn precies zoiets insinueert?

Hij heeft gewoon gelijk hoor. AZ had meer balbezit en meer kansen in de heenwedstrijd. Een andere uitslag was niet meer dan normaal geweest. Natuurlijk heeft Lyon overwegend meer kwaliteit, maar als je de reacties van velen hier en op andere media leest, kunnen we beter van tevoren opgeven.

21 april 2017 om 16:10

Als Ajax thuis tegen az wat scherper was was het ook 7-1. Vind az niet bepaald een wonderploeg. Kregen er ook 5 om de oren tegen feyenoord en 4 tegen psv na de winterstop.

21 april 2017 om 18:58

Geflatteerd gebaseerd op de wedstrijd zeker niet. Vind wel dat die wedstrijd tegen AZ te veel credits oplevert aan Lyon. Feyenoord heeft AZ ook zowel uit als thuis met ruime cijfers verslagen. Denk dat het een gelijkwaardige strijd wordt.

21 april 2017 om 15:28

Lyon wordt gigantisch overschat. Maar dat komt denk ik door AZ. Met van Eijden en Krul in zijn beginvorm kun je nooit winnen. Voor de rest vind ik de namen ook helemaal niet aansprekend. Lacazette is een topspits, spelen wat leuke talenten maar het stelt helemaal niet bijzonder veel voor. Liever Lyon dan Besiktas. Maar die mogen hun keeper nog even bedanken.

21 april 2017 om 15:38

En omdat ze AS Roma helemaal zoek speelden. Lacazette, Fã©kir en Tolisso zijn 3 spelers die de wereldtop gaan halen.
Het wordt gewoon ontzettend lastig voor Ajax..

21 april 2017 om 15:48

Zoek speelden. Roma heeft ook in Lyon maar met name in Rome genoeg mogelijkheden gehad om iets terug te doen. Al met al valt het reuze mee. Fekir en met name Tolisso zijn vreselijk wisselvallig. Het is op hun dag een goed team, maar die hebben ze de laatste tijd vaker niet dan wel.

21 april 2017 om 16:11

@ mentalist

Pfoe.. gewaagd.
Gisteren had Lacazette 3 100% kansen gehad. Die ballen waren allemaal uit het niets achter de verdediging gestoken en hij maakte er maar 1. Sanchez viel gisteren door de mand en De Ligt maakt toch weer een fatale fout achterin. Gebeurt nu te vaak bij hem, wat mij betreft wordt hij daar sterker van maar het kan je een keer opbreken, zeker in deze fase.
Thuis schat ik de kansen op 60/40. Hier moet gewoon het verschil gemaakt worden en het liefst met 3-0, want je ziet dat een 2-0 marge in een oogwenk verdwenen is.

21 april 2017 om 16:50

goodold11. Dat klopt, maar vergeet ook niet dat Besiktas de nodige kansen om zeep heeft geholpen. Overigens zou ik zelf met Sanchez-Viergever spelen. Ik denk dat de Ligt te traag en lomp is om Lacazette te bespelen.

21 april 2017 om 17:30

De Fransen zullen denken dat Sanchez, de Ligt, Traore, Dolberg, Klaassen, Younes, Ziyech en Onana de spelers zijn die de wereldtop gaan halen.

21 april 2017 om 19:59

Viergever is alleen geschorst, mentalist, dus dat zit er niet in

21 april 2017 om 15:34

Het is geen Madrid, anders hadden ze wel CL gespeeld en hoger gestaan in Frankrijk waar de vierde plek het enige is wat ze kunnen bereiken. Ze hoeven daarom geen wedstrijd meer serieus te benaderen met 5 punten voor op Bordeaux met 5 wedsrtijden te spelen. Dit terwijl Ajax nog voor het kampioenschap speelt ernaast. En als het Madrid was hadden we totaal geen kans, maar makkelijk wordt het ook niet. Die Lacazette is zo gruwelijk goed. Wordt een lastige klus voor Sanchez.

21 april 2017 om 16:06

Lyon is inderdaad een haalbare kaart. Sanchez zal Lacazette 180 minuten in zijn zak moeten stoppen. Is een geweldige spits en met Fekir en Tolliso heeft hij twee aardige kompanen. Ajax zal thuis de 0 moeten houden en zeer effectief met de eigen kansen om moeten gaan. Zou heel mooi zijn als ze dat redden. Veel punten en een enorme boost voor het Nederlandse voetbal en de club zelf.

21 april 2017 om 18:14

Lyon is niet real madrid maar qua alles een grotere club dan Ajax momenteel. Gaat geen makkelijke pot worden

21 april 2017 om 18:20

Het wordt Ajax gegund om de finale te mogen spelen, echter vind ik het bijzonder dat Lyon hier wordt neergezet als een team dat logischer wijs van te winnen is. Ajax speelt de laatste periode inderdaad beter dan voorheen, echter zie ik in Lyon een tegenstander die Ajax normaliter zou verslaan. Verder is gisteren gebleken dat Ajax op internationaal niveau achterin kwetsbaar is en zijn ze gisteren goed weggekomen. Niettemin is Ajax op een goede dag zeker niet kansloos, maar lijkt mij enige bescheidenheid zeker op zijn plaats

21 april 2017 om 21:28

@jasonrhijn,

Iedereen praat hier alsof ajax Barcelona is,
Ajax heeft wel een aardige ploeg maar achterin is het zeker ook heel kwetsbaar, ik vond ze gister tegen schalke ook erg slap bij vlagen, en ze hebben nog een beetje mazzel gehad ook, anders was het over en uit, ik heb Lyon ook enkele wedstrijden zien spelen, en als ik ajacied was had ik die liever niet geloot, dan nog liever Man U, maar goed, er zijn helaas te veel van jouw soort ajacieden, die niet realistischer kunnen kijken.

Nog een appeltje mee te schillen. Gas geven en druk houden komt het helemaal goed op naar de finale.

21 april 2017 om 15:35

Precies.. We gaan er nu achter komen of karma daadwerkelijk bestaat.

We kunnen verder veel zeggen over de andere 3 ploegen, maar Ajax hoeft op dit moment voor niemand echt bang te zijn. Aan de andere kant zie je gisteren weer dat als ze niet 100% zijn, ze er tegen iedereen af kunnen gaan.

21 april 2017 om 19:01

Bestaan er makkelijke halve finales??

Lyon heeft AZ van de mat geveegd tweemaal, maar we vergeten ook dat AZ tig kansen heeft gecreã£â£ã¢â«erd in die 2 wedstrijden. Ook hebben ze verloren van Besiktas de vorige wedstrijd. Daarbij vallen ze dit jaar in de Ligue 1 ruim buiten de top 3.
Kansen liggen er. Zeker met het feit dat Lyon een zwakke verdediging heeft, maar normaal gesproken is Lyon een maatje te groot.
Zal het Champions League seizoen van 11/12 nooit vergeten. Wat een schande was dat zeg. Fraude 100 procent aanwezig!

Lyon krijgt in de eigen competitie ook best veel goals tegen. Ze scoren veel en hebben een effectieve aanval, maar lijken soms op defensief vlak daardoor kwetsbaar. Als Ajax, met name op de counter, slim de zaakjes uitspeelt en de kansen afmaakt, kun je een goed resultaat boeken. Dat moet ook wel, want ik zie Lyon zowel uit als thuis tegen Ajax scoren.

Ajax heeft laten zien dat ze goed kunnen voetballen en ook kunnen knokken. Ik ga zeker zitten voor dese 2 wedstrijden en hoop dat Ajax de finale haalt. Lyon is een sterke ploeg maar de underdog zijn heeft ook z'n voordelen. Thuis niet verliezen, dan maak je een goede kans om de finale te halen.

Tegen Lyon moet ajax in elk geval niet met de trage de ligt spelen. Lacazette sprint hem uit alsof het niets is.

21 april 2017 om 15:41

Gelukkig staat de Ligt er niet alleen achterin. Doen ze tegenwoordig met zijn tweeën he samen met Davinson Sanchez.

21 april 2017 om 15:47

Sanchez is gelukkig vrij snel, dat scheelt. Denk verder dat je weinig keuze hebt, omdat Viergever en Veltman geschorst zijn. Westermann is ook niet de snelste, dus buiten De Ligt zou je enige andere optie op CV Riedewald zijn. Denk niet dat Bosz ineens voor hem gaat kiezen.

21 april 2017 om 15:50

Toch zou de ligt in de wedstrijd genoeg situaties een op een staan met Lacazette .
Dan houdt ik mijn hart vast. De ligt is een leuke speler voor de toekomst maar vind hem nog niet goed genoeg voor dit niveau.

21 april 2017 om 16:20

Als je gewoon Sanchez vast op Lacazette zet is dat ook opgelost kan de Ligt rugdekking geven waar nodig. Het is jammer dat Viergever geschorst is die zou je wel kunnen gebruiken in combinatie met Sanchez omdat de Ligt toch nog wel iets te licht is voor dit niveau. Ben heel benieuwd hoe de twee duels verlopen, Ajax is goede vorm kan ze verslaan maar het Ajax van gisteravond gaat er dan weer hard vanaf.

21 april 2017 om 17:12

Hij speelt al op dit nivo. Dus goed genoeg.

21 april 2017 om 17:50

Goed genoeg ja. Goal tegen door hem in kopenhagen. Tegen schalke weer onder de bal door en een blunder tegen excelcior en het nederlands elftal niet vergeten. Zoveel fouten in die paar wedstrijden die hij speelt.

Het is leuk als je het 3 wedstrijden goed doet als verdediger maar als je de volgende game weer een grove fout maakt dan is het niveau nog te hoog.

21 april 2017 om 18:49

Ik hoop dat sinkgraven er dan weer bij is idd dan kan viergever weer cv staan. Sanchez en viergever zijn sowiezo best wel koelbloedig naast elkaar en allebei redelijk snel

hallo az is geen ajax we hebben wat recht te zetten tegen lyon volgas thuis en hopen op veel meer doelpunten dan tegen schalke uitkijken voor laccazette maarja wij hebben Sanchez en viergever

Kan zeker haalbaar zijn, als ze het niveau thuis als tegen Schalke halen, krijgt Lyon wel wat doelpunten om de oren. Alleen zorgen dat je het achterin dicht timmert met die Lacazette, dat is echt een geweldige speler.
Wordt zeer pittig voor Ajax, maar kans hebben ze wel degelijk.
Niet echt een vergelijking en in een ver verleden, maar Feyenoord won in 2001/2002 in de halve finale, dat had ook niemand durven dromen, daar speelde spelers als Seedorf en Ronaldo, was ook een heel goed team, wel een beetje hetzelfde gevoel in ieder geval.
Dus Ajax, gewoon vol ervoor gaan, wat ze vast ook gaan proberen natuurlijk.

Groot voordeel is dat Ajax vrij is tussen PSV en Lyon. 10 dagen rust om fysiek te herstellen en de focus te krijgen. Daarna Eagles (spelers rust geven misschien?) en weer Lyon. Als PSV-Ajax goed afloopt heb ik vertrouwen in de dubbel!

Ik denk dat voor de meeste supporterw dit een club is waar je alleen maar van kan winnen, puur omdat iedereen dit de sterkste acht. En pak je deze, dan moet je de EL ook winnen. Zeker in een finale wat een totaal andere wedstrijd is dan wanneer je het over 2 wedstrijden speelt. Wat zou het toch vet zijn als dit gaat lukken. Ajax moet alleen hopen dat de spelers fit genoeg blijven want het begint nu wel zijn tol te eisen, en niet te vergeten dat er 2 spelers geschorst zijn de 1e wedstrijd.

21 april 2017 om 16:22

Veltman vindt ik niet eens zo erg heb toch liever Tete op die plek staan alleen Viergever is wel erg jammer.

Gunstig van het feit dat je de sterkst mogelijke tegenstander treft is dat je die in de finale dus niet meer kan treffen.
Mocht Ajax Lyon weten uit te schakelen, ligt de winst in de finale voor het grijpen.

Ik hoop ten eerste dat Ajax de finale haal maar als ik eerlijk ben denk ik dat elk nederlands team kansloos is over 2 wedstrijden tegen Lyon, enigste linie die gelijkwaardig of minder is de achterhoede van Lyon maar het middenveld en de spitsen zijn helaas van een ander kaliber. Tolisso , Fekir Tausar en die aanvoerder Gonalons zijn echt een paar klasse beter dan Schone en Klaasen. Alleen Ziyech is van dat niveau. Volg Lyon al heel seizoen en Lacazette is van het niveau Cavani , Suarez etc.
Dolberg en de hele voorhoede Traore etc zijn echt een paar klasse minder dan topspits Lacazette. Dat is en word een echte fenomeen als hij dat al niet is. Ik vrees het ergste. Ajax zal thuis echt heel goed voor de dag moeten komen maar in Lyon zijn ze echt Kansloos. Hoop dat ze het halen maar zie het eerlijk gezegd niet gebeuren. Eindhalte

21 april 2017 om 17:20

Tuurlijk is ajax niet kansloos. Klaassen zoals gebruikelijk gruwelijk onderschat, hij is de beste middenvelder van Ajax, ja, beter dan Ziyech. Op Gonalons na ook niet absolute top middenvelders zoals Goretzka.

Lacazette is erg goed ja, maar dat is Sanchez ook. Tete is een hele goede back.

Traore, Kluivert, Dolberg zijn allemaal jong en enorm getalenteerd, ze kunnen een absoluut topniveau halen, maar ze zijn grillig. Mochten ze een piek naar boven hebben kan Ajax zeker een goede aanval overleggen.

Het lijkt er inderdaad de laatste weken op dat Ajax iedereen kan verslaan. Gisteren wel even aan het twijfelen gebracht maar toch weer geflikt!! Ben benieuwd of PSV een einde gaat maken aan het goede gevoel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

30 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Juventus maakt werk van de komst van Matthijs de Ligt, voor wie Ajax veertig à vijftig miljoen euro vraagt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren