Langeler: ‘Het is goed dat Bazoer geen lulsmoes heeft opgehangen’

Dinsdag, 21 maart 2017 om 13:14

Riechedly Bazoer besloot vorige week om zich af te melden bij Jong Oranje, omdat hij liever bij zijn club VfL Wolfsburg blijft. De middenvelder heeft net een basisplaats in Duitsland en richt zich liever op zijn prestaties bij zijn club. Bondscoach Art Langeler is in ieder geval blij dat Bazoer geen smoes heeft verzonnen.

Langeler sprak zaterdagavond met Bazoer over zijn twijfels. Ondanks waarschuwingen dat een afmelding gevolgen kan hebben voor de toekomst, meldde de middenvelder zich een dag later af. “Nee, ik heb Bazoer op zondag niet meer gesproken. Als hij had willen praten, dan had dat toch echt uit hem moeten komen”, zegt Langeler tegenover Voetbal International. “Ik wil het onderwerp laten rusten. Het is goed van hem dat hij zich afgemeld heeft. Dat hij geen lulsmoes heeft opgehangen over een blessure bijvoorbeeld. Hij wilde in Duitsland blijven.”

“Wij moeten nu verder”, vervolgt de bondscoach van Jong Oranje. “Voor Oranje spelen is een keuze. Ik heb de spelers in een eerste gesprek aangegeven dat we beginnen aan een nieuwe cyclus en dat we elkaar hard nodig hebben. Het feit dat de overige 21 spelers zich niet hebben afgemeld en positief reageerden op dat gesprek, stemt mij hoopvol.”


Poll

Vind jij het logisch dat Riechedly Bazoer zich heeft afgemeld bij Jong Oranje?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door ajaxglobal)

Neem toch aan dat een groot deel van Wolfsburg elders verplichtingen heeft en dat het geen invloed zal hebben op een eventuele basisplek... Geblesseerd raken kun je ook bij Wolfsburg op de training, maar goed hij is in ieder geval eerlijk

21 maart 2017 om 13:42

Het is allemaal conform Internationale speelkalender. Bazoer voelt zich gewoon te groot voor jong oranje. Zoals hij zich dat voelde voor PSV, de bank van Ajax en nu dus jong ipv het grote oranje.

22 maart 2017 om 11:46

@mentalist, Weet je zeker dat dat er achter zit? Het zou ook prima kunnen zijn dat hij denkt, een nieuwe trainer die in me geloofd . Ik heb net een basisplaats de bundesliga vraagt toch ff wat meer dan de eredivisie een beetje rust nu kan geen kwaad. Dat zou ik dan weer niet onverstandig vinden

21 maart 2017 om 14:18

Ik ben het inderdaad met mentalist eens. Dit neigt toch meer naar een gekrenkte ego en niet naar een speler die graag voor Jong Oranje speelt. Dit krijgt de bondscoach ook mee en niemand rondom Oranje zal blij zijn met de beslissing van Bazoer. Deze jongen heeft zich inmiddels toch gemanifesteerd als een speler die snel ontevreden is en vervolgens voor de makkelijke weg kiest.

Overigens staat Bazoer al een flinke tijd volledig stil in zijn ontwikkeling. Als dat gebeurt als je pas 20 jaar bent, laat dat mij zien dat je nog niet uitgeleerd bent bij Jong Oranje. Het feit dat hij dat wel denkt, zal hem op gaan breken als hij niet snel zijn mentaliteit verandert.

21 maart 2017 om 14:43

Ik heb hem eigenlijk al afgeschreven. Heb het grote talent ook nooit in hem gezien. Dat kan ook aan mij liggen want er waren genoeg mensen die dat wel zagen. Er waren ook grote clubs in de race voor zijn handtekening een paar jaar geleden. Hij zal dus vast wel iets kunnen maar mentaliteit is belangrijk. Dat heeft hij totaal niet en dus is hij voor mij afgeschreven. Ik zie hem ook niet verbeteren. Hij speelt nu wel geregeld voor Wolfsburg maar zou dat komen door dat hij dit zelf heeft afgedwongen of omdat er een Nederlandse trainer aan het roer staat? Ik denk zelf het laatste. Ik hoop wel dat hij mijn ongelijk gaat bewijzen.

21 maart 2017 om 15:06

Ik kan nog geen voorspellingen over Bazoer doen, maar gezien zijn mentaliteit heb ik er een hard hoofd in. Als ik jongens als Klaassen, Propper, Ramselaar, Strootman, Sneijder of Vilhena zie, staan er echt jongens die graag willen spelen en zich volledig inzetten. Bij Bazoer zie ik voornamelijk een talent dat niet uit de verf komt omdat zijn ego in de weg zit. Hij is nog maar 20 en dan moet je gewoon blij zijn dat je uberhaupt al minuten hebt gemaakt in de nationale ploeg. Als Jong Oranje dan komt, ben je het aan jezelf verplicht ze even uit de brand te helpen als het grote Oranje betere alternatieven heeft.

21 maart 2017 om 16:57

Achja, aan de andere kant heeft Onana ook afgemeld voor een eindtoernooi omdat hij zijn basisplaats bij Ajax niet op het spel wilde zetten. Op zich kan ik heel goed begrijpen dat Bazoer, nu hij eindelijk weer mee mag doen in de basis, geen risioo wil lopen. Bij Jong Oranje moet je toch weer een andere speelstijl hanteren met andere medespelers. Dat is toch weer een verandering wat hij blijkbaar op dit moment niet kan managen.

21 maart 2017 om 17:00

Ik ben het dus niet eens.
Bazoer wilde weg bij PSV omdat hij bij ajax meer kans zou krijgen om zich in het eerste te spelen. Wat in principe, als je naar de statistieken kijkt, logisch is.

Vervolgens komt hij in het eerste van Ajax te spelen en werd die pannekoek Gudelj opgehaald en mede daardoor stond hij niet meer in de basis. zo simpel is het. we weten allemaal dat gudelj niet om aan te zien was, en dat bazoer er net zo goed had kunnen staan.

Waarschijnlijk voelde hij dat ook zo en heeft hij zijn ontenvredenheid laten tonen door uiteindelijk weg te gaan.

Altijd maar dat gezeik van ongemotiveerd zijn etc. als die jongens echt geen motivatie hebben worden ze wel naar de tribune gezet door de trainers hoor, kijk naar Gudelj

21 maart 2017 om 17:24

Larie, iedere Ajacied had het er hier in het betreffende seizoen over dat Gudelj zo'n verademing was voor Ajax en dat die andere slapjanussen (door sommige letterlijk zo gezegd) een voorbeeld moesten nemen aan de instelling en mentaliteit van Gudelj. Met name Bazoer heeft in dat seizoen het vertrouwen dat De Boer het hele seizoen in he had beschaamd. Zodanig dat Frank hem de laatste paar wedstrijden uit de basis hield.

21 maart 2017 om 17:26

Westend. Die vergelijking gaat zo mank als een drachtige olifant op het feit dat de Afrika cup het speelschema van de clubs doorkruist. Dan had ik er namelijk wel begrip voor gehad.

21 maart 2017 om 20:16

@westend

Onana was de derde doelman waardoor de kans op speeltijd minimaal is, terwijl hij bij Ajax moest concurreren met Tim Krul die uiteindelijk weer fit zou geraken. Bazoer daarentegen zou belangrijk zijn voor Jong Oranje in een periode waar hij eigenlijk alleen maar kan trainen bij zijn club. Al zijn andere teamgenoten spelen ook (jeugd)interlands. Die vergelijking klopt dus niet.

21 maart 2017 om 20:24

Ja, maar dat Toernooi duurde 4 weken ofzo.. Hij zou dan een trainingskamp en wat speelrondes missen. Dat is niet het geval bij Bazoer.. Ook zou een Bazoer zich bij een eventueel verlies van zijn basisplek nog een keer in kunnen vallen om zich te bewijzen. Bij keepers gebeurt dat wat minder.

21 maart 2017 om 15:02

Langeler heeft duidelijke en heldere regels...en dat heb je nodig. En dat Bazoer niet komt...is ook te begrijpen. En wat de evt consequenties zullen zijn is ook duidelijk. Dus prima zo...verder geen aandacht meer aan geven.

Logisch nee, begrijpelijk ja zeker. Na een rot eerste half jaar bij Ajax nu weer een plekje. Juist je commitment aan de trainer laten zien kan dan meewerken. Enige jammerlijke is dat als het slecht gaat ze dit juist gebruiken om er even tussen uit te kunnen en het voor hun goed te laten zijn, maar andersom werkt het helaas niet zo. Wat dat betreft is Bazoer duidelijk iemand die voor zichzelf kiest en niet naar een teambelang kijkt: PSV naar Ajax omdat hij bij Ajax eerder zou doorbreken terwijl PSV hem zijn opleiding gunt. Van Ajax naar Wolfsburg omdat hij bij Ajax niet meer speelde. En nu Jong Oranje afzeggen wat hem ook altijd vertrouwen heeft geboden.

21 maart 2017 om 13:19

Ik vind het zelf juist erg logisch. Een speler ontwikkelt zich juist door meer wedstrijden te spelen. Als het spelen van een interland hem mogelijk een basisplaats kost bij wolfsburg zou ik ook afzeggen. De rest van het seizoen starten bij wolfsburg of een paar wedstrijden met jong oranje en de rest van het seizoen wissel. Voor de ontwikkeling is het beter om minuten te maken en hier plukt Nederland later ook de vruchten van.

21 maart 2017 om 13:55

Je spreekt jezelf hier toch aardig tegen? Meer wedstrijden spelen zorgt voor een betere ontwikkeling, zeg je. Wolfsburg speelt tijdens de interlandbreak helemaal geen wedstrijden. Geen officiele tenminste (zover ik weet). Waarom zou het spelen van interlands hem in godsnaam een basisplaats kosten bij Wolfsburg?

21 maart 2017 om 17:00

Blessure, vermoeidheid, weer een nieuwe speelstijl, weer nieuwe medespelers? Die automatismen die hij bij Wolfsburg begint te leren, ben je dan weer even kwijt. Wellicht dat dat voor hem op dit moment gewoon teveel is.

21 maart 2017 om 14:51

Net alsof er een club ooit aan een speler denkt. Die maken zich meestal alleen druk om de waarde van een speler en meer echt niet.

Ergens begrijp ik Bazoer natuurlijk wel, hij begint eindelijk te spelen. Maar hij mist hierdoor geen enkele wedstrijd en ik mis toch wel ergens de trots om voor je land uit te komen. Als hij positief gevoel meeneemt en een goede wedstrijd zou spelen invensteert hij ook inzichzelf. In mijn ogen zeg je niet af met de reden dat je liever traint bij je club. Nu concentreren met de spelers die wel willen en Bazoer voortaan maar links laten liggen

21 maart 2017 om 13:29

Jong Oranje is toch wel een ander verhaal dan het echte Oranje. Dat is echt een eer, de wedstrijden voor Jong zijn een extraatje in je opleiding.

21 maart 2017 om 13:52

Waarom dat dan laten schieten als het een fantastische mogelijkheid is om aan te tonen dat je je er niet te groot voor voelt? Bovendien valt het niet tegelijk met wedstrijden van Wolfsburg.

21 maart 2017 om 14:00

Hij is zelf professional, als hij beoordeelt dat die wedstrijden geen waarde hebben voor zijn opleiding hoeft-ie van mij betreft niet in Jong Oranje te gaan spelen. Het is geen dienstplicht ofzo...

21 maart 2017 om 14:09

Dat is dus het hele probleem. Het is een (mooie) keuze, die hij bij de kleinste reden weigert.
Het is geen dienstplicht, maar in mijn ogen wel een cruciaal onderdeel in de stap naar het 'grote Oranje'.

Persoonlijk: als je bij de keuze voor Oranje jezelf de vraag gaat stellen of het iets toevoegt aan je opleiding, hoef je van mij ook niet meer te komen. Maar dat ben ik.

Denk je dat een Robben of Sneijder persoonlijk nog iets te winnen hebben bij Oranje? Dacht het niet.

21 maart 2017 om 14:10

Hij zal het inderdaad zelf moeten beoordelen, maar het is niet uitgesloten dat Wolfsburg degradeert. Dan is de kans wel erg groot dat Bazoer volgend seizoen niet geselecteerd gaat worden voor Oranje en dan zijn de wedstrijden van Jong Oranje wel nuttig.

Ook als Wolfsburg erin blijft, is het gezien het huidige middenveld niet heel vreemd dat Bazoer een tijd niet geselecteerd gaat worden. We hebben met jongens als Strootman, Sneijder, Wijnaldum, Klaassen, Propper, Vilhena, Strootman, Ramselaar en Bazoer best een brede keuze en Bazoer is niet aantoonbaar beter dan de rest.

21 maart 2017 om 14:10

Hangover96. Als het nou een veteraan van 28 was. Maar het is een knul van begin 20...en nu al te groot voor jong oranje. Zozo.

21 maart 2017 om 15:24

Een speler van 28 bij Jong Oranje?

21 maart 2017 om 17:27

Exact mijn punt. En is Bazoer dat?

21 maart 2017 om 19:18

@mentalist

Waar of waarmee heeft Bazoer aangegeven dat hij zich te groot voelt voor Jong Oranje?

Kijk als hij geen externe reden zou hebben, dan zou je het misschien zo inschatten. Maar hij heeft nu toch een prima reden: bij Wolfsburg aan spelen toekomen en alle kansen pakken is het beste voor zijn carriere.

Als hij het bij Wolfsburg onomstreden was en hij wil niet met Jong Oranje meedoen, dan zou je waarschijnlijk gelijk hebben.

21 maart 2017 om 20:26

Ja maar hoezo zou hij daar wel moeten blijven trainen? Uiteindelijk is waarschijnlijk 70% van de selectie van Wolfsburg bij hun nationale ploeg..? Alsof een trainer dan denkt.. Nou Bazoer blijft tenminste wel, die haal ik er niet uit! Het is ook nog eens een nederlandse trainer dus die zou hem vast wel begrijpen als Bazoer aan zou geven het vanwege de eer niet te kunnen weigeren!

21 maart 2017 om 13:30

Als Bazoer blijft spelen bij Wolfsburg en de vorm van hen zo blijft gaan lijkt het me sowieso uitgesloten dat Bazoer nog opgeroepen wordt voor Jong Oranje in de komende maanden.

21 maart 2017 om 14:04

Het is niet uitgesloten dat Wolfsburg degradeert en als hij in de 2. Bundesliga speelt volgend seizoen, is het grote Oranje gewoon uitgesloten. Dan zal hij z'n wedstrijden toch bij Jong Oranje moeten gaan spelen. Als hij zichzelf op deze manier presenteert de komende maanden, zal er volgend seizoen ook geen plek voor Bazoer zijn en dat zal hij toch niet willen, lijkt me...

21 maart 2017 om 14:21

Zolang de club nog dicht tegen de degradatiestreep zit, moet je je gewoon zorgen blijven maken. Een slechte week of een beetje pech en ze staan gewoon weer op plaats 16. Als ze dan play-offs moeten spelen, kan alles gebeuren.

21 maart 2017 om 15:18

Daarom schrijf ik ook 'en deze vorm van hen zo blijft'. Stel Wolfsburg blijft zoals nu goed presteren onder Jonker en dat is niet ondenkbaar staan ze zo in de middenmoot/subtop. Gat tussen Wolfsburg en de nr 6 Koln is 'maar' 8 punten. Twee keer winnnen op rij en ze staan zo in de top 10. Kortom, als ze deze vorm blijven houden en Bazoer blijft spelen dan is Jong Oranje niet eens meer in de picture voor hem. Dan zou het vreemd zijn dat hij niet bij het grote Oranje zit.

Ik vind dat Bazoer nu maar eens even niet meer opgeroepen moet worden. Niet voor Jong Oranje en ook niet voor het Nederlands Elftal. Bij een club zouden ze het immers ook niet pikken als je thuisblijft omdat je niet zo'n zin hebt in een wedstrijd voor het beloftenelftal. Waarom zou dat bij een nationaal elftal anders moeten zijn?

Sowieso, Jong Oranje speelt op 24 en 27 maart, Wolfsburg pas weer op 2 april. Wat is dan het probleem?

21 maart 2017 om 14:09

Met je eens, vervelend mannetje die Bazoer. Vind dit beschamend en hoef hem zeker niet meer in Oranje te zien.

Ik snap dat hij wil slagen bij Wolfsburg, maar dit vind ik gewoon een slechte smoes. Het is een interlandperiode en dus zullen veel spelers van Wolfsburg ook elders zijn. Dat hij dan voor de beloften moet spelen in plaats van het grote Oranje, speelt denk ik een grotere rol in zijn beslissing. Deze jongen moet eerst volwassen worden voordat hij weer in aanmerking komt voor Oranje. Tot die tijd voor Jong Oranje spelen behoort ook gewoon een eer te zijn.

Weer zo'n coach zonder ballen. Gewoon een statement maken ten opzichte van andere twijfelaars. Nooit meer opstellen. Dit soort spelers gaan toch niet het verschil maken.

Gelijk heeft bazoer. En als er dan nog een trainer is die bij het minste gelijk de media opzoekt snap ik hem helemaal. Het is een jeugdteam niets meer dan dat. Als hij zijn club belangrijker vind dan een jeugdteam heeft hij gelijk. Vind ik ook als iemand niet voor oranje wil spelen. Jou goed recht.

Verbaas mij dat zoveel mensen de keuze van Bazoer begrijpen. Ik heb eigenlijk nog nooit gehoord van iemand die zijn basisplaats is kwijtgeraakt omdat hij interlandverplichtingen had tijdens een officiele interlandperiode. Het enige wat ik me kan bedenken is een blessure, wat ook bij Wolfsburg altijd kan gebeuren. Volgens mij heeft Bazoer het gevoel dat hij na z'n debuut in het 'echte' Oranje te goed is voor Jong Oranje. Dit is ook volledig in lijn met z'n voorgeschiedenis: als het niet gaat zoals Bazoer wil dan gaat hij weg, of in dit geval blijft hij weg. Dat is uiteraard zijn goed recht, maar ik denk niet dat die mentaliteit hem ver gaat brengen. Zonde, want nog niet zo lang geleden dacht ik echt dat dit binnen afzienbare tijd de leider van het Nederlandse middenveld zou worden.

21 maart 2017 om 15:51

Bazoer heeft eerst PSV keihard laten barsten, daarna bij Ajax z'n biezen gepakt toen het heel even een beetje tegenzat en nu laat hij Jong Oranje in de steek. Het lijkt al een beetje een structureel verschijnsel te worden dat hij zich ergens heel snel te goed voor voelt en dan gewoon z'n biezen pakt. Dan heb je dus niet de juiste mentaliteit om een hele grote te worden in een teamsport.

Slap excuus als je het aan mij vraagt. Ik denk dat dezelfde Bazoer maar wat tevreden was geweest als hij voor jong oranje was geselecteerd, wanneer hij geen basis speler was van Wolfsburg. Juist omdat hij basisspeler is bij Wolfsburg is het top om op ritme te blijven en je wedstrijden te spelen bij jong Oranje.

Trainingen tijdens de interland periodes zijn ook vaak middelmaat met aanvulling van jeugd spelers en onderlinge partijtjes. Desalniettemin hoop ik dat Bazoer zich gaat bewijzen in Duitsland en weer zijn niveau behaald van zijn begin periode bij Ajax.

Ik vind frenkie de Jong eigenlijk wel een vooruitgang t.o.v. Bazoer Betere voetballer en voetbalt ook vooruit

21 maart 2017 om 19:27

Ja, Frenkie de Jong is ook meer een speler waar ik van hou.

Frenkie de Jong is een slimme speler die het moet hebben van spelinzicht, samenspel. Door hem kan een heel team beter spelen.

Bazoer is daarentegen meer een atleet met een geweldig schot. Echter hij loopt veel te veel met de bal en bedenkt vaak veel te laat wat hij gaat of moet gaan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.FSV Mainz 0536-14
15.SC Freiburg36-24
17.Hamburger SV31-24
18.1. FC Köln22-35
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Max GrunKeeper00
Gian-Luca ItterVerdediger00
Felix UduokhaiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

111 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 VfL Wolfsburg 13 0 2 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 12 0 5 0
2016/2017 Ajax 5 0 0 0
2015/2016 Ajax 29 5 4 0
2014/2015 Ajax 17 1 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren