‘Nelom voegt weinig toe en Blind had beter St. Juste kunnen oproepen’

Maandag, 20 maart 2017 om 23:45

Afgelopen weekend vond speelronde 27 plaats. Voetbalzone-verslaggever Justus Dingemanse trekt wekelijks langs de velden om te zien wat er zich daar afspeelt en om na afloop te praten met de hoofdrolspelers. Op maandag rapporteert hij aan de redactie van Voetbalzone over de wedstrijden, interviews en meest opvallende momenten van het weekeinde!

Justus, je was zondagmiddag in Heerenveen. Wat was dat voor wedstrijd?
Net als het 2-2 gelijke spel eerder dit jaar in Rotterdam was ook de ontmoeting in Friesland een aantrekkelijke. In het eerste half uur klapte sc Heerenveen er vol bovenop en creëerde kans op kans. De 1-0 was dik verdiend en Giovanni van Bronckhorst mocht van geluk spreken dat de achterstand niet verder opliep. Na die dertig minuten kantelde de wedstrijd en nam Feyenoord het heft in handen. Met hard werken en grote druk werd de overwinning eigenhandig afgedwongen en daarmee trokken de Rotterdammers opnieuw een lastige uitwedstrijd over de streep. Na afloop sprak ik met een tevreden Jens Toornstra terwijl Erwin Mulder en Sam Larsson met lege handen stonden.

Feyenoord won dus uiteindelijk, maar kwam op achterstand door penalty.
Ja, de eerste die Feyenoord tegen kreeg dit seizoen. Miquel Nelom liet zich erg makkelijk uit de tent lokken door Reza Goochannejhad en legde hem neer in de zestien. Van de laatste acht strafschoppen tegen Feyenoord, veroorzaakte Nelom er trouwen maar liefst vier! De bezoekers van Voetbalzone gaven zondagmiddag zijn optreden als enige een onvoldoende, want naast het veroorzaken van de pingel ging er wel meer mis aan zijn kant. De 26-jarige linksback speelt al zes seizoenen in het eerste van Feyenoord, maar het verschil tussen hem en Terence Kongolo is behoorlijk. Nelom ligt nog tot 2018 vast, maar aan dit elftal voegt hij weinig toe en hij zou maar zo eens slachtoffer kunnen worden van het doorselecteren komende zomer.

Reza Goochannejhad stuurt Brad Jones verkeerde kant op en schiet de penalty zelf binnen.

Sinds de jaarwisseling heeft sc Heerenveen pas acht punten gepakt..
Dat is inderdaad behoorlijk pover uit tien duels, maar toch denk ik dat ze op dezelfde weg door moeten gaan. Deze ploeg herbergt een hoop kwaliteit en ze hebben een aantal wedstrijden stelselmatig te weinig gekregen. Na afloop was Jurgen Streppel daar zelf ook reëel over en ik kreeg niet de indruk dat hij aan zichzelf begint te twijfelen. Met nog zeven duels te gaan zijn er ook nog mogelijkheden zat om de play-offs te halen en als ze op deze manier door blijven voetballen, maken ze voldoende kans het daarin goed te gaan doen.

Ajax liet twee punten liggen op Kralingen en kwam op achterstand door een fout van De Ligt.
Ja, maar wat verwacht je dan? Die knul is zeventien jaar en iedereen kan zien dat hij een geweldige toekomst voor zich heeft, maar dit soort fouten horen gewoon bij een speler die net de leeftijd van een A-junior heeft. Daarnaast had Ajax daarvoor al achter kunnen staan als hij niet een goede tackle in de zestien had uitgevoerd. Desalniettemin kan ik de uitverkiezing voor Oranje niet goed volgen. Het is alle hens aan dek voor het Nederlands elftal en in de selectie lijkt mij daardoor geen plek voor iemand met 267 minuten ervaring in de Eredivisie. Ik snap best dat er een boel blessures zijn, maar neem dan bijvoorbeeld een Jeremiah St. Juste mee die bij Jong Oranje speelt en bijna twintig keer zoveel minuten in de Eredivisie gemaakt heeft. Ik wil niet provinciaal klinken, maar je kan mij niet wijsmaken dat als Matthijs de Ligt zijn minuten voor de Friezen had gemaakt hij ook uitverkozen was.

Wat was het probleem dan zondagmiddag bij Ajax?
Lasse Schöne legde na het duel de schuld bij de ploeg zelf. Te langzaam spel en veel te weinig kansen gecreëerd. De ploeg had met 65% wel het meeste balbezit en was een stuk nauwkeuriger in de passing dan Excelsior (77% tegen 57%), maar bleef dus desondanks steken op een 1-1 gelijkspel door de eerste competitietreffer van Justin Kluivert. Met zes punten achterstand en een doelsaldo van twaalf treffers minder dan dat van Feyenoord, is het kampioenschap (voorlopig) uit zicht. PSV is inmiddels ook tot op twee punten genaderd en dus is de druk op de klassieker van 2 april maximaal.

Wat viel je verder nog op dit weekend?
FC Twente dat de 3-0 nederlaag van vorige week wegspoelde met 0-3 winst in Kerkrade. Roda JC staat daardoor op de zestiende plaats en gaat de volgende speelronde op bezoek bij ADO Den Haag dat zeventiende staat. Alfons Groenendijk zal die wedstrijd écht moeten gaan winnen, maar met het 4-0 verlies tegen AZ zal hij niet bepaald zelfvertrouwen hebben getankt. Go Ahead Eagles bezet de laatste plaats door een pijnlijk 1-3 verlies in de IJsselderby tegen PEC Zwolle. De ploeg van Ron Jans staat daarmee nu zeven punten boven de streep en zou met winst in de volgende thuiswedstrijd tegen Excelsior zichzelf zo goed als veilig kunnen spelen. Tot slot is Siem de Jong met zijn vierde goal in drie duels (twee penalties) bezig aan een comeback. Geen overbodige luxe na een lange periode waarin hij kwakkelde met blessureleed en moeite had zijn oude vorm te hervinden.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Moet Feyenoord komende zomer afscheid nemen van Miquel Nelom?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door sirius)

Nelom heeft bewezen als breedtespeler te kunnen fungeren maar mag inmiddels wel een keer uitkijken naar een club als Utrecht, Groningen of betrokken worden in een ruil met Haps van AZ. Menigeen denkt volgens mij dat hij er helemaal niks van kan maar voor het niveau middenmoot/subtop Eredivisie kan hij gewoon mee in de basis vind ik.

20 maart 2017 om 12:02

AZ heeft 2 jongens uit de jeugd klaarstaan om Haps te vervangen, die willen geen Nelom. Hij zou inderdaad niet misstaan bij een team als Utrecht want die van der Meer is ook wel erg beperkt.

Nelom is een prima jongen als 15e man, zeurt niet, speelt soms een acceptabel potje. Alleen verdiend hij best aardig 6 a 7 ton, en is niet aantoonbaar beter dan de jeugdspelers achter hem (woudenberg, Malacia).

20 maart 2017 om 12:10

Nee, laat hem maar niet naar utrecht komen, we hebben Jeff Hardeveld die weer terugkomt
maar moet je gelijk geven, die vd Meer is wel erg beperkt, hoewel hij de laatste tijd iets beter in zijn ritme komt

20 maart 2017 om 12:03

Tuurlijk. Is een aardige back, maar heeft wel een beetje dat typische nonchalante wat backs hebben. Uitstekende speler voor een club als Groningen

20 maart 2017 om 13:38

Als je op 26 jarige leeftijd niet meer dan een breedte speler bent, kom je zwaar te kort. Inderdaad lekker naar een club als NeC ofzo gaan. Woudenberg komt blijkbaar ook te kort, dus mag ook weg. Haal die Wijndal van AZ maar op. Die schat ik nog beter in dan Haps.

20 maart 2017 om 14:24

Op basis van wat schat hij Wijndal hoger in? Niet dat ik anders beweer, maar ik heb Wijndal maar een enkele keer zien spelen.

20 maart 2017 om 17:57

Wijndal is trager dan Haps maar veel technischer, het past wat meer in het beeld van een Feyenoord back dan Haps als ik zo even de recente backs van Feyenoord moet analyseren.

20 maart 2017 om 14:53

Utrecht is te hoog gegrepen voor deze slapzak. Bizar dat een speler als Nelom al 5 jaar laat zien niet mee te kunnen er toch elke keer weer in staat. Deze gast heeft de club de afgelopen jaren zoveel punten gekost. Hij is zovaak door de ondergrens heen gegaan niet normaal. Gister was het bijna weer raak. Het is te danken aan de team spirit dat dat niet is gebeurd. Nelom is jupiler League niveau. Ik roep al jaren dat deze man niet beter word maar pas de laatste weken hoor ik dat meerdere mensen dat zijn gaan inzien alhoewel ze zijn nog steeds heel voorzichtig in hen woorden. Rene van der gijp, Derksen en in mindere mate van Hooijdonk en Wolf hebben aangegeven dat hij Dordrecht niveau is of dat hij de zwakste schakel is. Nu pas zien mensen dat in ??!! Hele hele zwakke speler die nooit beter zal worden. Heel soms speelt die leuk mee maar in wedstrijden waar het om gaat en met name uitwedstrijden laat hij het vaak van zich afweten. Het is een slapzak 1e klas. Zonde dat Woudenberg nooit echt een kans heeft gekregen. Dat is te de danken aan die andere slapzak genaamd GIO de meester tacticus van Nederland. Zucht

20 maart 2017 om 17:56

Houd Nelom lekker bij je, Haps kunnen jullie niet betalen, die tijden zijn voorbij.
Als we al gaan ruilen dan stuur Schuurman,gustafson of Hahn maar.

Hij zegt wel iets waar ik het mee eens ben, had die jongen bij een AZ gelopen dan had die er nu niet bij gezeten, maar wat wil je met een Blind.

St. Juste is ook niet ervaren en daarnaast heeft De Ligt oneindig veel meer europese ervaring, aangezien St. Juste nog nooit een europese toernooi wedstrijd heeft gespeeld en de Ligt nu al een aantal.

Het zou toch raar zijn als je St. Juste om zijn ervaring oproept.. kortom wat een slecht argument. Zowel St. Juste als de Ligt zijn beide erg onervaren... Er is een reden dat een speler van Ajax eerder wordt opgeroepen dan van Heerenveen, een logische ook, Ajax is gewoon een niveau hoger en presteren bij Heerenveen zegt niet heel veel, eerder dat je de stap naar de top ook wel kan maken, maar hij zal niet de eerste zijn die dan faalt of tijd nodig heeft. De ligt speelt al in de top, ookal heeft hij die promotie net pas gemaakt.

20 maart 2017 om 13:36

Alleen is St. Juste misschien wel het grootste verdedigende talent in het centrum dat Nederland heeft.
Dat een Mathijs de Ligt nu leuk wedstrijdjes meepakt en een grote potentie lijkt te hebben, is het natuurlijk nooit goed te praten dat een jongen met (schijnbaar) 267 speelminuten in de Eredivisie wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Volgens mij snapt menigeen niet hoe belangrijk de wedstrijden zijn die het NL elftal moet spelen? Het zijn geen vriendschappelijke potjes waar je een keer een talent kan laten debuteren? Zeker in Sofia moeten er mannen staan.
Er zal geen geweldig veld aanwezig zijn, iets heel anders dan de velden in de Nederlandse competitie. Dan heb je juist een speler nodig met ervaring en dergelijke knollenvelden kan inschatten.

Schandalig dit. Die Blind is niet meer serieus te nemen, voor zover hij dat nog wel was.

20 maart 2017 om 20:01

Nee hoor, Matthijs de Ligt is een veel groter talent dan St Juste. Hij is bijvoorbeeld tweebenig, dat is St Juste volgens mij niet. Hij is fysiek net zo sterk en heeft ook nog een geweldige pass. Hij scoort regelmatig met het hoofd.

20 maart 2017 om 23:50

St Juste is 2x zo snel en heeft een betere pass en overzicht

21 maart 2017 om 12:08

Nou.. eerst maar eens in de top van NL talent zien, dan praten we verder. Heerenveen heeft al 36 doelpunten tegen gekregen en hij heeft met van Aken een goede verdediger naast zich en met die japanner een goede middenvelder voor zich. Niet echt bijzondere cijfers. St. Juste vind ik wel een groot talent.

Het is ook geen argument dat St. Juste op basis van ervaring wordt opgeroepen.. Dat is hij net als de Ligt gewoon niet, alsof St :juste ineens een geslepen verdediger is..

De Ligt staat zeker zijn mannetje, dat is absoluut een van zijn kwaliteiten, spelers in de ED zijn dat soort velden inderdaad totaal niet gewend, maar St. Juste ook niet, we spelen helaas erg veel op kunstgras waardoor men dat niet leert. Wie heeft die ervaring die buiten de Ligt volgens jou dan? (rechtpoot) Michel Breuer?

20 maart 2017 om 13:38

Er is alleen wel een heel groot verschil tussen of je 267 minuten in de Eredivisie hebt gemaakt en 360 in de Europa League of zoals St. Juste 5.499 minuten in Nederland. Ik neem aan dat jij die paar wedstrijdjes in Europa niet gelijk stelt aan een paar duizend minuten in de Eredivisie?

20 maart 2017 om 15:10

Denk niet dat dit geheel hetzelfde is. De Ligt is een talent en zal niet spelen denk ik dus leuk om ervaring op te doen maar StJuste is ook talentvol en kan steun id rug beter gebruiken. Denk dat altijd eerst naar Jong Oranje gekeken moet worden en daarna pas verder. Oranje en Ajax krijgen nu beetje aparte relatie, als ze onbevangen debuteren bij Ajax is t meteen raak, merendeel krijgt daarna echter grote problemen die ook bij Oranje naar boven komen. Geldt voor Veltman, Bazoer, Riedewald, El Ghazi etc etc Lijkt me dat je dan wel eens conclusie mag trekken om Oranje selectie iets later te doen bijv na paar volledige seizoenen in eerste v Ajax. Maar goed, zonder gekkigheid speelt de Ligt toch niet

20 maart 2017 om 18:35

Zelden zo'n onzinnig stuk gelezen. Al die jonge talenten bij die Engelse ploegen leren niets waar spelers die wekelijks minuten maken in een reguliere competitie veel meer leren. Wat is Europese ervaring? Kopenhagen met ex NAC speler Matic in de basis wat van subtop niveau eredivisie is?

Vond Nelom de 2e helft prima spelen. 1e helft was het idd niks

20 maart 2017 om 14:56

Ik denk dat zelfs een Sparta te hoog gegrepen is. FC Emmen zou een leuke ploeg voor hem zijn.

Nelom oogt heel nonchalant en speelt de laatste tijd niet goed. Maar de meeste doelpunten tegen komen over de kant van Karsdorp. Ook aan het eind van de wedstrijd tegen Heerenveen ging hij verschillende keren in de fout, waarbij hij dan verbaasd rond staat te kijken.
Bij het doelpunt van Sparta binnen de minuut deed Nelom niet mee.
Zijn invalbeurt tegen Sparta en de wedstrijd tegen Heerenveen waren wel zeer tenenkrommend van Nelom.
Zeker de blunder bij de penalty.
Volgens Gio ,en ik denk dat het klopt, speelt hij Elia beter aan dan Kongolo.

20 maart 2017 om 19:12

Nelom is in elk aspect gewoon minder als Kongolo (die eigenlijk CV is) en komt gewoon tekort voor de basis bij Feyenoord. Ideale 12e man hoor, zeurt nooit, komt uit de jeugd, maar komt gewoon tekort. Het blijft elke keer weer billen knijpen met Nelom in de basis, door o.a. zijn nonchalance, laksheid, passing en nog wel meer. Kongolo is juist een lekker duo op links met Elia, zie bijvoorbeeld de goal (1-0 Toornstra) tegen PSV als voorbeeld.

En ik ben wel benieuwd hoeveel goals er dan via Karsdorp's kant vallen? Want dat valt reuze mee als je de tegengoals 'verdeelt' volgens mij.

St Juste werd in de tweede helft compleet overlopen. Verdedigend is die niet sterk genoeg. Maar dan alsnog is hij en ook Vd Heijden een veel logischere optie dan De Ligt.

21 maart 2017 om 01:15

St. Juste is nog jong. Erg jong voor een verdediger. We moeten ook niet te veel op zijn fouten gaan letten, net zoals we hem ook niet de hemel in moeten prijzen elke keer als hij iets goed doet. Je weet zelf dat verdedigers pas echt goed worden op latere leeftijd door de ervaring en ontwikkeling van hun fysiek. Kijk naar Vlaar. Gisteren zag ik nog beelden van hem tegen Italië. Net zon schooljongen qua fysiek. Moet je hem nu eens zien. Zoveel beren hebben we niet in Nederland. De Ligt is sowieso nog te jong. Die moet eerst leren om met de druk om te gaan en bepaalde situaties te herkennen. Fouten maken mag natuurlijk. Daar leer je alleen maar van. We moeten deze jongens gewoon met rust laten. We kunnen ze pas echt gaan beoordelen als ze wat ouder zijn. Ze stellen zichzelf natuurlijk niet op. Dat doet de trainer. Wanneer het dan mis gaat is het hun verantwoordelijkheid. Net zoals Blind straks verantwoordelijk is als alle verdedigers ziek, zwak of misselijk zijn en de Ligt moet gaan spelen.

Sorry hoor, maar waarom zou St Juste die het leuk doet bij de huidige nummer 8 van de Eredivisie eerder een oproep verdienen dan een 17-jarig talent die op die leeftijd de laatste tijd in de basis staat bij een Nederlandse topclub en er zelfs indruk maakt? Beide zijn goede talenten, maar ik zie veel meer toekomst in De Ligt dan in St Juste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

445 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Carlo Ancelotti denkt aan Karim Benzema als nieuwe aanvaller voor Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren