‘De Ligt is een jongen van zeventien, hoeveel wedstrijden heeft hij gespeeld?’

Maandag, 20 maart 2017 om 09:08

Bondscoach Danny Blind ruimde in zijn selectie voor de wedstrijden tegen Bulgarije en Italië een plaats in voor Matthijs de Ligt. De keuze voor de pas zeventienjarige verdediger zorgt voor discussie. Zowel Pierre van Hooijdonk als Sjoerd Mossou is van mening dat Oranje te vroeg komt voor de Ajacied.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Matthijs de Ligt terecht is geselecteerd voor Oranje?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door nonahans)

Nu weten we het wel, De Ligt is te vroeg geselecteerd. Maarja zijn er werkelijk zoveel betere vervangers? Misschien een paar ja maar het valt reuze mee, het doet lijken alsof er 20 andere jongens waren die het meer verdienen dan de Ligt.

20 maart 2017 om 09:24

Ehmmm Kongolo, Vd Heijden, Rekik, Denswil, Donk, Ake.....

20 maart 2017 om 09:50

Al die namen spelen niet bij Ajax en dan word je niet geselecteerd

20 maart 2017 om 10:03

Nee.. kongolo, arie en denswil zijn linksbenige verdedigers waar er juist 2 rechtsbenige geblesseerd zijn. Verder vind ik enkel Kongolo aanspraak maken, maar die speelde gisteren niet eens omwille van blessure. Heerlijk hoe er hier wordt gedaan over de 22e man bij oranje.. Het is allemaal b-garnituur! Verlies de focus op belangrijke dingen niet uit het oog zou ik zeggen

20 maart 2017 om 10:10

Kongolo is geblesseerd. Vandaar dat hij niet geselecteerd is.

20 maart 2017 om 11:05

Mensen die met denswil rekik donk komen zijn niet serieus te nemen. Die zijn uberhaupt nooit goed genoeg voor oranje geweest. En kongolo en ake spelen altijd linksback.

20 maart 2017 om 11:47

Allemaal linkspoten.. Ik denk dat Blind een extra RCV wilt die ook een rechtspoot is, dan komen alleen Letschert (speelt nauwelijks bij Sasuaolo) en St. Juste (ook jong en onervaren) in aanmerking. Dan is de keuze niet zo gek.

20 maart 2017 om 13:14

Waarom zijn ze niet goed genoeg voor Oranje? Omdat ze in Belgiã« spelen of hebben gespeeld? De Belgische teams doen het de laatste jaren een stuk beter dan de Nederlandse teams in Europa hoor.

20 maart 2017 om 09:27

Ake en Kongolo (die waarschijnlijk fit is tegen die tijd). Daarnaast hebben we 7 spelers die centrale verdediger kunnen spelen. Had nog een linksback opgeroepen zoals Pieters, Willems of van Aanholt. Nu hebben we alleen Blind die daar kan spelen.

20 maart 2017 om 09:31

@asroma8

Naast Daley Blind is Viergever ook een geselecteerde speler die als linksback goed uit de voeten kan.

20 maart 2017 om 09:27

Ik zou het niet weten, heb hem niet tegen Kopenhagen thuis gezien (wel uit) en ik vind hem indrukwekkend voor zijn leeftijd, maar geen uitblinker bij de senioren. Heb hem al paar behoorlijke fouten zien maken, volstrekt logisch gezien zijn leeftijd, maar niet wenselijk voor Oranje. Normaal gesproken hebben we met Van Dijk, Bruma, De Vrij, Hoedt en Martins Indi genoeg keuze, en dan heb je nog Kongolo en Veltman bijvoorbeeld en nog wel wat spelers.

Het is gewoon niet slim om een belangrijke kwalificatiewedstrijd met zo'n broekie in te gaan. We hebben dat eerder ook met Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi gedaan, dat liep niet goed af. Zowel niet voor Oranje, als voor die spelers, want die kregen het meteen hoog in de bol. En er zit ook een oefenpotje bij, tegen Italiã« nota bene. Vraag maar aan Vlaar hoe goed het is voor je carriã¨re om die ervaring op te mogen doen als jonge verdediger. Ik geloof dat hij meteen jarenlang buiten beeld was na die duels met Toni.

20 maart 2017 om 09:28

En wat dacht je van Nuytinck bijvoorbeeld?

20 maart 2017 om 09:28

Eens hoor. Pieters had wel opgeroepen mogen worden. Dat is geen geweldenaar, maar wel een degelijke speler. Blind had De Ligt ook gewoon een rustiger weekje bij de o19 moeten gunnen. Denk dat hijzelf er in deze fase ook meer aan heeft. Die fout van gisteren zou nooit zo breed zijn uitgemeten als hij niet was opgeroepen. Nu beoordelen sommigen hem als Oranje-international terwijl hij als 17-jarig (super)talent beoordeeld moet worden. Gelukkig blijft hij er zelf rustig onder.

20 maart 2017 om 09:29

20 hoeven het er ook niet te zijn toch? Ik denk wel dat jongens als Nuytinck, Aké, vdHeijden, Denswil, Pieters, Vlaar en st Juste prima in aanmerking komen. En die hebben wel iets meer bagage dan een ventje dat 3 keer in de basis heeft gestaan.

En dan noem ik Kongolo (lichte blessure) en Rekik (al lang geen speelminuten) bewust niet. Er zijn gewoon zat alternatieven. Ik denk dat de Ligt een gigantisch talent is, maar zijn selectie voor Oranje is volstrekt belachelijk.

20 maart 2017 om 10:13

Nuytinck, Ake, vd Heiden, Denswil en Pieters zijn allemaal linksbenig. Ik neem aan dat de Ligt als rechtercentrale verdediger is opgeroepen.

Vlaar speelde volgens mij niet bij AZ en waar hij de laatste speelde was het niet bijster veel.

St Juste? Wat kan hij dan al helemaal en welke ervaring heeft hij precies?

De niet genoemde (maar toch weer wel ) Kongolo en Rekik zijn overigens ook linksbenig.

Ik vind het ook te vroeg, maar heel veel goede rechter centrale verdedigers zijn er nou eenmaal niet beschikbaar. Hij zal als wissel mee gaan, dus waar zeuren we allemaal over. Tuurlijk is het te vroeg, maar laten we er geen big issue van maken.

20 maart 2017 om 11:49

Vlaar.. kan echt niet meer zoals hij de laatste tijd speelt.. St. Juste is dan de enige rechtspoot als concurrent van de Ligt, maar die is ook jong en onervaren en speelt bovendien een niveau lager.

20 maart 2017 om 09:30

Er zijn wel spelers die het meer verdienen dan de Ligt. Mijn inziens heeft hij ook 0 kans op speeltijd. Hij had toch ook bij Jong Oranje ervaring kunnen opdoen? Dit brengt mijn inziens extra druk op hem. Terwijl je juist wilt dat talenten zich in alle rust moeten kunnen ontwikkelen. Zijn blunder tegen Excelsior wordt nu ook weer breed uitgemeten.

20 maart 2017 om 10:35

Hmm ik had St. Juste wel willen zien eigenlijk! Ook hij speelt erg goed en heeft het al meer dan een seizoen laten zien en daarnaast al voor Jong Oranje gespeeld. Als je dan toch iemand moet oproepen en een soort van 'gok' doet waarom dan niet hij? Of Donk inderdaad was ook geen gek idee geweest.

Als ze (de zogenaamde analytici) nou ipv lekker populistisch de leeftijd ter discussie te stellen, het gaan hebben over de geweldige alternatieven die we in Nederland hebben. Of er proberen een inhoudelijk item van te maken ipv een emotionele. Dan kunnen we het namelijk hebben over waar nou Nederlandse spelers rondlopen met verdedigende kwaliteiten. En die heeft de Ligt toch gewoon?

Dan vind ik het helemaal niet gek dat deze jongen is opgeroepen. We hebben het over "oproepen" van een speler. Niet over het verklaren van het nieuwe Nederlandse fenomeen toch?

20 maart 2017 om 09:25

Ake, Vd Heijden, Kongolo, Rekik, St Juste, Denswil, Riedewald, etc

20 maart 2017 om 09:47

Je noemt drie bankzitters, waarvan er 1 op CVM speelt, 2 Lcv,, een linksback en een speler van Heerenveen. Wat hebben al die spelers met de RCV positie te maken?

Overigens niet denigrerend bedoeld tegenover Heerenveen, maar helaas moet je daar wel enorm uitblinken wil je bij Oranje worden gehaald.

20 maart 2017 om 10:18

Allemaal linkspoten en een speler die niet eens uitblinkt bij Heerenveen. Idd enough said denk ik zo...

20 maart 2017 om 10:47

De Ligt speelt ook op lcv ookal is hij rechts dus ook daarop kun je geen argument gooien haha.

20 maart 2017 om 10:53

Hij is tweebenig, zelfs rechts van nature, en geselecteerd als Rcv. Dat argument gaat in dit geval dus wel op.

20 maart 2017 om 11:50

Op St. Juste na, allemaal linkspoten

ik snap nog steeds niet waarom het 'grote' Oranje nooit vervangende spelers selecteert uit Jong Oranje. Daar is Jong Oranje toch al voor? Daar spelen toch al de beste talenten van Nederland?

Heel jammer voor die jongen dat hij gisteren zo'n blunder begaat, zeker na zijn veelbesproken selectie voor Oranje. Zo oliedom vind ik dat van Blind, je maakt een speler kapot zet hem onnodig onder druk, en de eerste de beste gelegenheid zakt Mathijs door zijn voegen. En als hij straks bij Ajax op de bank beland, wat best wel logisch is, dan wil hij weg, want hij heeft al aan Oranje geroken. We speelden de desastreuze kwalificatieserie voor het EK met Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi, spelers waarvan veel mensen al twijfelden. Dit werd dan vaak als clubvoorkeur afgedaan, maar kijk eens waar die spelers nu zijn. Ik zal wel een Feyenoordbril op hebben, maar zo'n Karsdorp of Vilhena, die komen toch volledig anders binnen bij Oranje nu? Dat zijn jongens met eredivisie ervaring en die hun dipje al lang en breed achter zich hebben. En het irritante is, we weten nu al dat straks Kluivert, vd Beek, De Jong en Nouri zich ook na drie basisplaatsen mogen melden bij Blind.

En spelers als Pieters, Van Aanholt, Janmaat, Martins Indi (is er nu dan wel bij) en nog wel een stel krijgen geen kans van Blind, of worden keihard bestraft voor hun foutjes. Het moet misschien maar weer opnieuw misgaan met Oranje, ik dacht dat het missen van het EK wel genoeg zou zijn, maar het lijkt niet voldoende om in te grijpen. Blind heeft nooit iets gepresteerd als coach, doet het als bondscoach ook slecht en er is geen enkele reden om te denken dat hij het gaat omdraaien.

De ligt is te vroeg geselecteerd maarja wie hd blind anders moeten selecteren? arie komt ook tekort

20 maart 2017 om 09:34

Maar arie heeft op basis van zijn prestaties dit seizoen meer recht op Oranje dan de Ligt. Ook al is het als laatste keus van de verdedigers.

Wel benieuwd hoe die jongens zich nu voelen, denk dan aan Pieters, Jan-Arie, Ake etcetera. Lange tijd goed presteren, niet opgeroepen worden. Maar een jongen met 177 minuten Eredivisie ervaring (bij aanvang selectie) mag zijn opwachting maken.

20 maart 2017 om 10:14

Die arie is toch helemaal niet in beeld. Er moet een rechter centrale verdediger gevonden worden.

Als je dan toch creatief wil denken zouden ze Botteghin moeten nemen (neem aan dat hij inmiddels ook wel een Nl's paspoort heeft toch?)

De Ligt is zo'n speler die direct alweer opgeroepen is op basis van 1 goede pot tegen Kopenhagen (thuis). Een objectieve supporter snapt hier werkelijk waar niks van. Staat zijn talent buiten kijf? Ik weet het nog niet na 6 wedstrijden op niveau.

Hij heeft al aardig wat foutjes gemaakt in de potten die hij gespeeld heeft, iets wat logisch is op die leeftijd, maar waarom moet zo'n knaap dan in Oranje. Omdat we niks beters hebben? Van der Heijden, Luckassen, Nuytick, Gouweleeuw, Denswil zijn allemaal spelers die verder zijn dan deze de Ligt.

20 maart 2017 om 09:28

Verder waarmee dan? Aantal gevierde verjaardagen in hun leven?

B.t.w. ik kom zelf niet verder dan een foutje, gisteren tegen Excelsior. Die goal die Cornelius maakte overkomt wel meerdere cv, ook routerniers tegen zo'n potige stormram al de Deen is, dat is zijn specifieke kwaliteit, voor de man komen en op fysiek het kopduel winnen. Verder heeft De Ligt er een serie stabiele wedstrijden opzitten.

Voir de duidelijkheid alvast: ja hij is te vroeg bij de selectie gehaald.

20 maart 2017 om 09:33

Komop zeg, het is niet omdat ze minder talent hebben dat ze nu niet verder staan. Dit soort dingen kunnen ook enkel in Nederland waar 'jonger is beter' de nationale voetballeuze lijkt.

Denswil en Nuytinck zijn beide basisspeler bij een Belgische topclub. Die liggen ver van Europese top uiteraard maar daartegenover staat dat De Ligt bij bijna geen enkele Belgische club in de basis zou staan... Elke club zou hem natuurlijk willen, aangezien hij in de toekomst een hele goede kan worden, maar op dit moment als basisspeler? Nee hoor.

20 maart 2017 om 09:33

Verder qua fysiek, ervaring en heel belangrijk: genoemde jongens zullen in zo'n Oranje al bezig zijn met zichzelf. Hoe zal dat dan bij een 17 jarige De Ligt zijn? We willen ons toch kwalificeren voor een eindtoernooi? Kom dan niet met jongens dat nog helemaal niks heeft gepresteerd (langere tijd) op niveau.

20 maart 2017 om 09:48

Qua fysiek doet De Ligt niet onder voor die jongens die jij opsomt. Ervaring is een meerwaarde, echter geen gegeven dat je beter bent. Laten we het niet overdrijven, die jongen is erbij gehaald voor de breedte en uit nood, net zoals de spelers die jij er liever bij zou hebben gehaald dat zouden zijn geweest. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk meer toekomst bij Oranje dan Van der Heijden, Luckassen, Nuyrinck, Gouweleeuw en Denswill. Dat hij te jong is staat buiten kijf, aan de ander kant: wat goed is komt vaak snel.

20 maart 2017 om 09:57

Het gaat mij niet om de toekomst. Oranje moet zijn beste spelers opstellen en dat moet nu gebeuren. Opleiden doen we maar in de jeugdelftallen van oranje en bij de club. In het grote Oranje hebben we nu niks aan jongens die er (waarschijnlijk, want wat is de garantie?) over 4 jaar staan.

Hier boven is al het genoemd en ik herhaal het: ook namen als Ake en St. Juste worden overgeslagen. Echt lachwekkend.

20 maart 2017 om 10:11

Ake kan ik mee inkomen, St Juste is een leuk talent, maar heeft met zo min wat bewezen, last staan op internationaal niveau. Ook is hij geregeld te betrappen op positionele fouten.

Wat De Ligt betreft zeg ik dan ook dat hij waarschijnlijk meer toekomst heeft dan de door jouw opgesomde spelers. Op basis van zijn aanwezige kwaliteiten en xijn persoonlijkheid heeft hij in principe denk ik meer talent voor Oranje. Het uiteraard geen zekerheid.

Daarnaast vind ik persoonlijk dat er nogal makkelijk over zijn prestaties wordt heen gekeken, ook al de wedstrijden die hij op het hoogste niveau speelde uiterst sumier. Als men zijn leeftijd buiten beschouwing durft te nemen, kun je eigenlijk enkel respect en waardering hebben voor zijn optredens in de EC.

Het gaat je misschien niet om.de toekomst, maar in het geval van het huidige Oranje, dat in wederopbouw is, lijkt me het toch geen onbelangrijk gegeven om dat in de beslissingen wie te selecteren mee te nemen voor een bondscoach.

In het lijstje van (geselecteerde) Nederlandse verdedigers staan ook genoeg ervaren mensen die bekend zijn met slippertjes en fouten op hun leeftijd. Kijk naar Veltman, Bruma, etc. Redelijk wat ervaring, maar maken met als de Ligt wel eens uitglijders. Als je naar een slippertje gaat kijken mag bijna niemand meer op het veld staan. Leeftijd en ervaring zegt niet alles.

Waar ik me meer over zorgen maak is dat blind janssen opstelt ipv dost..

20 maart 2017 om 13:19

Ja dat kun je eigenlijk echt niet maken he. Dost staat gewoon op de tweede plaats op de gouden schoen lijst achter Messi, terwijl Janssen's enige veldgoal dit seizoen was tegen een League one club.
Als je Janssen opstelt zegt je eigenlijk gewoon dat het je geen reet uitmaakt of spelers speelminuten maken of in vorm zijn.
Zelfde verhaal eigenlijk als je Cillessen opstelt ipv Zoet.

Wat een oellewapper die van Hooijdonk. Gewoon onderbuikgevoel dat zegt: "Hooijdonk, shut up!" Kunnen we geen petitie starten dat ie niet meer betaald wordt van onze belastinggeld via de NOS waar ie constant onzin aan het spuien is?

20 maart 2017 om 10:47

Ik ben het ook vaak niet eens met van Hooijdonk, als analist een heel stuk minder dan dat hij als voetballer was... Jammer genoeg met vaak vreemde opmerkingen.
Maar hier zegt hij toch niks verkeerds? Hij maakte uit tegen Kopenhagen en Excelsior wat foutjes en is nog jong. Ook hij vindt het een talent, maar moet rustig gebracht worden.
In veel gevallen zal je denk ik gelijk hebben bij Pierre, maar in dit geval ben ik het niet met je eens.

20 maart 2017 om 11:36

Haha je hebt gelijk en ik zeg er ook bij puur onderbuikgevoel. Deze man moet altijd rellen (denk aan bijv. Zijn discussies met Van Persie, zijn incompetentie om normale discussies aan te gaan aan tafel van Studio Voetbal, zijn beledigingen jegens het NAC bestuur en supporters etc.) Ik vind het schandalig dat mijn belastinggeld naar zo een type gaat via de NOS. Ik zou graag een petitie willen tekenen waarin we deze man verbannen met zijn mening.

20 maart 2017 om 13:33

Klopt helemaal, vind ik ook. Wil vaak op een verkeerde manier een discussie starten, van Persie dacht ik ook meteen aan.
En tja, ik vind dat er meer aan tafel zitten waar ik vraagtekens bij kan zetten en hij is er een van. Ga lekker naar Ziggo of FOX ;-)

Met de selectie verpest je deze jongen. Die gaat dadelijk zo'n grote knal krijgen wanneer die weer een aantal maanden in de tweede divisie met Jong Ajax moet gaan voetballen.
Bedankt Blind weer een talent kapot gemaakt met je selectie beleid. Na Bazoer, Tete, Riedewald en El Ghazi kan deze er ook nog wel bij. Waarom selecteer je F. De Jong, Nouri en vd Beek ook niet voor Oranje?

20 maart 2017 om 11:50

De ligt is een hele nuchtere jongen, die laat zich niet gek maken zoals een Bazoer of El Ghazi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

48 jaar
55 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Juventus praat met Mino Raiola. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren