Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman krijgt duidelijk Oranje-advies: ‘Hij heeft ons toch allemaal overtuigd?’

Laatste update:

De tafelheren van NOS Studio Voetbal zijn erg te spreken over Tijjani Reijnders. De middenvelder maakt een uitstekend eerste seizoen door bij AC Milan en de heren aan tafel zijn het er dan ook over eens dat hij tijdens de komende interlands zeker een basisplaats moet krijgen van bondscoach Ronald Koeman.

Pierre van Hooijdonk is lyrisch over de ontwikkeling van Reijnders. “Koeman zal zeker met hem starten. Dat is echt een basisspeler geworden in die paar interlands die hij pas heeft gespeeld.” Ook Ibrahim Afellay is erg te spreken over de middenvelder en twijfelt er dan ook niet aan dat er een basisplaats voor hem is gereserveerd op het EK.

“Hij heeft ons toch allemaal overtuigd? Als je kijkt naar wat voor seizoen hij draait bij Milan en hoe goed hij heeft gespeeld voor het Nederlands elftal, dan stel je hem altijd op. Hij is gewoon een van je beste spelers geweest”, aldus Afellay.

Van Hooijdonk vindt dat Koeman met Reijnders echt een multifunctionele middenvelder in huis heeft. “Hij kan ook op meerdere posities spelen. Hij kan op alle drie de posities op het middenveld uit de voeten. Zowel op 6 als op 8 als op 10.”

Frenkie de Jong is in de komende interlands niet van de partij door een enkelblessure. Daardoor komt er een plekje vrij op het middenveld van Oranje. “Hij (Reijnders, red.) verkeert echt in bloedvorm. De afgelopen interlandperiode heeft hij ook uitstekende wedstrijden gespeeld, dus dat lijkt mij de meest logische middenvelder om op te stellen”, adviseert Afellay. “Veerman is een beetje hetzelfde type als De Jong, dus die zou ik ook opstellen.”

Theo Janssen denkt dat Koeman een andere keuze zal maken. “De bondscoach wil vaak nog een verdedigende middenvelder erbij hebben, dus ik denk dat Mats Wieffer daar zal spelen. Naast Wieffer moet hij dan kiezen tussen Koopmeiners, Reijnders en Veerman. Ik hoop dat hij dan voor Reijnders gaat”, aldus Janssen.

De komende interlandperiode staat voor Oranje in het teken van de voorbereiding op het EK van aankomende zomer. Er worden oefenwedstrijden afgewerkt tegen Schotland (22 maart) en de Duitse nationale ploeg (26 maart). Daarin zal Oranje in het nieuwe tenue aantreden, dat maandagochtend bekend werd gemaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met Wieffer, De Jong en Reijnders heb je gewoon een enorm complementair middenveld als iedereen fit is. Voor de komende interlands lijkt Veerman me ook de meest logische vervanger van De Jong.

18 maart 2024 om 11:46

Dan moet je Xavi Simons op de bank zetten? Frenkie - Reijnders - Xavi - Memphis - Gakpo als iedereen fit is. We spelen al met 5 verdedigers dan kan je best een creatief middenveld ervoor zetten. Reijnders speelt bij Milan niet op 10.

18 maart 2024 om 11:53

Xavi Simons heeft tot nu toe in Oranje nog weinig laten zien, dus een plek op de bank lijkt me voorlopig niet zo gek. Verder zie ik hem meer als vleugelspeler in de huidige selectie en concurreert hij wat mij betreft meer met Gakpo.

Verder geen idee waarom je over Reijnders op 10 begint, ik zie hem persoonlijk gewoon als 8.

18 maart 2024 om 12:04

Omdat Koeman zijn systeem meer een 523 is dan een 532. Dus hij speelt met twee middenvelders en twee halve 10/buitenspelers. Dus als je met Reijnders, Frenkie en Wieffer wil spelen, Reijnders op rechts moet staan. Dat lijkt me een betere positie voor Xavi. Dan kan Reijnders op de plek van Wieffer waar hij bij Milan ook speelt.

18 maart 2024 om 11:49

Ik denk toch dat je maar twee middenvelders nodig hebt. Je gaat waarschijnlijk met Depay, Gakpo en Simons voorin spelen, en vijf man achterin. Dan zijn Reijnders en Frenkie je enige twee middenvelders, en zijn spelers als Wieffer, Koopmeiners, Veerman, en Schouten gewoon waardige wissels.

18 maart 2024 om 11:59

Mag toch hopen dat we met deze selectie niet voor een 5-2-3 gaan? De meeste spelers zijn totaal niet gewend om in een dergelijke opstelling te spelen en bij een nationaal team heb je nu eenmaal weinig tijd om een nieuw systeem bij de spelers in te bakken.

Je hebt gewoon de spelers om 4-3-3 te spelen en zelfs voor elke positie een meer dan waardige backup. Laten we lekker naïef Nederland blijven en daarvoor kiezen. Prijzen winnen we toch niet, dus dan liever een team wat de moeite waard is om naar te kijken.

18 maart 2024 om 14:57

Precies, liever leuke wedstrijden, dan eventueel tot een halve finale komen met beton voetbal. Ik wil genieten van de wedstrijden en niet naar een wedstrijd kijken als een soort taakstraf.

18 maart 2024 om 12:05

Meest logische vervanger lijkt me toch echt Koopmeiners.. buiten dat Veerman amper heeft gespeeld afgelopen periode, is Koopmeiners ook een veel betere speler. En dan zullen mensen met het argument komen, maar hij laat niks zien in oranje. Veerman ook (nog) niet dus op basis waarvan zou hij moeten spelen? Simons is ook slecht in Oranje maar door zijn kwaliteit, moet hij gewoon spelen imo.

18 maart 2024 om 14:17

Het is vooral de vraag hoe je Koopmeiners wilt gebruiken. Als controleur heb je helemaal niets aan hem. Die moet je enkel gebruiken als je een hangende 10 wilt gebruiken. Overigens denk ik dat ze beiden buiten de boot vallen en hooguit mee zullen gaan als invallers. Reijnders en De Jong zijn wel zeker van een basisplaats (mits fit) en daar heb je nog wel een controleur bij nodig. Dan zit je al snel op Schouten of Wieffer.

18 maart 2024 om 14:15

Ik vind Schouten ook wel echt indruk maken. Die doet het zeker niet minder dan Wieffer. Beiden ontwikkelen zich uitstekend.

Mijns inziens stel je spelers op die goed renderen, op de plek waar ze horen. Dat betekent dat Reijnders voor mij zou concurreren met Xavi op 10. Persoonlijk vind ik Xavi een groter talent en dat zie je aan alles. Voor Oranje zou mijn middenveld echter wel met Frenkie, Xavi en Reijnders zijn.

Trouwens, is iemand het met me eens dat Schouten eerder zou moeten spelen dan Veerman?

18 maart 2024 om 11:37

Frenkie Xavi en Reijnders is denk ik te aanvallend. Frenkie is naar mijn idee verdedigend niet enorm sterk en is juist beter met iemand naast hem die ook verdedigend veel opknapt.
In dat geval kom je bij De Roon, Schouten en Wieffer uit. Waar ik de Roon voetballend te matig vind.
Schouten en Wieffer vind ik allebei enorm goede spelers, maar hier gaat de voorkeur naar mijn, niet objectieve maar gesteund door statistieken, mening uit naar Wieffer, aangezien hij meer aanwezig is, dominanter is, aanvallend meer brengt en ook meer duels wint.

18 maart 2024 om 12:09

@fr010frdam Heb de statistieken ook bekeken en deze spelers schelen elkaar maar heel weinig. Verdedigend kunnen ze ongeveer identieke statistieken overleggen. Wat mij opvalt is dat Schouten minder vaak voorbij gedribbeld wordt dan Wieffer en minder overtredingen maakt.

Wieffer onderschept wat meer ballen (maar maakt daarin dus ook meer overtredingen).

Om ze aanvallend te vergelijken vind ik lastig, want aan de bal hebben deze spelers een hele andere rol bij Feyenoord en PSV. Wieffer komt zelfs vaak in de 16 van tegenstander en Schouten eigenlijk nooit. Voor mij spreekt dit zelfs in het voordeel van Schouten, want je wilt iemand die zijn positie houdt zodat de andere middenvelders (bijv. Reijnders en Simons) de vrijheid hebben om hun ding te doen, terwijl de derde middenvelder op het huis past.

Als Oranje 4-3-3 speelt zou ik inderdaad voor Wieffer of Schouten als Frankie er niet is. Maar dat is om het even. Mocht Oranje 5-3-2 spelen zou ik een middenveld vormen met Veerman - Reijnders - Simons (als Frenkie er niet is). Met 5 verdedigers heb je geen echte CVM nodig.

18 maart 2024 om 12:32

@achterman,
Ergens kan ik leven met wat je zegt over "derde middenvelder die op het huis past", maar normaal gezien is Frenkie ook niet zo aanvallend dat hij niet even de plek over kan nemen als Wieffer mee gaat.

Je zou dan afhankelijk van de tegenstander en het middenveld van de tegenstander de keuze kunnen maken tussen Wieffer en Schouten.

Maar toch nog even over de statistieken. (ik kijk op Fbref , com)
Wieffer heeft meer assists, meer goals, ruim meer progressive passes, meer dribbels naar voren.
Vervolgens kijk ik verdedigend en dan wint Wieffer meer duels, meer luchtduels, meer tackels, meer intercepties en ruim meer dribbels van tegenstanders gestopt, ook heeft Wieffer meer blocks.

Enkel in succesvolle passing is Schouten beter, 83,7 vs 89,3%. De rest is dan eigenlijk allemaal in het voordeel van Wieffer.
Het zegt niet alles, Feyenoord staat natuurlijk wat meer onder druk dan PSV, maar het is wel ruim in het voordeel van Wieffer. Daarom zou ik voor hem gaan.
Daarbij is Wieffer nog 3 jaar jonger en wordt alleen maar beter, terwijl de rek er bij Schouten deels uit zal zijn.

18 maart 2024 om 12:46

Als we puur naar stats gaan kijken dan moet je Veerman opstellen want die is statistisch gezien verreweg de beste van de Eredivisie.

18 maart 2024 om 13:17

@PSV-er,
Maar dat is geen 6 en concurreert niet voor die positie naast Frenkie. Zeker tegen sterkere landen word je middenveld dan overlopen ben ik bang.

Ik zou Veerman overigens best opstellen tegen de kleinere tegenstanders.
Zijn kwaliteiten kunnen we dan prima gebruiken.

Maar als het om Wieffer en Schouten gaat kiest iedereen altijd vanuit onderbuikgevoel voor Schouten omdat het er gepolijster uitziet, maar de statistieken zijn in 90 van de gevallen in het voordeel van Wieffer.

18 maart 2024 om 11:39

Veerman heeft de schijn tegen, dus denk van wel 😉 Nee ligt natuurlijk aan de 2 andere namen die je op het lijstje zet. Schouten is meer een stand in van Frenkie vind ik. Veerman heeft weer andere kwaliteiten met zijn dieptepass, rust aan de bal en kan ook een koal maken.

18 maart 2024 om 11:48

Denk dat Schouten en Veerman geen concurrenten zijn bij Koeman. Denk dat de keuze als volgt is:

F. De Jong / Veerman
Schouten / Wieffer / De Roon / Koopmeijners
Reijnders / Simons / Wijnaldum

In een 5-3-2 zoals Koeman speelt wordt het waarschijnlijk
De Jong / Wieffer / Reijnders
Met Depay en Brobbey/gakpo als spitsen

in een 5-3-2 tegen zwakkere tegenstanders kun je nog met Simons op 10 spelen.
In een 4-3-3 zou ik Simons als hangende rechtsbuiten neerzetten en Depay als hangende linksbuiten Met Brobbey in de spits en Reijnders op 10.

18 maart 2024 om 12:11

In een 5-3-2 zoals Koeman speelt wordt het waarschijnlijk
De Jong / Wieffer / Reijnders

Je denkt dat Simons zou moeten banken voor Wieffer?

In een 4-3-3 snap ik de roep om een echte CVM, maar in een 5-3-2 heb je geen CVM nodig en kun je Frenkie - Simons - Reijnders opstellen.

18 maart 2024 om 12:54

Je maakt de fout door te denken dat Wieffer een echte CVM is, dat is hij namelijk absoluut niet. Wieffer is een controlerende Box-to-Boxmiddenvelder.

Het middenveld wat jij nu voorstelt wordt op de counter compleet overlopen en daar gaat geen 5-mans verdediging je bij helpen.

18 maart 2024 om 13:13

Fiorenoord, zowel Frenkie als Reijnders zijn verdedigend erg aanwezig. Daarachter staan 5 verdedigers. Dan lijkt me het niet dat je overlopen wordt op de counter.

18 maart 2024 om 13:16

Frenkie is de 6, Wieffer de 8 en Reijnders de 10. Als je het zo wilt noemen. Wieffer en reijnders leggen meer verdedigende meters af als Simons en heb je meer aan als je niet de bovenliggende partij bent. Zoals Oranje tegen de meeste tegenstanders op het EK. Om met Simons en Reijnders te spelen kan mijn insziens alleen tegen zwakkere tegenstanders.

18 maart 2024 om 12:20

Schouten als inschuivende verdediger zou ik ook niet zo een vreemde optie vinden voor Koeman, aangezien hij daar vaker speelt dan op het middenveld als het erom gaat. De rol die hij bij PSV vervult in de grotere wedstrijden zou hij imo ook kunnen vervullen in Oranje, zeker als derde centrale in een 5-3-2. Dat zou het team ook flexibeler kunnen maken tijdens de wedstrijd.

18 maart 2024 om 12:24

Dan heb je een bataljon aan uitstekende centrale verdedigers en dan wil jij daar een middenvelder neer zetten? Dat lijkt mij persoonlijk totaal geen optie

18 maart 2024 om 13:32

Zeker genoeg uitstekende centrale verdedigers idd, maar in een Oranje met 5 verdedigers is na het wegvallen van Timber nog niet echt iemand opgestaan. Moet wel zeggen dat De Vrij afgelopen interlands heel sterk was en meer krediet zou moeten krijgen. Schouten zou evt een aanvallende optie kunnen zijn op die positie.

18 maart 2024 om 14:02

Het is echt bizar hoe PSV-ers dit seizoen een aantal spelers ophypen. Je wilt dus Schouten centraal achterin zetten, terwijl je daar oa Van Dijk. De Vrij, De Ligt, Ake, Geertruida, Van de Ven en - mits fit - Timber hebt spelen. Bizar

18 maart 2024 om 14:17

Reijnders is meer een 8, geen 10.

Als iedereen fit is zou ik gewoon voor een driemans middenveld van De Jong, Schouten en Reijnders gaan. Als De Jong niet beschikbaar is zou ik kiezen tussen Wieffer en Veerman. Wieffer lijkt er momenteel wat beter in te zitten, dus wat mij betreft zou hij de voorkeur moeten krijgen.

18 maart 2024 om 11:35

Eens met jouw middenveld, al zou ik ook wel iets zien in een überaanvallende opstelling met Schouten - Frenkie, en dan Simons als 10 met Gakpo, Depay en Malen voorin (als je 433 speelt natuurlijk). Verder zou ik bij afwezigheid van De Jong wel Veerman opstellen, zeker in combinatie met Schouten. Die twee zijn perfect op elkaar ingespeeld en vullen elkaar uitstekend aan. Echt een geweldig duo, met die twee kan je zo makkelijk voetballen en opbouwen. Schouten - Wieffer zou ik veel te verdedigend vinden.

18 maart 2024 om 11:39

Schouten - Wieffer zou inderdaad een hele slechte keuze zijn. Dat zijn grotendeels hetzelfde type spelers, waarbij Wieffer meer loopvermogen heeft en Schouten verdedigend wat sterker is.
Ik zou overigens altijd voor Wieffer kiezen, die is een stuk verder dan Schouten en voegt ook aanvallend veel meer toe.

18 maart 2024 om 11:48

Wieffer een stuk verder dan Schouten? Toch knap om met een betere verdediging en een betere DM zoveel meer tegengoals te krijgen dan.

18 maart 2024 om 11:55

@rubentje
Na diens terugkeer van zijn blessure vind ik Veerman de laatste paar wedstrijden matig spelen. Als hij zijn ritme en vorm weer terug vindt zou ik ook Veerman opstellen, maar aangezien Oranje volgende week al speelt zie ik zijn vorm niet direct veel beter worden. Hoe vind jij hem na zijn blessure? Zou jij er vertrouwen in hebben dat hij er tegen Duitsland wel ineens staat?

Ik zou ten alle tijden met een middenveld met de punt naar achteren spelen. Zo speelt PSV ook. Je moet altijd de 6 positie ingevuld hebben om de balans te bewaren. De Jong kan dan als linkshalf spelen, met Reijnders als pendelende rechtshalf. Zo speelt een Timber ook bij Feyenoord, dus dat zou een prima backup zijn. Wijnaldum kan lekker zandkorrels tellen in de woestijn, die speelde altijd in dezelfde rol maar zou ik dus links laten liggen.

18 maart 2024 om 11:56

@psver
Je opmerking slaat echt als een tang op een varken, maar dat weet je zelf ook wel. Volgens mij spelen beide namelijk in een totaal ander team, met een totaal andere manier van spelen en in een totaal andere rol.

Daarnaast heeft Wieffer zich in de Champions League meer dan bewezen en moet Schouten als het niveau een beetje omhoog gaat centraal achterin spelen.

18 maart 2024 om 12:05

Grappig om te lezen, ik zou persoonlijk Schouten altijd verkiezen boven Wieffer. Vind Schouten rustiger aan de bal, verdedigend sterker, meer spelinzicht hebben, technisch begaafder en daarnaast ook meer ervaring op hoog niveau

18 maart 2024 om 12:08

"daarnaast heeft Wieffer zich in de Champions League meer dan bewezen en moet Schouten als het niveau een beetje omhoog gaat centraal achterin spelen."

Jij kijkt nooit PSV neem ik aan? Hij moet alleen centraal achterin spelen omdat Ramalho het niveau niet aan kan. Als Bosz hem kan klonen stelt hij hem twee keer op.

18 maart 2024 om 12:12

@misseva88

"na diens terugkeer van zijn blessure vind ik Veerman de laatste paar wedstrijden matig spelen."

En alsnog Man of The Match worden in een KO wedstrijd in de Champions League. Moet je nagaan als Veerman weer in topvorm is.

18 maart 2024 om 12:15

@fiorenoord

Je insueert dat Wieffer zich meer bewezen heeft in de CL? En je doet alsof Schouten gestraft wordt door centraal achterin te spelen in de Cl.

Je kunt het ook anders zien: Schouten is zo goed, die kan zelfs op een voor hem onbekende positie in de CL spelen.

Het is juist Wieffer die door de mand valt als hij niet op zijn natuurlijke positie kan spelen. Zie zijn wedstrijden als 8 samen met Zeroukki. Wieffer had geen idee wat hij moest doen.

18 maart 2024 om 12:33

@achterman, Inmiddels vullen Wieffer en Zerrouki dat natuurlijk wel gewoon prima in.
Wel jammer dat we Schouten in de grote wedstrijden niet op het middenveld hebben gezien. Gisteren in de eerste helft, dat ging behoorlijk goed.

18 maart 2024 om 12:43

@valse spits

Rustiger aan de bal is ook niet zo gek als je een kwart van het seizoen centraal achterin speelt. Verder geef ik zelf aan dat Schouten verdedigend sterker is, maar dat Wieffer veel meer loopvermogen heeft en aanvallend meer toevoegt. Die ervaring op 'hoog niveau' was bij een middenmoter in de Serie A en Schouten is 3 jaar ouder dan Wieffer. Dat zegt allemaal vrij weinig.

@psver
Het betekent in ieder geval dat Schouten zich dus nauwelijks op dat niveau heeft bewezen als middenvelder. De oorzaak daarvan is niet zo relevant.

@achterman
Ik insinueer het niet, ik spreek het gewoon uit.
Je vergelijking is leuk, maar irrelevant. We beoordelen spelers toch op hun beste positie en niet op een positie waar ze ook kunnen spelen? Bijlow zou het misschien ook beter doen op 6 dan Benitez, maar dat maakt hem geen betere keeper.

Overigens leuk dat je het middenveld Wieffer-Zerrouki aanhaalt aangezien zij in de CL 5 van de 6 wedstrijden samen hebben gespeeld.

18 maart 2024 om 12:53

Ik heb jarenlang voor Schouten geopperd aangezien ik hem heel vaak heb zien spelen bij Bologna en daar was hij naar mijns inzien een klasse beter dan de Schouten van nu. Nu op het middenveld vind ik dat hij veels te vaak voor de bal terug kiest terwijl hij bij Bologna onder elke onstandigheid weg durfte te draaien en naar voren speelde. Daarnaast sjokt hij terug wanneer hij in een omschakeling word geklopt en dan niet fel genoeg om het te repareren. Iets wat hij bij Bologna ook deed. Vrat elke tegenstander op met veel passie. Staat positioneel wel vaak goed maar laat ook te vaak een man simpel uit zijn rug weglopen. Ik herken hem helemaal niet meer terug. Begin van het seizoen zag ik nog flitsen van zijn handigheid in de kleine ruimte maar dat geschuif tussen cv en cvm heeft hem ook geen goed gedaan

Wieffer vind ik momenteel beter. Zit er kort op en dan ook echt. Wilt ten koste van alles de bal veroveren. Al breekt hij zijn been. Dat mis ik momenteel bij Schouten. Daarnaast speelt Wieffer veel meer risico ballen naar voren en verlegt het spel op tempo. Lang en kort. Maakt iets meer fouten maar neemt ook meer risico. Die grinta zie ik gewoon meer bij Wieffer en denk dat hij als slot op de deur momenteel meer als 6 zal brengen dan Schouten. Dit terwijl ik een groot Schouten fan was

18 maart 2024 om 13:24

En wat is de eindstand na 5/6 wedstrijden in de CLet Wieffer-Zeroukki? Dst je eruit ligt.

18 maart 2024 om 13:35

Dat is te makkelijk. Dat lag meer aan foutjes in de verdediging en aan het kansen missen dan aan het middenveld. Die haalden als enigen hun niveau

18 maart 2024 om 13:35

@achterman

Ik weet niet zeker of je niet zo snugger bent, of dat je gewoon goedkoop wil scoren. Maar ik zal je het voordeel van de twijfel geven.

Ik zal puntsgewijs uitleggen waarom je opmerking niet zo snugger overkomt.
- Allereerst de spelfouten
- Je reageert niet inhoudelijk, maar trekt een enkele zin uit zijn verband
- Feyenoord kwam uit in een beduidend lastigere poule dan Psv
- De tegendoelpunten vielen met name door persoonlijke fouten achterin; die hadden niets te maken met Wieffer, buiten een doelpunt in Madrid dat meer ongelukkig dan een fout was
- De combinatie Wieffer-Zerrouki kwam aanvallend wel tekort, maar daar beoordelen we hem in deze discussie niet op
- Wieffer krijgt gemiddeld veel hogere beoordelingen dan Schouten; 7.01 vs 6.63 volgens Whoscored bijvoorbeeld

18 maart 2024 om 14:25

fiorenoord

Er zijn toch ook wel wat punten te maken op jouw opmerkingen ook. Schouten en Wieffer zijn beiden een nummer 6, maar allebei ook een ander type nummer 6. Wieffer speelt sinds Zerrouki naast hem staat ook wel meer als 8 soms. Wieffer is wat feller in de duels, is wat dynamischer en heeft aanvallend meer input dan Schouten. Schouten is veel een speler die op inzicht en voetballend vermogen speelt, zorgvuldig in de passing, kan goed wegdraaien en daarmee een overtal creëren of onder de druk uitspelen. Ik vind Schouten onder druk beter dan Wieffer en je ziet ook aan veel dingen dat Schouten ervarener en geslepener is.

Je moet het type in Oranje kiezen wat aansluit bij de kwaliteiten van Frenkie de Jong. Het is niet dat de een beter is dan de ander is, beiden zijn een andere type 6. Ik denk persoonlijk dat Frenkie beter rendeert met Schouten naast zich, maar beide opties hebben we nooit over langere tijd goed kunnen zien, dus kunnen we er ook niet over oordelen.

Verder: Feyenoord had echt geen beduidend betere poule. Arsenal is beter dan Atleti, Feyenoord en PSV zijn gelijkwaardig, Lens is beter dan Celtic en ik denk dat Sevilla en Lazio nauwelijks voor elkaar onderdoen. Schouten behoorde overigens steevast tot de besten van PSV, ook tegen Arsenal en Dortmund liet hij een hoog niveau zien. Schouten is CL-niveau en kan denk ik makkelijk mee een club die een niveuatje hoger is dan Psv.

Ook: Schouten scoort gemiddeld bij VI een 6,76, terwijl Wieffer gemiddeld 6,56 scoort. Random cijfers uit één database plukken is niet eerlijk en daarmee trek je ook geen eerlijke vergelijking. Ik weet niet wat de gemiddeldes van deze twee zijn bij bijv. De Telegraaf of t AD, maar die zou je daar ook bij moeten kunnen betrekken.

18 maart 2024 om 15:02

Indien je iemand beoordeeld op basis van spelfouten, dan dien je natuurlijk wel een stuk tekst te plaatsen, zonder grammaticale fouten. 😉

18 maart 2024 om 15:21



@fiorenoord

- Allereerst de spelfouten

Zou je mij kunnen laten zien welke spelfouten? Nederlands is niet mijn moedertaal. Ik leer graag hoe ik mijn Nederlands kan verbeteren.

- Je reageert niet inhoudelijk, maar trekt een enkele zin uit zijn verband
- Feyenoord kwam uit in een beduidend lastigere poule dan Psv

Beduidend lastiger? Voordat de groepsfase begon waren dit de UEFA clubrankings
PSV: Arsenal (23), Sevilla (12), Lens (geen rangschikking).
Feyenoord: Lazio (42), Atletico (15), Celtic (57).

Naar mijn mening doen die twee groepen niets voor elkaar onder.

- De tegendoelpunten vielen met name door persoonlijke fouten achterin; die hadden niets te maken met Wieffer, buiten een doelpunt in Madrid dat meer ongelukkig dan een fout was

Dit is niet eens een argument, maar zo subjectief als de pest. Het kwam allemaal door anderen. Behalve dat ene moment dat wel aan Wieffer lag, maar dat lag dan ook weer niet echt aan Wieffer. Jep, top argumentatie.

- De combinatie Wieffer-Zerrouki kwam aanvallend wel tekort, maar daar beoordelen we hem in deze discussie niet op

Verdedigend dus blijkbaar ook. Anders had je niet zoveel goals geslikt als je verdedigende blok wel goed gefunctioneerd had.

- Wieffer krijgt gemiddeld veel hogere beoordelingen dan Schouten; 7.01 vs 6.63 volgens Whoscored bijvoorbeeld

Oh, Whoscored ratings... ja dat is echt een hele goede graadmeter om spelers te beoordelen. Heb je ooit geprobeerd om je toto in te vullen op basis van de voorspellingen van Whoscored? Dan ben je zo door je geld heen. Tip: Whoscored is een heel erg goede website voor beschrijvende statistieken, maar tegelijkertijd een website die heel slecht is in het verklaren van zaken. Die cijfers zijn echt weinig zeggend.

18 maart 2024 om 15:28

@rubentje
Ik geef dan ook bij herhaling aan dat beide spelers ongeveer op dezelfde positie spelen, maar dat ze dit door verschillen in kwaliteiten anders invullen. Overigens noem je een aantal kwaliteiten die in Oranje ook toebehoren aan De Jong. Dan bedoel ik het onder druk uitvoetballen, passen en wegdraaien.

Dat is ook precies de reden dat Schouten niet complementair is aan De Jong en Wieffer dat wel is. Wieffer kan juist met zijn felheid, het drukzetten, het aanvallende aspect en met name het loopvermogen een uitstekend middenveld vormen met De Jong.

Qua vergelijkingen van poules vind ik Lazio wel echt beduidend beter dan Sevilla en is een subtopper in de Ligue 1 nu ook niet beter dan Celtic. Atletico en Arsenal zijn ook veel gelijkwaardiger dan jij nu stelt.

Ik noem overigens Whoscored omdat zij gemakkelijker onderscheid maken tussen competities. Volgens mij gooien de kranten alles op een hoop, terwijl we in deze alleen de scores in de CL belangrijk vinden.

@musi
Vertel, wat heb je ontdekt?

18 maart 2024 om 21:11

Hahahaha de poule van feyenoord beduidend beter vinden dan die van psv, dan ben je echt delusional

Tjah het klinkt allemaal zo logisch, draait goed mee in de top van een hoger aangeschreven competitie, maar bij Koeman weet je het maar nooit. Voor Koeman blijven spelers uit de Eredivisie heilig en hebben bij voorbaat al 3 streepjes voor. En dan heeft die ook nog op kerst op de slagroom Wijnaldum ook nog eens geselecteerd.

Reijnders zie ik niet snel op 6 spelen maar 8 en 10 wel inderdaad.

Frenkie - Reijnders en ervoor Simons zou denk ik wel goed zijn op het Ek.

En als je meer zekerheid wil, zet je Reijnders op 10, Wieffer of Schouten naast Frenk en dan Simons op de linkerflank/voorin?

Vind dat we relatief veel goede, jonge, potentiele, middenvelders hebben nu met Frenk als absolute basisspeler en ernaast Wieffer, Reijnders, Schouten, Veerman, Koopmeiners en Q Timber die er kunnen spelen.

Ideaal! Keuze is reuze!

Het basismiddenveld zou natuurlijk (mits allemaal fit) altijd Frenkie - Reijnders - Simons moeten zijn. Heel veel voetbal en complementair aan elkaar.

Mocht Frenkie geblesseerd zijn zoals nu dan zou ik in een 4-3-3 een Wieffer of Schouten opstellen.
In een 5-3-2 zou ik Veerman neerzetten, want met 5 verdedigers heb je geen CVM nodig.

Wat mij een fantastisch experiment lijkt bij Oranje is om in de 5-3-2 met Frenkie centraal achterin te spelen (die dan bij balbezit een extra middenvelder wordt) en dan Veerman - Reijnders - Simons.

Zoveel voetbal dan in de as.

Ik zou gaan spelen met: Dumfries-Van Dijk-Ake-VD Ven achterin. Vd Ven als linksback. Is snel, sterk en lang. In een 4-3-3 heb je dan tenminste 3 echte verdedigers en Dumfries die meer gaat

Wieffer/Schouten op 6 en dan Frenkie samen Reijnders ervoor als 2 spelers bij wie de bal altijd veilig is. Ze zullen elkaar ook aanvoelen en dan dwing je tegenstanders ook echt terug wanneer ze zien dat je 2 press resistance middenvelders hebt

Xavi links-Gakpo/Depay/Brobbey/Zirkzee spits-Frimpong rechts. Xavi is in topvorm en vooral de laatste 2/3 maanden loopt hij iedereen voorbij alsof het niets is. Dribbelend enorm goed geworden. Spits ben ik nog niet over uit. Rechts misschien verrassend Frimpong maar die kan mannetjes uitspelen en vanuit stilstand ineens versnellen. Iets wat we heel lang niet hebben gehad op rechts. Normaal gesproken als wingback maar ik weet wel zeker dat hij het ook als pure rechtsbuiten kan. Daarnaast Dumfries coveren

18 maart 2024 om 13:14

Ik denk dat Frimpong en Dumfries dan teveel in dezelfde zone terecht komen, dan heb je meer aan Geertruida op rechtsback die inschuift op het middenveld.

Verbruggen
Geertruida
Van Dijk
Ake
Hartman
Wieffer
De Jong
Reijnders
Frimpong
Brobbey
Gakpo/Xavi

Volg hem niet maar zie wel dat die altijd basis is. Kan iemand zeggen of het daar echt leuk doet of gewoon leuk meedraait zonder echt bepalend te zijn?

Schouten, Reijnders en Koopmeiners. Xavi ervoor op 10 en dan met 2 spitsen lijkt me het beste in afwezigheid van Frenkie. Memphis en Gakpo als spits.

Beste Koeman,

Start met Veerman op 9 Reijnders op 10 en Schouten op 6 op het middenveld

Stand-in
8 koopmeinders
10 Timber
6 Wiefer

Lijkt me niet zo moeilijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren