Havenaar kopt ADO Den Haag bij rentree naar belangrijke zege op NEC

Dankzij een treffer van de van een blessure teruggekeerde Mike Havenaar heeft ADO Den Haag voor het eerst in acht wedstrijden weer eens weten te winnen. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk won in eigen huis met 1-0 van NEC. Door de overwinning laat ADO de laatste plaats in de Eredivisie voorlopig achter zich.

NEC-trainer Peter Hyballa had in het duel met ADO Den Haag weer de beschikking over Jay-Roy Grot, die direct een basisplaats kreeg. De thuisploeg miste Wilfried Kanon, die ontbrak wegens een schorsing. Het was in de eerste helft niet bepaald genieten voor de toeschouwers in het Kyocera Stadion. Doordat beide ploegen vrij angstig speelden, ontspon zich een vrij gezapig duel. ADO Den Haag was vaker aan de bal, maar creëerde nauwelijks kansen. Pas op slag van rust tekende Ruben Schaken met een schuiver in de handen van NEC-doelman Joris Delle voor de eerste doelkans.

Voor rust waren de betere kansen voor de bezoekers uit Nijmegen. Een schot van Mohamed Rayhi belandde op de lat, en een inzet van Gregor Breinburg werd door ADO-doelman Robert Zwinkels uit het doel gehaald. De grootste kans was in de eerste helft echter voor Grot. De spits vertrok op de rand van buitenspel en kwam oog in oog met Zwinkels, maar stuitte op de doelman van de thuisclub. Na rust had NEC opnieuw de beste mogelijkheden. Zo stuitte Ali Messaoud van dichtbij op Zwinkels.

Met nog 25 minuten op de klok besloot Groenendijk Mike Havenaar in het veld te brengen. De Japanse spits was lange tijd uit de roulatie door een virusinfectie en scoorde voor het laatst in augustus. Het bleek een gouden greep van Groenendijk, want Havenaar kopte na 72 minuten spelen de openingstreffer binnen. Het bleek ook later de winnende treffer van het duel, want ondanks een slotoffensief kwam NEC niet meer tot scoren. Door de overwinning stijgt ADO naar de vijftiende plaats in de Eredivisie, maar het blijft daar alleen staan als concurrenten Go Ahead Eagles, Roda JC en Excelsior niet weten te winnen.

Denk jij dat ADO Den Haag zich handhaaft in de Eredivisie?