Keepersdiscussie komt los: ‘Hij moet niet gaan hopen op een fout van Jones’

Woensdag, 11 januari 2017 om 13:08

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft een lastige knoop door te hakken nu Kenneth Vermeer weer fit is. Brad Jones heeft de sluitpost, die vorig jaar zwaar geblesseerd raakte aan zijn achillespees, goed vervangen, maar Vermeer was de onbetwiste eerste keus voor zijn blessure. John de Wolf noemt het ‘onverstandig’ om Jones uit de basis te halen ten faveure van Vermeer.

/

De Wolf vreest dat de teamspirit zal lijden onder een eventuele keeperswissel. "Als je een betere speler op de bank hebt zitten, dan moet die gewoon spelen. Bij een keeper ligt zo'n dergelijke wissel altijd wat gevoeliger", zegt De Wolf tegen Metro. "Vermeer moet niet gaan hopen op een fout van Jones, maar op zichzelf focussen en kijken naar het volledige plaatje: kampioen worden."

John Metgod, oud-speler van Feyenoord, is van mening dat een keeperwissel minder stof doet opwaaien dan vooraf wordt vermoed. “Als verdediger raak je niet zo snel van je stuk als je een andere doelbewaker achter je hebt staan. Zeker niet als het kwaliteitsverschil tussen Vermeer en Jones zo klein is."


Poll

Voor welke keeper moet Giovanni van Bronckhorst in de tweede seizoenshelft kiezen?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door madcow)

Vermeer gewoon de beker laten keepen en dan van de zomer afscheid nemen van Jones.

11 januari 2017 om 13:39

denk eerder dat je vermeer moet laten gaan.. ballengraaier 1ste klas

11 januari 2017 om 15:27

Dan geef je geen goed singaal qua transferbeleid wanneer je spelers aantrekken wilt. Zoals hier al gezegd is heeft Jones punten gepakt voor Feyenoord en zo lang hij het goed blijft doen dit seizoen gewoon laten staan. Hij verdient dat ook. Volgend seizoen gewoon allemaal weer op 0 beginnen tenzij Jones om een of andere reden geblesseerd of uit vorm raakt.

11 januari 2017 om 15:48

Juist duidelijkbeleid dan. Jones werd eghaald omdat zowel de eerste als 2de keeper een blesure hadden. Dat weet hij ook en wist dat het misschien maar voor 1 jaar zou zijn.

Je kan het volgende jaar niet in gaan met Jones, Vermeer en Hanh en dan Bijlow ook nog eens. dan geef je juist een verkeerd signaal naar Vermeer en Hanh. Hij doethet goed dat zeker. Maar een Vermeer en Hahn zijn zeker niet minder dus nu netjes laten staan en aan het einde van het jaar laten gaan.

Met alle respect voor Vermeer, maar Jones is dit seizoen wel onderdeel geweest van het recept waarmee Feyenoord het zo goed doet. Ze doen niet erg voor elkaar onder denk ik, maar Jones heeft momenteel wedstrijdritme en de afgelopen maanden een actieve bijdrage geleverd aan de sportieve prestaties. Met Vermeer weet je nu nog niet waar je aan toe bent, of hij direct zijn niveau weer haalt en of de chemie met de rest van de groep er meteen weer is. Met Jones weet je nu waar je aan toe bent, dan lijkt de keuze mij snel gemaakt.

11 januari 2017 om 15:22

Je haalt me de woorden uit de mond

Vermeer! Is gewoon een completere keeper. Jones begon boven verwachting goed, maar begon de laatste weken voor de winterstop al de nodige foutjes te maken. Ze zijn allebei ervaren dus dan komt het op kwaliteit aan, en ik vind dat Vermeer meer kwaliteit heeft laten zien dan Jones.

11 januari 2017 om 13:34

Never change a winning team. Jones lekker laten staan.

11 januari 2017 om 15:03

Completere keeper, waar basseer je dat op? en wat is compleet? Vermeer heeft de betere reflexen, echter kan je niet zeggen dat elke bal op goal bij Jones twijfel is, in tegendeel hij pakt ook de ballen waarvan je hoopt dat hij ze kan pakken. Beide pakken de ballen die je als keeper op dit niveau moet hebben. Voetballend zal Vermeer misschien weer beter zijn. Maar een Keeper speel je niet in als hij gedekt of onder druk staat. Doe je dat wel en het gaat fout ben je als verdediger een prutser. Mocht het net goed gaan dan hoef een keeper van mij niet de spits uittekappen, maar volstaat een roei naar voren of een knal het stadion uit. Voor de rest raakt ook Jones onder normale omstandigheden niet in paniek als hij een bal ingespeeld krijgt. 1 op 1 is Vermeer beter en hij heeft ook meer snelheid en is wendbaarder. Echter wat ik altijd een grote plus voor een keeper vind is dat hij kan heersen in de 16, dat geeft de verdediging extra vertrouwen. Die kunnen denken slinger die bal maar in de 16 of voor de pot die pakt de keeper wel. Daar is Vermeer echt een stuk minder in. Ik vind daarom juist Jones completer als Vermeer, maar dat i mijn mening uiteraard

11 januari 2017 om 15:22

Ligt er dus wel aan wat voor spel je speelt als team. Speel je op balbezit dan heb je niets aan een keeper die alles blind naar voren peert. Echter wanneer je in een 442 speelt en leunt op twee kopsterke spitsen dan heb je juist een keepert nodig die de ballen zo gauw mogelijk naar de andere 16 knalt in de hoop dat hij goed valt.

11 januari 2017 om 16:12

Klopt op balbezit spelen en lange ballen gaan niet altijd samen. Echter zie ik Jones ook alleen maar lang spelen als er geen andere optie is. Misschien doet hij het iets sneller dan dat Vermeer dat zou doen en als het om een te kort balletje gaat zie ik Vermeer eerder een spits uitkappen dan Jones. Maar het is niet zo dat je met Jones niet aan opbouwen toekomt. Daarbij is het voetballende gedeelte van een keeper voor mij niet de hoogste prioriteit. Het is mooi meegenomen maar ik heb dan toch liever een keeper die de verdediging vertrouwen geeft bij hoge ballen overal in de 16 en daar is Jones gewoon beter in dan Vermeer en dat heeft alles met lengte en bouw te maken. Als Jones komt zal een spits eerder denken top jij hebt m ik kijk wel bij de volgende bal. Bij Vermeer zal een spits toch meer proberen om alsnog bij diee bal te komen.

11 januari 2017 om 16:01

Heeft totaal geen wedstrijdritme dus weet niet waar je dat vandaan haalt

Volgens mij is Van Bronckhorst er allang uit en zijn het vooral de media die de discussie aan proberen te zwengelen. Ik denk dat Gio 'gewoon' Jones gaat laten staan en Vermeer ritme laat opdoen in het tweede. Sowieso moet Vermeer eerst weer op zijn oude niveau komen, dat gaat ook nog wel wat weken duren lijkt me. Tegen de tijd dat Vermeer weer echt een reã«le optie is is de cruciale fase van de competitie aangebroken en gaat Gio echt geen keeperswissel meer doorvoeren.

11 januari 2017 om 13:28

Dat denk ik eerlijk gezegd ook. Misschien laat Gio Vermeer wel in de beker op doel, zodat hij ook daar belangrijk kan zijn en dan volgend seizoen gewoon start. Het is even niet anders, maar mij lijkt ook dat alles op alles gezet moet worden om het kampioenschap binnen te halen. Vermeer lijkt me ook niet een type die dat niet zou begrijpen.
Wat een luxe positie ten opzichte van een paar jaar geleden met de keepers

11 januari 2017 om 16:05

Jij begrijpt het teminste weet ook niet waar ze die stomme verzinsels vandaan halen

Tja, dat is het risico van geblesseerd raken. Je hebt altijd spelers die in de tussentijd opstaan en jou zo goed mogelijk proberen te vervangen. In dit geval helemaal zuur omdat je als keeper niet zomaar ingebracht wordt in de tweede helft en vaak 90 minuten op de bank blijft zitten. Er is momenteel gewoon geen geldende reden om te wisselen van keeper dus zal je Jones gewoon moeten laten staan. Gaat Jones wel fouten maken en redenen geven om Gio van gedachten te laten veranderen dan is het natuurlijk een ander verhaal.

Buiten dat ik denk dat Gio Jones gewoon laat staan vind ik de ophef omtrent een keeperswissel wat overdreven. Een wissel (wel of niet) gaat echt niet het verschil zijn tussen wel of geen kanpioenschap. Dan vind ik dat je moet kijken naar kwaliteit en toekomstige waarde voor Feyenoord. Vermeer heeft een langdurig contract, Jones niet. Daarnaast vind ik Vermeer kwalitatief gewoon stukken beter.

11 januari 2017 om 14:28

Ik ben het met je eens, alleen ik zou Vermeer er niet zo meteen weer inzetten. Het duurt nog even voordat hij wedstrijdfit is. Plus je hebt geen reden om Jones te wisselen. Zolang hij geen grote fouten maakt, waarom zou je?

11 januari 2017 om 14:41

Vermeer moet inderdaad eerst fit worden, maar daarna geldt gewoon dat de beste speler (danwel individueel als voor het team) moet spelen. Dat is als doelman niet anders dan als iedere andere veldspeler. Waarom zal Berghuis rechtsbuiten spelen en niet Toornstra terwijl die het uitstekend heeft gedaan? Omdat Berghuis simpelweg iets meer kwaliteit heeft. Dat geldt tevens voor Vermeer.

11 januari 2017 om 18:43

Mijn inziens wissel je een keeper minder snel dan een speler. Als je een keeper wisselt doe je dat niet voor een half uurtje in een wedstrijd. Wat met een speler bijvoorbeeld wel kan.

Persoonlijk denk ik dat Vermeer net wat beter is dan Jones. Echter heeft Gio geen enkele reden om Jones te wisselen. Verder is Vermeer nog helemaal niet wedstrijdfit, hij is vorige week pas weer begonnen met trainen. Voor dat je Vermeer weer echt kan gebruiken is al drie kwart van het seizoen geweest, waarbij je mogelijk in een cruciale fase zit. Dan voer je niet zomaar een keeperswissel door.

Zelf zou ik Jones gewoon lekker laten staan. Vervolgens even goed met Vermeer gaan zitten voor zijn toekomst. Vermeer begint al wat op leeftijd te raken (gister 31 geworden) en wil wellicht nog een buitenlandse transfer maken. Indien Vermeer hier tegenover staat mag hij van mij transfervrij of tegen een kleine vergoeding vertrekken van de zomer. Omdat Vermeer dan zal vertrekken zal je moeten proberen Jones nog een jaar langer te laten blijven. In dit jaar moet je Jones en Hahn laten concurreren om de plek onder de lat.

Indien Vermeer gewoon bij Feyenoord wilt blijven moet je helaas afscheid nemen van Jones. Ik verwacht niet dat Jones het ziet zitten om een jaar als 2e keeper te spelen. Hoewel dat wel ideaal voor Feyenoord zou zijn. Wanneer je Vermeer/jones voor de 1e/2e plek weet te behouden zou je Hahn wederom kunnen verhuren aan een Eredivisie club om hem ervaring op te laten doen.

Kort gezegd;

Er zal een keeper moeten vertrekken, ik zie beide keepers het niet accepteren om als 2e keeper te fungeren.

De laatste wedstrijden voor de winterstop viel Jones me eigenlijk tegen. Hij presteerde vooral in het begin erg goed en zeker boven verwachting maar was daarna slechts een redelijke keeper. Hij maakte geen grote fouten maar liet wel een paar ballen door die hij had moeten hebben, bovendien klemt hij slechts zelden een bal waardoor het moeilijker is om als verdediging rust in de tent te krijgen. Meevoetballend is Vermeer ook veel beter (al vind ik meevoetballen een overgewaardeerde kwaliteit). Als we de twee tegen elkaar afwegen is Vermeer de betere keeper, maar Vermeer heeft vaak periodes waarin hij erg onrustig keept. Ik zou verwachten dat Vermeer zo vlak na een blessure, zonder wedstrijdritme en bovendien met een hoge drang zich te bewijzen een hoog risico heeft om weer zo'n periode te hebben. Uiteindelijk zou ik dan voorlopig toch Jones laten staan.

Zie Metgod de opmerking maken dat het voor de verdediging niet uitmaakt wie er achter t doel staat, zeker gezien het minimale kwaliteitsverschil. Daar ben ik het persoonlijk niet mee eens. Juist het type keeper maakt uit als het kwaliteitsverschil minimaal is.
Je ziet dat de verdediging met Jones meer rust heeft. Vermeer kan fantastisch keepen, absoluut, maar kan ook veel onrust veroorzaken in de verdediging. Als ik Feyenoord was had ik t lekker bij Jones gehouden, maar dat ben ik.

Ik zou Jones het seizoen laten afmaken. Hij is de doelman dit seizoen. Ingespeeld op de verdediging, wedstrijd ritme en zelf vertrouwen. Maakt ook zelden fouten. Vermeer mag van mij de beker doen. Ik weet dat Gio daar niet van houdt maar dat moet toch kunnen? En misschien als Jones er eens niet is (GAE uit bvb) kan Vermeer er staan.

Zou heel erg dom zijn mede door zijn bijdrage staan we waar we staan slaat als een lul op een drumstel

Het zou leuk zijn als je een filmpje van Kenneth Vermeer vs. Brad Jones erbij kan zetten, zodat we een beetje een idee hebben! Er staat er volgensmij 1 op youtube!

Ik zou Jones gewoon tot het einde van de competitie laten staan in de goal. Hij is mede 1 van de spelers die Feyenoord nu heeft geholpen waar ze nu staan. Ik zou vermeer gewoon eerst nog ritme op laten doen bij Jong feyenoord en nieuwe seizoenshelft gewoon de beslissing meer nemen. Vermeer was nummer 1 tot zijn blessure, maar ik vind dat Jones zich bewezen heeft in het doel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

158 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Chelsea jaagt op Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren