Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kick-off noemt trainer die wel een optie is voor Feyenoord, maar niet voor Ajax

Laatste update:

Feyenoord en Ajax zijn op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en dat komt ook in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf ter sprake. Journalist Marcel van der Kraan denkt dat Dick Schreuder (Castellón CD) momenteel een belangrijke kandidaat is in De Kuip. Bij de Amsterdamse aartsrivaal is de 52-jarige oefenmeester uit Barneveld niet in beeld.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor Arne Slot definitief vertrekt naar Liverpool, waardoor Feyenoord-directeur Dennis te Kloese de zoektocht naar een geschikte opvolger reeds is gestart. Volgens Van der Kraan maakt Schreuder inmiddels een goede kans om in Rotterdam-Zuid aan de slag te gaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik denk dat Dick Schreuder op dit moment een belangrijke kandidaat is”, begint Van der Kraan zijn verhaal. “Want volgens mij is er inmiddels wel wat contact. Maar Schreuder ligt nog voor drie jaar vast en hij is in Spanje de best verdienende trainer buiten LaLiga. Dus Feyenoord zal een heel fors bedrag moeten betalen, ik denk zelfs een paar miljoen euro, voor Dick Schreuder.”

Valentijn Driessen weet niet of Feyenoord er goed aan doet om Schreuder aan te stellen als eindverantwoordelijke. “Daar ken ik hem onvoldoende voor, maar het is wel iemand die geen ervaring heeft. Die anderhalf jaar bij PEC Zwolle, dat zegt mij niet zoveel. Maurice Steijn had ook het beste jaar in de clubhistorie van Sparta achter zijn naam staan, maar hoe dat bij Ajax is afgelopen weten we inmiddels ook.”

Voor zijn tijd als hoofdtrainer van PEC Zwolle en Castellón stond Schreuder op eigen benen bij de amateurs van SDV Barneveld en VV Katwijk. “Daar had hij een hele goede naam”, herinnert Driessen zich. Verder was Schreuder werkzaam als assistent-trainer bij Barnet, Philadelphia Union, TSG Hoffenheim en Vitesse.

De prestaties van Schreuder bij Castellón zijn weinig waard, zo stelt Driessen. “Die promotie is natuurlijk niet zo moeilijk, als je veruit het grootste budget van de hele derde divisie hebt.” Castellón kan zondag, onder leiding van Schreuder, het kampioenschap binnenslepen tijdens het thuisduel met Ibiza.

Schreuder geen optie voor Ajax


Even later in de podcast beweert Driessen dat bronnen rondom Ajax aangeven dat Dick Schreuder geen kandidaat is in Amsterdam. “Dan denk ik: waarom hij niet, maar Francesco Farioli wel?” Mike Verweij noemt het verleden van Alfred Schreuder, het jongere broertje van Dick, die in Amsterdam zijn congé kreeg, als mogelijke reden. “Daar moet je doorheen kunnen kijken”, zegt Driessen stellig.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon niet doen. Net de hele jeugdopleiding omgezet naar 4-3-3, met verzorgd voetbal, hoge druk maar bovenal een hele sterke (rest)verdediging.
Dan ga je nu naar een trainer die 3-5-2 kamikaze-voetbal speelt. Verder heeft hij nog totaal niet bewezen de druk van een grote Nederlandse club aan te kunnen.

10 mei 2024 om 18:00

Ik vind Dick Schreuder ook niet echt bij Feyenoord passen. Van Bronkhorst zou wel een goede keuze zijn. Of Ron Jans met van Persie. Maar dat gaat niet meer.

10 mei 2024 om 18:06

Ik vind hem wel bij Feyenoord passen, maar zou graag iets "meer vlees op de botten" willen bij een Feyenoord trainer.

Zoals een oud voorzitter het formuleerde: "als de trainer leert van Feyenoord, kost het punten en Als Feyenoord leert van de trainer, levert het punten op."

10 mei 2024 om 18:07

Van Bronkhorst snap ik dat je die wil zien als Twente fan. Laten we nou gewoon een trainer kiezen die dezelfde speelstijl als Slot hanteert, ik ben er echt helemaal aan gewend dat we is een keer goed voetbal spelen.

10 mei 2024 om 18:08

Neejoh, we hebben een trainer nodig die attractief voetbal speelt. Gio, hoe erg ik hem ook waardeer, is gewoon weer een stap van 10 jaar terug in de tijd.

Jans wil niet en Van Persie is er nog niet klaar voor. Ik vermoed dat het een buitenlander wordt, want er zijn gewoon nauwelijks Nederlandse trainers die aan het profiel voldoen.

10 mei 2024 om 18:12

Gio speelde met rangers best leuk Voetbal. Weet zelf niet echt welke buitenlandse trainers bij Feyenoord passen. Zou die Farioli niet wat voor Feyenoord zijn. Doet het bij Nice prima. Effe voor de neus van Ajax wegkapen.

10 mei 2024 om 18:16

Jesse March zie ik ook wel graag komen. Geen idee of hij een andere club heeft?

10 mei 2024 om 18:18

Farioli komt qua opbouwende tactiek wel aardig overeen met Slot, qua pressing zit er nog wel een aardig verschil in. Ik vind het wel een geschikte optie en ik denk dat Feyenoord momenteel voor hem een veel logischere keuze is dan Ajax.

10 mei 2024 om 18:46

Waarom denk je dat hij kamikazevoetbal speelt?

10 mei 2024 om 19:08

@feye
Heb afgelopen seizoen richting het einde best wat PEC gekeken vanwege VD Belt, nu de naam Schreuder weer valt ben ik zijn teams weer wat meer gaan analyseren.

Ik noem het -gechargeerd- kamikazevoetbal omdat het enorm aanvallend en creatief is, maar dat het tegelijkertijd achterin open ligt. Zijn teams krijgen om die reden enorm veel kaarten en tegendoelpunten.
Bij PEC kreeg hij in 64 wedstrijden 78 goals om de oren, bij Castellon in 38 wedstrijden 38 goals.

10 mei 2024 om 19:43

Na zo’n trainer als Slot kun je niet zijn erfenis in de handen van zo’n lichtgewicht leggen. Gewoon niet aan beginnen #stayawayschreuder

11 mei 2024 om 00:12

Geef je groot gelijk. Maar is Ajax echt zo diep gezakt dat het met b- trainers aan de proppen komt. Potter heeft bewezen absoluut geen topclub uit de bodem te trekken, die van Nice is nog jonger dan Henderson en geen ervaring. Hebben ze geen enkel fantasie of iets dergelijks om een trainer te halen met allure, met kijk op het spel, een visie, een doorgewinterde ervaren coach, die de boel op de rit kan krijgen. Want ook de nieuwbakken trainer krijgt deze materiaal om een team te smeden, terwijl heel NL weet dat dit team veel te weinig heeft om zichzelf een Ajacied te noemen. Kan er zo 11 noemen uit de f-Side die dit beter doen inclusief de keeper.

11 mei 2024 om 05:34

En sws de stap van Zwolle en 3e divisie Spanje naar de top van NL js veel te groot. Dat zag je bijbde stap van Sparta naar Ajax al.

Gewoon 2 jaar Gio met Bosschaart ernaast. Dan kan Bosschaart het daarna overnemen.

Ik vind die hype rondom Schreuder vreemd, alle journalisten vinden hem allemaal logisch terwijl hij met het Spaanse Spakenburg/ijselmeervogels presteert. Knap hoor en gefeliciteerd. Maar hoezo hij daarom naar topclubs wordt gepraat is echt bijzonder. Echt genant. Als clubs een buitenlandse trainers van het hoogste niveau willen hebben staan ze met schuim op de bek te gillen hoe dom de beslissing is.

10 mei 2024 om 18:11

Is een Nederlander en hij is kaal. Tot zover de redenen om hem op je lijstje te zetten.
Als je gaat kijken naar zijn prestaties, zie je dat hij in de KKD al ongeveer 50% van de gescoorde goals weer om de oren kreeg. Als je met hem de CL in gaat, ga je gewoon negatieve recordboeken in ben ik bang.
Zal vast attractief en spannend worden, maar dan zoals het onder Jaap Stam ging.

10 mei 2024 om 18:19

Het is ook elkaar allemaal nakakelen. Niet de moeite willen doen zelf te verdiepen in zo'n coach, dan is het makkelijker om de publieke opinie te volgen. Dan kom je al snel op dit soort uit de lucht gegrepen namen, maar goed. Journalistiek is niet heel moeilijk als je eenmaal in het wereldje zit. De opleiding en de weg ernaartoe is het moeilijkst.

Zelfs als hij gemaakt is van 24 karaats goud met een diamanten randje denk ik dat er geen Ajacied hoeft te denken aan iemand met de naam Schreuder. Wat mij betreft wint hij de Champions League met 3 chimpansees, ik heb nog een aantal jaar nodig om van m'n Schreuder-trauma af te komen.

12 mei 2024 om 00:30

Hahahaha ik heb echt de tranen in mijn ogen van het lachen. De CL winnen met drie chimpansees lol!! Overigens kom ik nooit meer over dat trauma heen, afschuwelijke periode.

Sparta is gewoon kampioen geworden hoor, volgens mij zelfs meermaals, dus om die 6e(?) plek van Steijn nou als beste prestatie ooit te betitelen gaat wel wat ver.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren