FC Utrecht wint en bouwt ongeslagen reeks uit naar negen duels

/

FC Utrecht blijft goed op dreef. Het team van Erik ten Hag was zondagmiddag met 2-0 te sterk voor Heracles Almelo, dankzij doelpunten van Mike te Wierik (in eigen doel) en Sébastien Haller. De Domstedelingen zijn nu al negen opeenvolgende duels ongeslagen, sinds de nederlaag bij Ajax ruim twee maanden geleden.

FC Utrecht was in de eerste helft de bovenliggende partij. In de eerste dertig minuten slaagde Heracles er met een vijfmansdefensie in om de ploeg van Ten Hag van zich af te houden. Het creëren van een gevaarlijke counter was echter niet aan het team van John Stegeman besteed. De openingstreffer van FC Utrecht, na iets meer dan een half uur spelen, kwam enigszins gelukkig tot stand.

Een corner van Yassin Ayoub werd geschampt door Willem Janssen, waardoor de bal op het hoofd van Te Wierik belandde. De verdediger zorgde ervoor dat het leer achter Bram Castro terechtkwam. FC Utrecht had tot aan de rust nog diverse kansen op de 2-0, via onder meer Nacer Barazite en Sébastien Haller. Op slag van rust probeerde Ramon Leeuwin via een omhaal te scoren, maar Castro redde fraai.

In de tweede helft koos Stegeman toch voor een andere speelwijze, en werd Robin Pröpper vervangen door Brandley Kuwas. Het bezoek uit Almelo had mede dankzij de inbreng van de aanvaller uitzicht op de 1-1. De kansen waren echter niet aan Samuel Armenteros en Brahim Darri besteed.

In de laatste twintig minuten kon het duel alle kanten op. Haller miste een goede kans op de 2-0 en een fantastisch schot van Robin Gosens werd door David Jensen op formidabele wijze, via de lat, onschadelijk gemaakt. Vijf minuten voor het einde besliste Haller de wedstrijd. Na een duel met Te Wierik ging de Fransman naar de grond en benutte hij zelf de elfmetertrap: 2-0. Vlak voor tijd was er een rode kaart voor Heracles. Tim Breukers haalde de doorgebroken Richairo Zivkovic neer en kon gaan douchen.