Arsenal buigt verrassende achterstand om en komt naast Chelsea aan kop

Arsenal heeft zaterdagmiddag in eigen huis geen fout gemaakt tegen Stoke City. De ploeg van Arsène Wenger kwam nog wel op achterstand tegen the Potters, maar boog die negatieve marge uiteindelijk om in een 3-1 overwinning. Arsenal gaat daardoor in ieder geval voor even op basis van doelsaldo aan kop in de Premier League.

/

Arsenal - Stoke City 2-1
Arsenal werd na vier minuten spelen al bijna verrast door Bruno Martins Indi, die zijn schot vanaf de rand van de zestien maar net over het doel van Petr Cech zag vliegen. The Gunners namen daarna wel het initiatief over, maar moesten na een half uur spelen toch een tegentreffer incasseren. Een overtreding van Granit Xhaka dwong Lee Mason tot het geven van een strafschop, waarna Charlie Adams de bal feilloos binnen schoot.

De thuisploeg stelde echter nog voor rust orde op zaken: invaller Héctor Bellerín legde de bal vanaf de zijkant panklaar voor Theo Walcott, die van dicht bij binnen kon tikken. Na rust ging Arsenal op zoek naar de voorsprong en die niet lang op zich wachten. Alex Oxlade-Chamberlain bediende Mesut Özil met een geweldige pass, waarna de Duitser de bal met het hoofd over de uitgekomen Lee Grant stuurde. Cech moest een kwartier voor tijd ingrijpen op een kopbal van Peter Crouch en zag zijn ploeg het duel vlak daarna beslissen. Alex Iwobi had winig moeite om Grant te passeren voor de 3-1.

/

Burnley - AFC Bournemouth 3-2
Burnley bevond zich na een dik kwartier spelen al in een uitstekende uitgangspositie. Jeff Hendrick knalde al na dertien minuten op aangeven Matthew Lowton de 1-0 binnen en drie minuten later was het nog een keer feest toen Stephen Ward een rebound in zijn voeten kreeg. Hij aarzelde daarna niet en verdubbelde de voorsprong. AFC Bournemouth had daarna even nodig om van de schrik te bekomen, maar sloeg op slag van rust toe. Benik Afobe zette na goed voorbereidend werk van Simon Francis de 2-1 op het scorebord. In de tweede helft waren de kansen dun gezaaid, maar viel de beslissing toch een kwartier voor tijd. George Boyd gooide het duel definitief in het slot en daar kon ook een late treffer van Charlie Daniels niets aan veranderen.

/

Hull City - Crystal Palace 3-3
Na wat plaagstootjes van Hull City zag Scott Dann zich na 25 minuten spelen genoodzaakt aan de noodrem te trekken, met een strafschop tot gevolg. Robert Snodgrass benutte dat buitenkansje en tekende zo voor een voorsprong voor de thuisploeg. Palace liet het daar echter niet bij zitten en kwam vlak na rust eveneens via een strafschop langszij. Christian Benteke voltrok het vonnis vanaf elf meter. Twintig minuten voor tijd zette Wilfried Zaha de bezoekers zelfs op voorsprong, maar dit was van korte duur. Harry Maguire maakte twee minuten later de gelijkmaker en even later was het opnieuw raak via Jake Livermore. Daarmee was het echter nog niet gedaan, want Fraizer Campbell schoot zijn ploeg vlak voor tijd nog een keer langszij.

/

Swansea City - Sunderland 3-0
In de eerste helft wisten beide ploegen weinig indruk te maken. Het samenspel liet in de afrondende fase regelmatig te wensen over, al kwamen er wel kansen: Alfie Mawson en Jordi Amat hielpen goede mogelijkheden om zeep, terwijl Jermain Defoe kon namens Sunderland scoren. Na rust bood een strafschop uitkomst voor Swansea, dat Leroy Fer en Mike van der Hoorn op de bank liet. Jason Denayer maakte hands en Gylfi Sigurdsson profiteerde vanaf elf meter. Even later assisteerde de IJslander bij de tweede treffer van de middag. Sigurdsson lanceerde Fernando Llorente met een fraaie pass en de Spanjaard rondde af in de benedenhoek. Llorente zou tien minuten voor tijd ook de 3-0 maken. Swansea draagt de rode lantaarn dankzij de zege over aan Sunderland.

Vond jij dat Arsenal het verdiende om te winnen?