Enzo Zidane, Mariano en Odegaard vallen op in 6-1 zege van Real Madrid

Real Madrid heeft zich woensdagavond voor de achtste finales van het toernooi om de Copa del Rey geplaatst. De ploeg van Zinédine Zidane was in eigen huis met 6-1 te sterk voor Cultural Leonesa, dat in het heenduel voor eigen publiek al met 1-7 klop had gekregen. Gianni Zuiverloon kwam bij de bezoekers in de tweede helft binnen de lijnen.

/

Zidane gaf rust aan tal van basiskrachten, met oog op de Clásico van komende zaterdag. Martin Odegaard maakte zijn debuut in de basis en liet een positieve indruk achter. De beste Merengue was echter Mariano Diaz, die voor rust tweemaal scoorde. De eerste treffer viel reeds na 23 seconden: Marco Asensio profiteerde van onachtzaamheid van de defensie en bood de Dominicaan een niet te missen kans.

James Rodriguez verdubbelde na dik twintig minuten de voordelige marge: de Colombiaan kopte raak uit een goede pass van Daniel Carvajal. Luttele minuten voor rust zette Mariano Diaz de 3-0 op het scorebord, middels een hard, diagonaal schot. De 3-1 van Yeray González, op slag van rust, mocht er zijn. Kiko Casilla had geen antwoord op de indrukwekkende inzet van de middenvelder.

In de tweede helft daalde het tempo van de wedstrijd aanzienlijk. Zidane koos er in de rust voor om Isco en Carvajal rust te gunnen en Raphaël Varane en zijn zoon Enzo in te brengen. Laatstgenoemde had slechts achttien minuten nodig om zijn officiële debuut met een doelpunt op te luisteren: 4-1. Álvaro Tejero, de linksback van Real Madrid, raakte daarna nog het aluminium, maar Cultural Leonesa kreeg toch nog meer tegendoelpunten om de oren. In de 87e minuut kopte Mariano raak, op aangeven van Tejero, en César Morgado bepaalde met een eigen doelpunt de eindstand in het Santiago Bernabéu.

Gaat Real Madrid de Copa del Rey winnen?

1
2

Leuke wedstrijd om te kijken. Leuke opstelling ook die 4-1-4-1 met 4 offensieve middenvelders. Heerlijk om de werklust bij spelers als Odegaard en James te zien.

Mensen hier op vz doen soms alsof Odegaard's carriere al zo goed als verloren is. Grotere onzin lees je zelden. Vandaag was hij gewoon een van de besten op het veld. Een paar heerlijke dribbels, passes in 1 tijd enzovoorts. Je ziet duidelijk dat hij enorm veel progressie heeft gemaakt de afgelopen 2 jaar. En nog steeds maar 17 jaar oud! De meeste jongens hebben op die leeftijd nog amper een wedstrijd bij het beloftenelftal gespeeld.

Die Mariano wordt ook echt een grote. Niet omdat ie een hattrick scoort maar meer de manier waarop. Alle drie zijn doelpunten waren compleet anders en toch nagenoeg perfect. Zijn eerste doelpunt: in 1 tijd schieten, binnenkantje voet en rustig de rechter benedenhoek zoeken. Zijn 2e doelpunt: eerst een perfect aanname met de borst, waarbij zijn verdediger vol in zijn rug inkomt, maar dat leek Mariano niets te deren. Legde gewoon de bal perfect neer voor zijn rechter op een manier zodat hij na zijn aanname in 1 pas genoeg afstand tussen hem en zijn verdediger kon creã£â«ren om uit te halen. En uithalen deed ie, waar zijn eerste goal een fluwelen plaatsbal was met de binnenkant was dit een kanonskogel, vol op de wreef, een streep naar de rechterbovenhoek. En dan om zijn hattrick te completeren, een zuivere kopbal, goed en hard naar beneden gekopt.

Leuk ook om Zidane eindelijk te zien debuteren. Speelde een goede wedstrijd. Beschikt duidelijk niet over evenveel talent als zijn vader (of misschien is hij ook gewoon een laatbloeier), maar wel over evenveel voetbalverstand. Koos altijd de juiste optie. Hij wist wanneer ie in 1 tijd moest kaatsen, wanneer hij kon wegdraaien en naar welke kant, welke kant de bal opmoest. Vooral zijn doelpunt toont de overvloed aan verstand. Alle 80.000 mensen in het stadion dachten dat hij de bal opzij ging leggen, enkel Enzo zelf wist dat hij ging schieten. Hoefde niet op te kijken om te weten dat ook de doelman een tikje opzij verwachtte en hoefde niet te zien waar het gat was, dat wist hij gewoon. Wat een kippenvel moment om het Bernabeu zijn naam te horen scanderen. Ook leuk om hem een Zidane te zien doen.

Jammer dat James niet lijkt te starten zaterdag. Isco wel lijkt me. Ik ben benieuwd wat Zidane in de defensie van plan is. Ramos start uiteraard, maar naast wie? Pepe heeft 90 minuten gespeeld en Varane maar een halve wedstrijd. Maar Pepe is natuurlijk in een betere vorm, en puur defensief nog steeds beter. Varane is uiteraard wel sneller, als Zidane hoog druk wil zetten kan dat belangrijk zijn. Ook vreemd dat Casemiro de 90 minuten heeft volgemaakt

30 november 2016 om 21:07

Ik denk, en hoop, dat we op het wk voor clubs in december meer van deze jonge talenten gaan zien. Vooral Odegaard en Mariano zullen wel wat tijd krijgen in de halve finale lijkt mij. Ook Tejero zie ik nog wel enkele minuten meepikken. Dat hij zowel op links als rechts uit de voeten kan is natuurlijk een enorm voordeel. Ik vond hem vandaag ook sterk, was bijna net zo goed als de beste Danilo die ik tot nog toe bij Real heb gezien...

30 november 2016 om 21:45

Ik kan je reactie(s) wel waarderen, aangezien ze een grote help zijn voor mij en andere Realfans die de wedstrijd niet hebben kunnen zien.

Verder heel mooi om te horen dat de talenten het vandaag naar behoren deden. Odegaard heb ik in de voorbereiding tegen Bayern etc ook zien spelen, en die jongen beschikt duidelijk over genoeg talent voor dit niveau. Het is aan Zidane om Odegaard, Mariano en Enzo Fernandez (volgends mij had hij de naam van zijn moeder overgenomen toch?) rustig te brengen in het eerste team, en ze vooral volle wedstrijden te laten spelen in deze nietszeggende affiches.

Wat betreft zaterdag, zover ik me herinner speelden Ancelotti en Zidane vrijwel elke clasico met Pepe en Ramos zover dat mogenlijk was, als ik me niet vergis. Ik verwacht dan ook hetzelfde tegen Barcelona zaterdag. De kans dat Zidane met een hoge lijn zal spelen is klein, want zonder Casemiro en Kroos is dat gewoon zelfmoord. Ik zie hem wel een driemans-middenveld opstellen met Isco, Kovacic die de laatste weken uitstekend speelt en Modric die juist in mindere vorm verkeert. Het kan in ieder geval alle kanten op.

Edit: Ik zie pas net dat Casemiro mee heeft gedaan vandaag, ik dacht juist dat hij de clasico niet zou halen.

30 november 2016 om 22:25

Besef je dat Mariano al 22 is?

30 november 2016 om 23:53

Zeker, maar ik vind dat we ons teveel blindstaren op leeftijd. Ik heb zat jongens hun debuut zien maken op 17/18 en er een hele hype rond gecreeerd zien worden om dan uiteindelijk te falen. Ik denk aan Cuenca, Sarabia, Fontas etc etc. Een jongen van 22 kan nog perfect in de top van het voetbal doorbreken imo

Ter informatie: ik ga er ook niet van uit dat ie bij Real doorbreekt. Met Benzema, Morata en ook Mayoral acht ik die kans redelijk klein. Ik zeg enkel dat t volgens mij een grote wordt

"Zidane koos er in de rust voor om Isco en Carvajal rust te gunnen en Raphaël Varane en zijn zoon Enzo in te brengen."

Bizar dat Varane op zijn leeftijd al een zoon heeft die in aanmerking komt voor het eerste van real Madrid

On: goed dat Zidane jong talent in dit soort wedstrijden een kans geeft.

Edit: Quote toegevoegd

De match van Zuiverloon duurde geen 20 minuten. Hij werd in de 72ste minuut vervangen door Abdullah Abdulsalam. Een blessure, vermoed ik ?

1 december 2016 om 08:24

Het klopt dat hij in de 72ste minuut naar de kant ging, maar hij kwam er ook pas 10 minuten na rust in.

1 december 2016 om 12:20