Zeventienjarig goudhaantje NEC redt punt tijdens vijf hectische minuten

Lang gebeurde er niets bijzonders in het Goffertstadion tijdens de ontmoeting van NEC en FC Groningen, maar vijf hectische minuten maakten alles meer dan goed. Met twee afgekeurde en twee goedgekeurde doelpunten werden de aanwezigen alsnog getrakteerd op wat spektakel. Veel leverde het beide teams echter niet op want de wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1.

/

De eerste helft was er een die niet in de herinneringen gegrift zal blijven staan. NEC en FC Groningen gaven elkaar niet veel toe en het aantal hoogtepunten was dan ook op een hand te tellen. Na het afwachtende begin was het Simon Tibbling die besloot NEC-doelman Joris Delle te testen met een verrassend schot, maar de goalie wist te voorkomen dat de bezoekers op voorsprong kwamen. De thuisploeg kroop naarmate de wedstrijd vorderde ook wat vaker uit de schulp, waar Mohamed Rayhi tien minuten voor rust de beste kans kreeg. Hij was te wild voor het doel van Sergio Padt.

Het publiek in Nijmegen zat met smacht te wachten op de entree van de zeventienjarige Ferdi Kadioglu. Vorige week wist de middenvelder veel indruk te maken in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht waar hij een doelpunt op zijn naam kreeg. Na de rust mocht het talent zijn opwachting maken, samen met de andere invaller Robin Buwalda, al had dat niet het gewenste effect. FC Groningen werd gevaarlijk via Mimoun Mahi, maar Delle kon zijn ploeg voor een achterstand behoeden door de bal uit het doel te tikken.

/

De gasten hadden veel balbezit in de tweede helft, al waren ze niet echt bij machte om iets te doen met het positionele overwicht. Wel kreeg de ploeg van trainer Ernest Faber een aantal hoekschoppen. Dat lijkt dit seizoen echter geen specialiteit van het huis te zijn. Al 76 corners werden er genomen door de Trots van het Noorden en slechts een keer wist de ploeg hier optimaal gebruik van te maken. Toch was FC Groningen-verdediger Kasper Larsen dichtbij met een doelpunt uit een hoekschop toen hij de lat raakte met een kopbal.

De uitploeg probeerde het thuisteam van coach Peter Hyballa onder druk te zetten en Faber bracht met Alexander Sörloth een extra spits in om meer onweer te maken in het vijandelijke strafschopgebied. Tom van Weert kreeg al twee goede kansen om de Groningers aan de leiding te helpen in deze wedstrijd; tien minuten voor het einde deed hij dat pas echt toen hij een voorzet van Yoëll van Nieff binnen gleed. Even daarvoor leek NEC op voorsprong te komen, ware het niet dat het doelpunt van Dario Dumic werd afgekeurd. De Nijmegenaren zetten nog eens aan om een nederlaag te voorkomen en dat resulteerde in de gelijkmaker van de ingevallen Kadioglu. Van Weert leek even later alsnog de winnende te maken voor zijn ploeg, maar ook zijn treffer werd afgekeurd door scheidsrechter Ed Janssen.