Vitesse boekt in Airborne-wedstrijd eerste thuiszege sinds februari

Henk Fraser heeft zijn eerste thuisoverwinning als coach van Vitesse te pakken. De fans van de Gelderlandse club moesten lang wachten op een zege in Arnhem, maar zaterdag was Go Ahead Eagles aan de beurt. De gepromoveerde bezoekers gingen in de tweede helft door de knieën: 2-0.

/

Vitesse speelde zaterdag de laatste editie van de traditionele Airborne-wedstrijd. In het duel ter nagedachtenis aan de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de club in aangepaste shirts en werden de veteranen (dit jaar nog maar vier) in het zonnetje gezet. Het speciale karakter van de wedstrijd inspireerde Vitesse, dat in februari voor het laatst een thuiswedstrijd won, niet tot grootse daden.

Een van de veteranen kreeg een hartverwarmend applaus van de fans, maar verder werd er weinig geklapt in de hoofdstad van Gelderland. Ricky van Wolfswinkel kreeg een halve kans en verder was het behelpen. Pas na rust werd het interessanter: Lewis Baker schoof de bal rakelings naast en de Engelsman was ook gevaarlijk met een vrije trap.

/

Een doelpunt voor Vitesse hing in de lucht, omdat het aanvankelijk strijdvaardige Go Ahead Eagles steeds verder achteruit liep. Een strafschop moest de ban breken: de bal ging op de stip na een handsbal en topschutter Van Wolfswinkel schoot feilloos raak. Niet veel later was het ook 2-0: Baker, die eerder dus al gevaarlijk was, vond de touwen met een harde knal.

Go Ahead Eagles had in de hele wedstrijd geen kans gehad en dat veranderde niet na de doelpunten van Vitesse. Go Ahead, dat op vier punten blijft staan, mag woensdag in de KNVB Beker tegen Dongen aan het vertrouwen werken. In de competitie wacht vervolgens opnieuw een lastige uitwedstrijd: de Deventenaren reizen af naar Alkmaar voor een duel met AZ.