Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Topclubs ruilen Champions League in voor wereldwijde Super League’

Laatste update:

De Champions League is momenteel nog de competitie waarin het grote geld op te halen valt. Sommige clubs zijn naar verluidt echter niet meer helemaal tevreden over de opzet van het miljardenbal en kijken verder naar een wereldwijde ‘Super League’, waarin ook onder andere clubs uit China, de Verenigde Staten en Brazilië opgenomen moeten worden. Volgens Jacco Swart, voorzitter van de European Professional Football Leagues, is zo’n nieuwe wereldwijde competitie onvermijdelijk.

/

“We zullen binnen vijf jaar een wereldwijde competitie zien. Dat is een ontwikkeling die niemand meer kan stoppen. Het zal een exclusief feestje voor een paar gelukkigen worden, voor de grootste voetbalmerken in de wereld”, vertelt hij aan de Daily Mirror. Volgens Swart komt het initiatief vooral vanuit de Spaanse, Duitse en Italiaanse topclubs, die bang zijn de aansluiting met de superrijke Premier League-verenigingen kwijt te raken.

Hij denkt dat de financiële ongelijkheid in het voetbal in de toekomst alleen maar verder toe zal nemen: “Deze nieuwe Super League zal worden gedreven door tv-markten, enorme sponsordeals en wereldwijde marketing. En minder door voetbalzaken. De traditionele voetbalformats zullen ondergesneeuwd raken. Wat het precies zal betekenen voor de grootste competities, de Premier League, LaLiga en de Bundesliga, weet ik niet. Het klinkt misschien raar, maar het is voor de Premier League een grotere bedreiging dan voor de andere competities: voor hen staan er miljarden op het spel, voor de rest slechts miljoenen.”

Lijkt een wereldwijde Super League jou een goed idee?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Love the game, hate the business.

9 september 2016 om 11:08

Helaas kan ik ze moeilijk los van elkaar zien. In Nederland mogen we nog niet klagen want het is sowieso onrealistisch dat wij als kikkerlandje mee kunnen met grote landen als Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italie en Spanje (5x zoveel inwoners en X meer miljoenen). Het begint alleen wel sneu te worden als een speler liever voor QPR of Watford uitkomt dan voor Ajax of Psv.

9 september 2016 om 11:43

Klopt ik hoop echt op een Benelux competitie maarja ik weet niet of dat ooit zal gebeuren.

9 september 2016 om 13:08

En wat lost dat op? Misschien helemaal geen clubs meer in de CL omdat je geen kampioen bent geworden?

En hoe werk de promotie/degradatie? Al eens over nagedacht?

9 september 2016 om 13:16

Tja, als je ziet hoeveel geld er omgaat in het Championship is die ontwikkeling nog niet zo vreemd. De Duitse 2e Bundesliga is financieel in de breedte ook al een stuk sterker dan onze eredivisie.

Zelfs in het bovenste echelon van de derde divisie in Engeland spreek je tegenwoordig al over salarishuizen van 30 miljoen en meer. Hoeveel eredivisieclubs spelen er niet met minder dan de helft daarvan? Er zijn er zelfs die de 10% amper aantikken...

Niet zo vreemd dus dat de afstand steeds groter wordt. En dan blijven we hier nog steeds de fout maken dat 80% van de beschikbare gelden uit bv TV-inkomsten naar de top-5 gaat. Met een Amerikaans model, of tenminste zoals in Engeland een gelijke verdeling van de TV-gelden denk ik dat de competitie met name in de breedte sterker wordt, waardoor je als topclub ook meer weerstand gaat krijgen. Per saldo hebben diezelfde topclubs daar dan meer aan, want meer weerstand betekent meer ontwikkeling.

Een competitie met DK, B, NL, misschien ook SCO als oplossing? Denk niet dat het erg veel meer gaat opleveren, maar het is zeker een poging waard.

9 september 2016 om 13:16

Beneluxcompetitie zou voor meer concurrentie zorgen en een hoger niveau aangezien de top dan groter wordt en daarme ook de subtop etc. Finacieel ook stuk interresanter. Ik kijk liever naar Ajax anderlecht dan naar Ajax pec. Promotie degradatie is toch niet zo moeilijk in te regelen elk jaar kunnen er ploegen uit de hooste nationale competitie promoveren en degraderen doe je dan naar deze zelfde competitie.

9 september 2016 om 16:15

ja top, dan krijgt feyenoord nooit een 2e ster!

9 september 2016 om 12:02

Er zijn ook echt nog gewoon mensen (33% op dit moment) die dit een goed idee vinden. Als ik hieronder te reacties lees is niemand voorstander. Ik zou graag deze mensen eens willen horen waarom zij dit wel leuk lijkt. Ik zou het verschrikkelijk vinden namelijk en kan niets positiefs hierover bedenken.

9 september 2016 om 12:45

Een reden die ik alleen kan bedenken is dat er enigszins aansluiting komt van de andere Bundesliga, Serie A en Liga Bbva bij de Premier League. De bedragen die daar nu rondgaan zijn in vergelijking met de andere grote competities absurd hoog. Het effect van het vele geld in de Premier League zal naar verloop van tijd steeds beter terug te zien zijn tussen de competities. Met de Super League proberen de grote clubs die niet uit de PL komen de aansluiting bij hen te behouden.

Ben er nu al geen voorstander van. Krijg je die wedstrijden straks midden in de nacht omdat de VS commercieel het meest interessant is.

9 september 2016 om 10:30

Lijkt me sterk, voetbal is helemaal niet zo populair in de VS in vergelijking tot Europa of Azie. Ik denk eerder dat ze tijden aanpassen aan de Aziatische markt, gebeurd nu met de premierleague ook al en valt dus wel mee.

9 september 2016 om 10:51

Daar heb je gelijk in als je het bekijkt in deze tijd maar, als de Super League al pakweg 20-30 jaar bestaat dan doet Amerika zeker mee. Zolang ze maar dat voetbal is een "pussy sport" weggooien

Dat heeft toch geen nut man. Het klassseverschil tussen Europa en andere continenten is veel te groot. Kun je beter van elk continent een club laten toetreden aan de Champions League

9 september 2016 om 10:52

En jij denkt dat als die clubs uit china en dergelijke net zo veel geld krijgen dat zij niet binnen 5 jaar op eenzelfde niveau zijn? Geld heerst en helaas zijn daar maar heel weinig uitzonderingen (lees: Leicester) in te zien.

9 september 2016 om 11:07

Moeten nu ook niet doen alsof Leicester weinig geld heeft. Natuurlijk is het erg knap wat ze hebben gepresteerd, maar ook Leicester gaf de afgelopen transferperiode bijna 80 miljoen euro uit aan transfers.die gaan nu ook gewoon mee in de koopgekte.

9 september 2016 om 11:32

Leicester is natuurlijk pas groter uit gaan geven nadat ze gedurende het vorige seizoen uitstekend presteerden. Na een x aantal speelrondes was het duidelijk dat ze minimaal nog 1 seizoen gegarandeerd zouden zijn van de PL inkomsten.

Dat betekende dus dat ze zonder te grote risico's wat meer uit konden gaan geven. Dat ze na een kampioenschap in de afgelopen periode 80 miljoen hebben uitgegeven staat dus totaal los van het feit dat het kampioenschap wel degelijk met relatief beperkte middelen behaald is.

9 september 2016 om 13:22

Historisch kan China nooit tippen aan Europa en op gebied van levenskwaliteit ook niet. Voor die twee redenen zal China de eerste 20 jaar niet op hetzelfde niveau zijn. Spelers kiezen niet alleen voor het geld he.

Hebben ze het voetbal al niet genoeg kapot gemaakt met geld ? moet het nu echt helemaal kapot ?

9 september 2016 om 10:27

Voetbal kan niet kapot

9 september 2016 om 10:53

Alles kan kapot. Uiteindelijk zal de tv kijker bepalen of het product gewenst is. Zodra de massa de interesse verliest zal het gedaan zijn, helaas zal dat nog wel een tijdje duren. Maar een worldleague lijkt me een "goede'stap richting de ondergang van "modern football". Je ziet eenzelfde golfbeweging bij Formule 1 waar men continu aan de regelgeving sleutelt om het enigszins spannend en interessant voor de kijker te houden. Er ligt nu simpelweg teveel macht bij grote clubs die miljoenen binnenharken en alleen maar geïnteresseerd zijn in nog meer geld

9 september 2016 om 11:07

Voetbal is entertainment, als het lang genoeg niet leuk is ga ik wel tennis kijken

9 september 2016 om 11:09

Het voetbal niet, maar het bedrijfsleven in de voetballerij wel. Dit kan niet goed blijven gaan. Zo krijg je verdeeldheid en een markt die zeer instabiel wordt. Clubs als Bayern spelen de moraalridder met het constante geklaag over de Engelse tv-deals, terwijl zij met zo'n competitie de Bundesliga volledig benadelen en zichzelf boven de rest verheffen. Zij doen dus exact hetzelfde op een iets kleinere schaal.

9 september 2016 om 11:18

Inderdaad zal de kijker bepalen. Voor het geld is het misschien aantrekkelijk voor de grote clubs want die krijgen meer kijkers. Echter wij als Europeaanse kijkers zullen waarschijnlijk liever kijken naar de overgebleven Europese clubs dan dat we naar VS of Chinees voetbal moeten kijken. Dit zou een reden kunnen zijn dat het juist wel weer financieel aantrekkelijk wordt voor de overgebleven Europese clubs. Daarnaast kijk ik Championsleague niet voor de top vier clubs van Engeland, Duitsland, Spanje en Italië als je toch weet dat RM, Barca, Bayern of Juventus 90 van de tijd wint. Ik vind de kleine stunters zoals PSV vorig seizoen een stuk spannender om te zien. Net als het EK waar Ijsland en Whales zorgde voor de meest verbazende en mooie wedstrijden. Laat die top ploegen maar op hun eigen eilandje rondkomen. Ik zie het als een goede kans voor middenmoters om wel geld te verdienen.

9 september 2016 om 11:38

Noem es 2 dingen die de competitie benadeeld door Bayern.
Wat de 1 of 2 spelers die Bayern koopt bij Dortmund?
TV-deals in Duitsland zijn gewoon eerlijk verdeeld. Schalke zelfs verdient bijna evenveel als Bayern.

Bayern heeft gewoon een beter beleid dan de rest

9 september 2016 om 20:30

eric128,
Dat is een ontwikkeling die niemand meer kan stoppen.
Je weet nu ongeveer wie er C.L kampioen word.
Maar het is nog niet zo ver .
Maar inderdaad voetbal kan wel kapot.
Wat je weergeeft in reactie is helaas waar.

9 september 2016 om 10:30

Het de tendens die je overal ziet. Alles wordt maximaal vermarkt, zodat er maximaal geld te verdienen valt, zodat een kleine groep mensen hier maximaal van profiteren. De gevolgen op sociaal gebied is helemaal niet van belang.

9 september 2016 om 11:00

Neoliberalisme is gewoon doorgeslagen. Marktwerking heeft ons veel voorspoed gebracht maar vooral wanneer staatgereguleerd. Sinds de jaren 80 krijgt de markt vrijwel vrije hand en ineens gaan aandeelhouders en winsten boven maatschappelijke baten en neemt de inkomensongelijkheid schrikbarend toe. Het is een misselijkmakende trend maar dit jaar gaan we klaarblijkelijk weer massaal VVD stemmen.

9 september 2016 om 12:16

Die megalomane voetbalclubs maken het zelf al kapot, hoef je niks voor te doen. En als ze samen in een competitie willen spelen, lekker zouten! Dan vervuilen ze tenminste niet mijn beeldscherm meer met hun corruptie, schandalen en fout geld. Gister weer een stuk over de Madrileense clubs ter voorbeeld. Ik kijk nu ook al niet meer, dus veel veranderen doet het niet. Voor de Chinezen daarentegen verandert alles. Succes City/juventus/real om op te boksen tegen het Chineze geld, maar oh oh oh wat zal ik lachen als dit het einde betekend voor de betreffende club!

Zo'n super league zal het einde betekenen voor de Europese topclubs uit Europa. Die kunnen echt niet opboksen tegen Amerika en China die veel meer inwoners hebben.

9 september 2016 om 10:25

In Amerika is voetbal volgens mij (nog) niet populair genoeg om een echte bedreiging te worden, daar voetballen ze liever met een zaadbal in de handen. In China loopt de ontwikkeling volgens mij nog erg achter, bovendien wordt voetbal steed fysieker en is de gemiddelde chinees 1.60m waar wij al klagen als onze Cv's niet groter zijn dan 1.85m, dus zullen ze een hoop echte toppers moeten importeren waar ze dan wel weer de centen voor hebben.

9 september 2016 om 10:29

In het begin zal het inderdaad meevallen. Maar in China en Amerika hebben ze wel het geld en daar zouden de clubs toch moeten over nadenken. In theorie kan het een bedreiging gaan vormen.

9 september 2016 om 10:48

Ja dan heb je het over Noord-Amerika. Als je er stil bij staat groeit Noord-Amerika enorm in sport en ze kunnen ook veel meer betalen dan de Europese clubs.
Zuid-Amerika daar leeft voetbal al meer dan in Europa eigenlijk

9 september 2016 om 10:55

haha gemiddelde chinees 160. Je leeft zeker nog in de jaren 70. De gemiddelde chinees is inmiddels een stuk groter. Ik zelf ben 186 maar mijn broertje is 193 terwijl onze ouders wel in de 160/170 zitten.

9 september 2016 om 11:07

Je logica is ver te zoeken wat betreft de lengte. Wij zijn het grootste volk ter wereld. Dat wij veelal kleinere verdedigers hebben, heeft te maken met de manier waarop wij willen voetballen.

9 september 2016 om 11:10

De gemiddelde plattelandschinees is 1.66 en de gemiddelde stadschinees 1.70. Niet heel gek wat ie zegt, misschien dat het voor chinezen tussen de 18 en 25 anders is maar wat ie zegt klopt gewoon.

9 september 2016 om 11:15

Laat ze maar doen. De zeepbel spat vanzelf een keer uit elkaar. Tot die tijd kun je je beter richten op het supporteren van je eigen cluppie. Vergeet die megalomane competities. Daar gaan we nooit meer aan komen. Als je dat eenmaal accepteerd, dan wordt het vanzelf weer wat leuker. En nee, de spelers van het niveau Romario, Ibrahimovich zullen hier dan niet meer te bewonderen zijn maar spanning vergoed veel.

Misschien gaan in de toekomst alle competities wel veranderen en krijgen we een Europese (regionale) 1e, 2e en 3e divisie of zoiets. Maar dat er veranderingen aankomen lijkt me onomkeerbaar. En een competitie met clubs als Psv, Ajax, Basel, Porto, Kopenhagen, Schalke, Everton, Anderlecht, Celtic, Hamburg, West Ham, Club Brugge, Werder Bremen, Leverkusen, Southhampton vind ik wel leuk en eens iets anders dan elk jaar op bezoek te gaan naar bijvoorbeeld (met heel veel respect) Go Ahead Eagels, ADO Den Haag en Willemii.

Ik heb dus niets tegen de clubs die ik nu als voorbeeld noem, maar we kijken nu al decennia lang naar hetzelfde. Je moet niet bang zijn voor verandering. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je het voor alle clubs interessant houdt met perspectief voor hun toekomst (promotie / degradatie)

Het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar ik ben benieuwd naar jullie mening hierover.

9 september 2016 om 12:00

Ik denk meer in wat "kleinere" voetballanden samenvoegen. Bijvoorbeeld Nederland, Belgie. Luxenburg en Frankrijk samenvoegen in 1 competitie. Nu pik je wat willekeurige clubs uit van allerhande landen bij elkaar.

Ik ben ook een groot voorstander om liever nog vandaag als morgen de Beneliga te beginnen.

9 september 2016 om 12:00

Dat de verandering onvermijdelijk is kan ik wel in komen en ook je subtop league staat me wel aan. Het probleem is alleen dat ook daar weer een schifting op basis van koopkracht zal gaan plaatsvinden. West Ham schikt zich echt niet in de rol van subtopper en zal er alles aan doen om in de Megalomane league te komen.
Daarbij vraag ik me af in hoeverre de identificatie van de fans met de clubs en de leagues een negatieve rol speelt. Ik bedoel, als er geen nationale competities meer overblijven dan verschrompelen sentimenten als rivaliteit en trots ook. Of neem de FA cupfinal die plaatsmaakt voor Chelsea vs. Al Ahly in Kuala Lumpur. Ik denk zelfs dat dat marketingtechnisch een wangedrocht is. De sentimentele factor is minstens zo belangrijk als het algemene niveau als het gaat om wat het meeste geld genereert.
Die vlieger gaat alleen niet op als een kolossale hoeveelheid Aziaten de clubs en de Bonden veel meer geld oplevert dan de traditionele markt. Als dat gebeurt is het mooie van het spelletje voorbij.

9 september 2016 om 12:07

"en een competitie met clubs als Psv, Ajax, Basel, Porto, Kopenhagen, Schalke, Everton, Anderlecht, Celtic, Hamburg, West Ham, Club Brugge, Werder Bremen, Leverkusen, Southhampton vind ik wel leuk en eens iets anders dan elk jaar op bezoek te gaan naar bijvoorbeeld (met heel veel respect) Go Ahead Eagels, ADO Den Haag en Willemii. "

Dit is dezelfde redenatie als die van de absolute topclubs . Die willen welleens wat anders dan voetballen tegen, in hun ogen, marginale clubs als ajax, psv basel porto etc.

Zo creëer je je eigen kleine zeepbel onder de grote zeepbel. Het gros van de clubs in alle competities (clubs zoals go ahead, ado en willem 2) komt namelijk ook niet in aanmerking voor jouw europes competitie. Moeten we die clubs dan maar opheffen omdat ze toch niet interessant zijn?

9 september 2016 om 12:13

Ik denk eerder aan een Belgisch-Nederlandse competitie bijvoorbeeld, samen heb je dan 27 miljoen inwoners en dan zit je ineens een stuk minder ver af van de 47 miljoen die ze bijvoorbeeld in Spanje hebben. Sowieso zijn er meer clubs met hetzelfde probleem zoals Celtic, Rangers, Anderlecht of Kopenhagen dus die zullen er ook wel open voor staan. Los van het financiële deel denk ik ook dat het niveauverschil gewoon te groot is als je als PSV de ene week uit tegen Atletico Madrid speelt en de volgende week uit tegen Excelsior of Dordrecht.

9 september 2016 om 12:27

@alonso1 en @lekiam
Daar ben ik ook voorstander van. Dan vergroot je je eigen markt aanzienlijk, maar ik vraag me af of je zelfs dan aansluiting zou krijgen bij de topcompetities. Maar dat dit het niveau zal doen opkrikken lijkt me zeker. De competitieopzet in België waarin de topclubs vaker tegen elkaar spelen heeft daar goed uitgepakt. Voeg daarbij de NL clubs en je hebt een prachtige competitie.

@cesc4ars
Sentiment is leuk, maar ik kijk liever naar goed voetbal. Er kan nieuwe rivaliteit ontstaan tussen bijvoorbeeld de NL en Belgische clubs. De Europese wedstrijden trekken toch ook meer publiek / kijkcijfers? Dus ik denk dat het met het sentiment wel mee zal vallen.
Engelse clubs zullen hier inderdaad niet zo happig op zijn, daar heb je wel gelijk in, maar het was dan ook maar een voorbeeld.

@dwingeland
Die clubs hoeven zeker niet te worden opgeheven, maar zullen inderdaad wel een niveau lager acteren. Maar ja, PSV mag ook niet meedoen in de superleague, dus dat is in feite hetzelfde. Dus leuk is het niet, maar elke club heeft met hetzelfde bijltje te hakken op zijn eigen niveau.

9 september 2016 om 14:51

@rugnummer
Het gaat mij niet zozeer om het geld, maar om het algehele niveau. Spelers worden beter als ze wekelijks tegen top-ploegen spelen. Van potjes tegen pak em beet Excelsior wordt niemand beter.

Ja de huidige derby's gooi je overboord, maar daar komen andere prachtige wedstrijden voor terug. En de historie zal altijd blijven bestaan.
De competitie zag er in de jaren 50 ook totaal anders uit dan tegenwoordig. Waarom zouden we dan nu alles moeten houden zoals het nu is?

Kunnen we niet gewoon regels instellen zoals in de VS voor een salaris platform en een transfersom platform. Verder maximaal 5 buitenlandse spelers in het elftal...

Nee zal nooit meer gebeuren het geld wat er te verdienen valt met voetbal is gewoon te overheersend geworden. Het is gewoon een industrie hetzelfde als bijvoorbeeld Apple en Samsung.. Ook die gaan niet meer terug in ontwikkeling maar gaan door en door en door.

9 september 2016 om 11:11

Als er zo'n competitie komt kan je er vanuit gaan dat de VS de regels ook gaat versoepelen. Alles draait tegenwoordig om geld tot het trieste toe.

Ongelofelijk weer dit soort initiatieven van de Spaanse, Italiaanse en Duitse topclubs. Vergeten ze soms dat er nog meer clubs zijn ze denken alleen maar aan hun eigen. Engeland tegenhouden met die gelden is zo simpel in Europa. Maak een transfer budget van max €40 miljoen per seizoen aankopen, en een salarycap dat je maar 2 grootverdieners mag hebben en de rest heeft een limiet. Dan maakt het geld niet meer uit en heb je geen CL halve finale die je op voorhand kan invullen maar zal er elk jaar veel andere teams in staan omdat dan ineens heel veel meer clubs mee kunnen dingen naar die plekken, ik noem de subtop teams in de 'top' landen en de topclubs uit de landen die daaronder vallen.

9 september 2016 om 10:30

Daar is het nu te laat voor, aangezien er al tientallen grootverdieners zijn. Die gaan niet akkoord met verlaging en er kunnen dus maar max 2 per team terecht. Dan gaat alles naar Engeland omdat daar de laag geklasseerde teams ook grote budgetten hebben itt de andere competities.

9 september 2016 om 11:14

Zoals Samcro zegt, is dat nu geen optie meer. Ik wacht wel af tot de markt nog instabieler wordt. Met zo'n Super League zijn de veroorzakers van deze gekte in ieder geval grotendeels vertrokken en blijven de echte voetbalclubs over. Laat de Champions League maar weer het toernooi worden waar talenten zich enorm kunnen ontwikkelen en waar geld niet de boventoon voert.

Zou vrij direct mijn interesse verliezen. De Champions League is nu al waarde aan het verliezen, mede doordat er bijna alleen maar grote clubs meedoen en dus weinig grote verrassingen meer mogelijk zijn. De Champions league is ook leuk omdat je de andere competities nog enigszins kan volgen wanneer er al die andere competities ook nog bijkomen is het niet meer te volgen. Hoop dat het geen doorgang vindt.

Het internationale voetbal zoals we het gekend hebben zal er dan niet meer zijn.
Geld geld geld, die eeuwige en onuitputtelijke drang naar meer.

Verdomme wat verpest geld het voetbal in een rap tempo de afgelopen jaren.

Dan stop ik met voetbal kijken denk ik. Juve zal waarschijnlijk in de super league komen. Maar daar voel ik vrij weinig voor. Serie A moet intact blijven. Hoef geen wedstrijden te zien tegen braziliaanse of chinese teams. Zelfs een competitie met alleen maar champions league teams interreseert mij vrij weinig. Zoals ik zeg. Er is voor mij maar een leuke competitie en dat is de serie A.

9 september 2016 om 10:34

Helemaal met je eens. Ik ben fan van napoli niet alleen vanwege de club maar voornamelijk omdat ze jaarlijks tegen teams als milan juve inter roma fiorentina en lazio spelen. Als ze uit de serie a gaan hoef ik het ook niet meer te zien

Zo'n super league is leuk en aardig maar onrealistisch. Stel je moet als Madrid op Woensdag in China spelen . Dan vertrek je op maandag en kom je vrijdag laat terug. Denk je dan dat je zaterdag of zondag 100% fit voor de aftrap verschijnt.

9 september 2016 om 11:02

Ze gaan dan uit La Liga. Met wat geluk dat Real Madrid B nog deelneemt.

9 september 2016 om 11:27

Dan is het gewoon 3 weken in China spelen, daarna trekken ze door naar de VS en Zuid Amerika om vervolgens in een maand alle thuiswedstrijden van de Europese clubs te spelen. Het word een reizend circus zoals de formule 1. Ik zie nu al op straat meer jochies van 10 in een Barca of Bayern shirt, dan dat ze in Ajax of Feyenoord shirts lopen. De jeugd weet al niet beter en heeft al een favoriete buitenlandse club waar ze meer mee hebben dan de landelijke clubs. Ik zie het somber in voor de Nederlandse topclubs.

Als we nou eens zouden beginnen met decentralisatie van het geld dan zouden de Europese competities veel interessanter worden. Nu draait het alleen om de rijkste clubs. Helemaal niks aan en veel te voorspelbaar.

Ik krijg soms het gevoel dat het voetbal zichzelf aan het opblazen is. Dit gaat toch helemaal nergens meer over. Het enige waar Duitsland, Italië en Spanje aan denkt is aan de financiële kracht van Engeland. Ze vergeten alleen wel dat spanning iets is wat voetbal interessant maakt. Persoonlijk was ik lange tijd geen fan van het Engelse voetbal. Alleen doordat het de laatste jaren zo spannend is geworden, ben ik toch meer gaan kijken. Het voetbal is niet altijd spannend, maar elke wedstrijd is spannend, omdat elk team van elkaar kan winnen. De reden dat elk team van elkaar kan winnen, is het feit dat elk team daar veel geld heeft!

Gelukkig kan ik ook heel gelukkig worden van de eenvoud die de eredivisie nog heeft. Dat is namelijk het enige wat het voetbal kan redden... Eenvoud.

9 september 2016 om 11:56

Daar heb je dus een goed punt waar naar mijn idee de meeste mensen compleet aan voorbij gaan.

Men klaagt allemaal dat de PL zichzelf zo goed weet te verkopen, maar ik hoor bijna niemand over het feit dat ze in Engeland de tv gelden veel eerlijker verdelen dan in de andere grote competities. De ploeg die dit seizoen als laatste eindigt krijgt aan tv-gelden alsnog 66% van het bedrag wat de kampioen ontvangt.

Hierdoor hebben ook de kleinere clubs een budget om zich van kwaliteit te voorzien en krijg je een veel interessantere competitie. Dan kunnen we hier wel klagen dat een speler als Cabaye naar Crystal Palace gaat, maar dat is dus precies een reden waarom de PL zo interessant is en voorlopig ook zal blijven.

Het hypocriete vind ik dat de grootste 'klagers' veelal de topclubs uit de andere grote landen zijn. De verdeling van de tv-gelden is daar veelal topzwaar, waardoor de grote eigenlijk groot gehouden worden en de kleintjes klein. In eigen land is dat schijnbaar logisch, maar zodra het internationaal gebeurt moeten er ineens grote maatregelen komen want dan is het ineens wel een probleem.

Hopelijk stort deze markt ooit in.

Het voetbal maakt zichzelf helemaal kapot. En dat is goed. Laat het maar kapot gaan. Dan gaat het op den duur terug naar waar het om gaat, het spelletje.

Heb afgelopen jaar maar 5 CL wedstrijden gekeken. Verwacht dit jaar nog minder en met zo'n wereld competitie hooguit de finale. Lokaal voetbal is een minder qua niveau maar qua spanning en amusement voor mij een stuk leuker om te volgen.

9 september 2016 om 10:52

Precies de CL gaat nergens meer over. Ik heb hooguit 4 wedstrijden gevolgd omdat ik niks te doen had. De EL was afgelopen jaar wat leuker om te volgen

9 september 2016 om 12:11

Idem dito hier en ik zit eraan te denken dit misselijkmakend voorspelbare zooitje dit jaar helemaal te boycotten. Bah bah bah.

Ze doen maar, ik lees af en toe nog wta over voetbal, kijk nog naar de eredivisie en verder boeit het me echt niet meer. Voetbal is zo dood als Latijns. Als Knvb zou ik bijna zeggen...trek je handen af van de Uefa/fifa etc. Voetbal lekker in eigen land en klaar.

Dus voetbal gaat nu helemaal over op geld. In mijn ogen voor het Nederlands voetbal een goede ontwikkeling. De clubs die aan de Super League meedoen zijn bij elkaar gekochte teams en dan moeten clubs als Barcelona en Bayern Munchen uiteindelijk ook mee in de koopgekte en de jeugd op een zijspoor zetten.

Veel Europese clubs hoeven geen uitnodiging te verwachten, waaronder Nederlandse clubs. Die kunnen zich dus mooi gaan richten op de Champions League, dat weer het toernooi wordt waarvoor het bedoeld is. Echte voetbalclubs die opleiden en waardoor men zich ontwikkelt op een hoog niveau.

Er is nu al geen eer meer te behalen voor de grote clubs. Alles behalve de eerste plaats is een teleurstelling voor die clubs en als ze het dan toch winnen, staat niemand raar te kijken. Geef mij maar het voetbal terug en als dat betekent dat de grote clubs opzouten, met veel plezier!

9 september 2016 om 12:35

Clubs als Bayern en Barca zijn allang (en eigenlijk altijd) mee in de 'koopgekte'. Het zijn toevallig 2 clubs die nu profiteren van een gouden lichting, maar constant topkwaliteit uit de jeugd leveren is simpelweg onmogelijk.

Nu de toppers uit de gouden generatie langzaamaan afzwaaien zie je duidelijk dat ze weer vervangen moeten worden door nieuwe (dure) aankopen. Dat is helemaal geen schande. Mensen doen alsof die clubs heiliger dan de paus zijn maar dat is simpelweg niet het geval. Bayern haalde in 07/08 ook al voor 88 miljoen aan nieuwe spelers bijvoorbeeld. Barcelona haalde in zowel 00/01 als 01/02 voor meer dan 90 miljoen aan nieuwe spelers binnen.

Ik vind het daarnaast ook wel grappig dat men een hegemonie van 2-3 grote clubs in een land hartstikke normaal vindt, maar als dit Europees gebeurt dan is het ineens een groot probleem. De afgelopen 50 seizoenen is het 3(!) keer voorgekomen dat een ploeg buiten de traditionele top 3 kampioen is geworden. Van die 3 keer is het 2x zo geweest dat die ploeg kunstmatig gestuwd werd (AZ - Scheringa, Twente - Munsterman) en de bubbel daarna relatief snel knapte. In de laatste 50 jaar hebben Ajax en PSV meer dan 80 van de kampioenschappen gewonnen. Leuk hoor?

Ik vind het daarom wel enigszins hypocriet hoe men soms oordeelt. Als het ons niet uitkomt dan is het een probleem (nederland kan Europees niet meer mee!), maar als het ons uitkomt (wzawzdb!) dan is het logisch.

9 september 2016 om 13:41

Allereerst even over AZ en FC Twente. Die werden beiden kampioen door een zeer gelukkige lichting die voor kampioensbegrippen ontzettend goedkoop waren. Het komt (bijna) nooit voor dat zulke goedkope selecties kampioen van Nederland worden. Dat noem ik niet kunstmatig stuwen.

Zowel bij AZ en Twente onstonden de financiele problemen na het kampioenschap om de overgang naar de top te forceren. Bovendien had AZ heel veel pech met de val van de DSB bank.

Over het hypocriete gedeelte kan ik kort zijn. In mijn ogen mag een club uitgeven wat het wil, als het maar zelf voor het geld gewerkt heeft. Clubs die niet afhankelijk zijn van rijke oliebaronnen, sjeiks of andere rijke figuren.

Elke competitie heeft 2 of 3 grootmachten die het merendeel van de landstitels pakken. Ik vind opleiden een zeer belangrijk aspect van het voetbal en dat gebeurt gewoon niet meer in de grote competities.

Voor Barcelona heb ik vooral respect voor het opleiden van jonge spelers. Op dat na is die club inderdaad geen haar beter dan de rest. Bayern daarentegen heeft een flink kapitaal door eigen beleid en niet door rijke eigenaren of particuliere banken.

Ik denk dat dit voor de Champions League heel goed nieuws zou zijn. Op het einde is het bijna altijd weer een onderonsje tussen Barcelona, Real, Bayern en een wisselende "gastclub". En elk jaar dezelfde wedstrijden gaat vervelen.

Dus als je die clubs er gewoon uithaalt, dan wordt de Champions League wel wat minder prestigieus en commercieel minder interessant, maar het wordt in elk geval wel weer wat spannender en minder voorspelbaar. Dan krijg je eigenlijk weer een soort ouderwetse Europa Cup I (maar dan wereldwijd), een Europa Cup II en een Uefa Cup. Misschien helemaal zo slecht nog niet.

Al denk ik dat ik niet dat ik veel zal hebben met die Super League. Zo'n commercieel gedrocht waarin de allerrijkste clubs min of meer hun plekje kunnen kopen en dan weer eindeloos tegen elkaar gaan spelen heeft heel weinig te maken met voetbal zoals het bedoeld is.

9 september 2016 om 12:32

Dat is dan toch gewoon een verkapte Europa League.

Zie het zo; SuperLeague is de nieuwe CL en CL is de nieuwe EL. Er zal dan maar weinig veranderen. De sponsors zullen minder geld steken in de CL en al helemaal niks in de EL. Wat je dan krijgt is dat mensen over 2 jaar zeiken dat het weer zo voorspelbaar is omdat Sevilla steeds de CL pakt. De Nederlandse clubs zullen in alle gevallen niks presteren dus wat is het nut??

9 september 2016 om 13:50

Nee hoor, je kan als supporter gewoon supporter blijven en uitwedstrijden bijwonen zonder daarvoor 12 uur in het vliegtuig te zitten naar China. Een busrit naar Portugal is wat makkelijker te behappen dan een 1000euro vliegticket met Visum en alle poeha er omheen. Hoe je het noemt noem je het, CL of EL, maar het wordt wel degelijk anders! Naar mijn mening, is het voetbal toch een schouwspel mogelijk gemaakt door dezelfde supporters.

Ik zou ook pleiten dat zulke clubs, en aan je avatar gezien is jouw club er 1 van, niet meer meedoen in de Europese competities. Ze vergallen de zooi toch alleen maar voor de rest. 1 ding moet bovendien duidelijk wezen, ze zijn i.i.g. niet representatief voor een standaard Europese club. Veel plezier in China, ik ga de "geld"clubs niet missen!

9 september 2016 om 14:53

Ik snap je "geld" clubs punt niet zo... Wat is een geldclub? Heel de PL zit vol geld en ook Ajax is niet de minste. Real Madrid heeft een rijke historie en Barcelona en Manu ook, natuurlijk hebben die geld, die gaan al heel lang mee en doen altijd mee om de prijzen. Dat was vroeger niet anders en nu ook niet. De CL zal uiteindelijk uitsterven en dan wat?

Nee liever niet.
Moeten de Clubs uit Nederland 5 voorrondes spelen om de groepsfase te halen.

Lijkt mij mooi om teams uit Zuid Amerika te zien. Alleen zie ik geen enkel Nederlands team straks nog succes halen.

Ah, dat is nou echt geweldig! Een competitie waarin landen als China en de VS wel mee mogen doen, al is dat puur vanwege het geld! En de landen als Nederland, Belgie, Roemenie, Griekenland en noem het allemaal maar op mogen het lekker uitzoeken.

Isoleer gewoon lekker elk land en schaf elke vorm van internationale competitie gewoon af als het toch 100% alleen maar om geld draait...

Het gaat vooral in de Premier League nog behoorlijk lastig zijn om te kiezen welke clubs er mee zouden doen. Het lijkt me namelijk niet dat Engeland 6 plaatsen krijgt.

Wat een grap, het lijkt me leuk om t te zien maar als we reëel zijn blijven de Europese landen toch winnen dus wat heb je eraan.. dan zeggen ze omdat engeland zoveel verdient. Maar dan krijgen ze nog meer geld omdat ze ook daarin meedoen

Je krijgt dus een competitie met clubs uit (ongeveer) Madrid, Barcalona, Milaan (1 niet beide), Turijn, Rome, München, Berlijn, Londen, Manchester, Parijs, Shanghai, Sao Paulo, Mexico City, New York, Seoul, Jakarta, Tokyo, Buenos Aires.

Nou dank je de koekoek. Ik hoef heel die competitie niet te zien. Lekker voetbalsfeertje zal er ook zijn op de tribunes. Dit wordt echt de grootste nachtmerrie van alle echte voetbalfans die houden van hun club. Ook voor de supporters die deelnemen aan die competitie. Denk je dat bijvoorbeeld de echte Bayer München fans zitten te wachten op deze competitie. Dit is alleen maar voor die dagjes mensen en sponsoren.

Lekker laten gebeuren. Er zitten zoveel haken en ogen aan zo'n Super League dat het wel mis móet gaan.

Welke clubs mogen wel en niet meedoen? Lekker ruziën.
Hoe ga je het reizen aanpakken? Spelers en landenteams zullen er niet blij mee zijn als spelers continue over de wereld zijn aan het reizen om in China, VS, etc te voetballen. Dit gaat zwaar ten koste van de fitheid. Laat je de wedstrijden bijvoorbeeld steeds een maand in een ander continent spelen; dan hebben de spelers geen vaste 'thuisbasis' waar ze daadwerkelijk wonen.

Buiten dat het voor de spelers dus niet interessant is, is het dat ook niet voor de supporters. Ze kunnen in beide systemen een paar thuiswedstrijden per jaar zien, die ze grof moeten betalen. De clubs moeten zelf namelijk alle kosten voor reizen en organisatie ophoesten. Wedstrijden tussen een MLS-club en Barcelona zijn ook niet bijzonder interessant meer na een potje of 4, en dus zal de belangstelling in stadions en op tv afnemen. Ik geef dit een jaar of 3, en dan haken kijkers, supporters en spelers af.

Clubs zullen dan met hangende pootjes terugkomen en dan moet je toeslaan. Niks instromen op het hoogste niveau, maar onderaan beginnen. Zonder Europees voetbal uiteraard. Salary cap instellen die laag genoeg is zodat niet alle spelers naar Engeland rennen, maar het voor meerdere competitie prima betaalbaar is. Eén of twee uitzonderingsspelers die meer kunnen verdienen. Zo worden de topspelers verspreid over meer clubs en competitie.

En als klap op de vuurpijl de 6+5 regel instellen. Clubs hebben veel geld over, dat kunnen ze mooi in jeugdopleiding steken. Het algemene niveau kan dan omhoog, ipv dat alleen grote clubs investeren in een paar talenten. Ook is het prima voor de andere Europese competities. Grote spelers zullen vaker daar blijven omdat ze in het buitenland niet veel meer kunnen verdienen, en omdat topclubs niet alle grote jongens kunnen halen. Breng de Champions League terug naar een échte kampioenenliga (Of bijvoorbeeld de kampioenen en bekerwinnaars van elk Europees land) en we hebben een veel meer geleveled Europees voetbalsysteem. Wat uiteraard weer goed is voor het bedrijfsleven, want (europese) competities worden spannender en dus interessanter om heen te kijken.

Maar de Uefa is toch te laf om dit in te zien en te doen.

Wat zegt hij in jouw ogen verkeerd dan?

ik vind de hele opzet van deze competities waardeloos zowel van de cl als van het nieuwe idee wat nu in aantocht is. Je ziet duidelijk dag het niet om het spelletje meer gaat maar om de centen. Als ze wilden dat het om het spelletje ging had je gewoon besloten om alle nummers 1 en 2 per land te laten kwalificeren, donder je die hele punten lijst eruit. Dan krijg je ook een competitie waarin kleinere teams toch de kans hebben om eens wat verder door te stoten. Nu draait het om televisie gelden en zien we geloof ik vanaf 2018 sowiezo al 4 teams uit de top landen in dat toernooi. Dit maakt het voor de kleinere teams onaantrekkelijk en wordt het bijvoorbeeld voor een psv of ajax een onbegonnen verhaal.

Met de komst van deze wereldwijde competitie denk ik wel dat andere landen buiten europa ook aantrekkelijker word om te gaan voetballen voor spelers. Je zult dan ook gaan zien dat geld nog meer een rol gaat spelen en andere teams nu ineens de top zullen gaan bestormen

Een beetje off-topic maar ik denk dat, om het voetbal weer eerlijker en spannender te maken, de FIFA het verhuren van spelers moet verbieden. Ten eerste omdat jonge talenten dan langer bij de club blijven waar ze zijn opgegroeid. En ten tweede dan zouden City, Chelsea, maar ook wel Barca (hebben ook wel een aantal spelers verhuurd) en zelfs Ajax (Muric, Menig, Zivkovic) en nog heel wat andere clubs een hoop spelers moeten verkopen. Hierdoor krijg je dat veel spelers, vooral aan het einde van de transfermarkt, voor goedkoop weggaan. Wat dus inhoud dat het aantrekkelijke prijzen worden voor de subtoppers, en worden de competities veel spannender. Ik denk ook dat het invloed zal hebben op de mega bedragen die nu bijvoorbeeld voor een Pogba wordt betaald. Omdat er veel meer aantrekkelijke spelers voor goedkoper te halen zijn. Dit zou ik een begin vinden om het voetbal weer voetbal te maken.

Ik ben een groot voorstander van deze competitie. Als die zogenaamde topclubs weg zijn, dan blijft er een Champions League over voor "champions" die ook nog eens gelijkwaardig aan elkaar zijn. Niemand is geinteresseerd in Real Madrid - Changhai of Juventus - Toronto. Win win situatie. Wij de kartelvorming kwijt en het voetbal terug naar de fans met een echt spannende Champions League en zij een luchtkasteel.

Ik denk dat in het huidige voetbalklimaat de ideale oplossing zou zijn om de allergrootste clubs dan maar gewoon dat gedrocht van een toernooi te geven dat ze zo graag willen. Als zij echt denken dat voetballiefhebbers zitten te wachten op elk jaar een keer of acht Real - Barcelona of een toernooi met steenrijke nepclubs uit China en de Verenigde Staten: veel succes ermee dan. Ik gok dat de kijkcijfers na een paar seizoenen, zodra de nieuwigheid er vanaf is, vreselijk tegen gaan vallen.

Maar geef de rest van Europa dan alsjeblieft gewoon weer de ouderwetse Europa Cup I (met alleen landskampioenen), de Europa Cup II (met alleen bekerwinnaars) en de Uefa Cup terug...

Ff op en neer om uit te spelen naar boca juniors....vervolgens chang hai uit...😂

Behalve dan dat Xhaka 40 was en Mustafi 35.

Het is niet snel goed he, worden er tientallen miljoenen uitgegeven en dan is het weer teveel.

Het zou wel tof zijn om 1 keer in de 5 jaar zo een competitie te houden. Want de wereldbeker voor clubs slaat nergens op. Wat wel tof zou zijn is dat wanneer de best presterende teams van de afgelopen 5 jaar mee zouden doen in een competitie over de hele wereld. Zeg dan de beste 4 van ieder continent (Europa, Noord en Zuid Amerika, Azie en Ocianië, Afrika). En dat die competitie niet in 1 seizoen word afgewerkt maar in 2 of 3 seizoenen zodat clubs in de mindere voetballanden spelers kunnen aantrekken met het feit dat ze meedoen aan die competitie. Zoals clubs uit China nu alleen veel geld betalen kunnen clubs in Afrika spelers vanwege sportieve redenen aantrekken en zodoende hun competities sterker maken. Natuurlijk zal in de wereld van nu het financieel ook aantrekkelijk moeten zijn en blijven.

Super League alleen interessant voor supporters van de clubs die meedoen. Als ik het zo lees is het niet iets waar een club zich voor kan kwalificeren maar een competitie van rijke clubs onderling waar je niet kan promoveren of degraderen. Volledig oninteressant voor de supporters van andere clubs. De uefa moet ook geen toestemming geven om de nationale competitie schema's aan te passen voor een paar clubs die alleen maar bezig zijn om het voetbal naar de kloten te helpen en het een elite aangelegenheid maken. Reken maar dat een abonnementje om deze wedstrijden te kunnen zien een lieve duit zal kosten.
Deze clubs realiseren zich niet dat ze ook de kleine competities en kleine clubs nodig hebben om het voetbal interessant te houden.

ik heb liever beste XI laliga vs Beste XI premier

Voetbal gaat naar de klote... Het gewone volk keert zich er van af waardoor minder sponsoren zullen zijn en hopelijk stort het in als een kaartenhuis

Champions League boeit mij al jaren niet echt meer. Lekker doen dus, ruimt mooi op. Wordt de champions league misschien weer eens verrassend.

Ja op deze manier zorg je er wel voor dat alleen de grote clubs overblijven...


Maar als dit gebeurt...wat gebeurt er dan met de speeltjes van rijke eigenaren die niet mogen deelnemen aan de superleague. Denk bijv aan Vitesse. Of tal van ander buitenlandse clubs.
Als rijke eigenaar zou ik mijn geld graag besteden aan een club in die super league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren