ADO Den Haag gaat er in de laatste minuut met de volle winst vandoor

ADO Den Haag heeft zondagmiddag op het nippertje van NEC gewonnen. Lang leek het erop dat de twee ploegen met een 0-0 van het veld van het Kyocera Stadion af zouden stappen, maar in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd viel de bal toch goed voor Dion Malone. De Hagenaren klimmen door de overwinning naar de tiende plaats, terwijl NEC het gat met de plaatsen die goed zijn voor Europees voetbal op ziet lopen tot drie punten.

/

ADO verloor eerder dit seizoen met 4-1 van NEC in Nijmegen en dat zal misschien meegespeeld hebben bij het voorzichtige begin van de thuisploeg. Terwijl de Hagenaren in de eerste twintig minuten het meeste van de bal zagen, waren de beste kansen voor NEC. Na ruim tien minuten spelen kreeg Anthony Limbombe al de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn puntertje ging net naast. Aan de andere kant kon Édouard Duplan bijna scoren na een fout van Brad Jones. De keeper herstelde zich echter knap en hield de bal uit zijn doel.

Joey Sleegers creëerde vlak daarna een goede kans voor zichzelf door slim weg te draaien bij Tom Beugelsdijk, maar hij stuitte op de vuisten van Martin Hansen. Het gevaar was daarna nog niet geweken en Navarone Foor joeg de bal uit de corner hard over het doel. Na de beginfase kwam ADO beter in de wedstrijd en slaagde Mike Havenaar er bijna in Duplan te bedienen, maar de Fransman kwam net een teenlengte te kort om de bal binnen te glijden. Een aardige kans was daarna ook niet aan de Japanse spits besteed en Jones pakte de rebound van Kevin Jansen.

In de eerste fase na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, met een inzakkend NEC en ADO dat probeerde om de bezoekers onder druk te zetten. De eerste kans na de thee was een schot van Limbombe van flinke afstand, maar het kostte Hansen niet heel veel moeite om de bal te keren. Een kwartier later kwam de volgende aardige kans op naam te staan van Havenaar, die na slordig balverlies aan de kant van NEC kon uithalen. Jones was echter attent en tikte de bal over zijn doel.

Vlak na het begin van het Haags kwartiertje kregen de Nijmegenaren weer een aardige mogelijkheid, maar Limbombe zag zijn vrije trap in de muur stranden. ADO voerde daarop de druk nog maar eens op en had vlak voor het einde van de wedstrijd dan toch geluk; de bal viel bij toeval voor de voeten van Malone en de middenvelder kon eenvoudig binnen tikken.

ADO Den Haag verdiende het om te winnen.

1
2

Pfff, wat was het weer slecht zeg. Van beide kanten was het helemaal niks. En dan krijg je zo'n lucky goal om de oren. Heb hier echt de pest in, een 0-0 was een terechte uitslag. Waarom is er geen durf in de uitwedstrijden, thuis heb je ze alle hoeken van het veld laten zien man! Deze hele wedstrijd leek helemaal nergens op.

20 maart 2016 om 16:32

Inderdaad niet de eerste keer dat het verschil met thuis en uit een verschil van dag en nacht is.

21 maart 2016 om 23:47

Thuis was het wel een geflatteerde uitslag en het was echt niet zo dat Den Haag werd weggespeeld. Tot aan de 2-1 was Den Haag de bovenliggende partij en had het weinig te vrezen van Nec. Den Haag zakte na de 2-1 ineens helemaal door de ondergrens. Den Haag had ook de pech dat het in tweede minuut een lullige e.d.(meijers) te verwerken kreeg, maar het kwam daarna alsnog goed terug in de wedstrijd.

21 maart 2016 om 23:49

Btw ADO Den Haag is dit seizoen nergens weggespeeld behalve in de uitwedstrijd tegen Ajax was het kansloos.

De meest gelukkige heeft gewonnen. Saaie en zwakke wedstrijd van beiden ploegen. NEC paar kansen gehad maar ADO maakt van de eerste kans een doelpunt. Jammer maar helaas, nu weekje rust en daarna de derby. Ik ben benieuwd! Overigens vond ik het raar om je grote sterke spits eruit te halen als de ruimte aan de zijkanten ligt. Gefeliciteerd ADO fans.

Nadat ado de eerste helft compleet domineerde en de tweede helft ook veel kansen kreeg, hebben we de 3 punten binnen. Een ongelofelijke saaie en slechte pot was het zeker, we probeerden constant voorzetten te geven die ongelofelijk slecht waren (en dan vooral Ebuehi die alleen slechte voorzetten heeft gegeven). Gelukkig kwam er 1 goede en was het raak. Op naar de volgende wedstrijd tegen Groningen

20 maart 2016 om 16:33

Jij hebt duidelijk een andere wedstrijd gezien. Veel kansen? Laat me niet lachen. En ja domineren is leuk, maar zonder kansen te creëren heb je er niet zoveel aan.

20 maart 2016 om 16:58

Dat ben ik met je eens, domineren heb je weinig aan als je niet eruit kan scoren. Ado was wel veel in het strafschopgebied van Nec, dus ze waren wel erg gevaarlijk. Nec had ook paar kansen, maar niet heel groot. Een 0-0 was inderdaad terecht geweest, maar als iemand de winnende had mogen maken, was dat naar mijn mening Ado.

21 maart 2016 om 00:22

Maar er was maar één ploeg die in deze wedstrijd ervoor wilde gaan en dat was ADO Den Haag. NEC was voor een punt gekomen.

20 maart 2016 om 16:37

Eerste helft domineerde is natuurlijk niet zo. ADO heeft amper kansen gecreëerd, zeg maar gerust eigenlijk geen. De enige grote kans was van NEC de eerste helft van Limbombe en Sleegers was nog een keer gevaarlijk. Tenminste, of ik ben een grote kans van ADO vergeten, dacht alleen een afstandschot.

20 maart 2016 om 16:52

als er 40 minuten gevoetbald wordt op de helft van NEC noem ik dat domineren (als je het voetbal wil noemen tenminste want het was echt slecht). Verder heeft ADO ontzettend veel kansen gecreeerd, alleen waren het kleine kansen (heel veel voorzetten die niet aankwamen bijvoorbeeld). De paar kansen van NEC waren wel beduidend groter, maar niet echte 100% kansen, aan beide kanten overigens niet hoor.

20 maart 2016 om 18:04

Zijn voorzetten tegenwoordig ook al kansen?

20 maart 2016 om 16:39

Wat heb je op?

Oké, nu is het echt genoeg. Faber loopt de boel gewoon echt naar de tering te helpen. Zonder spits spelen, zonder Bikel spelen, met Appiah rechtsbuiten spelen die er niks van bakt(kan die jongen niet eens veel aan doen) en later ook nog je voorste aanvaller wisselen voor een middenvelder. En dat allemaal om een dikke vinger op te steken richting investeerders en directie om Roman lekker te passeren. Oprotten, en heel gauw. Vogelvrij wat mij betreft. Pfff wat kan ik hier boos om worden. Mafketel.

Wel jammer voor Faber dat Groningen ook weer verliest. De helft van het plan van Faber is dan ook mislukt.

20 maart 2016 om 17:39

Als Faber dacht dat Groningen nog mee zou gaan doen om de playoffs, dan heeft hij er weinig kijk op. Stuurloos en zielloos team, dat al maanden geen enkele aanspraak maakt op een plek in het linkerrijtje.
Succes met NEC!

20 maart 2016 om 17:51

Redenen van Faber zijn ondoorgrondelijk, maar spelen zonder Bikel(een van je beste spelers), zonder spits(terwijl we sws al moeilijk scoren) en met Appiah als rechtsbuiten(is een rechtsback) is waanzin. Daarna ook nog praktisch je enige aanvaller wisselen voor een middenvelder en een echte spits 90 min op de bank laat zitten.... Dan doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat NEC niet wint, terwijl de taak van Faber nu juist het omgekeerde moet zijn.

Wat speelde NEC laf zeg!

Dat we dan toch winnen!

Aansluiting gevonden met het linkerrijtje; het gaat nog leuk worden!

Nou wat laf. Hoe speelt ADO dan? Naïef? NEC speelt al het hele seizoen op dezelfde manier. Vanuit een gesloten verdediging en er dan snel uitkomen. Kwamen er vandaag maar minimaal uit. Moet niet vergeten dat NEC met 2 keer Limbombe dichterbij is geweest dan ADO de hele wedstrijd lang op de ongelofelijke blunder van Kane na.

20 maart 2016 om 16:46

Goh als ik daar zo'n muur neerzet komen jullie er ook niet doorheen. Vanuit een gesloten verdediging spelen en dan winnen vind ik laffer dan laf.

Ik ben blij dat we dan toch winnen.

En oja, welke kansen wij hebben gehad.

Toch 2 goede kansen in de eerste helft + Bakker en Ebuehi hadden meer kunnen uithalen vanaf de achterlijn.

In de tweede helft was het niet best maar toch hadden we meer de bal en had NEC weer niks te zeggen.

20 maart 2016 om 16:51

Doe die bril af man, NEC als enige ploeg voetballend kansen gecreëerd en als je dat laf vind snap je er niks van. PSV was ook laf in Madrid dus? Realistisch is dat, waar het in Nederland lang aan heeft geschort. Met dat "laffe spel" heeft NEC al meer dan genoeg punten gehaald en staan we op een mooie plek. Maarja net waar je voor kiest he.

20 maart 2016 om 17:05

Ik ga liever 0-3 onder en speel een wedstrijd met veel kansen waar we strijdend ten ondergaan.

Als alle teams zo zouden gaan spelen zou ik nooit meer naar een wedstrijd gaan. Dit was gewoon heel erg saai omdat NEC niet wilde meevoetballen!

20 maart 2016 om 17:13

Ben blij dat jij geen trainer bent bij NEC, wat een mentaliteit is dat zeg.

21 maart 2016 om 10:42

Haha eigenlijk moet ik blij zijn dat we jou niet als trainer hebben.
Met dat materiaal van jullie gewoon leuke wedstrijden spelen voor je eigen supporters. Weet je wel niet hoe saai voetbal we gister hebben gezien. Dat kun je niet eens toesupporten. Het is dat we toch nog hebben gewonnen!

20 maart 2016 om 16:40

Mwah NEC speelde de eerste helft wel matig, waar het de tweee helft wel de betere partij was. 0-0 was terecht.
Off: Weet toevallig een NEC supporter waarom Roman en Bikel gepasseerd waren voor Sleegers en Appiah? Vind deze toch allebei minder

20 maart 2016 om 16:44

Omdat Faber er werkelijk waar alles aan doet om de leiding en investeerders van de club te provoceren. Hoe kan je de keuzes die vandaag genaakt zijn ooit verantwoorden? Pure sabotage dit. Faber moet gewoon weg, voordat het echt lelijk gaat worden na een eventuele nederlaag tegen Vitesse. Want als ie die wedstrijd verpest zoals vandaag gaat het uit de hand lopen richting Faber.

Wat een heerlijk einde na zo'n vreselijke wedstrijd.
Leukste van de wedstrijd was denk ik toch dat moment dat de supportersbussen en autos langs onze parkeerplaats reden. Beetje middelvingers incasseren: heerlijk!

20 maart 2016 om 16:48

Incasseren voelt altijd goed met 3 punten ja haha, gefeliciteerd!

20 maart 2016 om 16:55

Haha bedankt! Zijn van die momenten die je je stembamden kost die 89e minuut!

Onbegrijpelijk hoe Faber NEC hier heeft laten spelen. Waarom speel je vol op de verdediging tegen Ado? Kom op man. En waarom begin je met Grot in de spits en wissel je hem vervolgens voor (nog) een middenvelder? Waarom wederom Appiah op het middenveld in plaats van de veel betere Bikel? Allemaal vragen waar ik geen antwoord op heb. Ik hoop dat de spelers zich nog kunnen opladen voor de wedstrijd van 3 april en dat Faber NEC niet weer in de weg gaat zitten. Maar ik heb er een hard hoofd in...

Het blijft af en toe verbazingwekkend hoe snel men hun club gaan overschatten. NEC heeft het meer dan uitstekend gedaan als promovendus, maar het blijft wel gewoon NEC in een uitwedstrijd. Den Haag mag zichzelf verwijten dat het veel te weinig rendement heeft gehaald met deze selectie dit seizoen met name tegen de mindere teams wat geresulteerd heeft in te veel onnodig gelijke spelen. Anders had je gewoon meegestreden voor de play-offs EL. En nee, dat is geen overschatting.😉